brak logo

STEICO Sp. z o.o.

Czarnków

Opinie o STEICO Sp. z o.o.

dede84 2009-03-30 11:07:22
Słowa kojarzące się z Steico S.A (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .dobrą
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .sympatyczni i mili
Od jakiej stawki można negocjować pensję?od 2000 brutto na początek
Najbardziej podobało mi się w Steico S.A:
Najbardziej nie podobało mi się w Steico S.A:
2
anonim 2009-04-16 12:10:32
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako: słaba
anonim 2009-05-04 20:22:09
Niesamowita rotacja pracowników produkcyjnych!
Osobiście znam przypadek człowieka z produkcji który przyszedł do pracy na drugą zmianę! Popracował całe ... 15 minut! Stwierdził, że w takich warunkach za takie pieniądze to on nie będzie pracował! Myślę, że komentarz jest w tym momencie zbędny :-)
anonim 2009-06-14 20:27:58
przesada ,ja pracowalem razem z praktykami 11lat w steico nie jest lekko ale do sie wytrzymać . ja pewnie gdyby nie moja emigracja to nadal bym tam pracował, ale po powrocie kto wie?
ogień_26 2009-07-30 12:20:01
Pracowałem 3 lata. bardzo duża rotacja pracowników, w tym (usunięte przez administratora)
były pracownik 2009-11-02 15:08:49
Nie bede sie rozpisywal sami sie przekonajcie jak to jest w tej firmie
~kumpel2 2010-03-12 23:07:12
=potwierdzam, poziom tej firmy w stosunku do wielkości to czasy zamierzchłek komuny, tam wszystko jest zpoprzedniej epoki, trzymajcie się z daleka
3
maks 2010-11-09 11:48:30
Steiko to najgorsza firma w jakiej można pracowaćnie bez powodu pracownicy mówia że to obóz pracy.(usunięte przez administratora) człowieka przez człowieka ,a niemówie o straszeniu zwolnieniem lub zabraniem premi,zresztą ktoją tam dostaje tylko ci co uprzejmie donoszą.
anonim 2011-02-22 09:49:46
Zgadzam się z Tobą w 100 %. Rotacja niesamowita ! A dział zaopatrzenia !!!!!!!! Termin płatności 90 dni z poślizgiem 150 dni .
gdyby widział to właściciel to dostałby na głowę.
(usunięte przez administratora) jest spoko ale jego podwładni prokurent i jego gruby dyrektor w okularkach ,który na początku rozmowy o współpracy mówi ,że jego zona jest prokuratorem (co to kogo obchodzi ) to jakieś nieporozumienie.
Donosicielstwo to jego ulubione zajęcie. Pozdrawiam męża p. prokurator hahaha
doom 2011-06-16 13:18:59
A to ciekawe.W 2009 2tyś. a w 2011 1,5tyś. brutto.
Dobry. 2013-11-19 21:34:31
Śmieszna firma... (usunięte przez administratora). Powiem krótko leżeli chcesz się nabawic stresu bezsenności po nocach to coś dla Ciebie. Nie wiem kto tam jest taki mądry żeby pracownicy pracowali na tak chore zmiany. Dwa dni tak trzy dni tak jeden weekend w miesiącu wolny w święta do roboty... Jestem ciekaw dlaczego też kierownicy tak nie pracują... By zobaczyli jak to miło chodzić w weekend do pracy. Śmieszne... Leżeli by przywrócili zmiany tygodniowe z wolnymi weekendami to pracownicy by byli bardziej zadowoleni a co za tym idzie ? No lepsza wydajność pracy. To jest po prostu patologia co tam się dzieje...
1
kika 2014-05-28 19:23:00
tylko czy to pracodawca nie ustala czy dodatkowo jest płacone za weekend czy nie, czy jest to 200 czy 300 procent czasami, albo tak samo
Nowy 2014-09-26 12:53:50
Witam.
Powiem tak - odradzam chociaż tam jeszcze nie pracowałem. Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej i to co proponują to śmiech; nadmienię iż jestem po studiach, pracowałem w kilku firmach na stanowiskach kierowniczych, znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym, komputer i programy na poziomie zaawansowanym, szkolenia z zakresu Excell, PPM, różne rodzaje uprawnień, itp. szkolenie z AutoCad, SolidWorks - a propozycja od Steico następująca: "Możesz zapomnieć na początek o jakimkolwiek stanowisku kierowniczym lub biurowym bo na początek od 3 miesięcy do roku robisz na produkcji w systemie 4 zmianowym za 2 tysiące brutto i ewentualnie jak się sprawdzisz to możesz przejść do biura i rozpocząć pracę biurową". Porażka na całej linii. Oni chyba naprawdę szukają "jełopów" i żeby na maksa. ludzi wykorzystać. Nie dziwię się że rotacja pracowników jest tak duża że w tutejszym urzędzie pracy są co chwilę ogłoszenia i wiszą po kilkanaście tygodni i nikt na nie odpowiada.
2
Nowy 2014-09-30 18:51:54
Do izula - no właśnie też się zastanawiam po co mnie zaprosili na tą rozmowę........... Dokładnie tak jak to ujęłaś w tym stwierdzeniu o CV........
Nowy 2014-10-15 22:53:13
Witaj nico. Tak jak pisałem wcześniej mi zaoferowali 2000 brutto w systemie 4 zmianowym na produkcji. Jeśli chodzi o doświadczenie to ja od 98 roku pracuję w branży drzewnej i dla Pana (usunięte przez administratora). i Pana (usunięte przez administratora). na rozmowie kwalifikacyjnej nie zrobiło to żadnego wrażenia a wręcz uświadamiali mnie cały czas że na pewno nie dam sobie rady. Jedno co mi powiedzieli to że przymierzają się do otwarcia nowego działu sklejek i "jak byś był po 10 czy 15 latach pracy przy sklejkach to byśmy mogli o czymś pogadać i też o innych pieniądzach". Wniosek po mojej rozmowie kwalifikacyjnej - obojętne czy masz studia, kursy, szkolenia, uprawnienia i doświadczenia, itp. to wszystko możesz sobie o kant d.... roztrzaskać. Według nich i tak jak przyjdziesz to Steico to jesteś "gołym i głupim pracownikiem, którego muszą uczyć wszystkiego od początku". Także jak liczysz na jakaś pracę biurową to sobie w ogóle wybij z głowy bo i tak odeślą Cię na start na produkcję na minimum pół roku a nawet rok. Poza tym jak przeglądasz strony tutejszego Urzędu Pracy to zwróć uwagę ile jest zamieszczone ogłoszenie o pracę ze Steico chociażby do działu logistyki czy działu projektów...... Według mnie żenujące ale jak chcesz to próbuj........
Zresztą zobacz w zakładce rozmowy kwalifikacyjne to tam też opisałem jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna.
Jak na początku czytałem te opinie przed pójściem na rozmowę traktowałem trochę z przymróżeniem oka, ale to co tam zastałem i jak wyglądało spotkanie i oferta pracy to kropka w kropkę tak jak na forum ludzie przedstawiają.

P.S.
Trzech moich kumpli z bliskiej rodziny żony tam pracuje i też wiem jak tam wygląda praca "od kuchni". Generalnie praca w świątek, piątek, niedziela. W zeszłym roku pracowali w Święta Bożego Narodzenia a w tym roku pracowali nawet w Święta Wielkanocne. Dwóch z nich szuka pracy i szykują się żeby z tej firmy spier......
1
Nowy 2014-10-15 23:01:12
I jeszcze jedno.
Mieliśmy ostatnio imprezę rodzinną i syn mojej teściowej tam pracuje na magazynie to jak się spytał czy dostanie wolne to mu powiedzieli "że może sobie wybić z głowy wolne czy nawet jakiekolwiek zamiany z kimś innym żeby mógł iść".
ziomk 2014-10-21 21:40:11
Wolne tam nie ma czegoś takiekiego twoim urlopem dysponuje mistrz a nie Ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakich mało praca w systemie swoje ale praca w stresie gdzie Cie gonią batem popędzają krzykiem i ciegle dla nich to za mało z dnia na dzień tylko chodza i patrza gdzie by Ci zabrać preme albo opierdziel...
2
Nowy 2014-11-18 13:38:17
Witaj Jan.
W odpowiedzi na Twoje pytanie wiem co oferują tutaj w Czarnkowie i jest to BŁAZENADA!!!! Jak to zakład powiązany z tym samym kierownictwem na samej górze to raczej nie ma co liczyć na kokosy.
Jak w Czarnej Wodzie jest duże bezrobocie i nie ma innych zakładów pracy to mogą zaoferować to co muszą dać, czyli minimalne 1680 brutto i: "chcesz to rób a jak nie to na twoje miejsce jest setka za bramą..."
2
anonim 2014-11-24 13:29:17
witam ja chcialem sie zapytac gdzie trzeba zadzwonic by dowiedziec sie czy jest szansa przyjecia do tej firmy
3
Czarnowodzianin 2015-01-20 01:43:18
Dla zdecydowanej większości to raczej praca z przymusu a nie z powołania. Najniższa płaca z dodatkiem za pracę w 4-brygadówce + premia. Zakład pracuje 365dni w roku!!! Więc nie ma co liczyć na wolne weekendy czy święta w tym Bożego Narodzenia - poważnie... Do przedmówców: W Czarnej Wodzie nie ma kierownictwa, jest jeden kierownik i jeden szef produkcji - no i zapomniałem jego przyd...s OX - technolog. Cała decydencja jest w Czarnkowie Ale można zapomnieć o jakiejś posadce czy awansie. Dostają awans kapusie. Z zewnątrz nikt nie ma szans na dobrą pracę. Otwierają niedługo nowy ciąg LVL i też nie proponują żadnych kokosów. Chyba, że ktoś ma plecy u Pana MM - dział kadr lub może doświadczenie w sklejce?
Ale pamiętajcie na rozmowie kwalifikacyjnej u Pana MM będzie ogólne szyderstwo i wyśmianie i zdziwienie i podstawowe pytanie: "To Pan chce pracować w firmie STEICO, tak???" Wszyscy opowiadali jak było... Dla porównania w Czarnkowie jest 2x więcej pracowników, na każdym ciągu jest mistrz, więcej kierowników, lepszy ład a tu jeden majster na wszystkie ciągi...:) LVL rewolucji nie przyniesie, choć na razie tak mówimy w śród nas pracowników... Na początek może dadzą na rękę 1600.
5
Nowy 2015-01-27 19:55:15
W 100% zgadzam się co do rozmowy, podejścia Pana MM i szyderstwa podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Sam tego doświadczyłem - szyderstwo, wyśmiewanie i niedowierzanie że to co przedstawiłem w CV to prawda.....
2
Nowy 2015-03-03 15:38:21
Witam Wszystkich. Widzę po ofertach w UP w Czarnkowie że Pan MM i inne ogry z tej wspaniałej firmy mają problem z zatrudnieniem ludzi na lokalnym rynku to szukają tyraczy przez agencję pracy z Poznania.....<hahahaha> powodzenia kiepy!!!!!
Wszyscy się już tak poznali na ofercie Pana MM i jego tekście w stylu "Więc chce Pan pracować w Steico????!!!!"
Gdzie macie tych wszystkich co walą drzwiami i oknami do steico?????!!!!!!
Jak tak będziecie traktować ludzi i dawać im taką jałmużnę - oczywiście nie licząc tych wszystkich du po włazów - to sami będziecie zapier.....na produkcji albo zostaną wam sami tacy co ich nikt nigdzie nie weźmie bo się sami pozabijają o własne nogi!!!!
Anonim 2015-04-09 09:04:22
WItam
do Nowy: A co ty myślałeś że przyjdziesz ze studiami nie związanymi z technologią drewna i będziesz miał prace jako kierownik???? Chłopie zamiast ciągle tutaj siedzieć i narzekać weź się za szukanie innej pracy. Narzekać każdy umie więc twojego tu nikt nie musi czytać!!!!!!
Nowy 2015-04-13 21:11:32
Anonim po pierwsze to:
Studiów to może ty nie masz!! Ja mam skończoną technologię drewna ze specjalizacją mechaniczna obróbka drewna, po drugie na pewno mam więcej doświadczenia i do powiedzenia w kwestii drewna, obróbki oraz procesów suszenia zarówno drewna twardego jak i miękkiego, impregnacji i to naprawdę z praktycznej kwestii niż nie jeden w tym obozie pracy pojęcia. Dla twojej informacji to ja nie przerwanie pracuję w drewnie od 22 lat. A po trzecie jakbyś dokładniej czytał moje posty to byś spostrzegł i wydedukował że to nie jest moje narzekanie tylko spostrzeżenia po rozmowie kwalifikacyjnej, jej przebiegu oraz tekstach Pana MM i w tego w jaki sposób odnoszą się do ludzi, bo dziwne że w innych postach masz prawie dokładnie to samo co w moim???!!! Ciekawe co Cię urzekło akurat w moich postach.....??? Czyżby kolejny przydupas Pana MM lub sam Pan MM i prawda w oczy kole!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
Pracownik Steico 2015-04-18 04:44:52
To co się dzieje w tej Firmie to Szkoda gadać niby te ich podstawy premie świąteczne 120zl :/ i 13-stki sa ale co z tego jak ci premie po zabierają i na wypłate 1450 :) Jeszcze ciągle w biegu
-brak przerw
-brak normalnej umowy
-ponizanie pracowników M.S Nie Polecam
-a co do pana MM to brak słów :)
pracownik Steico:) 2015-04-21 08:39:30
Witam wszystkich:)
Obecnie pracuję w Firmie STEICO (już prawie rok) i jestem bardzo zadowolona.
Co prawdaż pracuję w biurze, niewiem jak wyglądają warunki na produkcji, więc się nie wypowiadam. Ale w biurze jest jestem zadowolona, atmosfera fajna, wszyscy mili i pomocni.
Ja osobiście polecam....
Pracownik_średni 2015-05-26 09:35:52
Od momentu zmiany zarządu coś tam się zmieniło na lepsze. Tylko jeśli chodzi o politykę kadr to dramat. Nie wiem jak taki człowiek jak Pan MM może mieć pełnomocnictwo Prezesa do takiej swobody... Układy, układziki... A jak ktoś był na rozmowie kwalifikacyjnej i ten Pan szydził, to trzeba było zacząć mówić w obcym języku czy to angielskim czy niemieckim i gościa oczernić. Bo tak wyśmiewa się z doświadczenia i umiejętności a sam nic nie potrafi poza ustawianiem kolesi i ich rodzin na stołkach... Panie Prezesie S.Z... Niech Pan się przyjrzy polityce kadrowej w tej firmie...
4
AdaŚ 2015-06-27 13:23:59
Witam. orientuje sie ktoś jak zarabiaja ślusarze, mechanicy w tej firmie? warto sie przyjmować jako mechanik??
xyz 2015-12-08 09:55:30
Pracuję ponad 6 miesięcy. Spokojnie - pełne zadowolenie. Co było powiedziane na rozmowie wstępnej zostało dotrzymane. Sama rozmowa super. Firma ma bardzo duży potencjał i możliwości rozwoju.
piksi 2015-12-21 13:21:42
Rewelka. Firma prywatna. wypłaciła 13 dodatkową pensje pracownikom, całe wynagrodzenie podstawowe
Tommi 2015-12-28 20:39:11
Kolego piksi - pracuję też w prywatnej firmie i wypłacają 13-nastki, socjalne w wysokości 1500 zł w dwóch transzach - letnia i Świąteczna, zakład o 1/5 mniejszy od Steico to chyba żadna rewelka że firma wypłaciła, zważywszy na opinie, recenzje i na warunki pracy jakie oferują to chyba szału "ni ma"
czarna woda 2016-03-29 19:54:39
pracuję w CZW ponad 1,5 roku. na wypłaty nie narzekam i jest dobrze. z tego co widzę to przyjmują cały czas następnych pracowników a co najważniejsze co powiedzą na rozmowie to dotrzymują słowa. byłem ostatnio z firmą na nartach -prawie wszystko finansowali-świetna sprawa.
7
maniek24 2016-03-31 00:36:39
wiatm jestem zainteresowany pracą w STEICO .. nie wiem jedni odradzaja z tego tu wynika jedni polecaja ???Czy potrzebuja kogos z uprawnieniami na suwnice???
1
maniek24 2016-04-19 20:52:14
Dzieki bardzo bede działał pozdr
Pracownik UR 2016-10-03 17:54:32
Witam

Pracuje w utrzymaniu ruchu. Dla ludzi którzy chcą się rozwinąć lub coś osiągnąć to stanowczo odradzam STEICO. Do tego częste poniżanie i atmosfera raczej słaba. Nie wspomnę o robieniu rzeczy zdecydowanie niezgodnych z wykonywanym zawodem.
6
paw 2016-10-03 20:23:00
dzialaja juz kilka lat ale zastanawia mnie to, że nie inwestuja jakos w rozwoj firmy maja stale chyba jedne i te same produkty, a skoro zajmują się systemami budowy domów to chyba powinni posiadac wiecej produktów do zaoferowania?
wiesiek 2016-10-30 18:10:05
Wróciłem z powrotem do Steico po kilku latach. Rozmowa z M przebiegała w samych superlatywach. Firma zmieniła się o 360 stopni na plus. Żałuję teraz po kilku latach że odszedłem. Dzisiaj byłbym całkowicie w innym miejscu.
Zostaw swoją opinię o STEICO Sp. z o.o. - Czarnków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STEICO Sp. z o.o.