brak logo

ESI Elwat

Wrocław

Opinie o ESI Elwat

Monter 2015-10-11 19:18
1. Wypłata zawsze na czas.
2. Jak jesteś dobry to normę wyrobisz w 3 godziny, potem albo robisz ponad normę i dostajesz kasę albo cicho siedzisz do fajrantu.
3. Na szczęście zmienił sie kierownik na produkcji i jest dużo lepiej.
4. Jak nie wyrabiasz normy to i tak dostajesz swoją stawkę, no to chyba nie jest złe.
5. Oprócz tego wczasy pod grusza, na miejscu przychodnia i pełen social.
6. Jeśli mi by sie nie podobało to mogę iść gdzie indziej.
7. Robię swoje, nie politykuje, reszta to nie moja działka.


15
Brylant 2015-11-28 16:07
To zależy co potrafisz i co sobą reprezentujesz. Chcesz cos wiedzieć to pisz do mnie na priv.
11
Przemo 2015-12-02 23:27
1. Wypłata zawsze na czas.
2. Jak jesteś dobry to normę wyrobisz w 3 godziny, potem albo robisz ponad normę i dostajesz kasę albo cicho siedzisz do fajrantu.
3. Na szczęście zmienił sie kierownik na produkcji i jest dużo lepiej.
4. Jak nie wyrabiasz normy to i tak dostajesz swoją stawkę, no to chyba nie jest złe.
5. Oprócz tego wczasy pod grusza, na miejscu przychodnia i pełen social.
6. Jeśli mi by sie nie podobało to mogę iść gdzie indziej.
7. Robię swoje, nie politykuje, reszta to nie moja działka.
:D :D :" Jak jesteś dobry to normę wyrobisz w 3 godziny, potem albo robisz ponad normę i dostajesz kasę albo cicho siedzisz do fajrantu." zwłaszcza jak siedzisz cicho
:D
6
2015-12-02 23:50
Drodzy Państwo!
Opisując swoje miejsce zatrudnienia jako łatwe i wymagające nakładu przez trzy godziny dajecie negatywny obraz Swojej organizacji
(usunięte przez administratora)
6
Alik 2015-12-04 08:23
Masz racje. Napisz do mni na Berdyczów@buziaczek.pl , to cos wspólnie wymyslimy.
7
Roman 2015-12-04 10:10
Niestety większość pracowników tutaj jeśli chodzi o podejście do pracy żyje w poprzedniej epoce. Eldorado:).
Nie słyszałem żeby w jakiejś firmie produkcyjnej płacono za czas spędzony na paleniu w pracy. Takie zakazy są całkowicie normalne w innych firmach. Ogarnijcie się-komunizm się skończył.
Przestańcie ujadać,politykować,plotkować i wymieniać Zarząd co roku, bo to do niczego nie prowadzi.
Weźcie się po prostu za to co do was należy - pracę i róbcie to jak najlepiej. Będzie to z korzyścią dla firmy a także i dla was.
Resztę zostawcie Zarządowi i Radzie,którzy naprawdę ciężko pracują dla dobra firmy.
Powiem więcej wszyscy pracujecie na sukces tej firmy,a jeśli chcecie coś zmieniać to popatrzcie wokół i zacznijcie zmiany od siebie.
11
agu 2016-01-19 11:37
Cześć szukam pracy czy ktoś może mi napisać czy potrzebują ludzi na produkcji? Mam doświadczenie na produkcji,montażu.Proszę o odpowiedż z góry dziękuję
7
Mrowkojad 2016-01-20 22:14
Możesz złożyć papiery, ja sie załapałem z urzędu pracy i pracuje już na druga umowę. Ludzie generalnie fajni za wyjątkiem paru ( usunięte przez administratora) dazacych do powrotu poprzedniej prezes.
9
agu 2016-01-21 09:45
Dzięki za informację
8
Branson 2016-01-24 09:16
Do Myślący.
Dobrze to ująłeś. Tez tak uważam. Nic dodać, nic ująć.
8
Babel 2016-01-24 12:30
Alescie sie chłopcy i dziewczyny rozpisali. Generalnie sie z Wami zgadzam, ale po co tym pisać na ogólnodostępnym forum. Trzeba pracować i tyle.
8
Obiektywna 2016-01-25 20:17
Ja z pracy jestem zadowolona. Oczywiscie chciałabym zarabiać więcej ale jak zsumuje to co mogę stracić, to szanuję co mam. W każdym zwkladzie znajdą się ludzie, z którymi nie chce się pracować ale co zrobić. Stabilizację przedkładam nad partykularne interesy spoldzielczych chuliganów. Nie pije z nimi, jednym słowem olewam ludzi nieodpowiedzialnych. Każdy ma prawo pisać to co chce, pod warunkiem że nie obraża innych.
11
szukająca 2016-01-25 21:40
Ale napiszcie czy są przyjęcia i gdzie składać cv
9
Doświadczony manager 2016-01-27 21:12
No proszę, jeszcze nie zamknąłem strony, a już ktoś wylewa swoją frustracje. Masz prawo do swojego zdania, ale z Twoimi skrajnymi wypocinami, które wynikają z Twojej frustracji nie wszyscy musza sie zgodzić. Ja podpowiadam to co spółdzielcy powinni uczynić aby uratować swoje miejsca pracy i swoje zainwestowane pieniądze. Przekonałem do tego swoich rodziców. Ty, nie musisz myślec tak jak zdecydowana większość ludzi rozsądnie postępujących, Ty możesz robić co uważasz.
11
Jacek 2016-01-30 23:22
To jest portal, dla potencjalnych pracowników aby mogli zapoznać się z opiniami tych którzy pracowali lub pracują, aby ułatwić decyzję czy warto się starać o pracę. Wy tutaj piszecie co byście chcieli zmieniać, usprawniać - zupełnie niepotrzebnie A ja chcę zapytać jakie są zarobki, czy wypłata jest do dziesiątego każdego miesiąca, czy na koniec miesiąca na jakie dodatki pozapłacowe można liczyć, czy jest możliwość dorobienia w godzinach nadliczbowych co pójść i czy koniecznie trzeba mieć grupę inwalidzka żeby tutaj pracować. To napiszcie, bo z tego co słyszałem to ludzie to są fajni i sympatyczni.
6
Aparatowy 2016-03-04 19:21
Czołem wszystkim.
Wróciłem z zagranicy szukam roboty najlepiej przy obróbce plastiku.
Czy są przyjęcia, a jeżeli tak to gdzie składać papiery? Robiłem kiedyś w Pilmet i Chemipol, znam się na wtryskarkach i automatach tokarskich. Mam tez prawko C+E. Napisze ktoś jaka jest atmosfera i warunki pracy.

5
Jacobs 2016-03-06 14:03
Ustalili już skład nowej rady ??? a przwewodniczącym kto ? Prosze ja ciebie.
2
a fee 2016-03-06 14:22
Drogi Jacobsie nie potrafili poprawnie zredagować odwołania rady i jutro będą ponownie zbierać podpisy . A kto ? To w następnym poście .
1
Leliwa 2016-03-18 00:44
Cytat:"Przestańcie ujadać,politykować,plotkować i wymieniać Zarząd co roku, bo to do niczego nie prowadzi.
Weźcie się po prostu za to co do was należy - pracę i róbcie to jak najlepiej. Będzie to z korzyścią dla firmy a także i dla was.
Resztę zostawcie Zarządowi i Radzie,którzy naprawdę ciężko pracują dla dobra firmy."
W słowniku ludzi kulturalnych nie ma takiego słowa, którym można by dosadnie skomentować ten wpis.
Ponad to zwracam uwagę, że pisząc zarówno do pojedynczej osoby jak i do szerszego grona osób, kulturalny piszący powinien używać formy grzecznościowej i używać zaimków pisanych z dużej litery czyli : Twój, Państwa, Wasz itp. Wniosek - osoba pisząca nie szanuje osób do których kieruje swój "apel".
Dla czego to mnie nie dziwi?
3
Spejson 2016-03-20 16:23
We związkach są już właściwi ludzie. Teras pora na Rade. Potem przywrócimy poprzednią panią prezes, oraz reaktywujemy dział Logistyki i Rozwoju i weźmiemy się za porządki. Słoneczko zaczyna na świecić.
1
Spejson 2016-04-22 09:04
Takie zmiany są realne w firmie. Jusz je rospoczelismy.
1
Pierr 2016-04-22 19:10
A co konkretnie zamierzacie zrobić ?
Rozważny 2016-07-08 13:23
Przywrócić poprzednią Panią Prezes absurd!!
Kompletna ignorantka nie pamiętacie poprzedniego kierownika jakości, facet miał pomysł ale został wywalony na zbity pysk no i jeszcze kilku z jego otoczenia szczuło bo nie chciało lepiej.
Dlatego jak słyszę o byłej prezes to mi się robi niedobrze.Trzeba wyp........ ten były układzik i wpuścić myślących ludzi pokroju byłego kierownika jakości i wszystko będzie ok.
6
Zbyszek 2016-07-16 09:12
Wszystkie stanowiska są obsadzone a chętnych do pracy jest bardzo dużo.
5
pikus 2016-09-22 18:19
wiele lat juz nie pracuje w ,,elwacie''. mam jednak sentyment sprzed wielu wielu lat kiedy ETWAT byl zzakladem dla ludzi i z ludzmi.Mam kontakt z osobami tam pracujacymi i jestem w miare na biezaco. Moge tylko powiedziec ze w chwili obecnej rzadzi tam sitwa ktora za donosy na innych pracownikow nagradza podwyzkami. Kto umie sie podlizac panu prezesowi to pracujac na pol etatu zamiast 2000 zlo dostanie 4000 tys. zlotych. Inwalidzi ktorzy w najwiekszym stopniu wnosza do spoldzielni zostali oblozeni takimi normami ze nie maja szans aby wypracowac a jest to przeciez spoldzielnia inwalidow!! Pan prezes faworyzuje donosicieli i lizusow. Ma plany sprewatyzowania zakladu za psie pieniadze i obecna rada ktora siedz przy korytku raczki zaciera i cieszy sie na przyszlosciowe tantiemy. Do konca roku beda zwolnienia okolo15-20 osob. Naturalnie na pierwszy odstrzal ida ci ktorzy nie graja pod muzyczke prezesa. To zaklad pracy ktory powinien sie znalesc pod lupa CBA. Wiem ze prezesiunio ppdszywa sie pod rozne nicki i zaraz bedzie protestowac i zaklad chwalic a moze nawet usunie moj komentarz?? to nic! napisze ponownie ale wtedy jeszcze do CBA !! pozdrawiam.
6
YYY 2016-10-16 13:12
Nie rozumiem wypowiedzi większości byłych pracownikow i wszelkich tak zwanych działaczy spod ciemnej gwiazdy. Pracuję tutaj od dłuższego czasu i uważam, że to najlepsza firma jaka mogła mi się trafić. Przyjazna atmosfera pracy, pomocni koledzy, elastyczne godziny pracy, stabilne zarobki i wcale nie muszę siedzieć w pracy w weekendy, żeby pracować.
Pozdrawiam :)
3
hehe 2016-10-16 13:21
A atmosfera jaka aktualnie teraz panuje? Pozdrawiam
Tas 2016-12-22 20:16
Wybacz. Ale ja pale papierosy i tak wykonuje wiecej niz ci nie palący. A teraz. Osoby którym kończyly sie umowy. Staly nie bezrobotni. Zajebisty prezent na swieta. I wsrod tych osob sa takie ktore zaslugiwaly na umowy stale. Zal mi ich. I jestem zly na firme. Bi osoby ktore powinne stracic prace nie tylko za alkohol jak R. M. Ale tez takie ktore obnizaja poziom na produkcji. Wystarczy sprawdzic. Jak i kto pracuje
3
Rambo 2017-01-10 05:38
Już niedługo, już niedługo przyjmiemy z powrotem zwolnionych i zatrudnimy godnych z pośród tych którym skończyły się umowy i zrobimy porządki. . Tylko nas słuchajcie i róbcie co mówimy.
5
nowhere- now here 2017-02-27 01:22

Osoba, która zajmuje się sprawami majątkowymi przedsiębiorcy powinna podejmować takie działania, które nie narażą firmy na wielkie straty finansowe. Wyrządzenie szkody majątkowej (lub choćby sprowadzenie niebezpieczeństwa jej wyrządzenia) może spowodować, że taka osoba zostanie pociągnięta do odpowiedzialności. Co jej grozi?

za wyrządzenie znacznej szkody majątkowej – kara pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat;
za sprowadzenie bezpośredniego niebezpieczeństwa wyrządzenia znacznej szkody majątkowej – kara pozbawienia wolności do 3 lat;
za wyrządzenie lub sprowadzenie niebezpieczeństwa znacznej szkody majątkowej w celu osiągnięcia korzyści majątkowej - kara pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat;
za wyrządzenie szkody w wielkich rozmiarach - kara pozbawienia wolności od roku do 10 lat (działanie nieumyślne – do 3 lat).

Członek rady nadzorczej odpowiada wobec spółdzielni za każde swoje zachowanie tj. działanie lub zaniechanie, które wyrządziło spółdzielni szkodę, czy to majątkową, czy to niemajątkową.
10
Now here- nowhere 2017-04-24 21:13
Już za chwileczkę już za momencik zaczniemy nasze porządki.
3
Zostaw swoją opinię o ESI Elwat - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ESI Elwat