Poltech Sp. z o.o.

Adres: Zagórska 83, 42-680 Tarnowskie Góry

NIP: 6452155862 KRS: 0000056192

Poltech Sp. z o.o.
3 132 6 1

Opinie o Poltech Sp. z o.o.

Pablo

Oszukują na wyplatach. Na pasku nigdy nie ujrzycie przepracowanych nadgodzin. Wogole ten "pasek" to kpina, nic na nim nie ma. Zakaz podpisywania się na listach obecności w soboty. Wynagrodzenie za nadgodziny jest podobno ujęte w premi...żenada. Praca polega na spawaniu a 99% ludzi na hali jest bez uprawnień bo jak uslyszale ewentualna kara za ich brak jest mniejsza niż koszt kursów. Najbardziej zal jest Ukraincow, ich kodeks pracy w firmie nie obejmuje. Pracuja do 2 w nocy w piatek a w sobote przychodza na 8 rano. Tym miejscem powinna zainteresować się Państwowa Inspekcja Pracy.

Wech
@Pablo 05.01.2019 20:32

Niestety, sama prawda....

Karlus
@Wech 10.01.2019 20:35

Co do wypłat to prawda, są one zawsze wielka niewiadoma ile się dostanie, to chyba zależy jak się komuś tam kliknie. To samo było z premią świąteczną, jedni dostawali od drugich 100zl więcej i nikt nie potrafił wyjaśnić skąd się brała ta różnica....firma porażka...

Klin
@Karlus 17.01.2019 12:29

Wypłaty zawsze na czas, każdy wie za ile robi, trójką na wypłacie zawsze z przodu jest a to że karzą pracować? Sorry, taki mamy klimat....

Były pracownik

Czy to prawda że szykujcie się na wiosnę do strajku?

Jimi
@Były pracownik 15.01.2019 18:04

Jak tam e końcu w tej firmie..ile można zarobić.. soboty pracujące?na zmiany??pozdro dzięki za info.. P pracowałem na sklepach meblowych w Niemczech..szukam swojego miejsca w kraju

Lucy

Praca ciężka, płacą mało, szefowa to jakaś porażka. Odradzam bardzo, Moje sugestie dla Poltech Sp. z o.o.: Porażka

Pablo
@Lucy 02.01.2019 08:43

Oszukują na wyplatach. Na pasku nigdy nie ujrzycie przepracowanych nadgodzin. Zakaz podpisywania się na listach obecności w soboty. Wynagrodzenie za nadgodziny jest podobno ujęte w premi...żenada.

Qool

Pracowałem 2 tygodnie. Praca ciężka ale ,,podobno" jak sie wprawisz to można zarobić. Szkoda tylko że nikt nie pokaże jak co składać tylko dają rysunki i bądź z nich mądry. Byłem na zmianie u takiego kulawego majstra który tylko sie wydzierał. Gdyby nie Ukrainiec obok to pewnie w ogóle bym byl zielony z tej roboty...

Poltech
@Qool 24.10.2018 21:43

Bardzo ważna jest dla nas Państwa opinia, zaangażowanie i zadowolenie z pracy. Dokładamy więc wszelkich starań, aby poprawić nasz system wdrożeniowy. Zapewniamy pełen profesjonalizm w podejściu do ludzi i pracy, stale podnosząc nasze standardy. Program adaptacji pracowników, który zamierzamy wprowadzić zapewni Państwu opiekuna na zakładzie pracy do którego będzie się można zwrócić. Zapewnimy również Państwu większą ilość szkoleń przygotowujących do pracy na danym stanowisku. Wynagrodzenie na umowie o pracę, podczas trzymiesięcznego okresu próbnego jest stałe i wynosi 2500 zł netto. Po okresie próbnym, w zależności od przerobu, wynagrodzenie miesięczne wynosi minimum 3 000 zł netto wzwyż.

Tak jest
@Poltech 06.11.2018 13:03

Po 3 miesiącach 3 tyś? Łał szał za taką pracę i takie warunki. Nie wiem z jakie świata sa ludzie tam pracujacy ale chyba z Czarnobyla bo ja po jednej dniowce padnolem. Zimno,brut i (usunięte przez administratora) a 2,5 tyś to na strefie z większymi pakietami mam. A tam jak tylko sie wejdzie to nie wiadomo co do czego służy...ludzie którzy tam pracują muszą być bardzo z drsperowani żeby w takim brudzie,syfie pracować. Na kopalni jest czyściec przy tym :)

x
@Tak jest 04.12.2018 23:37

dokładnie!

Poltech
@Tak jest 04.12.2018 23:37

Proszę Pana, każdy z naszych kandydatów jest oprowadzany po fabryce przed podjęciem pracy. Każdemu pokazujemy dokładnie jak praca wygląda i jakie są warunki. Niczego przed Panami nie ukrywamy i kandydaci świadomie decydują się na pracę u nas, po obejrzeniu miejsca pracy. Jeżeli chodzi o zarobki, to też każdy kandydat ma przedstawianą ofertę już na rozmowie. Każdego uświadamiamy jakie są warunki finansowe przed podjęciem pracy. Także, również w tym przypadku Panowie świadomie podejmują u nas pracę.

MICHAEL

Witam!Z ciekawością czytam wasze opinie na temat firmy Poltech.Można powiedzieć że z czystego sentymentu,bo pracowałem u Pani Kornek w latach 1997-2002 na budowach w Niemczech.Można uznać że od początku firmy.Ale czas ucieka,i widzę bardzo dużo się zmieniło od tego czasu.Pozdrawiam byłą Szefową i pracowników.

Lucyna Kornek
@MICHAEL 04.03.2017 12:07

Witam serdecznie i dziękuje za pozdrowienia. Skoro po 15 latach podchodzi Pan z sentymentem do naszej Firmy to myślę, że coś robimy dobrze. Przy okazji chciałam nadmienić, że niejeden z Pana kolegów pracuje w naszej Firmie do dnia dzisiejszego. To chyba o firmie świadczy dobrze. Myślę, że zainteresowani pracą w naszej firmie powinni zauważać fakty a nie czytać bzdur, jakie tutaj się anonimowo wypisuje. Śmiało mogę powiedzieć, że warunki pracy, płacy, warunki mieszkalne i wiele innych są lepsze niż w firmach konkurencyjnych. Poza tym, że dbamy o pracowników należycie, z całą pewnością istotną sprawą jest fakt, że my pracę mamy zawsze, nawet w tedy gdy koniunktura będzie słabsza i inni będą zwalniać. Zachęcam więc do podjęcia pracy w Firmie Poltech Sp. z o.o. z Tarnowskich Gór i przekonania się osobiście. Pozdrawiam Lucyna Kornek Prezes Zarządu

Lucy
@Lucyna Kornek 10.03.2017 09:56

Boże co za bzdura, dbacie o pracowników? Haha ha. (usunięte przez administratora) co powiedzą, to im wierzycie i niszczycie ludzi. Za pomówienia powinniście wszyscy nieźle beknąć.

marzena

Czy w tej firmie pracuja kobiety ? Chodzi mi o prace fizyczna

Kj
@marzena 18.11.2018 16:03

Nie

Mały

Pracował ktoś w Gliwicach?

Duży
@Mały 22.10.2018 10:31

Tak, jest ok

Iza
@Duży 23.10.2018 17:26

@Duży, widzę, że pracujesz w Poltech. Forum dotyczy pracy w Tarnowskich Górach, ale myślę, że mogę dopytać Cię o pewne kwestie u tego pracodawcy. Piszesz, że jest "ok" - mógłbyś napisać coś więcej? Ciekawi mnie kwestia głównie poziomu wynagrodzenia oraz świadczeń socjalnych dla pracowników.

Azi
@Iza 24.10.2018 20:32

Kochana Izo , proszę czytaj ze zrozumieniem, pytanie wyraźnie dotyczy pracy w Gliwicach.. pozdrawiam

Iza
@Azi 24.10.2018 22:08

@Azi, widzę, aczkolwiek dziękuję za troskę i zwrócenie uwagi. Myślę, że niektóre kwestie mogą wyglądać tak samo u jednego pracodawcy, dlatego też zadałam w ten sposób brzmiące pytanie użytkownikowi @Duży. A Ty w którym oddziale Poltech pracujesz?

anonim

(usunięte przez administratora)

Iza

@K, dziękuję za podzielenie się swoją opinią na forum. Prosiłabym jednak o nieużywanie imion konkretnych osób trzecich - takie dane podlegają ochronie i nie powinny być podawane do publicznej wiadomości. Piszesz, że praca "byłaby znośna" - rozumiem więc, że jesteś w stanie wymienić jakieś plusy pracy w Poltech, tak?

Aro

Gruby wcale nie lepszy ... Tu można liczyć tylko na Ukraińców.

yk

nie polecam Moje sugestie dla Poltech Sp. z o.o.: nie polecam

ja
@yk 09.10.2018 20:19

A czemu nie polecasz ? Czy może ktoś mi powiedzieć jakie są plusy a jakie minusy pracy, bo chciałbym aplikować a nie wiem czy warto. Na stronie widzę, że ciągle szukają ludzi czy tam jest aż tak duża rotacja ? Nie chcę wpadać z deszczu pod rynnę i szukam stabilnego zatrudnienia.

yk
@ja 14.10.2018 08:42

niestety trza robić..

Iza

@Anonimus3, bardzo proszę o niewdawanie się w tego typu dyskusje zarówno z @Mario, jak i z innymi osobami w przyszłości. Takie wypowiedzi zaśmiecają forum, a nie wnoszą nic rzeczowego do dyskusji. Czy są na forum osoby, które chciałyby przedstawić w sposób rzeczowy i kulturalny swoje zdanie na temat pracy w Poltech?

anonymous

pracowałem w tej firmie w Niemczech w Magdeburgu praca spoko jak wszędzie ludzie jak ludzie jedni ok a drudzy wiadomo ale idzie się przyzwyczaić .......ale kasa totalna beznadzieja 1500 euro za ponad 200 godzin i to norma szczerze nie polecam tej firmy jest po prostu słaba na rynku jest wiele lepszych firm takie jest moje zdanie pozdrawiam Rafał

Richard
@anonymous 29.08.2018 21:40

Jak za ponad 200h co ty za bzdury piszesz max 184 reszta do banku godzin żeby na zjazd mieć. Powyżej 184 nie wypłacają.

Jacek
@anonymous 29.08.2018 21:40

A więc 1500 euro na początek, mieszkanie za darmo, zwrot kosztów dojazdu, płatny urlop i to za aż 184 godziny. No masz rację prawdziwe dziadostwo. W następnej firmie na pewno OBIECALI ci DUŻO więcej. POWODZENIA

N8ck
@Richard 03.09.2018 20:01

Od takich głupot jak piszesz to śmiać się tylko.

Mario
@Jacek 05.09.2018 15:10

Tak ja pracuje w firmie poltech od marca tego roku i jak do tej pory nie otrzymalem zjazdowego klamstwo ta furma to powinna nazywac sie ale kant i oszust

anonymous
@Mario 24.09.2018 16:41

A jaka kolwiek premia ludzie o czym wy piszecie klamstwo i przeroby my w umowach mamy stawki godzinowe bzdura totalna

Zbyszek01
@anonymous 24.09.2018 16:44

Ja również pracuje w firmie Poltech od Marca 2018 i jak do tej pory wszystko zgodnie z umową. Wynagrodzenie zawsze na czas, co miesiąc pasek wynagr. do wglądu, zwroty za przejazdy są, darmowe mieszkanie, przewóz z kwatery do pracy. Netto na rękę zawsze mogło być więcej ale porównanie mam i jestem zadowolony. Robota taka ze po paru dniach chcialem rezygnowac ale poznalem pare knifow, troche mi brygadzista pomogl i jakos poszlo i pracuje dalej... zobaczymy co to bedzie zimą.

anonymous
@Mario 24.09.2018 16:41

jak sie z matkom mieszka to sie nie dostaje

Mario

Ty anonymus 2 ty chyba ssasz jeszcze cyca mamusi

Anonimus3
@Mario 29.09.2018 07:44

A ty nie?

Iza

@Arni2018, ja niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie, ponieważ nie pracuję w Poltech. Mam jednak nadzieję, że dostaniesz odpowiedź od któregoś z pracowników! Zdecydowałeś już, czy będziesz aplikował do pracy w tym miejscu? Bardzo proszę osoby wypowiadające się poniżej o rzeczowe i kulturalne wypowiedzi!

Iza

@Arni, rozumiem, że pytasz, bo jesteś zainteresowany podjęciem pracy w Poltech. Masz już doświadczenie zawodowe w branży? Jestem ciekawa, jaka atmosfera panuje w firmie i czy pracownicy są dla siebie pomocni i życzliwi. Czy ktoś mógłby podjąć ten temat?

Arni2018
@Iza 19.09.2018 15:25

Tak jestem zainteresowany pracą. Doświadczenie mam.A zjazdy do kraju jak wyglądają.

Iza

@Zbyszek01, a na czym polega Twoja praca w Poltech? Jestem ciekawa, w jakim trybie się pracuje, po ile godzin i jak wtedy wygląda chociażby kwestia przerw. @anonymous, długo już pracujesz w firmie Poltech? Jak oceniasz tego pracodawcę? Przypominam, że znajdujemy się na forum publicznym, a niektóre z wyrażeń, których używacie, mogą zostać odebrane jako pomówienie.

Arni

Witam. Mam pyt. Jak wyglądaja regularne zjazdy do Polski w Pol tech

Iza

@Jacek, brzmi to naprawdę całkiem nieźle! Dziękuję za Twoją rozbudowaną odpowiedź, pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego! Jeśli ktoś chciałby jeszcze dodać kilka słów na temat pracy w Poltech - zachęcam!

Iza

@Kowalski, mógłbyś nieco rozwinąć swoją wypowiedź? Niewiele mówi ona o pracy w Poltech, a takimi opiniami się tutaj dzielimy. @Jacek, a Ty pracujesz w Poltech? To, co piszesz brzmi całkiem nieźle. A jak wyglądają warunki zakwaterowania oferowane przez firmę? @N8ck, a jakie jest Twoje zdanie na temat pracy w tym miejscu? Warto dzielić się swoim zdaniem na forum! Na pewno zostanie docenione.

Jacek
@Iza 05.09.2018 21:56

Tak, ja pracuję w firmie Poltech. Warunki zakwaterowania są w porządku. Mieszkam w mieszkaniu 3 pokojowym z urządzoną kuchnią, Razem ze mną mieszka jeszcze 4 kolegów. Wszystkie koszty pokrywa firma. Do pracy mamy bardzo blisko ok 2 km i mamy busa. Warunki pracy i wypłata też mi pasują. Firma docenia fachowców i to że ktoś w firmie pracuje dłużej. Na początek 1500 a jak się znasz na robocie i masz chęci to zarabia się więcej.

Kowalski

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :)

Iza

@anonymous, ale wątek ten dotyczy pracy w Poltech w Polsce, a dokładniej w Tarnowskich Górach. Może tutaj warunki wyglądają nieco inaczej? Masz może jakieś informacje na ten temat? Czy firma Poltech prowadzi obecnie jakieś ciekawe rekrutacje? Aplikował ktoś z Was niedawno?

anonymous

a jeszcze jak ktoś chce tam jechać to zastanówcie się dlaczego jest tam tak duża rotacja pracowników ??? Proste BO PŁACĄ ŚMIESZNE PIENIĄDZE ogólnie DZIADY....

Iza

@disgusted, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w Poltech w Tarnowskich Górach, tak? Możesz napisać coś na temat tego, jak postrzegasz tego pracodawcę? Jestem ciekawa, jakie warunki oferuje. Czy ktoś z Was chciałby jeszcze coś dodać na temat pracy w tej firmie? Gorąco zachęcam do wypowiadania się na forum!

Marek

Witam. Rozgladam sie za zmiana pracy. Aktualnie na olx jest oferta pracy na magazyniera na TG, czy moze ktos z aktualnie pracujacych wypowiedziec sie o firmie? czy warto wysylac cv i jakie sa zarobki?

Bartek
@Marek 31.07.2018 14:32

O wózku zapomnij, będziesz na produkcji, praca na akord. Więcej Ukraińców niż Polaków, tak zawyzaja normy że nie sposób ich wyrobić.

disgusted
@Bartek 01.08.2018 12:38

gdzie poltech w TG ma produkcję? naucz się proszę czytać ze zrozumieniem @Bartku.

Iza

@stary pracownik, tak, to prawda, jestem moderatorem forum GoWork.pl (co zresztą nie jest żadną tajemnicą) i moją rolą jest aktywizacja uczestników dyskusji oraz dopytywanie o szczegóły. Dzięki temu dowiadujemy się wielu ciekawych rzeczy, które, być może, same z siebie nie byłyby napisane przez pracowników. Idąc dalej - osoby zainteresowane pracą w danym miejscu mają jaśniejszy obraz sytuacji. Moderatorzy obecni są na forum już od dawna i nie mamy problemów z uzyskiwaniem odpowiedzi na zadawane przez nas pytania - nikogo do ich udzielania nie zmuszamy.

Iza

@Nowy pracownik, bardzo proszę o kulturalne wypowiedzi na forum. Przypominam, że obowiązuje tu regulamin, a w nim jasno określone zasady. Zachęcam do zapoznania się: https://www.gowork.pl/regulamin Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Poltech? Jak oceniacie tego pracodawcę na tle innych, podobnych firm z branży?

stary pracownik
@Iza 09.08.2018 15:33

Droga Izo, o Poltechu to już się tyle nadowiadywałaś, może choć raz porozmawiamy o twoim pracodawcy ? Wygląda na to, że jest nim GOWORK. Co się stało, że GOWORK musi zatrudniać ludzi do nakłaniania do wpisów. Czyżby ludzie się już z orientowali, że tych bzdur nie warto czytać i mało kto tu zagląda ?

ozas135

Witam panowie dostałem ofertę jako zbrojarz spawacz obiecali 1500euro na czysto bez godzin nadliczbowych czyli po 8 dziennie 160170 godz napiszcie szczerze jak to jest ile można zarobić średnio

Xxx
@ozas135 19.02.2017 11:46

Zalezy od brygadzisty. Ale jak jestes kumaty w robocie to te 1.5 1.6 bedziesz mial . zalezy tez od werku

Androsss

Mam propozycje wyjazdu do Niemiec jako betoniarz z firmy Poltech.Chcialem sie dowiedziec od kogos kto wyjezdzal z tej firmy jako betoniarz i jak tak naprawde wyglada sytuacja na miejscu.Chodzi mi o zarobki na czysto i jak jest z zakwaterowaniem zapewnionym bezplatnie przez pracodawce.Prosze o odpowiedz.

Xxx
@Androsss 21.05.2018 16:29

... Tyle w temacie

Nowy pracownik

3 tysie w Gliwicach:)? Na pewno... Kierownik na rozmowie obiecuje zlote gory 2500zl na poczatek plus premia za przerób plus premia jakas uznaniowa wszystko elegancko ci rozpisze efekt końcowy taki ze przyszedł po miesiacu i mowi nam ze przez pierwsze dwa miesiące nie mamy żadnej premi tko gołą podstawę. Jednym słowem zrobił nas w (usunięte przez administratora) Warunki pracy fatalne, kusz,pył i opary spawalnicze zero jakiejs wentylacji a zapierd....c trzeba bo normy sa tak zawyżone ze jeszcze nikt z nas nawet do niej sie nie zbliżył... brygadzista tylko mordę wydziera i cwaniaka zgrywa a przez pierwsze dwa tygodnie to jakis Ukrainiec mi pokazywal jak robic... Nie polecam...chyba ze lubisz byc ladowany w konia:)

Iza

@Marek, a jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące na tym stanowisku? Zdecydujesz się aplikować do pracy w Poltech? Jeśli uda Ci się dostać pracę w tej firmie koniecznie podziel się później z nami swoją opinią na temat tego pracodawcy. @Bartek, rozumiem, że pracujesz w Poltech w Tarnowskich Górach. Czy w firmie tej jest szansa na uzyskanie awansu? W jakim sposób motywowani są pracownicy? Zachęcam do podzielenia się swoimi odczuciami na temat tego pracodawcy!

Czarek

Tak skrajnie różne opinie, że zupełnie nie wiem co sądzić! Idealnych firm nie ma i wszędzie mogą zdarzyć się trudne momenty.

Cong Le Mao

"Podstawowym obowiązkiem pracodawcy w takim okresie jest zapewnienie pracownikom nieodpłatnie zimnych napojów do picia. W odniesieniu do osób pracujących na otwartej powierzchni pracodawca ma obowiązek zapewnić napoje w momencie, gdy temperatura przekracza 25 stopni Celsjusza, a pracownikom biurowym, kiedy temperatura przekroczy 28 stopni. Niezależnie od tego, czy praca jest wykonywana w pomieszczeniu czy na otwartej powierzchni, napoje powinny być dostępne dla pracowników w ciągu całej zmiany roboczej. Co ważne, nierespektowanie przez pracodawcę tego obowiązku stanowi wykroczenie zagrożone karą grzywny od 1 do 30 tysięcy złotych Według przepisów pracodawcy mogą również poprawić komfort pracy w czasie upalnych dni na przykład wydłużając przerwy lub odpowiednio skracając czas pracy. Pracodawca może to zrobić z własnej inicjatywy lub na wniosek pracowników - nie ma jednak takiego obowiązku. Co ważne, jeśli się na to zdecyduje, nie może obniżyć pracownikom wynagrodzenia." Autor: mb//bgr / Źródło: tvn24bis.pl

Zostaw opinię o Poltech Sp. z o.o. - Tarnowskie Góry

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltech Sp. z o.o.