brak logo

Info-grupa.pl

Wrocław

Opinie o Info-grupa.pl

anonim 2011-03-18 13:34:19
Cześć!!! Mam pytanie ile proponują brutto na stanowisku konsultanta telefonicznego bo mam rozmowę w poniedziałek. W jakich godzinach się pracuje? To jest umowa zlecenie tak? Czym ta firma się zajmuje głównie? Bardzo proszę o odp. Pozdrawiam.
Też szukam pracy 2011-04-01 04:08:30
Idź i dowiesz się.
A tak w ogóle idziesz na rozmowę do firmy i nie wiesz co robi ? To jak Ty wysyłasz swoje CV ? Gdzie popadnie :-)
Gratulacje.
anonim 2011-06-09 20:42:16
Pracuję tu kilka miesięcy i uważam, że jest to normalna firma. Atmosfera jest ok - trzeba dzwonić, ale w telemarketingu to chyba normalne że praca na tym polega, że się dzwoni. Jak sprzedajesz to zarabiasz :-) trudno wymagać dużo kasy jak się mało daje od siebie. Pozdrawiam.
anonim 2011-10-19 08:57:38
polecam serdecznie :)
marcin 2011-11-10 11:23:15
może mi ktoś napisać jakiego dnia miesiąca wypłacają wynagrodzenia?
anonim 2011-11-14 22:56:57
zawsze zgodnie z prawem, czyli max do (zwykle wcześniej) 7 dni od podpisania rachunku przez konsultanta
pracow 2011-12-09 10:43:32
firma ok, polega na kontakcie z klientem robieniu zamówień i weryfikacji bazy danych. jak się chce komus pracować to można zarobic naprawde dobrze nawet ( usunięte przez administratora )wiec jak na prace dla np studenta zaocznego to moim zdaniem ok. fajna atmosfera i ludzie
jasne 2011-12-12 13:49:13
jasne jasne piszcie takie brednie ciągle
nieznany nick 2011-12-29 02:47:18
+luźne godziny pracy- przychodzisz na która chcesz.( sam wpisujesz ile godzin pracujesz danego dnia )
+ bardzo miła atmosfera
+pracujesz w tedy kiedy chcesz, Luźne podejście do pracy Oczywiście jesteś z tego potem rozliczany.
+ Jak nie masz w domu kawy z tesco to zawsze możesz się przyjść napić.
+... albo umyć pod prysznicem, bo też jest .

- Obecnie najniższe wynagrodzenie wśród pracodawców typu call-center w Częstochowie .
Jeśli jesteś dobry i trzepiesz ( usunięte przez administratora )
Jeśli jednak nie sprawdziłeś się ani tu ani tu a ( usunięte przez administratora ) info-grupa.
- zero szkoleń, czyli radzisz sobie sam.
- bardzo słabe wyposażenie biur w najpotrzebniejsze urządzenia jak chociażby komputer ( bezcenny w tej pracy ) - tracisz tylko czas aż zwolni się i można będzie wpisać umowę, sprawdzić poczte i odpowiedzieć na maila...

Ogółem średnio, bo firma ma już kilka lat a dopiero zaczyna się rozwijać ( czyt. kupili zestaw długopisów i notesików )
Pracująca 2011-12-29 22:00:44
Każdy ma wybór, albo pracować w call center typu \"kopalania\" gdzie każde odejście od telefonu jest liczone i odejmowane od kasy albo pracować w info-grupie gdzie przymykają na to oko.
Można pracować tam gdzie każde spóźnienie powoduje mniejszą podstawę lub w info-grupie gdzie manager przymknie oko.
I nie wiem gdzie jest taka klauzula, że nie można zarobić więcej niż ( usunięte przez administratora ) bez jakiś większych problemów.
No może kolega policzył sobie podstawę a nie był kompletu godzin to dostał mniej. Za brak obecności nie płacą. A prowizja ze sprzedaży ominęła kolegę bo się przecież zwolnił to jak wpłata przyszła kiedy już kolega nie był pracownikiem to nie dziwi, że nic nie dostał.
Zresztą zawsze możesz iść do sądu - masz rację wygrasz, nie masz racji przegrasz i zapłacisz koszty sądowe pewnie jakieś( usunięte przez administratora )zeta a i za pisanie kłamstw zawsze firma może Cię pozwać o zniesławienia.
Zresztą zawsze możesz iść do konkurencji.
A tak w ogóle to w sumie nie dziwi nikogo, że piszą negatywne opinie na forum zawsze Ci, którym się nie powiodło :-)
Ciekawe czemu ?
I nigdy te osoby nie podpisują się swoim nazwiskiem - czemu ?
Jak myślicie ?
anonim 2012-02-29 17:31:00
Praca nie daje żadnej stabilizacji, ani rozwoju.. Co miesiąc nowa umowa. Żadnych szkoleń, tylko na początku wstępne szkolenie o ile można to nazwać szkoleniem... i do tego marne zaroki.
pracownik 2012-02-29 22:09:00
a ja uważam, że jak ktoś czegoś nie wie to zawsze może zapytać przełożonego i uzyska się odpowiedź, bo oni są dla pracowników i zawsze pomagają, jak się chce pomocy :-)
nie ważny 2012-04-12 12:46:12
Szanujące się firmy inwestują w pracowników pieniądze przeliczane na setki albo i tysiące zł . Jasne jest że taka inwestycja zwróci się prędzej czy póżniej. Odpowiedź ,, jak czegoś nie wiesz to idź zapytaj,, myśle że najlepiej obrazuje podejście firmy do kwestii szkoleń.

Nie miałem wcześniej styczności z taką branżą, mam motywacje do pracy i chce zarobić ( im wiecej tym lepiej, to chyba oczywiste ). Jak w takim razie mam odnieść ,, sukces,, w takim zawodzie, jeśli szkolenie jakie otrzymałem to pliczek kartek, przesluchanie 2 rozmów i polecenie -dzwoń ?
sukcesowiczka;) 2012-05-10 14:11:19
albo masz\"to coś\"i jesteś dobrym sprzedawca albo nie.produkt który się sprzedaje nie jest kredytem hipotecznym z 1000 stronicowa umowa wiec jak moga Cie szkolić przez miesiac?materiały dostajesz po to zeby się wesprzec. Nikt Ci nie narzuca tego, jak masz sprzedawac. Mozesz opracowac swoja strategie. Ogólnie klimat i ludzie pracujący są ok. Zarobki dla tych ktorym sie nie chce +/- 1000zł, dla tych którym się chce 1500-1900 Gorzej jest z pazernym właścicielem, który ciągle \"polepsza\" warunki wynagradzania a tak naprawde nic nie zmienia poza zmniejszaniem wynagrodzeń. Gdyby kasa była lepsza to i ludzie by po miesiacu nie rezygnowali i wygladaloby to inaczej bo każdy by tą prace szanował. A 1200zł to sorry ale wszedzie sie da zarobić.
jasne 2012-05-15 16:25:00
no bo to prowadzi Pan co może handlem jabłkami na placu się zająć hahaaha
nick 2012-05-17 15:50:27
W temacie o firmie typu call center, wogole nie powinno poruszac sie kwestii wynagrodzenia. Jest to mocno indywidualna sprawa.
Pracodawcy i ,,menagerowie,, wypowiadajacy sie w tym temacie powiedza ze zarobisz duzo. Hejterzy ze wynagrodzenie jest bardzo male.Tego tematu sie nie porusza i juz.
Prawda jest taka ze jak przchodzisz z ulicy, dadza ci telefon do reki i jesli szybko nie znajdziesz tego zlotego sposobu na siebie to nikt cie nie poprowadzi za rączke i niestety trzeba bedzie szukac nowej pracy.Nie przekonasz sie czy jestes kiepski czy moze tylko czegos ci brak w rozmowie z klientem.
Norma jest to, ze przychodzi nowy pracownik, robi duze oczy i juz nastepnego dnia sie nie pokazuje. jest inaczej ? No wlaśnie... to rownież jest efekt przeprowadzonego szkolenia.
Wielokrotnie przetacza sie tu temat milych warunkow pracy... a i owszem. Sa tu 2 grupy ludzi. Jesli nalezysz do tych wypowiadajacych sie troche wyzej i wysylajacych do pracy typu ,, handel jabłkami na placu ,, to na pewno milo. Jesli do tych drugich, to juz nie koniecznie .
Pozdrawiam.
xxx 2012-05-18 21:03:23
a co to przedszkole, żeby za rękę prowadzić?

uważam, ze jak ktoś znika po pierwszym czy drugim dniu szkolenia i nawet nie spróbuje zadzwonić - to o co ta dyskusja?
sprzedaż nie jest dla wszystkich, albo to masz albo nie...

jak wolisz iść do firmy, w której każą czytać skrypt i nawet słowa od siebie nie masz szansy dodać to są takie - idź! są takie, byłem w takiej 2 tygodnie...

jeżeli wolisz mieć wpływ na rozmowę z klientem to warto spróbować w tej firmie

a co do właściciela - wymyśl sobie co chcesz robić, znajdź wspólników, wyłóż kasę - 100 000 to pewnie mało, załóż firmę, zatrudnij pracowników, znajdź biuro, opłać wszystko - ZUS, podatki, pensje, telefony, neta, kup sprzęt itd.

„Znacznie trudniej jest sądzić siebie niż bliźniego” powiedział Mały Książę...

miłego weekendu życzę wszystkim, którzy tylko wymagać potrafią, a pracować się nie chce
... 2012-05-19 12:20:29
Ja nie wiem po co ostatnio tyle tych szkol pootwierali .Nie potrzebnie nazbieralo sie tylko tych inzynierow, technikow i magistrow . W koncu liczy sie tylko ,,to cos,, i albo to masz i sobie wszedzie od razu poradzisz albo przepadles .
Praca dla ludzi z doswiadczeniem. Nie masz doswiadczenia - nie probuj bo stracisz tylko czas i nerwy.
nick 2012-05-19 12:44:41
xxx - 2012-05-18 21:03:23

a co to przedszkole, żeby za rękę prowadzić?



uważam, ze jak ktoś znika po pierwszym czy drugim dniu szkolenia i nawet nie spróbuje zadzwonić - to o co ta dyskusja?

sprzedaż nie jest dla wszystkich, albo to masz albo nie...



jak wolisz iść do firmy, w której każą czytać skrypt i nawet słowa od siebie nie masz szansy dodać to są takie - idź! są takie, byłem w takiej 2 tygodnie...



jeżeli wolisz mieć wpływ na rozmowę z klientem to warto spróbować w tej firmie



a co do właściciela - wymyśl sobie co chcesz robić, znajdź wspólników, wyłóż kasę - 100 000 to pewnie mało, załóż firmę, zatrudnij pracowników, znajdź biuro, opłać wszystko - ZUS, podatki, pensje, telefony, neta, kup sprzęt itd.



„Znacznie trudniej jest sądzić siebie niż bliźniego” powiedział Mały Książę...



miłego weekendu życzę wszystkim, którzy tylko wymagać potrafią, a pracować się nie chce
Chciałbym sie odniesc do cytatu od Pana/ Pani xxx odnośnie znikania po pierwszym czy drugim dniu szkolenia.
W moim przypadku bylo to raczej auto szkolenie, ktore polegalo na wyjeciu materiałów szkoleniowych w domu i przeczytaniu ich.
Czy cos sie w tym temacie zmienilo?
xxx 2012-05-20 11:10:15
a w jakim mieście było to szkolenie, że tylko materiały rozdali do domu?
byłem we wro i tak nie było, owszem dali do domu jakieś materiały ale jako dodatek do szkolenia w firmie, które trwało 5 dni
ja 2013-06-08 20:21:33
wyglada to tak ze dostajesz umowe zlecenie, ktora odnawiana jest co miesiac. szkolenie masz 3godzinne jesli akurat jest ktos wolny, jesli jestes lotna/y dostajesz materialy do domu a pozniej uczysz sie w praktyce. kierownik jest naprawde super, gorzej z wlascicielem-ale na szczescie stacjonuje we wroclawiu a tu przyjezdza raz na jakis czas spojrzec z gory na swoich wyrobnikow:) praca luzna- dla uczniow,studentow. stabilizacji nie osiagniesz, ale przejsciowo zeby cos dorobic polecam
jacek 2014-10-28 13:33:36
W poprzednim roku były odpowiedzi które wyglądały zadowalajaco, nadal tak jest? Kierownik jest do dogadania się? I atmosfera pozwala na normalne rozmowy między pracownikami czy raczej spina? Szkolenia trwają cały tydzień czy istnieje możliwość przerobienia materiału samemu? Pytań sporo ale mam nadzieję że ktoś się znajdzie do odpowiedzi ;)
brejk 2014-11-14 17:19:05
pytań sporo , ale ludzi do odpowiedzi brak niestety... nie jesteś pierwszą osobą, która stara się czegoś konkretnego dowiedzieć o pracy w Info-grupa.pl . Parę rzeczy wyczytałem na ich stronie. Chociażby że zajmują się sprzedażą reklam dla klientów biznesowych, ale to nie to samo co informacje o nich z pierwszej ręki
kurczak 2015-01-27 04:32:51
no własnie, ludzie tu pytają, próbują się czegoś dowiedzieć o info-grupie, szczerze mówiąc pojawiłem się tu z takim samym zamiarem ale nie wiem czy ma to sens, skoro i tak tu raczej nie uzyskam odpowiedzi... a szkoda, bo wypowiedzi osób z doświadczeniem na pewno wiele by ułatwiło ludziom szukajacym roboty w info-grupie
Bazinga 2015-02-21 14:49:17
Info grupa to strona na której można poszukać informacji na temat firmy czy usług świadczonych w konkretnym miejscu. Pomysł dobry, chociaż bardziej wyrasta to na konkurencję dla PKT, które co by nie mówić jest potentatem na rynku polskim. Jednak mam wrażenie, że ta tendencja może się szybko odwrócić. Także może rzeczywiście informatycy i marketingowcy powinni z nimi zacząć współpracować?
brejk 2015-03-07 21:47:50
w obecnych czasach co raz trudniej wprowadzać tego typu usługi zwłaszcza gdy zrobił to już ktoś przed nami... a akurat tych stron podobnych do info grupy jest już cała masa i trudno im będzie wypromować kolejną z którą bedzie można konkurować. Niemniej jednak warto próbować jeśli jest to opłacalne oczywiście
1
Serafin 2016-07-01 11:34:37
Aktualnie poszukują ludzi bo część pracowników pojechała zarabiać w euro;]
Praca od pon-pt po 7 godzin dziennie, weekendy wolne. Stawki też zmienili uwzględniając te zkonkurencyjnych callcenter. No i praca w małych grupach. To nie kuźnia umów z robotami w słuchawkach na uszach. Dwa pokoje po 4/5 osób i to wszystko.
Serafin 2016-07-06 15:46:07
przez pierwsze pół roku zlecenie potem masz gwarancję umowy o pracę na 2 lata. Wymogiem jest to że przez te pół roku nie obijasz się i nie tniesz z wynikiem. Jak jesteś na planie to masz umowę o pracę po 6 miesiącach gwarantowaną. W przypadku zlecenia 7godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu, umowa o pracę - cały etat. nie inaczej.
Serafin 2016-07-08 07:36:43
szukają szukają. w necie pewnie znajdziesz do nich kontakt. nie wiem jak we Wro, ale w Częstochowie prowadzą rekrutację.
Serafin 2016-07-08 10:04:17
a no podobno potrzebują konsultantów, telemarketerów czy jak ich nazwać. Do pracy na słuchawce. Jak to w callcenter;]
coś 2016-07-08 13:46:07
Dobrze, że atmosfera dopisuje, bo każdy dba o pozytywne relacje.
Zostaw swoją opinię o Info-grupa.pl - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Info-grupa.pl