brak logo

Lucky Union Foods

Goleniów

Opinie o Lucky Union Foods

ona 2016-02-25 13:13:03
Wszyscy doskonale wiedzą czyją winą są zwroty. No ale oczywiście zawsze wina będzie pracownika produkcji ( bo się nie stara ). Maszyny, grzałki, pompy, transportery, zgrzewarki nie działają tak jak powinny. Gdzie jest kontrola jakości?! Brygadziści, kierownicy?!
blabla 2016-02-25 13:37:27
Dlatego wszyscy dostali tak samo ,i kontrola i pracownicy i cała reszta. Odpowiedzialność zbiorowa.
nnnooo 2016-02-25 18:46:20
no fakt maszyny działaja beznadziejnie paluszki lecą masakryczne az strach to pakowac wszystko leci szybko a niema jak tego pakować bo porozklejane miękkie beznadziejjjjja
haha 2016-02-26 08:37:49
Ludziom to nigdy nie dogodzisz. Miało nie być premii - źle, jest premia - źle. najlepiej nikomu nic nie dawać, bedzie sprawiedliwie i po równo.
pracownica88 2016-02-26 15:55:06
Kiedys tobyło lepiej. Były osoby wyszkolone na maszyny, brak ichw zaklazie. :-( Może ktoś by się postaral żeby wróciły ? :-)
pracownica88 2016-02-26 16:16:51
To nie jest wina maszyn. Nie ma tam nikogo kto umie je porzadnie ustawic. Kiedys ludzie tak nie nazekali i bylo lepiej.
Operator 2016-02-26 19:44:49
@pracownica88 - niestety nie wrócą. Nawet kasa tu nie pomoże. Praca ogólnie ciężka, w parku są lżejsze i proszę nie utożsamiać z zakładami, że można się poopierdzielac. Spożywka jest ciężka. Ponadto źle podobierane filmy do maszyn, operator się męczy, straty filmu w kilometrach, a dyrektor się cieszy bo tanio było i się wykazał. Strat w postaci materiału i czasu nie widzą. Wina operatora. Nie jeden się na czyjś błędach wyłożył. Ci najbardziej winni dalej ładnie sie uśmiechają do azjatow :) no i dalej żądza.
pracownica88 2016-02-26 23:25:27
długo tam pracujesz operator?
Znam operatorow którzy radzili sobie nawet z tym ze film był zly.
kwestia kasy - hmmm nie wiem jakie maja pensje ale na pewno nie male.
wiadomo ze im lepszy towar tym lepiej się pracuje, ale trzeba zyc i cieszyc się ze wogol jest hheehe.
może wrócą - kto to wie. czas zmienia wszystko. sporo operatorów mogłoby się nauczyć od niej więcej niż teraz umie.
ona 2016-02-27 12:05:58
Operatorzy? Dobre zarobki? Nie w tym zakładzie. Na mixingu chłopaki mają znacznie lepsze stawki niż dziweczyny na gotowaniu. Nie wiem od czego to wynika? Może tam płacą od zrobionych km, bo mixing ma miejsce pracy na korytarzu albo palarni gdzie dziewczyny nie mają jak wyjść do toalety!
pracownica88 2016-02-27 13:42:02
Moze i tak. Gory trzeba sie zapytac. A to inaczej powinno byc. To laski u nas operatorzy powinny miec lepsze pensje.
pracownica88 2016-02-27 13:58:39
Ona - jak sie chce wyjsc do "toalety" to nikt nikomu nie broni. Wszystko moze zalatwic jak sie tylko chce.
niuniu 2016-02-28 01:20:43
tak naprawde to tajki tam odwalaja robote ale juz ostatnio tez maja wywalone i sie opierdzielaja bo jak leci byle co to nawet im sie tego niechce pakowac
malutka 2016-02-28 09:44:35
Tak naprawde to tajki jak widza ze ktos wali w ch*** to one tez zaczynaja. Nie ma sie w sumie co dziwic one tez sa ludzmi i tez maja swoja wytrzzymaalosc. Ja sie dziwie ze one i tak dlugo wytrzymaly.
malutka 2016-02-28 09:46:44
No to jak tak jest to niuniu umie chyba otworzyc buzie i zglosic do kiera ze leci byle co. A on niech sie zajmie reszta i poprosi o poprawe operatora zmiany.
3
niuniu 2016-02-28 19:55:33
Zgłasza sie jest chwilowa poprawa a pozniej to samo ale niema co narzekac tylko pakowac
1
malutka 2016-02-28 23:13:34
No narzekanie akurat nie pomoze. Wazne ze kasa jest na czas. Malo bo malo ale jest.
1
pracownica88 2016-02-28 23:14:31
Ej a kasiuta jakas na swieta bedzie ?
pracująca 2016-03-01 09:57:40
Nie rozumiem waszego narzekania. Idźcie do innych zakładów na parku pracować za 1400 zł! Praca wcale nie jest ciężka, jak ktoś chce pracować to pracuje. Nigdzie nie jest idealnie. Wszędzie ten sam syf. Jak chcecie lepsze warunki to nie w Polsce, niektórzy zapomnieli w jakim kraju pracują. I nie czepiajcie się Tajek one i tak odwalają za Was robote i są do dyspozycji 24 na dobe. Jakbyście były takie świetne to one mogłyby spokojnie jechać do domu. A jeśli chodzi o operatorów to stawki zdecydowanie za małe. Który facet utrzymujący rodzine chciałby pracować na tym stanowisku? W efekcie operatorów tak naprawde nie ma. A "kierownicy" dwoją się i troją żeby to wszystko ogarnąć, po czym i tak dostaną opierdziel od dyrektora. Ciekawa jestem jak tak długo zdołamy kuleć. Bo plany na 3 linie są ale organizacji wcale..
2
pracownica88 2016-03-02 15:48:59
Pracujaca - tutaj nie chodzi o narzekanie na Tajki. One zapierdxzielaja bo musza. u nich jest zupełnie inna kultura. Niektóre nie maja prawa się odezwac. mi osobiście jest ich szkoda. zal ze sa tak pomiatane. ale coz tego się nie zmieni. Warunki jakie sa takie sa. pracuje tam już pare lat. chodzi o może o to ze tam nikt nie slucha ludzi. nie mA kto. bo jeżeli się postawi to wyleci. krótka pilka. a male podwyżki by się przydaly i szkolenia i dawanie szansy na nauke.
2
ooo 2016-03-02 19:07:26
tajki sa git wszystko jest git a poreszta szkoda gadac:) pracująca nie pisz ,ze w praku jest tylko praca za 1400 zł bo jest i praca za 3 tys i mniej sie narobisz tylko ,ze juz pozajmowane wszystko
1
Suchy szczurek 2016-03-02 21:06:50
ooo 1400 zł to poniżej 350 euro ale pamiętajcie że to i tak dużo dla naszych azjatyckich przyjaciół dlatego proszę przyzwyczajcie się do takich stawek nie piszcie mi tu o premiach 13 stkach i kasie za nadgodziny panie suchar za nawet 450 euro to możesz miec pan zbieracza kartofli a nie operatora zakład gdzie kiero jest operatorem hehe podziwiam panią kierownik mistrzostwo świata reszta nie wie o co chodzi pozdrawiam fana forum pana ss z azji
1
Pracownica22 2016-03-07 03:22:36
pracownica88 a może to Ty byłaś kiedyś operatorem na maszynie??? czy tylko tak sobie piszesz????....
1
pracownica88 2016-03-07 22:29:52
Pracownica 22 a moze ja nadal pracuje. Nie nie jestem operatorem i szczerze nie chcialabym nim byc. Wole prace bez zbytnio duzych obowiozkow. A to jest stanowisko chyba wydaje mi sie odpowiedzialne.
1
pracownica88 2016-03-11 06:50:13
Makrel a po co ci informacja na jakim stanowisku pracuje?
edek 2016-03-11 13:24:11
tez tam pracuje i nie narzekam.
Pracujaca 2016-03-11 21:56:04
Makrel. Oni się tak Sprzeczaja o stanowisko operatora na produkcji. Jak chcesz to proszę bardzo. Ale to ty będziesz miał na głowie wszystko będzie sie psuło i będą stawać taśmy. Będą się drzec na ciebie. Nie będzie to wina maszyn tylko twoją.
lalaa 2016-03-12 13:44:48
Swiete slowa.
łooona 2016-03-13 17:26:59
Operatorzy mają tak samo przesrane jak pakowaczki. Jak maszyny zawodzą to i paluszki idą paskudne i nie można ich ładnie pakować. Stąd tyle odpadów, zwrotów. Szkoda że dyrektor produkcji tego nie widzi. Przecież ta kupa złomu nie byla od lat rzetelnie przeglądana i remontowana. Wszystko skrzypi, skacze , drga. Hałas niesamowity. Pomiary natężenia hałasu są zakłamane. Pomiar powinien odbywać się gdy maszyny są włączone a kilka razy widzialam ze kierownik mierzyl natezenie jak jedna linia miala przerwe. Bardzo dużo zaniedban ze strony kierownika utrzymania ruchu. Szkoda, że nie ma tam dobrego kierownictwa bo to mógłby być fajny zakład.
1
Pakowaczka 2016-03-13 18:00:29
łoona. Masz rację z tymi paluszkami co lecą. Nie da się tego pakować. Wszystko się w rękach rozwala strasznie się gniota jak je pakujemy w woreczki. Najgorzej jest jak tak leci cały czas i robi się zapas to wtedy pretensje bo dużo i po godzinach się zostanie. Mogli by coś z tym zrobić bo człowiek nie idzie do pracy sie denerwować tylko pracować.
elcia 2016-04-03 09:53:41
Witam. Kiedys tam pracowalam i tam byl totalny syf. Ale w sumie robilam tylko 2 miesiace. Jak jest teraz? Moze ktos wyrazic swoja opinie. Zastanawiam sie nad praca tam ale nie wiem czy nie bedzie znowu tak jak bylo.
pracujaca 2016-04-03 10:37:23
Nie wiem co to znaczy, że panował tam syf.. Pracuje tam juz dlozszy czas i mam dobre zdanie o tym zakladzie. Jedyny minus to planowanie produkcji w oparciu o nadgodziny. Zaklad sie rozwija, planowana jest trzecia linia produkcyjna, pieniadze socjalne. Wyplaty- to zalezy od stawki. Jezeli sie nie chodzi na chorobowe to wydaje mi sie, ze 1600 zł to takie minimum ktore sie zarabia. Oczywiście nikt już nie ma złudzeń ze rządzą tam Tajlandczycy. Ja osobiscie polecam sprobowac i sie nie zniechecac po kilku dniach pracy. Bo przewaznie jest tak, ze nowe osoby przychodza na dzien lub dwa ( zdarza sie ze zaraz po szkoleniu wychodza) i psuja opinie. A tak naprawde nic o LUF euro nie wiedza. Pozdrawiam.
elcia 2016-04-03 10:51:40
Syf-mam na mysli ze ludzie mieli gdzies wszystko nie chcialo i m sie tlumaczyc nowym osobom. Brygadzisci tez wcale za mili nie byli. Dlatego chcialam sie dowiedziec jak jest teraz. Dzieki za pozytyw.
pracująca 2016-04-04 13:02:58
To zależy na jaką brygadzistke się trafi... Teraz jest bardzo dużo nowych osób na każdej zmianie więc kierownicy i brygadziści a takze starsi pracownicy muszą nowym tłumaczyć, pokazywać i ich uczyć.
Zorientowany 2016-04-08 23:15:59
Jeśli chodzi o produkcję to już tłumaczę: Praca na 3 zmiany, przerwa 20 minut, koniec pracy po 8h i 5'. Zasady: szkolenie BHP + stanowiskowe. Dostajesz firmowe ubranie (prać nie trzeba) - zajmuje się tym firma zewn. Praca przy produkcji paluszków surimi, pakowanie wg ustaleń klienta (odbiorcy). Temat zarobków (tajemnica handlowa) ale po dobrze przepracowanym okresie jest szansa na socjal (święta) i ewentualnie 13-tki (w zależności od tego ile się przepracowało). Nad Tobą czuwa Brygadzista i Kierownik produkcji. Tyle temacie.
Jeśli chodzi o Mechanika Utrzymania Ruchu - podobnie ;)
Szkolenia: BHP, maszyn i pewnie jeszcze inne techniczne. Praca na 3 zmiany po 8h, ubrania (inne) firmowe, walizka z narzędziami i najlepiej być na każde wezwanie w ciągu kilku sekund. W przypadku poważnej awarii maszyn/y stoi cała linia i się robią "zapasy", dzięki którym pracownicy produkcyjni muszą zostać po godzinach.
Mam nadzieję, że pytanie zadowala.
Pozdrawiam ;)
Zorientowany 2016-04-08 23:26:03
Jeśli chodzi o produkcję to już tłumaczę: Praca na 3 zmiany, przerwa 20 minut, koniec pracy po 8h i 5'. Zasady: szkolenie BHP + stanowiskowe. Dostajesz firmowe ubranie (prać nie trzeba) - zajmuje się tym firma zewn. Praca przy produkcji paluszków surimi, pakowanie wg ustaleń klienta (odbiorcy). Temat zarobków (tajemnica handlowa) ale po dobrze przepracowanym okresie jest szansa na socjal (święta) i ewentualnie 13-tki (w zależności od tego ile się przepracowało). Nad Tobą czuwa Brygadzista i Kierownik produkcji. Tyle temacie.
Jeśli chodzi o Mechanika Utrzymania Ruchu - podobnie ;)
Szkolenia: BHP, maszyn i pewnie jeszcze inne techniczne. Praca na 3 zmiany po 8h, ubrania (inne) firmowe, walizka z narzędziami i najlepiej być na każde wezwanie w ciągu kilku sekund. W przypadku poważnej awarii maszyn/y stoi cała linia i się robią "zapasy", dzięki którym pracownicy produkcyjni muszą zostać po godzinach.
Mam nadzieję, że pytanie zadowala.
A i jeszcze jedno odnośnie syfu - to jest praca przy produkcie spożywczym, więc higiena i sterylność musi być!
Pozdrawiam ;)
lala 2016-05-19 17:44:02
Bardzo dobrze powiedziane, dziewczyny pracujące przy cfs nawet nie mają jak wyjść do toalety ,a tamci latają co chwilę zeby zapalić..
niejestemrobotem 2016-05-19 18:02:00
Praca generalnie nie najgorsza, są nieraz lekkie zgrzyty pomiędzy pracownicami , co do premii to są lekkie niedociągniecia, pracując tam po 3 miesiącach nie widziałam w wypłacie zadnej premii. Co do pakowania , jak się maszyna zepsuje robi się zapas co z tego wynika trzeba zostawać po godzinach.
Z Kiero da się dogadać. Ogólnie czysto bez żadnego syfu, w końcu to praca przy żywności.
obeznana 2016-06-09 16:12:24
Premie zabierają mimo tego, że człowiek pracuje za trzech. Za błędy kierowników płacą ludzie. Odpady, brak organizacji ( Pani Joanna jedyna ogarnięta kobieta w tym zakładzie) Już nawet nie ma kto zastępować do toalety. Ostatnio kobiecie nie pozwolili wyjść, napić się wody. Ukraina opanowała zakład. Wykorzystują ich do nadgodzin. W nocy ukrainki wracają na nogach do Goleniowa. Wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Standardowo nadgodziny obowiązkowe codziennie 20 min do 30 min.. Ludzi nie ma a zapas sam sie nie wyrobi. Dziewczyny od pakowania mają w rękach schorowane stawy. Żeby dostać dzień urlopu trzeba informować kierownika z miesięcznym wyprzedzeniem. Teraz okres urlopów wiec z wolnym przynajmniej do wrzesnia trzeba sie pożegnać. Na szczescie nie pracuje na produkcji. Podziwiam ludzi którzy tam pracują bo czasami nawet nie mają włączonej klimatyzacji . Nie wiem jaka sytuacja musiałaby mnie zmusić, żeby sie tam zatrudnić.
do 2016-06-10 11:58:02
to po co piszesz jak tam nie pracujesz
ona 2016-06-12 23:30:15
Racja ,paluszki leca beznadziejne dlatego tyle odpadow ,zapasów,zle ustawione transportery mechanicy to jedna wielka ściema po co oni tam wogóle są _sama sie zastanawiam a Pan H. to juz wogóle bierze kase za nic!!!
2
On3838 2016-10-08 20:16:17
Nie polecam. Wyzysk. Małe pieniądze a praca bardzo ciężka.
1
Nick 2016-10-08 20:22:51
I masę Ukraińców którzy nic nie rozumieją
1
Pracownik 2016-10-08 20:42:08
Do toalety tylko na przerwie. Przerwa czasami po 2 godz pracy a pozniej 6 godzin martwisz się żeby nie narobić w majty bo nie ma kto Cię zmienić. Raz byłam u pani Asi na zmianie i tylko ona się ludźmi przejmuje i pyta czy wszystko ok.
2
Kika 2016-10-11 06:24:22
Chyba w biurze bo na produkcji stawki minimalne a praca bardzo ciężka
1
Fiaa 2016-10-11 18:45:45
Social? Na święta ok300zl + słabe paczki dla dziecci. Miała być imreza firmowa w tym roku nie było! Miały być karnety- nie ma! A może z naszymi zużytymi kregosupami mamy ochotę iść na basen się zrelaksować. Niestety za małe pieniądze zarabiamy żeby sobie na to pozwolić i czekamy na ten social i czekamy i czekamy........
3
Brak 2016-10-12 15:41:43
Prywatna opieka medyczna, karty sportowe, zniżki, wyjazdy, wczasy pod gruszą ha ha to NIE u nas! U nas tylko ciężka praca i zero przyjemności
3
Zorientowany 2016-10-12 19:28:50
He he, ale forum się rozszalało odnośnie socjalu :)
Serio? Socjal? Paczki na święta, OK. Dodatkowy pieniądz na święta? OK. Wypłaty regulaminowe. Terminowość wypłacalności nawet 7. jeśli to wypada piątek. Atmosfera - zależy u kogo i na której zmianie. Ogólnie warunki OK, jak to przy spożywce.
Są wzloty i upadki. Moje odczucia to 50/50. Z kasą "nigdy" nie przewalili. Co, kto zarobił, tyle zostało wypłacone. Drugiej takiej firmy nie znajdziecie ;)
Ona 2016-10-17 10:18:32
@ zorientowany, no racja :)
Ciekawe że na temat socjalu wszyscy się rozpisują pod koniec roku... Oczywiście nic się nie podoba, wszystkiego za mało, a później wszystkim głupio jak przychodzi co do czego..
1
szczera 2016-10-20 23:37:06
Natomiast ja, pracowalam w firmie gdzie byl wiekszy socjal.. Moim zdaniem nie socjal powinien być atutem firmy w ktorej pracuje. Godna płaca. A w LUF ie tego brakuje. Praca ciezka i monotonna, bardzo wymagająca. Ale co może o tym wiedzieć dyrektor produkcji skoro pojawi sie na hali kilka razy dziennie na 10 min... Uchybień ze strony dyrekcji bardzo duzo, co odbija sie na wynikach produkcji. "Górze" powinno dać do myślenia dlaczego tak im tródno o pracownikow a z kolei do innych zakladow ciezko ze dostac.. I wierzcie mi to nie jest wina socjalu... Moja opinia, bo o to w tym portalu chodzi.. Można zarobić, aby przetrwać a o przyjemnosciach ( nawet z socjalu) zapomniec. Firma nie daje szans rozwoju. Zadnych dodatkowych szkoleń, kursów itp. Nie inwestuja w pracownika. Nie ma sie co dziwić, Azjatycka firma. Dla nich pracownik powinien miec dwie ręce ( nie wazne, ze lewe) i pracowac, pracowac i jeszcze raz pracowac...
8
Niepolecam 2016-12-07 15:24:16
Zero szacunku dla drugiego człowieka, ciężka praca za marne pieniądze- Zgodzę się że wypłacane regularnie. Premie zabierane za byle co. Zmuszanie do nadgodzin po ciężkim tyg. Wyzysk w biały dzień i do tego masa ludzi z Ukrainy nie mówiąca po polsku. Socjal:jednorazowy karnet, parę groszy na święta nie adekwatne do ciężkiej pracy
3
Zostaw swoją opinię o Lucky Union Foods - Goleniów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lucky Union Foods