logo IPT Call Center Sp. z o.o.

IPT Call Center Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o IPT Call Center Sp. z o.o.

anonim 2009-04-22 15:41:24
i gdzie ta opinia???
anonim 2009-05-21 11:02:22
Ipt nigdy w zyciu, pracowałam tam i jesli chcecie nie dostawac premii to prosze bardzo. Atmosfera do (usunięte przez moderatora)jeszcze jak wpadniecie pod skrzydła [usunięte przez admina] na maxa
t.marketer 2009-06-16 23:37:59
Pracuję w IPT od dwóch lat i nie ma tragedii

Jeżeli chodzi o wynagrodzenie pierwszy miesiąc 7 zł(Okres próbny)
później 8 zł. Prowizja jest wypłacana przy min. 15 aktywacjach w miesiącu(każdy konsultant robi ok.20-25 aktywacji)

Praca jest dobra dla studentów ponieważ są elastyczne godziny pracy 10-21 i minimalnie trzeba wyrobić 80 zł w miesiącu. Jeszcze jedna istotna rzecz firma kładzie nacisk na rozwój konsultantów, bardzo łatwo awansować i rozbudowywać swoje CV

Jeżeli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt mailowy napewno się odezwę t.marketer@vp.pl
lol 2009-07-11 14:09:45
Tak sciemnai team managerko z polkomtela, wiesz ile trzeba umow podpisac aby zrobic prog???
Wez sie lepiej nie udzielaj, bo takie oszustwo mozecie sobie wsadzic.
yga 2009-08-19 22:05:41
od razu łatwo poznać że albo jesteś liderką z polkomtela kaśka albo marceliną albo magdą od rekrutacji która ma problemy ze znalezieniem ludzi na polkomtela chociaż wszystkie kampanie w tej firmie są do bani. A całe ipt niedługo zbankrutuje bo jak nie znajdzie naiwnych ludzi do pracy to skończy się tania siła robocza robiąca kasę tej firmie i wtedy firma pierdyknie i ogłosi upadłość.
aba 2009-11-04 20:57:02
lipa.
mało kompetentnych ludzi na wyższych stanowiskach.

Pozdrawiam,
osoba pracująca kiedyś na wyższym stanowisku
zenit 2009-12-19 00:47:04
nie wiem ludzie o co wam chodzi. Ja tam pracuje i jest spoko. Fakt, zespół jest młody, ale to chyba wieeelki plus. Pewnie, że trzeba czasem popracować, ale chyba nie ma cc we wro żeby praca polegała na nic nie robieniu. Ja polecam.
dupa 2010-01-19 23:14:17
to ty lepiej henryk chłopie bierz sie za ksiązki:) i nie łaź tam na pogaduchy
abc 2012-03-23 08:16:53
W ogłoszeniach rekrutujących do IPT pojawiła się informacja o zarobkach rzędu 9zł/h. Na "szkoleniach" również podkreślali tę stawkę, tyle że trzeba mieć co najmniej 140 przepracowanych godzin - OK. Ale gdy przeczytacie umowę, okaże się, że nie ma w niej słowa o 9zł! Za to powiedzą Wam, że na tablicy ogłoszeń wisi "ostemplowana i podpisana" taka informacja. Tylko jest to OŚWIADCZENIE zarządu - jeśli uznają, mogą w każdej chwili je zmienić.
Dużo harowania za mikroskopijne wynagrodzenie. Zawsze jednak znajdą się tacy, którzy pójdą tam na "przeczekanie"
zadowolona 2012-05-25 15:03:53
Wam studentom wydaje się, że dostaniecie prace od razu na umowe o pracę i na ręke 2 tys. nie ma tak łatwo. Ja pracuje w IPT, jestem po studiach i mam rodzinę. I nienarzekam jak wiekszość ktora chciałaby zarobić ale się nienarobić!
Pieniądze nie są za wielkie fakt. Ale moja team managerka jest bardzo w porządku osobą. I reszta liderów także. Oczy mi wychodza z orbit jak widze te opinie. Bez przesady nie jest tu tak źle. jest klimatyzacja. stała stawka za godzinę. mozna się dogadac co do godzin pracy. Ludzie z którymi pracuje, zespół jest świetny nigdzie mi sie lepiej nie pracowało.
pozdrawiam zatem wszystkich niezadowolonych !
Pracownik IPT 2013-03-27 22:44:55
Dziś zwolniono ponad 100 osób. Menagerowie i osoby pracujące byli świetni. Firma straciła ileś tam tysięcy i pozamykali projekty...
gall 2013-03-29 09:05:56
a cóż za profesjonalizm biorąc pod uwagę zwalnianie....po raz kolejny wychodzi brak kompetencji kadry zarządzającej ....
małaania 2013-11-20 14:39:04
hej, czy to callcenter jeszcze jest, zmieniło się coś?
1
ata 2014-01-10 19:43:05
jest, polecam, mało płacą ale atmosfera ok
Adam 2014-01-20 13:26:29
Nie polecam. Bardzo źle wspominam trzy miesiące mojej pracy. (usunięte przez administratora) Śmieszne pieniądze od sprzedaży stawka godzinowa za grosze. Wypłata przy w miarę dobrzej sprzedaży na dziale NETIA to ok 1000zł często poniżej.
Rozliczanie czasu co do 1 min, czułem się jak w (usunięte przez administratora). Nigdy więcej, lekcja odrobiona.
2
wafel 2014-04-07 22:50:18
firma która na każdym kroku podkreśla, że najważniejsze jest Twoje nastawienie i dzięki niemu można dopiero osiągnąć sukces...
1
bartek 2014-04-11 18:40:05
ta już ja widzę takie call center. uważają pewnie, że nie ma na świecie nic lepszego niż ciężka praca:)
1
gal anonim 2014-05-21 08:51:04
Marne pieniądze za denerwującą i niewdzięczną pracę, a jeśli już zrobisz premię to i tak znajdą 1000 powodów żeby Ci jej nie wypłacić! [usunięte przez admina]i i każdy ma Cię głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Oni interesują się Tobą tylko jak się obijasz, to wtedy od razu Ci obcinają z wypłaty, która prawie zawsze przychodzi po terminie!
1
gal anonim 2014-05-22 18:16:39
policz sobie 9zł za godzinę BRUTTO, chyba że na teleksięgarni 8zł... jak jesteś studentem to zabierają Ci 15% chyba... a jak nie to 30%. pracujesz od poniedziałku do piątku po max 8 godzin dziennie.
2
gal anonim 2014-07-09 19:05:56
Są premie... ale przekroczenie progu graniczy z cudem.
1
Takajedna 2014-07-17 13:56:00
Klima nie działa, dzisiaj jedna z pracujących dziewczyn zemdlała... to chyba świadczy o całości.
2
ajaaaaa 2014-07-30 17:22:20
Pracowałam tam przez miesiąc. Na poczatku było super. Liderka i managerka super. Zawsze można się było dogadać jeśli chciało się wyjść i w ogóle. Praca nie była ciężka, tylko strasznie MONOTONNA. Trafiła mi sie mega kampania, bo ankiety ubezpieczeniowe. Wszystko szło gładko, bo jeśli nie chcesz ludziom niczego sprzedawać to sa mili i chętni do rozmowy. I po tygodniu czar prysl. Najpierw zaczęli robić nam screeny naszej wydajności i wysyłali ma maila z dopiskiem, dascie reade, gonimy cel, pieniądze czekają, patrzcie kto jest nmajklepszy, a komu brakuje... I inne takie... To strasznie denerwowalo i demotywowalo, bo wydajność w tym wypadku zależała od numerów jakie nam wpadna, a nie naszego zaangazowania (często poczty i firmy nie istnieją). Potem oszukali mas na godzinach, bo wysiadł nam system przez upały. Pamiętam, ze ostatni telefon wykonalam około 12:25 a w grafiki miałam wpisane, ze pracowalam 8-12 a przecież rozliczaja z tych połówek. Wszysc(usunięte przez administratora) i na siebie wzajemnie donoszą, żeby się podpisać. Klimatyzacja NIE DZIALA, bo inni otwierają sobie okna i mimo próśb nie chcą ich zamknmac. Ale największy horror to wypłaty. W umowie jest napisane, ze będą naliczane najpóźniej do 10tego dnia miesiąca. I nie ma. Tłumacza się poślizgiem. Wykorzystują mas młodych ludzi. W ogóle się z nami nie liczą. Zbierają tylko dla siebie, zęby potem wozic się po swiecie (wystarczy przejrzeć profile liderów i managerów na FB). Nie polecam nikomu. Wyzysk w biały dzień i jeszcze nie możesz otrzymać za to poieniedzy w terminie.
Aaaa i jeszcze rozliczaja Cie co do minuty połączenia, wiec pomimo tego, ze w grafiku masz 120 hi nnależy Ci się 900 zł, dostaniesz kuźwa 500, bo za długie przerwy miedzy połączeniami (15sek). Dziekuje.
5
michalek 2014-09-05 14:32:58
pracowałem w tej firmie troszeczkę czasu, powiem szczerze praca zdecydowanie dla młodych i ambitnych ludzi..wiadomo, że to nie jest praca na stale, stad forma zatrudnienia - umowa zlecenie. co do managerów to idzie się ugadac, wystarczają dobre chęci i trochę wewnętrznej motywacji.
ps. nie ma co się obrazac w końcu nie jesteśmy już dziećmi :)
1
aga 2014-09-22 14:46:49
Pracowałam w firmie i szczerze mówiąc nie polecam, nie da się zarobić dużych pieniędzy, stawka za godzinę marna, premia też nie szczególna o ile się ją dostanie bo potrafią się spóźnić bez słowa miesiąc-dwa. Do tego kiepskie warunki generalnie stary sprzęt i obdarte boksy. Plusem jest to, że jest fajna młoda kadra i wolne weekendy. Jeśli musicie pracować dacie radę, ale napewno są bardziej przyjazne miejsca
ola 2014-11-16 12:07:26
hej Aga, firma super, zarobki 1200zl podstawa, i premie, premie od 120do400zl, i ciezka praca przede wszystkim. dla studentow ok, ale tylko dla mlodych i pelnych energii ludzi. call center kameralne, okolo 60 pracownikow.
aga 2014-12-12 15:55:11
ipt = DNO
1
gaal 2015-01-18 20:48:20
Hej, pracuje ktoś obecnie w ipt call center? Zainteresowało mnie ich ogłoszenie na ich stronie, otwarcie napisali, że zatrudniają na umowie zlecenie. Może ktos napisac, co mają na myśli pisząc, że istnieje tu atrakcyjny system premiowy i bonusowy? Za co dokładnie ma się premie i co to za bonusy? Pozdrawiam.
parias 2015-03-28 23:09:02
IPT Call center dzieli się na dwa oddziały. Ich zadania to: 1) Procesy sprzedaży i obsługa klienta – realizowane przez IPT Call Center Sp. z o.o. 2) Monitoring i windykacja należności – realizowane przez Agencję Inkasa IPT Sp. z o.o. Powiedzcie w którym oddziale bardziej opłaca się zatrudnić ?
1
xxxx 2015-06-02 00:35:26
Słabe pieniądze do zarobienia, więc szkoda czasu.
1
xxxx 2015-06-16 23:15:21
Grafik możesz dostosować do własnych potrzeb i nie ma problemu, ale 1000 zł średnio na miesiąc to jest dobre o ile rodzice Ci pomagają, albo mieszkasz w akademiku. Pracowałam tu, i atmosfera jest nie najgorsza, ale pieniądze są po prostu słabe, dlatego odeszłam.
1
Ann 2015-07-07 16:39:36
Jest napisane nie "pisali"
3
alla 2015-08-21 17:55:30
na pewno atmosfera jest ok, mała firma, zawsze ze wszystkim można się dogadać, co do grafiku czy kampanii, czasem można przechodzić między projektami i jest bardzo luźno, tylko kasa słaba...
ania 2016-01-27 12:50:41
Polecam IPT to bardzo przyjazne call center.
Miła atmosfera zarobki są większe od 10-12 zł brutto, problemów z wypłaceniem premii też nigdy nie miała. Pracuję tu od 6 miesięcy i cieszę się że trafiłam tu.
Jest dużo szkoleń.
gosiacxek 2016-01-27 12:58:55
Ta firma przeszła najwidoczniej ogromną zmianę bo nic się nie zagadza jeśli chodzi o negatywne opinie. Tez naczytałam się ich i stwierdziłam, że pójde i zobacze sama. I co, super firma fajna kasa bo trafiłam na projekt sprzedazy ksiażek i miałam premie 600 zł w pierwszym miesiacu pracy, są szkolenia z trenerem wszyscy sa pomocni i pozytywnie nastawieni do nowych pracownikow. Przerwy co 50 minut- polecam firmę!!
rts 2016-04-17 23:11:57
Jestem zdziwiona, że to jeszcze nie padło.
1
Paweł były windykator 2016-04-20 22:24:16
Do rak:

Ty chyba jesteś nienormalna pisząc bzdury, które są kłamstwem jak nic.
Atmosfera względnie oki, ale tu nie ma rozwoju. To wyzionie ducha jak nic wcześniej czy później..taka prawda. Agencji Inkasa już nie ma, a i IPT siądzie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko pytanie, w którym miejscu. Myślę, że w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Natalka zawijaj stąd im prędzej, moja rada.
4
ma łek 2016-04-27 18:25:17
Ja pracuję na infolinii, kasa słaba, ale atmosfera super :) prawda, że klima zazwyczaj nie działa i można tu paść z duchoty...ale rozmawiałam z ludźmi z innych CC i wychodzi na to, że u nas atmosfera jest o nieebo lepsza niż wszędzie indziej. W zależności od systemu inaczej się liczy przerwy. Ja mogę wyjść do toalety zawsze kiedy potrzebuję, czy zrobić sobie kawy, a przerwy jest 5 min na godzinę, czyli 40 min można sobie na obiedzie pobyć :) wiadomo, że nie wychodzi się co chwilę, bo im więcej połączeń się odbierze szybko, tym większa szansa na premię (ale i tak niewielka ;P :P) jak się uda zdobyć premię od połączeń i od klienta to ok 1700-1800 zł można wyjąć, jeśli nie to ok 1300 - i tak uważam, że to spoko, bo praca jest ogólnie lekka. Widziałam na stronach z ogłoszeniami, że z "naszych" ogłoszeń się śmieją, a rzucają się na układanie ekspozycji w Auchanie za 1400 zł - praca fizyczna..
Oma 23 2016-07-11 08:37:33
To tej pory nie wypłacili zaległych premii, wypłaty nigdy nie na czas zawsze z poślizgiem.
Na rozmowie obiecywali premie wysokie, super kasa. Nic z tego nie sprawdziło się w życiu.
Premia jest tematem tabu, nikt nic nie wie i siedzą cicho, bo może się okazać że jednak na tę premię nie zasługujesz...
2
annna88 2016-07-11 12:16:15
Premia nie jest tematem Tabu. Wszystko jest zależne od projektu na którym się jest.
Wypłata jest zawsze 10 tego każdego miesiąca i nie ma żadnych opóźnień, jeśli chodzi o premię jest ona wypłacana w okolicach 25-26 następnego miesiąca.
sebek 2016-07-12 09:46:17
Firma jest na prawdę fajna - jak na call center kasa może nie jest zadowalająca, ale też narzekać nie można BO TO CALL CENTER
na spokojnie da się zarobić premii ponad 200-300zł miesięcznie. Z niewypłacaniem premii w terminie to bzdura, raptem jeden raz zdarzyła się obsuwa.
igem 2016-08-16 21:40:25
Znam to z innej firmy... spóźniłam się z 5cio minutówki 60sekund bo była kolejka do toalety i dostałam taka zjebę, że głowa mała i pomimo, że to była inna firma, to mechanizmy te same, dlatego wierzę w to co piszesz, przepracowałam na call center w sumie kilka lat i stwierdziłam, że nie chcę więcej, chyba, że naprawdę zmusi mnie do tego życie.. Rozumiem to,że do pracy nie przychodzi się na kawę, ale to co robi się w tej branży, to gorsze ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] praca na akord a płaca na dniówkę, nawet nie ma czasu, żeby swobodnie bez stresu skorzystać z toalety kiedy tego potrzebujesz... Firma była inna ale system ten sam, maile identyczne screeny, ew .słupki wydajności i zawsze no przykro. ale tym razem nie udało się wypracować premii, może teraz się uda czyli marchewka na kiju i wio .... znam to
andrzej 2016-08-17 09:21:32
Po co się wypowiadać o innej firmie pod postem firmy IPT CC?
Każdy powtarza te same bzdury o call center a nikt tam nie był.

Polecam fajna atmosfera, super biznesowe projekty.
andrzej 2016-08-17 09:22:18
Po co się wypowiadać o innej firmie pod postem firmy IPT CC?
Każdy powtarza te same bzdury o call center a nikt tam nie był.

Polecam fajna atmosfera, super biznesowe projekty.
andrzej 2016-08-17 09:22:37
Po co się wypowiadać o innej firmie pod postem firmy IPT CC?
Każdy powtarza te same bzdury o call center a nikt tam nie był.

Polecam fajna atmosfera, super biznesowe projekty.
andrzej 2016-08-17 12:46:56
Nie wiem moja przygoda z IPT już się zakończyła. Osobiście trafiłem tam przez ogłoszenie z OLX.
andrzej 2016-08-17 16:19:35
Najwidoczniej nie korzystają z tego portalu. Dla chcącego nic trudnego można wejść na stronę i zadzwonić czy sa oferty pracy. Na pewno ktoś Ci odpowie bo ludzie są tam pomocni .
basia 2016-08-17 16:49:11
jakby ktoś był zainteresowany bieżącymi rekrutacjami pracy w tej firmie to konkretnie one są na stronie internetowej firmy, aktualnie poszukiwani są pracoiwnicy na dwa stanowiska - Konsultant - Projekt Wydawniczy oraz Konsultant - Projekt leasingowy, polecam
alojzy 2016-11-29 15:10:42
Pracowałem wcześniej w innym call center przez pół roku, a teraz pracuje w IPT od pół roku więc mam co porównywać. Co najlepsze - projekty biznesowe, obszar b2b jest mocno rozwinięty i wpadają naprawdę ciekawe projekty więc jeśli nie chcesz siedzieć przez kilka miesięcy w jednej branży to najlepiej przyjść do nas. Rzecz jasna mamy też infolinie i stałe projekty, ale to jest monotonne i po jakimś czasie nudne, przynajmniej dla mnie. Oczywiście po kilku miesiącach na infolinii leasingowej jesteś w tym ekspertem, więc też nieźle, ale ja nauczyłem się masy rzeczy z różnych dziedzin, to wydaje się ciekawsze. Nie jest to korpo, jest cicho, przytulnie, a kadra w 100% zadowalająca i przyjazna. Jeśli lubisz sprzedawać i rozmawiać to nasi menagerowie nie wypuszczą cię z rąk, a i trener zawsze pomoże z problemami. Kasa? Od stycznia wchodzi 12 brutto i ja osobiście co miesiąc mam minimum 150 zł premii - spoko jak na siedzenie na tyłku i gadanie. Jest jeszcze kilka udogodnień, ale to info dla pracowników więc zapraszamy.
Zostaw swoją opinię o IPT Call Center Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IPT Call Center Sp. z o.o.