EXPOM

• Bratuszewo

3. Opinie o pracodawcach Kurzętnik
  5. Opinie o EXPOM S.A.

Opinie o EXPOM Kurzętnik

Nie przegap nowości o EXPOM S.A.!

02.01.2020 11:18

ZAPRSZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z NASZĄ NOWĄ OFERTĄ!
    Świadczy usługi dla firm i osób prywatnych.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1

Monter

09.10.2025 10:51

Dzień dobry, czy jest zapotrzebowanie w tej chwili na monterów konstrukcji z doświadczeniem w Inteku? I na jakie wynagrodzenie można liczyć np.przy dwóch sobotach ?

09.10.2025 13:57

Dzień dobry, Tak, mamy zapotrzebowanie na pracowników produkcyjnych. Nie szukamy pracowników pod kątem ich poprzedniego zatrudnienia, lecz umiejętności. Jeśli jest Pan zainteresowany pracą w naszej firmie i ma Pan doświadczenie w produkcji konstrukcji stalowych to proszę zwrócić się do działu kadr w celu omówienia szczegółów, tel. +48 662 226 082.

Szukam

21.11.2024 23:00

Witam, są obecnie jakieś oferty pracy dla kobiet?
    yo

10.04.2024 21:25

Witajcie, przymierzam się do aplikowania na stanowisko mechanika, które obecnie jest wolne wg ich strony. Zaciekawiły mnie różne programy jakie oferują pracownikom: Akademia Expom, Expom Dba o Zdrowie, Innowacyjny Expom, Expom Baby Team, Expom OZE, Expom Rekrutacja. Do czego odnoszą się te programy? Każdy może z nich skorzystać?

12.04.2024 15:21

Witam, programy są dla każdego pracownika. Najchętniej bym Panu o tym opowiedziała, bo tak byłoby łatwiej. Mój numer to 564724251. Po krótce to prywatna opieka medyczna, dofinansowanie do pasji sportowych, dofinansowanie do pasji sportowych, dodatkowe premie za usprawnienia i wiele innych. Zapraszam do niezobowiązującego kontaktu :)

29.04.2024 09:10

Witam, Premie dodatkowe są przyznawane za np. wdrożenie innowacji, poprzedzone wnioskiem pracownika. Są także premie dodatkowe przyznawane od kierownika za różne dobrze wykonane zadania. Niestety zarobki na tym stanowisku zależą od doświadczenia i wiedzy, które chcielibyśmy zweryfikować chociaż telefonicznie. Jeśli jest Pan zainteresowany to zapraszam do kontaktu. +48 56 47 242 47
    Magdalena

10.04.2024 14:53

Polecam kompleksową obsługę dotyczącą instalacji fotowoltaicznych oraz wiatrakow przydomowych. Miła i fachowa obsługa. Montaż instalacji sprawny,

25.03.2024 15:51

Do czego w pracy Kontrolera Jakości potrzebna jest znajomość j. angielskiego na poziomie min. B1, że to jedno z wymagań w ogłoszeniu, co wisi na firmowej stronie? Sporo rozumiem ale niestety gorzej u mnie z mówieniem w tym języku. Dlatego byłbym wdzięczny za przybliżenie sytuacji.

25.03.2024 15:59

Jest to traktowane jako atut, co jest wskazane w ogłoszeniu. Chodzi o to, że kontrola jakości kontaktuje się z klientem finalnym, który w naszym przypadku to w 90% klient anglojęzyczny. Natomiast jeśli nie zna Pan języka angielskiego, to nie ma problemu. Prowadzimy też kurs angielskiego dla pracowników, moglibyśmy Pana dopisać do kursu. Są też pracownicy w KJ nie rozmawiający w języku angielskim, wtedy korzystają z pomocy kolegów jeśli są jakieś kwestie do wytłumaczenia klientowi. Jeśli jest Pan zainteresowany to proszę o przesłanie CV na [email protected]

09.04.2024 13:43

Aktualnie prowadzony kurs odbywa się w godzinach wieczornych zarówno na miejscu jak i zdalnie. Na obecnym kursie uczestniczą pracownicy z różnych działów firmy i został dostosowany do ich dostępności czasowej.
    Andrzej

10.03.2024 20:09

Na jaką stawkę może liczyć teraz samodzielny spawacz z doświadczeniem w Expom, jeśli będzie pracował 8godzin dziennie i te 168godzin miesięcznie? (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)Pracuje obecnie za granicą i nie mam możliwości rozmawiania w ciągu dnia z kadrami a chciałbym porównać czy jest duża różnica w zarobkach czy ona już zanika.
    Andrzej

13.03.2024 22:29

Napisałem wyraźnie. Doświadczony, samodzielny który napewno sobie poradzi w tej firmie i bez problemu wykonuje spoiny dozorowane MT, UT, RTG. Dyspozycyjność odpada, mam rodzinę i swoje obowiązki, i wiem z czym to się wiąże w tej firmie. Jakość i wydajność jak najbardziej (ale robotem nie jestem, mam lepsze i gorsze dni). Kierownik dawał premie tym którym najczęściej się nie należało, żeby zechcieli wogole pracować (no bo po co dawać premie tym którzy bez niej dobrze pracują- logiczne). W skrócie nie była przyznawana sprawiedliwie. Dlatego nie interesuje mnie premia bo na to nie można liczyć. Na jaką wtedy stawkę mogę liczyć. Chociaż widełki od do. To chyba nie jest owiane tajemnicą? Mam specjalnie jechać do kadr żeby się dowiedzieć ? Skoro nie napiszecie jej tutaj to znaczy że nie ma sensu jechać do kadr tracić czas i interesować się pracą w Expom.

14.03.2024 09:53

Stawki w Expom dla spawaczy zaczynają się od 4 000 netto. Wszystko zależne jest od zakwalifikowania danego pracownika do danej grupy zaszeregowania.
    Rudy

13.10.2023 11:35

Na profilu fb firmy znalazłem ofertę dla przedstawicieli handlowych. Oferowane są m.in. nowoczesne narzędzia pracy - chodzi o laptop, samochód służbowy, komórkę, czy jeszcze inne udogodnienia?
    @Pracodawca

08.02.2024 08:55

Oferujemy pakiet Tu Zdrowie, Placówki znajdują się na tyle blisko, że nie ma problemu z umówieniem wizyty i dotarciem do lekarza. Mieszkamy w takim regionie, że mało która firma ma wszystkich specjalistów zakontraktowanych z NML. Natomiast łatwość rejestracji, dostępność specjalistów w krókim czasie jest niewątpliwym plusem. Jeśli ktoś nie jest zainteresowany pakietem nie ma obowiązku przystępowana do programu.

21.02.2024 14:01

Proszę o kontakt z działem kadr pod numerem tel. 662 226 082
    Mirek

28.03.2022 16:04

Czy to prawda że spawacz w expom zarabia 6200zl/brutto czyli jakieś 4400zl netto plus premia uznaniowa pracując 168godzin?? Taka oferta jest w PUP. Czy to chwyt marketingowy a kwota wyliczona z maksymalną liczbą nadgodzin i wszystkimi sobotami?

09.01.2024 10:36

Witam, Jest to wynagrodzenie ustalane odpowiednio do stanowiska, na które aplikuje kandydat (nie koniecznie najniższa krajowa) plus premia
    @Pracodawca

08.02.2024 08:48

Witam, Proszę skontaktować się z działem kadr. Nie posiadam odpowiedniej wiedzy na temat konkretnych ofert pracy. Pani Ania na pewno chętnie Panu odpowie na wszystkie pytania :)

20.09.2023 11:05

Jak wygląda rozmowa w EXPOM S.A. na stanowisko Kierownik Utrzymania Ruchu? Z iloma osobami się rozmawia? 28 sierpnia pojawiło się ogłoszenie.
    Expom S.A.

20.09.2023 11:54

Dzień dobry, obecnie nie rekrutujemy na stanowisko Kierownika Utrzymania Ruchu. Jeśli jest Pan zainteresowany naszymi ofertami pracy to zapraszam na firmowego facebooka, gdzie znajdują się aktualne informacje o rekrutacji.

11.06.2023 10:41

Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w EXPOM S.A.?

12.06.2023 07:41

Witam, Organizujemy różnego typu imrezy dla Pracowników i uczniów. Jednym z przykładów był ostatni wyjazd z okazji dnia dziecka, czy nadchodzące zawody wędkarskie.

12.06.2023 10:35

tak, oferujemy szereg benefitów. Proszę o kontakt z naszym działem kadr, Pani Ania udzieli wszystkich informacji :) numer kontaktowy: 662226082
    Jakub

14.08.2022 21:58

Zauważyłem, że przyjmujecie uczniów na praktyki. Czy po zakończeniu praktyk jest możliwość, aby zostać zatrudnionym na stałe?

22.08.2022 08:25

Witam, Oczywiście, co roku zatrudniamy. W tym roku zatrudniliśmy 26 osób, które ukończyły szkołę zawodową i praktyki w Naszej firmie.

22.02.2023 07:10

Witam, Oczywiście oferujemy zatrudnienie po praktykach, proszę skontaktować się z działem kadr to odpowiemy na wszystkie pytania. Jeśli chodzi o zatrudnienie to oferujemy najpierw umowę na okres próbny.
    Rico

21.02.2023 14:39

Czy jest prowadzony nabór na stanowisko, ślusarz -monter konstrukcji? Na jakie wynagrodzenie możne liczyćosoba z doświadczeniem?

21.02.2023 14:50

Witam, Jest możliwość zatrudnienia w tym zawodzie. Więcej szczegółów można uzyskać w dziale kadr pod numerem 662226082 lub mailowo [email protected]

13.02.2023 13:12

Czy jest możliwość pracy w EXPOM S.A. na część etatu?

13.02.2023 13:49

Tak jest możliwa praca na część etatu. Więcej szczegółów można uzyskać w dziale kadr.

28.08.2022 11:04

Jak wygląda aspekt współpracy ze studentami w EXPOM S.A.? Chętnie zatrudniają?

29.08.2022 07:41

Co rocznie przyjmujemy kilku studentów na praktyki, w zależności od ilości osób zainteresowanych. Podpisaliśmy też umoe na studia dualne z UWM w Olsztynie, trwają też rozmowy w tym temacie z Politechniką Bydgoską. Zapraszamy do działu kadr, tak uzyska Pan/Pani wszystkie niezbędne i rzetelne informacje.
    Kobieta

08.07.2022 07:24

Czy zakład przyjmuje kobiety do pracy? Nie chodzi o pracę biurową.

29.07.2022 10:50

Witam, proszę skontaktować się z działem kadr w tym temacie. Jesteśmy otwarci na takie rozwiązanie, nawet jakiś czas temu organizowaliśmy kurs spawania dla kobiet. Dział kadr 56 47 242 47
    Kobieta 2

29.07.2022 00:23

Również chciałabym zapytać czy kobieta ma szansę na przyjęcie do pracy? Jeśli tak to na jakie stanowisko obecnie...
    Mama

10.05.2022 01:52

Mam pytanie co z uczniami chodzi o praktyki?
    Mama

10.05.2022 13:36

A do kiedy można składać papiery i jakie są zawody...i jeszcze jedno czy oceny wpływają na przyjęcie na praktyki?

10.05.2022 14:11

Podania można składać do 15 czerwca, kształcimy w zawodach: elektryk, operator maszyn CNC, ślusarz, lakiernik. Podczas rekrutacji zwracamy uwagę na oceny i opinię nt. zachowania ucznia w szkole.

28.04.2022 10:55

Czy w EXPOM S.A. możliwa jest praca na podstawie B2B?

28.04.2022 11:34

Takie kwestie są rozpatrywane przez nas indywidualnie. Zapraszamy do firmy w celu omówienia możliwości lub o telefon pod numerem 730 950 751

04.01.2022 11:31

Czy EXPOM S.A. zapewnia kartę multisportu?

04.01.2022 12:28

Witam, Niestety nie zapewniamy karty multisportu, mamy natomiast ofertę indywidualnej opieki zdrowotnej dla chętnych pracowników oraz program pracowniczy, który umożliwia dofinansowanie do kosztów związanych z aktywnością sportową pracownika.
    spawacz

05.07.2021 17:25

Czy to prawda, że były podwyżki - z 13 brutto na 16 brutto?

13.10.2021 09:07

nie , dalej 13 nam płacą

13.10.2021 11:15

Witam, czy zdaje sobie Pan/ Pani sprawę, że takie oświadczenie nieprawdy i publiczne pomówienia nt. firmy są karalne? Zanim napisze Pan/ Pani taki komentarz zalecalibyśmy daleko idącą ostrożność, gdyż w dzisiejszych czasach nikt nie jest anonimowy w Internecie. Dotarliśmy do osób, które stawiały naszą firmę w bardzo złym świetle poświadczając nieprawdę na tym forum więc proszę nam zaufać, to nic trudnego. Jeśli z kolei chciałby Pan/ Pani porozmawiać o swoich zarobkach to zapraszamy do działu kadr. Pani Ania z chęcią porozmawia z każdym pracownikiem i wysłucha jego potrzeb. Dementując tą plotkę informuję, że miały miejsce podwyżki, które objęły każdego pracownika produkcyjnego i nie ma osoby, która zarabiałaby poniżej najniższej krajowej. Warto też dodać, że najniższa krajowa to rzadkość w naszej firmie i na pewno nie dotyczy pracowników produkcyjnych.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w EXPOM?

Kontakt - EXPOM S.A.

Sienkiewicza 19 13-306 Kurzętnik

Branża główna: Konstrukcje metalowe

25.09.2021 10:52

Czy w EXPOM S.A. wypłacają dodatkowe nagrody dla pracowników?

28.09.2021 07:43

Witam, W firmie istnieje wiele programów, z których pracownicy i uczniowie firmy mogą otrzymać np. dofinansowanie do zakupu sprzętu sportowego, odzieży sportowej, nagrody pieniężne za wprowadzenie innowacji w swoim dziale, wypłacane też są nagrody uznaniowe za zaangażowanie i pomoc przy realizacji nietypowych tematów. Proponujemy też naszym pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje i możliwości rozwoju ścieżki zawodowej. To tylko część z takich dodatkowych bonusów. Zapraszamy na rozmowę, podczas której omówione zostaną wszystkie ważne dla Pana/Pani kwestie.
    Góral

08.02.2021 19:32

Czy oferty pracy które znajdują się na stronie internetowej są aktualne czy to ściema bo ciągle wiszą

18.06.2021 07:24

Oferty są aktualne, proszę także zaglądać na naszego facebooka, tam pojawiają się również aktualne wakaty

16.06.2021 10:14

Jak długo trwa proces awansu w EXPOM S.A.?

18.06.2021 07:23

Witam, Wszystko zależy od tego jak dana osoba się sprawdza na stanowisku. Firma bardzo docenia osoby podnoszące swoje umiejętności i kwalifikacje, wykazujące swoją inicjatywę. Nie ma ściśle określonego terminu, czasem jest to kilka miesięcy a czasem rok/dwa i wpływa na to kilka czynników. Generalnie dajemy możliwość awansu niezależnie od wieku i stażu pracy.
    Edi

26.11.2020 12:14

Firma oferuje 6tyś zł brutto plus premia dla spawacza. Oferta wisi w urzędzie. Czy jest to mozliwe?? Czy tylko po wypracowaniu 250godzin? Jak tam wyglada ta stawka?
    Chętny

21.11.2020 14:29

Witam, jak wygląda praca działu bhp i ochrony środowiska? Jak wygląda wynagrodzenie, na jakim poziomie jest? Zakład jest duży, pracowników z Ukrainy sporo więc i chyba płaca adekwatna?

16.11.2020 12:59

Bardziej angielski biznesowy czy potoczny, podczas rozmowy w EXPOM S.A.?

17.11.2020 21:03

Wszystko zależy, od tego na jakie stanowisko, chcesz aplikować. Przyda sie znajomość zwrotów technicznych.
    abrakadabrakonstantynapolitańc

21.10.2020 10:45

Super firma ;) pomocni ludzie;) każdy przyjdzie z dobrą radą ;) monitoring używany zgodnie z przeznaczeniem, nie skierowany na stanowiska pracy ;) Kadra do rany przyłóż ;)

05.10.2020 17:33

Konsekwentnie do informacji z dnia 20.11.2019 roku informujemy, iż w związku z pojawieniem się fałszywych i zniesławiających stwierdzeń, dotyczących EXPOM S. A., pracowników w niej pracujących oraz zarządzających zostały podjęte czynności przez organy ścigania przestępstw. W trakcie postępowania karnego prowadzonego przez prokuraturę i Policję został zebrany wystarczający materiał dowodowy, który jednoznacznie wskazał osoby i firmy wobec, których spółka już podjęła działania i wyciągnęła konsekwencje (między innymi zwolnienie dyscyplinarne). W kolejnym czasie zostaną wyciągnie kolejne konsekwencje. Podkreślić należy, iż wszelkie zawarte w postach bezpodstawne i bezprawne insynuacje godzą w cześć, dobre imię i wizerunek Spółki oraz osób w niej pracujących. Stanowi o tym wyraźnie między innymi wyrok Sądu Najwyższego z dnia 9 lutego 2006 r. II PK 160/2005 OSNP 2007/1-2 poz. 4) oraz miedzy innymi art. 100 § 2 pkt 4 k.p. Expom S.A monitoruje opinie wystawiane na www.gowork.pl oraz na innych forach bądź portalach, mające na celu zniesławienie, obrazę lub działanie na szkodę firmy Expom S.A lub osób w niej pracujących. Wypowiedzi tego typu już zamieszczone oraz ewentualne przyszłe będą weryfikowane i zgłaszane do odpowiednich organów ścigania, a ich autorzy poniosą również konsekwencje. Należy wskazać, iż anonimowość w Internecie ma granice i istnieją obecnie odpowiednie metody informatyczne, techniczne oraz prawne, które pozwalają ujawnić anonimowość i autorstwo takich wpisów w sposób jednoznaczny dający dowody w sprawie. Tym samym w konsekwencji pociągnąć ich autorów do odpowiedzialności dyscyplinarnej, karnej oraz dodatkowo - domagać się stosownego zadośćuczynienia finansowego na drodze cywilnej. Kancelaria Prawna Expom S.A.
    Nikodem Dyzma

01.10.2020 18:44

EXPOM S.A. - większość ludzi z miasta i okolic wiedzę na temat tego zakładu czerpie z licznych publikacji w lokalnej gazecie. Jakaś wspaniała maszyna jedzie do Dubaju, inny wielki element rusza w świat. A jak jest naprawdę... Jak jest atmosfera, jakie są zarobki? O to proponuję zapytać obecnych pracowników (byłych też można - to już spore grono) tej firmy osobiście. Pozdrawiam i zdrowia życzę.

10.07.2020 07:47

Czy w związku z tym że expom day się nie odbędzie pracownicy dostaną większe premie a impreza odbędzie w gronie zamkniętym??

10.07.2020 09:22

Ze względu na COVID-19 imprezy mogą odbywać się w gronie max 150 osób. Nasza załoga liczy znacznie więcej pracowników więc niesprawiedliwym byłoby zorganizowanie takiej imprezy dla zamkniętej grupy. Założenie Expom Day jest takie, że każdy pracownik może wziąść udział w tym wydarzeniu. Póki co z tego względu nie rozpatrywaliśmy organizacji imprezy zamkniętej ale może Pan zawsze przyjść do Biura Zarządu lub Działu Kadr i porozmawiać z nami o swoich pomysłach na integrację w gronie pracowników. Może wspólnie uda nam się wypracować jakieś rozwiązanie.
    Kulik

21.06.2020 21:32

Co tam w Expom? Jest robota?

28.04.2020 14:43

Czy zdarzają się nadgodziny w EXPOM S.A.?
    KB

04.05.2020 23:31

Do wyboru do koloru, tylko mieć chęci.
    Tomek

31.05.2020 13:09

Nadgodziny czy praca w każde święto to w w tej firmie to norma. A co do inspekcji pracy.. Nie ma co im grozić tym bo i tak wszystko jest przygotowane dzień prędzej, a tak jest (usunięte przez administratora) na produkcji jak i w biurach. Ogólnie mówiąc wszystko ładnie na początku na pokaz.
    Zk

11.03.2020 09:07

Czy, ktoś się wypowie na temat pracy zastępcy kierownika? Widzę, ze firma szuka na to stanowisko bardzo długo.

11.03.2020 10:39

Szczegóły odnośnie tego stanowiska znajdzie Pan w dziale kadr. Zwykle w naszej firmie rekrutacja na stanowiska kierownicze podyktowana jest potrzebą zastępowalności. Proszę się nie dziwić, że dbając o stabilość w funkcjonowaniu Spółki z wyprzedzeniem poszukujemy odpowiednich osób.

06.04.2020 10:39

Czyli nie macie wolnego etatu? I robicie bazę ewentualnych kandydatów?
    Jurek

05.04.2020 12:29

Co tam na nowej hali będzie robione? Zwiększacie produkcje?
    Antek

05.03.2020 19:12

Warto podjąć prace w Expom? Na jakich stanowiskach najlepiej płacą?

08.03.2020 16:25

Zachecamy do kontaktu z dzialem kadr w celu uzyskania dokladniejszej odpowiedzi na Pana pytanie
    Kil

03.04.2020 20:40

Na stanowisku prezesa, ale jest zajęte.

11.03.2020 14:39

Czy Expom potrzebuje spawaczy? I czy zarobię godnie, żeby po godzinach nie dorabiać na płotach?( Ps godnie od 4 tys netto w zwyż...)
    No tak

12.03.2020 11:24

W kadrach powiedzą wszystko co im przełożeni każą. Najlepiej jest się dowiedzieć od pracowników.
    Bary

03.04.2020 20:36

Dobry żart! Ha ha. Zapytaj spawaczy to Ci powiedzą jakie są realia.
    Jurek

02.04.2020 14:15

Co tam na nowej hali będzie robione? Przenoszą produkcje ze starych hal czy nowy dział otwierają? I będą rekrutować ludzi?

25.03.2020 17:31

Witam czy firma prowadzi rekrutacje? Na jakie stanowiska jak coś?

23.03.2020 13:45

Czy rekrutacje trwają normalnie? Jak się można zgłosić jeśli tak
    Janek

23.03.2020 21:34

Szkoda czasu. Lepiej do konkurencji iść . Lepszy pieniądz.

25.03.2020 16:13

Czyli jakie niby są realia? W ofertach ich wyglada to niezle... inaczej obiecują inaczej dają?
    Mirek

18.03.2020 21:19

Ogłoszenie o prace znalezione w up. Expom spawacz 6000 zł... możliwe ! ?

Zostaw merytoryczną opinię o EXPOM S.A.