brak logo

LabAnalityka Sp. z o.o.

Brzeg Dolny

Opinie o LabAnalityka Sp. z o.o.

ktos z brzegu 2011-04-18 21:43
Witam,

odradzam tą firmę - zarządzana jest przez młodą panią prezes, która chce zrobić dobre wrażenie na prezesach [usunięte przez moderatora] . Brak premi, brak nagród, brak ścieżki rozwoju to cechy charakterystyczne LabAnalityki. Odradzam...!!
2
ktosik 2012-06-18 16:06
Odradzam każdemu pracę w tej firmie. Atmosfera w pracy straszna kierownictwo buntuje załoge przeciwko sobie i tylko szuka kabli. Brak ściezki rozwoju, brak awansów, place marne a robi sie, jak za 3. Pani prezes nie wiem z kim jest spokrewniona, ale zdecydowanie jest osoba, ktora nie nadaje sie na swoje stanowisko.
3
meurora 2013-02-16 18:23
Jestem zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do Labanalityki i zastanawiam się jak ona będzie wyglądać. Bardzo proszę o jakieś wskazówki. Z góry dziękuję.
2
anonim 2013-05-30 06:47
opieki medycznej brak, bywają premie kwartalne, nie noszę okularów, telefon służbowy mają specjalistki kierujące zespołem i brakarze,
Labkon 2014-03-09 22:09
Witam,

Było mi dane pracować w LabAnalityce. Uważam, że to dobre miejsce na start zawodowy, dla osób bez doświadczenie, chcących nauczyć się specyfiki pracy w laboratorium przemysłowym.
Tak też było w moim przypadku, jednak gdy tylko nadarzyła się okazja zmienić pracę, nie było zawahania z mojej strony.

Firma na dłuższą metę nie oferuje żadnej ścieżki rozwoju. Brak tutaj awansów, praca w morderczym systemie czterobrygadowym, brak jakichkolwiek dodatków socjalnych (premii, pakietów sportowych i medycznych), a do tego marna płaca, bardzo kiepski standard laboratoriów i aroganccy przełożeni.

Dlatego, jeśli dopiero zaczynacie, potrzebujecie coś umieścić w swoim CV to polecam spróbować, zawsze to jakieś doświadczenie.
Osobom doświadczonym szczerze odradzam.

Pozdrawiam
1
adelajda 2014-03-18 10:18
Na wstepie dostaniesz od 2000 do 2400 brutto po trzech miesiacach podpisza umowe na trzy lata jesli sie sprawdzisz mozesz dostac po okresie probnym jakas podwyzke ale to jest dobra wola pani prezes jesli liczycz na awanse to zapomnij o tym t akich osob jak ty pracuje wiele po studiach na zmiany system czterobrygadowy praca bardzo ciezka liczy sie ileilosc nie jakosc analiz wyscig szczurow wsrod kierowniczek duzo duzo analiz nie wazne jakim kosztem zreszta pracownik jest w tej firmie nikim nie masz zadnych praw a jesli cos znajdziesz ze jednak masz jakies prawo to kierowniczki i specjalistki udowodnia ci ze sie mylisz ale probuj moze tobie sie spodoba
Ja 2014-07-03 18:00
Jak zatrudniają u was polepszyła sie atmosfera zarobki??
chemik 2014-07-04 18:53
Nikt nie wspomniał o trzymiesięcznych delegacjach na które wysyłani są pracownicy.
ktosik 2014-07-14 21:36
W delegacje wysylaja pracownikow ktorzy sa niewygodni i nie sa to delegacje zagraniczne ,zgadzajac sie na delegacje nie musisz miec zadnych kwalifikacji bo tam nic nie robisz , siedzisz w czterech scianach z zaufanym czlowiekiem pani prezes?(nie wiadomo kim jest i kto oplaca tego pana), ktory przesle raport z twojej niby pracy , tak wiec rozwoju zawodowego tam nie zdobedziesz a mozesz skonczyc w psychiatryku w koncu o to chodzi w tej firmie
nikt 2014-07-17 17:49
Dodam jeszcze ze jak odmówisz to jest to jednoznaczne ze zwolnieniem z pracy.
nikt 2014-07-23 21:05
Cinek masz cos z glowa , nie potrafisz czytac ze zrozumieniem .
chemiczek 2014-07-30 19:20
Pracujesz sobie spokojnie a tu nagle np. po noce powiadamiają Cie ze jedziesz w delegację. Zostawiasz rodzinę i całe swoje życie i jedziesz na trzy miesiace. I to nie raz a czasem kilka razy.
chemiczka 2014-08-16 22:27
delegacje dla najlepszych pracowniów haha
szydera 2014-08-18 20:59
Delegacja... Do Mysłowic (a śpisz w Katowicach), dają Ci wydruk "sugestii" dojazdu (z błędnym adresem) i dietę głodową. Do pracy na delegacji tarabanisz się autobusem 1,5h, za paliwo w aucie Ci nikt nie zwróci. Pracujesz pod okiem ciecia Pani prezes i jak masz jedną analize na dzień to jesteś szczęśliwy! Dramat, ale nie martw się wysyłają tylko niewygodnych i zazwyczaj po 40 bez studiów (bo dla Pani prezes nie liczy się dwudziestoletnie doświadczenie w branży, dla niej i tak jesteś "sklepową").
Dramat!!!!
Praca jak robotnik, liczy się czas nie jakość. Po 60 analiz na 2 osoby na 8 godzin, dodam, że jedna analiza nie trwa 5 minut. Totalny brak poszanowania dla człowieka. Specjalistki oraz kierowniczka kompletnie nie ma podejścia do pracownika, grunt to kogoś zjebać. Jak pyskujesz to robią Ci pod górkę albo zwalniają.
Jedyny plus tej firmy, że bierze po studiach i można sobie doświadczenie zrobić. Aczkolwiek jak się tylko nadarzy okazja to wszyscy uciekają. Bo w takiej atmosferze nikt długo nie wytrzymuje. Pani prezes chcę mieć samych wykształconych i pozbywa się Pań z doświadczeniem, ale nie widzi tego, że młodzi ludzie odbębnią swoje i ida dalej... za tą płace, za brak szacunku, za traktowanie czterobrygadówki jak niższy sort, za BRAK ROZWOJU!....

Odradzam! Zawsze można przyjść i zobaczyć jak jest i wydać swoja opinie. Aczkolwiek nie znam osoby, która tam pracuje, pracowała i wypowiada się pochlebnie na temat tej spółki.
3
ja 2014-11-25 19:14
Jak wyglada sytuacja z szkoleniami czy wogóle inwestuja w pracownika???
Socjal jakis jest karty multisport opieka medyczna prywatna paczki dla dzieci premie???
1
miejscowy 2014-11-25 19:32
takie cuda w Rokicie??? tyś człowieku chyba oszalał!!!
ja 2014-11-27 20:57
To duża firma a w takich jest socjal posilki dofinansowane przez pracodawce za 2zl chociaż? Czy zupełnie nic?
miejscowy 2014-11-27 21:09
w rokicie nie ma bo to firma w brzegu dolnym a nie nowym jorku
chemik 2015-06-27 00:47
na kawę i herbatę masz 15 min w 8 h pracy jeśli sobie kupisz
takasobieoo 2016-04-20 19:00
Labanlityka- firma która świetnie potrafi wykorzystac pracownika nie dając nic w zamian, no chyba że wiele stresu i nerwów. Na wycieczce zapewnianio o mozliwości poszerzania horyznotów, podnoszenia kwalifikacji, o awansach, o kursach i szkoleniach. Brzmiało zachecająco. W praktyce wyszło całkowicie inaczej. Pomimo zaangażowania, dyspozycyjności w momencie gdy porzebujesz dnia wolnego to są wielkie problemy by go dostać, nie wspomne o wolnym na świeta czy np. weekend majowy. Czterobrygadówka traktowana jest jak gorszy sort. Zwolnienie lekarskie wiążą sie z panika przełożonej co teraz będzie. Jeżeli przez L4 okazuje sie ze zostają ci odebrane twoje wolne to bez mrugniecia okiem sa odbierane, natomiast gdy wychodzi że nalezy sie dodatkowy dzień to wówczas " ale takie wolne nigdy nie są oddawane" mimo że nalezy sie bez gadania. Po przepracowaniu pewnego dośc długiego okresu czasu, była jednak opcja szkolenia. Młodzi ludzie stawiają na rozwój a w tej firmie jest on niemożliwy. Jest ogromna rotacja i ponoć chętnych na Twoje miejsce jest 200 osób - usłyszała osoba która próbowała walczyć o swoje. Podsumowywując - jak dla młodej osoby zaraz po studiach, raczej bez problemu predzej czy poźniej dostaniesz te prace. Potem tylko bedzie duzy stres, ciagłe popedzanie, wielkie wymagania, ale nic w zamian. Do dojazdów nie ma mowy nawet najmniejsza dopłata, premii dawno nikt nie widział, a na świta 100 złotych premii i wyprawiać wigilie można. O szkoleniach nikt nie mowi a jak spróbujesz ty wyjsc z inicjatywą to zostajesz wysmiany, bo przecież oni teraz kupili nowy sprzęt i nie ma pieniedzy na takie dyrdymały. Niezachecam ! dla własnego zdrowia, fizycznego i psychicznego !
3
kamko 2016-05-09 18:56
takasobieo,a powiedz czy jest jakiś zakres szkoleń, które można wybrać ? Jeżeli pracodawca inwestuje w swoich pracowników to wydaje siębyć to dobrym miejscem
były pracownik 2016-12-28 11:49
Pracowałam w LabAnalityce zaraz po studiach, w trzech laboratoriach: Kosmet, L7 i na instrumentalnej. Jako pierwsza praca - polecam. Można poznać bardzo dobrze zasady analityki chemicznej i to mi bardzo pomogło w otrzymaniu obecnej pracy. PCC Rokita i jej pracownicy są jednak cenieni na rynku produktów chemicznych. System czterobrygadowy ciężki fizycznie, na dwa dni wolnego trzeba pracować siedem. Ciężko dostać urlop, nie jest to jednak zależne od przełożonych, a od samego systemu pracy. Pracuje się również w Święta. Dodatków socjalnych nie ma. Pensja po dodatkach za nocki itd. wychodziła ok. 2100 netto. Ja wspominam bardzo pozytywnie laboratoria, przełożone, panią Prezes, ale przede wszystkim starsze laborantki, które wiele mnie nauczyły i okazały dużo serca. Zgadzam z wcześniejszą opinią - polecam jako pierwsza praca dla absolwenta, odradzam osobom z doświadczeniem, ponieważ faktycznie nie ma szans na rozwój.
mmmmm 2017-01-24 20:01
Witam może ktoś mi napisać więcej szczegółów o pracy w laboratorium ? czy są jakieś dodatki do pensji ? czy dużo w ciągu zmiany jest wykonywanych badań (czy jest trochę przerwy między badaniami) . Jakie są zarobki? Jaka atmosfera panuje? Czy na nockach także wykonujemy wszystkie badania
Nikt 2017-02-01 19:18
Szukaj innej pracy
mmmm 2017-02-05 22:03
Można prosić więcej szczegółów, dlaczego szukać innej pracy?
Nikt 2017-02-07 20:21
O pracy w Labanalityce można pisać książki , wszystko niby pięknie, jednak gdy zderzysz się z rzeczywistością to piekno traci blask. praca w systemie zmianowym są dodatki za pracę na 2,3zmianie oraz święta(płakać sie chce nad tymi dodatkami,)1weekend wolny w miesiacu jeśli szczęście ci dopisze zarobki trudno powiedzieć jedne dostaja wiecej inne mniej w okresie probnym , duzo pracy nie ma różnicy czy to 1,2,3 zmiana masz 15minut przerwy, brak mozliwosci awansów i szkoleń, rozwoju ,ciagle robisz to samo i w pewnym momencie masz dość i uciekasz, spróbuj może będzie tobie odpowiadadecyzja należy do ciebie życzę powodzenia
pracownica 2017-02-08 19:15
Zgadzam z wcześniejszą opinią - pracy dużo, presja ogromna, brak możliwości awansów i szkoleń, kasa marna. Dodatkowo nigdy nie wiesz kiedy specjalistka zacznie się wydzierać (zero kultury!!!) Szukaj innej pracy..
mmmm 2017-02-08 19:29
dziękuje bardzo za opinie, muszę gdzieś zdobyć doświadczenie a jestem świeżo po studiach i własnie myślałam że labanalityka będzie dobrą firmą. Jednak trzeba szukać czegoś innego
Wrzód 2017-04-02 16:55
Praca w tej firmie nie należy niestety do przyjemnych. Przychodzac na rozmowe kwalifikacyjna słyszysz o tym jak jest super. Premie, rozwój, miła atmosfera, jednak już pierwszego dnia niestety człowiek zderza się z rzeczywistością. Atmosfera która kreuja przełożeni jest bardzo nieprzyjemna, brak szacunku do pracowników. Praca na zmiany jest ciężka ale w sytuacji kiedy brakuje personelu i trzeba iść na nadgodziny to wypłacenie ich jest wielkim problemem dla firmy. Nie zgodzeniec się na nadgodziny jest źle traktowane i wypominane. Zero zrozumienia że pracownicy też mają życie prywatne i sytuację które nagle wypadają. Wszelkie wolne i chorobowe sa traktowane jako zbrodnia przeciwko firmie przez przełożonych ze wzgledu na spore braki w kadrze. Kompetencje kadry kierowniczej niestety pozostawiają wiele do życzenia. Wypłata nie jest najgorsza jednak nie adekwatna do wykonywanych obowiązków. Jeśli ma ktoś inne propozycje radze w nich skorzystać.
Paulina 2017-04-03 13:46
@Wrzód, a co podobało Ci się w pracy?
Wrzód 2017-04-23 16:25
Aureola jaka świeci nad głową pani kierownik w labolatorium poludnie bezcenne
Wieloletnia 2017-05-10 11:20
To jak jest w Labanalityce, to głównie zasługa takich osób ja "wrzód", same najczęściej siedzą na zwolnieniach, inne za nie zapieprzają, ale to one mają prawo do niezadowolenia. Takie osoby jak one psują atmosferę w pracy, a ta z kolei wpływa na innych którzy chcą po prostu robić swoje. Ja sama pracuję w labanalityce już od wielu lat i nigdy nie byłam szykanowana przez chorobowe, za to sama musiałam zastępować te niby "rozchorowane", ale za to zawsze było płacone albo był dzień do odbioru...
4
Wrzód 2017-05-22 07:56
Nie dziwi mnie że chodzą na zwolnienia ,skoro nie można dostać planowanego urlopu
Wieloletnia 2017-05-31 07:55
Ile lat przepracowałaś w Labanalityce, chyba niewiele....
Wrzód 2017-06-04 11:59
Ty chyba "Wieloletnia"nie pracujesz w labolatorium poludnie , dlatego tak ci dobrze
2
Laborantka 2017-06-24 20:25
Przepracowałam w firmie sporo czasu i zgadzam się z opinią Wrzoda. Firmę polecam na start zawodowy dla osób chcących zdobyć doświadczenie w dużym laboratorium przemysłowym. Niestety na dłuższą metę firma nie daje możliwości rozwoju, awansu. Praca w morderczym trybie 4 brygadowym bardzo szybko męczy (nocki, święta w pracy, w sytuacji jak nie ma nadgodzin to zdarzy się 1 weekend wolny w miesiącu). Dodatkowo nie ma miesiąca bez nadgodzin w laboratorium (oczywiście jest to prośba czy się przyjdzie do pracy w dany dzień, jednak nie zgodzenie się jest wypominane przy każdej okazji lub trzeba podpisać stosowne dokumenty, że ta i ta osoba wymieniona z nazwiska nie zgadza się). Nieodebranie prywatnego telefonu od specjalisty związane jest z późniejszym zwróceniem uwagi. Sama praca w zespole również pozostawia wiele do życzenia. Panuje wszechobecna demotywacja. Ważnym aspektem są zarobki – są one często wyższe niż proponują inne firmy we Wrocławiu, ale ze względu na charakter pracy, ilość obowiązków nie są adekwatne. Dziś zmienił się rynek pracy i osoby z wykształceniem chemicznym nie chcą pracować na takich warunkach, więc firma zatrudnia osoby mieszkające w Brzegu i nie mające nic wspólnego z chemią. I tu niespodzianka – zarobki doświadczonych pracownic z 30-letnim stażem , tych z małym stażem po studiach, oraz nowych bez wykształcenia i doświadczenia nie różnią się - firma ma takie podejście do pracownika. Oczywiście nie można generalizować, bo są Specjaliści kierujący zespołem, którzy chcą zachęcić i utrzymać pracowników, ale nie mogą przebić się przez system pozostający w czasach PRL. Czasy zmieniły się i nie każdy chce pracować w takim dobrobycie Matki Rokity… Polecam aby zdobyć doświadczenie, ale przy pierwszej okazji bez wahania zmienisz pracę.
Zostaw swoją opinię o LabAnalityka Sp. z o.o. - Brzeg Dolny
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LabAnalityka Sp. z o.o.