Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hunters - Firma ochroniarska

zdjecie uzytkownika
gość - 2013-06-05 18:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA!!! i znów dyrekcja z safe hunters nie popisała się. w umowach zlecenie brak jest stawki godzinowej, co jest sprzeczne z kodeksem cywilnym, lub jak ktoś woli kodeksem pracy (praca wykonywana pod nadzorem, w określonych godzinach i miejscu). bardzo nieładnie panie dyrektorze(usunięte przez moderatora). z regionu wielkopolskiego.
zdjecie uzytkownika
ZZtop - 2013-06-13 13:06:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praktyka zastępowania umowy o pracę umową cywilnoprawną co do zasady jest niedopuszczalna i może mieć miejsce wyłącznie w przypadkach wynikających z przepisów prawa.

W pierwszym rzędzie należy pamiętać, iż świadczenie usług na podstawie umowy zlecenia nie może prowadzić do wykonywania pracy w warunkach podporządkowania, przy obowiązku stosowania się do wiążących poleceń (tak SN w wyroku z 15 października 1999 r., I PKN 307/99 oraz a contrario w wyroku z 4 kwietnia 2002 r., I PKN 776/00).

Cechą umowy zlecenia jest to, iż zleceniobiorca sam organizuje sobie sposób pracy, określa czas pracy, nie musi być także bezwarunkowo wykonywana osobiście, albowiem zleceniobiorca może też zastąpić się osobą trzecią na warunkach określonych w art. 738 par. 1 kc.

reasumując - jeżeli wykonujecie pracę w warunkach podporządkowania (określone godziny pracy, grafik, nadzór kierownika, otrzymujecie narzędzia od pracodawcy np. umundurowanie) i pracujecie na podstawie umowy zlecenia najlepiej zgłosić ten fakt do http://www.pip.gov.pl/

Płacz na forum nic nie zmieni, należy działać i powiadamiać odpowiednie instytucje o nieprawidłowościach.
zdjecie uzytkownika
torez60 - 2013-07-03 20:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Hunters śmiech na sali ,pracowalem kilka dni do tej pory nie otrzymalem wynagrodzenia jakieś16zł przeslano na konto ,kordynatog kobieta beznadzieja nie wprowadzila wszystkich godzin mialem a koniec dojeżdzać do pracy przeszło 100kl w jedną stronę pomylone i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikomu nie proponuje tej pracy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
kacha - 2013-07-10 16:31:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, czy ktoś się może orientuje, czy Hunters zatrudnia kobiety? szukam pracy w branży ochroniarskiej a mało chętnych na płeć piękną :)
zdjecie uzytkownika
666 - 2013-07-17 19:46:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolezanko, jesli juz naprawde chcesz pracowac w tej branzy - rozejrzyj sie za powazniejsza firma bo hunters ma niezbyt ciekawe obiekty np.. Vw - 20 igodzin na nogach ( sluzba 24h ) jeszcze gorzej na H&M z tym ze tam jest jeszcze wiecej kapusiow , ale przegieciem jest na kremach - dziwaczne procedury , (usunięte przez moderatora). oraz " wspaniale i inteligentne " kobiety udajace ochroniarzy. A tzw. kierownicy z bylym kanarem (usunięte przez moderatora)a czele -zenada !!!! Jesli jestes mloda i ambitna to lepiej znajdz cos normalnego - naprawde radze Ci z calego serca .Powodzonka kolezanko.
zdjecie uzytkownika
kaufelgdynka - 2013-07-31 23:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma - solidna, profesjonalna, rozwojowa oraz daje
możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako wystarczajacy
Atmosfera w pracy oraz ludzie szczególnie KORDYNATORZY SA NIEPROFRSJONALNI!!
HUNTERS stale podnosi jakość swoich usług!!
Kierownoctwo wyższego szczebla jest uczciwe.
zdjecie uzytkownika
miodzioWLPK - 2013-08-01 13:05:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kaufelgdynka - 2013-07-31 23:15:55

Firma - solidna, profesjonalna, rozwojowa oraz daje

możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako wystarczajacy

Atmosfera w pracy oraz ludzie szczególnie KORDYNATORZY SA NIEPROFRSJONALNI!!

HUNTERS stale podnosi jakość swoich usług!!

Kierownoctwo wyższego szczebla jest uczciwe.
mowa trawa :)

Jaki rozwój? Jakie szkolenia? W jaki sposób podnosi jakość swoich usług? Konkrety poproszę.

Byliśmy nad przepaścią i zrobiliśmy krok naprzód... pasuje najbardziej do kiepskiej próby poprawienia wizerunku tej firmy.
zdjecie uzytkownika
Santo - 2013-08-01 14:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rzeczownik mowa trawa
synonimy: gadka szmatka, głodne kawałki, kit, pustosłowie.

Zamieszczam tak na wszelki wypadek gdyby ktoś z "uczciwego kierownictwa wyższego szczebla" nie zrozumiał przedmówcy.
zdjecie uzytkownika
olek - 2013-08-07 13:39:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też poproszę o szczegóły jakie to szkolenia???Gdzie profesjonalizm firmy?O czym piszemy,jeżeli nawet nie wie się jaką jutro można mieć zmianę???Grafiki zmieniane po dziesięć razy w miesiącu.Ustawiczny brak ludzi do pracy nie wynika chyba z super stawek firmy hunters.A z firmą nie mam do czynienia od dzisiaj a od siedmiu lat,więc jakiś zasób wiedzy już mam.
zdjecie uzytkownika
Sławek - 2013-08-11 18:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wypłaty w tym miesiącu nie ma na czas, w poprzednim brakowało kasy za godziny, a w tym miesiącu maja ci dać aneks do umowy że wypłatę dostaniesz 25tego każdego miesiąca, co to ma być kolejny przekręt w firmie
zdjecie uzytkownika
Damian Poznań - 2013-08-12 11:27:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powaliło ich za 240 h przysłali mi 7 zł z tytułu wynagrodzenia, to za ile ja w końcu robię za 3 gr za h
zdjecie uzytkownika
wkurzona - 2013-08-12 15:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kompletnie nie polecam zgłaszania sie na proces rekrutacyjny tej firmy i przestrzegam..!!!!!
Wymagają dyspozycyjności i zaangażowania a Twojego czasu nie szanują kompletnie...możesz czekać ponad godzine a wszyscy beda Cie mieli i tak w głębokim poszanowaniu...i na koniec nawet nie odbiora od Ciebie telefonu, zeby moze chociaz przeprosic za zmarnowanie czasu, jak juz sie przyjechalo tyle kilometrow pod Poznan...ale rozumiem ze pojecia KULTURA i SZACUNEK są co niektorym osobą kompletnie obce w tej firmie... Jestem totalnie zdegustowana...i żałuję, że mimo przeczytania wcześniej opinii na tej stronie o firmie hunters zdecydowałam sie pojechac na pseudo-rozmowe kwalifikacyjną. ŻENADA...
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2013-08-12 23:42:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie moja kasa? Miała być w poniedziałek i co(usunięte przez moderatora) Dla tych co nie wiedzą jednym z prezesów jest pan (usunięte przez moderatora)współwłąściciel firmy MAK POL która (usunięte przez moderatora)na kasę pracowników i upadła. Dogadał się z firma Hunters i dalej robi wały i jest jednym z kierowników ma zamiar wypłacić pieniądze 25tego. Dlaczego? Bo firma Hunters postawiła sobie siedzibę za kilka milionów w Poznaniu i nie ma kasy na wypłaty dla pracowników. Dlatego pracownicy Kauflandów będą długo czekać na kasę
zdjecie uzytkownika
Damian - 2013-08-13 15:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasy u mnie też nie ma
zdjecie uzytkownika
bogaty@ - 2013-08-16 16:31:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
człowieku jakie stałe zatrudnienie tobie sie chyba firmy pomyliły sprawdż gdzie pracujesz !!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-20 00:58:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma jest nienormalna. Złapałem złodzieja który się rzucał, powaliłem go na ziemię i czekałem na przyjazd policji. W czasie incydentu doznałem urazu ręki. Chciałem jechać do szpitala i dzwonie do koordynatora do pracy że nie będzie mnie jutro z tego powodu, bo jadę z ręką do szpitala. A on stwierdza że jak nie ma mnie jutro to mogę sobie szukać nowej pracy, bo mam być i koniec dyskusji
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-08-21 14:09:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moja koleżanka pracuje w tym burdelu i już pomału zaczyna wątpić w tą firmę , daję jej jeszcze troszkę czasu i zakładam się o milion dolarów że ucieknie od niej lada momet , z każdej strony są naciski ze strony dyrekcji itd. ja ją normalnie podziwiam za tę jej charyzmę ale to do czasu . kobieto ty się ogarnij i lepiej nie wchodz w układy z tą firmą moja koleżanka zapierdziela na obiekcie zbiera joby od dyrekcji i nie tylko i co za to ma ? wielkie nic a nerwy uszargane , na kasie rypią . ludzie ogarnijcie się i znajdźcie sobie lepszą robotę ! kobiety powinny wcale nie pracować to robota dla facetów baby do garów i pilnowania dzieci.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-08-22 13:19:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja sie pytam gdzie moja kasa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Miro_33 - 2013-08-22 14:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiadam na pytanie. Kasa jest tutaj:

Nasza nowa siedziba mieści się w Eureka Technology Park, przy ulicy Innowatorów 8 w Dąbrowie (52°24'10"N 16°43'44"E), przy węźle Zakrzewo znajdującym się na trasie Poznań – Buk. Dojazd do naszej siedziby jest możliwy zarówno od strony centrum jak również jadąc nową obwodnicą S11.

zdjecie uzytkownika
- 2013-08-22 22:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
xxx - 2013-08-22 13:19:20

ja sie pytam gdzie moja kasa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] div>balony zawsze kroiły i kroic beda tylko legalnie to robia,na cel charytatywny pelne wozki z kaufa zabieraja...................wiecie o czym mowa????????????
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-26 21:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co sie dzieje gdzie(usunięte przez moderatora)moja kase. Co jest? Jedni kasę dostali drudzy mieli dostać 15nastego potem 25-go a kasy jak nie ma tak nie ma. Ja sie nie będę sie pierdzielił zgłoszę sprawe gdzie trzeba
zdjecie uzytkownika
007 - 2013-09-01 09:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba czas się ewakuować z tej pseudo firemki. Ich zarządzanie finansami jest równe kreatywnej księgowości min. finansów. Innymi słowy jesteście do niczego i mam nadzieję, że zajmą się wami odpowiednie instytucje i będziecie się gęsto tłumaczyć z przekrętów jakie robicie. Wasz koniec jest już bliski.
zdjecie uzytkownika
zły - 2013-09-02 16:04:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca w tej firmie to parodia !!! źle wybrałem !!! (usunięte przez moderatora)to i odchodze !!!!!!!!! kasy do tej pory nie mam !!!(usunięte przez moderatora)
zdjecie uzytkownika
zły - 2013-09-02 16:05:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapomniales dodac ze firma kaze robic lewe ujecia jak nie ma juz kogo lapac , mam nadzieje ze dzial nadzoru tu zaglada i w konc dobierze im sie do tyłka.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-09-04 08:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u mnie stawka na obiekcie kaufland ... wynosi na detektywie 8,60 netto już na rękę a stawka liniowego 7,50 netto , 720 netto i 7,80 netto :) tak dla wiadomości innych starajcie się o większe pensje bo kierownictwo ucina stawki i bierze je sobie do wypłaty przypisuje jednym słowem tacy to maja dobrze . Pan kierownik śmieszny kierownik co mógłby ulice zamiatać bo ma takie pojęcie o ochronie że głowa mała hahahha jest strasznie nie miły i agresywny odradzam pracy w tej firmie , mam nadzieję że Pan (usunięte przez moderatora) tu zagląda i w koncu dobierze im się do tyłka z działem centrali jak wspomniał poprzednik . Będę miał kontrolę Pana (usunięte przez moderatora)to powiem mu sam osobiście co to za firma krzak !!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hunters - Firma ochroniarska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x