brak logo

kalmet gliwice

Gliwice

Opinie o kalmet gliwice

ko 2016-10-23 18:19
Prawda jest taka że właściciel od kilku lat systematycznie zwalnia najlepszych ludzi a zatrudnia cwaniaków na produkcji totalne zero teraz jak widzę że po firmie się kręci pan rektor i pan z kopexu to już ręce opadają wiem że dzieciom tego nie zostawi bo wiadomo czemu bp to max ale takich gości ściągać katastrofa
serag 2016-10-28 19:22
a ty sebie do piet nie dorastasz a dom na kredyt to kazdy moze jestes bardzo inteligetny
4
premia 2016-11-10 17:57
I poraz kolejny premia obiecana i premia zebrana w tej firmie nigdy się już nic nie zmieni zawsze człowiek jest oszukany
2
stary 2016-11-12 18:53
Naiwniaku pewnie nowy jesteś
2
Spokojny 2016-11-17 11:55
Premia byla ale dla tych którzy uczciwie pracuja.Nara
2
opi 2016-11-19 05:50
To ja się pytam jakimi kryteriami jest przyznawana skoro każdy twierdzi że nie dostał co to jest ten akord czemu nie ma 50 i 100 płaconych przecież to jest nie zgodne z prawem
4
Nicpoń 2016-11-20 11:28
Kolego jak Ci praca nie odpowiada to sie zwolnij a jak Ci sie marza 50 i 100 to sobie kup w monopolowym lub szukaj pracy państwowej.
1
ja 2016-11-21 10:19
Tylko nie kolego nie pasuje mi że nie ma płaconych nadgodzin i dlatego pójdę za twoją radą i oczywiście że się zwolnie ostrzegano mnie przed podjęciem pracy tutaj i wszystko się sprawdziło chaos bałagan to tu codzienność i jeszcze te kombinacje i nie jasności ps te teksty typu monopolowy świadczą o twoim poziomie a nie o tym że stawiam zapytanie i uczciwą opinię firmie Nie Polecam
4
Spawacz -spadachroniaz 2016-11-21 17:33
W tej firmie jest od wieczny problem z materiałem 3miesiące wszystko Ok a nagle nie na materialu i ludzie nie mają co robić a firma zatrudnia do bior nowych ludzi na wiosnę zabieram się z kalmetu 50 i 100 tek nie płacą a to jest ich obowiązek
3
plac 2016-11-21 17:45
a ja mowie i wiem co mowie ze ci ludzie powinni byc zwolnieni bo nic nie robia tylko plotkuja jak stare baby i starego w c...a robia
pikolo 2016-11-21 20:31
Tak pracusiu Ty jesteś pierwszy do zwolnienia więc tu nie krzycz bo ta firma to już totalne dno przez takich jak Ty panuje taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a Stary kręci nas jak chce ale ja już nie dlugo
3
szkoda 2016-12-09 18:59
Zgadzam się Stary roznudowal administrację i potem takie barany jak Ty piszą że niby produkcji ale szkody jakie zrobił Stary z synkim już się nie da odkręcić wszystko się wali zwłaszcza tam gdzie jeszcze robię czemu a w tamtym roku jakoś się ukladalo
2
123doszkoły! 2016-12-14 10:40
Połowa ludzi tutaj to chyba analfabeci, nawet nie potraficie skleić dwóch konkretnych bezbłędnych zdań, najpierw nauczcie się poprawnie pisać a następnie zacznijcie się wypowiadać!
1
bez szkoły 2016-12-14 14:36
A druga połowa siedzi w biurach i nic nie robi co gorsze przeszkadza bo w firmie coraz gorzej roboty coraz mniej to ciekawe po jakiej Ty jesteś szkole zresztą sądząc po tym co tu się wyprawia to ohp na produkcję się nie zalapiesz
1
bronek 2016-12-16 18:00
Pracuje 3 miesiąc i ostatni oszustwo za oszustwem jakieś akordy nie jasne zasady płacenia wypłat zero organizacji kierownictwo chyba z przystanku zatrudnione zero wiedzy straszna firma już nie wspomnę że nigdy nie ma materiału i nikogo to nie obchodzi więc mnie też nie będę robił na darmozjadow ps proponuje synowi Pana szefa prysznic żel pod prysznic i rexone
2
ciekawy 2016-12-17 09:29
Czy aby u Was nie pracował dyrektor Andrzej ? Teraz jest u nas w Oknoplast i robi się coraz gorze, więc nie wiemy czy to lekarz, który przychodzi na rok i uzdrawia czy grabarz, który...?
Zdzichu 2016-12-17 09:57
Andrzej N. pracował już w niejednym zakładzie i każdy z nim na czele szedł na dno. Gość demolka i antytalencie. Spec od wszystkiego czyli od niczego... Powinien co najwyżej ulice zamiatać, może tam by udało mu się nic nie zepsuć !
1
Nick 2016-12-24 11:50
Z moich obserwacji wynika że Andrzej N był bardzo dobrym dyrektorem nie stety dostał do pomocy Krzysztofa K który jak wszyscy wiemy to jednostka mało inteligentna ojciec dał mu trochę władzy no zapewne myślał ze jest z racji nazwiska stworzony do czegoś więcej niż np robienie za ciecia na bramie bo generalnie takie ma kompetencje reasumujac to on jest odpowiedzialny za rozpad produkcji
1
Zdzichu 2016-12-28 20:17
Ciekawy jestem kto wystawia taką pochlebną opinie Andrzejowi N. - pewnie sam Andrzej :-) Owszem Krzysiu współpracował z Andrzejem ale jeśli chodzi o poziom jednego i drugiego to Andrzej za bardzo od Krzysia nie odstaje. Na plus Andrzeja to że jest bardziej kulturalny i zna się trochę na kontroli jakości, ochronie środowiska i bhp bo tylko w tym fachu chwilkę popracował i coś z tego liznął. Z resztą nie bez powodu nazywany był w Kalmecie dyrektorem od okularów ochronnych bo głównie tylko to go interesowało i na to tylko zwracał uwagę na czele ze swoim kolegą Prezesem. Wystarczy popatrzeć na historię CV Andrzeja i fakty mówią same za siebie, w żadnym zakładzie nie zagościł na dłużej. Jak można chwalić się osiągnięciami, jeśli pracuje się w zakładzie po pół roku do roku i zmienia się firmę a samo poznanie dokładnie zakładu zajmuje o wiele dłużej...
2
piast 2016-12-29 13:27

To ja mam pytanie naczym w takim układzie zna się Krzysztof no mi się wydaje ze jakby tata nie dał pracy to kolega pracowały na stanowisku Ferdek Kiepski
3
tarzan 2016-12-30 14:10
Spoko poukladal produkcjie teraz pouklada po biurach ojciec to powinien go dyscyplinarnie pogonić z firmy za te wszystkie szkody jakie wyrządził przez te lata a w pakiecie dozucic kłamców jendrusia i firmę co tylko potrafią sztuczne afery i płoty po biurach kręcić
3
pp 2017-01-05 15:43
Masz racjie w tym co piszesz każdy w firmie o tym wie tylko nikt się nie odezwie właściciel nic z tym nie zrobi bo mu jest pewnie głupio a szkoda bo źle się dzieje poprzedni rok w miarę upływu widać było ze coraz bardziej dołuje zresztą odeszło wielu wartoscowych pracowników no cóż trzeba wierzyć że może się coś poprawi choć widoków nie ma
2
typek 2017-01-10 19:31
Dzięki za premię jak zwykle zresztą dobrze że mamy nowy rok czas na zmiany bo tutaj nic się już nie zmieni
2
123 2017-01-11 12:00
Premia była dla tych co pracuja, sa ludzie co biora co miesiac premie tylko siedza cicho
2
popek 2017-01-11 14:15
To ja tu czegoś nie rozumie jest akord czyli albo jest wyrobienie i premią albo nie czyli dlaczego na kadziach nie dostałem a Ty tak czyli jak zwykle oszukiwanie pracowników i tyle gdzie 50 i 100 to nikogo nie interesuje gdzie materiał i jakąś organizacja pracy
3
pracownik 2017-01-12 07:08
Kolego szkoda twoich nerwów ta firma to patologia i spada na psy brak kierownictwa wrzeszczy mają produkcję w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kikt nie rządzi a Ci co niby rządzą jacyś śmieszni kierownicy bez pojęcia o robocie to kpina gołym okiem widać za Stary wymianka kadrę na coraz gorszą szukaj pracy tak jak ja jedyne wyjście a o premi zapomnij
1
spawacz 2017-01-13 11:07
W gliwicach Vlassenrot szuka spawaczy , może do nich uderzyć?
spawacz 2017-01-13 15:47
Idź na novar albo Mostostal dobre stawki i całkiem inna kultura pracy oczywiście musisz spadać pod badania bo z tego co wiem to nie robocie żadnych wymagających konstrukcji tylko proste roboty
1
123 2017-01-14 08:20
Panowie spawacze z tego co widze po wpisach na tym forum to juz ponad rok sie zwalniacie i nie mozecie sie zwolnic, a prawda jest taka ze nigdzie nie pójdziecie hi hi cala prawda o was ze tylko potraficie pisac po forach- anonimowo.A nawet jesli to na kazdego z was przyjdzie nowych pieciu.
1
Nick 2017-01-14 18:14
Nikt nie przyjdzie bo kalmet na rynku pracy dzięki takim osobom jak Ty ma wyrobiona opinie delikatnie mówiąc kiepską jeśli ktoś przyjdzie to tylko ze by odcinać kupony i szukać czegoś innego zbyt dużo dobrych ludzi odeszło którzy cieszą się dobra opinia w swoim miejscu pracy i to oni właśnie wystawiają łatkę firmie dlatego nie strasz jak się pozwalniamy to zobaczymy gdzie masz tych pięciu na nasze miejsce
3
123 2017-01-14 19:08
Panowie PAMIETAJCIE nie ma ludzi nie zastapionych tymbardziej ze asami nie jestescie. Kalmet sie nie zawali i bedzie dalej funkcjonowal bez was
2
bolo 2017-01-15 08:00
Mam tylko takie pytanie będzie funkcjonował tak dobrze jak teraz czy jeszcze lepiej pewnie że się nie zawali bo większego bałaganu to w histori tej firmy jeszcze nie było więc co by można było więcej rozwalić no chyba nic a chyba ze Krzysztofa na produkcjie spowrotem poscic reasumujac beda podwyżki bo do tego syfu nikt nie przyjdzie
1
Kumaty 2017-01-15 10:55
Panowie nie sugerujcie sie ze nikt nie przyjdzie bo ludzie przychodza w ciagu ostatniego miesiaca 3 osoby wiec nie gadajcie glupot a skoro jest syf i taki kalmet bee to po co jeden z drugim cwaniaczki tu pracujecie...czujecie sie bezpieczni wmawiajac sobie ze ludzie tu nie chca przyjsc oj jestescie w bledzie.
1
germany 2017-01-16 18:31
Nie będę tu obrażał czy to właściciela czy jego syna bo ich nie znam pracuje parę miesięcy ze by przeczekać zimę i wyjazd z tego kraju generalnie banalnie prosta robota czy to monterów czy spawaczy żadnych wymagan brak spoin pod US czy RT żadnych przymosow robota w innych firmach warta 11zł do 13zł spokojna robota dlatego nie rozumie czemu narzekacie bo z tego co słyszę to nawet po 21zł macie a wiezcie mi że nie umiecie spawac jedyny Plus ze nie ma żadnego nadzoru można robić po lekku
2
sroka 2017-01-20 20:10
jak sie uczciwie pracuje to premia jest ja mam cały czas premie tylko trzeba pracowac a nie spacerowac
1
Hej 2017-01-23 21:39
Brawo ty
1
Pracownik W4 racki 2017-01-26 20:00
To co się teraz dzieje w kalmecie to tragedia. Pracuje na w4-racki. Miała być premia i oczywiście szef nie ma pieniędzy-smiech na sali.
Robią z Ciebie niewolnika karzą Ci biegać na około roboty i zapier...C a jak Ci nie pasuje to za bramę.
Wielkie porządki bo Mercedes przyjeżdża i wszystko na pokaz a później znów będzie syf i brud. Coraz więcej ludzi rezygnuje i szukaja innej pracy. Nie polecam nikomu teraz tej firmy. Kalmet ogarnięcie się! Może kontrola Was obudzi??
7
pracownik 2017-01-27 11:24
A czego tu się spodziewać nie ma zadnego rozgarnietego majstra czy kierownika tylko pozerzy którzy liczą jak tu przetrwać do końca zmiany a Stary z młodym szaleją i rozpoerdzielaja to dodatkowo bo nie znają się na robocie szkoda firmy
4
luzik 2017-01-27 19:21
Ale jesteście barany jest wypłata co się czepiacie medalu nie dostaniecie za dobre rady morda w kubeł cieszcie się ze Stary zwolnił wszystkich napinaczy w tamtym roku przynajmniej jest spokuj i nikt się nie trzepia
3
firma 2017-02-02 18:47
Rozpadu ciąg dalszy kolejne osoby się zwalniają ciekawe kiedy Stary zrozumie że to on i jego rodzina jest odp za zniszczenie firmy
4
Kumaty 2017-02-03 17:41
Nikt sie nie zwalnia nie straszcie bo na jednego z was mam 15 innych
2
ipek 2017-02-04 06:33
No nie wiem całe kierownictwo z przygotowki się zwolnilo a i więcej osób się zanosi z odejściem zresztą sądząc po tym co tu się obecnie wyprawia to żadnych widoków na przyszłość dłuższą niż parę miesięcy to nie ma bo roboty nie widać materiały nie ma zresztą produkcjia też nikt nie rządzi wszystko sobie żyje własnym życiem straszny chaos i bałagan dlatego też się zwalniam bo nie widać ze by było jacyś ludzie co by to poukladali
5
biurowa 2017-02-05 07:35
Ty kumaty opowiem Ci kawał zarząd kalmetu prezes nauczyciel akademicki córka szefa czyli tak jakby wakat na tym stanowisku i spec od transportu mam nadzieję że po tylu latach się zorietowales ze to jest firma prawie produkcyjna jakbym się nie zwalniala to bym się przyjmowała a tak to będę się śmiała obserwując ten cyrk to sobie szef porobil na stare lata aż miło patrzeć tak to jest jak się nie szanuje ludzi
7
kalmet 2017-02-09 09:01
Trudno się nie zgodzić z tą opinie choć trochę zbyt wulgarna ale czasami trzeba być dosłownym może Stary przejrzy na oczy i zrozumie że Kaszuba i jego ferajna zniszczyli produkcję a brak dozoru wynika z tego że właściciel w tamtym roku zwolnił bądź pozwolił się zwolnić bo nikt do końca nie zna prawdy o co tam poszło całemu kierownictwu 2 kierowników i 4 mistrzów praktycznie zniknęło w jednym czasie
3
Stal i materiały 2017-02-10 11:15
Przecież większość tam osób decyzyjnych to zwykli łapówkarze i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiem bo widziałem. Jak taka firma ma prosperować jak każdy patrzy tylko jak by tu sobie przyrobić jeszcze na tonącym okręcie i zbytnio się nie napracować. Jak zakład jeszcze jako tako prosperować to nawet wam się w głowach nie śni jakie tam wały szły bokiem.
3
myszka 2017-02-10 18:01
Stary miał wszystko zamówienia ogromny potencjał ludzki byli ludzie którzy poszliby w ogień za firmę ale głupota i brak obiektywnego spojrzenia doprowadziły firmę na skraj teraz będę musiała szukać pracy bo całą tą szmieszna rodzinka wszystko zniszczyła jedyne pocieszenie jest takie ze przeskok w poziomie życia będzie dla kalarusow szokiem chciałabym spotkać aske albo Ole w autobusie bezcenne doznanie
7
Nick 2017-02-10 21:15
Ha ha ha- dobrze powiedziane, w autobusie ;-)
5
dyrektor 2017-02-12 18:28
Dla mnie jesteście zwykle nieroby macie pracować na starego i jego rodzinę jak będziecie skakać to wam stawki uwale i Ukraińców sciagne morda w kubeł i do roboty
4
prezes 2017-02-14 16:41
Panie dyrektorze pytanko tylko co będę robić Ci Ukraińcy chyba zamiatac bo oceniajac po tempie w jakim zwalniają się ludzie to za chwilę nie będzie co robić zresztą już śmierdzi h...m bo roboty malo
4
bolek 2017-02-15 15:55
to juz koniec ludzie zaczynaja sie zwalniac maja juz dosc nowych pomysłow starego
3
Zostaw swoją opinię o kalmet gliwice - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kalmet gliwice