espersen

Koszalin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 145 ocen.

espersen
2 145 6 1

Opinie o espersen

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Janusz

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś słyszał czy prowadzą rekrutację?

Tiramisss

Jak to brygadzistki twierdzą że są ,,nietykalne,,. A gdy działy nie działają ciekawa co robia przez 8h i za to im się płaci jak mają się wziąść za robotę kleją głupa jak mogą. I tego nikt nie widzi

Xxxx

Dniowki nie podniosa tym co zapieprzają, ale na duże wyplaty i podwyzki dla brygadzistek których już jest od zaj...... to ich stać. Jedynie to na osciach ok duzo ludzi duza Hala to ze 3 brygadzistki ok po co te kolejne albo na almar, marel az po 3 jak chcecie zaoszczędzić to dajcie je na taśmę płacić im za stanie i obgadywanie ludzi a pracownika sie nie docenia. Co tu dużo pisać jak w tej firmie i tak nic sie nie zmienia. Pozdrawiam

Szukasz pracy?

Pomocny

Chciałbym powiedzieć że menadżerka Ali..... lata po tej hali i nie wiem co się dzieje wokół niej a wielka pani z niej i się rządzi ja by była dyrektorem masakra

AF

Napisze mi ktos prawde ile sie tu zarabia? Pytam bo zaoferowali mi 4tys na reke tz z tymi premiami ma mi wyjsc tyle .Myslicie ze ktos mnie w jajo robi? Mieszkam daleko od Koszalina i boje sie zaryzykowac

Xxx
@prawda 30.07.2018 19:44

Nie ma takiej możliwości żeby tyle zarobic no chyba ,ze pod biurkiem????

Aneta

@olej tą prace dzięki za informacje. Z Waszych relacji faktycznie nie wygląda to najlepiej. Czy podobne sytuacje związane z postojem i innymi kwestiami z nimi związanymi zdarzały się również w przeszłości? Jak firma tłumaczy się z takiego obrotu sprawy, czy odpowiednio komunikuje się z pracownikami w tej sprawie?

Oszuści

Oszukali ludzi z postojem. Jak wiadomo musielismy odrobic te dni ktore byly przymusowo wolne i do tego zabrali ludziom pieniazki z wyplaty bo podobno za malo odrobilismy hahah smiech na sali. Do tego bardzo duzo ludzi nie wroci po urlopie bo wiecej zarobi ochroniaz w budce niz ktos kto zasowa w espersenie. Klamia ludzi na kazdym kroku. Nie mowia jaka bedzie przyszlosc firmy. Plotki chodza ze espersen z mieszka I jest juz sprzedany. Stawka 12.50 na godzine i chca robic 100 ton dziennie. Brawo espersen , robcie tak dalej a sami bedziecie zapier...

PrawdaBoli
@obiektywna 09.07.2018 11:12

Kilka tygodni wcześniej też nie miało byc postoju a jakoś wszyscy już o tym wiedzieli i co przyszlo do czego? Zebranie firmy Duńczyk oznajmia ze będzie postój o i teraz właśnie jest przykład jak kierownictwo ma ludzi głęboko gdzieś ;> Kierownictwo dawno wiedziało ze bedzie postoj i co mowili na zebraniach działów? ..nic mi na ten temat nie wiadomo" trochę śmieszy mnie twoja wypowiedź najezdzanie bo tak to mozna określić na pracownikow nie na kierownictwo ktore zawsze jest powiadomione o czyms duzo duzo wczesniej. Albo ..serdelku" jestes brygadzista/ka albo osoba ktora lubi donosic na swoich współpracowników i wchodzić głęboko w 4 litery przełożonych. I te zdanie ..sa miejsca duzo gorsze" i tutaj sie pytanie skad Ty możesz wiedzieć jak np jest w Nordglass biedronce itp itd. Tak jak mówiłem pewnie najwieksza/y informator/ka brygadzistow bądź i kierownictwa :)

PrawdaBoli

Co mozna powiedzieć o espersen? Kilka lat wstecz byly lepsze czasy większe zarobki ludzie sami przychodzili w soboty aby zarobic jeszcze wiecej a teraz? Postój byl lecz to bylo na zasadach ludzi z biura. Zastraszyli ludzi ze jesli na to sie nie zgodza to będą musieli pozwalniac pracowników. Byla podwyżka i co z tego jeśli za ten postój nie wychodzilo nawet 70zl na czysto >.< Szukają gdzie tylko zaoszczędzić wiec oczywiste ze skupiają sie na zwykłych pracownikach bo brygadzistki zwlaszcza Kaska ze zmiany Bogusi musi sprawdzać (usunięte przez administratora) czy grzejniki są ciepłe. Nie polecam zwłaszcza młodym osobą tam pracy chyba ze na okres 3 miechy aby tylko dorobić i uciekać. Także akcje z wypadkiem przy pracy gdzie BHPowcy nie chca uznawac wypadku. Najlepiej to wgl tam nie składać podania. To co pisza na fb i swojej stronie to kłamstwa.

PrawdaBoli
@Ktoś....... 19.07.2018 15:44

Dlatego już tam nie pracuje najlepsza decyzja jaką mogłem zrobić :) Jedynie to szkoda mi osob ktore pracuja tam bardzo dlugo posiadają kredyty i niestety muszą pracować w tej firmie. Chodzi tutaj dokładnie o starsze osoby które wiedzą o tym że trudno będzie im znalesc prace w koszalinie. Zamiast szukać w zwykłym pracowniku oszczędności bo to jest najgorsza rzecz jaką mozna uczynić powinni zmniejszyć ilość osób w biurze ilosc brygadzistow po co ich tylu nie wystarczy 1 osoba na dany dział? Po co postawili jakieś śmieszne kontenery na biura na przeciwko szatni i zaraz je zabrali? Co w biurach juz nie ma miejsca? Osoby które takie pomysły wymyślają powinni sami z własnej woli wejść na hale i popracować przez kilka dni wtedy zapewne by doszli do wniosku ze trzeba bardziej myslec o ludziach. To tyle.

Aneta

Czy możecie napisać trochę jaśniej, o jakim postoju mówicie? Widzę, że ta kwestia budzi kontrowersje wśród pracowników espersen. Osoby zainteresowane rekrutacją do pracy w Koszalinie mogą być obecnie zdezorientowane. Czy możecie opisać, jak wygląda obecna sytuacja firmy oraz dodatkowo napisać kilka wskazówek, na temat procesu rekrutacyjnego?

olej tą prace
@Aneta 16.07.2018 13:14

kazali siedzieć w domu ,była mowa że zapłacą, potem kazali odrabiać ( ale mówil że może być tak że tego nie będziemy robić),a na końcu nie wszyscy odrabiali ....jednym słowem w (usunięte przez administratora) robią...tak jak z premią na urlop, miała być większa niż w tamtym roku tak obiecali...banda oszustów

Wiki

Jaką macie atmosferę w pracy? Warto aplikować?

Grazka
@Wiki 04.07.2018 11:24

Atmosfera grobowa nie aplikuj

wtf

Śmiech na sali,Espersen na swoim facebook'u ,nie potrafi odpowiedzieć na negatywne komentarze ze strony pracowników, tylko od razu je usuwa.Prawda boli,jakby mogli to tu też pewnie większość komentarzy by usunęli.

Bzdury

Pracuje w Espersenie i nie mam 2500 na rękę tylko 2200zł z czego 220 zł to jest premia za obecność. Teraz dniowki pospadaly to juz nawet tyle nie bedzie.

adam

Witam nie wiem kto to wypisuje ale pokażcie mi fabrykę w koszalinie gdzie na produkcji zarobki są powyżej 2500 netto pozdrawiam

Cotygadasz
@adam 26.06.2018 13:09

2500 teraz zarobisz jak pod biurko kierownikowi wejdziesz chyba bo inaczej to ja nie wiem jak

dawno.............

szkoda słów to co tam się wyprawia ale to prawda lizy (usunięte przez administratora) przetrwają czyli brygadzistki.Nie na Espersenie się świat kończy za takie zarobki jak teraz tam płacą to wszędzie się znajdzie pracę i nie w takim kołchozie.ZDROWIE TEZ SIĘ LIPCZY. Jak patrzę na brygadzistki jak liżą Halinie (usunięte przez administratora) to aż mi ich żal ale niedługo to firma upadnie jak tak będziecie traktować ludzi i brygadzistki też stracą tak dobrze dochodową pracę wypracowaną za nic.p.s.tyczy się to do brygadzistki Joanny i Ewy

Małgosia
@dawno............. 29.05.2018 15:13

Może nie Tyle co Pani Asia ,bo naprawdę jest serdeczna i ciepła osoba problemem jest Ewka ,ktora ma pracownikow za nic a siebie za kogoś lepszego . Przykre jest to poniewaz nie tak dawno ,sama stała lała wode i waliła osci..

księgowa

A jaka atmosfera jest w biurze/ księgowości ? Pojawiła się teraz oferta pracy na księgową i zastanawiam się czy aplikować.

Bartek

Konkurencja tak mocno inspiruje do pisania?

Obi

Myślę że głównym problem tej firmy na obecną chwilę stały sie po pierwsze zarobki bo wiadomo ze jak sie dobrze zarobi to i praca lepiej idzie. A po drugie niewykfalifikowa kadra kierowników i brygadzistek. To są ludzie nie przygotowani na zarzadzanie ludzmi. Wybrani po znajomosci na te stanowiska wiec nie umieją tego robic co przekłada się na pracę bo jest wielki bałagan. Sami nie wiedzą co robić.

Jola

Wkrótce za 12,50 nawet Ukraincy nie będą chcieli pracować, zakład totalna porażka!!!

BzH
@Jola 09.06.2018 10:45

Macie złe informacje Ukrainki pracują za 18.50

Olga

Może trzeba się zabrać za sumienną pracę i nie będzie narzekania?

dobreczasyminely
@Olga 04.06.2018 18:27

sumiennej pracy i tak nikt nie docenia a właśnie narzekają Ci co sumiennie pracują bo inni mają to w dddddd

Prawda

Już nie długo nie będzie firma miała ludzi do pracy w wszyscy zaczynają uciekać pytanie dlaczego?

Prawda
@Spostrzegawczy 24.05.2018 19:43

Nie jestem pracownikiem tej firmy pracuję tam moja żona i wiem że tam się źle dzieje z postojowym Was załatwili nie potrzebnie odrabialiscie w soboty teraz chcą zlikwidować akord i dac stawkę godzinowa 12,50 a ja się pytam jak to przecież stawka obowiązuje 13,70 powiem wam szczerze jak się nie będziecie trzymać razem to możecie sobie szukać pracy w innej firmie!

Ojtam

Brygadzistki na osciowaniu u Jarka są najlepsze! Zwlaszcza Pani Mirela! Najlepsza w szybkim bieganiu z donosami do biura! Wyprzedza wszystkich i ze wszystkim! Nawet z rzęsami biegła do biura a kierownik patrzył na nią jak na kosmite! Ale i to Pan Jarek w końcu ukróci bo On takich ludzi bardzo nie lubi! Czuję się PONAD wszystkimi! Barbara, Krystyna i Gosia - są bardzo w porządku bo nie traktują się jak lepsze, Mirela nie pasuje do tego grona.

Bongo
@Luk 18.05.2018 08:20

Bo to właśnie dla tego stanowiska szczeży te zęby matołku. Z wiedzą kuleje i czymś nadrobić musi :-)

????

Było by dobrze gdyby panie miały trochę szacunku do koleżanek ,ale tak nie jest . wyzywają , obgadują , śmieją się jedna z drugiej o poniżaniu nie wspomnę.mało tego donoszą do brygadzistek ,a same nie są święte.Wiecznie im mało gdyby mogły to wlazly by do kieszeni innym.Gdyby im obniżyć stawkę godzinową to pewnie by wyszly z siebie i oddały co mogły żeby wszystkim tylko nie im zabierać

Amelia

Witam , pracuje już długo ale to co teraz się dzieje to tragedia,na działach układziki niektóre osoby mają specjalne przywileje nietykalności nie mòszą chodzić na ości przy tak ciężkiej i stresującej pracy szacunek powinien być do wszystkich . Myślę że powinno się zwròcić uwagę na niektóre brygadzistki są niemiłe i jest ich o wiele za dużo ,np.dział prawie pusty co one robią 8godz istna masakra .

Aneta

@aaa, nie jestem osobą, o której wspominasz w swoim wpisie. Nie jestem również pracownikiem espersen. Jedynie staram się pozyskiwać od użytkowników forum aktualne i merytoryczne opinie o tej firmie jako pracodawcy, aby forum to było ważnym źródłem informacji dla osób, które zastanawiają się nad rozpoczęciem zatrudnienia w tym miejscu.

Obserwator

Witam. Widze, że trzeba tu troche przyorać te forum. Espersen to jedna wielka (usunięte przez administratora) kierownik Jarosław ze swoja bandą dzieciaków, podpie**dalacze ryby, kombinatorzy i nic wiecej. Po godzinach pracy kiedy nikogo nie ma podjezdzaja pod zaklad i kradna. Podobnie jak ich kolezka A-menda! Ludzie wszystko widza, a im sie wydaje, ze im wszystko wolno. Jareczku twoja droga sie niedlugo skonczy, czlowieku, ktory nasmiewa sie z innych. Pokaz swoja wyzzszosc, a potem dyskutuj, ciekawe jak zaszedles na to stanowisko, na pewno krętą drogą. Angielskiego nie trudno sie nauczyć, ale Ty za to naucz sie nowego słownictwa- bo, pomijajac „dzialamy wedlug nowej strategii”, ktore wyuczyles na blahe, nie potrafisz nic Ty niewyksztalcony bucu. A i zapomniałalbym dodac, kolezkow sie lepiej traktuje...

Aneta

Ostatnie Wasze opinie dotyczące espersen są niepochlebne. Widzę, że macie sporo obiekcji co do tej firmy. Co powinno się w takim razie w niej zmienić, żeby w Waszych oczach stała się atrakcyjniejszym miejscem pracy? Wszystkie Wasze merytoryczne uwagi będą ważne z perspektywy przeznaczenia tego forum.

Xxx
@Ahha 30.04.2018 19:08

A my ciężko na nie zarabiamy, a one chodzą i palą ale jak człowiek chce wyjść do toalety to wielce krzywe miny, bo musza stanac i zastąpić, piją herbatkę leserki i nic wiecej lekka wypłata to im się podoba zarabiają jeszcze więcej niż zwykły pracownik który (usunięte przez administratora) na nie dlaczego brygadzistka która nic nie robi zarobi więcej niz my? praca nie jest ciezejsza od naszej latwo to zauważyc ustawia maszynę i mają to gdzieś jest jakaś awaria to żadnej nie ma bo zajęte papierosem. Nam dniowki spadły a im co podwyżki dali?. Zakład szkoda pisac.

Obi

W tej firmie pracuje 10 lat. Zmieniło sie bardzo na gorsze. Brak szacunku dla pracownika. Brygadzistek jest za dużo nie maja tak naprawde co robić. Jak kobiety ida osciować to one tez powinny bo skoro na danym dziale nie ma produkcji to siedzi nic nie robi.A nam ucinaja stawki a tworzą nowe nie potrzebne stanowiska

Kathy
@Obi 22.04.2018 08:50

To prawda za duzo brygadzistek szczegolnie Almar chodza dwie z kierowniczka na papierosa co chwile. Niedopuszczalne zeby na hali nie bylo nikogo dowodzacego. A Marel to juz całkiem dno. Brygadzistka K. Wsxystkich kierowników obsciskuje a dla pracowników nie mila. Chyba nie na tym polega jej praca

Desperat

Abstrahując od całości wypowiedzi: Z całą pewnością niezamierzenie... Inteligentny Pan "Kierownik", przyznał jednak swoim niedorozwiniętym pracownikom rację, że nędznie zarabiają i mają dużo pracy... Więc chyba jednak tak nędznie opłacani pracownicy mają prawo być sfrustrowani...

co to jest?
@lalala 28.03.2018 19:54

popracuj nad składnią i napisz jeszcze raz bo nikt nie rozumie twojej wypowiedzi

kiedyś to było

Kiedyś,zarabiało się w tym zakładzie.Ryba była ładniejsza, nie trzeba było lać wody. A teraz aż wstyd mi przyznać ,ale jednak też to robię.To jest po prostu nie wykonalne 92%? Jak? Ja rozumiem ,że to praca na produkcji,że do tej pracy nie potrzeba większego wykształcenia,tylko chęci...Ale jednak nie jest to lekka praca , wilgoć ,woda, zimno ,wymuszona pozycja ,hałas, nerwy ...więc chciałabym by było jak dawniej i te 2000- 2500 wyciągać na czysto.Ale niestety się nie da,traktują tu nas jak bydło,więc nie mam żadnych skrupułów ,aby robić to co robię.

dobreczasyminely
@Bo 29.03.2018 16:44

Szczerze to życzę Ci powodzenia, bo jeśli chcesz z nimi zrobić porządek to musiałabyś 80% ościar wyrzucić na bruk. Niestety jak koleżanka wyżej napisała i ja "zostałam zmuszona" (bo inaczej tego nazwać nie można) zaistniałą sytuacją, do lania wody, czego nigdy wcześniej nie robiłam ale cóż zrobić jak inaczej stałabym tam za 120 zł brutto?

Były pracownik.

Praca w Espersenie okalecza nie tylko fizycznie ale i psychicznie,a później trudno się pozbierać i znaleźć nową pracę.

#pracownica
@Ale o co chodzi 25.03.2018 18:34

A ty co? Nie potrafiłas zarobić i wyżywasz się na forum na dziewczynie? Tak to żadna się nie odezwie, a głupoty wypisywać potrafią. Nie pozdrawiam

Zostaw opinię o espersen - Koszalin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie espersen