Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o kalmet gliwice

Pracowałeś w firmie kalmet gliwice i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
łysy - 2015-10-20 23:42:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jak- Tak - 2015-10-20 18:13:21]:
kosmito, to prezesi odpowiadają za komunikacje i szkolenie, system produkcji itd. Prawda jest taka, robota trafia do nas, albo damy radę albo nie, jak nie to prezesi walą uśmiech i tłumaczą się za reklamację i po sprawie. Ważne jest, że właściciel docenia nasze starania i to suto wynagradza.
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-10-22 15:56:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich, widze ze nie jest zle najwazniejsze jak napisal @łysy, kierownik, szef to docenia i wynagradza to swoim pracownikom, wiec nie ma co narzekac, wynagrodzenie macie zawsze na czas, kazdy z was ma umowe wiec na co narzekac, trzeba robic swoje i tyle, wszystko bedzie nagrodzone, nie ma nic za nic
zdjecie uzytkownika
nick - 2015-10-22 19:17:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Śmiać mi sie chce jak czytam niektóre wpisy. .. nie chce wam się robic i ściemniacie, a potem marudzicie, że nikt was nie docenia czy mało zarobicie. Kto się stara, ten napewno nie narzeka.. Niektórzy nie mają pojęcia co piszą tak jak pan "jak-tak".
zdjecie uzytkownika
wolf - 2015-10-31 22:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto pisze bzdety o nie robieniu chyba Kowole 3 bracia jeden brygadzista wszyscy na jednej zmianie ......to Kalmet jak grać w h...... to z bratem on da robote taką że nic nie robie
zdjecie uzytkownika
nick - 2015-11-14 23:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponoć nic się nie zmieniło popołudnu pilnowanie a wieczorem w (usunięte przez administratora).granie
tak jak zawsze......
zdjecie uzytkownika
Wolf - 2015-11-14 23:57:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Facet tak jak było tak jest niech sprawdzają monitoring to normy idyscyplina się poprawi.....inni to już mają a my ??????????
zdjecie uzytkownika
Beer - 2015-11-16 12:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy ściemniają jak mogą nie tylko w Kalmecie jak Kalarus płaci tak ludzie mu pracują.A ty Wolf zapomniałeś już jak spałeś na palecie za parawanem?? wiem kim ty jesteś ,,Wolf'' też mi nick za słaby wymyśliłeś
A co do monitoringu to nie mogą sprawdzać bo to podlega pod mobbing.
zdjecie uzytkownika
Denver - 2015-11-16 17:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze to on płaci swoim prezesem i dyrektorom autka tez daje ale nie ma dziwne przecież zarząd w tej firmie to same asy nigdy nie było tak dobrze jak teraz Mirek wszystko naprawił a stary łyka jak pelikan wszystkie kity
zdjecie uzytkownika
Bleck - 2015-11-16 23:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ty Wolf dalej go w mleku kąpiesz???
zdjecie uzytkownika
górnik - 2015-11-19 22:11:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bleck - 2015-11-16 23:37:34]:
Mirek to Mirek tamto. Tak jak każda świeca musi mieć knot, firma musi mieć prezesa. Świeca pali się dzięki temu, że ma wosk a nie dzięki temu że ma knot.
Z tego wynika, że nieważne jest co w wosk wsadzimy. Tak samo jest z prezesem. To od was zależy co się dzieje w firmie a nie od prezesa.
zdjecie uzytkownika
y - 2015-11-21 08:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [górnik - 2015-11-19 22:11:34]:
to po co prezes i dyrektor andzrzej w rok zniszczyc firme to i ja potrafie
zdjecie uzytkownika
fokus - 2015-11-25 13:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie wiem dlaczego tak Wam przeszkadza ten monitoring, przecież jak się pracuje uczciwie i rzetelnie, to chyba nie ma się nic do ukrycia. Gorzej, jak jednak przyjdzie ochota sie poobijać hehe. Zastanawiałem się ostatnio, czy nie poszukać w Kalmet pracy jako tokarz - frezer, może orientujecie się panowie jak tutaj z warunkami?
zdjecie uzytkownika
tacieszów - 2015-11-26 23:49:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem dobry i nie mogę awansować a Wiedźmin awansował, czy ktoś wie dlaczego?
zdjecie uzytkownika
parol - 2015-12-05 18:50:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co widziałem ostatnio to kalmet co raz cześciej poszukuje pracowników . Ostatnio sa to w większości spawcze i frezerzy a więc pracownicy fizyczni
zdjecie uzytkownika
rtrr - 2015-12-12 22:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@parol ja widziałem trochę inna oferte pracy od nich a mianowicie na stanowisko kierownika produkcji w Gliwicach, wydaje mi się że warunki są dobre..
zdjecie uzytkownika
as - 2015-12-12 23:24:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja widziałem oferty na kierownika produkcji i dyrektora produkcji - ciekawe co sie stało z poprzednikami.
zdjecie uzytkownika
czyży - 2015-12-15 01:23:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@as oferta na kierownika produkcji wciąż jest aktualna. Oczekują 3 letniego doświadczenia, ale chociaż zapewniona jest umowa o pracę, więc stabilne zatrudnienie jest.
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2015-12-15 21:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W tej firmie nie ma ni stabilnego.
zdjecie uzytkownika
donor - 2015-12-17 05:20:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To w takim razie zapytam na jakich umowach pracujecie, bo dla mnie owa stabilność zatrudnienia to umowa o prace na czas nieokreslony, są tu na nią szanse?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-12-18 18:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Łysy jeszcze pracuje??

zdjecie uzytkownika
ja - 2015-12-18 18:15:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ten od malarzy??
zdjecie uzytkownika
mik - 2015-12-19 13:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no @donor dostajesz od razu umowe o prace. mysle ze na czas nieokreslony tez jest mozliwe. a dodatkowo super ze wynagrodzenie jest adekwatne do posiadanego doświadczenia i kwalifikacji.
zdjecie uzytkownika
wsk - 2015-12-19 16:29:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mik - 2015-12-19 13:16:54]:
bzdury piszesz i dobrze o tym wiesz!Nie naciągaj ludzi,żeby przychodzili.@donor jeśli coś potrafisz to się nie pchaj tutaj,bo po paru tygodniach będziesz żałował.W Kalmecie nie kwalifikacje są ważne,ale ile godzin pracujesz.Tylko u nas takie dziwy! :)
zdjecie uzytkownika
Gliwice - 2015-12-23 00:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kalmet to wiejska firma. Fszystko na siłę taki PGR.
zdjecie uzytkownika
Zaufany - 2015-12-23 12:11:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkim pracownikom W-4 zycze spokojnych,szczesliwych i wesołych świąt.Wiecej życzliwości i zrozumienia .
zdjecie uzytkownika
345678 - 2015-12-28 00:12:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czeesc, widzialem aktualne ogłoszenie z grudnia..wtedy poszukiwali kierownika produkcji w Gliwicach, moze ktos był by zainteresowany podjeciem pracy..
zdjecie uzytkownika
ual - 2016-01-03 00:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej! widziałem troche ofert pracy od nich i powiem Wam, ze na pewno maja bardzo ściśle okreslone stanowiska jak np. Operator Wytaczarki CNC, masz jasne obowiązki.
zdjecie uzytkownika
parol - 2016-01-23 20:16:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ual - 2016-01-03 00:09:03]:
no również przyznam się że zwróciłem na takie ogłoszenia uwage. W tej chwili mój znajomy aplikował do Kalmetu na eletktromontera. Myślę , że to ciekawe stanowisko tutaj
zdjecie uzytkownika
??? - 2016-01-24 21:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [parol - 2016-01-23 20:16:44]:
ual i parol - płacą Wam za takie wpisy??? sic!
zdjecie uzytkownika
dron - 2016-01-26 14:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie jestem z Gliwic, ale przeglądał info o pobliskich zakładach - może akurat część nieszczęśników z tego regionu ma jeden zakład do którego może złożyć swoje papiery? Chociaż słyszałem, że podstawa marna bo 1500
zdjecie uzytkownika
ledwon - 2016-01-31 18:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ddred - 2015-10-20 09:45:21]:
Premia!! chyba cie pogrzało......
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-02-01 15:22:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie to tej premi może i nie byc, najważniejsze jest to ,że oferują umowy o pracę i to jest najważniejsza kwestia ich oferty i zatrudnienia, poszukiwali wczesniej elektormoechanika czy teraz kogośszkają nie wiem.
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-02-08 21:05:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Premia może i jest, ale pewnie uznaniowa i widocznie nikt jej nie chce uznać, bo rzekomo nie ma za co. To jest najmniej istotne, jak dla mnie umowa i czas pracy tu wygrywają.
zdjecie uzytkownika
kroms - 2016-02-14 20:37:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać, że głównie zależy im na doświadczonych pracownikach @olek, ponieważ można mieć wykształcenie zawodowe, a minimum 3 letnie doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku,
zdjecie uzytkownika
q - 2016-02-20 18:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest to jakiś wymóg, niemały jak mam być szczery, ale to jest raczej jasne, jest to odpowiedzialna praca więc 3 lata doświadczenia musi być, za to zatrudniają na umowę o pracę i ma się stabilność zatrudnienia na gliwickim rynku
zdjecie uzytkownika
stach - 2016-02-26 08:38:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Beer - 2015-11-16 12:34:38]:
moga sprawdzac monitoring bez problemow. to nie jest mobing niesety. u nas w firmie to stosuja.
zdjecie uzytkownika
UWAGA - 2016-02-28 14:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kalmet fajna firma zarobić idzie tylko trzeba godzin narobic sa tu rekordzisci co robia po 270-300 godz miesiecznie i tedy zarobia 5000-6000 tys zadnych 100 tek 50 tek masz tylko goła stawke o premi tez zapomnij premie tylko obiecuja z miesiaca na miesiac a jak daja to po 100 zł zaden szanujacy sie facchowiec do roboty tu nie przyjdzie
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2016-03-12 16:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale da się zarobić dobre pieniądze. Jasne, że wiąże się to z ogromnym poświęceniem, ale przecież nikt do pracy po 270-300 h miesięcznie nie zmusza. Mam nadzieję, że na magazynie też można robić nadgodziny. No i na plus, że jest umowa o pracę.
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-03-13 19:40:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
od pewnego czasu zastanawiam się nad zmianą roboty i przyznam że oferta pracy do Kalmetu na stanowisko
Technologa wygląda całkiem obiecująco, tylko że pojawia sie ona juz któryś
raz w ostatnim czasie, zastanawia mnie z czego to wynika, czy jest tam aż tak duża rotacja pracowników?

Jakby ktoś mógł się wypowiedzieć byłbym wdzięczny,
bo wiecie nie chciałbym zamienić siekierki na kijek...
zdjecie uzytkownika
rimeiko - 2016-03-15 09:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że na pewno opłaca się u nich pracować jako Technolog - Konstruktor i nie wiem czy można też zarobić tu do 3000 zł, pewnie różnie to wygląda w praktyce.
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-03-27 14:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej chwili chyba jedyną rekrutacją, jaką widziałem, to na stanowisko magazyniera w Gliwicach. Trzeba mieć kilka uprawnień, np. uprawnienia do obsługi suwnic z poz. „0” z uprawnieniami hakowego. Generalnie jest umowa o pracę, więc myślę, że źle nie jest.
zdjecie uzytkownika
jnb - 2016-04-04 16:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pierdu pierdu , a Titanic tonie...
zdjecie uzytkownika
sd - 2016-04-04 17:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie co stało się z kierownikiem Adamem?
I jak wygląda atrakcyjność pracy kierownika Utrzymania Ruchu? - pytam bo jest wakat.
zdjecie uzytkownika
dekr - 2016-04-04 18:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O rany, skoro można tutaj liczyć na zarobki dochodzące nawet do 3 tysięcy złotych, to wcale się nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. A wypłata jest w terminie? Dzięki
zdjecie uzytkownika
bu - 2016-04-05 15:41:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ta firma to totalne dno
zdjecie uzytkownika
Hejo - 2016-04-09 16:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sd - 2016-04-04 17:45:18]:
Z którym Adamem?
zdjecie uzytkownika
semafor - 2016-04-16 00:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
teraz jest niezły młym materiału nie ma ludzie się zwalniają chociaz niekturzy tu zoztaną do konca zycia bo nic nie umią robic tną czasy nadgodzin niema chyba czas uciekać
zdjecie uzytkownika
robak - 2016-04-16 07:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest jakaś masakra nikt nic nie wie roboty nie ma ludzie się tylko zwalniają czasy tną tak ze nie da się wyrobić czas uciekać
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: obiecanki cacanki jak wyżej
okres próbny na średniej stawce ( oczywiście stawka ma być zmieniona po okresie próbnym - hahahahhahah na bank ) + premia ( masz ją na umowie ale nikt Ci nie powie że na okresie próbnym nie ma premii :)
Pytania: brak jakich kolwiek pytań tylko próbka (pachwina 5mm lub wielościegowa, przetop i ewentualnie pion) oceniana przez spawalnika ( to jest akurat jeden z bardziej w porządku pracowników tej firmy)
zdjecie uzytkownika
robak - 2016-04-16 07:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest jakaś masakra nikt nic nie wie roboty nie ma ludzie się tylko zwalniają czasy tną tak ze nie da się wyrobić czas uciekać
zdjecie uzytkownika
betonowy - 2016-04-23 17:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kto wie co tu się dzieje bo ja już nic nie rozumie taki bałagan ze nie da się tego opisać trzeba się zwalniać

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie kalmet gliwice!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kalmet gliwice
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert