brak logo

PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH

Sosnowiec

Opinie o PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH

bobek 2014-08-01 15:19
ODRADZAM WSZYSTKIM Z DALEKA OD TEGO BAJZLU
10
olka 2014-08-01 15:23
OMIJAJCIE Z DALEKA TĄ FIRMĘ
12
ŻUCHOWSKA 2014-08-01 15:27
DLACZEGO SĄ KASOWANE WPISY < CZY DLA TEGO ŻE LUDZIE PISZĄ PRAWDĘ O TYM SYFIE
14
tadeo BYŁY PRACOWNIK 2014-08-01 19:20
Firma która nie dba o pracownika tylko dba o swoje interesy ,pracownicy są zastraszani a kierownicy zachowują się arogancko , lipcowe upały na każdym obiekcie powinna być dostarczona woda mineralna , nawet ich na to nie stać ,na obiektach nie ma długopisów papieru toaletowego ,mydła. Liczy się sztuka bo za sztukę mają wysokie dotacje .jak się upomnisz o coś co się należy to straszą zwolnieniem .Tak traktują ludzi chorych ,
10
czesiek.. 2014-08-02 16:07
Kiedyś pracowałem na hotelu CUMULUS jako ochroniarz ale ta praca nie miała nic wspólnego z ochroną , zbierałem liście , zamiatałem wokół hotelu wynosiłem śmieci i wiele innych prac wykonywałem .Jest to zakład który wykorzystuje osoby chore ODRADZAM
12
GRAZYNA 2014-08-03 12:03
Za nad godziny nie płacą , jak już to 3zł w dodatku trzeba się upominać .w żadnej firmie jeżeli pracownik jest przyjęty na umowę o prace nie ma takich stawek ,jeżeli już to ma płacone 100% lub 50% tak jak jest w prawie pracy a tu prawo jest na gminnie łamane ,dziwie się ze tym nie zajmie się P.I.P widocznie jeszcze nikt nie zgłosił.
11
KOLO 2014-08-04 15:24
i TAK OD LAT ŻERUJĄ NA TYCH LUDZIACH CHYBA JUŻ CZAS ABY P.I.P SIĘ TYM ZAINTERESOWAŁ
12
zenobiusz 2014-08-06 14:38
A Gdzie jest płacony dodatek za prace w godzinach nocnych , widocznie za pieniądze które należą się pracownikowi , elita z firmy ,buduje się i kupuje sobie lepsze samochody.
12
bolek 2014-08-07 18:16
Jak będziesz chory psychicznie , lub na padaczkę , albo ślepy to cie przyjmą , ale musisz mieć grupę ZNACZNĄ LUB UMIARKOWANĄ . Odradzam pracy w NOWEJ jest tyle innych firm szkoda twojego zdrowia.
12
bilu 2014-08-25 12:36
Omijać ...........ten ....bajzel
9
GRZEŚIEK 2014-09-01 16:17
PRACOWAŁEM W NOWA ,JEST TO ZAKŁAD KTÓRY WYKORZYSTUJE LUDZI , PRACOWAŁEM W DWÓCH ZAKŁADACH PRZED NOWĄ BYŁO RÓŻNIE ALE JAK SIĘ CZŁOWIEK UPOMNIAŁ O COŚ CO SIĘ NALEŻY PRAWNIE TO SPRAWA BYŁA ROZWIĄZANA POZYTYWNIE A W NOWEJ BYŁO ZAWSZE NEGATYWNIE ZASTRASZANIE ZWOLNIENIEM , SZUKANIE DZIURY W CAŁYM ,KIEROWNICTWO ZAROZUMIAŁE ITD ODRADZAM......
10
zw123 2014-12-14 18:50
PŁACIĆ MUSZĄ BO ŁASKI NIE ROBIĄ , A KAPITAŁ PRACOWNIKA NIE INTERESUJE ,,,,,,,( usunięte przez administratora )
12
Barbara 2015-07-08 13:40
A GDZIE WODA MINERALNA TERAZ GDY UPAŁY 30 STOPNIOWE . KIEROWNIK TO TAKI LEŃ ŻE NAWET MU SIĘ NIE CHCE WEJŚĆ NA OBIEKT ,PRACOWNICY STAROSTWA ŚMIEJĄ SIĘ ŻE TAKIEGO NIEDBALSTWA JAK W NOWEJ TO JESZCZE NIE WIDZIELI POTRAFI TYLKO STRASZYĆ ZWOLNIENIEM , TO SAMO W TEATRZE , A GDZIE PRZEPISY BHP ,,,,,,, ZERO.
7
kolorek 2015-07-08 13:55
Nabić go na CH i wystrzelić w kosmos
5
Szymon Ryszka 2015-08-04 22:18
Warto tam pracować nikt mi nie powiedział co mam robić tylko albo 12 ok 16 ok ale 24 godziny to skandal.(usunięte przez administratora)
6
zgaga 2015-08-07 17:23
To jest zasrany obowiązek pracodawcy ,dostarczenie napoji chłodzących w upał !!!
Pracownik nie powinien żebrać !!,
4
Przemysław Waśko 2015-08-12 21:06
ja znalazłem ich w gazecie miałem dać znać co i jak dostałem papiery na badania lekarskie jak by było jak piszecie to by do mnie dzwonili a tak cisza ale i tak żaden kierowniczek do mnie nie wyszedł tylko czas straciłem .( usunięte przez administratora )
4
emil 2015-08-21 18:36
Kazdy zakład pracy chronionej przyjmie cie od ręki ponieważ na psychicznych padaczkę i słabowidzących mają dodatkowo fajną kaskę
6
emil 2015-08-21 18:39
Tylko szkoda że najniższą krajową
4
zenek 2015-08-21 18:44
Basiu straszyć to se może swoje dzieci każdy z grupą specjalną znajdzie pracę bez problemu nawet nie trzeba szukać wystarczy dać ogłoszenie a na pożegnanie mogą cie-wiesz co
6
on 2016-05-26 07:11
Jak czytam na forum o tej wodzie mineralnej to chce mi się rz---ć.Czy nie ma większych problemów?Napiszcie jak się pracuje na danym obiekcie np szpitale,starostwo itp.A wodę nawet za 1zł to sobie sam kupię.POZDRAWIAM!
3
migotka 2016-07-06 20:56
słuchaj ja pracuje w tej firmie i nie narzekam
3
on 2016-07-10 08:23
Konkretna odpowiedź.
3
Latika 2016-07-20 23:15
napisze tak pracowalam w tej firemce ,,NOWA,, bardzo dlugo ,takiego burdelu nawet w telewizij nie pokazali ,a pokazuja rozne skandale,kierownik PIERTANEK TO GBUR NIE WYKSZTALCONY ,SLUGUS wOJTOWICZ pojecia nie ma o niczym ,grafiki sa robione po 18 razy na miesiac ,nic nie daja procz najnizszej nie placa nic ,szkoda gadac jak by kto chcial zapraszam sie przekonac ,rotacja jest tak duza ze sie w glowie nie miesci kto przyjdzie zobaczy zaraz po miesiacu ucieka ,gbury ,z chora psychika
7
pracownik 2016-08-15 19:30
Co do pracy to pracujesz tyle godzin ile masz do wyrobienia lub trochę więcej lecz Ci za nie nie zapłacą , jedynie możesz wybrać lub zapłacą o połowę mniejszą stawkę. Urlopy zazwyczaj wpisują oni sami dzień , dwa lub trzy w miesiącu jak im się spodoba. Wypłata zawsze na czas lub dzień wcześniej pod koniec miesiąca. Przyjmują tylko tych z dobrą grupą i symbolem. Swojego czasu przyjmowali też na umowę zlecenie ze stawką 3,50zł/h. Jak chcesz zarobić więcej niż minimalną to nie tutaj.
6
xxxx 2016-09-19 16:31
Oprócz terminowych wypłat cała reszta do "kitu".Kierownictwo dumne i blade jak blade ich pojęcie o ochronie.Grafiki w ostatni dzień miesiąca,wpisywane urlopy których nikt nie .A do tego te grafiki przerabiane jeszcze kilka razy.Można zapomnieć o umówionej wizycie u lekarza itp.Straszenie zwolnieniem na porządku dziennym.
















9
Heder 2016-09-22 13:04
No ogólnie to z tego co mi wiadomo w firmie wszystko jest w porządku, ludzie są porządni i raczej dość dobrze się czują, moim zdaniem wartościowym punktem w Nowej jest to, że umowy o pracę mają naprawdę niezłe warunki, więc czuć bezpieczeństwo, i to jest dobre
4
Wladeksim 2016-12-20 09:24
I tu jest racja.Zapomnijcie o zapłaconych nadgodzinach /przynajmniej u Bartka C/.
7
Hunter 2017-01-06 13:19
Ta firma to jedna wielka tragedia. O wszystko się trzeba prosić. Nigdy nie dają nic od siebie. Pietranek nie zna słowa "premia". Ludzie pracują u niego po 24 h (jest to ZPCH)!!! On pewnie nawet o tym nie wie. Kiedyś jedna osoba po 12 h musiała zostać na noc - ponieważ kierownicy nie umieją robić grafików. NOWA = TRAGEDIA.
Smutne lecz prawdziwe.
7
pedrus 2017-01-09 17:18
Witam jestem tu nowy w firmie Nowa ,proszę o rady :P
Hunter 2017-01-12 19:03
Wsio już napisano wystarczy poczytać. Pozdrawiam.
2
Jeszcze Jesteś 2017-02-16 07:49
Dziadostwo o którym na pewno nie wie Zarząd.Dodawanie dniówek na porządku dziennym, bez wiedzy i zgody pracownika. Tak jest u Bartka Ciechowskiego.
5
Agnieszka rajda 2017-02-20 15:36
Wg mnie to jedna wielka porazka pracowalismy u Pana Ciechowskiego i powiem kto ale ten Pan nie umie robic grafikow jak nie bylo ludzi to dzwonil do mnie i do mego meza nawet nie uslyszelismy slowa dziekuje a kasy ciagle malo nasze dodatki za nocne dodatki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wziol szkoda czasu szukajcie innej roboty firma pozal owania .jak cos udziele wiecej informacji
6
zatrudniona od 4 lat 2017-03-01 20:43
Tak czytam te wasze opinie i nie wiem sama skad one się biora ja pracuje już 4 rok i nie mam zastrzezen co do tej firmy ludzie których znam pracują nawet dluzej niż ja wiec skoro było by tak jak piszecie to myślicie ze ludzie by pracowali skoro bez problemu znjadzie się inna praca. Co do wynagrodzen to zawsze na czas a nawet przed czasem faktycznie wcześniej nie było dodatkowej kasy za nocki a od stycznia sa płacone regularnie i wszyscy my dostajemy i tyle w temacie. ja sobie ta prace chwale .
2
Jeszcze jesteś. 2017-03-19 07:51
Jeśli chodzi o firmę jak i o wynagrodzenia to ja także nie mam zastrzeżeń.Ale co do kierowników tak.Straszenie zwolnieniem na porządku dziennym.Późne oraz przerabiane grafiki.Ilość godzin z kosmosu.Wstawianie urlopów na siłę.Innych kierowników nie znam ale piszę o p.BARTKU C.
5
Kiepski 2017-03-25 10:37
Narzekać w tym kraju to wszyscy nieroby, ale robić z waszym wykształcenie nie ma komu nieroby
1
Dozorca 2017-03-29 10:43
Dzisiaj tj 29-03-2017 godz 10:40 grafików u Bartka C brak.Panie Prezesie niech Pan coś z tym zrobi.
5
Nowy 2017-04-02 07:12
Pytanie? Czy w firmie NOWA ochrona udzielają urlopu na " żądanie"Bardzo mi zależy na pilnej odpowiedzi.
1
Joanna 2017-04-05 12:20
A na jakie dodatkowe benefity mogą liczyć pracownicy firmy? Chętnie też dowiemy się więcej na temat tego co lubicie w swojej pracy.
Całkiem Nowy 2017-04-28 07:10
Również jestem zainteresowany tematem "urlop na żądanie". Jak ta sprawa wygląda w firmie "NOWA" ochrona.Proszę o odpowiedź.
1
wwwww 2017-05-02 14:56
Jeśli masz umowę o pracę to nikt Ci łaski nie robi.Wiadomo że burzy to cały grafik kierownikowi,i jeśli możesz to daj odpowiednio wcześniej znać co nie znaczy że nie możesz wziąść w ostatniej chwili.Pewne info od prawnika.
2
BC 2017-05-31 17:15
Firma NOWA chyba padnie.Nie ma kto pracować.
6
Walter 2017-06-01 19:26
No cóż zrobić, Pietranek ludzi nie szanował, to ludzie się od niego odwrócili. Odkąd został prezesem zmienił się nie do poznania. Odwrócił się o 180 stopni. Tak to jest jak zwykłego kierownika zrobią prezesem.
5
rtaet 2017-06-24 07:41
Jak się upomnicie i to mocno to parę groszy za nadgodziny dostaniecie w systemie kwartalnym tzn wypłacane w marcu- czerwcu-wrześniu- oraz grudniu.Ja osobiście pracuje już dość długo i jakbym miał marudzić to bym się zwolnił bo takich Z.P.Chr jest naprawdę dużo.Co do wody w upały to kto powiedział kierownikowi że woda jest potrzebna.
2
mwh 2017-06-25 08:26
I tu masz rację.Wszyscy marudzą ,ale jeden do drugiego a do Kierownika nikt się nie odezwie.Co do dopisywaniu dniówek również /bynajmniej na moim obiekcie/ nikt nie odmówił a później dużo gadki ale po kątach.A kierownikom w to graj.Myślę że Zarząd bardzo dużo nie wie co się dzieje na obiektach, bo nikt nie przychodzi z problemami.
2
Joanna 2017-06-27 12:27
@BC czyli brakuje obecnie w firmie pracowników?
Myślicie, że ten fakt wpłynie na pojawienie się w niej jakichś zmian? Czy można też liczyć na łatwiejsze dostanie się do pracy?
1
Pmk 2017-07-29 06:21
Dzisiaj tj 29-07-2017 grafików u p Ciechowskiego brak.Panie Prezesie! Co Pan na to?
2
odpowiedam 2017-08-04 09:12
BO UTRACILI OBIEKTY I DALEJ BĘDĄ TAKA JEST RZECZYWISTOŚĆ TEJ FIRMY
ASIA 2017-08-12 11:05
NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE !!!!! BANDA OSZUSTÓW !!!!!!!! O DOFINANSOWANIACH DO TURNUSÓW RECH . I WCZASÓW POD GRUSZĄ DOWIEDZIAŁEM SIĘ PRZEZ PRZYPADEK ŻE TAKIE TAM SĄ PO TRZECH LATACH GDY JEDEN Z PRACOWNIKÓW NIECHCĄCY SIĘ O TYM WYGADAŁ !!!!! BRAK UMÓW NA STAŁE TYLKO PRZERZUCAJĄ Z NOWEJ DO SECOND!!!! ZA LEKI NIE CHCĄ PŁACIĆ TAK JAK TRZEBA!!!!I DZIADOSTWO I TYLE !!!!
1
Joanna 2017-08-17 12:57
@ASIA - Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do PPiUH? Czy możesz napisać więcej o swoich doświadczeniach z firmą? Na jakim stanowisku pracowałaś? Jakie były zapewnione przez pracodawcę warunki zatrudnienia? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.
Zostaw swoją opinię o PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH