Poltech Sp. z o.o.

Tarnowskie Góry

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 127 ocen.

Poltech Sp. z o.o.
3 127 6 1

Opinie o Poltech Sp. z o.o.

K

Praca do lekkich nie należy. Może i była by znosna gdyby nie brygadzista Mariusz którego kultura osobista niczym nie przewyższa tej panującej w chlewiku z swinkami. A najgorsze że kierownik w pełni akceptuje to w jaki sposób brygadzista ten odnosi się do pracowników. Przez to nigdy nie bedzie tu dobrej atmosfery pracy i nadal będzie tak duża rotacja pracowników.

Iza
@K 16.10.2018 22:01

@K, dziękuję za podzielenie się swoją opinią na forum. Prosiłabym jednak o nieużywanie imion konkretnych osób trzecich - takie dane podlegają ochronie i nie powinny być podawane do publicznej wiadomości. Piszesz, że praca "byłaby znośna" - rozumiem więc, że jesteś w stanie wymienić jakieś plusy pracy w Poltech, tak?

Aro
@K 16.10.2018 22:01

Gruby wcale nie lepszy ... Tu można liczyć tylko na Ukraińców.

yk

nie polecam Moje sugestie dla Poltech Sp. z o.o.: nie polecam

ja
@yk 09.10.2018 20:19

A czemu nie polecasz ? Czy może ktoś mi powiedzieć jakie są plusy a jakie minusy pracy, bo chciałbym aplikować a nie wiem czy warto. Na stronie widzę, że ciągle szukają ludzi czy tam jest aż tak duża rotacja ? Nie chcę wpadać z deszczu pod rynnę i szukam stabilnego zatrudnienia.

yk
@ja 14.10.2018 08:42

niestety trza robić..

Iza

@Anonimus3, bardzo proszę o niewdawanie się w tego typu dyskusje zarówno z @Mario, jak i z innymi osobami w przyszłości. Takie wypowiedzi zaśmiecają forum, a nie wnoszą nic rzeczowego do dyskusji. Czy są na forum osoby, które chciałyby przedstawić w sposób rzeczowy i kulturalny swoje zdanie na temat pracy w Poltech?

anonymous

pracowałem w tej firmie w Niemczech w Magdeburgu praca spoko jak wszędzie ludzie jak ludzie jedni ok a drudzy wiadomo ale idzie się przyzwyczaić .......ale kasa totalna beznadzieja 1500 euro za ponad 200 godzin i to norma szczerze nie polecam tej firmy jest po prostu słaba na rynku jest wiele lepszych firm takie jest moje zdanie pozdrawiam Rafał

Richard
@anonymous 29.08.2018 21:40

Jak za ponad 200h co ty za bzdury piszesz max 184 reszta do banku godzin żeby na zjazd mieć. Powyżej 184 nie wypłacają.

Jacek
@anonymous 29.08.2018 21:40

A więc 1500 euro na początek, mieszkanie za darmo, zwrot kosztów dojazdu, płatny urlop i to za aż 184 godziny. No masz rację prawdziwe dziadostwo. W następnej firmie na pewno OBIECALI ci DUŻO więcej. POWODZENIA

N8ck
@Richard 03.09.2018 20:01

Od takich głupot jak piszesz to śmiać się tylko.

Mario
@Jacek 05.09.2018 15:10

Tak ja pracuje w firmie poltech od marca tego roku i jak do tej pory nie otrzymalem zjazdowego klamstwo ta furma to powinna nazywac sie ale kant i oszust

anonymous
@Mario 24.09.2018 16:41

A jaka kolwiek premia ludzie o czym wy piszecie klamstwo i przeroby my w umowach mamy stawki godzinowe bzdura totalna

Zbyszek01
@anonymous 24.09.2018 16:44

Ja również pracuje w firmie Poltech od Marca 2018 i jak do tej pory wszystko zgodnie z umową. Wynagrodzenie zawsze na czas, co miesiąc pasek wynagr. do wglądu, zwroty za przejazdy są, darmowe mieszkanie, przewóz z kwatery do pracy. Netto na rękę zawsze mogło być więcej ale porównanie mam i jestem zadowolony. Robota taka ze po paru dniach chcialem rezygnowac ale poznalem pare knifow, troche mi brygadzista pomogl i jakos poszlo i pracuje dalej... zobaczymy co to bedzie zimą.

anonymous
@Mario 24.09.2018 16:41

jak sie z matkom mieszka to sie nie dostaje

Mario

Ty anonymus 2 ty chyba ssasz jeszcze cyca mamusi

Anonimus3
@Mario 29.09.2018 07:44

A ty nie?

Iza

@Arni2018, ja niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie, ponieważ nie pracuję w Poltech. Mam jednak nadzieję, że dostaniesz odpowiedź od któregoś z pracowników! Zdecydowałeś już, czy będziesz aplikował do pracy w tym miejscu? Bardzo proszę osoby wypowiadające się poniżej o rzeczowe i kulturalne wypowiedzi!

Iza

@Arni, rozumiem, że pytasz, bo jesteś zainteresowany podjęciem pracy w Poltech. Masz już doświadczenie zawodowe w branży? Jestem ciekawa, jaka atmosfera panuje w firmie i czy pracownicy są dla siebie pomocni i życzliwi. Czy ktoś mógłby podjąć ten temat?

Arni2018
@Iza 19.09.2018 15:25

Tak jestem zainteresowany pracą. Doświadczenie mam.A zjazdy do kraju jak wyglądają.

Iza

@Zbyszek01, a na czym polega Twoja praca w Poltech? Jestem ciekawa, w jakim trybie się pracuje, po ile godzin i jak wtedy wygląda chociażby kwestia przerw. @anonymous, długo już pracujesz w firmie Poltech? Jak oceniasz tego pracodawcę? Przypominam, że znajdujemy się na forum publicznym, a niektóre z wyrażeń, których używacie, mogą zostać odebrane jako pomówienie.

Arni

Witam. Mam pyt. Jak wyglądaja regularne zjazdy do Polski w Pol tech

Iza

@Jacek, brzmi to naprawdę całkiem nieźle! Dziękuję za Twoją rozbudowaną odpowiedź, pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego! Jeśli ktoś chciałby jeszcze dodać kilka słów na temat pracy w Poltech - zachęcam!

Iza

@Kowalski, mógłbyś nieco rozwinąć swoją wypowiedź? Niewiele mówi ona o pracy w Poltech, a takimi opiniami się tutaj dzielimy. @Jacek, a Ty pracujesz w Poltech? To, co piszesz brzmi całkiem nieźle. A jak wyglądają warunki zakwaterowania oferowane przez firmę? @N8ck, a jakie jest Twoje zdanie na temat pracy w tym miejscu? Warto dzielić się swoim zdaniem na forum! Na pewno zostanie docenione.

Jacek
@Iza 05.09.2018 21:56

Tak, ja pracuję w firmie Poltech. Warunki zakwaterowania są w porządku. Mieszkam w mieszkaniu 3 pokojowym z urządzoną kuchnią, Razem ze mną mieszka jeszcze 4 kolegów. Wszystkie koszty pokrywa firma. Do pracy mamy bardzo blisko ok 2 km i mamy busa. Warunki pracy i wypłata też mi pasują. Firma docenia fachowców i to że ktoś w firmie pracuje dłużej. Na początek 1500 a jak się znasz na robocie i masz chęci to zarabia się więcej.

Kowalski

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :)

Iza

@anonymous, ale wątek ten dotyczy pracy w Poltech w Polsce, a dokładniej w Tarnowskich Górach. Może tutaj warunki wyglądają nieco inaczej? Masz może jakieś informacje na ten temat? Czy firma Poltech prowadzi obecnie jakieś ciekawe rekrutacje? Aplikował ktoś z Was niedawno?

anonymous

a jeszcze jak ktoś chce tam jechać to zastanówcie się dlaczego jest tam tak duża rotacja pracowników ??? Proste BO PŁACĄ ŚMIESZNE PIENIĄDZE ogólnie DZIADY....

Iza

@disgusted, po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w Poltech w Tarnowskich Górach, tak? Możesz napisać coś na temat tego, jak postrzegasz tego pracodawcę? Jestem ciekawa, jakie warunki oferuje. Czy ktoś z Was chciałby jeszcze coś dodać na temat pracy w tej firmie? Gorąco zachęcam do wypowiadania się na forum!

Marek

Witam. Rozgladam sie za zmiana pracy. Aktualnie na olx jest oferta pracy na magazyniera na TG, czy moze ktos z aktualnie pracujacych wypowiedziec sie o firmie? czy warto wysylac cv i jakie sa zarobki?

Bartek
@Marek 31.07.2018 14:32

O wózku zapomnij, będziesz na produkcji, praca na akord. Więcej Ukraińców niż Polaków, tak zawyzaja normy że nie sposób ich wyrobić.

disgusted
@Bartek 01.08.2018 12:38

gdzie poltech w TG ma produkcję? naucz się proszę czytać ze zrozumieniem @Bartku.

Iza

@stary pracownik, tak, to prawda, jestem moderatorem forum GoWork.pl (co zresztą nie jest żadną tajemnicą) i moją rolą jest aktywizacja uczestników dyskusji oraz dopytywanie o szczegóły. Dzięki temu dowiadujemy się wielu ciekawych rzeczy, które, być może, same z siebie nie byłyby napisane przez pracowników. Idąc dalej - osoby zainteresowane pracą w danym miejscu mają jaśniejszy obraz sytuacji. Moderatorzy obecni są na forum już od dawna i nie mamy problemów z uzyskiwaniem odpowiedzi na zadawane przez nas pytania - nikogo do ich udzielania nie zmuszamy.

Iza

@Nowy pracownik, bardzo proszę o kulturalne wypowiedzi na forum. Przypominam, że obowiązuje tu regulamin, a w nim jasno określone zasady. Zachęcam do zapoznania się: https://www.gowork.pl/regulamin Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Poltech? Jak oceniacie tego pracodawcę na tle innych, podobnych firm z branży?

stary pracownik
@Iza 09.08.2018 15:33

Droga Izo, o Poltechu to już się tyle nadowiadywałaś, może choć raz porozmawiamy o twoim pracodawcy ? Wygląda na to, że jest nim GOWORK. Co się stało, że GOWORK musi zatrudniać ludzi do nakłaniania do wpisów. Czyżby ludzie się już z orientowali, że tych bzdur nie warto czytać i mało kto tu zagląda ?

ozas135

Witam panowie dostałem ofertę jako zbrojarz spawacz obiecali 1500euro na czysto bez godzin nadliczbowych czyli po 8 dziennie 160170 godz napiszcie szczerze jak to jest ile można zarobić średnio

Xxx
@ozas135 19.02.2017 11:46

Zalezy od brygadzisty. Ale jak jestes kumaty w robocie to te 1.5 1.6 bedziesz mial . zalezy tez od werku

Androsss

Mam propozycje wyjazdu do Niemiec jako betoniarz z firmy Poltech.Chcialem sie dowiedziec od kogos kto wyjezdzal z tej firmy jako betoniarz i jak tak naprawde wyglada sytuacja na miejscu.Chodzi mi o zarobki na czysto i jak jest z zakwaterowaniem zapewnionym bezplatnie przez pracodawce.Prosze o odpowiedz.

Xxx
@Androsss 21.05.2018 16:29

... Tyle w temacie

Nowy pracownik

3 tysie w Gliwicach:)? Na pewno... Kierownik na rozmowie obiecuje zlote gory 2500zl na poczatek plus premia za przerób plus premia jakas uznaniowa wszystko elegancko ci rozpisze efekt końcowy taki ze przyszedł po miesiacu i mowi nam ze przez pierwsze dwa miesiące nie mamy żadnej premi tko gołą podstawę. Jednym słowem zrobił nas w (usunięte przez administratora) Warunki pracy fatalne, kusz,pył i opary spawalnicze zero jakiejs wentylacji a zapierd....c trzeba bo normy sa tak zawyżone ze jeszcze nikt z nas nawet do niej sie nie zbliżył... brygadzista tylko mordę wydziera i cwaniaka zgrywa a przez pierwsze dwa tygodnie to jakis Ukrainiec mi pokazywal jak robic... Nie polecam...chyba ze lubisz byc ladowany w konia:)

Iza

@Marek, a jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące na tym stanowisku? Zdecydujesz się aplikować do pracy w Poltech? Jeśli uda Ci się dostać pracę w tej firmie koniecznie podziel się później z nami swoją opinią na temat tego pracodawcy. @Bartek, rozumiem, że pracujesz w Poltech w Tarnowskich Górach. Czy w firmie tej jest szansa na uzyskanie awansu? W jakim sposób motywowani są pracownicy? Zachęcam do podzielenia się swoimi odczuciami na temat tego pracodawcy!

Czarek

Tak skrajnie różne opinie, że zupełnie nie wiem co sądzić! Idealnych firm nie ma i wszędzie mogą zdarzyć się trudne momenty.

Cong Le Mao

"Podstawowym obowiązkiem pracodawcy w takim okresie jest zapewnienie pracownikom nieodpłatnie zimnych napojów do picia. W odniesieniu do osób pracujących na otwartej powierzchni pracodawca ma obowiązek zapewnić napoje w momencie, gdy temperatura przekracza 25 stopni Celsjusza, a pracownikom biurowym, kiedy temperatura przekroczy 28 stopni. Niezależnie od tego, czy praca jest wykonywana w pomieszczeniu czy na otwartej powierzchni, napoje powinny być dostępne dla pracowników w ciągu całej zmiany roboczej. Co ważne, nierespektowanie przez pracodawcę tego obowiązku stanowi wykroczenie zagrożone karą grzywny od 1 do 30 tysięcy złotych Według przepisów pracodawcy mogą również poprawić komfort pracy w czasie upalnych dni na przykład wydłużając przerwy lub odpowiednio skracając czas pracy. Pracodawca może to zrobić z własnej inicjatywy lub na wniosek pracowników - nie ma jednak takiego obowiązku. Co ważne, jeśli się na to zdecyduje, nie może obniżyć pracownikom wynagrodzenia." Autor: mb//bgr / Źródło: tvn24bis.pl

Iza

@Bogdan, rozumiem, że interesuje Cię praca w Poltech. Jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? @Były ludź, a długo pracowałeś w tej firmie? Jaka atmosfera w niej panowała i w jakim trybie odbywała się praca? @Cong Le Mao, a czy dojazd do miejsca pracy też odbywał się na koszt pracodawcy?

Adam

Polecam gelsenkirchen można pić bo majster co drugi dzień pijany

Bogdan

Jakie zarobki na produkcji w gliwicach, tak jak w ogłoszeniu 3tys na rękę?

Były ludź

Nie polecam firmy! Prezes chyba nie wie co sie dzieje w niemczech! Warunki mieszkalne słabe! Chodz fakt zakwaterowanie na koszt pracodawcy Stawka rzekomo 12 16 e za godz po czym na umowie ukazuje sie 8.24e brutto !! Na zakwaterowaniu alkoholizm konkretny !!! Ogromny przemiał ludzi Nie polecam ! Lepiej poszukać czegoś lepszego.

Cong Le Mao

Stanowczo odradzam, nie zapłacone nadgodziny, praca na akord za stawkę godzinową. Zorobki w porównaniu do wykonanej pracy słabe. Duża rotacja pracowników. Plusem są zapewnione kwatery opłacone przez pracodawcę, niestety niezbyt komfortowe.

Iza

Poltech Sp. z o.o. na swojej stronie internetowej publikuje sporo aktualnych ofert pracy http://pol-tech.eu/kariera Czy ktoś z was może zamierza aplikować? A może ktoś ostatnio brał udział w rekrutacji i może się z nami podzielić informacjami, jak ona przebiega? @Benek Mógłbyś się z nami podzielić co dobrego słyszałeś o pracy w Poltech?

Luis

Pracuje tam juz pare lat i nie jest tak do konca prawda to co pisza goscie nieudaczniki jak znasz sie na swojej robocie i wiesz po co tam przyjezdzasz to robota nie jest taka zła oczywiscie wynagrodzenia mogłyby byc lepsze ale polowa gosci ktorzy tam jada to jedyne co umia to dlubac w nosie i narzekac czasami sa nawet tacy ze niewiedza do czego słuzy jakies narzedzie i pozniej na tych nieudacznikow trzeba robic a za godziny firma musi im wyplacic i tak wiec jak moge w czyms pomoc to tu potrzeba tylko ludzi co znaja sie na robocie reszta niech wsiada w żuka i jedzie w przeciwnym kierunku

Zostaw opinię o Poltech Sp. z o.o. - Tarnowskie Góry

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poltech Sp. z o.o.