Margo
5 34 6 1

Opinie o Margo

z

Nie spełniłem oczekiwań, ale muszę przyznać że praca hr jest profesjonalna.

Margo
pracodawca
Nie ma to jak wspólna zabawa po godzinach pracy. Zobaczcie jak to wygląda u nas :)

   
Dawid

Margo ma opinię super pracodawcy bo zapracowali sobie na taką opinię. Może wiecie coś o nowej ofercie?

Margo
pracodawca
@Dawid 27.07.2018 14:52

W celu zapoznania się z ofertą zapraszamy na naszą stronę internetową (https://www.margo-group.com/pl/oferta_pracy/) lub do zakładki "Oferty Pracy" na GoWork (https://www.gowork.pl/praca/margo;pr). Szczególnie chcielibyśmy zainteresować wszystkich IOS, Android i Java Developerów ofertami pracy w Dubaju, które ostatnio się u nas pojawiły i dotyczą projektów realizowanych w oparciu o technologię BLOCKCHAIN. Tych, którzy chcieliby poznać więcej szczegółów zachęcamy do kontaktu. Piszcie na adres hr.pl@margo-group.com.

Paweł

Podczas rozmowy kwalifikacyjnej dało się odczuć profesjonalizm pracodawcy. Dział HR sprawnie kontaktował się ze mną w sprawie dalszych kroków rekrutacji. Dało się odczuć, że osoby tam pracujące rzeczywiście czują się związani z firmą. U Pani Zofii z HR widać, że zarządzanie zasobami ludzkimi jest jej pasją, a nie przymusem jak miałem okazję oglądać to u innych pracodawców. Godzinna rozmowa techniczna bardzo konkretna z pytań branżowych. Pomimo że nie udało mi się przejść pozytywnie całego procesu rekrutacyjnego przyznaję że firma zrobiła na mnie duże wrażenie.

Margo
pracodawca
@Paweł 26.07.2018 10:55

Dziękujemy za miłe słowa. Rzeczywiście w Margo skupiamy pasjonatów swojej pracy :)

Misiek

Jeżeli rekrutacja przeciąga się oznacza to przeważnie że problem jest u Klienta a nie u Margo. Oni sami są dobrze zorganizowani, mili i rzeczowi. Mogę ich z czystym sumieniem polecić. Jedna z lepszych firm tego typu na naszym rynku. Rekrutacja przebiegła szybko i konkretnie, zadbali nawet o to, żebym mógł pogadać z osobą pracującą już w podobnym charakterze co ja u tego samego klienta. Bardzo mi to pomogło. Osoby opiekujące się mną w całym procesie jak i po zatrudnieniu - pełna profeska. To naprawdę bardzo solidny i godny zaufania wendor. Gdybym kiedyś jeszcze miał podjąć decyzję o pracy przez nich - byłaby napewno pozytywna. Serdecznie pozdrawiam cały Zespół Margo.

Margo
pracodawca
@Misiek 22.06.2018 08:18

My tez pozdrawiamy :)

Marek

Słyszałem, że to świetny pracodawca!!

Margo
pracodawca
Wszystkich tych, którzy chcieliby dowiedzieć się nieco więcej o naszych Konsultantach, zachęcamy do odwiedzenia naszej strony i przeczytania rozmów z dwoma z nich - z Jakubem, naszym Quant Developerem/Senior .NET Developerem https://www.margo-group.com/pl/aktualnosci/jakub-quant-developer-specjalizuje-sie-w-microsoft-net/ oraz z Marcinem, Senior Java Developerem/Architektem https://www.margo-group.com/pl/aktualnosci/wywiad-z-marcinem-ekspertem-margo-w-obszarze-mikroserwisow/ 
Miłej lektury!
   
Adam

Słyszałem, że firma ma świetną opinię jako pracodawca!

Margo
pracodawca
@Adam 10.06.2018 20:59

Cieszy nas, że takie słuchy chodzą po rynku. A co dokładnie Pan słyszał? Wszelkie tego typu informacje są dla nas cenne.

Maciek

Niestety, nie polecam. Firma Margo prowadziła moją rekrutację na kandydata (seniora) na stanowisko programisty. Jedna rozmowa ogólna + wewnętrzna techniczna, po 3 tygodniach dostałem informację o tym że wszystko poszło dobrze i że Pani przeprasza za to że niespodziewanie trafił się jej urlop (chyba zdrowotny). Wszystko byłoby ok, gdyby nie to że od tamtej 'pozytywnej' informacji nikt się ze mną nie skontaktował (już ponad 6 tygodni)...Nawet nie mam pojęcia czy proces rekrutacji już się skończył. Firma obiecuje duże pensje, ale traktuje kandydatów niezbyt obiecująco.

Margo
pracodawca
@Maciek 05.06.2018 07:46

Dziękujemy za komentarz. Czy moglibyśmy prosić o kontakt z nami na adres hr.pl@margo-group.com lub bezpośrednio z osobą, która prowadziła Pański proces rekrutacji? Chcielibyśmy wyjaśnić sytuację.

Iza

Może dowiem się jaką macie atmosferę w pracy?

Margo
pracodawca
W dniu wczorajszym mieliśmy przyjemność przeprowadzić na Politechnice Wrocławskiej szkolenie z mikroserwisów.

Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za udział, a naszemu Konsultantowi – Marcinowi – za merytoryczne przygotowanie i przeprowadzenie warsztatu.

To co cieszy nas najbardziej to fakt, iż zgodnie zadeklarowaliście w ankiecie ewaluacyjnej, że polecilibyście nasze szkolenie znajomym, a blisko połowa z Was dała najwyższe oceny na skali!

Doceniliście też szeroką wiedzę naszego Konsultanta, praktyczne przykłady i umiejętność przedstawienia tematu w przystępny sposób.
Świetnie, że Wam się podobało i że wynieśliście cenne informacje.

Z pewnością będziemy myśleć o kolejnych szkoleniach. I tu pojawia się pytania: jaka tematyka byłaby dla Was, studentów, najbardziej interesująca
Czekamy na propozycje w komentarzach.

#mikroserwisy #Margo #szkolenie #politechnika


   
Daniel

Dużo dobrych zdań napisaliście. Czy potrzebni są pracownicy i jacy?

Margo
pracodawca
@Daniel 08.05.2018 17:39

Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony internetowej i zakładki NASZE OFERTY PRACY (https://www.margo-group.com/pl/oferta_pracy/). . Najczęściej poszukujemy osób o takich profilach jak: Programista (Java, .NET, C++, Angular, Pl/SQL, ETL, Python, PHP), Analityk Biznesowy, Project Manager, Scrum Master, Tester i DevOps.

kandydat

Niestety nie mam dobrego zdania o tej firmie. Brałem udział w rekrutacji do jednej z korporacji. W jej trakcie było wiele rozmów telefonicznych z firmą Margo, co nie zdarza się u innych firm outsource-ingowych. Nie wnoszą one wiele - są głównie na temat jak Margo jest dobrym pracodawcą i jak tzw. konsultanci są zadowoleni ze współpracy. Firma dużo opowiada o sobie, chwali się sukcesami - jednak co obchodzi to tak na prawdę kandydata? Są co prawda pewne wskazówki dla kandydata ,ale uważam ilość rozmów w stosunku do przekazanej wiedzy za troche marnowanie czasu. Firma nie płaci wynagrodzenia w przypadku utraty pracy u klienta, co czasem się zdarza w przypadku firm outsourcingowych. Obiecują rzeczowy feedback na końcu. W moim przypadku czekałem 2 tygodnie po rozmowie z klientem i feedbacku się nie doczekałem.

Margo
pracodawca
@kandydat 14.03.2018 21:55

Dziękujemy za komentarz. Takie opinie są dla nas cenne. Pozwalają nam bowiem cały czas usprawniać nasze działanie. Chcielibyśmy aby Kandydaci dobrze czuli się podczas prowadzonych przez nas procesów rekrutacyjnych. Tym bardziej nam przykro, że nie otrzymał Pan informacji zwrotnej i zależałoby nam na wyjaśnieniu co mogło być przyczyną jej braku. Czy moglibyśmy zatem prosić o bezpośredni kontakt w celu zbadania wspomnianej kwestii?

Margo
pracodawca
Dzień dobry,

Miło nam powitać użytkowników serwisu GoWork.pl poszukujących informacji o firmie MARGO.

Dziękujemy za wszystkie komentarze. Każda opinia ma dla nas ogromną wartość, ponieważ pozwala nam się rozwijać.

Pragniemy aby obraz pracy w naszej firmie był pełny i rzetelny, dlatego zachęcamy do kolejnych wpisów, również tych konstruktywnie krytycznych. Chcemy wyciągać z nich wnioski, by zmieniać się na lepsze.
 
Polecamy również kontakt z nami pod adresem: contact.pl@margo-group.com. Chętnie odpowiemy na pytania oraz wyjaśnimy wszelkie niejasne sytuacje.
   
Administrator

Prowadzona jest ciągle rekrutacja /oferta/angularjs-developer,6603459,warszawa do firmy Margo. Czy polecilibyście firmę jako pracodawcę?

Major
@Administrator 07.05.2018 10:35

JAK NAJBARDZIEJ! Firma młoda ale prężna. Walczy non-stop o nowych klientów i całkiem nieźle im to wychodzi. Fakturowanie bezproblemowe i co najważniejsze bardzo szybko. Większość pośredników rząda sobie 30dniowych terminów płatności, a w Margo jest to raptem pare dni. DOSŁOWNIE pare dni od momentu wystawienia faktury. Margo dba o swoich pracowników. Piszę to z doświadczenia. POLECAM BARDZO bez wahania. A klienci jak to klienci. Bywają lepsi i gorsi ale to już druga strona medalu samej branży, a nie pośrednika.

pracownik
@Administrator 07.05.2018 10:35

Tak, tylko musisz wiedzieć, że to jest outsourcing. Margo pełni rolę pośrednika między Tobą a klientem, więc bardzo dużo zależy od klienta, u jakiego będziesz pracował. Jeśli chodzi o Margo to jest spoko, pracuję dla nich prawie dwa lata - bardzo dobry kontakt, wszystko terminowo, warunki też ok: umowa o pracę lub B2B. Sama firma jest mała, więc wszyscy się znają, co dodatkowo ułatwia komunikację. Jeżeli rola Ci odpowiada, to spokojnie bierz, z Margo nie będziesz miał problemu. Właściwie jedyne, co może być na minus, to to, że firma ma mniej projektów, niż więksi outsourcerzy, więc po zakończeniu projektu masz mniejszy wybór.

anonymous

Cześć, współpracuję z Margo, można powiedzieć, że to w zasadzie żadna różnica, jaka firma nas outsorcuje, jednak dla mnie jest jedna istotna różnica - Margo płaci faktury najszybciej ze wszystkich firm, z którymi współpracowałem. Dla mnie to duży plus.

Benek

Czy firma normalnie funkcjonuje? Skąd ta cisza?

Stanisław

Proces rekrutacyjny został przeprowadzony bardzo rzeczowo, profesjonalnie oraz starannie. Mimo, że finalnie nie zdecydowałem się na podpisanie umowy, myślę że asysta firmy Margo Consulting może okazać się zdecydowanie pomocna.

Wiktor

Słyszałem, że Margo Consulting na opinię super pracodawcy. Czytam na forum , że jesteście zadowoleni, świetnie.

Paweł Nowiński

Witam, Wypowiem się z perspektywy osoby pracującej w oparciu o umowę b2b. Zajmuje się przeprowadzaniem rozmów technicznych z kandydatami mającymi nawiązać dalszą współpracę z Margo Consulting. Pracujemy już od roku i 6-ciu miesięcy. Przez ten czas nic niestosownego, co mogłoby być odebrane jako brak profesjonalizmu, nie zauważyłem. Wręcz przeciwnie! Komunikacja, rozwiązywanie problemów (częstokroć wymagających delikatnego, przemyślnego i doświadczonego podejścia) przebiegały rzeczowo, merytorycznie i sprawnie, cały czas w miłej atmosferze. A to jest istotne w pracy w tym sektorze. Bardzo podoba mi się też indywidualne podejście do kandydatów. Polecam współpracę z tym pośrednikiem na rynku ofert pracy!

Grzesiek Golonka

Pracowałem prawie dwa lata dla Margo i wszystko super: miła i rzeczowa kadra, faktury na czas oraz dobry system ocen pracy na projekcie. Duży plus za wewnętrzne szkolenie w kierunku IT Quant Developera.

Marek

A ja widzę, że konkurencja nie śpi i chcą obniżyć noty. Ja natomiast jako były konsultant tak jak Mateusz powyżej: 1. Profesjonalna kadra HR ... i sympatyczna 2. Finanse zgodnie z grafikiem - BRAK OPÓŹNIEŃ - nawet raz było wcześniej 3. Pełna obsługa w trakcie trwania projektu - dbanie o relacje z klientem - dobry balans 4. Pakiet benefitów i możliwość refundacji szkoleń (w zależności od stażu i ceny) 5. BONUSY za polecenia 6. Kontakt 16/24 ;) 7 Co ciekawsze pomysły kolegów wdrożyli Małe wady może były, ale w innych firmach czasem jest ich dużo więcej..

Mike

Profesjonalny proces rekrutacyjny. Firma godna polecenia, jeżeli chodzi o współpracę B2B. Uczciwe warunki i szybkie regulowanie faktur.

th

Same pozytywne opinie. Dlaczego? Może dlatego, że ta firma płaci gowork za ogłoszenia u nich umieszczane?

Marianna
@th 11.04.2017 23:16

Większość komentujących nawet nie pracowali w Margo Consulting. HRki po prostu proszą kandydatów o dobre opinie. Pracowałam w Margo Consulting 6 miesiące jako business manager. Radzę bardzo uważać. Przede mną odszedł jeden business manager dlatego, że obiecano mu odpowiedzialności, które nie były mu dane. Potem zastąpił go jakiś inny na parę miesiące. Ogólnie uważam, że management jest bardzo słaby i team dosyć mało ambitny. Dodam, że uczciwość osób zarządzających tą firmą jest na bardzo niskim poziomie... Moja lojalka nie została mi wpłacona. To jest przeciw prawa ale nie poszłam do sądu na razie...

Marek
@Marianna 20.09.2017 22:42

No masz poniekąd rację - bo byli/są kontraktorami? A kto inny ma dawać komentarze jak nie osoby na kontrakcie u klienta? Bo takto zostają HR i niedoszli kandydaci

Wojtek

Brałem udział w procesie rekrutacyjnym do Margo Consulting i przyznam szczerze, że to był jeden z lepiej przeprowadzonych procesów rekrutacyjnych w jakich miałem okazję brać udział jeśli chodzi o firmy pośredniczące. Komunikacja przebiegała jasno, a weryfikacja techniczna była naprawdę przemyślana i ukierunkowana na konkretne stanowisko. Podczas rekrutacji czułem się już prawie jak ich pracownik :) Niestety ostatecznie nie udało nam się (póki co) nawiązać współpracy, ale wrażenie jakie pozostawiła po sobie ta firma sprawia, że z chęcią wezmę udział w kolejnych procesach na inne stanowiska przez nich oferowane.

Mateusz

POLECAM!!! 1. Profesjonalna kadra HR 2. Finanse zgodnie z grafikiem - BRAK OPÓŹNIEŃ 3. Pełna obsługa w trakcie trwania projektu - dbanie o relacje z klientem 4. Pakiet benefitów 5. BONUSY za polecenia 6. Kontakt niemal 24/h w razie potrzeby POLECAM!!!

Paweł

Moim zdaniem Margo Consulting to bardzo dobra firma pośrednicząca. Kontakt rzeczowy, profesjonalny ale jednocześnie w przyjacielskiej atmosferze zarówno przed jak i po podpisaniu kontraktu. Firma oferuje ciekawy schemat bonusów za polecanie kolejnych kontraktorów oraz finansuje szkolenia dla swoich pracowników. Zdecydowanie polecam

Łukasz

Pełen profesjonalizm w połączeniu z "domowym" podejściem. Człowiek czuje się jak ludź, a nie jakiś dziwny zwierzak pastwiskowy. Dbają o człowieka, mają dobre, miłe podejście, a sam proces rekrutacyjny przebiega w bardzo miłej atmosferze. Gdy czegoś nie widziałem, to nie dość, że mi wyjaśniono, to jeszcze załatwione zostało szkolenie powiązane z tym aspektem, bym jak najlepiej pokazał się na rozmowie. Zdecydowanie polecam.

Ola

Co prawda, ostatecznie nie udało się (jeszcze!) nawiązać współpracy, ale jeśli tylko będzie taka możliwość na pewno ją podejmę. Miałam styczność z kilkoma firmami tego typu i jedynie Margo spełniło moje oczekiwania w 100%. Profesjonalizm, przejrzysta rekrutacja - to są oczywistości. Dla mnie niesamowitym atutem Margo jest fakt, że czułam się "dopieszczona"; nie odczułam, że jestem jedną z miliona kandydatów, nie czułam się anonimowa - w dzisiejszej dobie dzikich i masowych rekrutacji to naprawdę wyjątkowa cecha! Brawo! Mam szczerą nadzieję, że w przyszłości uda się nawiązać współpracę. Polecam!

Łukasz

Uważam, że MARGO to bardzo fajny pracodawca. Jeżeli mam jakiś problem to dział HR chętnie pomaga razem z PM. Wcześniej przeczytałem komentarze, że rekrutacja ma mega dużo etapów i trwa bardzo długo. W moim przypadku rekrutacja trwała bardzo, krótko 3 etapy(rozmowa z HR, techniczna, z klientem docelowym), dwie pierwsze rozmowy via Skype. Praktycznie w ciągu 2tyg było wszystko załatwione. Polecam

Zostaw opinię o Margo - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Margo