brak logo

„Sosak i Sosak Projekt” Sp. z o.o.

Ul

Opinie o „Sosak i Sosak Projekt” Sp. z o.o.

Kini 2016-01-27 11:27
Mnie to dziwi ze on sobie na to wszystko pozwala,ze tak podla osoba I bez rozumu nim pomiata. W glowie sie to nie miesci.
1
Top dog 2016-01-28 19:43
Prowadzi z nia firms to musi ja tolerowac...
A Anna sosak fakt, bez rozumu i zdolnosci.
1
ajakże olsztyniak 2016-01-29 11:56
Młody Dzus nie lepszy-niebieska poczta na Kopernika, fitnes na Wilczyńskiego-ohyda!Ale plaza juz jest ok. Każdy ma lepsze i gorsze dni.
Sorry,ale niektóre wpisy są tragiczne-jak na pudelku!
Byla sekretarka u sosaka 2016-01-30 16:45
Praca na recepcji tam to porazka! Jak ktos juz wspomnial jest tam mala kamerka i podsluch. Pracowac nie sposob, bo sosakowa co 3 minuty dzwoni w niezwykle waznej sprawie (kawa...), nawet zjesc sie nie da, architekci mieli normalna przerwe na lunch a sekretarka nie!
Nadgodziny...OBOWIAZKOWE! Chociaz premie za nie dostalam, tylko czy w kwocie wspolmiernej do godzin to juz bym sie klocila (500zl). A po skonczonej pracy dzien w dzien musialam biec na located.
Powod odejscia, banalny. Pewnego dnia po 13 godzinach pracy musialam isc na located nadac paczke dla jej syna. Uwazamze to niedopuszczalne,tego typu przyslug sie od pracownika nie wymaga. Odeszlam po tygodniu, zamiast wypowiedzenia wykorzystalam zalegly urlop.
Ogolna ocena - kiepsko!!!
4
też sektetarka 2016-01-30 19:30
Coś ściemniasz - paczki wysyła się pocztexem i przyjeżdża kurier. Czasami zostawałam trochę dłużej ale rzadko. Nawału pracy też nie było. Piszesz nieprawdę
olsztyniak 2016-01-30 19:37
Chyba jesteś z branży - taka znajomość starego tematu
Byla sekretarka u sosaka 2016-01-31 09:57
No chyba nie, pocztex przyjmuje paczki do 16/ 17, jesli komus sie okolo 19 przypomnialo ze junior musi cos dostac to mozna bylo tylko isc na poczte osobiscie.
architekt 2016-01-31 12:31
@była sekretarka u Sosaka
a jednak ściemniasz.
Przez dwa lata nie zauważyłam żeby sekretarka była przepracowana. Ma czas na 3lunche i jeszcze się nudzi. Jedna pòźna paczka o niczym nie świadczy. Ty chyba jesteś ta co poszła na lewe miesięczne zwolnienie i załapała się do pracy w straży pożarnej-Justyna Baczewska
Kolo 2016-01-31 15:44
Czy ty dziewczyno wiesz jak tam sekretarki sa traktowane!!! Wyzwiska, ponizanie jest na porzadku dziennym...Bronisz ludzi ktorzy nie maja szacunku do drugiego czlowieka. I RyGE

1
xxx 2016-01-31 16:29
@kolo a ty wiesz jakie one walą numery!
Święty by nie wytrzymał! Biorą kasę za głupotę i oszustwa! Raz na parę lat zdarza się normalna . Na ogòł nic nie pomagają w pracy architektom -czasem wyślą list i też nie zawsze dobrze. Lepiej samemu dopilnować
Z tego co wiem to Baczewska doprowadziła do upadku IKA PROJEKT ..
2
XY 2016-01-31 18:26
Anno S. przestań wypisywać kłamstwa na tym forum. ONO NIE JEST DLA ciebie! Jest dla potencjalnych pracowników, którzy chcą poznać warunki pracy w twojej burackiej pracowni. Przestań obrażać swoje byłe sekretarki. Idź do lekarza po hormony, bo menopauza ci nie służy!!!
2
xxx 2016-01-31 20:20
@xy
Pisz prawdę i nie wal numerów jak na Pudelku. Nie wszystkie sekretarki były takie jak Baczewska. Właściwie to była wyjatkiem.
Zła krew dla Kurpiów
zzz 2016-01-31 21:12
xy znajdź jakiegos sympatycznego chłopaka i nie lej jadem..zaznaj szczęścia
architekt 2016-01-31 23:27
Z tego co mówili w pracowni to Baczewska wzięła forsę za miesiąc lewego zwolnienia i za urlop! Kupę szmalu!
1
Aga 2016-02-03 00:45
I Ty w to wierzysz...
architekt 2016-02-04 22:28
Tak, bo następna sekretarka mówiła że przyszło zwolnienie lekarskie od Baczewskiej pocztą. Od psychiatry. A potem jeszcze jedno i wypowiedzenie. No i Baczewska już się nie pojawiła. Musiała wiec dostać ekwiwalent za urlop. A kumpela że straży mówiła że zaraz potem zaczęła pracować u strażaków ale dużo wcześniej miała obgadana robotę.. Dlatego tak się piekli na forum
Niedoszły pracownik 2016-03-08 19:25
Tragedia! Na rozmowie Sosaki nie zainteresowali się moimi kompetencjami, tylko życiem prywatnym...Pan Sosak był bardzo niepezyjemny i zadawał niestosowne pytania. .. W ogóle to najlepiej żeby ludzie pracowali u nich za bezcen, przez siedem dni w tygodniu! Nikomu nie polecam, bo po samej rozmowie pozostaje niesmak...
3
zainteresowany 2016-03-10 13:28
A na co @ niedoszły pracownik aplikowałaś?
Moody architekt 2016-03-12 20:22
Mialem sie wybrac na rozmowe, mam umowiona terminal. Mozna widziec ile CI zaproponowali??
zdejm 2016-03-14 16:37
Elena, trzeba się pogodzić z tym,że wybrali kogoś innego...............
Trzeba zrobić maturę.........
Tez z olsztyna 2016-03-15 21:34
Sosak, to ty?
prac 2016-04-25 10:49
No więc moja przygoda z państwem Sosak zaczęła się jakoś nie dawno. Najpierw miałam mieć umowę zlecenie ale to p. Anna musiała przedyskutować z prawnikami, potem raptem miałam o dzieło pracować.. Ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja umowy nie dostałam. Zachorowałam byłam na tygodniowym zwolnieniu zostałam poinformowana sms, że praca nie aktualna.. Pani Sosak nie miałaś odwagi powiedzieć mi prosto w oczy?! Dodatkowo moj kubek został wystawiony przed furtkę jak do psa, a i jeszcze nie otrzymałam wypłaty za to co pracowałam. Nie polecam
zdejm 2016-04-30 13:08
Tak się traktuje lewusów, którzy nic nie umieją i oszukują.
Tez z olsztyna 2016-05-04 23:17
Brzmi jak staszek...stanislawie, tez niewiele umiesz, jestes zamkniety na nowosci I nie poszerzasz wiedzy.
1
tez z olsztyna 2016-05-09 16:20
Kolego, mowa o sprzątaczce, która nie umiała sprzątać i jej podziekowano. Trzeba być w kursie a nie pisać swoją odwieczną mantrę !
Poszerz wiedze choćby w temacie sprzątania...
miłosh 2016-05-10 23:03
Brzmi logicznie..
1
ojoj 2016-05-11 20:38
chyba chodzi o kolejną gosposię, bo się ogłaszają, że szukają...
2
architekt_olsztyn 2016-05-13 18:35
jestem mloda osoba, chcaca wrocic do Olsztyna i znalezc tutaj prace.
przeraza mnie to co tutaj czytam o tej firmie, ale staram sie wierzyc ze to moga byc informacje przesadzone, przekoloryzowane w jakis sposob.
czy ktos jest mi w stanie powiedziec jak wygladaja zarobki, zus, ubezpieczenia w tej firmie?
pytam bo oni jako jedyni szukaja i szukaja, wciaz ich ogloszenia widze.
pomoze ktos?
architekt_olsztyn 2016-05-14 12:08
W Olsztynie pracowni jest niewiele, a za cos zyc trzeba. wstydem jest krasc a nie pracowac.
miłosh 2016-05-14 16:31
Szukają architektów:( usunięte przez administratora )
1
ktosiu 2016-06-22 07:04
czytam opinie i mam wrazenie, jakby czesc byla pisana przez A lub S..... ten sam styl wypowiedzi, co w pracy, te same inwektywy..... zenujace..... zmiencie stosunek do ludzi (WSZYSTKICH) to moze w koncu zacznal was ludzie szanowac.... poki co to samo dno i wodorosty okraszone mgielka "jacy to my jestesmy wspaniali tylko ci ludzie tacy jacys inni...."
2
miłosh 2016-07-09 09:53
Chyba ciężki był dyżur w Galerii....
3
Miss 2016-08-06 09:48
Ty se spróbuj pożyć rok za kasę ktora płacisz ps.jak ci nie pasują słowa pracownikow to ich nie zatrudniaj tylko tyraj sama
2
Respect_Yourself 2016-08-07 22:20
Info dla młodych architektów:

- potwierdzam, że na rozmowie rekrutacyjnej wciąż pytają o rodzinie i życiu prywatnym, i to się nie kończy na rozmowie, musicie być gotowi na to że plotki i obgadywania zawsze będą w tym biurze;

- warunki zatrudnienia: trzeba walczyć o podpisanie nawet śmieciowej umowy, przeciągają podpisywanie umowy udając że "nie mają czasu", "muszą wszystko sprawdzić" i t.d. i t.p., nie wierzycie w to, bo tak i zostaniecie "na czarno". Trzeba uważnie sprawdzać umowę i nie dać się oszukać. Typowe oszustwa w tym biurze to trzymiesięczny okres wypowiedzenia oraz kary pieniężne, trzeba walczyć o to żeby tego nie było w umowie, żeby wszystko się zgadzało z aktualnym kodeksem pracy. Umowę o pracę podpisują tylko i wyłącznie jeśli zaryzykujecie i zarejestrujecie się w Urzędzie Pracy jako bezrobotni. Pensje płacą regularnie, w terminie, tylko też trzeba pilnować żeby w umowie przypadkiem kwota nie zmniejszyła się w stosunku do kwoty o której rozmawialiście pod czas rozmowy rekrutacyjnej. Wypowiedzenia warto wysyłać listem poleconym za potwierdzeniem odbioru, bo też przeciągają z podpisywaniem;

- mieszkanie w akademiku: dla przyjeżdżających z innych miast pracowników szefostwo oferują pokoje w swoim prywatnym akademiku, co jest bardzo słusznie z jednej strony, ale trzeba zdawać sobie sprawę że możecie zapomnieć o prawie na prywatność. Szefostwo mają dostęp do Waszych pokoi oraz administratorem sieci domowej jest ten sam informatyk, co pracuje na biuro. W przypadku zatkanej toalety trzeba czekać przez miesiąc-dwa na naprawę, na naprawę internetu trzeba czekać przez kilka dni;

- potwierdzam również, że niestety obrażania, krzyki, poniżenia i mobbing to są prawie codzienne realia, chyba że szefostwo gdzieś wyjadą;

- ale projekty są duże, głównie szpitale i mieszkaniówka, więc jeśli nic z powyższego Was nie przeraża i potraficie sobie poradzić z takimi ludźmi - możecie śmiało jechać do pracy!
9
manner 2016-09-09 23:07
Hej, a wiecie czy niedługo będzie można znaleźć zatrudnienie chociażby jako stażystę? Dzięki za odpowiedź
2
Anonim 2016-12-14 08:27
ludzie , idźcie lepiej na kasę do biedronki niż do Sosaków !! Nie płacą za nadgodziny, choćby jeden dzień urlopu trzeba ubłagać, aroganccy, bez kultury.... Sosak to stary pisowiec bez ogłady, tylko wyzysk, mobbing, przekleństwa, poniżanie... i 1500 na rękę przy smieciowej umowie :D Parodia i kpina ... Mam nadzieję, że ktoś się w końcu za nich weźmie i zrobi porządek z tą patologią.
7
milosh 2016-12-27 21:46
Chyba się koleżanko anonimko Emilko nadajesz tylko do biedronki... ale tam przyjmują tylko miłe i uprzejmie ,że szczyptą inteligencji..może być ciężko....:-)
1
xyz 2016-12-27 22:41
Z tymi zarobkami piszesz nieprawdę 1500+800(pokój)+premia 650+kilometrarz100=3150 na rękę
to chyba całkiem nieźle dla kogoś z minimalną wiedzą projektową , nienajomością programów do projektowania poza podstawowym, nieznajomości prawa budowlanego, nieudanym prowadzeniem własnej firmy. Umowa jest na etat na czas ograniczony tak jak chciałaś a nie śmieciowa. Do tego różne gratisy w postaci wolnych godzin(przed świętami praca do 13)
No i pracujesz tylko 8-16 nawet jak cały zespół pracuje dłużej.
Szanuj się choć trochę!
1
xyz 2016-12-27 22:42
Z tymi zarobkami piszesz nieprawdę 1500+800(pokój)+premia 650+kilometrarz100=3150 na rękę
to chyba całkiem nieźle dla kogoś z minimalną wiedzą projektową , nienajomością programów do projektowania poza podstawowym, nieznajomości prawa budowlanego, nieudanym prowadzeniem własnej firmy. Umowa jest na etat na czas ograniczony tak jak chciałaś a nie śmieciowa. Do tego różne gratisy w postaci wolnych godzin(przed świętami praca do 13)
No i pracujesz tylko 8-16 nawet jak cały zespół pracuje dłużej.
Szanuj się choć trochę!
1
Michał 2016-12-30 23:58
To wszystko nieprawda! Pani Sosak to piękna i wspaniała kobieta! Jej mąż jest bardzo dobrym architektem, może kogoś drażnić, że ma pewne upodobania estetyczne, które wyrobił przez te wszystkie lata, ale któż ich nie ma. Uważam, że biuro Sosak&Sosak nie zasługuje nawet w jednej dziesiątek na tak ostrą krytykę. Trzeba przyznać, że czasem w pracy może być ciężko, czasem mogą pójść solidne słowa krytyki, ale tak naprawdę biuro chce ja najlepiej dla swoich pracowników i jak najlepiej dla swoich klientów. Uważam, że na rynku Olsztyńskim jest to jedno z lepszych biur architektonicznych. Główną rzeczą, która by im się przydała to wdrożenie BIM, najlepiej Revita no szeroką skalę, z drugiej strony, jeśli rynek radzi sobie na starszym oprogramowaniu to właściwie czemu nie?
2
Jacek 2016-12-31 14:26
Pan Sosak i Pani Sosak to wspaniałe osoby o złotych sercach. Praca super, klimat świetny, jestem pod bardzo dużym wrażeniem tego biura. Polecam wszystkim, zarówno nowym pracownikom jak i wszystkim klientom, którzy potrzebują profesjonalnego podejścia do projektu.
1
niedowiarek 2017-01-02 20:23
na głowę upadłeś, czy może sama Anna S pisze takie pochlebstwa???
2
niedowiarek 2017-01-02 20:24
oj chyba sama szefowa pisze komentarze... brawo brawo- styl i klasa na 1 miejscu!
2
Jacek 2017-01-03 17:06
Niedowiarku, nie szukaj prawdy, tam gdzie jej nie ma. Pani Anna tego nie pisze, bo nie ma takiej podstawy. Sam napisałem, bo widzę, że dużo przykrych słów tu się pojawia, a tak naprawdę powinny być same superlatywy. Pozdrawiam i trzymam kciuki za świetne biuro Sosak&Sosak!
2
niedowiarek 2017-01-10 21:17
oj widzisz, miałem przyjemność pracowania w tym biurze, więc niestety dalej twierdzę, że to sama Anna S pisze pochlebstwa lub ktoś na jej zlecenie :) znam biuro od podszewki.... uciekać jak najdalej
4
architekt 2017-01-11 13:06
Z tego co pamietam to z biura uciekł (czyt. został wurzucony) osobnik do niczego się nie nadajacy, nie tylko do pracy w zawodzie. Nie ma co łez lać tylko szukać szczęścia dalej.....
Biuro świetne, można łyknąć dużo wiedzy, zarobić.
Również trzymam kciuki za świetne biuro Sosak & Sosak!
1
bizonek 2017-01-13 12:28
taaaa - pochlebstwa pisane przez samych szefów! bo skąd takie szczegółowe newsy?
4
na szczęście już nie z Olsztyna 2017-02-16 18:47
Dodałabym jeszcze permanentne wrzaski, wulgaryzmy, zero instrukcji na początku pracy. Do wszystkiego dochodzisz sama, a jak zrobisz błąd dostajesz regularną reprymendę, pomimo że nikt cię nie przeszkolił. Nadgodziny i owszem. Moje zostały wycenione na 100 zł na miesiąc. A na koniec źle wypisane świadectwo pracy.
4
Raczki 2017-02-22 23:25
Ewa, ale świadectwa pracy to ty nie dostałaś... ha,ha!
1
wujo 2017-03-08 20:12
to już jest bezczelność!
2
Zostaw swoją opinię o „Sosak i Sosak Projekt” Sp. z o.o. - Ul
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Sosak i Sosak Projekt” Sp. z o.o.