brak logo

Monier

Przysucha

Opinie o Monier

ori 2012-03-02 12:54:52
Zamiast znowu uszczuplać brygadę trzeba zredukować zarobki zaczynając od brygadzisty w górę,brygadzista zarabia dwa razy tyle od pracownika praktycznie za mierną robotę.TO FARSA.
olo 2012-03-04 19:57:28
a skond ty wiesz ile zarabia brygadzista? dobrom robote robi bo ludzmi kieruje i na zebrania o 9 lata na gure.
gość 2012-03-13 11:07:29
ty byles kiedys z ukladu ale juz nie jestes wiec po kiego teraz glosno krzyczysz jak to ci zle jest. na moje oko wcale tak zle nie masz wiec nie wiem... juz ci kiedys mowilem...
ojciec 2012-06-19 15:40:00
Oj dobże sie zaczyna dziac we zakładzie... łupać, łupać.
a ciepło tera jak cholera na firmie
ino 2012-06-21 10:34:12
Wkońcu ten terror się skończy, i rozwalą te klike ludzi ugrywających swoje interesy.
olo 2012-06-22 19:13:02
ale cos sie zwalniajom ludzie na własnom proźbe ostatnio to cos tam sie szykuje chyba. i tak teras nie idzie ten towar ja nie wiem co to bedzie... zeby tylko robota byla.
??? 2012-09-03 16:43:07
Haha, dobrze ze się zwolniłem, bo widze ze w firmie nie jest dobrze:) Ale kazdy jest sobie tam winien, a jesli komus nie pasuje to powinien sie zwolnic a nie narzekac jak mu zle i nie dobrze:):)(usunięte przez administratora)
buli 2012-10-27 14:50:16
Wiadomo że chodzi o brygadę C ale się to skończy
były pracowik 2012-10-28 15:23:36
A mnie to dziwi że dachówka nadal wychodzi zła . Naczelnik twierdzi że go wszyscy oszukali , dlaczego tak perfidnie kłamie .Znaczy to że w zakładzie brak technologa a tatuś tylko wali w boki Ostatnio coś milczy [,zły znak .]Czy tego na górze nikt nie widzi ,myślę że nie długo
lolo 2012-10-29 19:38:49
Widzi widzi,zapadają decyzje,czy wymienić kierownictwo czy zamknać zakład.to pierwsze rozwiąże wiele problemów na korzyść wszystkich,to powinno być zrobione 8 lat wcześniej.
frequent_traveller 2012-11-09 11:07:43
Cos mi mowi,ze we firmie ciagle jest [usunięte przez moderatora] ! ;)
ojciec 2012-11-12 12:02:30
no i sie narobielo. ja nie wiem co to bedzie,ludzi tyle zwalniajom jak to tak po tylu latach mozna. tylu juz zwolnil naczelnik a tu jeszcze drugie tyle ma byc. dachofka zla idzie to czyja wina,nasza? kazdy teraz sie boj zeby tylko nie zwolnily z roboty. gdzie urlopy,gdzie odbiory teras.
??? 2012-11-20 12:30:50
Nie rozumie dlaczego tak narzekacie. Jak było dobrze i płacili a na nockach się działy różne rzeczy to było ok-tak? Kurde panowie wszedzie jest zle nie tylko u was. Tak to jest w pracy dla koncernu raz lepiej raz gorzej. Myślice ze kierownictwu pasuje ze dachówka się nie sprzedaje? Pracował ktoś dla koncernu oprócz tego? Jesli nie-to zapewniam ze w każdym tak jest!!
Co do brygadzistów to może i trochę racja ale sami powiedzcie sobie szczerze-jakbym ja był brygadzista to również bym pilnował własnego tyłka, czy ktoś kiedyś komus tam pomógł-nie,sami jeteście sobie winni.dlaczego brygadzista ma przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] asów? Bo sami do niego przychodzą!! jakby nikt nie chodził do budy to by było ok, także miejcie pretensje sami do siebie a nie do brygadzistów. Sam widziałem co sie dzieje bo tam pracowałem. ale uwierzcie ze nigdzie nie jest dobrze. sam pracuje już w 3cim koncernie i wszędzie jest zle!! Pozdrawiam
fafik 2012-11-20 22:27:29
ale scieme walisz. ty ciagle tam pracujesz. my wiemy panie [usunięte przez moderatora] udzielasz sie gorliwie aczkolwiek ciebie akurat wiekszosc tych pracowniczych bolaczek nie dotyczy. juz ci kiedys pisalem.
???? 2012-11-22 21:39:32
Haha, fajnie poczytac teksty zdesperowanego pracownika który niema odwagi nawet sie zwolnic tylko jest cwaniakiem na forum i sie zali-biedactwo:):):)
Zal mi niektorych w tej firmie:) takich jak Ty powinni tam tepic najbardziej.
Ps. wyjedz gdzies czasami poza granice przysuchy i targu w wtorek czlowieku i zobacz co sie dzieje na rynku pracy i w handlu to na kolanach wrocisz do monier.
LOL 2012-12-24 12:47:06
A ty kim jesteś żeby oceniac innych,stoisz za plecami tatusia i powielasz jego opinie [usunięte przez moderatora],dlaczego się nie przedstawisz a chcesz krytykować innych,tact jak ty marny npopychaczu nie mający swojego zdania śmiesz dawać innym rady,jesteś marnym robakiem w ręu swego dyrygenta a my musimy utrzymywać takie kreatury jak ty, popracuj i zobacz jak wygląda praca marna namiasko osoby podającej się za przełożonego!!!!
Olo 2012-12-26 15:45:08
Aleś poleciał teraz,wyluzuj troche bo portek nie dopierzesz. A tak z innej beczki,jak tam na firmie,talony beły na święta? Po ile? Może jeszcze związek coś dorzucił...
aliga tor 2012-12-28 15:33:16
chcesz by znikła "B" załoga, to zatrudnij [usunięte przez moderatora] technologa.Róbmy próby w świętna niech dachówka wyjdzie piękna. Gdy od właściciela dostajesz życzenie, no to [usunięte przez moderatora] nie udawaj lenie...
aliga tor 2012-12-28 15:53:03
ponoć wyszła wielka checa , wszystko krzywe wyszło z pieca.To nie jest wina [usunięte przez moderatora]....to jest winna [usunięte przez moderatora] prasa.Może tata coś poradzi i dachówkę na tiry wsadzi.To mistrz ściemy
ojciec 2012-12-31 21:40:37
uwilbiam te nocki w robocie,
lolo 2013-01-07 19:42:05
czemu to rozwalono najlepszom zmiane na zakledzie? kto [usunięte przez moderatora]? naczelnik? teras to sie porobilo dopiero. chlopaki na bezrobotnym.
sowa 2013-01-08 20:36:01
bardzo dobrze barany sami sobie jesteście winni tych szykan ze strony swych przełożonych i pomiatania jak [usunięte przez moderatora] puki był [usunięte przez moderatora] na taki folwark by nie zezwolił atak to właściciel ma was w [usunięte przez moderatora] toć on dla kariery i kasy sprzeda najbliższego kolegę taka szuja i zwolnienia z firmy to jego polecenia i typowania jesteś mu nie wygodny lub jego psom jakimi są przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] asy majstrowie //PAN [usunięte przez moderatora] //to na ulicę lecz nie ma ludzi wiecznych jak taka szuja widziałem kilka krotnie ma czelność podać komuś rękę olać takiego macie prosty przykład kto został po zwolnieniach z firmy albo przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] asy z c lub fachowcy z [usunięte przez moderatora] a majstra to można przywołać do porządku jak to kilka lat temu na zalewie było olewam to biorę po 2 sztuki i może do maja dotrwam nie to naDrzewiczkę na rybki pojadę lub do ślęzaka w ogród na jabłka dobra ide na fajkę
lolus 2013-01-24 14:09:55
tyy... a moze... ta firma wiele przeszla i ludzie w niej pracujacy tez. teraz wielu juz tam nie pracuje, wielu wylecialo ostatnio,maja rodziny dzieci... ja wiem jedno sytuacja zaczela sie psuc od wiosny ubieglego roku,widac to bylo wyraznie4. Nie wiem czyja to wina,moze zle zarzadzanie... W sumie zawsze bylo tak ze jak jakies problemy to nie ma komu zadecydowac,wziac odpowiedzialnosci. Naczelnik,wiadomo jak to naczelnik. Ciagnijta pany moze jakos sie przeleci zmiane a potem niech sie kto inny martwi. Tak to daleko nie zajedziemy i widac ze firma sie sypiue.
syzyf 2013-01-27 12:44:23
Ten nasz cały zakład to jest [usunięte przez moderatora] w banie, co tydzień zebranie o złe przebieranie
normalny 2013-01-28 19:00:05
a może w zakładzie zostali zwolnieni Ci, którzy się [usunięte przez moderatora] albo Ci, którzy wiecznie kombinują ...wiadomo przecież kto chce pracować, kto chorować, etc...i chyba tak jest - że tym, którzy są fair, to się krzywda i zło nie dzieje i się nie stanie. pozdrawiam
niki 2013-02-17 10:57:49
Nie wszyscy panie kierowniku chcą być pańskimi parobkami i pchac panu pieniadze do kieszeni,kto się sprzeciwi panskim kombinacją to jest nie fer !!! a kto lize [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to jest dobrym pracownikiem czy tak.
Pański czas gry dla własnego zysku i pańskich kolesi się skonczył.
markotny 2013-02-21 16:35:56
ale zes tera polecial ostro. zawsze czekam na przestoj z utesknieniem w tej robocie.
karol 2013-04-12 19:56:20
i znowu lato idzie a we firmie w lato to wiadomo jak jest,pot sie po [usunięte przez moderatora] leje zanim jeszcze zaczniesz wrzucac na zaladunku... byle tylko do ćternastej.
..:::axel:::.. 2013-05-10 17:08:48
miło było ;)
bil 2013-05-12 11:17:22
Jeszcze nie wszystkie śmieci posprzątano w tym zakładzie, ale jeszcze troszkę poczekamy,od jesieni będzie nowe na 100%
antek 2013-05-12 12:51:10
ale że co nowe od jesieni? przecież wiadomo, że już raczej nic się nie zmieni odnośnie ostatnich kwestii
berobotny 2013-06-06 21:48:44
Ojciec.jak jesteś w tym ugrupowaniu to powiedz w czym oni ci pomogli w tym źe masz prawnika za fri przecierz płacisz co miesiąc. Ale wygoda? I jest OK
dawny pracownik 2013-06-07 14:14:22
O czym wy ludzie mówicie. Widzę, że na tym forum same [usunięte przez moderatora] się wypowiadają co nawet poprawnie napisać zdania nie potrafią.. A solidarność to akurat dużo dla nas zrobiła ale jesli ktos nie ma pojęcia to niech się nie wypowiada. W kazdym zakładzie związki tworzą wszyscy pracownicy nie to co u nas. Ja trochę o tym wiem. I gdyby nie oni to bysmy mogli nic nie dostać. Żaden z was sie glosno odezwac nie umie tylko krytykowac z boku. Wszyscy madrzy po fakcie a zaden z nas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ruszyl nigdy. Tylko cicho komentowal zachowania w firmie. Pretensje teraz do siebie a od chlopakow proponuje sie odwalic. Dobrze ze byli i o nas dbali. Dzieki chlopaki i nie przejmucie sie tymi durnymi opiniami. Nikt madry ich nie pisze. Ciemnota.. Mniejmy nadzieje ze zaklad jeszcze ruszy
sylwano 2013-06-09 00:30:38
monier to była dobra firma ,fajni ludzie na
chleb było
moło wspomiłam i dajcie spokuj
nick 2013-06-14 14:23:16
Panowie,kazdy z was pisze o ukladach, pracowalem na b zmianie, juz po 2tygodniach bez wiekszego trudu doszedlem do wniosku ze 99% ludzi tam pracuje po tzw znajomosci(ja rowniez) albo po rodzinie:) to jest firma rodzinna. Teraz jedynie zostali ci co mieli lepsze plecy, takze jestem pewny ze kazdy kto tu pisze rowniez tam pracuje badz pracowal po znajomosci albo po rodzinie:) dlatego nie rozumie tych pretensji teraz? skoro i tak jakby nie rodzina albo znajomy bys tam nie pracowal jeden z drugim:) a jesli jest sie nie udacznikiem i poza monierem i targiem w wtorek nis sie nie widzialo to teraz jest placz ze niema pracy a z moniera zwolnili. A solidarnosc? Przeciez wiadomo ze to za maly zaklad na takie zwiazki, i nikt tam nikogo sie nie zaluje i patrzy aby tylko sobie uratowac tylek-to w sumie normalny objaw bo kazdy chce pracowac, a jak Ci zwiazki nie pasuja to sie wypisz! Pozdrawiam:)
ojciec 2013-06-20 18:26:56
pany,podobno ma ruszyc od wrzesnia znowu slyszalem. przyjmiom ludzi od nowa. ponoć z mega sortym mamy sie polonczyc i bedziemy teraz suszyć na piecu te cherbaty owocowe. zawsze to lepsze i nie bedzie sie tak pylić może.
Monier:) 2013-07-06 20:00:09
Mi tylko szkoda chlopakow co pracowali na tasmie, bo sie narobic trzeba(pracowalem 3lata). Ale reszta co na nockach spala na krzesle albo na prasie niech teraz sie zmierzy z szukaniem pracy. Zawsze wszystko bylo na chlopakow z tasmy, zle pomolawane-tasma, krzywe-tasma, zle wypalone tez tasma bo niby zle poukladali. kazdy sei wysmigal a zawsze po tylku dostawalismy my. Teraz niektore nieroby niech ida do prywatnego pracodawcy tam im nie dadza poleze i albo z 8godzin 5przelazic, godzine przemulic na krzesle a godzine pracowac!! To byl dramat nato patrzec, czlowiek na nocce zucal dachowke a reszta lazila i sie smiala, i co najlepsze jeszcze nazekali_DRAMAT. Tazke w ogole mi nie szkoda. Bo niektorzy mysleli ze tak do emerytury beda mulic na krzesle albo w wozku w Monier. A 8miu ludzi na zmianie bedzie robic na reszte!
adaś 2013-07-11 20:03:24
hej. powiem ci,ze mozesz zaniesc CV i na cieciówce zostawic bo podobno maja przyjmowac. ale mowie ci odrazu,ze nie bedzie latwo. wymagają doswiadczenia na podobnym stanowisku min.5 lat,wyzsze wyksztalcenie,znajomosc angielskiego (a jakbys po niemiecku jeszcze szprechał to super),odpornosci na łykanie pyłu kazdego dnia,zdolnosci do pracy latem w +35 stopniach na przenosnikach tasmowych.
powodzenia.
jo 2013-07-20 10:32:16
ech tobylo zycie. w monier. nie ma co gadac przyszlo sie na zmiane,jak wlasciciela nie belo to czasem sie przelazilo cala zmiane i spoko dniufka byla. czasem na nocy sie pospalo i jeszcze poletko sie obrobilo przy okazji.teras to juz tylko rola pozostala.... chyba ze moze znowu ruszy
były pracownik 2013-08-10 12:37:28
Dawno tu nie zaglądałem ale widzę , że forum nadal żyje dzięki dwóm może trzem osobom , które bezustannie wylewają swoje żale szkalując winnych. Bo przecież zawsze tak jest , że szuka się winnego z dala od siebie. Niektórzy z tu wypowiadających się naprawdę chyba nie wiedzą co piszą , nadwyrężając przy tym swój poziom intelektualny. Była praca - było źle. Nie ma pracy - też źle. Tak więc drobni zakompleksieni pismacy czego wy właściwie chcecie? A może już zdaliście sobie sprawę z tego , że tak naprawdę nic sobą nie reprezentujecie. Czyżby zderzenie z lokalnym rynkiem pracy okazało się bolesne? Pieniążki z odpraw szybko się skończą. Więc może najwyższy czas zacząć wykorzystywać zasoby internetowe do szukania pracy lub podnoszenia swoich kwalifikacji.Bo jeśli sklecenie kilku zdań , w których ortografia i gramatyka znacząco odbiega od norm przyjętych w poprawnej polszczyźnie to szczyt waszych możliwości , to będzie wam ciężko rozwinąć skrzydła.
EMERYT ty w szczególności weź sobie te słowa pod głęboką rozwagę byś za kilka miesięcy nie musiał stwierdzić , że twoje miejsce w przyszłości to ławeczka pod sklepem i stale powtarzający się tekst - postaw wino. A z tego co wiem to ci , których tak oczerniasz już pracują i mają się dobrze. W przeszłości nie ma co grzebać. To co było już się skończyło.
Pozdrawiam byłych pracowników MONIER. Trzymajcie się , głowa do góry i do przodu (:
lolo 2013-08-10 12:56:05
były pracownik - 2013-08-10 12:37:28

Dawno tu nie zaglądałem ale widzę , że forum nadal żyje dzięki dwóm może trzem osobom , które bezustannie wylewają swoje żale szkalując winnych. Bo przecież zawsze tak jest , że szuka się winnego z dala od siebie. Niektórzy z tu wypowiadających się naprawdę chyba nie wiedzą co piszą , nadwyrężając przy tym swój poziom intelektualny. Była praca - było źle. Nie ma pracy - też źle. Tak więc drobni zakompleksieni pismacy czego wy właściwie chcecie? A może już zdaliście sobie sprawę z tego , że tak naprawdę nic sobą nie reprezentujecie. Czyżby zderzenie z lokalnym rynkiem pracy okazało się bolesne? Pieniążki z odpraw szybko się skończą. Więc może najwyższy czas zacząć wykorzystywać zasoby internetowe do szukania pracy lub podnoszenia swoich kwalifikacji.Bo jeśli sklecenie kilku zdań , w których ortografia i gramatyka znacząco odbiega od norm przyjętych w poprawnej polszczyźnie to szczyt waszych możliwości , to będzie wam ciężko rozwinąć skrzydła.

EMERYT ty w szczególności weź sobie te słowa pod głęboką rozwagę byś za kilka miesięcy nie musiał stwierdzić , że twoje miejsce w przyszłości to ławeczka pod sklepem i stale powtarzający się tekst - postaw wino. A z tego co wiem to ci , których tak oczerniasz już pracują i mają się dobrze. W przeszłości nie ma co grzebać. To co było już się skończyło.

Pozdrawiam byłych pracowników MONIER. Trzymajcie się , głowa do góry i do przodu (:

Bardzo fajna ocena sytuacji. Z małym błędem na początku - zamiast winnych powinno być raczej INNYCH. Wtedy cała ta myśl ma sens.Rzeczywiście wypowiedzi niektórych nie świadczą najlepiej o firmie a w szczególności o ludziach którzy tam pracowali. Ale z drugiej strony wybryki natury zdarzają się wszędzie (:
on50 2013-10-17 20:32:54
chcialbym poznac opinie pracujacych w monier
1
gość 2013-12-14 20:13:20
20 grudnia 2013 r.: THE END
edzio 2014-03-10 19:59:12
Taaa,to byly casy na firmie. Na nockie sie pszychodzieło a mechaniki i elektryki ukladały sie do snu wlasnie.casem i piffko sie wypieło. Casem awaryjka z godzine beła zanim kazia obudzieły i naprawieł.
adaśko 2014-09-15 21:54:25
firma monier juz jest pozamiatana z kapslami. kto by pomyslal... tyle lat...
darko 2014-11-26 18:37:40
również nie sądzę , aby monier w chwili obecnej miał przestać istnieć . Słyszałem rzecz jasna coś o pewnych przejściowych kłopotach , ale nie żeby to było coś powaznego. Jeszcze jakieś dwa trzy tygodnie temu nie miałem problemu z kontaktem z firmą . Także może warto się do nich wybrać lub zadzwonić , żeby sprawdzić czy można aplikować
królowa zabutelkowanych świetlików 2015-01-25 23:36:42
gdzieś też muszę przyznać że słyszałam o jakichś kłopotach Monier ale nie wiem jak się zapatrywać na ten fakt w kontekście takim że pilnie szukam zatrudnienia i myślę o nich akurat jako o swoim przyszłym potencjalnym pracodawcy. czy skoro jakieś tarapaty są w firmie to warto o nich myśleć teraz jako o nowym pracodawcy swoim?
pikej 2015-02-09 03:28:24
w kwestii Moniera to jeśli ktoś nie wie , firma miała dwie główne marki pod sobą. Jedna z nich to Braas, która znana jest z dachówek betonowych i kompletnych rozwiązań dachowych, druga to RuppCeramika, która oferowała swoim klientom dachówki ceramiczne. Obecnie połączono je w jedną znaną pod nazwą Braas
Gryga 2015-02-23 09:13:07
Jeżeli ktoś zastanawia się nad pracą w Monier, które zajmuje się takimi produktami jak dachówki, systemy rynnowe, systemy dachowe to powinien poważnie się zastanowić czy firma rozwinie go jako pracownika. Obecnie sam jestem na tym etapie i zastanawiam się czy jest cień szansy na pozytywne rozstrzygnięcie mojego pytania? Dzięki za podpowiedzi.
Mietek 2016-05-13 15:49:57
Pracownik Działu wsparcia użytkowników biznesowych – raportowanie i bazy danych pilnie poszukiwany do opola, czy ktoś chętny?
1
Zostaw swoją opinię o Monier - Przysucha
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Monier