brak logo

„Sosak i Sosak Projekt” Sp. z o.o.

Ul

Opinie o „Sosak i Sosak Projekt” Sp. z o.o.

22.05.2015 znowu szukają 2015-05-22 23:46:45
22.05.2015 znowu szukają
ludzie uwaga! 2015-06-09 23:16:06
uwazajcie na Anne Sosak, malo potrafi a bedzie sie na Was wyzywac, mowi zeby przyjsc do niej jak tylko sie czegos nie wie a potem wytyka brak rozumu!
wytrzymalam niecaly rok...
Anna Sosak S&S 2015-06-20 16:19:17
Ludzie, skąd w was tyle jadu?!? Serce pęka jak się czyta te oszczerstwa.
Sami spróbujcie poprowadzić działalność gospodarczą, wytrzymajcie rok to pogadamy.
znowu szukają 2015-07-20 19:20:58
10.07.2015
Ktos 2015-11-10 22:55:41
Serce peka jak Ty ludzi traktujesz!!!podrzedna architect, ktora probuje udowodnic, ze cos umie....smiechu warte.....
1
brak słów 2015-12-07 17:59:14
Rozmowa przebiega dość luźno, pytania tylko i wyłącznie o rodzinę, czy masz rodzeństwo, czy masz partnera, czy mieszkasz nadal z rodzicami i tak dalej. Brak pytań o twoje kwalifikacje zawodowe. Pan Sosak ciągle ucieka gdzieś oczami, nie patrzy prosto w oczy jak mówi o umowie i warunkach zatrudnienia. Umowa napisana tak aby pracownik nie miał żadnych praw, widać że siedzieli nad nią prawnicy w grubych szkłach. Mówią że mają dużo chętnych, że już są i czekają na podpisanie umowy, a co się okazuje, szukają ciągle naiwnych absolwentów, którzy będą pracowali za ochłapy. Jakby im zależało na pracowniku, to przecież nie szukali by absolwenta z marnym dorobkiem zawodowym, tylko starali by się zatrudnić kogoś z kwalifikacjami, z doświadczeniem, bo przecież mają takie poważne tematy do zrobienia. Żal. Firma która zatrudniała około 25 architektów, w tej chwili zatrudnia około 5, z czego dwóch to absolwenci. Ta firma dogorywa. Nienormowany czas pracy, a co za tym idzie, jak będą Ci kazali siedzieć od 8 do 20:06, to będziesz siedział/a, ponieważ podpisałaś taką właśnie umowę...Nikt w tej firmie nie płaci za nadgodziny,a premie wedle uznania właścicieli... Dużo by tu pisać. Osobiście nie polecam nikomu tam zaczynać pracy, a jak już zaczniesz to pożegnaj się z życiem prywatnym i wiedz że umowa niczego Ci nie gwarantuje.
brak słów 2015-12-08 09:49:57
Wiec skoro widzisz co czytasz, to tego nie podpisuj, ja nie podpisałem, wiele osób za mną tego wyroku nie podpisało i pewnie wielu przede mną tego nie podpiszę :) bo trzeba mieć rozum.
Ex pracownica 2015-12-30 18:03:51
Haha Anna sosak we wlasnej osobie. To w takim razie kto logo zatrudnia, Maz ciebie czy ty jego?
Tez Tam bylam swoje widzialam, projekty trudne ale ciekawe, sosakowa natomiast...posmiewisko olsztyna I okolic!
Lolo 2016-01-12 14:03:04
To prawda źe sosakowa to posmiewisko. Gdzie ten sosak mial oczy. wiedzac ze to jego druga zona.
Lolo 2016-01-14 22:18:20
Jak Co ma wlascicielka??? Zarzadza Firma, psuje atmosfere w firmie bo jest zakompleksiona, malo umie I tak naprawde dzieki Sosakowi sie czego nauczyla....
Imienniczka anny 2016-01-15 21:17:53
Anna malo co umie, ale I stach his lepszy.
Nie poszlam na rozmowe po tym jak poczytalam to co tutaj ludzie pisza, a ze jestem z olsztyna to widze co sosaki Tam stawiaja...wstyd I hanba!
Znajoma byla na rozmowe, po jakims czasie dostala tel ze is chca zatrudnic, miala juz jednak umowiona prace w innej pracowni, powiedziala to sosakowi a on na nia nakrzyczal ze nie wie co traci i sie rozlaczyl.
2
Kot olsztynski 2016-01-16 16:07:35
Caly sosak, nie moze przebolec ze ktos wybral inna pracownie a nie ten jego pierdzielnik!
Trzeba przyznac jednak, ze warunki maja a przynajmniej mieli dobre.
Tez z olsztyna 2016-01-17 12:37:29
No zgadzam sie, Sosak mysli ze jego biuro najlepsze i inne sie nie umywaja. szkoda, ze projektowac nie umie...
Tez z olsztyna 2016-01-24 21:14:51
Nie umie, taka moja opinia. Jego maszkarony "zdobia" kazda dzielnice Olsztyna, popytaj ludzie co sadza...sprawdz opinie technicians nt. was technicznych tych dziel sztuki np. Zatorzanki. Ambitny sosak moze I jest tylko talentu brakuje...
Magda 2016-01-24 21:29:25
Dokladnie two jak possess, Anna sosak potrzafila zmusis sosaka zeby dal jej wolna reke przy prowadzeniu projektu, potem namieszala, bledow narobila a na koniec potrafila sie odwrocic na piecie I wysyczec mu w twarz ze ona tego projektu od dzis juz nie prowadzi. I wy sie ludzie dziwicie sosakowi ze nerwy stracil I rozum?!?
Ona zreszta pomiatala nim niesamowicie, szczegolnie przy pracownikach I branzystach.
Kini 2016-01-27 11:27:45
Mnie to dziwi ze on sobie na to wszystko pozwala,ze tak podla osoba I bez rozumu nim pomiata. W glowie sie to nie miesci.
Top dog 2016-01-28 19:43:33
Prowadzi z nia firms to musi ja tolerowac...
A Anna sosak fakt, bez rozumu i zdolnosci.
ajakże olsztyniak 2016-01-29 11:56:04
Młody Dzus nie lepszy-niebieska poczta na Kopernika, fitnes na Wilczyńskiego-ohyda!Ale plaza juz jest ok. Każdy ma lepsze i gorsze dni.
Sorry,ale niektóre wpisy są tragiczne-jak na pudelku!
Byla sekretarka u sosaka 2016-01-30 16:45:42
Praca na recepcji tam to porazka! Jak ktos juz wspomnial jest tam mala kamerka i podsluch. Pracowac nie sposob, bo sosakowa co 3 minuty dzwoni w niezwykle waznej sprawie (kawa...), nawet zjesc sie nie da, architekci mieli normalna przerwe na lunch a sekretarka nie!
Nadgodziny...OBOWIAZKOWE! Chociaz premie za nie dostalam, tylko czy w kwocie wspolmiernej do godzin to juz bym sie klocila (500zl). A po skonczonej pracy dzien w dzien musialam biec na located.
Powod odejscia, banalny. Pewnego dnia po 13 godzinach pracy musialam isc na located nadac paczke dla jej syna. Uwazamze to niedopuszczalne,tego typu przyslug sie od pracownika nie wymaga. Odeszlam po tygodniu, zamiast wypowiedzenia wykorzystalam zalegly urlop.
Ogolna ocena - kiepsko!!!
2
też sektetarka 2016-01-30 19:30:31
Coś ściemniasz - paczki wysyła się pocztexem i przyjeżdża kurier. Czasami zostawałam trochę dłużej ale rzadko. Nawału pracy też nie było. Piszesz nieprawdę
olsztyniak 2016-01-30 19:37:20
Chyba jesteś z branży - taka znajomość starego tematu
Byla sekretarka u sosaka 2016-01-31 09:57:47
No chyba nie, pocztex przyjmuje paczki do 16/ 17, jesli komus sie okolo 19 przypomnialo ze junior musi cos dostac to mozna bylo tylko isc na poczte osobiscie.
architekt 2016-01-31 12:31:58
@była sekretarka u Sosaka
a jednak ściemniasz.
Przez dwa lata nie zauważyłam żeby sekretarka była przepracowana. Ma czas na 3lunche i jeszcze się nudzi. Jedna pòźna paczka o niczym nie świadczy. Ty chyba jesteś ta co poszła na lewe miesięczne zwolnienie i załapała się do pracy w straży pożarnej-Justyna Baczewska
Kolo 2016-01-31 15:44:23
Czy ty dziewczyno wiesz jak tam sekretarki sa traktowane!!! Wyzwiska, ponizanie jest na porzadku dziennym...Bronisz ludzi ktorzy nie maja szacunku do drugiego czlowieka. I RyGE

1
xxx 2016-01-31 16:29:00
@kolo a ty wiesz jakie one walą numery!
Święty by nie wytrzymał! Biorą kasę za głupotę i oszustwa! Raz na parę lat zdarza się normalna . Na ogòł nic nie pomagają w pracy architektom -czasem wyślą list i też nie zawsze dobrze. Lepiej samemu dopilnować
Z tego co wiem to Baczewska doprowadziła do upadku IKA PROJEKT ..
1
XY 2016-01-31 18:26:31
Anno S. przestań wypisywać kłamstwa na tym forum. ONO NIE JEST DLA ciebie! Jest dla potencjalnych pracowników, którzy chcą poznać warunki pracy w twojej burackiej pracowni. Przestań obrażać swoje byłe sekretarki. Idź do lekarza po hormony, bo menopauza ci nie służy!!!
xxx 2016-01-31 20:20:58
@xy
Pisz prawdę i nie wal numerów jak na Pudelku. Nie wszystkie sekretarki były takie jak Baczewska. Właściwie to była wyjatkiem.
Zła krew dla Kurpiów
zzz 2016-01-31 21:12:56
xy znajdź jakiegos sympatycznego chłopaka i nie lej jadem..zaznaj szczęścia
architekt 2016-01-31 23:27:26
Z tego co mówili w pracowni to Baczewska wzięła forsę za miesiąc lewego zwolnienia i za urlop! Kupę szmalu!
Aga 2016-02-03 00:45:29
I Ty w to wierzysz...
architekt 2016-02-04 22:28:10
Tak, bo następna sekretarka mówiła że przyszło zwolnienie lekarskie od Baczewskiej pocztą. Od psychiatry. A potem jeszcze jedno i wypowiedzenie. No i Baczewska już się nie pojawiła. Musiała wiec dostać ekwiwalent za urlop. A kumpela że straży mówiła że zaraz potem zaczęła pracować u strażaków ale dużo wcześniej miała obgadana robotę.. Dlatego tak się piekli na forum
Niedoszły pracownik 2016-03-08 19:25:32
Tragedia! Na rozmowie Sosaki nie zainteresowali się moimi kompetencjami, tylko życiem prywatnym...Pan Sosak był bardzo niepezyjemny i zadawał niestosowne pytania. .. W ogóle to najlepiej żeby ludzie pracowali u nich za bezcen, przez siedem dni w tygodniu! Nikomu nie polecam, bo po samej rozmowie pozostaje niesmak...
1
zainteresowany 2016-03-10 13:28:41
A na co @ niedoszły pracownik aplikowałaś?
Moody architekt 2016-03-12 20:22:31
Mialem sie wybrac na rozmowe, mam umowiona terminal. Mozna widziec ile CI zaproponowali??
zdejm 2016-03-14 16:37:22
Elena, trzeba się pogodzić z tym,że wybrali kogoś innego...............
Trzeba zrobić maturę.........
Tez z olsztyna 2016-03-15 21:34:35
Sosak, to ty?
prac 2016-04-25 10:49:46
No więc moja przygoda z państwem Sosak zaczęła się jakoś nie dawno. Najpierw miałam mieć umowę zlecenie ale to p. Anna musiała przedyskutować z prawnikami, potem raptem miałam o dzieło pracować.. Ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja umowy nie dostałam. Zachorowałam byłam na tygodniowym zwolnieniu zostałam poinformowana sms, że praca nie aktualna.. Pani Sosak nie miałaś odwagi powiedzieć mi prosto w oczy?! Dodatkowo moj kubek został wystawiony przed furtkę jak do psa, a i jeszcze nie otrzymałam wypłaty za to co pracowałam. Nie polecam
zdejm 2016-04-30 13:08:16
Tak się traktuje lewusów, którzy nic nie umieją i oszukują.
Tez z olsztyna 2016-05-04 23:17:59
Brzmi jak staszek...stanislawie, tez niewiele umiesz, jestes zamkniety na nowosci I nie poszerzasz wiedzy.
1
tez z olsztyna 2016-05-09 16:20:14
Kolego, mowa o sprzątaczce, która nie umiała sprzątać i jej podziekowano. Trzeba być w kursie a nie pisać swoją odwieczną mantrę !
Poszerz wiedze choćby w temacie sprzątania...
miłosh 2016-05-10 23:03:45
Brzmi logicznie..
ojoj 2016-05-11 20:38:27
chyba chodzi o kolejną gosposię, bo się ogłaszają, że szukają...
1
architekt_olsztyn 2016-05-13 18:35:16
jestem mloda osoba, chcaca wrocic do Olsztyna i znalezc tutaj prace.
przeraza mnie to co tutaj czytam o tej firmie, ale staram sie wierzyc ze to moga byc informacje przesadzone, przekoloryzowane w jakis sposob.
czy ktos jest mi w stanie powiedziec jak wygladaja zarobki, zus, ubezpieczenia w tej firmie?
pytam bo oni jako jedyni szukaja i szukaja, wciaz ich ogloszenia widze.
pomoze ktos?
architekt_olsztyn 2016-05-14 12:08:41
W Olsztynie pracowni jest niewiele, a za cos zyc trzeba. wstydem jest krasc a nie pracowac.
miłosh 2016-05-14 16:31:45
Szukają architektów:( usunięte przez administratora )
1
ktosiu 2016-06-22 07:04:42
czytam opinie i mam wrazenie, jakby czesc byla pisana przez A lub S..... ten sam styl wypowiedzi, co w pracy, te same inwektywy..... zenujace..... zmiencie stosunek do ludzi (WSZYSTKICH) to moze w koncu zacznal was ludzie szanowac.... poki co to samo dno i wodorosty okraszone mgielka "jacy to my jestesmy wspaniali tylko ci ludzie tacy jacys inni...."
1
miłosh 2016-07-09 09:53:10
Chyba ciężki był dyżur w Galerii....
3
Miss 2016-08-06 09:48:06
Ty se spróbuj pożyć rok za kasę ktora płacisz ps.jak ci nie pasują słowa pracownikow to ich nie zatrudniaj tylko tyraj sama
2
Respect_Yourself 2016-08-07 22:20:19
Info dla młodych architektów:

- potwierdzam, że na rozmowie rekrutacyjnej wciąż pytają o rodzinie i życiu prywatnym, i to się nie kończy na rozmowie, musicie być gotowi na to że plotki i obgadywania zawsze będą w tym biurze;

- warunki zatrudnienia: trzeba walczyć o podpisanie nawet śmieciowej umowy, przeciągają podpisywanie umowy udając że "nie mają czasu", "muszą wszystko sprawdzić" i t.d. i t.p., nie wierzycie w to, bo tak i zostaniecie "na czarno". Trzeba uważnie sprawdzać umowę i nie dać się oszukać. Typowe oszustwa w tym biurze to trzymiesięczny okres wypowiedzenia oraz kary pieniężne, trzeba walczyć o to żeby tego nie było w umowie, żeby wszystko się zgadzało z aktualnym kodeksem pracy. Umowę o pracę podpisują tylko i wyłącznie jeśli zaryzykujecie i zarejestrujecie się w Urzędzie Pracy jako bezrobotni. Pensje płacą regularnie, w terminie, tylko też trzeba pilnować żeby w umowie przypadkiem kwota nie zmniejszyła się w stosunku do kwoty o której rozmawialiście pod czas rozmowy rekrutacyjnej. Wypowiedzenia warto wysyłać listem poleconym za potwierdzeniem odbioru, bo też przeciągają z podpisywaniem;

- mieszkanie w akademiku: dla przyjeżdżających z innych miast pracowników szefostwo oferują pokoje w swoim prywatnym akademiku, co jest bardzo słusznie z jednej strony, ale trzeba zdawać sobie sprawę że możecie zapomnieć o prawie na prywatność. Szefostwo mają dostęp do Waszych pokoi oraz administratorem sieci domowej jest ten sam informatyk, co pracuje na biuro. W przypadku zatkanej toalety trzeba czekać przez miesiąc-dwa na naprawę, na naprawę internetu trzeba czekać przez kilka dni;

- potwierdzam również, że niestety obrażania, krzyki, poniżenia i mobbing to są prawie codzienne realia, chyba że szefostwo gdzieś wyjadą;

- ale projekty są duże, głównie szpitale i mieszkaniówka, więc jeśli nic z powyższego Was nie przeraża i potraficie sobie poradzić z takimi ludźmi - możecie śmiało jechać do pracy!
6
manner 2016-09-09 23:07:17
Hej, a wiecie czy niedługo będzie można znaleźć zatrudnienie chociażby jako stażystę? Dzięki za odpowiedź
1
Zostaw swoją opinię o „Sosak i Sosak Projekt” Sp. z o.o. - Ul
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Sosak i Sosak Projekt” Sp. z o.o.