brak logo

STEICO Sp. z o.o.

Czarnków

Opinie o STEICO Sp. z o.o.

ogień_26 2009-07-30 12:20
Pracowałem 3 lata. bardzo duża rotacja pracowników, w tym (usunięte przez administratora)
1
były pracownik 2009-11-02 15:08
Nie bede sie rozpisywal sami sie przekonajcie jak to jest w tej firmie
~kumpel2 2010-03-12 23:07
=potwierdzam, poziom tej firmy w stosunku do wielkości to czasy zamierzchłek komuny, tam wszystko jest zpoprzedniej epoki, trzymajcie się z daleka
4
maks 2010-11-09 11:48
Steiko to najgorsza firma w jakiej można pracowaćnie bez powodu pracownicy mówia że to obóz pracy.(usunięte przez administratora) człowieka przez człowieka ,a niemówie o straszeniu zwolnieniem lub zabraniem premi,zresztą ktoją tam dostaje tylko ci co uprzejmie donoszą.
3
anonim 2011-02-22 09:49
Zgadzam się z Tobą w 100 %. Rotacja niesamowita ! A dział zaopatrzenia !!!!!!!! Termin płatności 90 dni z poślizgiem 150 dni .
gdyby widział to właściciel to dostałby na głowę.
(usunięte przez administratora) jest spoko ale jego podwładni prokurent i jego gruby dyrektor w okularkach ,który na początku rozmowy o współpracy mówi ,że jego zona jest prokuratorem (co to kogo obchodzi ) to jakieś nieporozumienie.
Donosicielstwo to jego ulubione zajęcie. Pozdrawiam męża p. prokurator hahaha
doom 2011-06-16 13:18
A to ciekawe.W 2009 2tyś. a w 2011 1,5tyś. brutto.
Dobry. 2013-11-19 21:34
Śmieszna firma... (usunięte przez administratora). Powiem krótko leżeli chcesz się nabawic stresu bezsenności po nocach to coś dla Ciebie. Nie wiem kto tam jest taki mądry żeby pracownicy pracowali na tak chore zmiany. Dwa dni tak trzy dni tak jeden weekend w miesiącu wolny w święta do roboty... Jestem ciekaw dlaczego też kierownicy tak nie pracują... By zobaczyli jak to miło chodzić w weekend do pracy. Śmieszne... Leżeli by przywrócili zmiany tygodniowe z wolnymi weekendami to pracownicy by byli bardziej zadowoleni a co za tym idzie ? No lepsza wydajność pracy. To jest po prostu patologia co tam się dzieje...
4
kika 2014-05-28 19:23
tylko czy to pracodawca nie ustala czy dodatkowo jest płacone za weekend czy nie, czy jest to 200 czy 300 procent czasami, albo tak samo
Nowy 2014-09-26 12:53
Witam.
Powiem tak - odradzam chociaż tam jeszcze nie pracowałem. Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej i to co proponują to śmiech; nadmienię iż jestem po studiach, pracowałem w kilku firmach na stanowiskach kierowniczych, znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym, komputer i programy na poziomie zaawansowanym, szkolenia z zakresu Excell, PPM, różne rodzaje uprawnień, itp. szkolenie z AutoCad, SolidWorks - a propozycja od Steico następująca: "Możesz zapomnieć na początek o jakimkolwiek stanowisku kierowniczym lub biurowym bo na początek od 3 miesięcy do roku robisz na produkcji w systemie 4 zmianowym za 2 tysiące brutto i ewentualnie jak się sprawdzisz to możesz przejść do biura i rozpocząć pracę biurową". Porażka na całej linii. Oni chyba naprawdę szukają "jełopów" i żeby na maksa. ludzi wykorzystać. Nie dziwię się że rotacja pracowników jest tak duża że w tutejszym urzędzie pracy są co chwilę ogłoszenia i wiszą po kilkanaście tygodni i nikt na nie odpowiada.
6
Nowy 2014-09-30 18:51
Do izula - no właśnie też się zastanawiam po co mnie zaprosili na tą rozmowę........... Dokładnie tak jak to ujęłaś w tym stwierdzeniu o CV........
Nowy 2014-10-15 22:53
Witaj nico. Tak jak pisałem wcześniej mi zaoferowali 2000 brutto w systemie 4 zmianowym na produkcji. Jeśli chodzi o doświadczenie to ja od 98 roku pracuję w branży drzewnej i dla Pana (usunięte przez administratora). i Pana (usunięte przez administratora). na rozmowie kwalifikacyjnej nie zrobiło to żadnego wrażenia a wręcz uświadamiali mnie cały czas że na pewno nie dam sobie rady. Jedno co mi powiedzieli to że przymierzają się do otwarcia nowego działu sklejek i "jak byś był po 10 czy 15 latach pracy przy sklejkach to byśmy mogli o czymś pogadać i też o innych pieniądzach". Wniosek po mojej rozmowie kwalifikacyjnej - obojętne czy masz studia, kursy, szkolenia, uprawnienia i doświadczenia, itp. to wszystko możesz sobie o kant d.... roztrzaskać. Według nich i tak jak przyjdziesz to Steico to jesteś "gołym i głupim pracownikiem, którego muszą uczyć wszystkiego od początku". Także jak liczysz na jakaś pracę biurową to sobie w ogóle wybij z głowy bo i tak odeślą Cię na start na produkcję na minimum pół roku a nawet rok. Poza tym jak przeglądasz strony tutejszego Urzędu Pracy to zwróć uwagę ile jest zamieszczone ogłoszenie o pracę ze Steico chociażby do działu logistyki czy działu projektów...... Według mnie żenujące ale jak chcesz to próbuj........
Zresztą zobacz w zakładce rozmowy kwalifikacyjne to tam też opisałem jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna.
Jak na początku czytałem te opinie przed pójściem na rozmowę traktowałem trochę z przymróżeniem oka, ale to co tam zastałem i jak wyglądało spotkanie i oferta pracy to kropka w kropkę tak jak na forum ludzie przedstawiają.

P.S.
Trzech moich kumpli z bliskiej rodziny żony tam pracuje i też wiem jak tam wygląda praca "od kuchni". Generalnie praca w świątek, piątek, niedziela. W zeszłym roku pracowali w Święta Bożego Narodzenia a w tym roku pracowali nawet w Święta Wielkanocne. Dwóch z nich szuka pracy i szykują się żeby z tej firmy spier......
1
Nowy 2014-10-15 23:01
I jeszcze jedno.
Mieliśmy ostatnio imprezę rodzinną i syn mojej teściowej tam pracuje na magazynie to jak się spytał czy dostanie wolne to mu powiedzieli "że może sobie wybić z głowy wolne czy nawet jakiekolwiek zamiany z kimś innym żeby mógł iść".
1
ziomk 2014-10-21 21:40
Wolne tam nie ma czegoś takiekiego twoim urlopem dysponuje mistrz a nie Ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakich mało praca w systemie swoje ale praca w stresie gdzie Cie gonią batem popędzają krzykiem i ciegle dla nich to za mało z dnia na dzień tylko chodza i patrza gdzie by Ci zabrać preme albo opierdziel...
3
Nowy 2014-11-18 13:38
Witaj Jan.
W odpowiedzi na Twoje pytanie wiem co oferują tutaj w Czarnkowie i jest to BŁAZENADA!!!! Jak to zakład powiązany z tym samym kierownictwem na samej górze to raczej nie ma co liczyć na kokosy.
Jak w Czarnej Wodzie jest duże bezrobocie i nie ma innych zakładów pracy to mogą zaoferować to co muszą dać, czyli minimalne 1680 brutto i: "chcesz to rób a jak nie to na twoje miejsce jest setka za bramą..."
3
anonim 2014-11-24 13:29
witam ja chcialem sie zapytac gdzie trzeba zadzwonic by dowiedziec sie czy jest szansa przyjecia do tej firmy
3
Czarnowodzianin 2015-01-20 01:43
Dla zdecydowanej większości to raczej praca z przymusu a nie z powołania. Najniższa płaca z dodatkiem za pracę w 4-brygadówce + premia. Zakład pracuje 365dni w roku!!! Więc nie ma co liczyć na wolne weekendy czy święta w tym Bożego Narodzenia - poważnie... Do przedmówców: W Czarnej Wodzie nie ma kierownictwa, jest jeden kierownik i jeden szef produkcji - no i zapomniałem jego przyd...s OX - technolog. Cała decydencja jest w Czarnkowie Ale można zapomnieć o jakiejś posadce czy awansie. Dostają awans kapusie. Z zewnątrz nikt nie ma szans na dobrą pracę. Otwierają niedługo nowy ciąg LVL i też nie proponują żadnych kokosów. Chyba, że ktoś ma plecy u Pana MM - dział kadr lub może doświadczenie w sklejce?
Ale pamiętajcie na rozmowie kwalifikacyjnej u Pana MM będzie ogólne szyderstwo i wyśmianie i zdziwienie i podstawowe pytanie: "To Pan chce pracować w firmie STEICO, tak???" Wszyscy opowiadali jak było... Dla porównania w Czarnkowie jest 2x więcej pracowników, na każdym ciągu jest mistrz, więcej kierowników, lepszy ład a tu jeden majster na wszystkie ciągi...:) LVL rewolucji nie przyniesie, choć na razie tak mówimy w śród nas pracowników... Na początek może dadzą na rękę 1600.
6
Nowy 2015-01-27 19:55
W 100% zgadzam się co do rozmowy, podejścia Pana MM i szyderstwa podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Sam tego doświadczyłem - szyderstwo, wyśmiewanie i niedowierzanie że to co przedstawiłem w CV to prawda.....
4
Nowy 2015-03-03 15:38
Witam Wszystkich. Widzę po ofertach w UP w Czarnkowie że Pan MM i inne ogry z tej wspaniałej firmy mają problem z zatrudnieniem ludzi na lokalnym rynku to szukają tyraczy przez agencję pracy z Poznania.....<hahahaha> powodzenia kiepy!!!!!
Wszyscy się już tak poznali na ofercie Pana MM i jego tekście w stylu "Więc chce Pan pracować w Steico????!!!!"
Gdzie macie tych wszystkich co walą drzwiami i oknami do steico?????!!!!!!
Jak tak będziecie traktować ludzi i dawać im taką jałmużnę - oczywiście nie licząc tych wszystkich du po włazów - to sami będziecie zapier.....na produkcji albo zostaną wam sami tacy co ich nikt nigdzie nie weźmie bo się sami pozabijają o własne nogi!!!!
Anonim 2015-04-09 09:04
WItam
do Nowy: A co ty myślałeś że przyjdziesz ze studiami nie związanymi z technologią drewna i będziesz miał prace jako kierownik???? Chłopie zamiast ciągle tutaj siedzieć i narzekać weź się za szukanie innej pracy. Narzekać każdy umie więc twojego tu nikt nie musi czytać!!!!!!
Nowy 2015-04-13 21:11
Anonim po pierwsze to:
Studiów to może ty nie masz!! Ja mam skończoną technologię drewna ze specjalizacją mechaniczna obróbka drewna, po drugie na pewno mam więcej doświadczenia i do powiedzenia w kwestii drewna, obróbki oraz procesów suszenia zarówno drewna twardego jak i miękkiego, impregnacji i to naprawdę z praktycznej kwestii niż nie jeden w tym obozie pracy pojęcia. Dla twojej informacji to ja nie przerwanie pracuję w drewnie od 22 lat. A po trzecie jakbyś dokładniej czytał moje posty to byś spostrzegł i wydedukował że to nie jest moje narzekanie tylko spostrzeżenia po rozmowie kwalifikacyjnej, jej przebiegu oraz tekstach Pana MM i w tego w jaki sposób odnoszą się do ludzi, bo dziwne że w innych postach masz prawie dokładnie to samo co w moim???!!! Ciekawe co Cię urzekło akurat w moich postach.....??? Czyżby kolejny przydupas Pana MM lub sam Pan MM i prawda w oczy kole!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
Pracownik Steico 2015-04-18 04:44
To co się dzieje w tej Firmie to Szkoda gadać niby te ich podstawy premie świąteczne 120zl :/ i 13-stki sa ale co z tego jak ci premie po zabierają i na wypłate 1450 :) Jeszcze ciągle w biegu
-brak przerw
-brak normalnej umowy
-ponizanie pracowników M.S Nie Polecam
-a co do pana MM to brak słów :)
1
pracownik Steico:) 2015-04-21 08:39
Witam wszystkich:)
Obecnie pracuję w Firmie STEICO (już prawie rok) i jestem bardzo zadowolona.
Co prawdaż pracuję w biurze, niewiem jak wyglądają warunki na produkcji, więc się nie wypowiadam. Ale w biurze jest jestem zadowolona, atmosfera fajna, wszyscy mili i pomocni.
Ja osobiście polecam....
Pracownik_średni 2015-05-26 09:35
Od momentu zmiany zarządu coś tam się zmieniło na lepsze. Tylko jeśli chodzi o politykę kadr to dramat. Nie wiem jak taki człowiek jak Pan MM może mieć pełnomocnictwo Prezesa do takiej swobody... Układy, układziki... A jak ktoś był na rozmowie kwalifikacyjnej i ten Pan szydził, to trzeba było zacząć mówić w obcym języku czy to angielskim czy niemieckim i gościa oczernić. Bo tak wyśmiewa się z doświadczenia i umiejętności a sam nic nie potrafi poza ustawianiem kolesi i ich rodzin na stołkach... Panie Prezesie S.Z... Niech Pan się przyjrzy polityce kadrowej w tej firmie...
4
AdaŚ 2015-06-27 13:23
Witam. orientuje sie ktoś jak zarabiaja ślusarze, mechanicy w tej firmie? warto sie przyjmować jako mechanik??
xyz 2015-12-08 09:55
Pracuję ponad 6 miesięcy. Spokojnie - pełne zadowolenie. Co było powiedziane na rozmowie wstępnej zostało dotrzymane. Sama rozmowa super. Firma ma bardzo duży potencjał i możliwości rozwoju.
piksi 2015-12-21 13:21
Rewelka. Firma prywatna. wypłaciła 13 dodatkową pensje pracownikom, całe wynagrodzenie podstawowe
Tommi 2015-12-28 20:39
Kolego piksi - pracuję też w prywatnej firmie i wypłacają 13-nastki, socjalne w wysokości 1500 zł w dwóch transzach - letnia i Świąteczna, zakład o 1/5 mniejszy od Steico to chyba żadna rewelka że firma wypłaciła, zważywszy na opinie, recenzje i na warunki pracy jakie oferują to chyba szału "ni ma"
czarna woda 2016-03-29 19:54
pracuję w CZW ponad 1,5 roku. na wypłaty nie narzekam i jest dobrze. z tego co widzę to przyjmują cały czas następnych pracowników a co najważniejsze co powiedzą na rozmowie to dotrzymują słowa. byłem ostatnio z firmą na nartach -prawie wszystko finansowali-świetna sprawa.
8
maniek24 2016-03-31 00:36
wiatm jestem zainteresowany pracą w STEICO .. nie wiem jedni odradzaja z tego tu wynika jedni polecaja ???Czy potrzebuja kogos z uprawnieniami na suwnice???
7
maniek24 2016-04-19 20:52
Dzieki bardzo bede działał pozdr
Pracownik UR 2016-10-03 17:54
Witam

Pracuje w utrzymaniu ruchu. Dla ludzi którzy chcą się rozwinąć lub coś osiągnąć to stanowczo odradzam STEICO. Do tego częste poniżanie i atmosfera raczej słaba. Nie wspomnę o robieniu rzeczy zdecydowanie niezgodnych z wykonywanym zawodem.
11
paw 2016-10-03 20:23
dzialaja juz kilka lat ale zastanawia mnie to, że nie inwestuja jakos w rozwoj firmy maja stale chyba jedne i te same produkty, a skoro zajmują się systemami budowy domów to chyba powinni posiadac wiecej produktów do zaoferowania?
wiesiek 2016-10-30 18:10
Wróciłem z powrotem do Steico po kilku latach. Rozmowa z M przebiegała w samych superlatywach. Firma zmieniła się o 360 stopni na plus. Żałuję teraz po kilku latach że odszedłem. Dzisiaj byłbym całkowicie w innym miejscu.
smok 321 2016-12-15 23:51
jak traktują w tej firmie praktykantów ?
robolsteico 2017-01-26 17:48
Witam,
Większość opinii o firmie steico to prawda. Jestem pracownikiem tejże firmy i mogę powiedzieć jedno, zarobki są na tragicznym poziomie. Na produkcji nie dosyć, że fatalne warunki to płacą mniej niż w konkurencyjnych firmach. Co do pracy ludzi wykształconych to się zgadzam z opinią że każą popracować na produkcji rok lub 5 lat i wtedy może z łaski przeniosą( znam ludzi , technologów i po porządnych studiach państwowych, że pracują na produkcji). Kierowników zarobki wahają się od 7 do 20 tys. na produkcji od 2 tys do 3 tysięcy plus jakieś śmieszne dodatki. Znajomi wchodzą od razu na bardzo wysokie stawki nawet 5 tys. zł brutto.
Praktykanci traktowani jako tania siła robocza, wmawia się im ,że nie wiadomo kim będą w tejże firmie. Znam ludzi po politechnice z budownictwa i ich zarobki do 2 tysiące brutto. W firmie nie decyduje kapitał zagraniczny pod którego podlega firma, tylko polaczki i znajomi jednego z prezesów. pisanie o innych wadach nie ma sensu, sam szukam innej pracy i na pewno jak znajdę to od razu odchodzę.
Pozdrawia
robolsteico
16
Pytanie 2017-02-05 09:56
wszystkie ww. Opinie są kiepskie, czy produkty Steico tez? Czy nie są przereklamowane?
elektryk automatyk - czarna woda 2017-02-09 20:41
Dobry wieczór.

W 100% zgadzam się z 'pracownikiem UR'. Elektryk czy automatyk w czarnej wodzie/ w czarnkowie też uciekają do innych firm np VW. to fikcja. Robi się różne rzeczy od kopania rowu zaczynając . Elektryk/automatyk zajmuję się budowlanką, polburki itd, stolarką a jak ma wolną chwilę to może coś liźnie z elektryki a automatyk to już na pewno nigdy nie zostanie automatykiem w tej firmie, jedynie chłopczykiem na posyłki. Zarobki też mizernie. Nie m co się dziwić, że szukają cały czas specjalistów elektryk/automatyk a nadal nie mogą nikogo znaleźć a ludzie uciekają bo przejrzeli na oczy. A jak ktoś się cieszy, że dwa razy do roku pojedzie na wycieczkę, to firma dwa razy nie przyzna premii i na to samo wyjdzie. STEICO OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!
10
pracowity 2017-02-12 10:16
Dziwna firma, która ma nie jasny system premii i dodatków. Na umowie inaczej to wygląda i inaczej wygląda to w rzeczywistości. Tak naprawdę dostaje się określoną w umowie podstawę, a resztę tak zwane premie raz się ma raz nie. Inaczej wygląda to u pracowników biurowych, którzy dostali ogromne podwyżki uzależnione od 10 % podstawy i nigdy nie zabierane premie. Dodatkowo należy liczyć się z tak zwanym ruchem ciągłym - maksymalizacją zysków kosztem pracownika. Szkolenia należą się tylko pracownikom biurowym, reszta może tylko sobie pomarzyć oprócz szkolenia BHP na jakieśkolwiek szkolenia.

Co do chwalenia firmy przez niektóre osoby to najczęściej chwalą jej prezesa , kierownicy tej firmy weszli by mu w cztery litery, tylko żeby pozostać na stanowiskach. Kadra kierownicza bardzo kiepsko wykształcona, niektórzy to studiów na oczy nie widzieli może jakieś prywatne pomaturalne studium.
11
robol 2017-02-13 20:02
na produkcji najniższa krajowa, umowa na tydzień przez firmy zewnętrzne. Pomiatanie pracownikiem i brak szacunku. Jednym słowem wielka patologia
8
grześ 2017-02-17 18:10
byłem widziałem brak słów
4
stercore Steico 2017-02-26 16:17
Niedługo na tej stronie pojawią się oficjalne zarobki + nazwiska - Steico.
5
Wacek 2017-03-08 20:00
Pracuje w V V. Pracowałem w Steico i wiem jedno w steico dostałem odpowiednie podstawy zawodu przez 3 lata. Zmieniłem pracę nie dlatego że mi było źle, ale dlatego że jestem młody i chcę poznać inne firmy. Tak więc nie wypowiadajcie się nieudacznicy w moim imieniu. Pójdziecie do innych firm i po pół roku będziecie pisać na te firmy to samo bo to wam najlepiej wychodzi. W V V zarabia trochę więcej też jestem doceniany. Żdziwieni byli że mam takie szkolenia na które steico mnie wysłało. Wiem jedno że w V V popracuję trochę i pójdę dalej zdobywać doświadczenie ijuż wiem już gdzie.
Agent 2017-03-09 19:05
Skoro zmieniła się o 360 stopni to wcale się nie zmieniła
4
stercore Steico 2017-03-10 10:22
Do Wacek 2017-03-08 20:00
Ta jasne wszyscy są nieudacznikami tylko TY jesteś wybitny. A może twój tatuś pracował na LDF i miałeś lepsze przywileje niż reszta grupy( byłeś mistrzem dlatego zatrudnili cię w V V i nie ma co się chwalić :-) ). A teraz bronisz zakładu bo jesteś jednym z kolesi. Normalny człowiek wykształcony mający doświadczenie nie bawi się w tak nędzne firmy jak ta. Kolesiostwo na najwyższym poziomie. Inżyniera to oni widzieli tylko w Pile na PWSZ. A teraz zgrywą wszyscy kozaka.
Sry ale połowa tych dziwnych komentarzy jest denna jak ta firma. Firma nie gwarantuje stałego zatrudnienia. Praca na M service na porządku dziennym. Główny kadrowiec czerepie z tego korzyści. Wywalanie ludzi bez powodu jest normą na zakładzie. Upomnisz sie o swoje i już lecisz :P
26
Pracownik Steico (niestety) 2017-04-14 08:13
Nie polecam pracy w tym zakładzie ... Chyba że ktoś lubi chodzić w każde święta do pracy zamiast być z rodziną . (Czasem nawet po 12) gdy inne zakłady mają wolne święta i do tego premie świąteczne to w Steico pójdziesz do pracy i dostaniesz po 50 złotych za to że byłeś w pracy a nie z rodziną przy stole . (Oczywiście nie zawsze dostaniesz te 50 zł) A na co dzień? Tyrasz jak wół ... Nie raz za dwóch bo z innej zmiany nikt nie przyjdzie ci do pomocy jeśli twój kolega\kolezanka zachoruje . A ciebie zmusza do przyjścia wcześniej lub zostania gdy na innej zmianie będzie taka sytuacja . Po za tym zarobki w porównaniu do oczekiwań od pracownika nie są porównywalne tym bardziej że ciągle ucinaja liczbę osób na zmianę a pracy tylko dokładają . Poprostu firma dba o swój interes nie licząc się z dobrem pracownika . A coś takiego jak BHP to jest tylko na żółtych tabliczkach przy maszynie . Więc jeśli ktoś chce pracować w każde święta i siedzieć cały dzień w pracy a po wypadku być zastraszanym żeby nie zgłaszać tego to zapraszam . Steico was ukocha :)
9
Abracham 2017-05-02 13:35
Dajcie więcej ludzi do kierowania pracownikami. Mistrzów i brygadzistów jeszcze młodych BEZ uprawnień , BEZ myślenia. I mało szacunku do pracownika tak jest w Czarnej Wodzie na dziale obróbki końcowej. Nie polecam ludziom o słabej psychice.
2
Ykcul 2017-06-14 12:07
Witam,
Swoją współpracę ze spółką Steico rozpocząłem w 2012 roku, właśnie mija 5 lat pracy w tym zakładzie
Początkowo pracowałem przez 10 miesięcy jako zwykły pracownik za pośrednictwem m-serwis i faktycznie był to ciężki okres, zarobki mierne, umowa co 10 dni - sterta umów podpisywana raz na 2 miesiące - w momencie gdy papier przestaje się mieścić w teczce osobowej . Przyznam, że to ogromna ujma dla wizerunku zakładu. Było ciężko, ale nie poddałem się i teraz z perspektywy czasu z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że nie był to czas stracony. Wystarczy być ambitnym i chcieć się rozwijać. Firma oferuje wiele szkoleń, raz na kwartał można uzyskać uprawnienia np. na suwnicę, wózki widłowe itd. Korzystałem z każdej okazji, i byłem oddany pracy. Opanowałem wszystkie maszyny i dostałem umowę. Po 3 miesiącach umowy próbnej zostałem brygadzistą. Pracowałem na tym stanowisku ponad dwa lata, jednocześnie studiowałem. Firma KILKAKROTNIE oferowała mi dopłatę i wsparcie w zrealizowaniu tytułu inżyniera, bojąc się lojalki nie przyjąłem propozycji.
Obecnie pracuje na "wyższym" stanowisku, nie rozumiem ludzi którzy zamiast wziąć się za robotę wolą marudzić. Zgodnie z powiedzeniem - z pustego to i Salomon nie naleje. Jeśli ktoś jest nieudacznikiem, przychodzi do pracy za kare, nie wykazuje żadnej inicjatywy to czego oczekuje?
Nikt jeszcze nikomu nie dał nic za darmo, chcecie zmian? zacznijcie od siebie! Polecam 5 punkt z systemu 5S - SAMODOSKONALENIE. Chcesz dobrze zarabiać? Pracuj, wykaż się, rozwijaj swoje umiejętności, podnieś swoje kwalifikacje, a na pewno zostaniesz zauważony. Osobiście jestem mega zadowolony z pracy tutaj, firma daje ogromne możliwości, otwiera wiele furtek rozwoju, przez 5 lat podniosłem swoje kwalifikacje, wiedzę i doświadczenie kilkukrotnie. Jednym słowem - firma dla Ambitnych a leniwych frustratów nie pozdrawiam :)
1
Pozdr 2017-06-14 19:28
Witaj Ykcul.
Nazywasz ludzi "nieudacznikami" nie wiedząc nic o nich, to świadczy o twoim niskim poziomie intelektualnym, wyrażają oni bowiem swoją opinie i mają do tego prawo. Jeżeli 90% niezadowolonych osób piszących tutaj ma inną opinię od ciebie to ja nie wiedząc nic o tobie zdecydowanie mogę powiedzieć, że jesteś w tej firmie osobą która liże cztery litery wszystkim na lepszym stanowisku od ciebie i nie na nie jednego już doniosłeś, żeby mieć to twoje "wyższe" stanowisko o którym wspominasz.
Kim innym możesz być gdy podważasz zdanie większości i obrażasz tych którzy tam ciężko pracowali a firma ich nie doceniła tak "hojnie " jak Ciebie.
4
Kkk 2017-06-21 19:19
No niestety wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Nawet w biurze są zabierane/obcinane premie, wiadomo że każdy popełnia błędy ale często brak premii oznaczał zły humor przełożonego. Szkolenia i benefity tylko dla wąskiej grupy wybrańców . A podwyżkę dostało się tylko dzięki ingerencji związków zawodowych. Może w innych działach jest lepiej, nie wiem. Dla uściślenia nie pracuje już w Steico, teraz widzę że są miejsca w których bardziej szanuje się pracownika i dobrze mu się płaci za wykonywaną pracę. Mimo wszystko dobrze wspominam, ale tylko dzięki niektórym ludziom którzy tu pracują.
stercore Steico 2017-06-30 16:41
Do Ykcul
tych co nazywasz frustratami i leniami marnują swój czas w tak nędznej firmie jak STEICO.
Pracowałem w tej firmie też długi okres czasu. Mając lepsze doświadczenie i wykształcenie niż niejeden kierownik. Jakoś nie przypominam sobie, żeby ludzie którzy za...lają na produkcji na 4 brygady traktowało się dobrze według was robol to robol. Dziś pracuje w warszawie i jak ktoś mi się pytam co sądzę o swoim byłym pracodawcy STEICO odpowiadam " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;.
Jak ktoś che pracować w obozie koncentracyjnym zatrudnia i was:)
3
Zostaw swoją opinię o STEICO Sp. z o.o. - Czarnków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STEICO Sp. z o.o.