EXPOM

• Bratuszewo

3. Opinie o pracodawcach Kurzętnik
  5. Opinie o EXPOM S.A.

Opinie o EXPOM Kurzętnik

Nie przegap nowości o EXPOM S.A.!

Jaki

21.05.2017 14:30

Skoro nie tajemnica to mozesz powiedziec.
    Maki

15.05.2017 18:07

Zadzwon albo idz do kadr i sie zapytaj. To nie jest tajemnica!
    Jaki

11.05.2017 20:24

Witam. Ile w expomie moze zarobić na początek spawacz?
    aaaa

09.04.2017 22:26

Na koniec miesiąca ile osób złożyło wypowiedzenia? 10-15? I co na to właściciele? Podobno firma nie ma pieniędzy na podwyżki i inwestycje więc dlaczego właścicielom i osobom z zewnątrz mówi się, że są rekordowe zyski. i oni to łykają? W biały dzień Panie Rafale, w biały dzień....my wszystko widzimy i mamy nadzieje, że niebawem zobaczą to wszyscy!
    Ababab

07.04.2017 20:46

W Expomie ludzi brakuje a jeszcze trzeba hale od Konteru wynająć bo nie ma gdzie produkować...Rafał jednak głowę do interesów ma. Konter niedługo kupi Expom bo chyba do tego to zmierza.
    krycha

01.04.2017 21:01

i go stawka blokowała................
    wiedzmin

30.03.2017 19:07

Panie na koniec roku chwaliles nas jak to pracujemy ze sa zyski sprzedaz i co z tego mamy wielkie G ani podwyzek ani nic dobrego a ledwo wiazemy koniec z koncem my pracownicy expomu panie pomysl o nas prosimy cie panie..... panie masz sumienie przeciez ty kiedys tez tu pracowales jak my
    kamikadze

25.03.2017 20:23

A może to taka polityka firmy aby Expom zwinąć a rozwinąć kooperacje prezesa
    Onon

23.03.2017 21:28

Hahaha...podwyżki...jak tutaj żeby wyszła najniższa na kwitku to trzeba wynagrodzenia premią wyrównywać, i w rzeczywistości zostaje 10 zł premii.
    1zwas

13.03.2017 22:50

Podwyżki? Wyrównanie do najniższej to nie podwyżka tylko obowiązek. Jeśli prezes miałby odrobinę godności i szacunku do ludzi to by podniósł do najniższej bez próśb pracowników...
    klos

11.02.2017 12:42

Jak wam się powyżki podobały?
    ktm

24.01.2017 21:27

Te remi! To Ty masz aż 15zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kto chce niech pracuje po 12, nikt Cię nie zmusi. A jak nie potrafisz odmówić to na jakieś szkolenie z asertywności czy coś proponuję.
    ucho prezesa

24.01.2017 11:24

Troszkę przesadziłeś z tym czasem pracy. A po ile godzin pracujesz w sExpomie? No i tu nikt nikt nie każe podpisywać Ci "cyrografu" - nie podoba się to można pracę zmienić.

22.01.2017 21:43

Na halach wozki widlowe spalinami lepiej nagrzeja niz te dmuchawy.

22.01.2017 21:38

Praca non stop po 12godzin od pon do soboty nie interesuje mnie. Nie zyje po to zeby chodzic do pracy i spac, do pracy i spac. Pracujac tam nie mialbym czasu wydac zarobionych pieniedzy. A zycie nie opiera sie tylko na pracy. Placa tam dosyc dobrze jak na okoliczne firmy w tej branzy, ale nie ukrywajmy, tam jest oboz robocopow. Zaorac sie za 15zl netto nie mam zamiaru.
    dekra

16.01.2017 22:25

A który z hali zadzwonił do sanepidu ze zimno na halach?

13.01.2017 12:03

Trzeba, więcej kadrę gnębić całe dnie na zebraniach i ryć im mózgi, niszczyć psychikę i samodzielność. Oni się boją już cokolwiek robić na własną rękę. Stalinizm to nie doktryna zarządzania przedsiębiorstwem.

13.01.2017 12:00

prawda, szczera prawda! jeszcze 5 stronnicową umowę dostaniesz

13.01.2017 11:57

dostałeś premię świąteczną to teraz Ci wyrównali, przecież zakład nie może aż tyle na nas wydawać!
    remi

09.01.2017 15:33

No to kolego zapraszamy do Marzęcic tu zarobisz, jeśli jesteś taki pracowity.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w EXPOM?

Kontakt - EXPOM S.A.

Sienkiewicza 19 13-306 Kurzętnik

Branże: Konstrukcje metalowe

09.01.2017 01:53

Zapomnialem dodac. Ja sie nie obijam, pracuje uczciwie i gowno z tego mam. Co mam z tego? Jeszcze wiecej roboty. Zaoraja mnie. Ile mam godzin tygodniowo orac z sobotami zeby zarobic madralo te 2tys zl??. Ty pewnie w niedziele przylazisz i swieta. Na jakim stanowisku jestes ze takie opinie wyrazasz!!! Mam tez swoje zycie a nie expom spanie i expom. Sa ludzie co sie slizgaja ale sa co oraja. Nie wierze ze nie ma kasy by zmienic place. Nie mam zamiaru zycia stracic z nadzieja ze cos sie zmieni, jestem realista, a nie optymista. Zastanawiam sie czy to juz wyzysk czy jeszcze nie.

09.01.2017 01:37

Ta spiewke ludzie slysza codziennie, wiecej i lepiej. Jest wiecej i lepiej i co? Nic! Tu jest zasada jak najmniej dac, jak najwiecej wyciagnac. Podwyzka jest gdy najnizsza wzrosnie. Jesli nic sie nie zmieni w najblizszym czasie (place,) to ja sie zwijam. Ta podwyzka po tych kwitach, lojalnosciowkach to jakis absurd. Nie radze podpisywac przed przeczytaniem choc pewnie za pozno. Mnie kolego nie musisz mowic, mam ambicje i umiejetnosci, stac mnie na wiecej. Strajk, pfff nie oslabiajcie mnie. Moj strajk bedzie indywidualny, bez krakowskiego targu. Bach i dowidzenia.
    migrena

04.01.2017 22:08

Gość Rafał jest juz ustawiony. Ile lat na stołku? trzy chyba nie więcej a czego się dorobił? Stacja kontroli która dla expom nie była dochodowa, pewnie kupiona za grosze, konter do którego idą stałe zlecenia. Tak to można prezesować Prezesie. A wy ile lat pracujecie w firmie? kilkanaście/kilkadziesiąt a czego się dorobiliście? ? Takie rzeczy to tylko w Expom, w biały dzień, na oczach wszystkich i jak tu mieć chęci do pracy.

03.01.2017 22:07

Panie Prezesie (albo Rado Nadzoracza) kiedy pan się w końcu obudzi? Firma w tym momencie ma wszystko czego potrzeba: kompetentnych pracowników (jeszcze), maszyny, zlecenia... wystarczy tylko trochę chcieć a można cuda zdziałać...ale właśnie trzeba chcieć...a nie tylko wymagać więcej i więcej a nic za to nie dać...najniższa krajowa wzrasta co roku, a wynagrodzenia??? Radzę to przemyśleć, bo niedługo zostanie pan sam ze swoim Konterem. dobrze że w Expomie jest jeszcze kilku starszych doświadczonych pracowników, którzy znają robotę i stąd nie odejdą...a młodzi? każdy trochę się podszkoli i idzie szukać lepszej pracy...taka prawda.
    Jedenzwas

03.01.2017 21:27

Jeśli wam się tak nie podoba to się zwolnijcie. Konkurencja się rozwija i przyjmuje nowych pracowników z otwartymi ramionami. Dlaczego tam jeszcze nie poszliście? Tylko że tam już nikt się nie poobija przez pół zmiany i nikt za to nie zapłaci. Tam trzeba naprawdę robić, a nie tylko narzekać że jest źle.
    Krzew

26.12.2016 11:51

Panie (usunięte przez administratora)ile pracowników musi jeszcze odejść aby otworzyły się Panu oczy!Ludzie odchodzą nie dlatego, że chcą podwyżek ale po prostu mają dość tego co się dzieje w tej firmie. Podwyżki a raczej waloryzacja od 4 lat to śmiech na sali. Robota musi zostać w firmie a nie w "konterowskiej kooperacji prezesa".Lojalkę niech prezes podpisuje bo przykład powinien iść z góry. Pięknie piszą o nas w gazetach, stronie a na halach brakuje podstawowych rzeczy do pracy. Jeden zestaw kluczy na dziesięciu pracowników, jedna łata murarska na jedną halę. To jedne z tysiąca przykładów. ..Jaki jest z tego wniosek???
    Gutek

25.12.2016 23:18

Konter i stacja diagnostyczna ktoś zapomniał dodać! Obudzcie się właściciele bo na To jest paragraf!
    robol

23.12.2016 19:16

Od wylewania żalów w internecie nic się nie zmieni. Prezesa obchodzi tylko jego firma - Konter. Właściciel firmy albo o tym nie wie, albo nie chce wiedzieć. Trzeba zebrać się i zrobić strajk !

22.12.2016 18:32

Taaa w styczniu.... W expomie bylo zle, nikt nawet w miescie nie mowi o expomie bo ta firma dla mieszkancow okolic poprostu nie istnieje. A jest jeszcze gorzej. Na stronie firma opisuje sie nader zacnie, pierwszy rzut oka i mozna uwierzyc ze tu naprawde mozna zarobic. Niestety nic bardziej mylnego. Najemnikow i ukraincow jest wiecej niz pracownikow expomu. Dlaczego. Firme nie stac na uczciwego, ambitnego i pracowitego fachowca. Od dawien dawna kto lepszy odszedl z tej firmy do innej. Srednia wieku pracownika to 45-50lat. Expom nie ma NIC do zaoferowania prawdziwym fachowcom, jedynie w cholere roboty za najnizsza na wysluzonych maszynach i dezorganizacji prowadzonej przez odpowiedzialnych za organizacje. Pieniadze sa pompowane nie w te potrzeby co trzeba. Najwiekszy akt desperacji to pytania pracownikow co zmienic. Prezes wie co zmienic ale unika tego jak ognia. Dlaczego? Opcje sa dwie: z checi wylacznie wlasnego zysku i akcjonariuszy, albo z braku funduszy bo firma robi dobra mine do zlej gry. Pracownik to filar firmy, zeby miec fachowca, pracowitego i ammbitnego trzeba mu dac minimum srednia stawke krajowa na danym stanowisku, plus zakres obowiazkow i odpowiedzialnosci, plus premia od ktorej mozna odejmowac wrazie niewywiazywania sie z obowiazkow. Co daje expom. Stawka najnizsza krajowa ewentualnie 200zl wiecej, premia max 100zl brutto. Nie wymaga to komentarza. W w samej biednym nowym miescie podejmujac jakakolwiek prace dostane wieksze wynagrodzenie. Nie interesuje mnie socjal, uczciwie sobie zarobie na ta paczke swiateczna, wyjazd z dzieckiem, trampki, i ta smieszna karte rodzinna bez ktorej w samej biedronce mam taniej, a paliwo na orlenie mam pewniejsze i tansze niz u ara w kurzetniku. Co by nalezalo zatem zmienic. Jak to mowi stare porzekadlo, z gowna bata nie ukrecisz. Zatem nalezy wyluskac dobrych pracownikow i ich motywowac. Najlepsza motywacja jest premia i stawka. Reszte nierobow nawraca, a w razie braku efektow, eliminowac. Wtedy zostana dobrzy i praco

22.12.2016 09:42

Super to będzie w styczniu premii w ogóle nie będzie , pan sobie musi odbić za te hojne świąteczne dary.
    Olo

21.12.2016 23:09

Wyplata byla super! A jaka premiaaaa mmmmm... Kurde jakbym zrobil 160nadgodzin samych setek to bym mial troche wiecej. Musze pomyslec o tym.

21.12.2016 23:03

LICZYC moze nawet na 25-30zl netto i potezne premie :-D Zawsze mozesz zadzwonic do kierownika produkcji i negocjowac, albo spawalnika, numer na stronie expomu. A tak na serio, jak chcesz zarobic to szukaj gdzies indziej. Daruj sobie Expom. Taka dobra rada.

16.12.2016 09:02

Panowie napiszcie na ile zł/godz moze liczyć spawacz?
    gotec

12.12.2016 20:33

A jak wam sie podobała wasza wypłata? mi to chyba do najniższej musieli dopłacać. Premia 50 zł nieźle, w sam raz na gwiazdkę
    Ccwdrd

08.12.2016 22:53

Słuszna uwaga, parking to porażka. Strach pomyśleć co będzie na wiosnę
    Gracias

08.12.2016 22:07

Czy bezradny i śpiący dział utrzymania ruchu ma zamiar zrobić coś z parkingiem?
    sarkozi

10.10.2016 20:32

Kazik darek i mirek. A bobek to co nie zapierdala u barana woszczyka. I huja z tego ma!!!
    rambo

03.10.2016 12:53

a to prawda ze bos zakupił stacje diagnostyczna? niezle się ustawia naszym kosztem
    rico

25.09.2016 18:49

teraz Czesio zapie.....bo dostał reprymende od kaczora
    nicku

13.08.2016 14:17

Pracuje to za dużo powiedziane, w każdym razie przebywa jeszcze w Expomie

Zostaw merytoryczną opinię o EXPOM S.A.