Opinie o TROPS S.A. w Toruń

Poniżej przeczytasz opinie aktualnych i byłych pracowników o firmie TROPS S.A.. Zobaczysz tutaj też opinie kandydatów do zatrudnienia w TROPS S.A. o rekrutacji.

Branże: Sprzedaż drewna, materiałów budowlanych i sanitarnych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o TROPS S.A. w Toruń

Administrator Nowy wpis

Aplikowaliście na Kierowca c w TROPS S.A. i zostaliście zaproszeni na rozmowę rekrutacyjną? Podzielcie się swoimi wrażeniami dotyczącymi bezpośredniego spotkania z przedstawicielami firmy. Wasza opinia może okazać się cenną wskazówką dla innych użytkowników.

PHanonim Nowy wpis

Co do firmy mogę się troszkę wypowiedzieć bo jako PH z współpracujcej firmy obsługiwałem parę oddziałów Tropsa. Pracownicy na oddziałach w różnych miejscowościach super,najczęściej doświadczeni i zaangażowani w to co robią ,lecz po rozmowach z pracownikami i osobistej rozmowie o klimacie w siedzibie Tropsa czyli Toruń można pozostawić wiele do życzenia …(usunięte przez administratora) Na oddziałach pracownicy mają utrudnione zamawianie towaru , nie obiektywne stany magazynowe (usunięte przez administratora) Po za tym w oddziałach mały asortyment(usunięte przez administratora) . Po kilku latach pracy z tą firmą przestrzegam jest bardzo ciężka do obsługi dla innych firm i domyślam się że z klientami jest podobnie .

anonim Nowy wpis

I jak rozwiązał się temat tamtych odpraw? Od roku nikt już się nie odniósł. Mnie interesowała praca jako przedstawiciel ds. inwestycji. Oferta jest już niestety teraz wygasła ale zastanawiam się ilu osób obecnie potrzeba na tym stanowisku? będą jeszcze przyjęcia? spełniam wymagania, ciekawi mnie przy tym także sama rozmowa, w jakiej formie jest prowadzona?

Krawiec62

Trops na ul. Mazowieckiej w Toruniu jest w stanie likwdacji

Agata TROPS S.A.
@Krawiec62

Nasz oddział znajdujący się przy ul. Mazowieckiej w Toruniu został przeniesiony do oddziału znajdującego się przy ul. M. Skłodowskiej-Curie 99 :)

Ryszard
@Agata TROPS S.A.

Wszyscy pracownicy zostali przeniesieni? A jak komuś przeszkadzała lokalizacja to przy odejściu można było dostać odprawę? Cy bez szans?

Draszyr Nowy wpis
@Ryszard

A jak komuś przeszkadzają godziny pracy/wysokość pokoju/pogoda za oknem i odchodzi to należy się odprawa? Zgodnie z k.p.

Czy po rozmowie w TROPS S.A. rekruter odezwał się do Ciebie z informacją zwrotną? Po jakim czasie to nastąpiło? Podziel się swoim doświadczeniem z innymi.
logo firmy Monter pokrowców termoizolacyjnych
Würzburg
MT Industrietechnik GmbH & Co.KG
(84 opinii)
Aplikuj na wiele ofert

Jak jest z pakietem medycznym w TROPS S.A.? Można dołączyć rodzinę?

Można dołączyć rodzinę.

nowy

proszę o informacje jak pracuje się w księgowości, jakie zarobki

Czy można liczyć w TROPS S.A. na prywatną opiekę medyczną?

Tak.

Czy rozmowa rekrutacyjna w TROPS S.A. odbywa się również w języku angielskim?

Nie Tylko w Polskim
@Pytanie

Tak w angielskim i jeszcze w kilku innych jak minangkabau, hindi, banjar oraz madurskim .....

Budowlaniec

Jarus.jakbys pisał na telefonie komórkowym. To też słownik waliny ci błędy. Jak masz troszkę rozumu to doczytasz się. Zgadzam się z pracownikiem roku. Ponieważ w tropie nie znajdziesz asortymentu na poziomie Europy. Dam wam przykład hurtowni w której na prawdę mają fajne ceny i są skłonni sprowadzić prawie wszystko. B plus B kojarzysz??? Na pewno jest w Toruniu. Więc jeśli piszecie że w tropsie jest wszystko to wprowadzacie w błąd klientów. Dużo jeszcze musi się zmienić aby trops dogonił konkurencję a bajki typu grupa PSP... Prędzej sprowadzę towar z Warszawy z PSP w lepszych cenach niż w tropsie kupię. Dziwne ale prawdziwe. A dlaczego.tak jest bo trops słabo placi swoim sprzedawca , w oddziale toruńskim jest może dwóch z zamiłowania. Czasami.mam z nimi kontakt. Reszta siedzi bo siedzi gazobetonu od porothermu nie potrafi rozróżnić. Jak pan Henio przyjdzie to łyknie. Od 10 lat czasami próbowałem coś u nich kupić ale porażka za każdym razem. 90 procent odp. To nie mamy nie możemy ale o co chodzi???

Bud
@Budowlaniec

Co ty chłopie piszesz Ceny takie jak mają na rynku Sig i inni Jeżeli uważasz ze idąc do lady dostaniesz bóg wie co to się mylisz Jeżeli byłbyś fachowcem to byś wiedział ze grupy rabatowe wszędzie są podobne

ZaDał PyTaNiE
@Budowlaniec

Opinia o pracodawcy czy opinia o dostępnym asortymencie ? klika razy przez 10 lat próbował kupić a wie kto z zmiłowania a kto nie hm niczym jasnowidz z Człuchowa. Zorientujcie się może jest forum na temat hurtowni budowlanych, obsługi, asortymentu, cen et.

Kamil
@ZaDał PyTaNiE

Cześć wszystkim! Widzę, że firma poszukuje aktualnie magazyniera. Chciałbym dowiedzieć się, czy pod względem poziomu oferowanego wynagrodzenia pracodawca jest godny polecenia?

Klient
@Budowlaniec

Wybitny specjalista od budownictwa się znalazł, Jak czytam te wywód to tylko współczuć, ale nie TROPS,owi tylko Tobie. Oby TROPS miał jak najmniej takich klientów, to dalej się będzie rozwijał

Ola

@.kropka czyli praca taka bez jakichś większych stresów na codzien?

Gochna

Pojawiło się ogłoszenie na sprzedawcę w tropsie w w Toruniu jakieś aktualne opinie czy warto aplikować?

.kropka
@Gochna

Szukanie prawdziwych opinie na temat Trops nie ma sensu na tym portalu. Polecam wywiad środowiskowy. Tu znajdziesz tylko wylewne żale zwolnionych pracowników jak i negatywne opinie konkurencji. Pracowałem , sam się zwolniłem z przyczyn rodzinnych. Tam jak w każdej normalnej firmie.

Hubert

@Budowlaniec Mam wrażenie, że konkurencja zainspirowała do tego wpisy w obawie przed coraz lepszymi opiniami o firmie.

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w TROPS S.A.?

Odpowiedział
@Pytanie

W mojej ocenie atmosfera spoko, pracuje się bardzo dobrze, rotacja jest bardzo mała to chyba też o czymś świadczy.

Franio

Podpowiedzcie mi czy warto aplikować? Macie jakieś potrzeby kadrowe?

GOŚĆ

Uuuu jacy sami eksperci, złoty Deweloper i platynowy Budowlaniec czego się dotknie to zamienia w bryłę roku. Jak dziadostwo to nie kupuj, kupuj tam gdzie nie dziadostwo a opinie tego typu to chyba nie to forum.

Deweloper

Toruński tropsy to dziadostwo. Drogo i nie potrafią przeliczać. Szkoda czasu na dziadowska firmę. Klientów nie szanują.

Pracownik roku

Jarus. Takich partaczy jak ty jest pełno. Większość budowlańców nie potrafi przeczytać instrukcji na opakowaniu kleju... Więc daruj sobie złote rady. To co jest w hurtowniach trops to szczerze 20 lat temu było zagranica. W hurtowniach masz tylko to czym potrafią robić polscy partacze. Żadnych nowości technologicznych. Bo budowlańcy boją się tego. A w pan więcej niż 1800 zł nie zrobisz jako doradca. Wystarczy zadzwonić i dopytać i usłyszysz że nie ma że sprzedający tylko na całe palety albo do czego to jest. Więc szczerze mając 10 lat doświadczenia w branży budowlanej oraz 8 lat w handlu. Nawet nie kupuje w tropsie. Wolę poszukać w Polsce i zamówić przez neta.

@Pracownik roku

Twoja sugestia odnosi się do konkretnej osoby. Nie myślałeś zatem by przekazać jej swoje uwagi osobiście? Może wówczas przyniosłoby to efekty w postaci poprawy sytuacji? Na forum dyskutujemy o warunkach pracy, zatrudnienia czy benefitach pozapłacowych w firmie. Nikt z użytkowników nie będzie w stanie pomóc Ci w opisanej kwestii.

@Pracownik roku

Tekst totalnie niegramatyczny, aż pękają oczy! Jakby przepuszczony przez darmowy translator. Przyjacielu jesteś napływowy? Naszym hurtowniom - tym z grupy PSB niczego nie brakuje, a od asortymentu pękają w szwach. Nasi murarze, tynkarze, posadzkarze i glazurnicy to pierwsza liga. Wysoka cena nowych mieszkań spowodowała, że słabego fachowca na budowę nikt nie wpuści bo wymagana jest najwyższa jakość. Wracając do tematu - firma Trops to dobry pracodawca.

wz2d
@Pracownik roku

Czytając składnie zdań które używasz nie mam komentarza. Szukaj i (usunięte przez administratora)

Jarek

Aneta, osoba chętna na takie stanowisko powinna przejść prosty test. Pracodawca powinien dać kandydatowi białą kartkę i długopis i kazać wypisać: etapy budowy domu jednorodzinnego od "dziury w ziemi" do stanu surowego, a obok każdego etapu prac niezbędne materiały - ja tak robię. Jeśli kandydat to przejdzie może śmiało negocjować stawkę :-) Jeśli nie ogarnia tematu to niech da spokój - po co się męczyć. 20 lat siedzę w budowlance i wiem, że w tej branży osoby bez wiedzy robią więcej szkody niż pożytku zarówno w handlu jak i w wykonawstwie. Wspierajmy polskie firmy i nie piszmy głupot na ich temat.

@Jarek

To ciekawa sugestia. Dziękujemy, że podzieliłeś się z nami niecodziennym sposobem na weryfikacje umiejętności kandydatów. Być może warto przekazać ją osobie zarządzającej firmą? Jeśli chodzi o punkt odnoszący się do wspierania polskich firm to na pewno wielu użytkowników zgodzi się z Tobą, że warto wspierać uczciwe, rodzime interesy.

Aneta

@Jarek, co masz na myśli mówiąc o "szerokim zakresie"? Czy chodziło Ci o długoletnie doświadczenie? Zgaduję, że to ważne skoro odradzasz pracę w firmie, jeśli kandydat takowego doświadczenia nie ma. Powiedz nam coś więcej na ten temat. Każda opinia na temat zatrudnienia jest bardzo istotna dla użytkowników forum.

Jarek

Pracowałem 6 lat w oddziale na Skłodowskiej w latach tłustych i chudych i zawsze był sprawiedliwy podział kasy w firmie. Nie aplikuj jak nie znasz budowlanki w szerokim zakresie.

Zostaw merytoryczną opinię o TROPS S.A. - Toruń

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie
TROPS S.A.
2.4/5 Na podstawie 62 ocen.
  • M. Skłodowskiej-curie 99
    87-100 Toruń
  • NIP: 8792247334 KRS: 0000127141
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)