Expom S.A. Przedsiębiorstwo

Kurzętnik

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 8 ocen.

Opinie o Expom S.A. Przedsiębiorstwo

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expom S.A. Przedsiębiorstwo

Nie kumaty

To ile ten spawacz zarabia?

Spawacz

Panowie. Jakie stawki maja spawacze? Operatorzy cnc? Telefonicznie nie chca powiedziec. Sa stawki godzinowe?

Do debila
@Spawacz 23.01.2018 17:05

Nie chca powiedziec bos nie kumaty i nie czytaty. Przyjedz to ci powiedza. Jak byk masz napisane ile spawacz zarabia na wypalarce masz podobnie. Ciagle ten sam matol wrzyca to samo pytanie. Administrator niech da ci bana bo zasmiecasz forum. Ile k.urwa ile, h.ujowo zarabia i tyle.

Blee
@Do debila 02.02.2018 17:19

Za 14 brutto to by mi sie nie chciało z lozka wstawac.

Mirek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

Alfa i omega
@Mirek 18.01.2018 18:32

Potrzebuje. Wszystkich i w kazdej ilosci. Byles byl robotny i nie narzekal za 14zl/brutto.

Jook

Jaka stawkę ma spawacz? Jak wyglada praca operatora wypalarki? Jakie stawki maja spawacze? Operatorzy wypalarek? Ktos odpowie?

Xyz
@Jaha 17.01.2018 07:08

Nie kre.ynie, juz stamtad odszedlem bo lubie wypic piwo po pracy ale mnie nie stac bo dziecku za przedszkole musze zaplacic. Odezwal sie przydupas. Prywaciarze w stodole placa 2tys na reke bez marudzenia. Wywloko.

XYZ
@Jaha 17.01.2018 07:08

Zapewne po tobie balwanie poprawialem elementy bo zle ustawiles albo zabraklo ci materialu i w du.e mi wchodziles bo musialem zaspawac twoje bledy mierny fachowco, cale zycie spedzisz w pomach bo brak ci perspektyw na zycie prawda? Od kolyski az po grob biedaku.

plazmator-programista

A ja wczoraj dzwoniłem do kadr z pytaniem o prace na wycinarkę plazmową,ale chyba sobie daruję,bo widzę tu niezły bałagan.

Miki
@Antoni 13.01.2018 21:04

Co Ci zaproponowali? Jaka stawkę?

Jaro
@plazmator-programista 30.12.2017 08:51

Jakie warunki zaproponowali?

Miji

To ile zarabia spawacz?

czytający

A Ty kolego: Harujesz i dźwigasz strasznie ciężkie kamienie całymi dniami, czy budujesz w tym miejscu wyjątkowo piękną świątynię? (cytat z wywiadu z Nikosiem)

AB

Mierzenie czasow na dwa telefony, brak mozliwosci zamiany stron, odmierzanie czasow ze srodka pola, nie widzialas kto dokladnie byl pierwszy na mecie ale czasy co do 1/100 mierzylas, na szczudlach jedni przeskoczyli odcinek inni przeszli i ci co przeskoczyli mieli lepsze czasy, a mowa byla o przejsciu,brak zmian stron w przeciaganiu liny z uwagi na nierowny teren, na nartach ewidentnie czasy byly zanizane na korzysc tych z czolowych miejsc. Dziewczyno z kazdej druzyny ktos ci zwracal uwage co ty wyprawiasz, nikt sie nie klocil, bo miala to byc zabawa, niestety wyszla kaszana. Nie mow ze tak nie bylo bo kazdy widzial, i uczestnicy zwracali ci uwage na glos a nie na uszko.

J23

Dziekujemy pani ani za "uczciwa" rywalizacje, "bardzo dokladne" mierzenie czasow, i ustawienie skladow druzyn na expom day 2017 w Kurzetniku. Za rok proponuje odrazu rozdac nagrody tym ktorzy maja je otrzymac. Po co robic kabaret. Postawa godna docenienia w tej firmie.

Ania
@J23 24.07.2017 22:06

Szkoda że nie potrafisz powiedzieć tego w twarz :) widać na forum kozak, w życiu tchórz.. nie wiesz co to zabawa, a nie profesjonalne zawody to nie zglaszaj sie do "konkursu". Ciesze się ze mimo wszystko druzyny powstały, mimo ze trzeba było wszystkich "prosić", a wygrali najlepsi! Masz coś do mnie, to zapraszam osobiscie, wiesz gdzie mnie znaleźć.

A.
@Ania 25.07.2017 22:44

Dokladnie. Ja tam bawilem sie swietnie. Fajne konkursy, każdy widzial jak bylo. Tylko ktos widac nie potrafi przegrywać.

Haha

To ladnie dajecie sie robic w balona. Czyli robicie za 12 zł?

Do jaki

Masz odpowiedz. Zapomnial dodac ze musisz nocowac na zakladzie bo nie oplaca sie wracac do domu.

Obershturmenfurer

W kadrach dowiesz się że bedzie Zajebi#e, jak domu nie lubisz i żony nie kochasz, a lubisz miło i przyjemnie spędzać czas przy spawarce to i 4tys.

Jaki

Skoro nie tajemnica to mozesz powiedziec.

Maki

Zadzwon albo idz do kadr i sie zapytaj. To nie jest tajemnica!

Jaki

Witam. Ile w expomie moze zarobić na początek spawacz?

aaaa

Na koniec miesiąca ile osób złożyło wypowiedzenia? 10-15? I co na to właściciele? Podobno firma nie ma pieniędzy na podwyżki i inwestycje więc dlaczego właścicielom i osobom z zewnątrz mówi się, że są rekordowe zyski. i oni to łykają? W biały dzień Panie Rafale, w biały dzień....my wszystko widzimy i mamy nadzieje, że niebawem zobaczą to wszyscy!

Ababab

W Expomie ludzi brakuje a jeszcze trzeba hale od Konteru wynająć bo nie ma gdzie produkować...Rafał jednak głowę do interesów ma. Konter niedługo kupi Expom bo chyba do tego to zmierza.

krycha

i go stawka blokowała................

wiedzmin

Panie na koniec roku chwaliles nas jak to pracujemy ze sa zyski sprzedaz i co z tego mamy wielkie G ani podwyzek ani nic dobrego a ledwo wiazemy koniec z koncem my pracownicy expomu panie pomysl o nas prosimy cie panie..... panie masz sumienie przeciez ty kiedys tez tu pracowales jak my

kamikadze

A może to taka polityka firmy aby Expom zwinąć a rozwinąć kooperacje prezesa

Onon

Hahaha...podwyżki...jak tutaj żeby wyszła najniższa na kwitku to trzeba wynagrodzenia premią wyrównywać, i w rzeczywistości zostaje 10 zł premii.

1zwas

Podwyżki? Wyrównanie do najniższej to nie podwyżka tylko obowiązek. Jeśli prezes miałby odrobinę godności i szacunku do ludzi to by podniósł do najniższej bez próśb pracowników...

klos

Jak wam się powyżki podobały?

ktm

Te remi! To Ty masz aż 15zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kto chce niech pracuje po 12, nikt Cię nie zmusi. A jak nie potrafisz odmówić to na jakieś szkolenie z asertywności czy coś proponuję.

ucho prezesa

Troszkę przesadziłeś z tym czasem pracy. A po ile godzin pracujesz w sExpomie? No i tu nikt nikt nie każe podpisywać Ci "cyrografu" - nie podoba się to można pracę zmienić.

J23

Na halach wozki widlowe spalinami lepiej nagrzeja niz te dmuchawy.

Pracownik

Praca non stop po 12godzin od pon do soboty nie interesuje mnie. Nie zyje po to zeby chodzic do pracy i spac, do pracy i spac. Pracujac tam nie mialbym czasu wydac zarobionych pieniedzy. A zycie nie opiera sie tylko na pracy. Placa tam dosyc dobrze jak na okoliczne firmy w tej branzy, ale nie ukrywajmy, tam jest oboz robocopow. Zaorac sie za 15zl netto nie mam zamiaru.

dekra

A który z hali zadzwonił do sanepidu ze zimno na halach?

aaaaa

Trzeba, więcej kadrę gnębić całe dnie na zebraniach i ryć im mózgi, niszczyć psychikę i samodzielność. Oni się boją już cokolwiek robić na własną rękę. Stalinizm to nie doktryna zarządzania przedsiębiorstwem.

aaaaa

prawda, szczera prawda! jeszcze 5 stronnicową umowę dostaniesz

aaaaa

dostałeś premię świąteczną to teraz Ci wyrównali, przecież zakład nie może aż tyle na nas wydawać!

remi

No to kolego zapraszamy do Marzęcic tu zarobisz, jeśli jesteś taki pracowity.

Pracownik

Zapomnialem dodac. Ja sie nie obijam, pracuje uczciwie i gowno z tego mam. Co mam z tego? Jeszcze wiecej roboty. Zaoraja mnie. Ile mam godzin tygodniowo orac z sobotami zeby zarobic madralo te 2tys zl??. Ty pewnie w niedziele przylazisz i swieta. Na jakim stanowisku jestes ze takie opinie wyrazasz!!! Mam tez swoje zycie a nie expom spanie i expom. Sa ludzie co sie slizgaja ale sa co oraja. Nie wierze ze nie ma kasy by zmienic place. Nie mam zamiaru zycia stracic z nadzieja ze cos sie zmieni, jestem realista, a nie optymista. Zastanawiam sie czy to juz wyzysk czy jeszcze nie.

Pracownik

Ta spiewke ludzie slysza codziennie, wiecej i lepiej. Jest wiecej i lepiej i co? Nic! Tu jest zasada jak najmniej dac, jak najwiecej wyciagnac. Podwyzka jest gdy najnizsza wzrosnie. Jesli nic sie nie zmieni w najblizszym czasie (place,) to ja sie zwijam. Ta podwyzka po tych kwitach, lojalnosciowkach to jakis absurd. Nie radze podpisywac przed przeczytaniem choc pewnie za pozno. Mnie kolego nie musisz mowic, mam ambicje i umiejetnosci, stac mnie na wiecej. Strajk, pfff nie oslabiajcie mnie. Moj strajk bedzie indywidualny, bez krakowskiego targu. Bach i dowidzenia.

migrena

Gość Rafał jest juz ustawiony. Ile lat na stołku? trzy chyba nie więcej a czego się dorobił? Stacja kontroli która dla expom nie była dochodowa, pewnie kupiona za grosze, konter do którego idą stałe zlecenia. Tak to można prezesować Prezesie. A wy ile lat pracujecie w firmie? kilkanaście/kilkadziesiąt a czego się dorobiliście? ? Takie rzeczy to tylko w Expom, w biały dzień, na oczach wszystkich i jak tu mieć chęci do pracy.

Pracownik

Panie Prezesie (albo Rado Nadzoracza) kiedy pan się w końcu obudzi? Firma w tym momencie ma wszystko czego potrzeba: kompetentnych pracowników (jeszcze), maszyny, zlecenia... wystarczy tylko trochę chcieć a można cuda zdziałać...ale właśnie trzeba chcieć...a nie tylko wymagać więcej i więcej a nic za to nie dać...najniższa krajowa wzrasta co roku, a wynagrodzenia??? Radzę to przemyśleć, bo niedługo zostanie pan sam ze swoim Konterem. dobrze że w Expomie jest jeszcze kilku starszych doświadczonych pracowników, którzy znają robotę i stąd nie odejdą...a młodzi? każdy trochę się podszkoli i idzie szukać lepszej pracy...taka prawda.

Jedenzwas

Jeśli wam się tak nie podoba to się zwolnijcie. Konkurencja się rozwija i przyjmuje nowych pracowników z otwartymi ramionami. Dlaczego tam jeszcze nie poszliście? Tylko że tam już nikt się nie poobija przez pół zmiany i nikt za to nie zapłaci. Tam trzeba naprawdę robić, a nie tylko narzekać że jest źle.

Krzew

Panie (usunięte przez administratora)ile pracowników musi jeszcze odejść aby otworzyły się Panu oczy!Ludzie odchodzą nie dlatego, że chcą podwyżek ale po prostu mają dość tego co się dzieje w tej firmie. Podwyżki a raczej waloryzacja od 4 lat to śmiech na sali. Robota musi zostać w firmie a nie w "konterowskiej kooperacji prezesa".Lojalkę niech prezes podpisuje bo przykład powinien iść z góry. Pięknie piszą o nas w gazetach, stronie a na halach brakuje podstawowych rzeczy do pracy. Jeden zestaw kluczy na dziesięciu pracowników, jedna łata murarska na jedną halę. To jedne z tysiąca przykładów. ..Jaki jest z tego wniosek???

Gutek

Konter i stacja diagnostyczna ktoś zapomniał dodać! Obudzcie się właściciele bo na To jest paragraf!

robol

Od wylewania żalów w internecie nic się nie zmieni. Prezesa obchodzi tylko jego firma - Konter. Właściciel firmy albo o tym nie wie, albo nie chce wiedzieć. Trzeba zebrać się i zrobić strajk !

J23

Taaa w styczniu.... W expomie bylo zle, nikt nawet w miescie nie mowi o expomie bo ta firma dla mieszkancow okolic poprostu nie istnieje. A jest jeszcze gorzej. Na stronie firma opisuje sie nader zacnie, pierwszy rzut oka i mozna uwierzyc ze tu naprawde mozna zarobic. Niestety nic bardziej mylnego. Najemnikow i ukraincow jest wiecej niz pracownikow expomu. Dlaczego. Firme nie stac na uczciwego, ambitnego i pracowitego fachowca. Od dawien dawna kto lepszy odszedl z tej firmy do innej. Srednia wieku pracownika to 45-50lat. Expom nie ma NIC do zaoferowania prawdziwym fachowcom, jedynie w cholere roboty za najnizsza na wysluzonych maszynach i dezorganizacji prowadzonej przez odpowiedzialnych za organizacje. Pieniadze sa pompowane nie w te potrzeby co trzeba. Najwiekszy akt desperacji to pytania pracownikow co zmienic. Prezes wie co zmienic ale unika tego jak ognia. Dlaczego? Opcje sa dwie: z checi wylacznie wlasnego zysku i akcjonariuszy, albo z braku funduszy bo firma robi dobra mine do zlej gry. Pracownik to filar firmy, zeby miec fachowca, pracowitego i ammbitnego trzeba mu dac minimum srednia stawke krajowa na danym stanowisku, plus zakres obowiazkow i odpowiedzialnosci, plus premia od ktorej mozna odejmowac wrazie niewywiazywania sie z obowiazkow. Co daje expom. Stawka najnizsza krajowa ewentualnie 200zl wiecej, premia max 100zl brutto. Nie wymaga to komentarza. W w samej biednym nowym miescie podejmujac jakakolwiek prace dostane wieksze wynagrodzenie. Nie interesuje mnie socjal, uczciwie sobie zarobie na ta paczke swiateczna, wyjazd z dzieckiem, trampki, i ta smieszna karte rodzinna bez ktorej w samej biedronce mam taniej, a paliwo na orlenie mam pewniejsze i tansze niz u ara w kurzetniku. Co by nalezalo zatem zmienic. Jak to mowi stare porzekadlo, z gowna bata nie ukrecisz. Zatem nalezy wyluskac dobrych pracownikow i ich motywowac. Najlepsza motywacja jest premia i stawka. Reszte nierobow nawraca, a w razie braku efektow, eliminowac. Wtedy zostana dobrzy i praco

Anonim

Super to będzie w styczniu premii w ogóle nie będzie , pan sobie musi odbić za te hojne świąteczne dary.

Olo

Wyplata byla super! A jaka premiaaaa mmmmm... Kurde jakbym zrobil 160nadgodzin samych setek to bym mial troche wiecej. Musze pomyslec o tym.

J23

LICZYC moze nawet na 25-30zl netto i potezne premie :-D Zawsze mozesz zadzwonic do kierownika produkcji i negocjowac, albo spawalnika, numer na stronie expomu. A tak na serio, jak chcesz zarobic to szukaj gdzies indziej. Daruj sobie Expom. Taka dobra rada.

Ja

Panowie napiszcie na ile zł/godz moze liczyć spawacz?

gotec

A jak wam sie podobała wasza wypłata? mi to chyba do najniższej musieli dopłacać. Premia 50 zł nieźle, w sam raz na gwiazdkę

Ccwdrd

Słuszna uwaga, parking to porażka. Strach pomyśleć co będzie na wiosnę

Gracias

Czy bezradny i śpiący dział utrzymania ruchu ma zamiar zrobić coś z parkingiem?

sarkozi

Kazik darek i mirek. A bobek to co nie zapierdala u barana woszczyka. I huja z tego ma!!!

rambo

a to prawda ze bos zakupił stacje diagnostyczna? niezle się ustawia naszym kosztem

Zostaw opinię o Expom S.A. Przedsiębiorstwo - Kurzętnik

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expom S.A. Przedsiębiorstwo