brak logo

Streamsoft

Zielona Góra

Opinie o Streamsoft

Frodo 2014-01-02 23:05
Wcale nie jest ok
9
Ag 2014-01-29 16:00
pojawiło się ogłoszenie kontroler finansowy - ktoś wie za ile na takim stanowisku?
JaBu 2014-01-29 22:21
Potwierdzam, z dotrzymywaniem uzgodnień w tej firmie nie jest najlepiej.
Jeśli nie są potwierdzone pisemnie to jakby ich nie było.
Dotyczy do uzgodnień z pracownikami i partnerami handlowymi.
15
SweetSweetTulipan 2014-02-11 00:51
.(usunięte przez administratora)Żeby wywalili sami z tej roboty to trzeba było naprawdę się postarać. Taka robota to marzenie :)
4
gj 2014-02-17 13:15
Jacy programiści taki soft :-) Jacy szefowie taki poziom obsługi :-)
5
artur_ARTEXIT 2014-04-08 13:11
Witam prowadzę firmę informatyczną i współpracuje ze Stream Soft od roku 2000 , trochę się firma pozmieniała i rozrosła , ale na pewno nie jest maluczka , w mocno rozwijającym się systemie błędy się zdarzają , a jeśli są to błędy są szybko naprawiane. Ten nie popełnia błędów kto nic nie robi , ale przecież nie o to chodzi w sofcie, aby pracować na nierozwijanym systemie gdzie nic praktycznie się nie zmienia. Jeśli mój klient ma potrzebę pilną to co powiem mu że wyjdzie w następnej aktualizacji za rok :). Przez rok będą pracowali sobie w Excelu, tak często spotykam w "dużym sofcie" że obok ERP jest Excel , a często ważniejszy Excel niż ERP , bo zmiany będą kiedyś i kosztują masakrycznie.
4
Krzysztof 2014-04-27 20:06
Do miet147. Prezentujesz typowo roszczeniową postawę: "Zakupując oprogramowanie z licencja, mam prawo go używać a czy zechcę go aktualizować czy nie to zależy od moich potrzeb i uwarunkowań". Owszem, w myśl Umowy Licencyjnej masz do tego prawo. Jednakże nie płacąc za aktualizację i wsparcie rezygnujesz świadomie z możliwości sięgania nawet po proste porady telefoniczne. Skoro nie płacisz to jakim prawem rościsz sobie prawo do wydzwaniania oraz zajmowania czasu Firmy?! Twoje pytania wymagają poświęcenia Tobie czasu pracownika, który pracownik kosztuje i na którego trzeba jakoś zarobić. Nie chcesz płacić, nie płać. Ale nie miej wtedy pretensji, że nikt nie chce poświęcić czasu na udzielenie Ci odpowiedzi. To chyba jasne i oczywiste. W serwisie samochodowym nikt nie udzieli Ci żadnych porad jeśli z góry będzie wiadomo, że nie zamierzasz wykonać żadnych napraw i usług w tymże serwisie. Zostaniesz przegnany na cztery wiatry! Twój post jest wyjątkowo stronniczy i subiektywny. Narusza również dobre imię Firmy. Na miejscu streamsoftu wytoczyłbym Ci proces za pomówienie i naruszenie dobrego imienia i żądałbym publikacji stosownych sprostowań i rekompensaty finansowej. Dziękuję za uwagę...
4
Krzysztof 2014-04-27 20:07
Do miet147. Prezentujesz typowo roszczeniową postawę: "Zakupując oprogramowanie z licencja, mam prawo go używać a czy zechcę go aktualizować czy nie to zależy od moich potrzeb i uwarunkowań". Owszem, w myśl Umowy Licencyjnej masz do tego prawo. Jednakże nie płacąc za aktualizację i wsparcie rezygnujesz świadomie z możliwości sięgania nawet po proste porady telefoniczne. Skoro nie płacisz to jakim prawem rościsz sobie prawo do wydzwaniania oraz zajmowania czasu Firmy?! Twoje pytania wymagają poświęcenia Tobie czasu pracownika, który pracownik kosztuje i na którego trzeba jakoś zarobić. Nie chcesz płacić, nie płać. Ale nie miej wtedy pretensji, że nikt nie chce poświęcić czasu na udzielenie Ci odpowiedzi. To chyba jasne i oczywiste. W serwisie samochodowym nikt nie udzieli Ci żadnych porad jeśli z góry będzie wiadomo, że nie zamierzasz wykonać żadnych napraw i usług w tymże serwisie. Zostaniesz przegnany na cztery wiatry! Twój post jest wyjątkowo stronniczy i subiektywny. Narusza również dobre imię Firmy. Na miejscu streamsoftu wytoczyłbym Ci proces za pomówienie i naruszenie dobrego imienia i żądałbym publikacji stosownych sprostowań i rekompensaty finansowej. Dziękuję za uwagę...
aria 2014-05-05 19:59
Co powiecie o stanowisku Konsultanta ds. systemów ERP? Czy ktoś był może na rozmowie we Wrocławiu?
1
jerry 2014-05-07 14:48
do miet147
arek 2014-07-01 00:41
konsultant ds. ERP
JERRY 2014-11-10 12:04
Jestem klientem firmy stream soft od ponad dwudziestu lat,ale dzięki Bogu podjąłem decyzję o zmianie systemu i myślę,że jest to ostatni rok męczarni z nimi.Nie polecam nikomu współpracy z tą firmą.Jeśli produkt oceniam jako dobry,to obsługa ludzka jest na poziomie równym zeru.Najszybciej co potrafią to wystawić fakturę za obsługę.Wyciąganie pieniędzy od firm współpracujących jest naprawdę na WYSOKIM POZIOMIE.firmy,które ze mną współpracują i miały zapotrzebowanie na nakładki do ich systemu miesiącami nie mogły się doprosić wykonania takowych,a jedna z firm po 3/4 roku dąła sobie w ogóle spokój,przez co ja nie dostaję od tej firmy gratifikacji za wysyłanie raportów(czyli są to straty dla mojej firmy).
Pracownik firmy po zainstalowaniu wdrożenia stwierdził,że ono działało jak wychodził,a w momencie zweryfikowania przez nas problemu z jego wdrożeniem(pierwszy raz po zainstalowaniu)powiedział,że przyjedzie ponownie ale oczywiście odpłatnie.
Generalnie produkty bardzo drogie,za te pieniądze można zainstalować programy o podobnych możliwościach i co najważniejsze obsługa ludzka na profesjonalnym poziomie.dla przykladu firma Insert(program Subject)za sprzedaż 6-ciu licencji chce mniej środków niż stream soft za jedną prestiż.
GENERALNIE NIE POLECAM!!!!!!
Nie dajcie się uzależnij od mało profesjonalnej firmy.
Ja podjąłem decyzję o zmianie programu w firmie mając 10 stanowisk w firmie i posiadając wiedzę jakie koszta będę musiał ponieść.
22
handlowiec IT 2015-02-19 00:41
mylisz sie....konkurencja na rynku IT po prostu jest ogromna a takie firmy szukaja albo jeleni pracujacych za najnizsza krajowa ( jak nie nie sprawdzi to firma niewiele traci ) albo.... szukaja cudotwórców którzy przyjdą z gotowymi kontaktami od konkurencji ;) Po prostu firma liczy że trafi na handlowca który albo "wszedzie wejdzie i załatwi kontrakty" albo sam przyniesie portfel klientow.
5
oklyt 2015-03-26 17:25
jak na pierwszego pracodawcę idealny, nauczą Cię życia jak nikt inny, tylko nie pracuj dłużej jak rok, bo nabawisz się rozstroju nerwowego
oini 2015-03-26 17:36
Zdziwiłbyś się. Na stanowiska serwisanta baz danych przyjmują osoby bez znajomości SQL. Płatne "przeglądy" serwerów linuxowych z bazami danych u klientów robią osoby, które nigdy nie miały styczności z linuxem. A wszystko dlatego, że przyjmowane są tylko osoby akceptują pracę za najniższą krajową.
ydool 2015-04-09 16:57
Tak, są przyuczenia na zasadzie, że taki nowy pracownik musi się dopraszać kolegów, żeby mu pomogli i wytłumaczyli co i jak ma robić. Gorzej jak żaden z kolegów nie ma czasu. Wiem, że brzmi to absurdalnie, ale tak jest. Przecież ktoś biegły w administracji serwerów linuxowych nie przyjdzie pracować za 2000zł brutto. Wiem, bo pracowałem tam dokładnie na takiej zasadzie.
5
porter 2015-04-28 11:31
zatem , co lub kto jest godny polecenia poza Comarch-em
4
typowyhejter 2015-05-18 19:33
jako programista to Streamsoft jeszcze ok.
ale każdy inny dział i zarobki to paranoja
4
Zaineresowany 2015-06-10 11:39
Witam wszystkich,
ostatnio znalazłem ogłoszenie Konsultanta do spraw wdrożeń systemu ERP w Streamsoft. Jakich zarobków można się spodziewać? Pytanie oczywiście do zorientowanych. Mam już 2 letnie doświadczenie jako Konsultant systemów ERP.

Pozdrawiam
5
Zainteresowany 2015-08-20 19:22
@Tomek, dziękuję za odpowiedź.
Trzeba będzie coś szukać bo w bieżącej firmie nie dzieje się najlepiej....
Jeśli coś to tylko Zielona Góra, albo przebranżowienie na programistę.
Pozdrawiam serdecznie
bilbo 2015-09-09 19:57
Nie polecam pracy w Streamsofcie to firma klasy B na rynku polskim. Poszukują usilnie programistów, od kiedy cinkciarz.pl zabrał z rynku zielonogórskiego lepszych programerów i zrobił porządek na rynku pracy.
Streamsoft to firma płacąca minimalne stawki, bez funduszu socjalnego, mająca fatalne warunki lokalowe(centrala).
24
ent 2015-12-02 08:55
Jak jest się kiepskim programistą, to nigdzie dobrze nie zarobisz. Pracuje w Streamsofcie jako programista już parę lat i od trzech lat już tu nie ma programistów narzekających na zarobki (mam znajomego we wspomnianym przez ciebie cinkciarzu i zarabia on sporo mniej ode mnie), a dodatkowo mamy świetną atmosferę pracy. Warunki lokalowe wcale nie są złe, a w dodatku firma buduje dużą siedzibę w centrum miasta.
arielka 2015-12-29 13:20
Pracowałam w Streamsoft, mierne zarobki, przestarzała technologia. Ogólnie pracownicy OK. Potwierdzam fatalne warunki lokalowe.
Po roku przeszłam do innej firmy na podobne, lepiej płatne stanowisko.
I co? Po zmianie, okazało się, że można pracę zorganizować w sposób uporządkowany, przewidywalny.
21
lizus 2016-01-05 00:34
Pracuję w Streamsoft i główne projekty Streamsoftu są ogólnie znane, pisane w historycznym Delphi,Paradoxie czy Firebird. Dzisiaj to nisza na rynku softu. Łatwo w to wdepnąć, gorzej wyjść.
Zarządzanie firmą jak firmą rzemieślniczą a nie przedsiębiorstwem.
Nie polecam tej pracy zaawansowanym deweloperom.
23
jobs 2016-01-31 18:07
Cześć, Czy warto startować na Kierownika ds. Kluczowych Klientów - piszą o śląsku. Czy możesz powiedzieć coś o wynagrodzeniu na tym stanowisku
dx 2016-08-15 13:01
@ erfgw kierowników jak widze już znaleźli bo aktualnei na tapecie pojawiły się nowe opcje jak KAM.
Ela 2016-10-27 18:34
Zależy z jakim doświadczeniem. Generalnie zaczynaj od 4000netto.
ERP 2016-11-07 08:52
Cześć,
chodzi mi o cyklicznie pojawiające się oferty pracy na stanowisko konsultantów/wdrożeniowców ERP.
Czym spowodowana jest taka rotacja?
Pytam ponieważ jestem zainteresowany pracą, ale takie coś wygląda odstraszająco. Mam niecałe 3 lata doświadczenia w ERP, stabilną robotę (teraz inna branża) i średnio tak ryzykować. Jak wyglądają zarobki (widełki na tych stanowiskach)?
Pozdrawiam
PartykaArtur 2016-11-21 22:08
Najważniejsze że nie ma naszej ukochanej Pani Dyrektor. Kompletny pustostan.
4
FOive 2016-11-27 14:40
Konsultant ds. systemów ERP - nie polecam. Wynagrodzenie (w porównaniu z innymi firmami) poza jakimkolwiek poziomem. Prawie zerowe szanse na podwyżkę.
8
MM 2016-11-27 22:17
Konsultanci są cały czas poszukiwani, ponieważ są projekty. Na tych stanowiskach nie ma żadnej rotacji, czy zwolnień. Jest potrzebna na kolejnych specjalistów.
Rest 2016-11-28 10:16
Konsultant ERP ( Warszawa ), nie polecam!
"Szukaja konsultantow bo sa projekty"?! Szukaja konsultantow bo wszyscy sie zwalniaja!
8
FbC 2016-11-29 11:45
Wrocław to samo :) z piętnastoosobowego zespołu zostały może 3-4 osoby :)
10
FmcK 2016-12-14 15:00
Widze ze forum ozylo, to i ja wrzuce swoje 3 grosze :) Praca za psie pieniadze, ciegle obiecywanie podwyzek bez zadnych rezultatow. Zatrudniaja mlode osoby, szkola ich, a potem co madrzejszy sam odchodzi do konkurencji za 2,5-3x wieksza pensje.
8
PK 2016-12-21 19:45
Jestem klientem od 20 lat i powiem krótko Nie Polecam tej firmy !!!!!!!!!!!!!!!
Abonament skończył mi się trzy miesiące temu , z przyczyn technicznych tj wymiana serwera poprosiliśmy o wznowienie abonamentu 3 miesiące po zakończeniu poprzedniego ,
Stream Soft oczywiście się zgodził ale nie za 10% wartości programu a za 25% co daje 4tyś netto różnicy
Z klientami tak nie wolno postępować . Koszty wdrożenia Subiekta będą niższe nie mówiąc o abonamencie ( przepaść cenowa w kosztach stałych )
Nie dajcie się skusić tej firmie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
dre 2017-01-08 10:24
Wybraliśmy ten soft 4 lata temu - wdrożenie trwa do tej pory... Niedotrzymywanie terminów, niekompetentność konsultantów. Tyle otrzymuje się od tej "firmy". Ale stawiają nowy budynek, więc takich jeleni jak my musi być więcej :)
15
Frankowicz 2017-02-10 13:30
Nie wiem kto wczesniej pisał opinie o tej firmie (chyba dział handlowy streamsoft).
Nasza przygoda z firma zaczęła sie kilka lat temu. Przyjechali dyrektorzy poszczegolnych działów i naobiecywali "zlote gory". Kontakt wspaniały - telefony niemalże co drugi dzien.
Umowa podpisana.
I co dalej? Cisza... Niedotrzymywanie teminow, brak kontaktu (telefonicznego, mailowego) z konsultantami odpowiedzialnymi za wdrożenie -
To główne cechy tej firmy. Pomijam rotacje wśród pracownikow która jest NIEWOBRAZALNA! Czterech konsultantow potrafilo naprawiać problem zgłaszany pol roku wcześniej.
Gdyby jeszcze raz przyszło do podpisania umowy, to na pewno nie z tą firma...
12
12groszy 2017-02-15 10:19
Misja tej firmy brzmi: Zrób jak najmniej, skasuj jak najwięcej, a pracownikom zapłać tylko tyle ile absolutnie musisz.
12
Pracownik 2017-02-24 00:01
W zeszłym roku nastąpiła zmiana kadry w firmie. Wcześniej z rozliczeniami faktycznie było różnie. Ale za to teraz, po zmianie, wiele jest na plus. Dostaję premię zgodną z wyliczeniem i bez żadnych obcięć. Atmosfera też jest ok.
2
WciazPracownik 2017-02-24 11:09
Zmieniła się kadra, ale nie zmieniły sie zarobki. Zasady wypłacania premii zawsze były jasne i nigdy nie było z tym problemu, więc nie rozumiem poprzedniego wpisu @Pracownik ? Ktos próbuje naprawić (i tak już słaby) wizerunek tej firemki?
Wracając do premii, nawet z nią zarobki są dwukrotnie poniżej średniej...
Pracuję tu od dłuższego czasu i nie ma zadnych szans na podwyżke. Ale obietnice składane są... przynajmniej raz na kwartał...
10
księgowafk 2017-02-25 23:10
Jestem księgową prowadzącą biuro rachunkowe. Od kilku lat korzystam z różnych programów księgowych. Na co dzień używam programów Streamsoftu - finase i księgowość, KPiR oraz kadry i płace. Mam też okazję korzystać z innych programów, które posiadamy w biurze i muszę powiedzieć, że na ich tle Streamsoft wypada całkiem dobrze. Do tej pory nie miałam problemów z aktualizacjami, w razie zmian w przepisach nanosili je dość szybko. Jak miałam pytania do serwisu też nie było problemu. Wg mnie ich programy zawierają wszystko, czego potrzebuje księgowa do prowadzenia biura rachunkowego.
3
jajcorz 2017-02-26 19:27
Widzę, że hotline czy też dział marketingu streamsoft zadziałały z reklamą programów tej firmy....ale my tu piszemy o pracy, anie o zachwalaniu kiepskich programów.
15
Biuro Rachunkowe eFKa 2017-03-08 21:57
W swojej pracy zawodowej korzystałam z kilku programów księgowych. Gdy otwierałam biuro nie było dla mnie innej możliwości jak zakup właśnie oprogramowania Streamsoft. Jak każdy program ma wady jednak jest na bieżąco aktualizowany dostosowywany do przepisów i w razie problemów jest tam sprawnie działający Hot Line i serwis.
1
InnyWciazPracownik 2017-03-14 21:50
Ja również pracuję w tej firmie i raczej nie narzekam - oczywiście zawsze może być lepiej ;-)
A serio to pracuję za takie wynagrodzenie na jakie się umówiłem (dla mnie jest ok), nie ma kręcenia, prób pozbawienia premii itd.

WciazPracownik - skoro tak bardzo Ci nie odpowiada a konkurencja daje 2-3 razy więcej to co tutaj jeszcze robisz ? Chyba, że to tylko zwykłe marudzenie ;)
WciazPracownik 2017-03-19 09:07
@InnyWciazPracownik
Uwierz - kwestia czasu, a cala kadra sie zmieni :) A Wy w Zielonej Górze jesteście jak bita żona - do końca macie nadzieje ze bedzie lepiej, a i tak nie macie innej opcji do wyboru :)
7
Księgowa 2017-03-20 20:25
Streamsoft, moduł FK - najgorszy program z możliwych, nie poleciłabym wrogowi! I co najważniejsze, niezgodny z Ustawą o Rachunkowości. Serwis poniżej wszelkiej krytyki, zgłoś problem to może po kilku miesiącach otrzymasz odpowiedź, że przeanalizowali i niestety, nie da się. Jeżeli ktoś zastanawia się nad kupnem tego programu - odradzam!
7
And 2017-03-23 16:05
Jestem klientem (użytkownikiem oprogramowania) i powiem tak Firma nie ogarnia tematu reklamacji ja mam zgłoszonych ponad kilkanaście i olewają mnie od trzech lat . Ale widzę że jak olewają pracowników to to samo robią z klientami. Szkoda bo zapowiadało się na coś dobrego a teraz to syf z gilem :-(
10
Abakuska 2017-03-24 20:00
Co to za firma?! Jesteśmy użytkownikiem programów Streamsoftu i ciągle zgłaszamy ich błędne działanie. Kiedyś działały i było ok, ale to co się z nimi dzieje od 3 lat to zgroza! Wykorzystuję ten portal, dotyczący pracy, żeby zwrócić uwagę, bo zgłaszanie uwag telefonicznych lub mejlowych nie skutkuje!
12
NS 2017-06-07 17:11
W celu lepszego zobrazowania (orwz jako przestroga) jak dziala firma Streamsoft, zapraszam do kontaktu z firma Metal Team z siedziba w Wanatach (Tel: +48 34 326 12 15).
3
Godmodeon 2017-06-20 10:45
W jednej z podwrocławskich firm, gdzie streamsoft wciaz (od dwoch lat) wdraza system, w momencie uruchomienia produkcyjnego nasi klienci widzieli ceny produktow innych klientow... Nie musze pisac jakie wiazaly sie z tym konsekwencje... ich pseudo "sklep internetowy" to totalna klapa.
Przestrzegam przed ta firma!!
3
Zostaw swoją opinię o Streamsoft - Zielona Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Streamsoft