Margo

5 Dodaj opinię
Margo
5 40 6 1

Opinie o Margo

Stas

The company has a very good recruitment process and always think about the developer. They always provide a huge variety of different positions and trying to find the best match for you. Very pleased with the work of the company. 100% I'll recommend this company in case my friends will be looking for new opportunities. Moje sugestie dla Margo: So far everything is fine. Lubię atmosferę w Margo za: Very nice HR specialists

Margo
pracodawca
@Stas 23.01.2019 10:46

Thank you for the opinion! Great to read that you are ready to recommend our company :)

Aneta

https://www.margo-group.com/pl/dolacz-do-nas/ Pod powyższym linkiem możecie znaleźć aktualne oferty pracy w firmie Margo. Pracodawca ceni nie tylko doświadczenie, ale także zaangażowanie i aktywność pracowników. Na stronie można przeczytać, że w Margo można się rozwijać poprzez udział w różnego rodzaju szkoleniach. Jak jest w praktyce - czy często się one odbywają?

Margo
pracodawca
Drodzy użytkownicy serwisu GoWork,

zespół Margo życzy Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

   
Margo
pracodawca
Margo pojawia się na wydarzeniach! Ostatnio jako Złoty Sponsor na J/vacon – Warsaw J/va Meetup #2, gdzie nasz Konsultant, w roli prelegenta, przybliżył tematykę budowania mikroserwisów. Było ciekawie i inspirująco. Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział!

   
Paweł Galas

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Margo jako kandydat na stanowisko .NET Developera. Rozmowa przebiegła bardzo profesjonalnie i była prowadzona w przyjaznej atmosferze. Rozmowa techniczna była bardzo trudna a pytania zaskakująco podchwytliwe. Mimo, że przeszedłem część techniczną, zdecydowałem się na inną ofertę głównie ze względów lokalizacji. Firmę Margo polecam kandydatom na programistów, gdyż po rozmowie technicznej widać, iż poziom jest wysoki i wymagający. Po kontakcie z osobami z Margo mogę skonstatować, iż ludzie w organizacji prezentują bardzo wysoki poziom kultury i intelektu, ponieważ rozmowy były przyjemne, miłe, a wymiana zdań nie ograniczała się do wyciągnięcia odpowiedzi na pytania z kwestionariusza. Lubię atmosferę w Margo za: Przyjazna atmosfera rozmów, poziom rozmowy kwalifikacyjnej, kultura osobista.

Margo
pracodawca
@Paweł Galas 12.12.2018 16:59

Dziękujemy. Miło czytać, że nasza firma niezmiennie trzyma wysoki poziom :)

Margo
pracodawca
W naszym zespole rozwój jest niesamowicie ważny, dlatego szkolimy się i wymieniamy wiedzą. Ostatnio zorganizowaliśmy wewnętrzne warsztaty z zakresu leadershipu w obszarze zarządzania projektami. O konkluzjach, którymi zakończyło się nasze spotkanie, możecie przeczytać tutaj:


   
Margo
pracodawca
Oto wspomnienie naszego ostatniego spotkania integracyjnego, podczas którego odkryliśmy w zespole kilka talentów :)

   
Adrian

Najlepszy i najbardziej przejrzysty proces rekrutacyjny z jakim miałem do tej pory do czynienia. Rozmowa techniczna bez zbędnych teoretycznych pytań (z czym można spotkać w innych firmach rekrutacyjnych) na przyzwoitym poziomie!

Margo
pracodawca
@Adrian 01.10.2018 21:58

Dziękujemy za tę opinię. Cieszymy się, że nasi Konsultanci trzymają wysoki poziom rozmów technicznych :)

Krystyna

Bardzo profesjonalna firma. Każdy etap rekrutacji był poprowadzony sprawnie i przejrzyście. Jakiekolwiek moje wątpliwości były błyskawicznie wyjaśnianie, miałam możliwość porozmawiania z osobami pracującymi w projekcie i dopytania się o wszystko. Przed rozmową z klientem zaproponowano mi spotkanie w Margo, aby lepiej wyjaśnić sobie, na czym będzie polegać taka rozmowa - było to nietypowe, ale też świetne i pokazujące zaangażowanie firmy, oraz bardzo pomocne przed rozmową z klientem. Ostatecznie nie zdecydowałam się na współpracę, więc nie mam opinii o tym, jak się tam pracuje, jednak sam proces rekrutacji doskonale świadczy o tej firmie.

Margo
pracodawca
@Krystyna 27.09.2018 11:28

Bardzo dziękujemy za miłe słowa i mamy nadzieję na współpracę w przyszłości!

z

Nie spełniłem oczekiwań, ale muszę przyznać że praca hr jest profesjonalna.

Margo
pracodawca
@z 04.09.2018 13:22

Staramy się :) A wszystkich Kandydatów, którzy nie spełnili oczekiwań w kontekście danego projektu, zapraszamy do rozmów za jakiś czas - w końcu kompetencje rosną wraz z nabywanym doświadczeniem, a i u nas mogą pojawić się innego rodzaju role.

Margo
pracodawca
Nie ma to jak wspólna zabawa po godzinach pracy. Zobaczcie jak to wygląda u nas :)

   
Dawid

Margo ma opinię super pracodawcy bo zapracowali sobie na taką opinię. Może wiecie coś o nowej ofercie?

Margo
pracodawca
@Dawid 27.07.2018 14:52

W celu zapoznania się z ofertą zapraszamy na naszą stronę internetową (https://www.margo-group.com/pl/oferta_pracy/) lub do zakładki "Oferty Pracy" na GoWork (https://www.gowork.pl/praca/margo;pr). Szczególnie chcielibyśmy zainteresować wszystkich IOS, Android i Java Developerów ofertami pracy w Dubaju, które ostatnio się u nas pojawiły i dotyczą projektów realizowanych w oparciu o technologię BLOCKCHAIN. Tych, którzy chcieliby poznać więcej szczegółów zachęcamy do kontaktu. Piszcie na adres hr.pl@margo-group.com.

Paweł

Podczas rozmowy kwalifikacyjnej dało się odczuć profesjonalizm pracodawcy. Dział HR sprawnie kontaktował się ze mną w sprawie dalszych kroków rekrutacji. Dało się odczuć, że osoby tam pracujące rzeczywiście czują się związani z firmą. U Pani Zofii z HR widać, że zarządzanie zasobami ludzkimi jest jej pasją, a nie przymusem jak miałem okazję oglądać to u innych pracodawców. Godzinna rozmowa techniczna bardzo konkretna z pytań branżowych. Pomimo że nie udało mi się przejść pozytywnie całego procesu rekrutacyjnego przyznaję że firma zrobiła na mnie duże wrażenie.

Margo
pracodawca
@Paweł 26.07.2018 10:55

Dziękujemy za miłe słowa. Rzeczywiście w Margo skupiamy pasjonatów swojej pracy :)

Misiek

Jeżeli rekrutacja przeciąga się oznacza to przeważnie że problem jest u Klienta a nie u Margo. Oni sami są dobrze zorganizowani, mili i rzeczowi. Mogę ich z czystym sumieniem polecić. Jedna z lepszych firm tego typu na naszym rynku. Rekrutacja przebiegła szybko i konkretnie, zadbali nawet o to, żebym mógł pogadać z osobą pracującą już w podobnym charakterze co ja u tego samego klienta. Bardzo mi to pomogło. Osoby opiekujące się mną w całym procesie jak i po zatrudnieniu - pełna profeska. To naprawdę bardzo solidny i godny zaufania wendor. Gdybym kiedyś jeszcze miał podjąć decyzję o pracy przez nich - byłaby napewno pozytywna. Serdecznie pozdrawiam cały Zespół Margo.

Margo
pracodawca
@Misiek 22.06.2018 08:18

My tez pozdrawiamy :)

Marek

Słyszałem, że to świetny pracodawca!!

Margo
pracodawca
Wszystkich tych, którzy chcieliby dowiedzieć się nieco więcej o naszych Konsultantach, zachęcamy do odwiedzenia naszej strony i przeczytania rozmów z dwoma z nich - z Jakubem, naszym Quant Developerem/Senior .NET Developerem https://www.margo-group.com/pl/aktualnosci/jakub-quant-developer-specjalizuje-sie-w-microsoft-net/ oraz z Marcinem, Senior Java Developerem/Architektem https://www.margo-group.com/pl/aktualnosci/wywiad-z-marcinem-ekspertem-margo-w-obszarze-mikroserwisow/ 
Miłej lektury!
   
Adam

Słyszałem, że firma ma świetną opinię jako pracodawca!

Margo
pracodawca
@Adam 10.06.2018 20:59

Cieszy nas, że takie słuchy chodzą po rynku. A co dokładnie Pan słyszał? Wszelkie tego typu informacje są dla nas cenne.

Maciek

Niestety, nie polecam. Firma Margo prowadziła moją rekrutację na kandydata (seniora) na stanowisko programisty. Jedna rozmowa ogólna + wewnętrzna techniczna, po 3 tygodniach dostałem informację o tym że wszystko poszło dobrze i że Pani przeprasza za to że niespodziewanie trafił się jej urlop (chyba zdrowotny). Wszystko byłoby ok, gdyby nie to że od tamtej 'pozytywnej' informacji nikt się ze mną nie skontaktował (już ponad 6 tygodni)...Nawet nie mam pojęcia czy proces rekrutacji już się skończył. Firma obiecuje duże pensje, ale traktuje kandydatów niezbyt obiecująco.

Margo
pracodawca
@Maciek 05.06.2018 07:46

Dziękujemy za komentarz. Czy moglibyśmy prosić o kontakt z nami na adres hr.pl@margo-group.com lub bezpośrednio z osobą, która prowadziła Pański proces rekrutacji? Chcielibyśmy wyjaśnić sytuację.

Iza

Może dowiem się jaką macie atmosferę w pracy?

Margo
pracodawca
W dniu wczorajszym mieliśmy przyjemność przeprowadzić na Politechnice Wrocławskiej szkolenie z mikroserwisów.

Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za udział, a naszemu Konsultantowi – Marcinowi – za merytoryczne przygotowanie i przeprowadzenie warsztatu.

To co cieszy nas najbardziej to fakt, iż zgodnie zadeklarowaliście w ankiecie ewaluacyjnej, że polecilibyście nasze szkolenie znajomym, a blisko połowa z Was dała najwyższe oceny na skali!

Doceniliście też szeroką wiedzę naszego Konsultanta, praktyczne przykłady i umiejętność przedstawienia tematu w przystępny sposób.
Świetnie, że Wam się podobało i że wynieśliście cenne informacje.

Z pewnością będziemy myśleć o kolejnych szkoleniach. I tu pojawia się pytania: jaka tematyka byłaby dla Was, studentów, najbardziej interesująca
Czekamy na propozycje w komentarzach.

#mikroserwisy #Margo #szkolenie #politechnika


   
Daniel

Dużo dobrych zdań napisaliście. Czy potrzebni są pracownicy i jacy?

Margo
pracodawca
@Daniel 08.05.2018 17:39

Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony internetowej i zakładki NASZE OFERTY PRACY (https://www.margo-group.com/pl/oferta_pracy/). . Najczęściej poszukujemy osób o takich profilach jak: Programista (Java, .NET, C++, Angular, Pl/SQL, ETL, Python, PHP), Analityk Biznesowy, Project Manager, Scrum Master, Tester i DevOps.

kandydat

Niestety nie mam dobrego zdania o tej firmie. Brałem udział w rekrutacji do jednej z korporacji. W jej trakcie było wiele rozmów telefonicznych z firmą Margo, co nie zdarza się u innych firm outsource-ingowych. Nie wnoszą one wiele - są głównie na temat jak Margo jest dobrym pracodawcą i jak tzw. konsultanci są zadowoleni ze współpracy. Firma dużo opowiada o sobie, chwali się sukcesami - jednak co obchodzi to tak na prawdę kandydata? Są co prawda pewne wskazówki dla kandydata ,ale uważam ilość rozmów w stosunku do przekazanej wiedzy za troche marnowanie czasu. Firma nie płaci wynagrodzenia w przypadku utraty pracy u klienta, co czasem się zdarza w przypadku firm outsourcingowych. Obiecują rzeczowy feedback na końcu. W moim przypadku czekałem 2 tygodnie po rozmowie z klientem i feedbacku się nie doczekałem.

Margo
pracodawca
@kandydat 14.03.2018 21:55

Dziękujemy za komentarz. Takie opinie są dla nas cenne. Pozwalają nam bowiem cały czas usprawniać nasze działanie. Chcielibyśmy aby Kandydaci dobrze czuli się podczas prowadzonych przez nas procesów rekrutacyjnych. Tym bardziej nam przykro, że nie otrzymał Pan informacji zwrotnej i zależałoby nam na wyjaśnieniu co mogło być przyczyną jej braku. Czy moglibyśmy zatem prosić o bezpośredni kontakt w celu zbadania wspomnianej kwestii?

Margo
pracodawca
Dzień dobry,

Miło nam powitać użytkowników serwisu GoWork.pl poszukujących informacji o firmie MARGO.

Dziękujemy za wszystkie komentarze. Każda opinia ma dla nas ogromną wartość, ponieważ pozwala nam się rozwijać.

Pragniemy aby obraz pracy w naszej firmie był pełny i rzetelny, dlatego zachęcamy do kolejnych wpisów, również tych konstruktywnie krytycznych. Chcemy wyciągać z nich wnioski, by zmieniać się na lepsze.
 
Polecamy również kontakt z nami pod adresem: contact.pl@margo-group.com. Chętnie odpowiemy na pytania oraz wyjaśnimy wszelkie niejasne sytuacje.
   
Administrator

Prowadzona jest ciągle rekrutacja /oferta/angularjs-developer,6603459,warszawa do firmy Margo. Czy polecilibyście firmę jako pracodawcę?

Major
@Administrator 07.05.2018 10:35

JAK NAJBARDZIEJ! Firma młoda ale prężna. Walczy non-stop o nowych klientów i całkiem nieźle im to wychodzi. Fakturowanie bezproblemowe i co najważniejsze bardzo szybko. Większość pośredników rząda sobie 30dniowych terminów płatności, a w Margo jest to raptem pare dni. DOSŁOWNIE pare dni od momentu wystawienia faktury. Margo dba o swoich pracowników. Piszę to z doświadczenia. POLECAM BARDZO bez wahania. A klienci jak to klienci. Bywają lepsi i gorsi ale to już druga strona medalu samej branży, a nie pośrednika.

pracownik
@Administrator 07.05.2018 10:35

Tak, tylko musisz wiedzieć, że to jest outsourcing. Margo pełni rolę pośrednika między Tobą a klientem, więc bardzo dużo zależy od klienta, u jakiego będziesz pracował. Jeśli chodzi o Margo to jest spoko, pracuję dla nich prawie dwa lata - bardzo dobry kontakt, wszystko terminowo, warunki też ok: umowa o pracę lub B2B. Sama firma jest mała, więc wszyscy się znają, co dodatkowo ułatwia komunikację. Jeżeli rola Ci odpowiada, to spokojnie bierz, z Margo nie będziesz miał problemu. Właściwie jedyne, co może być na minus, to to, że firma ma mniej projektów, niż więksi outsourcerzy, więc po zakończeniu projektu masz mniejszy wybór.

anonymous

Cześć, współpracuję z Margo, można powiedzieć, że to w zasadzie żadna różnica, jaka firma nas outsorcuje, jednak dla mnie jest jedna istotna różnica - Margo płaci faktury najszybciej ze wszystkich firm, z którymi współpracowałem. Dla mnie to duży plus.

Benek

Czy firma normalnie funkcjonuje? Skąd ta cisza?

Stanisław

Proces rekrutacyjny został przeprowadzony bardzo rzeczowo, profesjonalnie oraz starannie. Mimo, że finalnie nie zdecydowałem się na podpisanie umowy, myślę że asysta firmy Margo Consulting może okazać się zdecydowanie pomocna.

Wiktor

Słyszałem, że Margo Consulting na opinię super pracodawcy. Czytam na forum , że jesteście zadowoleni, świetnie.

Paweł Nowiński

Witam, Wypowiem się z perspektywy osoby pracującej w oparciu o umowę b2b. Zajmuje się przeprowadzaniem rozmów technicznych z kandydatami mającymi nawiązać dalszą współpracę z Margo Consulting. Pracujemy już od roku i 6-ciu miesięcy. Przez ten czas nic niestosownego, co mogłoby być odebrane jako brak profesjonalizmu, nie zauważyłem. Wręcz przeciwnie! Komunikacja, rozwiązywanie problemów (częstokroć wymagających delikatnego, przemyślnego i doświadczonego podejścia) przebiegały rzeczowo, merytorycznie i sprawnie, cały czas w miłej atmosferze. A to jest istotne w pracy w tym sektorze. Bardzo podoba mi się też indywidualne podejście do kandydatów. Polecam współpracę z tym pośrednikiem na rynku ofert pracy!

Grzesiek Golonka

Pracowałem prawie dwa lata dla Margo i wszystko super: miła i rzeczowa kadra, faktury na czas oraz dobry system ocen pracy na projekcie. Duży plus za wewnętrzne szkolenie w kierunku IT Quant Developera.

Zostaw opinię o Margo - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Margo