Dekra Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 126 ocen.

Dekra Polska Sp. z o.o.
2 126 6 1

Opinie o Dekra Polska Sp. z o.o.

Sprawiedliwy

Niezmiernie interesujące są opinie niektórych użytkowników tego forum wylewających swoje żale. Skoro uważają się za profesjonalistów w swoich dziedzinach to poco przez lata trwali w pracy ktora nie dawała im satysfakcji. Czyż nie latwiej byłoby znaleźć sobie inne zajęcie zamiast użalać się nad kiepską pracą?

niesprawiedliwy
@Sprawiedliwy 27.11.2018 21:19

Skoro się zwolnili to nie znaczy że właśnie dlatego że praca w DEKRA nie dawała im ani satysfakcji ani pieniędzy? Nie trybisz?

Natalia
@Sprawiedliwy 27.11.2018 21:19

Każdy z użytkowników może mieć naprawdę różne doświadczenia, związane z pracą w firmie Dekra Polska. Dlatego też wychodzimy z założenia, że należy szanować tu zdanie wszystkich osób. Ale widzę, iż Ty cenisz sobie tego pracodawcę. Jak zatem oceniłbyś poziom zarobków, które można tam uzyskać na poszczególnym stanowisku?

kandydat

Dzwoni do mnie ktoś z tej firmy i mówi, że aplikowałem na jakieś stanowisko. Kobieta w strasznym napięciu i zestresowana. Ciężko mi było jej słuchać ale jakoś przebrnąłem przez pytania o to co mam w CV - czyli pytania tak naprawdę niepotrzebne. Swoje pytania tłumaczyła brakiem zaufania do kandydatów, bo rzekomo wszyscy w CV kłamią - jak wiele z góry mówi to o firmie, to każdy może sobie pomyśleć. Ostatecznie dzień później dostałem decyzję odmowną, czyli o braku procesowania mojej aplikacji. Powodu nie podano żadnego pomimo, że o niego dopytałem. Osobiście odradzam wchodzenie w jakiekolwiek relacje z tą firmą. Szefostwo robi kasę na pracownikach i klientach, jako szeregowy pracownik podejrzewam, że dostaje się ochłapy.

Natalia
@kandydat 07.11.2018 12:54

Dziękuję, że mimo takich doświadczeń zechciałeś podzielić się z Nami swoimi spostrzeżeniami. Ale chyba nie należy oceniać firmy Dekra Polska tak negatywnie tylko dlatego, że nie przeszedłeś pomyślnie procesu rekrutacyjnego. O jakie stanowisko konkretnie chodziło? Zechcesz powiedzieć nam coś więcej na ten temat?

Nick
@Natalia 07.11.2018 13:02

@Natalia a czego mogli się dowiedzieć więcej przez telefon niż w złozonym przez kandydata CV? Konkrety mogli omówić na spotkaniu, ale wstępna selekcja zakończyła się najprawdopodobniej [tak jak u mnie lata temu] po pytaniu o oczekiwania finansowe. Jestem niemal pewien, że kandydat zażyczył sobie więcej niż 2500 zł - wtedy rekrutacja się kończy. @kandydat: potwierdzisz?

Kaja
@kandydat 07.11.2018 12:54

Kandydacie skoro uważasz ze Pani pytala o niepotrzebne rzeczy to nie rozumiesz istoty rekrutacji. skoro cie odrzucili juz po rozmowie to znaczy ze sie nie nadawales. Moze cos nasciemnailes albo cwaniakowales. Tam wważna jest tez osobowosc aby tworzyc fajny team. Wez na klate to ze cie nie Chcieli a nie zrzucasz to na kogoś. Bylam tam na rozmowie i nie przeszlam bo ktos byl lepszy. Proste. Kolezanka tam pracuje i nie ma mniej niz 2500.....wiec nie wymyślaj. Maja prawo wyboru kandydata i nie musza się tłumaczyc dlaczego. Bede tam aplikowac ponownie . a szefowie pewnie zalezy w jakim dziale.......

Ex-ex
@Kaja 11.11.2018 20:49

@Kaju, jak dobrze że są na świecie jeszcze tacy ludzie jak Ty... Lojalni, bezroszczeniowi, kajający się , kłaniający w pas za to że ktoś im daje jakiekolwiek zajęcie... Należysz do tej grupy co mogą pracować w wolontariacie - Twoje niezbywalne prawo, ba - możesz nawet płacić za to że tam pracujesz. Twój wybór. Ale naucz się czytać ze zrozumieniem i zabieraj głos w dyskusji dopiero wtedy, jak będziesz mieć pewność że zrozumiałaś tekst pisany, jak np. że mając "nie mniej niż 2500" to znaczy że nie więcej, ok? Aplikuj, życzę Ci powodzenia. Raczej masz bardzo duże szanse, bo chcesz mało a zapewne zatem i umiesz mało, skoro tyle Ci wystarczy. Będziesz pasować do teamu - jesteś idealnym kandydatem [choć bardziej prawdopodobne że jednak pracownikiem]. Pa pa!

Natalia
@Ex-ex 13.11.2018 14:21

Zapewne wiesz, że to forum nie jest odpowiednim miejscem do prowadzenia takich właśnie dyskusji. Być może jesteś byłym pracownikiem firmy Dekra Polska, a zatem byłoby dobrze, jakbyś zaczął tu wyrażać swoje zdanie o tym pracodawcy. Mieliście tam dostęp do pakietu socjalnego, czy nie zapewniano go tam?

Ex-ex
@Natalia 13.11.2018 14:40

@Natalia - wszystko co miało być napisane jest już na tym forum. Sama nic nie wnosisz do dyskusji tylko ciągle pytasz o to samo... Czego chcesz więcej????

@Natalia dalej nie rozumie...
@Natalia 13.11.2018 14:40

@Natalia 19.09.2018 17:18 " Nati 26.09.2018 17:02 @Natalia 19.09.2018 17:18 @Natalia, a Ty się z choinki zerwałaś? Rekrutacja trwa tam wiecznie i wciąż jest na stronie DEKRY, a Ty zadajesz takie pytania jakbyś po raz pierwszy internet otwarła. Nie wiem ile ci płaca za spamowanie, ale na pewno niewiele. Ale mimo wszystko nie próbuj koloryzować tej szarej, obiektywnie opisanej rzeczywistości. DEKRA to nie jest miejsce pracy gdzie godziwie zarobisz i basta. Albo to akceptujesz albo nie, ale DEKRA się nie zmieni. EOT." Wyjaśnienia: EOT - End Off Topic. Po polsku: koniec tematu. Po ludzku: nudna jesteś. Po chłopsku: skończ już te dyrdymały jak nic nie wnosisz do dyskusji.

Natalia
@Ex-ex 13.11.2018 15:30

Bardzo Cię proszę o nieco spokojniejszy ton Twoich wypowiedzi. Moja dociekliwość wynika między innymi z tego, że każdy z Was może swoim komentarzem wnieść coś zupełnie innego do dyskusji, a tym samym w jakimś stopniu Wam pomóc. Czym zajmowałeś się w Dekra Polska?

Ex-ex
@Natalia 20.11.2018 14:57

Czym zajmowałem się? - a niech Ci będzie, że "tłumaczeniem takim dociekliwym "Nataliom", że koło zostało już dawno odkryte". Podobnie powtórzę za innym kolegą: to mój ostatni komentarz w tej kwestii, jak ktoś nie chce zrozumieć - to nie zrozumie.

Natalia
@Ex-ex 20.11.2018 22:31

To nie jest odpowiedź, którą można byłoby uznać za merytoryczną. Ja staram się jedynie pomóc osobom, które chcą się dowiedzieć czegoś na temat samej pracy, jak i ogólnych warunków zatrudnienia w firmie Dekra Polska. Może chociaż podpowiesz, czy planują jeszcze w najbliższym czasie przyjęcie nowych pracowników?

Krakus

Nie jestem pracownikiem DEKRA, ale mogę wyrazić taką opinię o "szpecjalistach" z DEKRA na podstawie moich zakupów, to może wyrobić pojęcie kto tam pracuje - bojuż 2 razy dałem się na "certyfikaty" (sic!) DEKRA - potwierdzających (sic!) ich jakość na takich na produktach: 1. minikompresorek do opon - o mało mi nie spalił instalacji elektrycznej, niby do 18 barów, a przy 4-ch się zatrzymywał i kabel zasilający parzył w dłonie, ponadto miał działkę elementarną manometru 0,5 bara, podczas gdy dokładność winna wynosić 0,1 bara. 2. Smatrfon MyPhone Glam - miał mieć GPS satelitarny, a miał A-GPS - tj. wg WiFi - niezdatne do nawigacji. Szczególnie kompromitujące tę firmę jest to że ma... dział rzeczoznawstwa samochodowego, a w/w produkty dotyczą też samochodów. Teraz - jak widzę cokolwiek z logo DEKRA - obchodzę to szerokim łukiem. Na wysłane e-maile z zarzutami nie raczyli odpowiedzieć.

odkrywamy karty
@Krakus 15.11.2018 18:04

I to jest cała kwintesencja: DEKRA nie posiada specjalistów, bo to by ich zbyt dużo kosztowało. Zatrudnia ludzi "dość przeciętnych", za bardzo niskie pensje. Fachowcy się cenią i nie mają problemu ze znalezieniem zajęcia. To czego można oczekiwać? Filozofia firmy jest raczej inna: nie chodzi o sprzedaż wysokiej jakości usług - chodzi o sprzedaż znaku firmowego za bardzo wygórowane pieniądze. Do tego potrzebują choćby "statystów" a nie wirtuozów rzemiosła.... I jak na razie to jakoś im się ta polityk udaje .

Natalia

@Ex Frajer A zatem faktycznie sporo pracowników zrezygnowało z pracy dla firmy Dekra Polska. Ale - jak sam nadmieniasz - Twoja opinia dotyczy tylko jednego jej działu. W innych sytuacja może wyglądać przecież zupełnie inaczej. Może masz w związku z tym kogoś znajomego, kto opisał nam, jak przedstawia się sytuacja w innych działach?

Natalia

@Ex... W porządku - rozumiem i szanuję Twoją decyzję, a także zdanie. Ważne jest jednak, żeby wypowiadać się tu na bieżąco, bowiem na forum notorycznie pojawiają się nowi użytkownicy zainteresowani bliższym "poznaniem " specyfiki pracy w Dekra Polska - stąd moja dociekliwość. A na podstawie jakiej umowy byłeś tam zatrudniony?

Ex Frajer
@Natalia 11.10.2018 16:40

W ramach tzw. biura "partnerskiego" (sic! - właściwa nazwa to biuro pańszczyźniane - opisywałem to zresztą). To ostatni mój post - nie mam zamiaru wałkować tej sprawy, a ta firma też nie jest tego warta - ostrzegam przed nią od kilku lat!

Ex Frajer
@Natalia 11.10.2018 16:40

Moje opinie dotyczą działu rzeczoznawczego DEKRY, jak jest w innych działach - nie wiem. Mogę tylko powiedzieć, że w ciągu 3-ch lat w naszym biurze zrezygnowało z usług na rzecz DEKRA 4-ch rzeczoznawców, kolejnych 2-ch nie podjęło czynności mimo pozytywnego zweryfikowania przez Dekrę, a 2 biura "partnerskie" (sic!) z terenu podziękowały za współpracę z Dekra. To chyba mówi samo za siebie - zajęcie dla początkujących (ale tych nie ma kto szkolić, bo doświadczeni odchodzą) albo desperatów.

Natalia

@Ex (usunięte przez administratora) Nie jest tak, jak twierdzisz. Gowork.pl to polska firma, ale nie o niej jest ten wątek, więc nie jest to odpowiedni temat do rozmów. Proszę, abyś zmienił swój ton wypowiedzi i zaczął w sposób kulturalny dyskutować. Skoro wiesz coś konkretnego na temat pracodawcy, jakim jest firma Dekra Polska, to uważam, że powinieneś podzielić się swoją wiedzą z innymi użytkownikami forum. Zrobisz to?

Ex Frajer
@Natalia 05.10.2018 10:51

Wszystko co miałem do przekazania - przekazałem w wielu postach.

Natalia

@Nati Nie spamuję ani nie próbuję niczego koloryzować - jak stwierdziłaś. Jestem tu po to, żeby pomagać tym, którzy są zainteresowani firmą Dekra Polska w uzyskaniu informacji na jej temat. Jeśli zatem dysponujesz jakąś konkretną wiedzą na temat tego pracodawcy, to proszę, zdradź ją nam w szczegółach. Długo tam pracujesz?

Ex Frajer
@Natalia 26.09.2018 17:57

Najlepiej byłoby gdybyś się w ogóle nie odzywała! Czyżby Gowork to też niemiecka firma - jak Dekra?

Ex Frajer
@Natalia 26.09.2018 17:57

"Pożegnałem" się z nimi ponad 5 lat temu - podobnie jak w późniejszym okresie 4-ch moich kolegów rzeczoznawców + 2-ch którzy po zaakceptowaniu ich - nie podjęli czynności. Zapytasz dlaczego: ponieważ nie jesteśmy chłopcami na posyłki ani tanią siłą roboczą, ergo - nie prostytuujemy się. A jeśli chodzi o szczegóły - prześledź moje wcześniejsze posty. I posty innych również...

Natalia

@Szydełko A zatem sytuacja ma się nieco inaczej, jak opisywał to @Były pracownik. W takim razie dziękuję, że nam to wyjaśniłeś. Wiesz może coś o ewentualnej rekrutacji w Dekra Polska? Myślę, że trochę osób byłoby zainteresowanych podjęciem tam pracy, więc fajnie, gdybyś udzielił nam odpowiedzi.

Nati
@Natalia 19.09.2018 17:18

@Natalia, a Ty się z choinki zerwałaś? Rekrutacja trwa tam wiecznie i wciąż jest na stronie DEKRY, a Ty zadajesz takie pytania jakbyś po raz pierwszy internet otwarła. Nie wiem ile ci płaca za spamowanie, ale na pewno niewiele. Ale mimo wszystko nie próbuj koloryzować tej szarej, obiektywnie opisanej rzeczywistości. DEKRA to nie jest miejsce pracy gdzie godziwie zarobisz i basta. Albo to akceptujesz albo nie, ale DEKRA się nie zmieni. EOT.

Były pracownik

Od czasu zatrudnienia nowego Dyrektora Pana J. bez prawnie Dekra obcięła ustawowe stawki za dojazdy do Klientów, oraz stawki za oględziny mimo wcześniejszej umowy - nie polecam.

Szydełko
@Były pracownik 13.09.2018 16:49

@Były pracownik dlaczego twierdzisz, że stawki za dojazdy zostały obcięte? Stawka za kilometr została zmniejszona? Skoro twierdzisz, że zapisy w umowie odbiegają od rzeczywistości to trzeba było domagać się rozliczenia zgodnie warunkami określonymi w umowie.

Ex Frajer
@Szydełko 14.09.2018 10:31

Rzecz w tym, że w umowach nie ma ani słowa ile DEKRA ma płacić za zlecenia, więc płaci ile ma ochotę. Dziwię się niezmiernie, że tzw "biura partnerskie" (właściwa nazwa to: "biura pańszczyźniane"...) podpisują takie umowy. Tutaj apel do tych biur: nie dawajcie się dłużej tak traktować i pozwalać im na zdzierstwo! Przed laty ich prowizja od zlecenia było 20%, potem powoli rosło: 25%, 30%, 35%, a teraz jest 40-50%, w dodatku nie płacą za dojazdy mimo, że ściągają od klientów. DEKRA bez Was nic nie znaczy, te kilka tzw. "Oddziałów DEKRA" to jednoosobowe firmy w teczkach, niezdolne podołać wywiązaniu się z z umów z leasingami. A to przecież nie Wasz problem,. Zbierzcie się więc wreszcie i gremialnie wypowiedzcie umowy z DEKRA a ponieważ to nie Wy macie umowy z leasingami tylko oni - niech się obudzą z ręką w nocniku...

Natalia

@Były pracownik Dobrze, że postanowiłeś podzielić się z nami tym, jakie zamiany zaszły w Dekra Polska po zatrudnieniu nowego Dyrektora. Jak długo już tam pracujesz? Jeżeli firma nie przestrzega zasad spisanych w umowie, to powinieneś jak najszybciej zgłosić to jakiś wyżej postawionym ludziom. Myślałeś już o tym?

Natalia

@Arek Jeśli chciałbyś zatrudnić się w Dekra, to dobrze się składa, bowiem prowadzą obecnie rekrutację. W jakim charakterze praca by Ci odpowiadała? Widziałam, że szukają między inymi operatora wózka widłowego, pracownika magazynowego, czy specjalistę ds. administracji i zakupów http://www.dekrapraca.pl/oferty/ Zdecydujesz się na aplikowanie? @OLO Pamiętaj, iż na forum nie wolno posługiwać się danymi personalnymi swoich współpracowników.

OLO

Co do dyrektora Jacka to prawda o jego cudownych dojazdach do zleceń. Pierwsze 80km samochód jedzie na wodę a powyżej łaskawcy z przymusu dołożą ci 30zł. Niestety klient płaci za dojazdy 100% wg kilometrówki a rzeczoznawca jest oszukiwany. To jest ta dobra zmiana................

Gość

Miałem przyjemność gościć pracownika DEKRA, który dokonywał u mnie wyceny. Przedstawił się jako "rzeczoznawca " z DEKRA. Pan ten był zupełnie niekompetentny w tym co robił. Nie posiadał rowniez standardowych narzędzi pracy. Jako aparat służył mu lecowy telefon komórkowy. ..w rozmowie oznajmił ze pracuje w wydziale rzeczoznawców dekra.zapytałem o uprawnienia -oczywiście nie mial.... Wiec pytam co to za pseudorzeczoznawcow zatrudnia DEKRA, która na swojej stronie obrazuje zupełnie co innego?? Pewnie trafiłem na pracownika, którego zatrudnial niejaki Pan Jacek o którym Państwo piszecie..... może to jeden z kolesiow lub znajomych .. Innego wytłumaczenia nie ma.. Pew nie ten wpis tez zostanie usuniety. ..

Ex Frajer
@Gość 31.08.2018 11:53

Sprecyzuj gdzie to było (miejscowość). Dekra używa swoich pracowników, jak również korzysta z tzw. "biur partnerskich" gdzie pracują certyfikowani rzeczoznawcy. Jeśli chodzi o tych pierwszych - z ich kwalifikacjami bywa różnie...

Arek

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy innych dodatkach?

Ex Frajer
@Arek 24.08.2018 16:08

Chłopie! Przecież masz wszystko opisane w opiniach - czytaj ze zrozumieniem...

jawa

"Dobra zmiana " nie ominęła i Dekory w Warszawie, za przyczyną Jacka W. Zatrudnianie swoich znajomych, mimo braku doświadczenia i zasadności rekrutacji, z utworzeniem nowego stanowiska kierowniczego wstrząsnęło pracownikami. Kolesiostwo i kumoterswo przy podziale zleceń kwitnie, To co się działo poprzednio to tylko namiastka... Źle się dzieje niestety, ale firma porządna....

Ex Frajer
@jawa 28.09.2017 22:01

Czy nie pomyliłeś się aby z nazwiskiem - czy nie chodzi jednak o Jacka M. ???

tata123
@jawa 28.09.2017 22:01

Tutaj akurat nie popieram , jestem jednym z tych których dekra oszukała , dyrektor Szyjący co innego deklaruje w rozmowach potem się zapiera ,nie poważni ludzie , ale co Jacka M to chyba najlepsze co mogło im się przytrafić , znam go zawodowo od kilkunastu lat jeszcze z gdańska, może super technikiem nie jest ale lepszych tam nie ma .

NN
@tata123 26.01.2018 13:19

Co Ty opowiadasz? Jacek M. to jest takim technikiem jak Doda zakonnicą. Zresztą on się tu nie zajmuje kwestiami technicznymi tylko organizacją, której niestety nie ogarnia. Nazatrudniał sobie rodziny i znajomych i udaje że coś robi. Fakt że jakichś mistrzów rzeczoznawstwa to w biurze nie spotkasz, ale w terenie są ludzie z głową, tylko nie chcą się głęboko angażować bo w tej Firmie raczej nie warto.

Kasza Pęczak
@NN 11.05.2018 22:01

Proszę nie porównywać i nie obrażać Dody! :)

Szydełko
@Kasza Pęczak 20.07.2018 11:02

Jacek m szpecjalista od kilometrówek

Ex Frajer
@Szydełko 20.07.2018 11:11

Raczej od oszukiwania rzeczoznawców na kilometrówkach: od klientów biorą wg stawki MF (0,84 zł/km), a rzeczoznawcom płacą "ryczałt" 52,85 zł - i to dopiero powyżej 80 km dojazdu!

Natalia

@Kasza Pęczak @Szydełko Do czego konkretnie odnoszą się Wasze komentarze? Zdaje się, że raczej mają niewiele wspólnego z głównym tematem tego wątku, czyli z wyrażaniem opinii o firmie Dekra. Jeśli jednak posiadacie jakieś aktualne informacje na temat tego pracodawcy to bardzo proszę, żebyście się nimi podzielili.

Natalia

@Jasiek Masz bardzo dużo racji. Pracujesz albo pracowałeś w Dekra Polska? Jeśli tak, to proponuję, żebyś nieco rozwinął swoją poprzednią myśl. Podziel się z innymi użytkownikami forum swoją opinią na temat tego pracodawcy. Warto tam aplikować?

Szymon

Firma jawnie oszukuje swoich klientów! Zleca wycenę osobom bez przeszkolenia, bierac za to pieniądze z góry. Wykonana wycena jest na tyle źle zrobiona, że można sądzić, że została wykonana przez osobę niewidomą, byleby była... Wartość samochodów jest mocno zanizana. A taka wycena jedynie co to można się podetrzec... jaką kolwiek forma reklamacji u nich nie istnieje, ponieważ każda zlewają...

NN
@Szymon 31.03.2018 09:24

Chciałbym zobaczyć przypadek tej Twojej wyceny. Jakoś nie chce mi się wierzyć że ktoś z Dekry zniżył rażąco wycenę pojazdu. Z tego co zauważyłem to po prostu te wyceny są realne i nie obejmują chciejstwa sprzedającego. Z tego co można zauważyć to jak samochód idzie do leasingu to ludzie chcieliby żeby LEASING zapłacił worek złota za coś co jest niewarte funta kłaków.

polonista
@Szymon 31.03.2018 09:24

Człowieku!!! Czy ty masz niedorozwój umysłowy??? Tu są opinie agencji DEKRA PRACA ZA GRANICĄ , a nie jakiejś d e kory od wypadków samochodowych.... Jak się nauczyłeś pisać , to naucz się jeszcze czytać.... Swoją drogą , admini też nie błysnęli ogarnięciem tematu , a internet do weryfikacji nie gryzie....

Krakus
@polonista 10.06.2018 09:59

"Polonisto" - polonistykę skończyłeś chyba u O. Tadeusza w Toruniu - naucz się czytać ze zrozumieniem, a najlepiej wejdź na stronę dekra.pl - tam jest o rzeczoznawstwie samochodowym.

polonista
@Krakus 10.06.2018 18:10

wpisałem dekra ag i to jest strona dekry AG . po niemiecku powtórzyć???

Krakus
@polonista 05.07.2018 21:35

A tu są opinie nie o Dekra AG, lecz o Dekra Polska - jednak potwierdza się, że czytania ze zrozumieniem uczyłeś się u O. Tadeusza...

Jasiek

Idealnych firm nie ma. Zawsze można coś napisać negatywnego jak się chce!!

Natalia

@Krakus, możesz powiedzieć coś więcej na ten temat. Jak wygląda obecna sytuacja w tym miejscu? Czy próbowałeś - Ty lub inna osoba z podobnymi odczuciami - podejmować rozmowy z szefem na temat kwestii wynagrodzenia? Czy takie rozmowy przyniosły oczekiwane rezultaty?

Natalia

@Krakus, mógłbyś wypowiedzieć się na temat pracy w firmie Dekra Polska? Bo jak rozumiem, jesteś jej pracownikiem? Jaka atmosfera panuje w tym miejscu? Podzielisz się z nami informacjami na ten temat?

Krakus
@Natalia 17.06.2018 10:00

Wszystko co napisali inni (Szymon, Ex (usunięte przez administratora) NN itd) jest prawdą. Zajęcie dla tych co zechcą być tanią siła roboczą albo chłopcami na posyłki. System wynagradzania jak w agencji towarzyskiej - "szef" bierze połowę...

Natalia

Czy któryś z użytkowników forum mógłby powiedzieć coś na temat warunków pracy w Dekra Polska? @polonista, czy jesteś obecnie pracownikiem Dekra Polska? Mógłbyś wypowiedzieć się na temat możliwości rozwoju w firmie? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia lub kursy, podnoszące ich kwalifikacje?

Natalia

@Ex (usunięte przez administratora) czy jesteś aktualnie pracownikiem firmy? Mógłbyś doprecyzować swoją opinie? Czy próbowałeś podjąć rozmowy z kierownictwem, jeśli miałeś zastrzeżenia co do pracy w Dekra Polska? W nawiązaniu do tego co powiedział @Olek, warto próbować rozmawiać jeśli nie jesteśmy usatysfakcjonowani sytuacją w firmie. @Ag, czy jesteś aktualnie pracownikiem firmy? Mogłabyś podzielić się z użytkownikami informacjami na temat pracy w Dekra Polska?

Olek

Jeśli są jakieś nieprawidłowości dlaczego nie rozmawiacie z szefostwem firmy?

Ex Frajer
@Olek 20.05.2018 16:27

Nie da się - oni wiedzą wszystko lepiej...

Natalia

@o.r., czy Dekra Polska oferuje swoim pracownikom realne możliwości rozwoju? Pracownicy mają zapewniane regularne szkolenia podnoszące kompetencje, istniej możliwość awansu? Wypowiadasz się z perspektywy pracownika i Twoje zdanie będzie bardzo cenne. Można w internecie znaleźć publikowane przez Dekra Polska oferty pracy zarówno w Polsce, jak i za granicą. Zainteresowani mogą aplikować tędy: http://www.dekrapraca.pl/oferty/. Czy macie doświadczenia w pracy z Dekrą? Albo wyjeżdżaliście już z nią? Zapraszam do podzielenia się swoim zdaniem.

o.r.
@Natalia 23.03.2018 12:39

O firmie nie chcę się zle wypowiadać bo spotkałem tam sporo sympatycznych ludzi. Staram się znalezć jakiś przykład osoby, która się rozwinęła i awansowała jednak nieestety nic nie przychodzi mi do głowy. Wydaję mi się, że zarząd jest przyzwyczajony do zarządzania przez strach co nie sprzyja rozwojowi.

Aldona
@Natalia 23.03.2018 12:39

Natalio, jeśli liczysz na rozwój, podnoszenie kompetencji, szkolenia poszukaj innego pracodawcy. Pseudo międzynarodowa Dekra nie inwestuje w pracowników. Eksploatuje ich tylko do momentu zużycia. Z czasem pracownik dostaje coraz więcej obowiązków a pensja się nie zmienia. Tak więc jeśli jesteś zainteresowana najniższą krajową i codziennym stresem to aplikuj ;) Takich ludzi potrzebują.

Ag
@Aldona 19.04.2018 22:14

Jeśli chodzi o pracę w biurze to faktycznie 100% prawdy. Niestety

Daniel

Konkurencja mocno przykłada się do pisania?

Ex Frajer
@Daniel 24.04.2018 22:00

Spróbuj tam popracować - sam się przekonasz...

---123

Tak, praca w Dekra to ciężkie przezycie, bezmyślne dziewczyny, zatrudniane po szkole i podstarzali łysiejący panowie, którym nie wyszło w życiu. Jest kilka wartościowych osób, ale większość zatrudniana po znajomości a wszyscy udaja ze nie... Jak taka jakośc certyfikowanych usług jak wykonywanej pracy przez pseudo pracownice to współczuje.... w terenie rzeczoznawcy w ogóle nie chcą współpracować za takie stawki jakie im oferują...rotacja pracowników szaleńcza...i można spotkać takich rzeczoznawców co to się ukrywają przed innymi pracodawcami, albo na rynku robią pod przykrywką innych firm rzeczoznawczych..tzw działalność na dwa fronty :-)

o.r.

Specjalistom płaci sie niewiele, za to wymaga sie sporo. Mnóstwo zleceń, male pieniądze. Ciągłe upominanie przez prezesa i dyrektorów, ze za mało, za wolno, w dodatku sugerowanie, ze jesli sie nie zmieni 'to zostaną podjete pewne dzialania'. Niestety firma nie daje nic od siebie, żadnych dodatków, benefitow, śmiesznie pieniądze. Z tego co wiem w kazdym dziale jest podobnie. Nie polecam tego miejsca do pracy.

Ex Frajer

Jeśli masz wybór - zatrudnij się w Biedronce - mniej się narobisz a więcej zarobisz...

Wiktor

Atmosferę tworzą pracownicy i nie dziwię się , że jest kiepsko.

Ex Frajer
@Wiktor 20.01.2018 19:10

W tym przypadku - przede wszystkim zarząd...

mariano
@Wiktor 20.01.2018 19:10

Pracowałem w tej firmie jakiś czas temu. Powiem to co obiecywali to trzeba było tysiąc odjąć. Wszędzie ci podstawiali nogę nic nie mówili tylko wymagali. Aby coś tam dostać niezbędne służbowe rzeczy to czekać musiałeś miesiąc. Zero tłumaczenia zero jak co się robi i tylko patrzą na Ciebie jak debila i obrabiają Ci tyłek po jakim czasie zrezygnujesz bo boją się konkurencji. Odradzam w 100% zarabiając tam około 3 tys do ręki za ponad 300 godzin.

Zostaw opinię o Dekra Polska Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dekra Polska Sp. z o.o.