Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o kalmet gliwice

Pracowałeś w firmie kalmet gliwice i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
semafor - 2016-04-16 00:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
teraz jest niezły młym materiału nie ma ludzie się zwalniają chociaz niekturzy tu zoztaną do konca zycia bo nic nie umią robic tną czasy nadgodzin niema chyba czas uciekać
zdjecie uzytkownika
robak - 2016-04-16 07:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest jakaś masakra nikt nic nie wie roboty nie ma ludzie się tylko zwalniają czasy tną tak ze nie da się wyrobić czas uciekać
zdjecie uzytkownika
robak - 2016-04-16 07:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest jakaś masakra nikt nic nie wie roboty nie ma ludzie się tylko zwalniają czasy tną tak ze nie da się wyrobić czas uciekać
zdjecie uzytkownika
betonowy - 2016-04-23 17:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kto wie co tu się dzieje bo ja już nic nie rozumie taki bałagan ze nie da się tego opisać trzeba się zwalniać
zdjecie uzytkownika
yoy - 2016-05-04 10:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeden wielki bałagan i niesamowite tempo pracy.
najlepszy pracownik to taki który pracował by 24 godziny i nie żądał za to pieniędzy. praca niestabilna co chwile zwalniają. umowa na czas określony który nic nie znaczy i tak mogą zwolnić kiedy chcą a robią to często. szybko nudzą się pracownikami. jak lubisz być ciągle w pracy i robić nadgodziny to ok
zarobki jakie sobie wywalczysz takie masz
ogólnie nie polecam
zdjecie uzytkownika
pi - 2016-05-04 18:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a może to ty od nich za dużo wymagasz? ja bym tam nie narzekała gdybym u nich dostała robotę np. na cięciu plazmowym
zdjecie uzytkownika
smaki - 2016-05-05 20:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pi pytanie tylko jak ciężko jest się do nich do pracy dostać. Bo próbować to może każdy, a to jednak jest zależne od oferty i wymagań. Szkoda, że Kalmet zaprzestał ostatniej rekrutacji, a była ona dość szeroka
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-05-06 05:33:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pi daj sobie spokój bo ta firma to dno wszyscy się zwalniają bo widzą ze nie ma roboty stary biega po hali i bajki opowiada ze tyle roboty jest ale chyba w jego marzeniach juz nawet jest zakaz robienia godz dozór i całe kierownictwo to jakiś przypadek dlatego trzeba się zwalniać bo zero przyszłości
zdjecie uzytkownika
jakiś - 2016-05-08 09:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dokładnie lepiej nie będzie tylko gorzej bo hala pusta roboty nie widać godziny zablokowane stary zaś wymyśli dyrektora i kierowników co hale widzieli ale z okna byle doczekać do urlopu i trzeba spadać z tego syfu
zdjecie uzytkownika
mercury - 2016-05-09 17:42:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2016-05-06 05:33:32]:
to się zwalniajcie tylko narzekacie ze nadgodzin niema tego niema tamtego...lepiej wezcie sie do roboty bo tylko przychodzicie i godziny robicie a efektów pracy nie widac i ciągle te same raklamacje przychodzą a wy tylko starego straszycie a w innych zakładach trzeba robic a nie kawe pic ipapierosy palic FACHOWCY hahahahahaha
zdjecie uzytkownika
itp - 2016-05-09 19:11:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakie nadgodziny widać że z biura to tylko na papierosa schodzi tu nie ma nadgodzin tylko gole godziny jak by był materiał to by nikt nie musiał się chować przed starym jak się zwolnić ludzie to ty ite kikierownikiem zejdziesz na produkcję i pokażesz jak się pracuje po innych firmach mondralo
zdjecie uzytkownika
rrrytr - 2016-05-09 22:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mercury - 2016-05-09 17:42:50]:
Nigdzie nie chcieli Cię przyjąć do biura,to został Kalmet... FACHOWCU
zdjecie uzytkownika
leon - 2016-05-11 18:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam, kierownictwo daje radę. Nowy kierownik produkcji ogarnia temat.
zdjecie uzytkownika
seat - 2016-05-11 20:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowe kierownictwo jest bardzo poukładane widać u nich doświadczenie robota idzie do przodu na hali jest porządek i bardzo dużo zamówień na przyszłość jest system motywacyjny i wysokie premię
zdjecie uzytkownika
on - 2016-05-13 17:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Seat daj namiary na tą firmę co opisujesz bo szukam pracy
zdjecie uzytkownika
o - 2016-05-14 13:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O nowym kierowniku lepiej nie pisać bo szkoda go obrażać to nie jego wina ze stary go awansował a wydawało się że wszystko się układa bo robota szła a teraz trzeba szybko szukać pracy bo wszystko się rozp
zdjecie uzytkownika
mercury - 2016-05-15 22:31:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [itp - 2016-05-09 19:11:39]:
tak naprawdę to muszcie sie jeszcze dużo uczyć a stary potrzebuje takich jak Wy bo gdzie wy znajdziecie robote ???takze dziekujcie szefowi i byle do emerytury
zdjecie uzytkownika
mercury - 2016-05-15 22:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a najlepsze sa te wasze opowiesci co chodza po biurach najlepsi spawacze a wszystko wraca hahahhaha
zdjecie uzytkownika
bmw - 2016-05-16 19:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po co bijecie piane dajcie spokój co wam nie pasuje kasa leci obijac się można do woli stary płaci w terminie
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-05-18 19:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skoro ciągle się ktoś zwalnia nawet prezes to chyba musi być bardzo źle juz
zdjecie uzytkownika
Lysy - 2016-05-19 22:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma katastrofa mozna ich nazwac famili frost hahahaha dyrektor nie ma pojecia o robocie mysli ze nie ma ludzi nie zastapionych przyjmuje partaczy a prawdziwych fachowcow co mu robote robili ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chodza obiecuja a przed szefem wszystko ukrywaja reklamacja na reklamacji a wszystko wina dyrektora co w ogole nie ma pojecia jak pracowac czy zazadzac ludzmi zenada tacy ludzie na takich stanowiskach//zawod syn tak zwany hahha//kazdy kto tam pracowal wie co to za syf nie polecam tej firmy oszusci i tyle!!!!
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-05-20 17:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mirek i ten koleś od pseudo dyrektora miejcie trochę honoru i samooceny i zwolnienijcie się bo wasza praca to katastrofa zaraz po starym i jego opóźniony synku jesteście posmiewiskiem w całej firmie
zdjecie uzytkownika
kalmet - 2016-05-25 20:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Długo tu pracuje i powoli zdaje sobie sprawe ze to juz koniec jak się patrzy na sposób zarządzanie w tej firmie szef pozbył się już ostatnich pracowników co potrafili to kontrolować i nie widzę jakich szkód dokonał jego syn nie ma sensu pastwic się nad kierownictwem to nie ich wina ze muszą tym rządzić
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-05-25 23:56:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kalmet - 2016-05-25 20:39:26]:
co wy chcecie od kzysia... przeciez tego goscia nie interesuje nawet wlasna dziewczyna tylko gry komputerowe... wieczne dziecko
zdjecie uzytkownika
byk - 2016-05-26 07:21:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dokładnie tak jest ci co potrafili coś więcej to się pokoleji zwalniają a stary przyjął starego cwaniak i nie robi na stanowisko dyrektora do tego 2 kierowników bez pojęcia i wszystko się posypały bardzo szkoda bo pewnie po urlopie trzeba będzie odejść
zdjecie uzytkownika
szczęśliwy - 2016-05-27 19:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy narzekacie kalmet to super firma wszystko jest poukładane kierownicy na najwyższym poziomie od kiedy odszedł seba i Łukasz to wszystko idzie tak jak sobie życzy szef jest wynik na wydziale są też premie
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-05-28 20:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poco piszecie te brednie żeby co ocalić swoje stołki przecież wiemy ze jest coraz gorzej Kaszuba i jego świta pozbawia nas pracy właściciel podziękował gadawskiemu i smiglowi i zrobił się problem
zdjecie uzytkownika
pracus - 2016-05-29 09:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz jak odszedł dyrektor operacyjny A.N., to chyba będzie jeszcze gorzej? Kto będzie tym wszystkim tak dobrze zarządzał? Nie macie obaw, że trzeba będzie szukać innej pracy, a może uciekać do firmy, w której były dyro przejął obecnie stery? Tam pewnie teraz jest bajka.
zdjecie uzytkownika
nick2 - 2016-05-30 12:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i tak łysy pozabiera trochę ludzi tylko niech się zwolni juz na dobre to zacznie wyciagac ludzi
zdjecie uzytkownika
jan - 2016-05-30 23:30:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nick2 - 2016-05-30 12:11:06]:
Co za brednie... Były dyrektor A.N. to czysty teoretyk... Nie ma pojęcia o pracy i organizacji... Gość się zna jedynie na zakładaniu okularów ochronnych :-)
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-06-01 15:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To co się obecnie tutaj wyprawia to wola o pomstę do nieba nieład brak organizacji bałagan totalny nigdy tak nie było jak długo pracuje nikt nic nie wie byle do 10 dorwać
zdjecie uzytkownika
ziomek - 2016-06-01 17:28:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2016-06-01 15:09:30]:
Ale czyja to jest wina? Dyrektora operacyjnego, kierowników, pracowników fizycznych? Każdy narzeka, ale nikt nie wie na kogo...
zdjecie uzytkownika
Janusz tig - 2016-06-01 18:41:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też walne staremu papierami chyba ze się dogadamy
zdjecie uzytkownika
big papa - 2016-06-01 20:35:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystko wina starego przecież dyrektorczy kiekierownik sam się nie zatrudni banda baranów bez pojęcia o produkcji dlatego jest taki syf i wszyscy maja wszystko gdzieś każdy patrzy byle do wypłaty przecież jak się patrzy na to co młody opowiada to się w głowie nie mieści normalnie to by max na szlifierce jechał
zdjecie uzytkownika
bak - 2016-06-03 17:45:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szkoda ze okręt zaczyna tonac bo można by jeszcze skasować starego na parę wypłat ale skoro ludzie się zwalniają w takim tempie to trzeba też odejść
zdjecie uzytkownika
pir4 - 2016-06-03 20:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja ta nie widzę żeby cokolwiek tonęło, no może tylko ty z twoim hejterskim komentarzem sięgasz dna... a kochani wiecie może czy planowana wkrótxce jest może jakaś nowa rekrutacja na stanowisko Operator Wypalarki Acetylenowo-Tlenowej? dajcie plis znać.
zdjecie uzytkownika
pie - 2016-06-04 21:19:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@boss bo to dobra praca w tej firmie i trzeba to docenić
zdjecie uzytkownika
miko - 2016-06-08 19:10:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rozkład firmy trwa w najlepsze kto jest w końcu za to odpowiedzialny takie mieszanie i brak organizacji tylko wszystko rozwala nie da się robić na produkcji bo nikt nad niczym nie panuje obudzi się w końcu wlascilielwlasciliel i zacznie to ratować czy trzeba tylko dociagnac do urlopu i się zmywać
zdjecie uzytkownika
miko - 2016-06-08 19:10:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rozkład firmy trwa w najlepsze kto jest w końcu za to odpowiedzialny takie mieszanie i brak organizacji tylko wszystko rozwala nie da się robić na produkcji bo nikt nad niczym nie panuje obudzi się w końcu wlascilielwlasciliel i zacznie to ratować czy trzeba tylko dociagnac do urlopu i się zmywać
zdjecie uzytkownika
ual - 2016-06-09 15:33:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej! słuchajcie, jak wygląda u nich praca jako Operator Wypalarki Acetylenowo-Tlenowej? bo nie wiem na co moge liczyć tak naparwde, bo nie napisali jakie konkretnie mają benefoty i na ile kasowo mogę liczyć, ale wydaje mi się, ze to sa spore sumy jednak.
zdjecie uzytkownika
bond - 2016-06-16 19:18:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Łysy przewiduje ze za miesiąc będziesz prosił o pracę bo nie ma 2 tak dobrej firmy na rynku jeszcze wrócisz jak ta cała banda nieudaczników co poszła na nova tylko pytanie czy będzie dla ciebie miejsce bo produkcji jest super poukładane przez kierownika i dyrektora
zdjecie uzytkownika
tygrys - 2016-06-16 19:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy przyjmą drugi raz te same osoby ale póki co szukają nowego technologa - konstruktora. niewielki mankament - żeby taką posadę dostać to doświadczenie na podobnym stanowisku min. 5 lat wymagane
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-06-17 11:23:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Janusz ty juz sie zwalniasz 10 lat i nie mozesz sie zwolnic....wiec nie strasz bo bez ciebie kalmet sie nie zawali juz nie takie tu byli wielcy tigowcy
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-06-17 11:25:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja właśnie też przeglądam ofertę pracy na stanowisko technologa - konstruktora @tygrys. Wydaje się być naprawdę zachęcająca, szczególnie że i o firmie słyszałem dużo dobrego. Ktoś może powiedzieć, jak dokładnie jest ustalana wysokość wynagrodzenia?
zdjecie uzytkownika
jems - 2016-06-17 20:34:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bond co ty bierzesz ze takie brednie piszesz taki burdel i syf to ta firma od 10 lat nie widziała dyrektor i kierownik coś poukładali chyba pozytywne wpisy na swój temat nigdy nie było tak źle gołym okiem widać ze wszyscy maja juz totalnie w dupie tylko czekaj aż się to wszystko rozwali do końca
zdjecie uzytkownika
Ale - 2016-06-17 20:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No daj mu spokój, prawda jest taka, że chyba nie do końca wiesz jak to powinno wyglądać na serio, bo przecież jest dość okej, podwyżki np. były przecież
zdjecie uzytkownika
poi - 2016-06-21 21:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Koszmarna firma nie polecam pracy a robie długo tylko urlop wykorzystać i trzeba coś zmienić tu juz naprawdę się wszystko sypie jeszcze jak był gadawski Śmigiel i bronzel to jakoś się kręciło choć też nie było dobrze ale teraz dno ponoć seba się już ogarnol ktoś coś wie bo nie odbiera tel
zdjecie uzytkownika
erf - 2016-06-21 21:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@olek caly czas ta oferta jest aktualna na stanowisko technologa- konstruktora w Gliwicach oferuja ciekawą i stabilną pracę, w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę wynagrodzenie adekwatne do posiadanego doświadczenia i kwalifikacji
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: obiecanki cacanki jak wyżej
okres próbny na średniej stawce ( oczywiście stawka ma być zmieniona po okresie próbnym - hahahahhahah na bank ) + premia ( masz ją na umowie ale nikt Ci nie powie że na okresie próbnym nie ma premii :)
Pytania: brak jakich kolwiek pytań tylko próbka (pachwina 5mm lub wielościegowa, przetop i ewentualnie pion) oceniana przez spawalnika ( to jest akurat jeden z bardziej w porządku pracowników tej firmy)
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-06-24 20:34:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polakowi nigdy nie dogodzisz, zawsze za mało albo za dużo, za ciężko itp itd, ten kto pracuje ten jest wynagradzany dokładnie 10 każdego miesiąca, nigdy pensja nie była spóźniona więc o jakim braku roboty mówicie? 3/4 wypowiadających się tutaj to pewnie sfrustrowani byli pracownicy, którzy dostali wypowiedzenia ze względu na swój brak zaangażowania. Były Dyrektor A.N. poleciał bo siedział więcej w biurze przed komputerem niż z ludźmi i na produkcji, a teraz poleciał Prezes bo to starzy znajomi z byłej firmy, ręka rękę myła, jeden i drugi to samo robili i tylko pogłębiali kryzys, który sami zapoczątkowali, teraz reszta sobie wypruwa żyły, żeby to nadgonić a to wszystko po to, żebyście mieli wypłatę i pracę. Jesteście tacy krótkowzroczni. Lepiej jest lecieć w kule, dostawać kasę, zarobić i się nie narobić, typowy Polak cebulak, aż mi Was szkoda. Wyjedźcie za granicę na cebulki a rodzinę zostawcie w Polsce jak jesteście tacy mądrzy. Gdyby było tak źle to już dawny by firma padła, taka prawda.
zdjecie uzytkownika
w3 - 2016-06-24 20:40:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@erf czy to w takim razie ma oznaczać system prowizyjny?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie kalmet gliwice!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kalmet gliwice
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert