TOPEX, Sp. Z.O.O

Warszawa

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 250 ocen.

TOPEX, Sp. Z.O.O
4 250 6 1

Opinie o TOPEX, Sp. Z.O.O

Agnieszka

@XYZ każda opinia na wątku jest ważna, ale jednak muszą one przestrzegać regulaminu forum: https://www.gowork.pl/regulamin Wpisy, które obrażają innych użytkowników są zgłaszane do administratora i mogą zostać usunięte.

anonim

(usunięte przez administratora)

Drelich

Niezły komputerowy boot. Bardzo zaawansowany. Musicie popracować nad algorytmem stylu, bo logiki w tej wypowiedzi żadnej. Oczywiście z prawda i rzeczywistością nie ma nic wspólnego. Taka praca ćwierćsemestralna studenta informatyki na dopalaczach. Potrenujcie te auto wpisy na profilu społecznościowym partii rządzącej - ich wyborcy to geriatrycy i warzywa nikt nie będzie się czepiał ze piszecie bzdury.

Agnieszka

@Karol rozumiem, że nie zgadzasz się z opiniami, które są poniżej? W takim razie napiszesz co Ty sądzisz o pracy w firmie TOPEX? Każda opinia jest ważna. @Tom czy firma TOPEX po rozmowie rekrutacyjnej odezwała się do Ciebie z pozytywną decyzją? Jeżeli tak, to opisz nam swój początek w firmie.

Zainteresowany

Firma ponownie szuka Specjalisty Marketingu Handlowego ds. E-commerce. Czy ktoś wie coś o tej firmie - o tym jakie warunki pracy tam panują i jaka tam jest atmosfera?

HarryChujewski
@Zainteresowany 09.05.2018 15:06

Sytuacja wynika z tego, że nie wiedzą czego chcą a wymagania są jak w Google Corporation. Płacą jak w budżetówce, ale chcą mieć najlepszych pracowników. W dziale IT obecnie rozpacz. W dziale który się nazywa marketingowym również. Firma nadaje się na poczekalnie , tzn można się związać na kilka miesięcy a później dzida. Sam uciekniesz albo cię pogonią

Tom
@HarryChujewski 18.06.2018 09:27

Harry...rozumiem, ze pracowales w tej firmie, znasz ja od srodka i sam wyrobiles sobie taka opinie..Najwidoczniej to nie miejsce dla Ciebie. Szukam obecnie pracy i czytam rozne opinie. Ciagle tylko narzekania i narzekania. Powiem Ci Harry, ze bylem na spotkaniu w sprawie pracy i mam calkiem pozytywne odczucia.

Karol

Konkurencja zainspirowała do pisania tych bzdur!!

Agnieszka

@Zainteresowany Z Twojej wypowiedzi wynika, że chciałbyś podjąć pracę w TOPEX. Może w takim razie aplikowałeś do nich, albo już tam pracujesz? Napisz o swoich doświadczeniach, pewnie wielu użytkowników forum jest ciekawych Twojego zdania.

Jacek

Idealnych firm nie ma. Zawsze trzeba pracować żaby poprawiać to co nie do końca jest dobre!!

Kris
@Jacek 25.04.2018 09:52

Idealnych nie ma, fakt, ale tę firmę należy omijać... nadmuchana wydmuszka, brak szacunku do ludzi.

Danuta

Zastanawiająca jest ta cisza? Jest tak dobrze czy tak źle?

miczu
@Danuta 24.03.2018 22:30

dobrze

Robert

Czy warto starać się o pracę w firmie? Może podpowiecie kilka wskazówek?

Krzysztof
@Robert 14.12.2017 17:48

Robert, sądzę, że tak. Znam tę firmę z rekomendacji moich znajomych. Wiesz, to wszystko zależy komu na czym zależy. To jest polska firma, których teraz jest mało. Przez to podobno załatwia się szybciej wiele tematów. Chwalili mi też atmosferę, ludzie są fajni, współpracujący. Można na dłużej zacumować. Śledzę na bieżąco ich ogłoszenia, czekam aż będą szukać do mojego obszaru. Mam za sobą różne firmy, w tym korporacje, dlatego mnie Topex przekonuje. Jak widzisz opinie są różne. Sporo jest frustratów. Zawsze wychodziłem z założenia, że trzeba spróbować na sobie, a nie kierować się innymi. No, ale zrobisz, co zechcesz.Pozdrawiam

Rafaello
@Krzysztof 18.12.2017 15:10

Jak nie chcesz pracować w korporacji, to na pewno nie idź do pracy do tej firmy, ponieważ przejęła z korporacji wszystko co najgorsze i w słabym wydaniu. Znam firmę od wielu lat, niestety obecnie nie zmierza w dobrym kierunku, ale może najlepiej przekonać się na własnej skórze.

robinson
@Robert 14.12.2017 17:48

nie warto, to tyle!

Azor

Firma top wex jest winna nam 19.zl jestem podwykonawca FHU Wandą Markiewicz. Wierzycie Rafał Wysocki Belna Dolna 6, 38-340 Biecz To skandal.

Administrator

Czy cisza na forum oznacza zadowolenie pracowników z pracy w TOPEX, Sp. Z.O.O? Może warto byłoby ożywić ten wątek newsami na temat sytuacji tej firmy. Będą one ważne zwłaszcza dla tych osób, które chciałyby w przyszłości zasilić jej szeregi.

Zainteresowany

Witam wszystkich. Interesuję się Topexem jako potencjalnym pracodawcą, ale mając styczność z powyższymi komentarzami mam nieodparte wrażenie, że w większości spisały je osoby mające jakiś żal wynikający z czyichś koligacji rodzinnych, geologii (było dużo mowy o dnie...) i innych pomniejszych trywialnych spraw. Dlatego też mam nadzieję, że znajdzie się tu ktoś kto mógłby napisać mi prosto, ale jednoznacznie i rzetelnie nieco o: - kulturze organizacyjnej - skuteczności zarządzania - objętości i skomplikowaniu procedur wewnętrznych - kooperacji wewnętrznej - atmosfery w pracy - stabilizacji zawodowej (przede wszystkim biurowych, innych niż magazynowe/logistyczne/techniczne) - możliwość rozwoju (szkolenia, możliwość uczestniczenia w wybranych przez siebie wydarzeniach) - dostęp do wiedzy i standardów (zakup lub już posiadane wersje różnych dokumentów i publikacji) - nastawienie spółki na zmiany, rozwój, świadomość potrzeb itp. - benefitów finansowych i pozafinansowych (przede wszystkim opieka medyczna). Czytając komentarze, nawet te bardziej emocjonalne, zauważyłem, że firma mogła w swojej działalności pójść w kierunku mniej pozytywnym dla pracowników. Pojawiły się wzmianki o zwolnieniach, ale też i podwyżkach, więc istnieje wzajemny dyskurs. Proszę o jakieś solidniejsze info. Pomijam stawki, ponieważ o stawkach dyskutuje się na rozmowach kwalifikacyjnych i jest to sprawa mocno indywidualna. I niech ktoś odpowie tym biednym handlowcom jak wygląda sytuacja z dostępem do narzędzi pracy oraz jej warunkami, w tym finansowymi, bo są ciekawi, a ludzie widzą tylko szubek swojego konta ;)

nigol
@Zainteresowany 13.04.2017 09:55

Firma jak wiele innych, przeciętna polska firma. Można by powiedzieć, że to taka hurtownia narzędzi. Firma miała swoje pięć minut, ale nie wykorzystała chwili by zrobić więcej i z głową, a wszystko z przyczyn prozaicznych, zarządzają nią przeciętniacy, z przypadku na tych stanowiskach. Jednak siebie traktują jak alfę i omegę, dokonali przecież niemożliwego – skok w karierze od konduktora, akwizytora do członka zarządu. Niestety posiadają przestarzałą wiedzę na temat rzeczywistości i wynikiem tego jest niska skuteczność decyzji. Ważne decyzje podejmowane są na podstawie plotek. Wiele decyzji ma charakter populistyczny , ale sprzedawane są tłumowi i założycielom jako przełomowe w historii firmy. Dyrekcja przyznaje się , że nie ma pomysłu na tą firmę co zresztą widać na każdym kroku i pod każdym dywanem. Ciekawostką jest to, że pluszaki z zarządu noszą się z zamiarem napisania książki o zarządzaniu! Śmiechu warte! Atmosfera jest podobna do rodzinnej, ale rodziny patologicznej. Ilość zatrudnionych w firmie równa się małej korporacji i to jest jedyna namacalna podstawa dająca szefom powód do postrzegania firmy jako wielkiej i ważnej. W innych obszarach firma bezskutecznie próbuje się przybliżyć do korporacyjnych standardów, ale brak świeżej krwi, testosteronu młodych ludzi z doświadczeniem i wiedzą spoza topexu sprawia że firma utknęła w martwym punkcie. Młodzi, którzy przychodzą nie zostają tutaj na długo. Firma ratuje się redukcją etatów, głównym celem których jest ratowanie wyniku finansowego aby dobrze wyglądał na tle konkurencji z Wrocławia. Brak jasnej strategii rozwoju oferty handlowej powoduje, że z dnia na dzień produkty firmy bezpowrotnie znikają ze sklepów. Na tle konkurencji katalog Topex wygląda nędznie. Narzędzia z nowoczesnymi rozwiązaniami pojawiają się w katalogu po 2-3 latach od pojawienia się w katalogach konkurencji. Kultura organizacyjna jest kulawa – wszelkie wizje, wartości i ustalenia ze spotkań istnieją tylko na papierze. Brak zaspakajania podstawowych potrzeb podwładnych – czuje się stan zagrożenia i niepewność, a numer jeden to brak szacunku w stosunku do osób innych. Firma nie identyfikuje umiejętności pracowników powiązanych koleżeńsko z dyrektoriatem co skutkuje słabą efektywnością i przebiegiem realizowanych projektów. Sprawy niewygodne zamiatane są pod dywan. W ostatnich kwartałach firma stopniowo pogrąża się w marazmie. Wizja lepszego jutra jest mglista, rzeczywistość przytłacza coraz bardziej, a obecny zarząd zasłynie z tego, że zmarnował wszelkie szanse na dalszy rozwój biznesu.

Zainteresowany
@nigol 13.07.2017 14:32

Minęło kilka miesięcy, ostatecznie nie wszedłem we współpracę z Topexem, a tu widzę ten wpis i chyba dobrze podjąłem decyzję. Ogólnie przedstawiono mi warunki finansowe i to one zaważyły o mojej negatywnej decyzji (firma była na "tak"). Dziękuję za ten perfekcyjny wywód i oby przydał się potomnym, a firmie życzę jak najlepiej, bo wrażenie i tak było pozytywne na tym etapie.

przemek

Cześć, Jestem zainteresowany pracą na stanowisku PH - czy może ktoś powiedzieć jakie są stawki na podstawie? I w jaki sposób liczona jest premia? Czy jest jakaś ścieżka rozwoju dla PH?

Agnieszka

@Agnieszka co najbardziej podobało Ci się w pracy w firmie TOPEX, Sp. Z.O.O? @Handlowiec jak długo pracujesz w firmie? Możesz powiedzieć coś o warunkach pracy? Takie informacje są pomocne dla osób zastanawiających się nad aplikowaniem.

Agnieszka

Witam. Przeglądam opinie o moich byłych pracodawcach. W Topexie pracowałam niespełna 3 lata jakiś czas temu. Było raz lepiej, raz gorzej, ale z perspektywy czasu widzę, że to niezłe miejsce dla kogoś kto szuka stabilnej pracy. Opinii jest sporo i to różnych, ale jak wiadomo nie wszystkim się dogodzi:)

Marcel

Mam znajomego, który pracuje już tam chyba z 10 lat i chwali sobie atmosferę, ludzi, szefów, a i pieniądze w miarę ok. Ja chciałbym w takiej firmie pracować, bo jakoś do tej pory różne bywało, firmy dużo obiecują na wstępie a potem nici z tego. Będę próbował w ich rekrutacjach, a nuż się uda.

Handlowiec
@Marcel 22.07.2017 14:48

Próbuj. Mi się udało. Robiłem już w kilku miejscach jako handlowiec, ale w Topex to inna bajka. Od samego początku dobre wrażenie. Zaczynasz od szkolenia i poznania firmy i asortymentu. Cele realne, można zamknąć kwartał i dostać swoje. Ludzie spoko. Wygląda na to, że dają to obiecali.

Bazyl

Mam tam znajomego. Ogólnie nie narzeka - bywa zadowolony. Mówi że robota ciekawa, fajni ludzie, kaska leci na czas, a bonusy też wpadają. Wydaje się że jest OK.

PH

A co ze stanowiskiem PH - jak wygląda praca?

Dobra-rada
@PH 18.07.2017 08:00

a co do PH to tak jak pisałem do @zainteresowany. Swoje trzeba zrobić, ale zespół ok, wsparcia nie brakuje, jest czym walczyc, a to się przydaje bo konkurencji jest w ... . Nie ma tu korporacyjnej kasy, ale nie ma też koroporacyjnych wymagań, jak w życiu, coś za coś. Cele poukładane, raporty normalne, wprowadzają systemy elektroniczne i tyle. Jak toś się chce rozwijać to też ma szansę, a jak nie to robi swoje.

Zainteresowany

Jeszcze niedawno tam pracowałem, a jak czytam powyższy wpis to cos mi się wydaje, że o innej firmie jest. Widać frustratów na świecie wciąż nie brakuje. Ja polecam.

Agnieszka

@Zainteresowany rozumiem. Jest to jednak ważna informacja, ponieważ ogólne warunki pracy oraz m.in. atmosfera, o którą pytasz jest najczęściej zależna od obejmowanego działu.

Zainteresowany
@Agnieszka 16.05.2017 10:24

Polemizowałbym. Firma akurat jest dość homogeniczna, o niskim rozproszeniu geograficznym oraz stosunkowo małą liczbą pracowników. Ale i tak nikt do tej pory nie dał odpowiedzi ;)

login
@Zainteresowany 16.05.2017 15:35

Układ jest prosty: Biuro - o przyjęciu decyduje szef od HR + kierownik dzialu w ktorym masz pracowac, ot normalna rekrutacja, zwykle korpo. Niby patrza w kwity, ale jak masz gadane to plusujesz. Inna bajka z magazynem. Domyslic sie nie trudno, ze tutaj nie aplikujesz :) Ciekawe stanowiska obsadzone kilkoma nazwiskami. Spolka outsourcuje czesc pracownikow w ramach ciecia kosztow co podobno powoduje zgrzyty. Forsowane jest jednak pewne dostosowywanie do nowych tredow, ktore najwidoczniej spodobaly sie "kilku nazwiska", przez co kultura pracy kolokwialnie zdycha. No ale kogo to obchodzi. Sumy z tabelek w raportach dla pp, ik czy jb sie zgadzaja. Zadowolenie z pracy schodzi na drugi tor. Grunt zeby zapychac rynek narzedziami.

Zainteresowany
@login 27.05.2017 02:41

Dzięki za informacje. Byłem ostatecznie na rozmowach i odniosłem bardzo pozytywne wrażenie, że firma jest dość przyjacielska i ogólnie przedstawiana mi była wizja budowania rodzinnej atmosfery w strukturach. Praca dot. stanowiska w biurze (nazwę to Centralą, zgodnie z korporiańskim zwyczajem), więc też zapewne widziałem wyłącznie wierzchołek góry lodowej. Cóż, podstawa uposażenia nie była najgorsza, ale przy rozmiarach projektu było to dość niezadowalające. Fakt, premie kwartalne, jakieś benefity, ale zawsze padało stwierdzenie "Uzależnienie premii od wysokości sprzedaży". Może nie jestem jeszcze starym koniem, ale wyznaję zasadę "Dobra podstawa najważniejsza, a dodatki to dodatki". Ogólnie miłe wrażenie, ale osoby z grubych korpo mogą mieć obiekcje przejścia ze względu na wysokość podstawy. Chociaż z drugiej strony nie wyglądało to tak, jakby ludzie byli tam zarzynani na śmierć, więc wielu może docenić komfort psychiczny (w końcu pieniądze to nie wszystko).

Dobra-rada
@Zainteresowany 13.07.2017 12:42

Rozmawiaj dalej, negocuj warunki i podejmuj decyzje samodzielnie, słuchaj swojego rozumu, a nie podpowiedzi w sieci. To nie jest dobra rada tylko życiowe doświadczenie. Sam wiesz jak trudno znaleźć w necie jedną pozytywną opinię, a jak łatwo jest wrzucić anonimowo opis jakiejś firmy, która prawdopodobnie nie spełnia oczekiwań osoby inaczej wyobrażającej sobie swoją karierę. Ja pracuję w terenie, ale widzę co się dzieje w firmie i nie widzę tu nic czego trzeba się czepiać. Są plusy i minusy, jak wszędzie, a firma ogólnie jest poukładana i wie co robi, widzą to też konkurenci i inni PH to potwierdzają. A co do wyników to sory, ale konkurencja jest ogromna i raz jest lepiej a raz gorzej, a jak się swoje robi to jest szacunek i kasa się zgadza.

zmeczony_hejtem
@Dobra-rada 18.07.2017 09:06

Nareszcie ktoś normalny! Dzięki za ten głos.

Zainteresowany

W tym przypadku nie będę ujawniać, ponieważ moje zapytanie na tej stronie ma charakter typowo nieformalny, a nie chciałbym, aby to zostało źle odebrane ze strony osoby ze Spółki, jeśli tu zajrzy (w końcu różnie bywa). Najgorzej, że nikt nie chce odpowiedzieć ;)

Agnieszka

@Zainteresowany, którym stanowiskiem jesteś zainteresowany?

Marcin

A nie napisałem to nie chodzi o topex tylko o GTX Service

Marcin

Wypłata na czas

Agnieszka

@Marcin, a co możesz powiedzieć o plusach pracy w TOPEX, Sp. Z.O.O?

Marcin

Agnieszka ludzie z tamtą uciekają nie bez powodu. Amatorka a nie prawdziwy serwis odmalowanie ścian i powieszenie loga niestety nie wystarcza. Pensję niby teraz podwyższyli ale dla wybranych co niby jakaś wymyśloną normę robią .

Agnieszka

@Marcin, dlaczego? Powiesz coś więcej?

Marcin

Ruszyła rekrutacja do gtx service na technika niech kto aplikuje zastanowi sie dwa razy

Marcin

Ruszyła rekrutacja do gtx service na technika niech kto aplikuje zastanowi sie dwa razy

Agnieszka

A jak TOPEX, Sp. Z.O.O prosperuje w 2017 roku? :) Jakieś opinie?

xepot
@Agnieszka 02.03.2017 09:39

Ten wasz program do automatycznego pisania komentarzy powinien mieć taki algorytm, który czyta wczesniejsze opinie, sprawdza co się dzieje na rynku i durnie nie przepisuje pełnej nazwy firmy z błędem. Gowork to miejsce gdzie mozna kupić pozytwne komentarze, a te nieprzychylne za odpowiednią stawkę usunąć.

Zostaw opinię o TOPEX, Sp. Z.O.O - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOPEX, Sp. Z.O.O