brak logo

„Sosak i Sosak Projekt” Sp. z o.o.

Ul

Opinie o „Sosak i Sosak Projekt” Sp. z o.o.

Aga 2016-02-03 00:45
I Ty w to wierzysz...
architekt 2016-02-04 22:28
Tak, bo następna sekretarka mówiła że przyszło zwolnienie lekarskie od Baczewskiej pocztą. Od psychiatry. A potem jeszcze jedno i wypowiedzenie. No i Baczewska już się nie pojawiła. Musiała wiec dostać ekwiwalent za urlop. A kumpela że straży mówiła że zaraz potem zaczęła pracować u strażaków ale dużo wcześniej miała obgadana robotę.. Dlatego tak się piekli na forum
Niedoszły pracownik 2016-03-08 19:25
Tragedia! Na rozmowie Sosaki nie zainteresowali się moimi kompetencjami, tylko życiem prywatnym...Pan Sosak był bardzo niepezyjemny i zadawał niestosowne pytania. .. W ogóle to najlepiej żeby ludzie pracowali u nich za bezcen, przez siedem dni w tygodniu! Nikomu nie polecam, bo po samej rozmowie pozostaje niesmak...
3
zainteresowany 2016-03-10 13:28
A na co @ niedoszły pracownik aplikowałaś?
Moody architekt 2016-03-12 20:22
Mialem sie wybrac na rozmowe, mam umowiona terminal. Mozna widziec ile CI zaproponowali??
zdejm 2016-03-14 16:37
Elena, trzeba się pogodzić z tym,że wybrali kogoś innego...............
Trzeba zrobić maturę.........
Tez z olsztyna 2016-03-15 21:34
Sosak, to ty?
prac 2016-04-25 10:49
No więc moja przygoda z państwem Sosak zaczęła się jakoś nie dawno. Najpierw miałam mieć umowę zlecenie ale to p. Anna musiała przedyskutować z prawnikami, potem raptem miałam o dzieło pracować.. Ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja umowy nie dostałam. Zachorowałam byłam na tygodniowym zwolnieniu zostałam poinformowana sms, że praca nie aktualna.. Pani Sosak nie miałaś odwagi powiedzieć mi prosto w oczy?! Dodatkowo moj kubek został wystawiony przed furtkę jak do psa, a i jeszcze nie otrzymałam wypłaty za to co pracowałam. Nie polecam
zdejm 2016-04-30 13:08
Tak się traktuje lewusów, którzy nic nie umieją i oszukują.
Tez z olsztyna 2016-05-04 23:17
Brzmi jak staszek...stanislawie, tez niewiele umiesz, jestes zamkniety na nowosci I nie poszerzasz wiedzy.
1
tez z olsztyna 2016-05-09 16:20
Kolego, mowa o sprzątaczce, która nie umiała sprzątać i jej podziekowano. Trzeba być w kursie a nie pisać swoją odwieczną mantrę !
Poszerz wiedze choćby w temacie sprzątania...
miłosh 2016-05-10 23:03
Brzmi logicznie..
1
ojoj 2016-05-11 20:38
chyba chodzi o kolejną gosposię, bo się ogłaszają, że szukają...
2
architekt_olsztyn 2016-05-13 18:35
jestem mloda osoba, chcaca wrocic do Olsztyna i znalezc tutaj prace.
przeraza mnie to co tutaj czytam o tej firmie, ale staram sie wierzyc ze to moga byc informacje przesadzone, przekoloryzowane w jakis sposob.
czy ktos jest mi w stanie powiedziec jak wygladaja zarobki, zus, ubezpieczenia w tej firmie?
pytam bo oni jako jedyni szukaja i szukaja, wciaz ich ogloszenia widze.
pomoze ktos?
architekt_olsztyn 2016-05-14 12:08
W Olsztynie pracowni jest niewiele, a za cos zyc trzeba. wstydem jest krasc a nie pracowac.
miłosh 2016-05-14 16:31
Szukają architektów:( usunięte przez administratora )
1
ktosiu 2016-06-22 07:04
czytam opinie i mam wrazenie, jakby czesc byla pisana przez A lub S..... ten sam styl wypowiedzi, co w pracy, te same inwektywy..... zenujace..... zmiencie stosunek do ludzi (WSZYSTKICH) to moze w koncu zacznal was ludzie szanowac.... poki co to samo dno i wodorosty okraszone mgielka "jacy to my jestesmy wspaniali tylko ci ludzie tacy jacys inni...."
2
miłosh 2016-07-09 09:53
Chyba ciężki był dyżur w Galerii....
3
Miss 2016-08-06 09:48
Ty se spróbuj pożyć rok za kasę ktora płacisz ps.jak ci nie pasują słowa pracownikow to ich nie zatrudniaj tylko tyraj sama
2
Respect_Yourself 2016-08-07 22:20
Info dla młodych architektów:

- potwierdzam, że na rozmowie rekrutacyjnej wciąż pytają o rodzinie i życiu prywatnym, i to się nie kończy na rozmowie, musicie być gotowi na to że plotki i obgadywania zawsze będą w tym biurze;

- warunki zatrudnienia: trzeba walczyć o podpisanie nawet śmieciowej umowy, przeciągają podpisywanie umowy udając że "nie mają czasu", "muszą wszystko sprawdzić" i t.d. i t.p., nie wierzycie w to, bo tak i zostaniecie "na czarno". Trzeba uważnie sprawdzać umowę i nie dać się oszukać. Typowe oszustwa w tym biurze to trzymiesięczny okres wypowiedzenia oraz kary pieniężne, trzeba walczyć o to żeby tego nie było w umowie, żeby wszystko się zgadzało z aktualnym kodeksem pracy. Umowę o pracę podpisują tylko i wyłącznie jeśli zaryzykujecie i zarejestrujecie się w Urzędzie Pracy jako bezrobotni. Pensje płacą regularnie, w terminie, tylko też trzeba pilnować żeby w umowie przypadkiem kwota nie zmniejszyła się w stosunku do kwoty o której rozmawialiście pod czas rozmowy rekrutacyjnej. Wypowiedzenia warto wysyłać listem poleconym za potwierdzeniem odbioru, bo też przeciągają z podpisywaniem;

- mieszkanie w akademiku: dla przyjeżdżających z innych miast pracowników szefostwo oferują pokoje w swoim prywatnym akademiku, co jest bardzo słusznie z jednej strony, ale trzeba zdawać sobie sprawę że możecie zapomnieć o prawie na prywatność. Szefostwo mają dostęp do Waszych pokoi oraz administratorem sieci domowej jest ten sam informatyk, co pracuje na biuro. W przypadku zatkanej toalety trzeba czekać przez miesiąc-dwa na naprawę, na naprawę internetu trzeba czekać przez kilka dni;

- potwierdzam również, że niestety obrażania, krzyki, poniżenia i mobbing to są prawie codzienne realia, chyba że szefostwo gdzieś wyjadą;

- ale projekty są duże, głównie szpitale i mieszkaniówka, więc jeśli nic z powyższego Was nie przeraża i potraficie sobie poradzić z takimi ludźmi - możecie śmiało jechać do pracy!
9
manner 2016-09-09 23:07
Hej, a wiecie czy niedługo będzie można znaleźć zatrudnienie chociażby jako stażystę? Dzięki za odpowiedź
2
Anonim 2016-12-14 08:27
ludzie , idźcie lepiej na kasę do biedronki niż do Sosaków !! Nie płacą za nadgodziny, choćby jeden dzień urlopu trzeba ubłagać, aroganccy, bez kultury.... Sosak to stary pisowiec bez ogłady, tylko wyzysk, mobbing, przekleństwa, poniżanie... i 1500 na rękę przy smieciowej umowie :D Parodia i kpina ... Mam nadzieję, że ktoś się w końcu za nich weźmie i zrobi porządek z tą patologią.
9
milosh 2016-12-27 21:46
Chyba się koleżanko anonimko Emilko nadajesz tylko do biedronki... ale tam przyjmują tylko miłe i uprzejmie ,że szczyptą inteligencji..może być ciężko....:-)
1
xyz 2016-12-27 22:41
Z tymi zarobkami piszesz nieprawdę 1500+800(pokój)+premia 650+kilometrarz100=3150 na rękę
to chyba całkiem nieźle dla kogoś z minimalną wiedzą projektową , nienajomością programów do projektowania poza podstawowym, nieznajomości prawa budowlanego, nieudanym prowadzeniem własnej firmy. Umowa jest na etat na czas ograniczony tak jak chciałaś a nie śmieciowa. Do tego różne gratisy w postaci wolnych godzin(przed świętami praca do 13)
No i pracujesz tylko 8-16 nawet jak cały zespół pracuje dłużej.
Szanuj się choć trochę!
1
xyz 2016-12-27 22:42
Z tymi zarobkami piszesz nieprawdę 1500+800(pokój)+premia 650+kilometrarz100=3150 na rękę
to chyba całkiem nieźle dla kogoś z minimalną wiedzą projektową , nienajomością programów do projektowania poza podstawowym, nieznajomości prawa budowlanego, nieudanym prowadzeniem własnej firmy. Umowa jest na etat na czas ograniczony tak jak chciałaś a nie śmieciowa. Do tego różne gratisy w postaci wolnych godzin(przed świętami praca do 13)
No i pracujesz tylko 8-16 nawet jak cały zespół pracuje dłużej.
Szanuj się choć trochę!
1
Michał 2016-12-30 23:58
To wszystko nieprawda! Pani Sosak to piękna i wspaniała kobieta! Jej mąż jest bardzo dobrym architektem, może kogoś drażnić, że ma pewne upodobania estetyczne, które wyrobił przez te wszystkie lata, ale któż ich nie ma. Uważam, że biuro Sosak&Sosak nie zasługuje nawet w jednej dziesiątek na tak ostrą krytykę. Trzeba przyznać, że czasem w pracy może być ciężko, czasem mogą pójść solidne słowa krytyki, ale tak naprawdę biuro chce ja najlepiej dla swoich pracowników i jak najlepiej dla swoich klientów. Uważam, że na rynku Olsztyńskim jest to jedno z lepszych biur architektonicznych. Główną rzeczą, która by im się przydała to wdrożenie BIM, najlepiej Revita no szeroką skalę, z drugiej strony, jeśli rynek radzi sobie na starszym oprogramowaniu to właściwie czemu nie?
3
Jacek 2016-12-31 14:26
Pan Sosak i Pani Sosak to wspaniałe osoby o złotych sercach. Praca super, klimat świetny, jestem pod bardzo dużym wrażeniem tego biura. Polecam wszystkim, zarówno nowym pracownikom jak i wszystkim klientom, którzy potrzebują profesjonalnego podejścia do projektu.
1
niedowiarek 2017-01-02 20:23
na głowę upadłeś, czy może sama Anna S pisze takie pochlebstwa???
2
niedowiarek 2017-01-02 20:24
oj chyba sama szefowa pisze komentarze... brawo brawo- styl i klasa na 1 miejscu!
2
Jacek 2017-01-03 17:06
Niedowiarku, nie szukaj prawdy, tam gdzie jej nie ma. Pani Anna tego nie pisze, bo nie ma takiej podstawy. Sam napisałem, bo widzę, że dużo przykrych słów tu się pojawia, a tak naprawdę powinny być same superlatywy. Pozdrawiam i trzymam kciuki za świetne biuro Sosak&Sosak!
3
niedowiarek 2017-01-10 21:17
oj widzisz, miałem przyjemność pracowania w tym biurze, więc niestety dalej twierdzę, że to sama Anna S pisze pochlebstwa lub ktoś na jej zlecenie :) znam biuro od podszewki.... uciekać jak najdalej
4
architekt 2017-01-11 13:06
Z tego co pamietam to z biura uciekł (czyt. został wurzucony) osobnik do niczego się nie nadajacy, nie tylko do pracy w zawodzie. Nie ma co łez lać tylko szukać szczęścia dalej.....
Biuro świetne, można łyknąć dużo wiedzy, zarobić.
Również trzymam kciuki za świetne biuro Sosak & Sosak!
1
bizonek 2017-01-13 12:28
taaaa - pochlebstwa pisane przez samych szefów! bo skąd takie szczegółowe newsy?
4
na szczęście już nie z Olsztyna 2017-02-16 18:47
Dodałabym jeszcze permanentne wrzaski, wulgaryzmy, zero instrukcji na początku pracy. Do wszystkiego dochodzisz sama, a jak zrobisz błąd dostajesz regularną reprymendę, pomimo że nikt cię nie przeszkolił. Nadgodziny i owszem. Moje zostały wycenione na 100 zł na miesiąc. A na koniec źle wypisane świadectwo pracy.
6
Raczki 2017-02-22 23:25
Ewa, ale świadectwa pracy to ty nie dostałaś... ha,ha!
2
wujo 2017-03-08 20:12
to już jest bezczelność!
3
Marcin 2017-05-01 00:15
Kocham Sosak&Sosak! Niech żyją! Niech żyją nam!
1
Mateusz 2017-05-16 21:34
Bravo Marcin-Ania! Bravo!Bravo!
Marcin 2017-05-27 18:10
To nie Ania, tylko były pracownik, który założył własną działalność, który jest mega wdzięczny za całe doświadczenie, które wyciągnął z biura Sosaków. Pani Ania jest super laseczka, pozdrawiam gorąco i ściskam jeszcze gorącej :*
1
kiniu 2017-06-30 15:02
istna komedia....
Zakochany 2017-07-10 21:02
Anno, kocham pania!
2
ol 2017-07-21 13:41
Czytając wcześniej opinie o tej firmie, myślałem, że niektórzy chyba trochę przesadzają. Dopiero, jak sam doświadczyłem styczności z tą firmą, zobaczyłem, jakie to "ziółka". Pracowałem u nich 2 tygodnie w ogrodzie i gdy po tym czasie zrezygnowałem, nie dostałem żadnej zapłaty. P. Sosak stwierdziła, że nie wykonałem umowy i mi nie zapłaci. A ja pracowałem na godziny a nie miałem umowy na wykonanie konkretnej pracy. Dowiedziałem się, że takich osób jak ja było więcej. Ostrzegam wszystkich przed "takimi pracodawcami".
4
olo 2017-08-01 10:15
Do administratora,
czemu wcześniejszy wpis został usunięty?
Czy to jest portal- szkalownik?
olo 2017-08-01 10:15
Do administratora,
czemu wcześniejszy wpis został usunięty?
Czy to jest portal- szkalownik?
1
Ludzik 2017-08-01 23:00
To są właśnie olsztyńscy pracodawcy, nie potrafią się trzymać zasad i regulaminów, które naruszają, przepisów , których się nie trzymają a potem są wielce oburzeni - wszystkim - w dosłownym tego słowa znaczeniu i może jeszcze myślą, że nie tylko pracownicy ale wszyscy wokół powinni zdejmować na ich cześć czapki z głów, bo są pseudo-biznesmenami, którzy nie mają za grosz ludzkiego podejścia - wszyscy ich rzekomo szykanują tylko sami w sobie nie widzą winy - żal.pl
1
Pracownik 2017-08-03 11:24
ol to oszust-pracował cały czerwiec wziął niezłą kasę na umowę i ciągle mu było mało. W lipcu się obijał(widziałam to z okna biura), po czym mu odbiło i rzucił grabiami i zwiał, nie zrobiwszy roboty. To samo zrobił u sąsiadów-też dał nogę z byle powodu. Ciekawe, czego on uczy w szkole(podobno to nauczyciel).
Także ludziku lepiej zbierz trochę informacji od innych pracowników zanim będziesz polewać i ściemniać. Chyba że jesteś tym pseudonauczycielem i pseudoogrodnikiem.
1
Ludzik 2017-08-04 16:29
@Pracownik
a Ty pracowniku pracuj a nie ślęczysz w oknie , skąd wiesz kto ile dostał i kto jaką miał umowę , wystarczy przejść się po sąsiadach i podpytać jak tam się traktuje ludzi, jak się zmieniają a mega rotacja świadczy o jednym - że pracownikom jest tam źle więc uciekają gdzie pieprz rośnie, i prawidłowo, teraz nastaje rynek pracownika i pracodawcy i jeśli pseudo-biznesmeni tego nie zrozumieją to sami będą musieli odwalać swoją robotę , bo pracownicy będą mieli ich gdzieś . A wtedy sami niech złapią za grabie, bo nie będzie miał kto tego zrobić.
1
Pracownik 2017-08-05 11:54
Nauczycielu-Ludziku,
dostałeś niezłą pensję za lipiec na umowę- co tu ściemniać i wyzywać. W lipcu nie chciało się pracować i oszukiwałeś. Głupoty piszesz że teraz jest rynek pracownika-oszusta-ściemniacza !
Niedługo wbijesz zęby w ścianę-może coś zrozumiesz . Jak i to, że praca bez umowy (tzw. na czarno) której szukasz, bo wziąłeś urlop zdrowotny na reperowanie zdrowia ( każdy leń jest zdrowy jak koń!) jest wykroczenie i jest karalna!
Nie psuj rynku uczciwym ludziom którzy chętnie podejmą się opieki nad ogrodem w tej zacnej firmie. A co robiłeś w ogrodzie (albo czego nie robiłeś)można obejrzeć na kamerach.
Że szkoły też się Ciebie pozbyli -pewnie dlatego że byłeś taki "świetny w pracy"!
Zajmij się sobą i swoimi problemami a nie tym co ja robię.
1
Gosciegoscie 2017-08-05 12:14
Oho, chyba staszek sie uaktywnil. On jeden jedyny nazywa ta firme 'zacna'.
Pracownik 2017-08-05 14:32
Pudło!
1
Zostaw swoją opinię o „Sosak i Sosak Projekt” Sp. z o.o. - Ul
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Sosak i Sosak Projekt” Sp. z o.o.