Margo

4 Dodaj opinię
Margo
4 45 53 5 1

Opinie o Margo

Filtruj opinie po kryteriach:

Pracodawca

 Aktualność
Z kamerą wśród drzew, czyli integracja w parku linowym :)
To było super doświadczenie - czasem trzeba było się trochę przełamać, czasem użyć więcej siły, ale gdy opracowało się już algorytm na daną przeszkodę, szło jak z płatka :)


Pomocna?
Tak2Nie
bolo
 Opinia

Margo to body leasing. Oferty tej firmy można znaleźć na stronach bezpośrednich pracodawców.

Pomocna?
Tak5Nie1

Pracodawca

 Opinia
@bolo 06.06.2019 10:26

Rzeczywiście pomagamy firmom realizować projekty IT, dostarczając im specjalistów z konkretnymi umiejętnościami. Jednak tylko niewielką część naszych ofert można znaleźć na stronach bezpośrednich pracodawców. Często w firmach określona pula stanowisk jest otwarta tylko dla kontraktorów, a zatem bezpośrednie zatrudnienie w tych przypadkach nie jest możliwe. Ponadto znając naszych Klientów i ich potrzeby, a także kompetencje naszych Konsultantów bywa, że proponujemy Klientom wsparcie, zanim dana oferta "ujrzy światło dzienne". Jesteśmy zatem proaktywni i znajdujemy naszym Konsultantom również takie projekty, których sami znaleźć by nie mogli :)

Pomocna?
Tak2Nie

Pracodawca

 Aktualność
Nasze 5-lecie świętowaliśmy również we Wrocławiu. Zobaczcie jak to wyglądało tam!

Pomocna?
TakNie
Candidate
Nazwa działu: IT
 Rekomendacja

Very sympathic people and company. I applied as a software developer, and was very convinced by the attitude and the helpness of the HR. Unfortunatelly the process was a bit too long, thus I already had another offer to accept. Again, professional attitude. I would recommend it for candidates.

Pomocna?
Tak2Nie

Pracodawca

 Opinia
@Candidate 13.04.2019 19:46

It's a pity that sometimes we can not speed up the process, even if we really want to. However, we are happy that your feelings are positive. We hope that one day we will be able to cooperate anyway :)

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Aktualność
Minęło już 5 lat od dnia założenia MARGO w Polsce. Z tej okazji spotkaliśmy się z naszymi obecnymi i byłymi Konsultantami, aby wspólnie świętować. Zobaczcie, jak nam szło w grze w curling i co cenimy w MARGO najbardziej :)

Pomocna?
Tak1Nie
kandydat
 Opinia

Powiedziano mi że będą 3 etapy rekrutacyjne. Ok, jedziemy przez etapy, po czym pod koniec 3 etapu dowiaduję się że te same 3 etapy będą u klienta. Grzecznie odmówiłem powtarzania etapów, podziękowałem, po czym skreślono moją kandydaturę dożywotnio. Więcej firma nigdy się nie odezwała pomimo wysyłania CV na ich oferty - spodziewałem się że nabrali doświadczenia w kwestii rekrutacji ale myliłem się. Niestety profesjonalizm podczas rozmów jest sztuczny i zupełnie nie odpowiada standardom rynku. Firma na wyrost, robiąca sobie dobrą opinię, niestety bez wkładania w to pracy i wysiłku.

Pomocna?
Tak9Nie

Pracodawca

 Opinia
@kandydat 05.03.2019 01:15

Dziękujemy za komentarz. Standardowo jeśli wszystkie etapy kończą się po naszej stronie pozytywnie, jak najbardziej bierzemy pod uwagę Kandydatów w procesach, które prowadzimy, o ile profil jest zbieżny z oczekiwaniami dla danej roli. Co więcej, jeśli weryfikacja techniczna nie pójdzie pomyślnie, jesteśmy otwarci na powrót do rozmów w przyszłości. Czy moglibyśmy prosić o kontakt z nami na adres hr.pl@margo-group.com lub bezpośrednio z osobą, która prowadziła proces rekrutacji, aby móc odnieść się do konkretnych ofert, na które Pan aplikował?

Pomocna?
Tak1Nie2
Stas
 Opinia

The company has a very good recruitment process and always think about the developer. They always provide a huge variety of different positions and trying to find the best match for you. Very pleased with the work of the company. 100% I'll recommend this company in case my friends will be looking for new opportunities. Moje sugestie dla Margo: So far everything is fine. Lubię atmosferę w Margo za: Very nice HR specialists

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Stas 23.01.2019 10:46

Thank you for the opinion! Great to read that you are ready to recommend our company :)

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia

https://www.margo-group.com/pl/dolacz-do-nas/ Pod powyższym linkiem możecie znaleźć aktualne oferty pracy w firmie Margo. Pracodawca ceni nie tylko doświadczenie, ale także zaangażowanie i aktywność pracowników. Na stronie można przeczytać, że w Margo można się rozwijać poprzez udział w różnego rodzaju szkoleniach. Jak jest w praktyce - czy często się one odbywają?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Aktualność
Drodzy użytkownicy serwisu GoWork,

zespół Margo życzy Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Pomocna?
Tak2Nie

Pracodawca

 Aktualność
Margo pojawia się na wydarzeniach! Ostatnio jako Złoty Sponsor na J/vacon – Warsaw J/va Meetup #2, gdzie nasz Konsultant, w roli prelegenta, przybliżył tematykę budowania mikroserwisów. Było ciekawie i inspirująco. Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział!

Pomocna?
Tak4Nie
Paweł Galas
 Opinia

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Margo jako kandydat na stanowisko .NET Developera. Rozmowa przebiegła bardzo profesjonalnie i była prowadzona w przyjaznej atmosferze. Rozmowa techniczna była bardzo trudna a pytania zaskakująco podchwytliwe. Mimo, że przeszedłem część techniczną, zdecydowałem się na inną ofertę głównie ze względów lokalizacji. Firmę Margo polecam kandydatom na programistów, gdyż po rozmowie technicznej widać, iż poziom jest wysoki i wymagający. Po kontakcie z osobami z Margo mogę skonstatować, iż ludzie w organizacji prezentują bardzo wysoki poziom kultury i intelektu, ponieważ rozmowy były przyjemne, miłe, a wymiana zdań nie ograniczała się do wyciągnięcia odpowiedzi na pytania z kwestionariusza. Lubię atmosferę w Margo za: Przyjazna atmosfera rozmów, poziom rozmowy kwalifikacyjnej, kultura osobista.

Pomocna?
Tak1Nie

Pracodawca

 Opinia
@Paweł Galas 12.12.2018 16:59

Dziękujemy. Miło czytać, że nasza firma niezmiennie trzyma wysoki poziom :)

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Aktualność
W naszym zespole rozwój jest niesamowicie ważny, dlatego szkolimy się i wymieniamy wiedzą. Ostatnio zorganizowaliśmy wewnętrzne warsztaty z zakresu leadershipu w obszarze zarządzania projektami. O konkluzjach, którymi zakończyło się nasze spotkanie, możecie przeczytać tutaj:


Pomocna?
Tak2Nie

Pracodawca

 Aktualność
Oto wspomnienie naszego ostatniego spotkania integracyjnego, podczas którego odkryliśmy w zespole kilka talentów :)

Pomocna?
Tak4Nie
Adrian
 Opinia

Najlepszy i najbardziej przejrzysty proces rekrutacyjny z jakim miałem do tej pory do czynienia. Rozmowa techniczna bez zbędnych teoretycznych pytań (z czym można spotkać w innych firmach rekrutacyjnych) na przyzwoitym poziomie!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Adrian 01.10.2018 21:58

Dziękujemy za tę opinię. Cieszymy się, że nasi Konsultanci trzymają wysoki poziom rozmów technicznych :)

Pomocna?
TakNie
Krystyna
 Opinia

Bardzo profesjonalna firma. Każdy etap rekrutacji był poprowadzony sprawnie i przejrzyście. Jakiekolwiek moje wątpliwości były błyskawicznie wyjaśnianie, miałam możliwość porozmawiania z osobami pracującymi w projekcie i dopytania się o wszystko. Przed rozmową z klientem zaproponowano mi spotkanie w Margo, aby lepiej wyjaśnić sobie, na czym będzie polegać taka rozmowa - było to nietypowe, ale też świetne i pokazujące zaangażowanie firmy, oraz bardzo pomocne przed rozmową z klientem. Ostatecznie nie zdecydowałam się na współpracę, więc nie mam opinii o tym, jak się tam pracuje, jednak sam proces rekrutacji doskonale świadczy o tej firmie.

Pomocna?
Tak1Nie

Pracodawca

 Opinia
@Krystyna 27.09.2018 11:28

Bardzo dziękujemy za miłe słowa i mamy nadzieję na współpracę w przyszłości!

Pomocna?
TakNie
z
 Opinia

Nie spełniłem oczekiwań, ale muszę przyznać że praca hr jest profesjonalna.

Pomocna?
Tak1Nie

Pracodawca

 Opinia
@z 04.09.2018 13:22

Staramy się :) A wszystkich Kandydatów, którzy nie spełnili oczekiwań w kontekście danego projektu, zapraszamy do rozmów za jakiś czas - w końcu kompetencje rosną wraz z nabywanym doświadczeniem, a i u nas mogą pojawić się innego rodzaju role.

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Aktualność
Nie ma to jak wspólna zabawa po godzinach pracy. Zobaczcie jak to wygląda u nas :)

Pomocna?
Tak1Nie
Dawid
 Opinia

Margo ma opinię super pracodawcy bo zapracowali sobie na taką opinię. Może wiecie coś o nowej ofercie?

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@Dawid 27.07.2018 14:52

W celu zapoznania się z ofertą zapraszamy na naszą stronę internetową (https://www.margo-group.com/pl/oferta_pracy/) lub do zakładki "Oferty Pracy" na GoWork (https://www.gowork.pl/praca/margo;pr). Szczególnie chcielibyśmy zainteresować wszystkich IOS, Android i Java Developerów ofertami pracy w Dubaju, które ostatnio się u nas pojawiły i dotyczą projektów realizowanych w oparciu o technologię BLOCKCHAIN. Tych, którzy chcieliby poznać więcej szczegółów zachęcamy do kontaktu. Piszcie na adres hr.pl@margo-group.com.

Pomocna?
TakNie
Paweł
 Opinia

Podczas rozmowy kwalifikacyjnej dało się odczuć profesjonalizm pracodawcy. Dział HR sprawnie kontaktował się ze mną w sprawie dalszych kroków rekrutacji. Dało się odczuć, że osoby tam pracujące rzeczywiście czują się związani z firmą. U Pani Zofii z HR widać, że zarządzanie zasobami ludzkimi jest jej pasją, a nie przymusem jak miałem okazję oglądać to u innych pracodawców. Godzinna rozmowa techniczna bardzo konkretna z pytań branżowych. Pomimo że nie udało mi się przejść pozytywnie całego procesu rekrutacyjnego przyznaję że firma zrobiła na mnie duże wrażenie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Paweł 26.07.2018 10:55

Dziękujemy za miłe słowa. Rzeczywiście w Margo skupiamy pasjonatów swojej pracy :)

Pomocna?
TakNie
Misiek
 Opinia

Jeżeli rekrutacja przeciąga się oznacza to przeważnie że problem jest u Klienta a nie u Margo. Oni sami są dobrze zorganizowani, mili i rzeczowi. Mogę ich z czystym sumieniem polecić. Jedna z lepszych firm tego typu na naszym rynku. Rekrutacja przebiegła szybko i konkretnie, zadbali nawet o to, żebym mógł pogadać z osobą pracującą już w podobnym charakterze co ja u tego samego klienta. Bardzo mi to pomogło. Osoby opiekujące się mną w całym procesie jak i po zatrudnieniu - pełna profeska. To naprawdę bardzo solidny i godny zaufania wendor. Gdybym kiedyś jeszcze miał podjąć decyzję o pracy przez nich - byłaby napewno pozytywna. Serdecznie pozdrawiam cały Zespół Margo.

Pomocna?
Tak1Nie

Pracodawca

 Opinia
@Misiek 22.06.2018 08:18

My tez pozdrawiamy :)

Pomocna?
TakNie
Marek
 Opinia

Słyszałem, że to świetny pracodawca!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Aktualność
Wszystkich tych, którzy chcieliby dowiedzieć się nieco więcej o naszych Konsultantach, zachęcamy do odwiedzenia naszej strony i przeczytania rozmów z dwoma z nich - z Jakubem, naszym Quant Developerem/Senior .NET Developerem https://www.margo-group.com/pl/aktualnosci/jakub-quant-developer-specjalizuje-sie-w-microsoft-net/ oraz z Marcinem, Senior Java Developerem/Architektem https://www.margo-group.com/pl/aktualnosci/wywiad-z-marcinem-ekspertem-margo-w-obszarze-mikroserwisow/ 
Miłej lektury!
Pomocna?
Tak1Nie
Adam
 Opinia

Słyszałem, że firma ma świetną opinię jako pracodawca!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Adam 10.06.2018 20:59

Cieszy nas, że takie słuchy chodzą po rynku. A co dokładnie Pan słyszał? Wszelkie tego typu informacje są dla nas cenne.

Pomocna?
TakNie
Maciek
 Opinia

Niestety, nie polecam. Firma Margo prowadziła moją rekrutację na kandydata (seniora) na stanowisko programisty. Jedna rozmowa ogólna + wewnętrzna techniczna, po 3 tygodniach dostałem informację o tym że wszystko poszło dobrze i że Pani przeprasza za to że niespodziewanie trafił się jej urlop (chyba zdrowotny). Wszystko byłoby ok, gdyby nie to że od tamtej 'pozytywnej' informacji nikt się ze mną nie skontaktował (już ponad 6 tygodni)...Nawet nie mam pojęcia czy proces rekrutacji już się skończył. Firma obiecuje duże pensje, ale traktuje kandydatów niezbyt obiecująco.

Pomocna?
Tak2Nie

Pracodawca

 Opinia
@Maciek 05.06.2018 07:46

Dziękujemy za komentarz. Czy moglibyśmy prosić o kontakt z nami na adres hr.pl@margo-group.com lub bezpośrednio z osobą, która prowadziła Pański proces rekrutacji? Chcielibyśmy wyjaśnić sytuację.

Pomocna?
Tak1Nie
Iza
 Opinia

Może dowiem się jaką macie atmosferę w pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Aktualność
W dniu wczorajszym mieliśmy przyjemność przeprowadzić na Politechnice Wrocławskiej szkolenie z mikroserwisów.

Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za udział, a naszemu Konsultantowi – Marcinowi – za merytoryczne przygotowanie i przeprowadzenie warsztatu.

To co cieszy nas najbardziej to fakt, iż zgodnie zadeklarowaliście w ankiecie ewaluacyjnej, że polecilibyście nasze szkolenie znajomym, a blisko połowa z Was dała najwyższe oceny na skali!

Doceniliście też szeroką wiedzę naszego Konsultanta, praktyczne przykłady i umiejętność przedstawienia tematu w przystępny sposób.
Świetnie, że Wam się podobało i że wynieśliście cenne informacje.

Z pewnością będziemy myśleć o kolejnych szkoleniach. I tu pojawia się pytania: jaka tematyka byłaby dla Was, studentów, najbardziej interesująca
Czekamy na propozycje w komentarzach.

#mikroserwisy #Margo #szkolenie #politechnika


Pomocna?
Tak1Nie
Daniel
 Opinia

Dużo dobrych zdań napisaliście. Czy potrzebni są pracownicy i jacy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Daniel 08.05.2018 17:39

Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony internetowej i zakładki NASZE OFERTY PRACY (https://www.margo-group.com/pl/oferta_pracy/). . Najczęściej poszukujemy osób o takich profilach jak: Programista (Java, .NET, C++, Angular, Pl/SQL, ETL, Python, PHP), Analityk Biznesowy, Project Manager, Scrum Master, Tester i DevOps.

Pomocna?
TakNie
kandydat
 Opinia

Niestety nie mam dobrego zdania o tej firmie. Brałem udział w rekrutacji do jednej z korporacji. W jej trakcie było wiele rozmów telefonicznych z firmą Margo, co nie zdarza się u innych firm outsource-ingowych. Nie wnoszą one wiele - są głównie na temat jak Margo jest dobrym pracodawcą i jak tzw. konsultanci są zadowoleni ze współpracy. Firma dużo opowiada o sobie, chwali się sukcesami - jednak co obchodzi to tak na prawdę kandydata? Są co prawda pewne wskazówki dla kandydata ,ale uważam ilość rozmów w stosunku do przekazanej wiedzy za troche marnowanie czasu. Firma nie płaci wynagrodzenia w przypadku utraty pracy u klienta, co czasem się zdarza w przypadku firm outsourcingowych. Obiecują rzeczowy feedback na końcu. W moim przypadku czekałem 2 tygodnie po rozmowie z klientem i feedbacku się nie doczekałem.

Pomocna?
Tak3Nie

Pracodawca

 Opinia
@kandydat 14.03.2018 21:55

Dziękujemy za komentarz. Takie opinie są dla nas cenne. Pozwalają nam bowiem cały czas usprawniać nasze działanie. Chcielibyśmy aby Kandydaci dobrze czuli się podczas prowadzonych przez nas procesów rekrutacyjnych. Tym bardziej nam przykro, że nie otrzymał Pan informacji zwrotnej i zależałoby nam na wyjaśnieniu co mogło być przyczyną jej braku. Czy moglibyśmy zatem prosić o bezpośredni kontakt w celu zbadania wspomnianej kwestii?

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Aktualność
Dzień dobry,

Miło nam powitać użytkowników serwisu GoWork.pl poszukujących informacji o firmie MARGO.

Dziękujemy za wszystkie komentarze. Każda opinia ma dla nas ogromną wartość, ponieważ pozwala nam się rozwijać.

Pragniemy aby obraz pracy w naszej firmie był pełny i rzetelny, dlatego zachęcamy do kolejnych wpisów, również tych konstruktywnie krytycznych. Chcemy wyciągać z nich wnioski, by zmieniać się na lepsze.
 
Polecamy również kontakt z nami pod adresem: contact.pl@margo-group.com. Chętnie odpowiemy na pytania oraz wyjaśnimy wszelkie niejasne sytuacje.
Pomocna?
Tak1Nie
Administrator
 Opinia

Prowadzona jest ciągle rekrutacja /oferta/angularjs-developer,6603459,warszawa do firmy Margo. Czy polecilibyście firmę jako pracodawcę?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Major
 Opinia
@Administrator 07.05.2018 10:35

JAK NAJBARDZIEJ! Firma młoda ale prężna. Walczy non-stop o nowych klientów i całkiem nieźle im to wychodzi. Fakturowanie bezproblemowe i co najważniejsze bardzo szybko. Większość pośredników rząda sobie 30dniowych terminów płatności, a w Margo jest to raptem pare dni. DOSŁOWNIE pare dni od momentu wystawienia faktury. Margo dba o swoich pracowników. Piszę to z doświadczenia. POLECAM BARDZO bez wahania. A klienci jak to klienci. Bywają lepsi i gorsi ale to już druga strona medalu samej branży, a nie pośrednika.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
 Opinia
@Administrator 07.05.2018 10:35

Tak, tylko musisz wiedzieć, że to jest outsourcing. Margo pełni rolę pośrednika między Tobą a klientem, więc bardzo dużo zależy od klienta, u jakiego będziesz pracował. Jeśli chodzi o Margo to jest spoko, pracuję dla nich prawie dwa lata - bardzo dobry kontakt, wszystko terminowo, warunki też ok: umowa o pracę lub B2B. Sama firma jest mała, więc wszyscy się znają, co dodatkowo ułatwia komunikację. Jeżeli rola Ci odpowiada, to spokojnie bierz, z Margo nie będziesz miał problemu. Właściwie jedyne, co może być na minus, to to, że firma ma mniej projektów, niż więksi outsourcerzy, więc po zakończeniu projektu masz mniejszy wybór.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Margo - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny