brak logo

ict poland

Kostrzyn nad Odrą

Opinie o ict poland

jojo 2014-03-04 00:45:02
"będzie wyrabiał normę za dwóch"- no to powodzenia życzę, a po pracy chomąto na szyję i kierownikowi pole orać :) w tedy norma będzie ponad normę :) Normy są przewidziane dla jednego pracownika, a nadgorliwość...
W niektórych firmach nie liczy się dobry pracownik tylko dobry układ. Fakt są pracownicy którzy zasłużyli na awans dobrą pracą, ale są również tacy którzy jedyne co mieli to "plecy".
2
Jurek 2014-04-05 13:11:38
Firma, w której robi się wszystko na odwrót. Wydaje się potężne pieniądze na systemy, szkolenia pracowników wspomagające pracę,by pracowało się lżej, a w rezultacie jest na odwrót. Pomysły, decyzje i rozkazy przełożonych są całkiem odwrotne i nieraz bardzo śmieszne, co przekłada się na ciężką prace. Wszystkie decyzje wyglądają jakby były przeciwko ludziom, np. zatrzymuje się linie produkcyjne z nadmiaru produkcji w dni zwykłe, a w święta i w wigilię pracujemy. Co by zależało dyrekcji na jedną i pół doby zatrzymać, aby spędzić ten ważny dzień z rodziną. Aż smutek ogarnia jak 5 dni w roku idzie się do pracy. Pieniądze średnie, zawsze na czas, o nadgodzinach można zapomnieć, a tym bardziej o tych 100% płatnych, system premiowania niby zależny od pracowników ale jak liczony - kto to wie i czy uczciwie tego się nigdy nie dowiemy.
4
rogaś 2014-04-11 20:29:38
Zapomniałeś dodać ,że nawet chorobowe jest ustalone "ile można a ile nie" hehe i jak jest się XY to można przyjść pijanym, mieć w plecaku taką samą chemię co w firmie bo się kupiło przed pracą i zapomniało rachunku ...ach te koneksje. W końcu najlepszych firma wspiera i docenia hehe
2
POP-MISTRZ 2014-05-24 13:18:51
TAM PRACUJE [usunięte przez admina] Z NIESZKOŃCZONĄ SZKOŁĄ PODSTAWOWĄ ... A CO TU DOPIERO MÓWIĆ O FACHOWEJ PRACY, TEN ZAKŁAD MIAŁ DAWAĆ PRACE WSZYSTKIM A PRZYNOSI TYLKO WSTYD I POŚMIELISKO SWOIM PRACOWNIKOM.
1
BANDA IDOTÓW Z ICT 2014-05-24 13:22:22
PRACOWNICY WYSTAWIANI NA POŚMIELISKO I BRAK ODPOWIEDNICH KWALIFIKACJI.TE FABRYKE PAPIERU TOALETOWEGO ,,SPALOM SAMI PRACOWNICY" ,MAJĄCY DOSYĆ BEZPŁATNYCH URLOPÓW I KIEPSKICH ALE DROGICH MASZYN DO PRODUKCJI PAPIERU.
KARMA 2014-05-24 13:26:39
REKTUTACJE TEŻ MAJĄ W DUPIE I NOWYCH PRACOWNIKÓW..........NA ALE ZOBZCZYMY CZY TO IM WYJDZIE NA DOBRE.... (
Ol 2014-05-25 20:50:20
Razem z premią na detalu jak dociągniesz do 2,2 tys to powinnaś być szczęśliwa. Najczęściej zatrudnienie przez Inmark, sama podstawa to najniższa krajowa
Ol 2014-05-25 21:00:30
To jak się pracuje to kwestia indywidualna.Zależy jakiego masz regionalnego i jak się z nim dogadujesz...
Co do pensji na sieciach podstawa to około 1950 zł netto po okresie próbnym, na próbnym zarabiasz mniej.
Możesz otrzymać do 800 zł netto premii miesięcznie, przeciętnie możesz liczyć na premię około 600 zł średnio w skali miesiąca. Nie ma Multisporta i innych dodatków.
Ol 2014-05-27 21:55:07
Podstawa na sieciach to 1950 netto razem ze średnią premią która wynosi w skali roku przeciętnie około 650 zł miesięcznie, wychodzi w sumie średnio około 2600 zł netto miesięcznie. 2300 zł netto to pensja na detalu razem z maksymalną premią w tym masz podstawę czyli najniższą minimalną reszta to premia. Pensja podstawowa w tym wypadku jest podnoszona gdy rośnie płaca minimalna natomiast zmniejszana jest premia żebyś zawsze dostał te swoje 2300 zł netto maksymalnie i nie więcej ;)
Dużo osób na detalu nigdy nie widziało pensji razem z całkowitą premią. Czyli dostają mniej np. przeciętnie 1800 zł netto razem z premią.
Anonim 2014-05-28 22:16:02
Pracowałem w foxy krótko bo krótko ale swoje wiem wsparcia od kiero żadnego tylko cały zespół wkur..... Przeszedłem z foxy do innej firmy od razu po okresie wypowiedzenia bez dnia przerwy teraz samej podstawy mam więcej niż w foxy podstawy z 100% premia której i tak nigdy nie dostaniesz generalnie nie było zle ale jak ktoś jest ambitny to długo nie popracuje nie za takie pieniądze.
ja 2014-05-29 19:56:11
Cześć mam pytanko jak wyglądają zarobki P.H na detalu podstawa plus premia i jak to wygląda?Dziękuję bo nie wiem co mam robić.
jojo 2014-06-01 20:47:06
Ale ja nie piszę o PH tylko o pracy w głównej siedzibie firmy :)
jojo 2014-06-03 20:02:04
W ICT wszyscy mają umowę o pracę, chyba że jest się zatrudnionym przez inną firmę.WOLNE- W zależności w jakim systemie się pracuje. Jak na 4 brygadach to są jeszcze DW (dodatkowy dzień wolny za prace np w niedzielę lub święto). W systemie PN-PT normalnie wypisuje się wniosek o urlop i jak jest zastępstwo to nikt problemu nie robi. SOCJAL-HR- firma ma umowę z Medicover, pomaga w wyprawkach dla dzieci (plecak, piórnik itp) organizuje różne wycieczki np nad morze, w góry, kajaki, połowy dorszy. Z Zakładowego funduszu można otrzymać pożyczkę, zapomogę, dofinansowanie.
2
Marian 2014-06-11 17:18:52
A może ktoś powiedzieć jak zarabiają osoby na produkcji, czyli operator maszyny papierniczej i jego pomagierzy??
jojo 2014-06-12 12:53:35
Operator maszyny papierniczej zarabia tyle ile trzeba a jego "pomagierzy" liczą tylko na pochwałę od maszynisty
1
Jarek 2014-06-12 17:42:03
Masz opisane wszystko na górze wystarczy przeczytać.Post od Olo
1
ol 2014-06-13 07:58:49
Masz mój post na górze i tam jest wszystko dokładnie opisane
Marian 2014-06-19 13:01:19
Bardzo pomocne są wasze informacje, naprawdę.
Albo tak dobrze jest w tej firmie, że każdy boi się o swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo wypowiadają się tu osoby które w ogóle nie pracowały w tej firmie tylko słyszały coś od "znajomego"...
Jak ktoś ma coś mądrego do powiedzenia niech powie a jak nie to niech się nie odzywa.

Pozdrawiam
jojo 2014-06-21 19:25:39
Albo Ci którzy tam pracują od 10 lat i na głupie pytania nie odpowiadają. Duża liczba zapytań dotyczy PH którzy są rozrzuceni po całym kraju. I nikomu nie umniejszając PH nie ma nic wspólnego z pracą w głównej siedzibie ICT w Kostrzynie nad Odrą. Sam praca nie jest zła. Zarobki w skali kraju są bardzo dobre. Firma dużo inwestuje w szkolenia, maszyny i bezpieczeństwo. Jedynym problemem są niektórzy PRACOWNICY na nie właściwych stanowiskach (robi się "prywata"). I możesz być naprawdę dobrym pracownikiem ale w konfrontacji z "kolesiem" (który zajmuje to samo stanowisko co Ty) przełożonego będziesz na straconej pozycji. Inną sprawą jest ślepy system który robi czystki i odchodzą wartościowi pracownicy (pracujący tam wiedzą o co chodzi). Tak więc jak lubisz zaciskać język za zębami, robić swoje 8 godzin to POLECAM. Jeśli jednak nie tolerujesz układów ( protekcja ), tekstów typu: "Pan to w tej firmie są jedynie kanapki", "nie chcą jechać, tzn nie chcą tu pracować", " za bramą jest dużo chętnych", "chcesz wolne to znajdź sobie zastępstwo", - to NIE POLECAM.
1
jojo 2014-06-23 17:40:33
Urlop dostaniesz spokojnie. Chodzi bardziej o wolne z dnia na dzień. Pierwsza umowa zazwyczaj poprzez pośrednika na 3 miesiące. Później umowy z ICT. Jak się sprawdzisz to zostaniesz. Stres- zależy do kogo trafisz,na jaki dział.
1
Marian 2014-07-11 09:07:11
A nie ma możliwości od razu dostać się na umowę z ICT tylko zawsze pierwsza przez pośrednika?? Jak to jest z umowami już podpisanymi z ICT? to jest najniższa krajowa i jakieś dodatki czy to jest uczciwa umowa o pracę bez żadnych "przekrętów"?
Marian 2014-07-25 09:04:54
Przez pośrednika na pewno stawka jest najniższa, chodzi mi tylko czy jak jesteś zatrudniony przez pośrednika na czas próbny to należą Ci się jakieś dodatki czy premię??
1
kokos 2014-07-28 19:42:04
U pośrednika bez premii. Po 3 miesiącach dochodzą premie i rośnie stawka godzinowa. Na każdym stanowisku są etapy szkoleniowe (3 miesiące, 6 miesićey itp) które trzeba zaliczyć aby dostać podwyżkę.
1
damian 2014-12-22 17:01:35
mam ukńczoną szkołe podstawową i kurs elektryka, a 'ICT malo mnie i przujac 50 osub .Kiedy to sie stanie i kiedy wezma nowych fachowców?
2
Jan 2015-01-21 09:08:20
Odnawiam temat, wiadomo coś o zatrudnieniu w ICT podobno mają robić rekrutację. Jak tam z zarobkami i socjalem??
ZASTRASZAJĄ 2015-01-25 14:10:41
STRASZĄ LUDZIĄ NOWĄ HALĄ,UMOWĄ ŚMIECIOWĄ !!Nie bede pracował w ict przez pośredniia na 100%.A jak nie bedziecie brali ludzi na umowy o oprace tylko bedziecie firme wynajmować co bedzie brała na umowy śmieciowe to sie to skończy zwolnieniem kadrowej i wymiwnianiem nazwisk na forum tak jak też jest w jednej kulejącej firmie na terenie strefy.
Jan 2015-01-28 20:28:48
Może na umowę śmieciową ale na konto 3 tyś netto, to całkiem inna bajka:) ja mogę tak robić:)
ZASTRASZAJĄ 2015-01-29 12:04:13
STRASZĄ LUDZI NOWĄ HALĄ,UMOWĄ ŚMIECIOWĄ !!Nie bede pracował w ict przez pośredniia na 100%.A jak nie bedziecie brali ludzi na umowy o oprace tylko bedziecie firme wynajmować co bedzie brała na umowy śmieciowe to sie to skończy zwolnieniem kadrowej i wymiwnianiem nazwisk na forum tak jak też jest w jednej kulejącej firmie na terenie strefy.
bedzie tak: 2015-01-29 12:07:29
Normalna umowa o prace i kasa albo kadrowa/kadrowy z błaznem wpierrddol
Baranie Janie! 2015-01-29 12:09:58
1 raz w życiu od początki istnienia ICT ktoś zachwala umowy śmieciowe...
polpot 2015-01-29 12:17:05
Wynika z tego to że kierownictwo siedzące za biurkiem w ICT nie potrafi napisać zwykłej umowy o prace dla pracownika .Trudno mi znależc inny powód zaistniałej sytuacji
maniek 2015-02-17 21:36:50
ale głupoty piszecie.Komu się chce pracować ten prace w ICT znajdzie i zostanie.Umowy sa normalne 3mce,pózniej 2-3 lata i na stałe.kasa na początek około 2,5-3tys później zależy od waszego zaangażowania,działu,zdanych egzaminów i szkoleń. dwa razy w roku bonusy po 1tys pln,ciągle podwyżki i nikt o wyrzuceniu przeszkolonych pracowników nie mówi.Zakład szkoli ludzi i nie pozbywa się ludzi z doświadczeniem i kursami.pozdr
1
Pracownik 2015-02-23 10:43:09
To bzdury o tych umowach. Umowy są normalne i jak ktoś chce pracować to będzie robił. Wiadomo trzeba się nauczyć nowych rzeczy ale nie są one nie do pojęcia.Zarobki są dobre jak na kostrzyńskie warunki. Socjal też jest ok. dla ludzi którzy słyszeli coś tu i tam proponuję spróbować a nie smarować jakieś głupoty nie mając pojęcia o zakładzie i warunkach w nim panujących.Jeśli nie.... otworem stoją inne zakłady typu olsa czy algontec.
2
parodia 2015-02-28 16:17:54
ICT myśli że ktoś im powie jak zatrudniać,jak umowe sporządzić o prace.W Kostrzynie jest mnóstwo zakładów produkcyjnych ale w ICT dalej biedą i zasłanianie sie bezrobociem.
1
Filip 2015-07-15 12:34:41
Co masz na myśli pisząc "szukają ludzi na Juniora?"
bulu 2015-07-19 21:37:06
widzę że wiesz o czym piszesz. Tak to prawda . praca dobra ale ten nieludzki i wyzuty z wszelkich wartości system !!!! pracuj i milcz . Tysiące papierków , których wciąż przybywa. Tabele wykresy procedury standarty systemy itp . Nikt juz tego nie ogarnia. pozdrawiam
byly pracownik 2015-07-29 12:53:35
Pracowalem tam ponad 8 lat temu i milo wspominam prace w ICT.Wszyscy widze tylko narzekacie,a krotko piszac nie pasuje to sie zwolnij.Olsa stoi otworem i inne firemki w ktorych nie masz pewnosci czy jutro bedziesz pracowac.Systemy i szkolenia zawsze tam byly i zapewne beda a ze wiekszosc z nich jest powiedzmy zbedna i nie potrzebna to juz odrebna sprawa i nic na to nie poradzisz.
1
Piotr 2015-08-05 15:31:17
Omijajcie tą firmę z daleka. Jak macie pracę nawet o 1000 zł mniej płatna ale w normalnych warunkach nawet tam się nie pchajcie bo będziecie tego żałowali. Tu już nic nie wolno jeszcze trochę to trzeba będzie się najeść i napić w domu bo będzie w środku zabronione. Takie bzdury są na siłę wymyślane żeby tylko się wykazać a w których nie ma żadnej logiki, że aż nieraz z wielkim zdziwieniem nie można w to uwierzyć. Tak to jest z ludźmi niekompenetnymi Do danego stanowiska
3
bob 2015-08-16 21:23:59
Ja pracowałem na budowie przy ict.Niestety pracowałem kilka dni w firmie Domino przez p.Kamińską.Nie polecam tej firmy bo zwalniają po kilku dniach.Firma mocno podejrzana
2
Chaos 2015-08-22 20:01:23
Jesli zostaniesz przyjety, to zapewne przez firme posredniczaca - Akromar. Pieniadze niby te same co bezposrednio przez ICT. Co do dodatkow to po 1000 zl w czerwcu i grudniu.
1
olo 2015-09-06 13:13:23
A na jakim stanowisku? Bo raczej nie jako operator na linii? Problem jest taki, że skoro jest praca to trzeba się cieszyć że jest. Nie narzekać że naćpany kierownik się wyżywa. Ludzie narzekają bo widza co się dzieje i mają dosyć. Zabrania się noszenia obrączki, łańcuszków, bo to nie higieniczne. A Pani dyrektor przychodzi na linię na inspekcję 5S w szpilkach i kolczykach. Śmiechu warte jest to wszytko. Ludzie pracują bo nie mają wyjścia. Komu mają się poskarżyć? Kierownikowi że lider go gnębi? A lider i kierownik to dobrzy koledzy? Jak dyrektor działu mówi mi, że on wie że to nie ja jestem winny ale jestem najmłodszy i musi mnie ukarać. Idziesz do HR a tam słyszysz że to nie możliwe aby dyrektor działu się tak zachował.
!.! 2015-09-09 16:54:40
UWaga na firme Domino lub Domino Polska....Biorą ludzi z całej polski dosłownie na kilka dni a pózniej zwalniają...zgroza .
Alvaro 2015-09-17 23:29:59
MINĘŁY ZŁOTE CZASY CHANDELKIEM PAP IEEE.
admin 2015-09-22 17:16:19
witam. Pracowalem w tej firmie jeszcze niedawno dosyc dlugo. Ogolnie jak na warunki pracy to jest jak wszedzie. albo jest lajcik albo zapierdziel. Kasa jak na okolice dobra. Socjal OK. Lecz po pewnym czasie gdy zarobki stoja praktycznie w miejscu i chce sie wiecej to zero mozliwosci awansu. dla osob ktore sa po studiach i tam pracuja to musza miec znajomosci albo rodzine w dyrekcji bo szanse awansu sa jak lotek. Systemy bezpieczenstwa i inne standardy troche przesadzone i oni sami tego juz powoli nie ogarniaja. pokaz raz ze dobrze robisz a bedziesz zapierdzielal juz caly czas.
Polecam zaklad dla osob fizycznych. dla innych, ktore chca tak zrobic "kariere" stanowczo odradzam bo to tylko strata czasu.
pozdrawiam
Lulu 2015-09-28 11:41:44
Witam, może ktoś podzieli się opiniami na temat pracy w ICT, chodzi mi głównie o to czy szybko można awansować oraz jak wygląda socjal w firmie.
Jak wygląda sprawa z wyrabianiem jakichś norm itd..
GoldenBoy77 2016-03-21 18:36:41
Jest dużo układów. Nigdy nie wiesz kiedy skończysz pracę (często nadgodziny o których dowiadujesz się 5 minut po fajrancie). Całkowity zakaz palenia na terenie całej firmy. Olbrzymi mobbing i presja ze strony Mistrzów. Częste wyzwiska, przekleństwa. I te wszystkim dobrze znane "Jak się nie podoba to wypier.... "
3
były 2016-03-22 07:05:28
hej, i tak piszesz anonimowo, więc napisz kto konkretnie traktuje w ten sposób pracowników, jeśli nawet niewiele to da, to z pewnością będzie taki "mistrz" baczniej obserwowany :)
1
gość 2016-05-17 15:06:34
szukają kierowników bo zwolnili, czy sami RKSi odeszli?
możecie mi coś więcej opisać jak wygłąda praca....
kandydat 2016-05-17 15:41:04
odnośnie ofery pracy na RKS: to jedna osoba na rejon czy trzy na każde województwo?
jakimi autami konkretnie jeżdżą i czy są oklejone?
może będę mijał.
i pytanie ilu PH jest w Firmie (na rejon)?
1
mak 2016-10-13 11:51:36
ale na jakich konkretnie pracownikach i na jakie stanowisko? czy możesz udzielić mi takiej informacji kolego?
Zostaw swoją opinię o ict poland - Kostrzyn nad Odrą
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ict poland