brak logo

ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A.

Kostrzyn nad Odrą

Opinie o ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A.

anonim 2009-05-22 08:44:05
Arctic Paper to najlepsza firma w KOstrzynie
sobie 2011-01-12 02:04:51
Zapewne chciano napisać,że kiedyś była dobrą firmą w Kostrzynie.
To sie zmienia.Robi się nieciekawie.Pożyjemy zobaczymy.
Old_pracownik 2011-02-04 15:44:18
Puki co zaczyna to wyglądać źle. Dawniej marzeniem było pracować w "Celulozie" Obecnie jest wiele lepszych miejsc do pracy. Płace mniejsze jak u konkurencji.
aha 2012-04-21 12:49:24
ARCTIC PAPER( usunięte przez administratora )! BRAK MOŻLIWOŚCI ROZWOJU ZAWODOWEGO I PRACY!! NAJGORSZA FIRMA W REGIONIE!!
alan 2012-04-21 13:36:05
A ile chciałeś zarabiać za produkcje papieru do srania?
Elektryk-automatyk 2012-04-21 13:44:42
Do pani od rekrutacji w tkzw.Arcticu.Nich pani nie telefonuje po domach i nie robi zamieszania .Moje dokumenty są w urzędzie pracy do wglądu!Jęśli będą problemy z tkzw.szukaniem fachowców od zaraz na jutro. To skieruje sprawe na droge sądową.
Aha a z ludzmi na postój do Arctic Paper coraz większy problem!!
xyz 2012-04-21 14:00:49
Arctic Paper to najgorsza firma w Województwie Gorzowskim!!!
W powiecie Lubuskim!!
elektryk 2013-01-29 09:43:29
a ile zarobi max. tam elektryk z uprawnieniami E i D do 1 kV. dzięki za info.
Yappa 2013-02-18 10:01:12
Arctic nie robi papieru do "( usunięte przez administratora )" tylko do drukarek. Litości, ale fakt Arctic jeśli chodzi o miejsce do pracy spadł strasznie. Pomimo tego po Kostrzynie dalej krąży opinia, że jak się dostaje wypłatę a Arcticu to trzeba taczką przyjeżdżać. Zarobki porównywalne z konkurencją.
2
Adam 2013-03-02 14:03:34
Nie wiem o co chodzi z Arcticiem do teraz,robią tam papier niby nic trudnego.wysłałem tam kilka podań ,ale nie zostałem zaproszony nawet na rozmowe kwalifikacyjną ,ta pani od rekrutacji nawet nie zadzwoniła ...ciekawe czy wogole przeczytała moje podanie.
Mariusz 2013-04-20 11:08:23
a na jaki adres wysyłałeś?
nik 2013-06-05 08:30:14
gdzie ty żyjesz chłopie? tam jak w całym kraju mają pierwszeństwo przyjęcia znajomi i rodzina n o chyba że super fachowiec jesteś i akurat potrzebują takiej osoby na dane stanowisko.
2013-09-22 14:02:59
Nadal jest tu mi dobrze i nie zamienie swojej pracy na inną
Ziemia Obiecana 2013-12-29 21:15:47
Zatrudnianie nieletnich to próba podniesienia poziomu produkcji, bo nie maja maszyn do pakowania papieru.
problemy z kadrą 2014-01-08 01:56:59
kadrowa a arctic paper żle nastawiona w stosunku do ekipy produkcji.
Marek 2014-01-24 13:29:59
Firma ok, ale kierownictwo to nadete pyszalki awansowane ze wsi, nie widza nic poza swoja kariera.(usunięte przez administratora)
wyzysk 2014-02-04 19:23:25
nszzprc wyzyskiwani arctic paper kostrzyn s.A- to zdjęcia przedstawia 13 letniego chłopca pakujacego kolby papieru.Kadrowa zwolniła jego ojca.Dlaczego arctic wykorzystuje nieletnich w pracy,dlaczego kadrowa w arcticu nie zwraca na tp uwagi.
Blazej 2014-02-05 10:38:00
Kierownicy z awansu lataja za dyrektorem jak dwór za królem byle by jakas premie dostac albo byc w laskach :) praconik to nic nie warty smiec. ta firma juz dawno stracila wiarygodnosc za poprzedniego dyrektora ludzie byli normalni teraz to jedna wielka sciema i wlazenie w ( usunięte przez administratora ), nic dziwnego ze leci na gieldzie jak ludzie zamiast pracy patrza na swoje awanse
Raul 2014-02-09 12:33:04
jest mniej wiecej tak jak opisal to poprzednik, poza tym jesli chodzi o prace to tak jak ktos pisal po znajomosci i rodzinnie to sie zgadza.
tajpan 2014-03-14 18:59:54
może najlepiej byłoby zacząć zmiany od góry ;) choć to pewnie jak w większości firm pobożne życzenie :)
cezary 2014-04-07 16:24:16
Na stronie arctic paper wyczytałem, ze zatrudniają 1500 osób, całkiem sporo jak dla mnie, więc pewnie nie jest tak tragicznie.
1
franc 2014-04-27 17:22:56
No faktycznie, liczba robi wrażenie, to i pewnie nawet jak rotacje sa niewielkie, to robią częste rekrutacje, warto aplikować?
Marek 2014-06-06 12:28:55
1500 łącznie w całej grupie, w samej PL tylko 450.Miałem okazję tam pracować , atmosfera rodem z gestapo, kto jest przy korycie ten tyra podwładnych byleby tylko zostać poklepanym przez prezesa. Płacę są dobre ale dla kierownictwa normalny człowiek albo przez firmę pośredniczącą lub średnia krajowa. Na terenie Kostrzyna są lepsze formy gdzie kultura pracy jest o 100% lepsza i pensja wyższa, akurat ten zakład ma niesamowite mniemanie o sobie tylko dlaczego specjaliści uciekają ? Trochę to wygląda jak Pan prezes król i jego świta :)
1
mateusz 2014-06-06 12:30:08
1500 łącznie w całej grupie, w samej PL tylko 450.Miałem okazję tam pracować , atmosfera rodem z gestapo, kto jest przy korycie ten tyra podwładnych byleby tylko zostać poklepanym przez prezesa. Płacę są dobre ale dla kierownictwa normalny człowiek albo przez firmę pośredniczącą lub średnia krajowa. Na terenie Kostrzyna są lepsze formy gdzie kultura pracy jest o 100% lepsza i pensja wyższa, akurat ten zakład ma niesamowite mniemanie o sobie tylko dlaczego specjaliści uciekają ? Trochę to wygląda jak Pan prezes król i jego świta :)
3
mariusz 2014-07-03 12:02:10
Średnią krajową nabija prezes dyrektorzy i kierownicy :) reszta 1500 i na kolanach .
Piotr 2014-07-23 09:11:35
Ja się sam zwolniłem z tej firmy , praca w strefie jest i to za lepsze pieniądze. Tutaj człowiek czuł się zastraszany i tyrał za kierowników i dyrekcję której robić się nie chciało.Wszystko odbywa się za plecami pracowników jakieś dziwne posunięcia zwolnienia premie. Kto bardziej wchodzi ( usunięte przez administratora ) ten ma lepiej :) Kiedyś to była normalna firma teraz jest król i jego dwór.
Maciek 2014-07-28 15:06:21
A niby kto jest ich konkurencją ? Fabryka lezy w malym miasteczku wiec można targać pracownikiem bo i nigdzie nie pójdzie , wiem bo pracowalem i nie polecam. Teraz trwaja ciche zwolnienia wiec dla mnie nie jest to jakas fajna firma .
1
Pawełek 2014-08-05 07:45:52
Nie jest dziwne ze firma ma takie opinie skoro tam jest wiecej kierowników niż pracowników heheeheh. na jednego kierownika przypada 2 pracowników.
Władeczek 2014-09-12 11:02:17
Trwają zwolnienia. Nie jest dobrze.
2
xx 2014-10-14 16:58:28
Jakie 1500 osób zatrudnionych?? ludzie co wy za głupoty piszecie :). Jeśli chodzi o płace w tym zakładzie to nie ma co narzekać. Jeśli ktoś pracuje dwa miesiące i chce zarabiać tyle co paroletni pracownicy no to się rozczaruje zapewne :) Kto nie spróbuje nie przekona się a ci co mało wiedzą najwięcej mają do powiedzenia.
pracownik 2014-10-26 16:07:29
Obecnie Arctic zatrudnia wyłącznie poprzez Adeco, a jakie oni proponują płace to myślę wiecie. Firma redukuje zatrudnienie przenosząc co się da na pośredników. Obecny prezes to typowy administrator. Tu i teraz. Traci czas na drobiazgi zamiast zająć się tym co robi manager. Brak koncepcji rozwoju. Inwestycje wyłącznie odtworzeniowe.
Marysia 2014-10-31 15:07:37
Bzdury piszecie, Arctic Kostrzyn ma uwiazane rece,Ich centrala jest w Poznaniu i podobno jakas kobieta tam M.M co jest prawie prezesem raczej wymaga zwolnien w Kostrzynie przy czy msama zatrudnia w Poznaniu ludzi . .to chyba samo za siebie mowi prywata .
arturo 2014-11-16 12:28:23
Tak to prawda, Od kiedy ludzie w Poznaniu starają sie "uzdrawiac firmę" powoli wszystko pada, Kostrzyn to jedyna papiernia ktora utrzymuje wszystkie inne, Czyli za jakis czas bedzie mozna napisac jak skutecznie uwalic kurę która znosi złote jajka, reformami ludzi ktorzy nie mają pojęcia co robić tylko skaczą z firmy do firmy i reformy ich polegaja na tym zeby zwalniac i wyjnajmowac zaprzyjaznione firmy w ramach outsorcingu to samo podobno wszwecji zamiast skupic sie na lokalnych ludziach to wszystko jest zlecane innym firmom a to podnosi koszty . Gratulujemy kadry.
2
pracownik 2014-11-25 22:00:56
Uwierz, że można. Masz przymusowy miesiąc przerwy i zaczynasz pracę w Arcticu od nowa poprzez Adeco.
mariusz 2014-12-02 10:47:16
Ja pracuje w APK i widzę co tu sie wyrabia. Odkąd władze przejeli ludzie z Poznania to w moim dziale 8 oób szuka pracy za plecami i w innych też. Adeco oczywicie sa ludzie którzy pracują tutaj 3 lata i jakoś nie ma problemu. Zrobiło sie tak jak w innych firmach w miescie kto przy korycie ten psuje innym życie.
pracownik 2014-12-03 20:17:43
Odejdzie parę osób, to zatrudnienie spadnie i Centrala w Poznaniu będzie zadowolona. Ostatni gasi światło.
mlody 2014-12-09 20:47:51
Pracuję tu juz jakiś czas i nie widzę dla siebie przyszłości w tej firmie. Tak jak pisali poprzednicy do firmy nowi przyjmowani się wyłącznie przez Adecco. Żeby jako tak wyjść na miesiąc to łapie lapie sie nadgodziny ile się da. Ludzi coraz mniej, obowiązków więcej. Dyrektor produkcji lubi porządek po za tym reszta w rękach kierownikow dziłów. Kierownicy robią co mogą. Dział sprzedaży tylko z nazyw, bo papier czeka na klienta i upychany gdzie się da! Swoją drogą bardzo ciekawe jest ze taka sytuacja nieciekawa jest, a w tym roku chyba wszystkie auta na nowe wymienili. Dyrektorzy nówki, prezes także i reszta też nowe. Chyba w weekendy szukaja kupcow na zalegajacy papier, bo jak na 2 zmiane w sobote ide to parking pusty. A w tygodniu to trzeba się przepychać przez firmowe auta. Może więcej ludzi musi przejść na 3 zmiany to wszystkim bedzie dobrze wtedy.
1
marek 2014-12-16 09:38:26
Oczywiscie ze brak tu przyszlosci, W zakladzie wszyscy widzą ze ludzie z Poznania transferują wszsytko do siebie. Powoli ale przenoszą żeby być u władzy a robole mają pracować. Na koniec zostana murzyni a smietanka towarzyska w Poznaniu. Od dawna ta firma nie jest konkurenyjna zarobkowo. nie wiem co wy tu widzicie, Wszedzie naokoło szukaja ludzi do pracy a oni sie pchaja tutaj pensje to mit. 2400 na umowie :):):) wiecej dostaniecie wszedzie w innych firmach.
pracownik 2015-04-03 17:00:43
Pracuję tu już kilka lat i muszę przyznać, że pracowałem w dużo lepszych miejscach. Pracownicy przyjmowani są głównie przez Adecco (chyba że jest się fachowcem i akurat potrzeba takiego) i pracują tak od kilku do kilkunastu miesięcy. Przy czym ich stawki nie różnią się bardzo od innych. Generalnie pracownik produkcji to sztuka, nie jest istotne ile już umie, jego doświadczenie i staż, kiedy nowy pracownik po 6ciu miesiącach w Adecco dostaje 50zł mniej niż taki co pracuje 4-5 lat to chyba coś jest nie tak. Już z poziomu brygadzistów/zmianowych uważa się każdy za viceboga. Dyrektor to parodia robiąca testy białej rękawiczki zamiast zająć się stanem maszyn i produkcją. Brak tutaj jakiejkolwiek możliwości awansu, wszystko jest oparte o kolesiostwo oraz kto komu głębiej wlezie. Ta firma rzeczywiście miała kiedyś renomę ale teraz nawet cień po niej nie został, choć nadal uważają że na miejsce każdego jest 10ciu chętnych, a w rzeczywistości biorą każdego kto tylko ma 2 ręce. Osobiście szukam teraz innej pracy, jeżeli ktoś zastanawia się, to naprawdę odradzam rozpoczynanie przygody z Arctic Paper.
4
maszynmen 2015-05-16 20:52:32
Ja tez kiedys tam pracowalem ale mnie zwolnili. Podobno kiedys dyrektor finansowa pracowala w Kostrzynie
ale ja wywalili i dostala sie teraz do Poznania i tak robi ze pozwalaniala z zawisci ludzi w Kostrzynie
a sama z Poznaniau zatrudnia znajomych i przejmuje administracje swoja prywatna firma.
To sie nazywa niszczenie firmy i prywata wiec jak w tej firmiema byc dobrze.
mala 2016-04-27 16:14:54
a potszebuja moze kobiet do pracy
mala 2016-04-28 19:41:19
aha dzieki za informace a wiesz gdze potszebuja na wuzek widlowy z uprawnieniami
bolek 2016-07-20 10:15:15
Pracowalem w tej firmie w logistyce APSA i powiem ze bieda totalna. Wpiszujesz caly dzien jakies zaladunki a jak cos z systemem zepsuje to czekasz caly dzien az ktos w szecji naprawi a ty masz plecy i musisz nadrobic i 50 roznych systemow do ogarniecia . Kiedys zapomnialem hasla i za 3 dni mi dali nowe szwedzi. hehehe . Jak komus odpowiada szedzka slamazarnosc i olewanie to skadac podania jak ktos chce pracowac w rozwijajacej sie firmie to niech szuka czegos innego. coraz mniej zamowien ta firma padnie za kilka lat .
Marek 2016-07-21 08:52:12
Na produkcji placa grosze i sa pomiatani , kierownicy sie nosza jak pawie . Dyrektor nic nie wie jak go w konia robia. takie realia. Naprawde lepiej przy granicy znalezc cos za 1000-1500 eurro to najprostrza fizyczna praca a dla wykfalilikowanych placa wiecej i byc zadowolonym.
W innych firmach lepsza atmosfera niz w Arcticu
Maciej 2016-08-01 15:21:28
Trole jednak pilnują i naganiają do pracy, Większość ludzi czeka aż prezes przejdzie na emeryturę a następca rozgoni kierowników-towarzystwo wzajemnej adoracji. MOże wtedy się coś zmieni, teraz prezes jest ślepy i nie widzi jak go kierownicy w konia robią .
pawian 2016-08-30 12:48:29
Zapomnij o normalnej pracy , ja pracowalem w biurach jakis czas temu i bylo normalnie , potem powstala dziwna firma Arctic Poznan i zaczely sie cyrki z przenoszeniem dzialow kombinacje i z fajnej firmy powstal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z balaganem , wymyslili centralizacje i teraz nikt nie ma pojecia co gdzie i jak . Ludzie z Poznania kompletnie nie majacy pojecia o produkcji i dzialaniu takiej firmy wzieli sie za zarzadzanie :) Teraz szukaja ludzi do pracy w Kostrzynie ale ja sie zwolnilem mam lepsze warunki obok. Nie polecam tej firmy. chcesz miec fajna prace poszukaj na milenijnej pelno pracy za wieksze pieniadze.
Mateusz 2016-09-12 09:20:31
Ale z normalna praca jest problem jak pracujesz na produkcji jestes murzynem i maja Ciebie w ( usunięte przez administratora ) jak pracujesz w biurowcach to Szwedzi pokazuja ci ze jestes murzynem wiec tu i tu porazka.
To samo z APSA Poznan jak cos chcesz od tych balwanow to nosza sie jak pawiany ze sa lepsi pytanie od czego ? ( byl plan modernizacji i likwidacji logistyki ... stworzyli nowy dzial w Polsce a tamte zlikwidowali ale ludzi za granica przesuneli w inne miejsca wiec logiki tu zadnej . koszty sie zwiekszyly a Poznan odtrabil zwyciestwo i wazne ze obsluguje ich firma ktora jest prywatna wlasnoscia jednej Pani dyrektor w Poznaniu . normalnie cyrk nad cyrkami . cos w stylu jak doprowadzic do beznadzieji firme w kilku krokach.
Zaowazcie ze zaden specjalista tutaj nie chce przyjsc zatrudnia sie ludzi bez kwalifikacji wiec jacy ludzie taka jakosc.
miłosz 2016-09-22 10:58:44
Ja poszedlem z tego kołchozu , jedziesz do niemiec 20 minut masz 1800-2300 euro . a tutaj przyjmuja samcyh po szkole ktorzy po roku jada do niemiec
Nie polecam tego zakladu
bryk 2016-09-25 11:23:52
@ miłosz - ale co w tym złego? przeciez wiadomo, ze w Polsce zarobisz mniej, ale nie powinno to nikogo dziwić, tak po prostu jest i tyle. A gdzieś trzeba zacząć, gdzieś trzeba się załapać na początek. W Polsce w taki razie niech nabiorą praktyki a potem za granice
Zostaw swoją opinię o ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A. - Kostrzyn nad Odrą
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ARCTIC PAPER KOSTRZYN S.A.