Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o kalmet gliwice

Pracowałeś w firmie kalmet gliwice i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gliwice - 2015-12-23 00:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kalmet to wiejska firma. Fszystko na siłę taki PGR.
zdjecie uzytkownika
Zaufany - 2015-12-23 12:11:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkim pracownikom W-4 zycze spokojnych,szczesliwych i wesołych świąt.Wiecej życzliwości i zrozumienia .
zdjecie uzytkownika
345678 - 2015-12-28 00:12:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czeesc, widzialem aktualne ogłoszenie z grudnia..wtedy poszukiwali kierownika produkcji w Gliwicach, moze ktos był by zainteresowany podjeciem pracy..
zdjecie uzytkownika
ual - 2016-01-03 00:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej! widziałem troche ofert pracy od nich i powiem Wam, ze na pewno maja bardzo ściśle okreslone stanowiska jak np. Operator Wytaczarki CNC, masz jasne obowiązki.
zdjecie uzytkownika
parol - 2016-01-23 20:16:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ual - 2016-01-03 00:09:03]:
no również przyznam się że zwróciłem na takie ogłoszenia uwage. W tej chwili mój znajomy aplikował do Kalmetu na eletktromontera. Myślę , że to ciekawe stanowisko tutaj
zdjecie uzytkownika
??? - 2016-01-24 21:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [parol - 2016-01-23 20:16:44]:
ual i parol - płacą Wam za takie wpisy??? sic!
zdjecie uzytkownika
dron - 2016-01-26 14:28:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie jestem z Gliwic, ale przeglądał info o pobliskich zakładach - może akurat część nieszczęśników z tego regionu ma jeden zakład do którego może złożyć swoje papiery? Chociaż słyszałem, że podstawa marna bo 1500
zdjecie uzytkownika
ledwon - 2016-01-31 18:10:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ddred - 2015-10-20 09:45:21]:
Premia!! chyba cie pogrzało......
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-02-01 15:22:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie to tej premi może i nie byc, najważniejsze jest to ,że oferują umowy o pracę i to jest najważniejsza kwestia ich oferty i zatrudnienia, poszukiwali wczesniej elektormoechanika czy teraz kogośszkają nie wiem.
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-02-08 21:05:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Premia może i jest, ale pewnie uznaniowa i widocznie nikt jej nie chce uznać, bo rzekomo nie ma za co. To jest najmniej istotne, jak dla mnie umowa i czas pracy tu wygrywają.
zdjecie uzytkownika
kroms - 2016-02-14 20:37:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać, że głównie zależy im na doświadczonych pracownikach @olek, ponieważ można mieć wykształcenie zawodowe, a minimum 3 letnie doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku,
zdjecie uzytkownika
q - 2016-02-20 18:19:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest to jakiś wymóg, niemały jak mam być szczery, ale to jest raczej jasne, jest to odpowiedzialna praca więc 3 lata doświadczenia musi być, za to zatrudniają na umowę o pracę i ma się stabilność zatrudnienia na gliwickim rynku
zdjecie uzytkownika
stach - 2016-02-26 08:38:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Beer - 2015-11-16 12:34:38]:
moga sprawdzac monitoring bez problemow. to nie jest mobing niesety. u nas w firmie to stosuja.
zdjecie uzytkownika
UWAGA - 2016-02-28 14:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kalmet fajna firma zarobić idzie tylko trzeba godzin narobic sa tu rekordzisci co robia po 270-300 godz miesiecznie i tedy zarobia 5000-6000 tys zadnych 100 tek 50 tek masz tylko goła stawke o premi tez zapomnij premie tylko obiecuja z miesiaca na miesiac a jak daja to po 100 zł zaden szanujacy sie facchowiec do roboty tu nie przyjdzie
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2016-03-12 16:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale da się zarobić dobre pieniądze. Jasne, że wiąże się to z ogromnym poświęceniem, ale przecież nikt do pracy po 270-300 h miesięcznie nie zmusza. Mam nadzieję, że na magazynie też można robić nadgodziny. No i na plus, że jest umowa o pracę.
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-03-13 19:40:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
od pewnego czasu zastanawiam się nad zmianą roboty i przyznam że oferta pracy do Kalmetu na stanowisko
Technologa wygląda całkiem obiecująco, tylko że pojawia sie ona juz któryś
raz w ostatnim czasie, zastanawia mnie z czego to wynika, czy jest tam aż tak duża rotacja pracowników?

Jakby ktoś mógł się wypowiedzieć byłbym wdzięczny,
bo wiecie nie chciałbym zamienić siekierki na kijek...
zdjecie uzytkownika
rimeiko - 2016-03-15 09:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że na pewno opłaca się u nich pracować jako Technolog - Konstruktor i nie wiem czy można też zarobić tu do 3000 zł, pewnie różnie to wygląda w praktyce.
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-03-27 14:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej chwili chyba jedyną rekrutacją, jaką widziałem, to na stanowisko magazyniera w Gliwicach. Trzeba mieć kilka uprawnień, np. uprawnienia do obsługi suwnic z poz. „0” z uprawnieniami hakowego. Generalnie jest umowa o pracę, więc myślę, że źle nie jest.
zdjecie uzytkownika
jnb - 2016-04-04 16:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pierdu pierdu , a Titanic tonie...
zdjecie uzytkownika
sd - 2016-04-04 17:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie co stało się z kierownikiem Adamem?
I jak wygląda atrakcyjność pracy kierownika Utrzymania Ruchu? - pytam bo jest wakat.
zdjecie uzytkownika
dekr - 2016-04-04 18:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O rany, skoro można tutaj liczyć na zarobki dochodzące nawet do 3 tysięcy złotych, to wcale się nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne. A wypłata jest w terminie? Dzięki
zdjecie uzytkownika
bu - 2016-04-05 15:41:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ta firma to totalne dno
zdjecie uzytkownika
Hejo - 2016-04-09 16:19:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sd - 2016-04-04 17:45:18]:
Z którym Adamem?
zdjecie uzytkownika
semafor - 2016-04-16 00:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
teraz jest niezły młym materiału nie ma ludzie się zwalniają chociaz niekturzy tu zoztaną do konca zycia bo nic nie umią robic tną czasy nadgodzin niema chyba czas uciekać
zdjecie uzytkownika
robak - 2016-04-16 07:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest jakaś masakra nikt nic nie wie roboty nie ma ludzie się tylko zwalniają czasy tną tak ze nie da się wyrobić czas uciekać
zdjecie uzytkownika
robak - 2016-04-16 07:51:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest jakaś masakra nikt nic nie wie roboty nie ma ludzie się tylko zwalniają czasy tną tak ze nie da się wyrobić czas uciekać
zdjecie uzytkownika
betonowy - 2016-04-23 17:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kto wie co tu się dzieje bo ja już nic nie rozumie taki bałagan ze nie da się tego opisać trzeba się zwalniać
zdjecie uzytkownika
yoy - 2016-05-04 10:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeden wielki bałagan i niesamowite tempo pracy.
najlepszy pracownik to taki który pracował by 24 godziny i nie żądał za to pieniędzy. praca niestabilna co chwile zwalniają. umowa na czas określony który nic nie znaczy i tak mogą zwolnić kiedy chcą a robią to często. szybko nudzą się pracownikami. jak lubisz być ciągle w pracy i robić nadgodziny to ok
zarobki jakie sobie wywalczysz takie masz
ogólnie nie polecam
zdjecie uzytkownika
pi - 2016-05-04 18:39:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a może to ty od nich za dużo wymagasz? ja bym tam nie narzekała gdybym u nich dostała robotę np. na cięciu plazmowym
zdjecie uzytkownika
smaki - 2016-05-05 20:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pi pytanie tylko jak ciężko jest się do nich do pracy dostać. Bo próbować to może każdy, a to jednak jest zależne od oferty i wymagań. Szkoda, że Kalmet zaprzestał ostatniej rekrutacji, a była ona dość szeroka
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-05-06 05:33:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pi daj sobie spokój bo ta firma to dno wszyscy się zwalniają bo widzą ze nie ma roboty stary biega po hali i bajki opowiada ze tyle roboty jest ale chyba w jego marzeniach juz nawet jest zakaz robienia godz dozór i całe kierownictwo to jakiś przypadek dlatego trzeba się zwalniać bo zero przyszłości
zdjecie uzytkownika
jakiś - 2016-05-08 09:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dokładnie lepiej nie będzie tylko gorzej bo hala pusta roboty nie widać godziny zablokowane stary zaś wymyśli dyrektora i kierowników co hale widzieli ale z okna byle doczekać do urlopu i trzeba spadać z tego syfu
zdjecie uzytkownika
mercury - 2016-05-09 17:42:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2016-05-06 05:33:32]:
to się zwalniajcie tylko narzekacie ze nadgodzin niema tego niema tamtego...lepiej wezcie sie do roboty bo tylko przychodzicie i godziny robicie a efektów pracy nie widac i ciągle te same raklamacje przychodzą a wy tylko starego straszycie a w innych zakładach trzeba robic a nie kawe pic ipapierosy palic FACHOWCY hahahahahaha
zdjecie uzytkownika
itp - 2016-05-09 19:11:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakie nadgodziny widać że z biura to tylko na papierosa schodzi tu nie ma nadgodzin tylko gole godziny jak by był materiał to by nikt nie musiał się chować przed starym jak się zwolnić ludzie to ty ite kikierownikiem zejdziesz na produkcję i pokażesz jak się pracuje po innych firmach mondralo
zdjecie uzytkownika
rrrytr - 2016-05-09 22:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mercury - 2016-05-09 17:42:50]:
Nigdzie nie chcieli Cię przyjąć do biura,to został Kalmet... FACHOWCU
zdjecie uzytkownika
leon - 2016-05-11 18:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam, kierownictwo daje radę. Nowy kierownik produkcji ogarnia temat.
zdjecie uzytkownika
seat - 2016-05-11 20:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowe kierownictwo jest bardzo poukładane widać u nich doświadczenie robota idzie do przodu na hali jest porządek i bardzo dużo zamówień na przyszłość jest system motywacyjny i wysokie premię
zdjecie uzytkownika
on - 2016-05-13 17:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Seat daj namiary na tą firmę co opisujesz bo szukam pracy
zdjecie uzytkownika
o - 2016-05-14 13:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O nowym kierowniku lepiej nie pisać bo szkoda go obrażać to nie jego wina ze stary go awansował a wydawało się że wszystko się układa bo robota szła a teraz trzeba szybko szukać pracy bo wszystko się rozp
zdjecie uzytkownika
mercury - 2016-05-15 22:31:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [itp - 2016-05-09 19:11:39]:
tak naprawdę to muszcie sie jeszcze dużo uczyć a stary potrzebuje takich jak Wy bo gdzie wy znajdziecie robote ???takze dziekujcie szefowi i byle do emerytury
zdjecie uzytkownika
mercury - 2016-05-15 22:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a najlepsze sa te wasze opowiesci co chodza po biurach najlepsi spawacze a wszystko wraca hahahhaha
zdjecie uzytkownika
bmw - 2016-05-16 19:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po co bijecie piane dajcie spokój co wam nie pasuje kasa leci obijac się można do woli stary płaci w terminie
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-05-18 19:52:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skoro ciągle się ktoś zwalnia nawet prezes to chyba musi być bardzo źle juz
zdjecie uzytkownika
Lysy - 2016-05-19 22:44:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma katastrofa mozna ich nazwac famili frost hahahaha dyrektor nie ma pojecia o robocie mysli ze nie ma ludzi nie zastapionych przyjmuje partaczy a prawdziwych fachowcow co mu robote robili ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chodza obiecuja a przed szefem wszystko ukrywaja reklamacja na reklamacji a wszystko wina dyrektora co w ogole nie ma pojecia jak pracowac czy zazadzac ludzmi zenada tacy ludzie na takich stanowiskach//zawod syn tak zwany hahha//kazdy kto tam pracowal wie co to za syf nie polecam tej firmy oszusci i tyle!!!!
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-05-20 17:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mirek i ten koleś od pseudo dyrektora miejcie trochę honoru i samooceny i zwolnienijcie się bo wasza praca to katastrofa zaraz po starym i jego opóźniony synku jesteście posmiewiskiem w całej firmie
zdjecie uzytkownika
kalmet - 2016-05-25 20:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Długo tu pracuje i powoli zdaje sobie sprawe ze to juz koniec jak się patrzy na sposób zarządzanie w tej firmie szef pozbył się już ostatnich pracowników co potrafili to kontrolować i nie widzę jakich szkód dokonał jego syn nie ma sensu pastwic się nad kierownictwem to nie ich wina ze muszą tym rządzić
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-05-25 23:56:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kalmet - 2016-05-25 20:39:26]:
co wy chcecie od kzysia... przeciez tego goscia nie interesuje nawet wlasna dziewczyna tylko gry komputerowe... wieczne dziecko
zdjecie uzytkownika
byk - 2016-05-26 07:21:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dokładnie tak jest ci co potrafili coś więcej to się pokoleji zwalniają a stary przyjął starego cwaniak i nie robi na stanowisko dyrektora do tego 2 kierowników bez pojęcia i wszystko się posypały bardzo szkoda bo pewnie po urlopie trzeba będzie odejść
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: obiecanki cacanki jak wyżej
okres próbny na średniej stawce ( oczywiście stawka ma być zmieniona po okresie próbnym - hahahahhahah na bank ) + premia ( masz ją na umowie ale nikt Ci nie powie że na okresie próbnym nie ma premii :)
Pytania: brak jakich kolwiek pytań tylko próbka (pachwina 5mm lub wielościegowa, przetop i ewentualnie pion) oceniana przez spawalnika ( to jest akurat jeden z bardziej w porządku pracowników tej firmy)
zdjecie uzytkownika
szczęśliwy - 2016-05-27 19:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy narzekacie kalmet to super firma wszystko jest poukładane kierownicy na najwyższym poziomie od kiedy odszedł seba i Łukasz to wszystko idzie tak jak sobie życzy szef jest wynik na wydziale są też premie
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-05-28 20:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poco piszecie te brednie żeby co ocalić swoje stołki przecież wiemy ze jest coraz gorzej Kaszuba i jego świta pozbawia nas pracy właściciel podziękował gadawskiemu i smiglowi i zrobił się problem

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie kalmet gliwice!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kalmet gliwice
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert