STB Panda

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 110 ocen.

STB Panda
1 110 6 1

Opinie o STB Panda

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Maja

@Doświadczony pracownik czy możesz napisać troszkę więcej? Jakie są konkretne powody takiej opinii? Masz doświadczenie, więc proszę, abyś podzielił się z nami swoimi przemyśleniami, ponieważ Twoja opinia będzie wartościowa dla osób, które chciałyby dowiedzieć się czegoś o tej firmie przed złożeniem swojego cv. @napoleon proszę, nie używaj w swoich wypowiedziach takiego słownictwa. Komentarze na forum powinny być merytoryczne i pomocne dla pozostałych użytkowników.

Pedro

Może coś więcej się dowiem?

Doświadczony pracownik

Ojej nie polecam !!!! Wszędzie tylko nie tu .

Waldi

Czy firma normalnie funkcjonuje?

Filip

Szkoda, że tak rzadko piszecie?

Administrator

Czy ktoś jeszcze chciałby się wypowiedzieć na temat STB Panda?

Peon

Poziom absurdu w tych komentarzach jest niebotyczny. Nie macie co robić? Kurcze ludzie jak wam tak zle to zmiencie pracę, przecież nikt was tam nie trzyma. Jak mi coś nie pasuje idę gdzie indziej. A jak już się gdzieś jest to trzeba pracować, a nie ściemniać i szukać winnych wszędzie poza sobą. Zasada prosta.

Stokrotka
@Peon 10.04.2016 22:10

SZANOWNY PANIE PEON VEL KTOŚ OD PANA PREZESA ! MÓJ MĄŻ PRACOWAŁ W TEJ FIRMIE. ŻENUA. NIE MUSI PAN PISAĆ POZYTYWÓW BO JAK KOMUŚ NIE PASUJE TO SAM ODEJDZIE . TERAZ W POLSCE JEST TYLE PRACY DLA FACHOWCÓW!!!!!! NAWET NIE MA PAN O TYM ZIELONEGO POJĘCIA , ŻE KAŻDY SOBIE PRACĘ ZNAJDZIE!. MŁODZI ZA GROSZE ,NIE BĘDĄ ROBIĆ BO W UNII ZAPŁACĄ IM DUUUŻO WIĘCEJ , DLATEGO WARTO DOCENIĆ TYCH , KTÓRZY ZOSTALI I CHCĄ UCZCIWIE PRACOWAĆ DLA PAŃSTWA FIRMY. A NAD TĄ PANIENKĄ A. Z BIURA ,KTÓRA MA NAJWIĘCEJ DO POWIEDZENIA TO BYM SIĘ GŁĘBOKO ZASTANOWIŁA,LUDZI MA ZA NIC , MA NAJWIĘCEJ DO POWIEDZENIA BO MA NA TO PRZYZWOLENIE SAMEGO PREZESA I TAK SOBIE POZWALA. CZEMU NA JEJ TEMAT ZOSTAŁY USUNIĘTE WPISY, KTÓRE KIEDYŚ SIĘ POJAWIŁY. WAZELINĄ I UPOKARZANIEM LUDZI DALEKO NIE ZAJDZIE BO KIEDYŚ JEJ SIĘ TO ODDA.PRZYCHODZĄC DO MIASTA ,NIE MOŻNA OSIĄGNĄĆ SWOJEGO SUKCESU PO TRUPACH DO WŁADZY.WSZYSCY DOBRZY FACHOWCY UCIEKAJĄ ZA GRANICĘ I TAM ZARABIAJĄ DOBRE PIENIĄDZE. ZADANIEM FIRMY JEST ICH PRZYCIĄGNĄĆ DO PRACY W STB PANDA, A NIE PANI A. , KTÓRA NIE MA ZIELONEGO POJĘCIA O PRACY W TEJ FIRMIE MA DUŻO DO POWIEDZENIA. ŻYCZĘ POWODZENIA TEJ FIRMIE I BY UWIERZYŁA W FACHOWCÓW , KTÓRZY W TYM KRAJU ZOSTALI!!!!

Spawacz73
@Stokrotka 05.06.2016 02:13

Wiadomo, ze raju nie ma, ale opluwając kogoś w internecie to też nie jest wyjście. Zgadzam sie z kilka opiniami, ale znam również osobiście niektórych ludzi, i nie zgadzam się, z niektórymi opiniami. Akurat Pan 'byly' podpadł jednej z tych osób i teraz bluzga.

STOKROTKA
@Spawacz73 27.10.2016 18:29

Drogi PANIE Spawacz 73. Weszłam na ten portal po roku czasu i widzę,że odpowiedział Pan na mój post. W kwestii wyjaśnienia mój mąż nikogo nie bluzga i nie bluzgał . Nabawił się depresji w tej firmie przez pewną panienkę A. Proszę czytać tekst ze zrozumieniem i DOPIERO WTEDY SIĘ WYPOWIADAĆ W TEJ KWESTII!!! A nie pisać bzdur! Męża nikt nie zwolnił tylko sam się zwolnił bo nie mógł wytrzymać presji tej Pani. Długo walczyłam ,żeby mój mąż wrócił do normalnego życia po przejściach, które doświadczył od Pani A. z biura. Mam nadzieję,że życie jej odda to z nawiązką. Więc nie pisz Pan bzdur jak nie wiesz. Ale po wpisach obecnych nie jest dobrze. Bardzo cieszę się ,że mąż wyszedł z depresji spowodowanej przez tą panią i teraz rozpoczął pracę w nowej firmie gdzie wszyscy potrafią ze sobą nawiązać kontakty interpersonalne i co najważniejsze nikt nikogo nie upokarza!!!!!!!!!!!A co brakowało tej Pani A. Cieszę się ,że mój mąż dobry fachowiec już tam nie pracuje . Pozdrawiam .

Unknown
@STOKROTKA 30.04.2017 00:42

Ja bym za takie publiczne wskazywanie osób pozwał Ciebie do sądu (jeśli można wnioskować o kim mowa). Polecam to zrobić jeśli ta osoba to czyta.

Paulo
@Unknown 23.05.2017 01:11

Panie co Pan straszysz ludzi sądem. To po co jest ten portal -jak nie ma wolności wypowiedzi. Komuna już dawno minęła-jest demokracja przypominam i każdy ma prawo wypowiedzieć swoje zdanie. Nikt nikogo nie obraża tylko wypowiada swoją opinię. Co to jest za straszenie ludzi- a może chodzi tylko o pisanie dobrych opinii!!!. Więc trzeba zmienić portal.

anonymous
@Unknown 23.05.2017 01:11

Panie !!!! Co to ma być ! Pisz Pan do ludzi po polsku czyli jako nieznajomy czy nie znany. MIESZKAMY W POLSCE PRZYPOMINAM!!! SZANUJMY SWÓJ JĘZYK I SWOJE TRADYCJE BO NIKT NAS NIE BĘDZIE SZANOWAŁ!Straszenie sądem jest karalne za wolność wypowiedzi - może to działać na niekorzyść firmy ! Pozdrawiam!!!! "Tu jest Polska moje miejsce i mój dom" Pozdrawiam Polak

Patriota
@anonymous 28.10.2017 00:46

Mam to samo zdanie!

Pracownik UE
@Peon 10.04.2016 22:10

Na pewno jest niebotyczny Peon - na pewno tych ludzi nikt nie trzyma ha, ha ,żyjemy w wolnym kraju- tylko kto tu będzie pracował w naszym KOCHANYM KRAJU jak już szukają pracowników po rosyjsku . Zasada prosta - BĘDĄ PRACOWAĆ LUDZIE Z INNYCH KRAJÓW . Życzę powodzenia . !!!

Maja

@tomek - mógłbyś podać więcej konkretnych informacji? Warto przybliżyć innym użytkownikom wizerunek firmy jako pracodawcy. Jedna z idei forum pozwala na lepsze zaznajomienie się z sytuacją w firmie, do której chce się aplikować. Merytoryczna opinia o STB Panda pomoże potencjalnym zainteresowanym ofertami pracy.

Maja

Na stronie internetowej firmy można znaleźć ofertę pracy na stanowisko Doradca techniczno-handlowy. Co możecie powiedzieć o pracy w STB Panda jako doradca? Czego mogą spodziewać się osoby, które odpowiedzą na to ogłoszenie?

tomek
@Maja 17.07.2017 13:27

praca biurkowa to jest raj

Alex

Witam, panie czy też pani Unknown / szkoda, że nie umiesz napisać po polsku "Nieznany" przecież mieszkamy jeszcze w Polsce i tu obowiązuje język polski /. Wrócę do twojego wpisu na temat podania do sądu jakiegoś gościa, który tu pisał za obmowę jakiegoś pracownika czy też byłego pracownika. Jak się zdążyłem zorientować to tu nikt nie rzucił nazwiskiem, a w Polsce jest wolność słowa i nikt nikogo tu nie obraża tylko pisze o swoich odczuciach. Tak, że proszę tu nikogo nie straszyć sądem, bo właśnie takie straszenie jest karalne.

m.

Moj tata pracuje w Pandzie ponad 20 lat. Jest ok.

L.

Ja również jestem zadowolony z pracy w Pandzie. Fakt, że czasami jest ciężko bo jest bardzo duzo zamowien, ale jesli ktos nie jest leniem to da sobie rade. atmosfera tez jest dobra, mi się podoba. na hali na pewno jest ciezko bo jest duzo pracy, ale pracuja tu ludzie po 20 lat stazu i nei narzekaja

Maja

@Unknownrozumiem, że Ty jesteś zadowolony z pracy w STB Panda. Chętnie dowiemy się dlaczego. Takie dodatkowe informacje będą cenne dla osób, które trafiły na ten wątek szukając opinii na temat firmy jako potencjalnego pracodawcy. Co sprawia, że polecasz pracę tutaj innym? Jak wygląda praca w Twoim dziale? Będę wdzięczna jeśli będziesz mogła/mógł rozwinąć swoją wypowiedź.

Unknown

Praca w Pandzie jest dobra i za za dobre wynagrodzenie. Pracuję już tu jakiś czas i nie narzekam . Zachęcam do pracy w tej firmie.

Maja

@Xxxrozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w STB Panda? Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat zmian w firmie? Co możesz powiedzieć o warunkach zatrudnienia?

spaw1

Szukają w pandze spawaczy? Ktoś coś wie? Jak wyglada spawanie w pandzie?

Seba

Widziałem, że szukają do działy sprzedaży czy ktoś orientuje się jakie są stawki- jakie prowizje od sprzedaży itd?

f.p.

Ktoś tu ma kompleks mniejszości to nie moja sprawa ale mnie nie obrażaj bo nie tak wygladala ta rozmowa o prace.

Xxx

Pracuje juz kilka lat w Pandzie. Zabieram glos, zeby nowi, ktorzy szukaja pracy mieli prawidlowe wyobrazenie. Firma przechodzila rozne losy, ale.teraz jest dobrze. Som nowi pracownicy wiec nie moze byc najgorzej, zmienilo sie ppdejscie prezesa i dyrektora. Jest duzo pracy a leserom to soe moze nie ppdpbac.

f.p.

Ludzie opanujcie sie. byleem na rozmowie pytalem o to co tu piszecie i w wiekszosci to bzdury! nie wprowadzajcie ludzi w blad, czyta sie to przed rozmowa o prace i robi sie z siebie tylko debila!

Robol
@f.p. 08.11.2016 10:51

Panie f.p. to idź i pracuj -po co czytasz komentarze- tobie to nie jest potrzebne. Odbierz pierwszą pensję i popracuj trochę w tej firmie co najmniej 2 lata i potem napisz swój komentarz jak tam jest!!!!! A następnie się wypowiedz na tym forum bo ono do tego służy, jeżeli nie zostanie usunięta twoja sugestia?

Psss
@f.p. 08.11.2016 10:51

O jeju, pytałeś o opinię w trakcie rozmowy i powiedzieli Ci że to bzdury??? Ale Ty jesteś debilem albo kimś z pandziuni. A co mieli powiedzieć, tak to prawda co piszą , jesteśmy padliną, masakra, wyzykujemy ludzi i mamy ogólnie personel za nic, poza kilkoma ulubiencami, tak mieli powiedzieć?? ;)

pawel

Byłem ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej na spawacza, było spoko. Warunki takie jak na rynku jak coś się umie to mozna negocjowac stawke. byla bardzo mila Pani, mam nadzieje ze mnuie wybiorą

Fudd

I odchodzą jak z tonacego okrętu, a mafii b nic nie daje to do myślenia. Albo i daje tylko że tak im wygodnie. To jest jakaś pomyłka.

Były_pracownik

STB to temat rzeka... Dział techniczny łącznie z produkcją jest chyba najbardziej niedoceniany. Premii nie ma chyba że, mowa o nadgodzinach. Starsi i doświadczeni pracownicy zarabiają grosze. Jak oni odejdą to w zasadzie firma nie istnieje bo nie widać następców wśród młodej kadry która, nawet nie identyfikuje się z firmą. Służy tylko po to aby załapać doświadczenie w dalszej karierze. Praca nie kończy sie na 8 godzinach. Norma są częste delegacje i liczne nadgodziny. Kto ma doświadczenie to szybko odejdzie. Generalnie praca jak w markecie, dużo godzin słaba kasa...

Stokrotka

MAM NADZIEJĘ ,ŻE W TEJ FIRMIE COŚ SIĘ ZMIENI I NIKT W KOŃCU NIE USUNIE MOJEGO WPISU BO WCZEŚNIEJ ZOSTAŁY USUNIĘTE. WIDOCZNIE COŚ KOMUŚ NIE PASOWAŁO.PANOWIE PREZESI CEŃCIE FACHOWCÓW , KTÓRZY WAM ZOSTALI!!!!! POZDRAWIAM .

Emp

niebotycze , brzmi to znajomo ;) powtarzasz się, za często używasz tych samych słów, wiesz? Podpisuję się pod wpisami poniżej. Młody b. nie ma pojęcia o pracy na stanowisku kierowniczym. Z ludzi robi debili a każdy przytakuje znając i tak prawdę. I te pieprzenie w kółko ze jest budowlancem. Obraża prawdziwych budowlancow. Co z niego za budowlaniec, gdzie nabył praktykę?? Ile lat?? No ludzie... Kto się szanuje ten odejdzie jak inni dobrzy pracownicy.

anonim

(usunięte przez administratora)

SpawaczXXX

Bzdura. Moim zdaniem Pani A. była bardzo miłą osobą.

SZYMON

WITAM! PRACOWAŁEM KIEDYŚ W TEJ FIRMIE. NIE MA MOICH WPISÓW. KTOŚ JE USUNĄŁ.COŚ KOMUŚ NIE PASOWAŁO!!!! BYŁO ICH KILKA. JEDNA WIELKA ŚCIEMA. KOMU MA SŁUŻYĆ TEN PORTAL. PO CO TU WPISYWAĆ OPINIE JEŻELI TE NIE PASUJĄCE KOMUŚ SĄ USUWANE???? BEZ SENSU ! ŻENUA. TO NIKOMU I NICZEMU NIE SŁUŻY.

Hjh

W tej firmie paradoks goni paradoks. Zarząd w postaci prezesa i jego syna nie maj pojęcia o zarządzaniu. Firma funkcjonuje że wZględu na renomę z lat ubiegłych i za kadencji innego prezesa. Zatrudniają ludzi bez praktyki i wiedzy oczekując od nich że będą robić jak profesjonalisci. Jak chcesz iść do pandy musisz umieć czytać w myślach prezesa i jego syna ;) inaczej po tobie. Zero kultury i cywilizacji. Rotacja niespotykana. Moja opinia. Przekonaj się sam.

nick

Praca w STB do wymarzonych nie należy.Powodem tego jest chory system który tworzy prezes wraz swoim synem. Zatrudniają ludzi i wymagają od nich nie wiadomo czego nie motywując w żaden sposób... Rotacja jak na tak małą firme jest bardzo duża i nie ma tutaj praktycznie ludzi z stażem większym niż 2 lata(za paroma wyjątkami). Męczą ciągłe delegacje a praca po 10-12 godzin(a czasami i więcej bo "masz zrobić robote" )dziennie nie każdemu odpowiada. Dodatkowym minusem jest to że nie ma czegoś takiego jak grafik i człowiek nie może sobie niczego planować w tygodniu. Zarobki każdy ma takie jakie sobie wywalczy ale nie dostanie sie więcej jak 2k na ręke.

Były pracownik

Nie polecam ! Było więcej wpisów - ktoś je usunął ! Nie wiem co jest grane!Jedna wielka ściema! moich wpisów nie ma coś nie pasuje?

Zostaw opinię o STB Panda - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STB Panda