espersen

Koszalin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 115 ocen.

espersen
3115

Opinie o espersen

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie espersen

Prawda

Już nie długo nie będzie firma miała ludzi do pracy w wszyscy zaczynają uciekać pytanie dlaczego?

Spostrzegawczy
@Prawda 18.05.2018 17:37

Dlaczego? Ludzie mają coraz mniej płacone, kierownictwo i brygadzisci faworyzuja niektórych pracowników. Jednym wolno wszystko a inni nawet nie mogą się odezwać. Pupilki kierowników maja obiecane lepsze stanowiska w zamian za donoszenie na swoich "kolegów i koleżanki". Ot cała filozofia zakładu. Umiesz lizać co trzeba to ciebie kryzys się dotknie.

Ojtam

Brygadzistki na osciowaniu u Jarka są najlepsze! Zwlaszcza Pani Mirela! Najlepsza w szybkim bieganiu z donosami do biura! Wyprzedza wszystkich i ze wszystkim! Nawet z rzęsami biegła do biura a kierownik patrzył na nią jak na kosmite! Ale i to Pan Jarek w końcu ukróci bo On takich ludzi bardzo nie lubi! Czuję się PONAD wszystkimi! Barbara, Krystyna i Gosia - są bardzo w porządku bo nie traktują się jak lepsze, Mirela nie pasuje do tego grona.

Bongo
@Luk 18.05.2018 08:20

Bo to właśnie dla tego stanowiska szczeży te zęby matołku. Z wiedzą kuleje i czymś nadrobić musi :-)

????

Było by dobrze gdyby panie miały trochę szacunku do koleżanek ,ale tak nie jest . wyzywają , obgadują , śmieją się jedna z drugiej o poniżaniu nie wspomnę.mało tego donoszą do brygadzistek ,a same nie są święte.Wiecznie im mało gdyby mogły to wlazly by do kieszeni innym.Gdyby im obniżyć stawkę godzinową to pewnie by wyszly z siebie i oddały co mogły żeby wszystkim tylko nie im zabierać

Amelia

Witam , pracuje już długo ale to co teraz się dzieje to tragedia,na działach układziki niektóre osoby mają specjalne przywileje nietykalności nie mòszą chodzić na ości przy tak ciężkiej i stresującej pracy szacunek powinien być do wszystkich . Myślę że powinno się zwròcić uwagę na niektóre brygadzistki są niemiłe i jest ich o wiele za dużo ,np.dział prawie pusty co one robią 8godz istna masakra .

Aneta

@aaa, nie jestem osobą, o której wspominasz w swoim wpisie. Nie jestem również pracownikiem espersen. Jedynie staram się pozyskiwać od użytkowników forum aktualne i merytoryczne opinie o tej firmie jako pracodawcy, aby forum to było ważnym źródłem informacji dla osób, które zastanawiają się nad rozpoczęciem zatrudnienia w tym miejscu.

Obserwator

Witam. Widze, że trzeba tu troche przyorać te forum. Espersen to jedna wielka (usunięte przez administratora) kierownik Jarosław ze swoja bandą dzieciaków, podpie**dalacze ryby, kombinatorzy i nic wiecej. Po godzinach pracy kiedy nikogo nie ma podjezdzaja pod zaklad i kradna. Podobnie jak ich kolezka A-menda! Ludzie wszystko widza, a im sie wydaje, ze im wszystko wolno. Jareczku twoja droga sie niedlugo skonczy, czlowieku, ktory nasmiewa sie z innych. Pokaz swoja wyzzszosc, a potem dyskutuj, ciekawe jak zaszedles na to stanowisko, na pewno krętą drogą. Angielskiego nie trudno sie nauczyć, ale Ty za to naucz sie nowego słownictwa- bo, pomijajac „dzialamy wedlug nowej strategii”, ktore wyuczyles na blahe, nie potrafisz nic Ty niewyksztalcony bucu. A i zapomniałalbym dodac, kolezkow sie lepiej traktuje...

Aneta

Ostatnie Wasze opinie dotyczące espersen są niepochlebne. Widzę, że macie sporo obiekcji co do tej firmy. Co powinno się w takim razie w niej zmienić, żeby w Waszych oczach stała się atrakcyjniejszym miejscem pracy? Wszystkie Wasze merytoryczne uwagi będą ważne z perspektywy przeznaczenia tego forum.

Xxx
@Ahha 30.04.2018 19:08

A my ciężko na nie zarabiamy, a one chodzą i palą ale jak człowiek chce wyjść do toalety to wielce krzywe miny, bo musza stanac i zastąpić, piją herbatkę leserki i nic wiecej lekka wypłata to im się podoba zarabiają jeszcze więcej niż zwykły pracownik który (usunięte przez administratora) na nie dlaczego brygadzistka która nic nie robi zarobi więcej niz my? praca nie jest ciezejsza od naszej latwo to zauważyc ustawia maszynę i mają to gdzieś jest jakaś awaria to żadnej nie ma bo zajęte papierosem. Nam dniowki spadły a im co podwyżki dali?. Zakład szkoda pisac.

Obi

W tej firmie pracuje 10 lat. Zmieniło sie bardzo na gorsze. Brak szacunku dla pracownika. Brygadzistek jest za dużo nie maja tak naprawde co robić. Jak kobiety ida osciować to one tez powinny bo skoro na danym dziale nie ma produkcji to siedzi nic nie robi.A nam ucinaja stawki a tworzą nowe nie potrzebne stanowiska

Kathy
@Obi 22.04.2018 08:50

To prawda za duzo brygadzistek szczegolnie Almar chodza dwie z kierowniczka na papierosa co chwile. Niedopuszczalne zeby na hali nie bylo nikogo dowodzacego. A Marel to juz całkiem dno. Brygadzistka K. Wsxystkich kierowników obsciskuje a dla pracowników nie mila. Chyba nie na tym polega jej praca

Desperat

Abstrahując od całości wypowiedzi: Z całą pewnością niezamierzenie... Inteligentny Pan "Kierownik", przyznał jednak swoim niedorozwiniętym pracownikom rację, że nędznie zarabiają i mają dużo pracy... Więc chyba jednak tak nędznie opłacani pracownicy mają prawo być sfrustrowani...

co to jest?
@lalala 28.03.2018 19:54

popracuj nad składnią i napisz jeszcze raz bo nikt nie rozumie twojej wypowiedzi

kiedyś to było

Kiedyś,zarabiało się w tym zakładzie.Ryba była ładniejsza, nie trzeba było lać wody. A teraz aż wstyd mi przyznać ,ale jednak też to robię.To jest po prostu nie wykonalne 92%? Jak? Ja rozumiem ,że to praca na produkcji,że do tej pracy nie potrzeba większego wykształcenia,tylko chęci...Ale jednak nie jest to lekka praca , wilgoć ,woda, zimno ,wymuszona pozycja ,hałas, nerwy ...więc chciałabym by było jak dawniej i te 2000- 2500 wyciągać na czysto.Ale niestety się nie da,traktują tu nas jak bydło,więc nie mam żadnych skrupułów ,aby robić to co robię.

dobreczasyminely
@Bo 29.03.2018 16:44

Szczerze to życzę Ci powodzenia, bo jeśli chcesz z nimi zrobić porządek to musiałabyś 80% ościar wyrzucić na bruk. Niestety jak koleżanka wyżej napisała i ja "zostałam zmuszona" (bo inaczej tego nazwać nie można) zaistniałą sytuacją, do lania wody, czego nigdy wcześniej nie robiłam ale cóż zrobić jak inaczej stałabym tam za 120 zł brutto?

Były pracownik.

Praca w Espersenie okalecza nie tylko fizycznie ale i psychicznie,a później trudno się pozbierać i znaleźć nową pracę.

#pracownica
@Ale o co chodzi 25.03.2018 18:34

A ty co? Nie potrafiłas zarobić i wyżywasz się na forum na dziewczynie? Tak to żadna się nie odezwie, a głupoty wypisywać potrafią. Nie pozdrawiam

jqa

ludzie omijajcie espersen coraz gorzej odrabiamy ich postoj za nedzne dniowki w soboty moze 50na czysto to wina zakladu ten postoj oni nam niepotrafili zapewnic pracy a pracownicy jak zwykle poszkodowani coraz wiecej osob sie zwalnia i coraz nizsze zarobki a o traktowaniu niewspomne

Aba
@Siema robale 24.03.2018 12:29

Ciekawe co ty soba reprezentujesz ublizajac tym pracownikom ktorych nikt nie slucha zal ciebie czytajac

Aneta

Był ktoś z Was w ostatnim czasie na rozmowie kwalifikacyjnej w espersen? Jakie macie wrażenia odnośnie do jej przebiegu? W jakiej atmosferze przebiegała? Czy zostały zatrudnione nowe osoby w tej firmie? Proszę o pozostawienie wypowiedzi na ten temat. Wasze wypowiedzi ostatnio skupiają się na wynagrodzeniu. Czy coś jeszcze jest co chcielibyście poruszyć na forum?

Tomek

To prawda pieniądze żałosne za tak ciężką pracę z miesiąca na miesiąc miej...brak słów ludzie nie przychodzcie tu do pracy będziecie żałować tak jak ja...

Poco poco .
@Tomek 25.03.2018 14:58

Po co kierownik mowi do pracownika jak ostatnio , zastanowcie sie czy chcecie tu jeszcze pracowac , tak zeby kierownik mowil do pracownikow, oco im chodzi .Chca zeby pracownik sie zwolnil jest dobry co niektory a widac jak podchodza ,chca zyskow ale takm podejsciem masakra .Ogloszenie mila atmosfera w firmie ha ha .Oco wam chodzi .

Kierownik

Wam w ramach podwyżki to trzeba słownik ortograficzny dać. Jesteście bandą niedorozwojów i traktuje się Was adekwatnie do waszego poziomu jaki reprezentujecie.

aba
@Kierownik 15.02.2018 18:10

ci niedorozwoje na was cala banda zapieprzaja

szacunek to podstawa..

Tak jak w ogłoszeniu o pracę miła i rodzinna atmosfera, a jeden na drugiego patrzeć nie może z nienawiści i zazdrości, nawet brygadzistki zazdroszczą Panią ościującym że zarabiają więcej od nich. Od razu trzeba takiego pracownika zgnoić. Jak tak bardzo Panie brygadzistki zazdrościcie to proszę wyjąć ręce z kieszeni i nie udawać pod wagami że coś robicie tylko weźcie nóż do ręki i ościować a miejsca na taśmach jest dużo ,bo już nikt nie chce tam pracować przez tą ,, miłą i rodzinną atmosferę'' jaka rzekomo tam panuje! A Panie instruktorki co tak szybko po uciekały z ości z płaczem...???? Co rączki bolały od pracy czy dniówka za malutka..??? Lepiej postać przy skrzyneczkach i poplotkować o du...ie marynie to wtedy więcej zapłacą.

Bo jak nie my to kto
@Zmę[email protected]???? 21.03.2018 20:28

a nie pomyślałaś (domniemam), że po prostu firma daje tak ludziom popalić w głowie, że samo z siebie myśli się w domu o pracy? Nie ukrywajmy, jest bardzo ciężko. Wymagania rosną a zarobki spadają, więc jak człowiek ma się nie przejmować, nie denerwować i przychodzić na 8 godzin i wychodzić jak gdyby nigdy nic, skoro jeszcze pół roku temu dostawał za wykonane zadanie godziwe pieniądze a teraz zastanawia się co z nimi zrobić? Jad jest w nas, ale ja się wcale nie dziwię.

LALALA

MY TU TYLKO PISZEMY A PAŃSTWO KIEROWNIKI MAJA NAS GDZIEŚ .POWINNIŚMY ZA STRAJKOWAĆ I STAĆ DOPÓKI NIEDADZA NAM GODNYCH WARUNKOW.MY JUŻ SIĘ PODDALIŚMY I ROBIĄ Z NAMI CO CHCĄ,BO SAME NA TO POZWOLILIŚMY.....KAŻDY SIĘ BOI ODEZWAĆ A RAZEM MAMY PRZEWAGĘ ALE POCO JA TO PISZE JAK WIĘKSZOŚĆ SIĘ BOI .JUŻ SIĘ DALIŚMY Z GNOIĆ

Prof. Miodek
@Gkogkuiy 09.03.2018 19:29

Co to jest "krulik"?

wagowy

nie,odrabiać

Dodi

Do Menadzera w zwiazku nowa tasma dlaczeko kazda pokolei nie chodzi i nie szkoli sie , kazda jest przyjeta na takich samy warunka. Codziennie powinna sie zmieniac i sie uczyc bo kazdy przychodzi zarabia i kazdy ma rodzine na utrzymaniu a co do wyplaty to sa pokzywdzone prosze to zrozumiec .W kolo powinnysmy sie zmieniac i to by bylo sprawiedliwe do wiadomosci .Zwalniaja sie ludzie i tak bedzie sie dzialo chyba ze wam oto chodzi powinniscie zatrzymywac pracownika doceniac a nie zeby go zmuszac do odejscia. Prosze o rozwazenie prozby .

Profesor Miodek
@Gjiot 04.03.2018 20:57

Błagam, naucz się pisać.

Nick

Masakra... kierownik to tylko max po maturze ???? takich tam zatrudniają kierownikow. A później chlew. Uważają sie za wyższych a tak naprawdę daleko im do Was-pracowników . Pracowalam tam zeby zarobic na studia. Na szczęście mam z głowy. Zwalniajcie sie ludzie na tym gownie swiat sie nie kończy!

Gonzo z marela
@Nick 24.02.2018 01:42

Wróć do podstawówki i naucz się poprawnie pisać. To jest dopiero masakra jak się czyta te wypociny, które nie mają składu i ładu.

Zouza

Yhy

Pracownik

Ciekawi mnie dlaczego"wywołany do tablicy "milczy? Brak odwagi, brak honoru czy kompletny bufon??????

do kierownika idioty

"Nie ma nic gorszego niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję."Ten cytat jest adekwatny do ,niektórych pracowników na wyższych stanowiskach. Panie/Pani kierownik nie każdy w życiu miał szanse na to by zdobyć wykształcenie, Panu/Pani to się udało, ale czy to powód aby obrażać swoich podwładnych ? TO co Pan/Pani napisał jest wręcz dobitnym przykładem cytatu powyżej. TO MY zwykli, szarzy pracownicy ( niektórzy po studiach) pracujemy na pensje Pana/Pani i osób na wyższych stanowiskach.Jeśli my więcej zarabiamy ,więcej wydajemy w sklepach bo jest nas na to stać.Jeśli zwykły szary człowiek mało zarabia, mało kupuje.Szarych ludzi jest więcej ,więc to my napędzamy gospodarkę .Jeśli nas nie stać, nie kupujemy,jeśli nie kupujemy ,sklep nie zamawia,jeśli nie zamawia produkcja nie ma zamówień.Nie ma zamówień, nie ma pracy.Zwalnia się ludzi, obcina pensje.I to nie liczy się tylko Espersenu , ale większość firm branży spożywczej i nie tylko.Więc proszę o większy szacunek dla nas "bandy niedorozwojów " od "bandy wykształconych idiotów". Jeszcze jedno zastanawia mnie, który kierownik jest tak "serdeczny''do swoich pracowników? Obstawiam że to jakiś PAN kierownik z 1 zmiany od Pana Jarka .Jeśli uwzględnimy godzinę dodania komentarza, bo w tym czasie raczej nie Pani Halina lub inny kierownik z jej zmiany ,bo byli akurat w pracy, no chyba że znaleźli chwilę na wyrażenie swojej opinii na temat pracowników w bardzo cywilizowany sposób jak przystało osobę po studiach.Jestem ciekawa co na to by powiedzieli Pana/Pani przełożony? A może by tak wysłać albo wydrukować i rzucić do skrzynki ten post.

Jaijuż
@Pracownik 16.02.2018 17:30

Nie robią nic z żadną opinią to raz a dwa- chyba nie sądzicie że tą wypowiedź pisał któryś kierownik? A jeśli tak to zgodnie z ich zasadami szacunku dla drugiego człowieka powinien zostać zwolniony dyscyplinarnie nawet prawda? Więc może warto było by wystąpić o dane delikwenta?

Ojtam

Szanowny kierowniku...pracownicy za przeproszeniem srają do własnego gniazda? A ile czasu za przeproszeniem srali Ci kierownicy,którzy okradali firmę? Wstyd !My analfabeci...mamy się douczyć angielskiego? Wam ten angielski opłacają! My mamy podnosić kwalifikacje? Nie mamy jak skoro Wy ustawiacie między sobą stanowiska po koleżeńsku. I to dzięki Wam i Waszemu podejściu jest w tym zakładzie (usunięte przez administratora) .

Maria

Tak mi was wszystkich szkoda,ja już nie muszę tego co Wy przechodzić bo już tam nie pracuję,a pamiętam jaka byłam załamana jak po 9 latach mnie zwolnili.Teraz jestem taka szczęśliwa że to właśnie tak się stało.Pomijając kierowników ,problemem jest to że przy tak ciężkiej pracy ludzie nie są w stosunku do siebie życzliwi(dokuczają sobie,fałszywie oskarżają,donoszą na innych do kierownika,do brygadzistki-żeby tylko im było dobrze).Często nie widzą w tym nic złego i uważają to za normalne,a przecież to jest grzech.Czy kierowniczka,brygadzistka,ościarka itp. powinna wiedzieć,że najważniejsze to być dobrym człowiekiem.

Pracownik

Zgadzam się co do błędów ortograficznych, natomiast nie rozumiem jak"wykształcony " Kierownik może zamieszczać wpisy w tak mało inteligentnej formie. W Espersenie doliczyłbym się trzech /mogę się mylić/Kierowników tzw.normalnych czyli życzliwych, wymagających ale wymagających w granicach rozsądku i potrafiących widzieć interes firmy jak również problemy i kłopoty swoich podwładnych.Jestem/a być możliwe, że już byłem/pracownikiem Espersena i wpis takiego pseudo kierownika/świadomie pisane z małej litery/bardzo mnie boli.Dobrze by było aby jego przełożeni mogli to przeczytać i dojść do takiego delikwenta i wyciągnąć wnioski i konsekwencje służbowe, ale niestety wiem, że jest to niemożliwe.Pozdrawiam wszystkich upokorzonych współpracowników.

Zuźka

Zamiana kierowników była prostym posunięciem, żeby łatwiej pozbyć się ludzi.Czy ktoś umie mi wytłumaczyć dlaczego przybywa stanowisk kierowniczych, przybywa instruktorek, szkołą nowe brygadzistki a ościary zwalniają lub pezeżucają. Dla nas nie ma pieniędzy a dla nich są. Dlaczego nie zaczną od siebie. W kilka miesięcy zrujnowało firmę i ludziom życie. Powinni za to odpowiedzieć ale oni mają ludzi gdzieś bo mają zapewnione ciepłe posadzki w Espersen Koszalin.

Togikyd

Dlaczego zabieraja osciary na maszyne nowa niech wezma ukrainki co mowia tam nie pujdzie tam nie pujdzie gadaja glupio biech stana i one robia a dziewczyny z osci niech robia swoje a nie zabieraja co dobrze robia porcje a tak jest jakis balagan masakra jakas .

Rcipbdsehh

Brygadzistki z almara trzy które nic zrobić nie potrafią to porażka polątają się o wlasne nogi. Kolejne z marela kaleki Kaska ta co wszystko wie najlepiej taka najmądrzejsza uwaza sie za nie wiadomo kogo warczy na wszystkich a kiedy ma stanąć sama na porcję to marudzi a jak tak to bezczelnie stanie i doklada rybę zeby leciała szybko najlepiej to jedna na drugą niech nakłada boże co za babsztydl przemadrzala jak kwoka dewota nawet nie potrafi nic ustawic na tym marelu chodzi tylko i szpieguje kto co powiedział aby ktogos (usunięte przez administratora) Boże kobieta bez zasad moralnych. Leci do kierownika aby siebie wybielić to jest naiwność. Dobrze że zakonczylam tam pracę nikomu nie polecam dzialu marel nie kiedy tam jest brygadzistką kaska. Ludzie zwolnijcie ją i to jak najszybciej.

mąż jednej z pracownic
@Rcipbdsehh 03.01.2018 16:16

weźcie się za robotę, a nie tylko płakać umiecie. nigdzie nie jest lekko i nikt nikomu kasy za darmo nie da. jak w każdej pracy zawsze są i będą jakieś brygadzistki i kierowniczki. jak komuś nie pasuję to zawsze może odejść.

anonymous

Opinie zakladu zenada ! Zaklad spadł na psy ! Zarobki szkoda gadac, praca w zimnym i brak szacunku ! Szybciej , szybciej ! Same stancie i róbcie a nie (usunięte przez administratora) grzejecie w Budach !

Zostaw opinię o espersen - Koszalin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie espersen