brak logo

cache cache

Opole

Opinie o cache cache

anonim 2011-01-26 20:02:14
PODWYŻKĘ>?
ŚMIESZNE...
PISZECIE,ŻE KIEROWNICY ZARABIAJĄ PO 2000-2400ZŁ,GDZIE TAK PŁACĄ?BO JA NIE MAM NAWET 2 TYSI.A NASZ SALON NIEJEDNOKROTNIE WYPRACOWYWAŁ TARGET 100% I POWYŻEJ.WIĘC O CO CHODZI?
tu 2011-01-26 20:56:29
No i ja sie tak zastanawiam gdzie kierownik dostaje tak wysoka pensje, chyba ze w sieciowce bo napewno nie u prywaciarza.
jani 2011-02-11 23:14:06
Nie pracowałam w"kaszu', ale w jedynym, do którego zachodzę, nikt nigdy ze mną nie rozmawiał, żadna "specjalistka od sprzedaży", w przymierzalniach fruwały "koty" wielkości tych prawdziwych,a od bluzki którą mierzyłam odpadł guzik. Prawda jest taka, że w Polsce jedynym motywatorem dla pracownika są pieniądze i strach przed utratą pracy - nigdy się pracowników nie chwali, i nie daje im szansy wykazania się, a szefostwo, zamiast pokazywać jak się pracuje, i że warto - kroi fochy; natomiast pracownicy wszelkie uwagi traktują personalnie a nie profesjonalnie - ale aby zmienić ich podejście, trzeba umożliwić im odpowiednie szkolenia ; u nas sie bierze ludzi z ulicy i oczekuje sie, ze wszystko będą umieć od pierwszego dnia, a ci z kolei oczekuja, że od razu będa zarabiac jak kierownictwo, i to w euro. Błędne koło, zarządzanie zasobami ludzkimi w tych firmach zwłaszcza francuskich, woła o pomstę od nieba!
anonim 2011-02-18 22:37:51
hej moze zmienimy temat :D
np na jakies smieszne sytuacje na sklepie :D
anonim 2011-03-05 17:41:02
cześć kaszki - a co myślicie o nowych regionalnych i dyrektorach ?? takie mały być super fantastyczne możliwości a tu - ple ple ple .... ciągle to samo
anonim 2011-03-05 17:41:45
cześć kaszki - a co myślicie o nowych regionalnych i dyrektorach ?? takie mały być super fantastyczne możliwości a tu - ple ple ple .... ciągle to samo
anonim 2011-03-07 20:18:50
wymogów dużych nie ma, wystarczy ładnie uśmiechnąć się do klientki, zagadać, poszukać rozmiarku, a transfer??? łatwy do osiągnięcia. wystarczą chęci!
anonim 2011-03-08 16:20:14
Cześć Wiecie co? Wiadomo, czasami jest gorszy dzień, czasami lepszy w pracy. Ale nie ma co narzekać. Jak dla mnie ta praca jest na prawdę lux. Co do wymogów, to trzeba się starać, jak wszędzie. Czasami transfer sam z siebie jest wysoki, bo lepszy jest dzień pod względem utargu i klientów. Czasami gorzej, bo wchodzą wychodzą mężowie czy dzieci i spada na łeb na szyję. Także moim zdaniem do końca ten transfer nie odzwierciedla prawdziwej sytuacji w sklepie.... Jeśli chodzi o wskaźnik sprzedaży, zależy on w dużej mierze od nas. Nie chce mi się w sumie wierzyć, że jest jakiś sklep, który nie proponuje dodatkowych art. To przecież każdej już na pewno weszło w krew i proponuje się automatycznie :) Fakt, najgorzej jak jest zwrot, wtedy wskaźnik spada bardzo mocno. Cóż jeszcze napisać. Jak dla mnie praca ta jest bardzo ważna. Spędzam w niej przecież bardzo dużo czasu i poświęcam jej na prawdę wiele. Nikt przecież nie płaci nam za nierobienie. Także dziewczyny, idzie wiosna, więcej energii i zapału, a wszystko będzie dobrze. :)) Pozdrawiam serdecznie
anonim 2011-04-10 21:35:47
Ja tez mam czsami ochote wyjsc ze sklepu i nie wracac. Ale wystarczy jeden fajny klient i człowiekowi znowu sie chce.
Płaca? jezeli uwazacie ze zarabiacie za malo zawsze mozecie poszukac ciekawszej oferty. w koncu rynek pracy teraz jest TAKI atrakcyjny!
w tym sezonie jest malo bizu wiec macie okazje sie wykazac ze wskaznikiem na drozszym towarze! Takie z was specjalistki ze dacie rade.
oczywiscie slabe wyniki sa wina regionalnych. to oni was zatrudnili wiec maja za swoje. zrobcie im na zlosc i nie pracujcie.
anonim 2011-04-14 11:44:10
Firma w żaden sposób nie motywuje pracownika i nie dba o niego bo gdzie niby są te obiecywane awanse podwyżki i inne cuda nie widy?
Targety do wyrobienia? nieraz i nie dwa są tak ostro wyśrubowane, że o wyrobieniu można pomarzyć, o jakości towaru nawet nie wspominam bo ile razy trzeba sprzedawać szmaty, które na stadionie bywały lepsze gatunkowo. Dopóki firma nie nauczy się dbać o ludzi szanować ich i ich ciężkiej pracy nic nie będzie grało, i tak pracujemy dla pieniędzy bo każdy ma swoje zobowiązania i musi się jakoś utrzymać w tym kraju, osób które pracowały w kaszu dla przyjemności nie znam bo raczej wątpliwa to przyjemność.
sprzedawca 2011-04-23 22:07:39
Pytanie zasadnicze? Dlaczego jeszcze pracujesz w tej firmie? Odpowiedź: jesteś tak beznadziejna, że nikt cię nie zatrudni. Więc szanuj to co masz bo możesz trafić o wiele gorzej. Uwież mi. I weź się do roboty. Taki złoty środek dla Was, zapracujcie na pieniądze, które dostajecie. Ja pracuje ciężko i a takie maruderki jak wy tylko mnie denerwują bo muszę robić wszystko za Was lenie śmierdzące. Powodzenia w szukaniu nowej, ciekawszej i mniej wyczerpującej (leżącej) pracy:)
1
kaszka:-0 2011-04-26 20:02:23
Można chodzić w jeansach do pracy czy nie?
Pracuje w Cache-Cache ponad dwa lata i zawsze wpajano mi,że nie....Ale w wielu salonach w różnych miastach dziewczyny chodzą.Więc jak to jest?
Wiem,że wyjątkiem są białe lub czarne a co z resztą?
anonim 2011-04-27 09:34:16
Jeansy możemy nosić, ale wyjątek stanowią jeansy w kolorze typowo niebieskim czyli \"jeansowym\" :)
K 2011-06-04 13:47:59
Nie wiem jak jest we wszytkich sklepach tak samo nie wiem jak jest w sklepach tej sieci. Jedyne co wiem, że w sieci której teraz pracuję (nie odzieżowej) istnieje tylko wymiana na inny towar w tej samej cenie lub droższy- wewnętrzyny regulamin dostępny dla wszystkich klentów.
anonim 2011-09-13 10:18:15
Dziewczyno, co Ty wygadujesz? Jakie zastraszanie??
Zmień pracę jeśli Ci się nie podoba. W czym widzisz problem?
Nie chcesz nie pracuj.

Jest jak wół napisane, że podchodzisz do Klienta, jeśli jest dłużej w sklepie, albo jak widać, że jest czymś zainteresowany.
Więc nie naskakujesz na niego jak tylko wchodzi do salonu.

Co do transferu i wskaźnika są to wytyczne, które pokazują jak salon pracuje.

Pracuję w cache cache od początku istnienia sklepu. Wszystko się zmienia. Firma idzie do przodu, a że wymagają? A gdzie nie wymagają od pracownika?

Warszawa 2011-10-05 10:51:09
po częsci sie z Tobą zgadzam, Regionalny pan (usunięte przez administratora) naszczeście powieźli go z firmy to co on wyprawiał to nie do opisania, i z czystym sumieniem można powiedzieć normalne to nie było-ilu fajnych ludzi przez niego odeszło z firmy. Zero pomysłu na sprzedaż, na podniesienie wskaźników, brak znajomości vm, (usunięte przez administratora) to jego pomyśł!!!!
A z drugiej strony w firmie nie jest tak źle patrząc na inne firmy i marki. Będac kilkakrotnie na Wileńskim nie zauważyłam aby tam pracujące dziewczyny tak bardzo się przemęczały- zero zainteresowania klientem, pomoc w przymierzalni-jaka pomoc?dodatkowy artykuł przy kasie-nic nie usłyszałam, poprawianie wieszaków jest takie męczące:)zreszta w Wola parku jest nie lepiej- grupki gadających dziewczyn za kasą:)
Tak naprawdę to Firmie potrzebny jest człowiek z pomysłem, który wprowadzi porządek i dobrą atmosfere, zrobi coś aby dziewczyny zaczeły pracować jako sprzedawcy a nie użalały sie na forach-także panie (usunięte przez administratora)pozytywne pomysły(zwolnienie pana(usunięte przez administratora)jet juz początkiem)
GRRR.... 2011-10-06 15:39:36
Z tego co mi wiadomo,Pan (usunięte przez administratora)sam się zwolnił,zmienił firmę.A jeśli chodzi o standardy to w każdej firmie jakieś są.W Cache-Cache to i tak nie wymagają nie wiadomo czego.To prawda,że firma się rozwija....miejmy nadzięje,że będzie tylko lepiej.Dla tych,którzy wylewają swoje żale,dobra rada:"jeśli nie masz chęci pracować,idz na bezrobocie.Po co komu pracownik nierób".Pozdrowienia dla Wszystkich chcących naprawdę pracować a nie użalać się nad sobą.
anonim 2011-11-09 18:29:12
czy wy tez dostajecie coraz mniejsze wyplaty ???
anonim 2011-11-19 11:36:05
Mniej niż podstawa nie może być,ale premie są jak jałmużna,nie ma co ukrywać.Dla sklepów,które wypracowują duży obrót,to jeszcze nie jest zle,ale mniejsze sklepy są krzywdzone,bo przecież to nie ich wina,że nie ma tyle klientów co w większych miastach.A praca jest ta sama.Szkoda,że dyrekror wprowadził taki krzywdzący system premiowy,ale jak widać niektóre osoby sobie radzą w inny sposób...Nie mają sumienia.Czasem wystarczy dobra atmosfera w pracy oraz doceniająca pracę regionalna,żeby być zadowolonym.
Aanonim 2011-11-20 09:04:12
Co masz na myśli, że inne osoby radzą sobie w inny sposób?

No właśnie, dobrze jeśli regionalna umie pochwalić i zmotywować....eh


Co do wypłat to są one mniejsze jeśli bierzesz coś na zniżkę pracowniczą, wtedy podatek przecież płacimy, więc jest on potrącany z wypłaty

Wysokich utargów dziewczyny :)
Paula 2012-01-21 23:12:01
Faktycznie - zbieżność nazwisk daje do myślenia ;) :P, Czy wiecie, co się dzieje w firmie już kilka ? naście ? sklepów zamkniętych ...
xxx 2012-01-23 19:25:18
Uciekają z Polski...tylko szkoda,że wciskją kity,że jest inaczej!Co miesiąc zamykają kolejne sklepy....
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 2012-01-25 09:47:55
Niektóre franczyzy zostały zamknięte. Powód pewnie taki, że nie radziły sobie zbyt dobrze. I to chyba wtedy niekoniecznie firma decyduje, tylko właściciel.
Może na podsumowaniach nie widzisz wszystkich sklepów, ale to nie znaczy, że ich nie ma.
Sklepów z testową kolekcją nie ma w tygodnikach uwzględnionych.


I do osoby 3 posty wyżej.
Nie operuj nazwiskami, to nieładnie.
STAŁA KLIENTKA 2012-01-31 16:24:28
Witam drogie Panie, często bywam w cache na wileńskim i zawsze jestem mile obsłużona, w związku z czym nie rozumiem jednego z komentarzy... czy aby na pewno nie pomyliła Pani sklepów? Dziewczęta są uśmiechnięte i służą pomocą w miarę możliwości, z tego co zauważyłam, na zmianach są pojedyncze osoby, nie można się rozdwoić! W wielu sklepach innych marek wchodząc nie usłyszę nawet "dzień dobry", w cache cache nie zależnie w którym centrum handlowym się znajduję, zawsze jestem przywitana.
Tak trzymać dziewczęta!!!!
to smutne 2012-03-16 23:56:05
Witajcie
W firmie pracuję od długiego czasu i jestem bardzo rozgoryczona wieloma opiniami. Moje dorgie NIEZADOWOLONE - współczuję. Przed Wami jeszcze całe życie a z taką postawą czeka Was jeszcze wiele rozczarowań. Życzę Wam powodzenia bo życie Was napewno zweryfikuje. Praca jak praca są lepsze i gorsze momenty. W cache-cache jest parę minusów ale pracując od wielu lat w tej branży oceniam firmę bardzo dobrze. Wiele osób pracuje tu od kilku lat, a to jest To forum stało się miejscem dla wielu nie sprawiedliwych anonimowych oskarżeń i pomówień - typowe dla internetu. Wychodząc z założenia, że o problemach mówi się w prost a jak się nie podoba miejsce pracy to się je zmienia - jestem szczerze rozbawiona. Nie ujawniam swojego nazwiska , ponieważ to są moje prywatne opinie i widząc jak jadowite padają tu słowa, wolę uniknąć wdawania się w personalne utarczki. Osobom oczerniającym firmę, pracownikom mam tylko do powiedzenia jedno - dorośnijcie moje drogie i zastanówcie się trochę czy nie szkoda Wam czasu i energii na "lanie żółci" ? Krzywdzicie wielu zupełnie niewinnych ludzi. Jeśli żeczywiście ktoś zrobił Wam krzywdę - warto powiedzieć to oficjalnie a nie na internetowym forum pod pseudonimem. Ale to wymaga odwagi, której Wam w przyszłości życzę.
maja 2012-04-03 19:58:57
Z całego serca współczuję wszystkim osobom, które musiały PRACOWAĆ w Cache Cache. Praca... to takie wyzwanie. Najlepiej usiądźcie w domu i leżcie :) Życzę wszystkim niezadowolonym pracy innej niż w Cache Cache prawdziwej szkoły życia jakie niestety fundują firmy na polskim rynku pracy. Dopiero wtedy się docenia poprzedniego pracodawcę. Ludzie, którzy narzekają na to, że osoba zatrudniona na stanowisku sprzedawcy musi obsługiwać Klientów- gratuluję, może rzeczywiście zajmijcie się czymś co nie wymaga kontaktu z ludźmi, skoro tak Was to irytuje...
Pozdrawiam wszystkich lubiących swoją pracę :) ja ją lubię- pracuję w Cache Cache i uwielbiam nasze ciuszki :)
agentka 2012-04-05 21:33:03
Witam,
oczywiście,że pracować trzeba jak wszędzie.Szkoda tylko,że człowiek daje z siebie wszystko a jest okłamywany.Z dnia na dzień zamyka się sklepy bez wcześniejszego uprzedzenia.Na szczęście teraz pracuję w innej firmie i dopiero wiem co to znaczy lojalność i docenienie wyższych wartości.Rada dla wielu,którzy boją się ryzykować:czasem warto postawić na zmiany,trzeba tylko walczyć o swoje marzenia,żeby się nie cofać!
Abra 2012-04-20 18:04:02
Agentka jakie sklepy zamknęli z dnia na dzień?
Może coś więcej na ten temat.
GOGO 2012-08-17 11:36:42
i ZAMKNĘLI CAŁKIEM NIE DAWNO GDAŃSK OSOWĄ....NA KTÓRY TERAZ KOLEJ?
Szoki 2012-08-17 13:55:48
Zamknęli również 2 miesiące temu Białystok i Radom...
Kto następny ??

Najgorsze jest, że zwodzą że nikogo nie zamkną.
Z dnia na dzień dostaje się wypowiedzenie i SZOK.
glamour 2012-09-03 19:28:44
Z tego co wiem,szykują się kolejne zamknięcia.
Już teraz kilka sklepów jest zrzutami.
Szoki 2012-09-04 12:41:58

Czyli co, Cache Cache ucieka z Polski???

Czy może zostaną tylko te największe sklepy w dużych miastach?

Oj źle się dzieje, źle.
Szkoda
ania 2012-09-26 16:45:00
zamykają to proste- ponieważ sklepy nie presperują tak jak powinny, zostały otawarte bez przemyślenia. kilka lat tem pewien pan francus który był na kontrakcie w Polsce miał za zadanie rozkręcić marke cache- cache, ropromować- ponieważ wtedy w ogóle nie była w Polsce znana. A że goniły go terminy czas upływał więc w kilka miesięcy nawet tygodni otwierał sklepy gdzie popadnie- bez badania rynku, podpisywał umowy bardzo nie korzystne- nie znał Polskiego rynku, kontrakt minął pan F wrócił do Francji, a po kilku latach macie efekty. Tak się składa że pracowałam w tej firmie prawie od początku, dość miło wspominam dopóki nie zaczęto zatrudniać coraz to gorszych ludzi z Polski aby kierowali tą firmą i marką sama mam złe wspomienia, i teraz żałuję że od razu nie odeszłam z tej firmy tylko tyle czasu się męczyłam, bo myślałam że coś się zmieni w tej firmie nie zmienia się nic na lepsze
marta 2012-09-26 19:41:41
Cache-Cache zamykają.....Nie ma co się dziwić,marka z niczym konkretnym się nie kojarzy.Słaba świadomość marki wśród potencjalnych klientów.Drogie ubrania produkowane w Chinach za parę złotych,które po pierwszym praniu kończą swój żywot.Taka jest prawda.Tylko tym się marka wyróżnia na tle znanych marek.
Szoki 2012-09-28 08:49:06
Ja też pracowałam prawie od początku pojawienia się Cache Cache w Polsce.
Byłam bardzo zaangażowana w swoją pracę, na prawdę lubiłam to co robiłam, dawałam z siebie wszystko. Zależało mi na niej i była dla mnie przyjemnością.
Niestety kilka miesięcy temu dostałyśmy wypowiedzenie, sklep został zamknięty...
Szkoda, że nie udało się CC w Polsce.
Też uważam, że po prostu nie został wykorzystany potencjał marki Cache Cache i były zatrudnione nieodpowiednie osoby \"na górze\" bez odpowiednich kompetencji.
Mimo tego, że dostałam wypowiedzenie z dnia na dzień i sklep został zamknięty, pracę w Cache Cache wspominam z przyjemnością.
Bardzo dużo się nauczyłam, zdobyłam cenne doświadczenie. No i s( usunięte przez administratora )i z CC :)

Teraz niestety od kilku miesięcy nie mogę znaleźć pracy....
Szoki 2012-11-07 08:59:32
A Wy dziewczyny macie jeszcze jakąkolwiek motywację i chęć do pracy skoro widzicie jak zamykają sklepy znienacka?
do zamknięcia 2012-11-21 19:28:51
Mam pytanie do dziewczyn z pozamykanych sklepów: czy dostałyście odprawy?
Szoki 2012-11-22 08:43:27
Tak.
bezia 2012-12-01 21:28:00
I Słupsk się zwinął!Szybko i boleśnie.....
Maja 2012-12-07 09:51:23
Możesz zajmujące sie szukaniem pracy, albo czymś innym produktywnym, a nie komentowaniem jaki to Cache jest... Żenada, skoro wiecie,ze firma się zamyka to bierzcie sie za szukanie pracy, a nie myślicie o L4. Co za ludzie...
lonek 2012-12-09 10:30:39
Zgadzam się z powyższym!Wszyscy już kilka miesięcy wiedzieli,że prędzej czy pozniej się zamknie,więc czemu już w trakcie nie szukali pracy?Ale lepiej jest sobie ponarzekać.....jakie wszystko jest złe.
Szoki 2012-12-09 11:00:32
Witajcie

Nie zgodzę się z tym, że "wszyscy już od dawna wiedzieli".
Nasz salon został zamknięty z dnia na dzień, nikt się nie spodziewał. Został zamknięty jako jeden z pierwszych, więc niby jak miałyśmy szukać wcześniej pracy?? A pracy do dnia dzisiejszego nie znalazłyśmy, mimo dużego stażu pracy w cache...

W każdym razie nie mam żalu do firmy. Wspominam pracę w CC jako super etap w moim życiu. Miałyśmy fajny zespół. Poznałam super ludzi.

Pozdrawiam firmę i na prawdę szkoda, że firmie nie udało się w Polsce.
Szoki 2013-01-11 16:12:45
Czy faktycznie Cache się likwiduje?
yo 2013-01-24 18:45:48
Słyszałam,ze do końca marca mają istnieć sklepy w Polsce.....
Almi 2013-03-03 15:40:09
jeszcze są sklepy CC ?
Amanda 2013-04-14 10:58:23
Czy są jeszcze sklepy CC? Czy już firma całkowicie wycofała się z Polski?
kasia 2013-05-05 17:15:28
Nie pracowałam w sklepie, ale bardzo mi szkoda, że się zamknęli. Uwielbiałam ciuchy z Cache Cache- zwłaszcza bluzki i sukienki. Mogłabym za każdym razem wychodzić z jakąś. Ceny i jakość jak w innych sklepach.
Joka 2015-02-27 07:48:46
Z racji na fakt, że jest to działalność zajmująca się modą, ubraniami to koszty wykupienia multisportu powinny być negocjowane. Odnoszę wrażenie, że raczej nie ma żadnej różnicy czy firma prowadzi taką działalność czy inną.. .liczy się sam fakt i chęć przystąpienia do danego produktu i korzystanie z niego.
Mix 2015-03-19 08:40:01
W Opolu aby zachęcić kandydatów do swojej firmy powinni dawać zdecydowanie więcej. Zauważcie, że mamy tu wciąż do czynienia z terenem dawnych Niemiec, więc sporo z nas ma naleciałości niemieckie, rodzinę w Niemczech, gdzie można spokojnie wyjechać do pracy, także debata nad jakimś słabym multisportkiem jest dosyć paradoksalna.
rafa 2016-05-13 16:20:52
Oj tam @baśka się czepiasz. Chociaż z jednej strony masz rację, że liczy się tu i teraz, w dodatku Cache dba o pracowników i odpowiednio ich zachęca do siebie.
Zostaw swoją opinię o cache cache - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie cache cache