brak logo

hotel Andels

Kraków

Opinie o hotel Andels

Marlena 2009-01-16 19:01:16
Słowa kojarzące się z tą firmą to - solidna firma, miła atmosfera)
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako bardzo dobrą. Mój rozwój w ciągu 6 miesięcy 700%
Atmosfera i ludzie tam pracujący są wporządku. Atmosfera super a ludzie wspaniali
Od jakiej stawki można negocjować pensję
Najbardziej w tej firmie podobało mi się: atmosferta
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się w:
ja 2009-01-18 03:24:57
Dziewczyno ile ty masz lat?
Mi przypadlo tam pracowac troche ponad rok, od samego poczatku istnienia hotelu.
Popracuj tam jeszcze troche i zaczniesz sie smiac ze takie glupoty wypisujesz.
Chamstwo, obluda, (usunięte przez moderatora), niskie zarobki, obiecywanie podwyzek, chora atmosfera spowodowana managementem.
Owszem - w swoim dziale atmosfera byla super, do czasu az ludzie sie zaczeli zwalniac.
anonim 2009-02-10 19:32:22
firma kiepska małe zarobki atmosfera (w dziale w którym pracowałam) tj. HSK okropna kierowniczka faworyzuje te osoby które się jej podlizują. a moim skromnym zdanie tak nie powinno być
Iwonka 2009-12-14 13:23:43
Potwierdzam, prawie 2 lata w tym hotelu i nie moge powiedziec zlego slowa. wspaniali ludzie, atmosfera bardzo w porządku. Jeszcze nigdzie nie było tak dobrze jak tutaj! polecam tego pracodawce w 100%
2
fajny hotel 2009-12-15 20:26:34
Ja również potwierdzam że super się pracuje w tym hotelu. Kierownicy są bardzo pozytywnie nastawieni a Dyrektor jest bardzo zaangażowany w swoją pracę i stara sie bardzo aby nam wszystkim dobrze sie pracowało.
Magda 2010-01-25 19:56:46
U nas jest ok. rozwiązujcie sobie wasze problemy sami i nie wciągajcie nas w wasze kwasy. Więcej optymizmu a bedzie ci łatwiej w zyciu i w pracy.
a. 2011-02-23 21:08:42
Chamstwo i wredne docinki już na etapie rozmowy rekrutacyjnej...nie polecam!!!
anonim 2011-08-17 21:57:37
Nie polecam,atmosfera nie miła, (usunięte przez moderatora).
socjalizm1989 2012-05-06 14:08:50
pokojówki oszukają przy wypłatach, obiecują podwyżki od 2009 roku, czterogwiazdkowy hotel, ale zarobki marne, w jednym z hosteli płaca zdecydowanie więcej - po prostu wstyd, wstydzili by się tak mało płacić, w nosie mam taką firmę,
1
XXXX 2012-05-07 15:37:28
Nie tylko pokojówką mało płacą. A zresztą jak ten hotel funkcjonuje. Totalny brak organizacji jeden wielki chaos. Nie odpowiednie osoby na nie odpowiednich stanowiskach. (usunięte przez moderatora)
1
:) 2012-06-01 20:16:11
ja też tu pracuję- lecz zastanawiam się nad jednym - dlaczego wypowiadają się w szczególności osoby które już nie pracują - czyżby zawiść- a może to im podziękowano? ja pracuję i jestem zadowolona a jeżeli komuś się nie podoba zawsze może spróbować szczęścia gdzie indziej. pozdrawiam
1
be- be 2012-06-01 20:33:28
zgadzam się z osobą powyżej - może faktycznie pensje nie są za wysokie ale są i to regularnie :) atmosfera w moim dziale jest bardzo dobra mimo że ktoś próbował zmieszać nas z błotem nazywając nas kibloczyścicielami czy coś takiego- życzę powodzenia tej osobie bo podejrzewam że na dłuższą metę z takim szacunkiem do innych ludzi nigdzie długo miejsca nie zagrzeje.
1
haha 2012-06-05 16:30:40
No cóż jako były pracownik mogę tylko powiedzieć tyle, że miejsce to jest szczególne. Atmosfera wzajemnego podżegania, donosicielstwo, skargi, krętactwo, nieróbstwo, zwalanie winy na osoby trzecie...etc. A dobrze wypowiadają się tylko starzy pracownicy czyli ci którzy są tam od początku i maja DOOOOBREEE pensje, albo tacy którym brak kolokwialnie mówiąc brak jaj żeby powiedzieć,że coś jest nie tak. Złe miejsce ale to wina ludzi, co do małżeństwa gebelsów absolutnie się zgadzam!!! BRAWO dla tych którzy się tu wypowiadają i mówią to co czują. TEN hotel jest jesdnym z gorszych miejsc pracy w KRK.
2
Obecny 2012-06-27 09:38:02
A dlaczego żaden z tych \\\"negatywów\\\" nie potrafi się podpisać pod tym co pisze? Krytyka Polaczków jak najbardziej, ale zawsze anonimowa. KOZOKI, że aż strach...ale TCHÓRZE, jakich mało :)))
xxx 2013-02-15 15:02:04
ten hotel to jedna wielka porażka!!!!!!pełno w nim lizusów,fałszywych osób!!!!!zero poszanowania dla pracownika!!!!!!!
2
warto przeczytać 2013-03-24 20:10:18
Jakie to typowe. Polskie. Przykre. Dlaczego najwięcej do powiedzenia mają osoby, które zostały zwolnione? Który pracodawca zwalnia dobrych pracowników?! Popatrzcie najpierw na siebie krytycznie, a potem na pracodawców. Weźcie się do pracy i wykonujcie ją rzetelnie, a wtedy awansujecie i będziecie dobrze zarabiać. Nie ma nic za darmo. Łatwo się krytykuje. Radzę założyć własny biznes. Wtedy dacie wszystkim zarobić min. 2000 zł na rękę (koszty pracodawcy to ponad 3 000 zł w tym chorym kraju) i zobaczymy jak długo pociągniecie. Co to za ptak który robi do własnego gniazda? Co to za pies który gryzie rękę, która go karmi? TROCHĘ REFLEKSJI DRODZY PRACOWNICY.
mimi 2013-03-27 12:12:37
Wszystkie osoby pracujące wcześniej w Galaxy wolą " jechać na szmacie w Andelsie" niż mieć cokolwiek wspólnego z Galaxy, ps- a co to za miła osóbka - co ma w tak niskim poważaniu Panie sprzątające- więcej szacunku do pań pokojowych bo to one wykonują najcięższą pracę. Wyższe stanowiska też zaczynały od szmaty - ale chyba juz zapomniały gdzie zaczynały :)
POZDRAWIAMY
1
:-) 2013-04-14 14:48:25
Ale wam żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska, same byście chciały stamtąd zwiać tylko nie ma dokąd co? Skoro Wam tak źle z nimi było to po co wciąż o nich piszecie? Dla mnie jest to żenujące wylewć swoje frustracje na stronie w internecie gdzie jest się anonimowym, szkoda ze wasza odwaga zaczyna się w momencie kiedy siadacie w domu przed kompem a kończy w momencie kiedy go gasicie. I znając takie uciśnione panie jak wy pewno same nie macie sobie niczego do zarzucenia, same ideały. Brak słów...
xx 2013-05-16 14:59:32
Pracowałem tam na praktykach, HSK w porządku, restauracja nawet dosyć ogarnięci ludzie, sporo się od nich nauczyłem, ale kuchnia to jakaś kpina. Banda snobów stołującą się w lodówce hotelu, wielce zadumani w sobie (usunięte przez moderatora). Nie mówie już o tym, że kazano mi przepchać kanał przed hotelem (nie dano mi rękawiczek) a po tym zaproszono mnie do lepienia klopsików tymi samymi rękoma! Kpina, gdybym miał to nagrane, Sanepid zrobiłby swoje! Pozdrawiam.
1
łukasz 2013-07-12 15:00:55
Nawalą ci tak ze nie uniesiesz
1
anonim 2013-08-08 14:20:05
najgorszy pracodawca z jakim miałem do czynienia
współczuje tym którzy będą mieli okazję zetchnąć się z tą firmą
1
Mati 2013-08-25 14:22:32
Wszystko jest spoko, w każdym hotelu znajdą sie osoby których nie polubimy, ale trzeba sie jakoś tolerować, ja tutaj pracuje na restauracji, atmosfera jest ok, można sie pośmiać. Płaca mogłaby być lepsza, ale to jak w całej Polsce. Polecam
3
janek k. 2014-04-03 18:54:10
Chyba jest szansa, na stronie hotelu Andels, a raczej vienna internationals da się coś znaleźć, powodzenia.
Gronek 2014-04-17 09:06:05
Coś cienko z tymi ofertami, myślałem, że będzie lepiej ale albo skład stały albo nie potrzebują nowych ludzi do pracy.
1
kat 2014-05-20 16:14:32
hej, pracownicy jakieś szczegóły dotyczące tej pracy? cokolwiek: umowa, atmosfera, kasa, sa jakies benefity w ogole?
1
,.,. 2014-05-28 13:53:40
odnosnie zlecenia pokojówek gorzej niż chińczyki, 4 zł za pokój i zaperinicz na całego, nie polecam
1
Zwolniony 2014-06-10 08:19:28
Pracowalem w tym hotelu kilka lat (byc moze przez sasiedzenie). Atmosfera nie jest dobra i mowie to calkie szczerze. W ciagu mojej kadencji przezylem 4 GM - musze przyznac, ze jest tam wielki balagan. Kazdy ma swoje pomysly,ktore nijak sie maja do rzeczywistosci. Zreszta i tak kazdy znich zostawal zwolniony i tak tez bedzie z obecnym. Potwierdzam rowniez, ze dobrze o tym hotelu mowia tylko Ci, ktorzy pracuja na dawnych stawkach. Obecnie najnizsza krajowa kroluje, czesto nawet na stanowiskach menagerow. Zostalem zwolniony po 5 latach pracy z dnia na dzien, bez wypowiedzenia, bez uprzedzenia.....Tak sie nie traktuje ludzi, niewazne czy sa na stanowisku Managera czy tez nie. Obecnemu GM zycze powodzenia w zarzadzaniu z kadra, ktora nie ma pojecia o tej pracy jak rowniez z calego serac zycze aby NIGDY nie znalazl(a) sie w sytuacji zwolnienia w trybie natychmiastowym. Troche zyczliwsci i zrozumienia. Mam tez nadzieje, ze sumienie pozwoli na spokojne zycie! I dziekuje mimo wszystko za wspolprace.
3
z dala od VI 2014-08-02 17:53:55
pracownicy rozczarowani, ciagle narzekają, zniechęceni pracą, śmieszne zarobki, wielkie oszczędności polegające na zwolnieniu i tak śmiesznie zarabiających pracowników lub zatrudnianiu na ich miejsce młodych i mało wymagających (płacowo), praca pod presją zwolnienia, bardzo duże wymagania, praca za dwoje lub troje (braki kadrowe!!) noclegi hotelach sieci po obniżonych cenach dla pracowników - z tymi zarobkami w hotelu zapomnij, że będziesz mógł z tego skorzystać, ludzie w większości w porządku i kierownicy również, ale polityka sieci, która traktuje nas Polaków jak tanią siłę roboczą z której chcą wycisnąc ostatnia krople potu jest żenująca, dziwie się, że pracownicy nie zbuntowali się i nie powiedzieli jeszcze wszyscy chórem jednego dnia NIE, do tego potrzeba odwagi, a skoro ktoś tam tkwi i nic z tym nie robi, to znaczy, że jej nie ma? poza tym praca nie po 8h, ale najczęściej po 8,5, a płacą za 8, wygląda to tak, że wszyscy obiad jedzą w pośpiechu, więc nie korzystają z całego czasu przerwy, do pracy musisz przyjść wcześniej, zeby się przebrac, wychodzi się zawsze troche pozniej i zanim się przebierzesz orientujesz się ze w pracy siedzisz nieraz po 9h pracy !! jako kelner można sobie cos tam dorobic w konkursach sprzedazowych, ale trzeba byc naprawde dobrm, poza tym ilosc ofert i promocji na restauracji niezliczona, momentami trudno to wszystko ogarnac, zresztą co dział to inne problemy, generalnie polecam tylko masochistą hehe
2
praktykantka 2014-08-12 11:54:45
Byłam tam na praktykach, ale nie chciałabym tam pracować. Bardzo wielu stałych pracowników jest niezadowolonych, co ciągle słychać w rozmowach. Praktyki były w porządku.
2
archie-ogarnij się 2014-09-01 11:55:28
archie nie wygłupiaj się!
prestiż to godna praca, a nie za kilka zł za godzinę, pracownicy sami śmieją się ze swoich zarobków, a pracują dla doświadczenia
pracują tam głównie młodzi ludzie, którzy potrzebują "dobrze prezentującego się punktu w CV" a później uciekają bo praca sama w sobie pozostawia wiele do życzenia, bez przerwy ktoś młody odchodzi, zostają tylko ci, którzy z różnych względów nie maja wyboru,
a nagrody dla hotelu w ogóle nie przykładają się na zadowolenie pracowników i nie mają z tym nic wspólnego, co nagroda za Design ma wspólnego z warunkami pracy? Hotel jest nowy, jest w centrum Krakowa, to wiadomo, że zdobywa nagrody, a ludzie w większości są mili bo są kulturalni. A jak ci praktykanci mogą sprawdzić się hotelarstwie? Widziałeś co oni tu robią? W odpowiedzialnych miejscach związanych naprawdę z hotelarstwem nie ma tu żadnego praktykanta! Jeżeli młody człowiek przychodzi na praktyki do tego hotelu i zajmuje się tylko myciem naczyń albo myciem warzyw to czego hotel go mógł wyjątkowego nauczyć? Praktykanci też słyszą co gadają pracownicy i na tej podstawie budują swoją opinię, do której mają prawo. A ze pracownicy sa niezadowoleni, to z czegoś to wynika.
3
Eployer 2014-09-04 22:06:33
Witam,
Przepracowałem w tym hotelu niespełna 4 lata. Jak każde miejsce ma swoje plusy i minusy. Dużo tak naprawdę zależy od nas samych. Ja przyszedłem tak jako osoba z małym doświadczeniem, ale 90% tego czego się nauczyłem w Andel'sie procentuje do teraz. Pracuję w tej samej branży jednak na wyższym stanowisku. Kiedy nowy pracodawca widzial w CV, że pracowałem w Andel'sie był pełen podziwu że....aż prawie 4 lata. Dlaczego? A no dlatego, że hotel ten ma opinie jaką ma. Podobno osoby, które przepracowały tam m.in. rok są już uważane za "te lepsze". Zacznę może od minusów. Jak wszędzie - niskie zarobki ale,niestety tak juz jest w naszym kraju. Zacząłem od stawki ok 1300 zł na ręke a skończyłem 1600 zł (nie licząc napiwków). Kolejnym minusem - tak jak piszą inni praca w stresie, że możesz być zwolniony w każdej chwili, fałszywe osoby (ktoś sie uśmiecha do Ciebie i pomaga CI a za plecami obrabia du**e na wszytskie możliwe sposoby - na szczęście nie wszystkie). Czasem naprawdę trzebabyło ostro "harować". Jedzenie na kantynie - były takie dni, że uwierzcie ale chyba świnie w korycie lepiej jadały. Po czasie to się zmieniło. NIe wiem jak jest teraz. I jeżeli chodzi o minusy to....jak dla mnie to tyle. A teraz plusy. Sama marka jaką jest Andels i wpis w CV, że tam pracowaliśmy to już coś (pod warunkiem że przepracowaliśmy więcej niż rok). Umowa o pracę, co miesiąc systematycznie wypłata - przelew na konto. Super socjal. Na Święta Bożego Narodzenia dostawaliśmy bony Sodexo o wartości ok 700zł, na Wielkanoc ok 250zł. Wyżywienie za darmo (po jakimś czasie obiady na kantynie się poprawiły). Uniform od pracodawcy, pralnia. Jak jesteś dobry to wysyłają Cię na szkolenia, imprezy integracyjne dla pracowników. Można naprawdę się czegoś nauczyć. Mają określone standardy i ich należy przestrzegać, ot praca w korporacji. Dzięki pracy tam zwiedziłem również trochę innych hoteli tej sieci (ZA DARMO), mało tego, za niektóe podróże nawet płacili i to w przeliczeniu na EURO:) W tym hotelu spotkałem wiele znanych osób, skosztowałem dań z różnych części świata i przeżyłem naprawdę wiele niezapomnianych chwil.
A na koniec powiem tak:
JEŻELI WIESZ CO CHCESZ W ŻYCIU OSIĄGNĄĆ, WIEDZĄC ŻE NIE ZAWSZE BĘDZIE ŁATWO I PRZYJEMNIE, ŻE BĘDĄ TRUDNOŚCI I PROBLEMY ALE TO DZIĘKI NIM OSIĄGNIESZ SUKCES, I ZAŁOŻYSZ, ŻE IDĄC DO PRACY Z KAŻDYM DNIEM NAUCZYSZ SIĘ CZEGOŚ NOWEGO TO.....TAK NAPRAWDĘ BĘDZIE.
6
lesio 2014-10-01 11:43:39
Lukaszku,figurko, z recepcji,nic do lesia nie dzwonisz,do galaktyki,plotek i intryg nie przekazujesz,cos sie stalo,?,wreszcie masz zajecie,wzioles sie w koncu ,za jakas,robote?
5
niedoszły pracownik 2014-11-27 18:28:22
Panowie ciagle szukają bo nikt za 9zl na reke nie przyjdzie pracowac do nich
1
***** 2015-01-10 19:28:23
Witam. Pracował ktoś może w tym hotelu na kuchni?? Aktualnie szukaą kucharzy i się zastanawiam czy warto tam składać cv.
1
Pracownik 2015-01-23 23:32:43
Nie polecam pracy w tym miejscu, na kuchni tym bardziej, braki kadrowe, praca za 2,3 osoby. Wyimaginowane założenia budżetowe, szkoda tylko że tak naprawdę hotel jest ciągle obłożony, zarabia na siebie, lecz karierowicze (dyrektor np.) tnie wszystko do granic możliwości, zwolnić ile się da osób pokazać, że się potrafi. Hotel 4 gwiazdkowy a jakość obsługi z dnia na dzień co raz niższa, ale tylko i wyłącznie przez to, że musisz pracować za kilka osób, ludzie starają się tam jak mogą, ale przez ilość pracy nie da się tego ogarnąć. Wiadomo każdy potrzebuję pracować, rodzina itp. ale jakim kosztem? Wszystko przez zwykłych bezmózgich idiotów zarządzającym, dla których ważne są tylko cyferki. Ale to chyba znak dzisiejszym czasów. Tak więc odradzam to miejsce, szkoda waszego zdrowia i czasu. Selekcja pracowników ogromna, niby obiekt prestiżowy a jakby goście którzy przyjeżdżają wiedzieli co to za obóz pracy to by zrezygnowali. Kiedyś oczywiście było inaczej, jedna osoba zwykły chory umysłowo człowiek może to zmienić. Szkoda, że nie pamięta że skończy tak samo jak każdy. I nikt o nim nie będzie pamiętać. Tak więc na chwilę obecną odradzam na każdym stanowisku pracę w tym miejscu, chyba że jesteś masochistą.
4
Employee 2015-02-02 15:03:09
Opinie o obiekcie na Tripadvisor często są opatrzone odpowiedziami dyrektora regionalnego. Ciekawe, czy z równym pietyzmem ktoś z zarządzających śledzi opinie tutaj. Niejednokrotnie opinie pracowników- byłych, obecnych- ludzi, którzy stanowią serce hotelu. Ludzi, którzy angażują się w swoją często niełatwą i niewdzięczną robotę. Nie mam zamiaru polemizować z opiniami negatywnymi, i tymi pozytywnymi również nie . Nie mam na to czasu.
Osobiście ubolewam, że w hotelu nie istnieje zgrany zespół ludzi ( vide " Chopin" ), zespół, który jest w stanie ze sobą pracować i tworzyć piękną atmosferę dłużej, niż do kolejnej rotacji stanowisk, odchodzenia z dnia na dzień ( kuchnia, restauracja ). Po spektakularnym i niespodziewanym zwolnieniu pana K., wydawać by się mogło, że wszystko ruszy z kopyta. Atmosfera się oczyści, przypadkowi ludzie odejdą na zawsze a godziny spędzone w pracy będą efektywne i owocne. Nic bardziej mylnego. Nadal nie traktuje się nas z estymą, uwagą, nikt nie odczytuje sygnałów płynących od pracowników. Można i tak. Doraźnie krótkowzrocznie. Na długofalowe działania poprawiające los pracowników fizycznych nikt nie ma odwagi.
1
To ja.Po raz drugi. 2015-02-25 13:30:52
Z polecenia to można wziąć kilogram wołu na preferencyjnych warunkach ;] Skoro niczego obecnie w internetach nie widzisz, znaczy tyle, że ofert w tym momencie nie ma żadnych. Jeszcze do niedawna można było utrafić coś na gumtree.
Nie napisałeś o jaki dział Tobie chodzi, więc co ja tu mogę wiele.
Co do "przerażających opinii" - może właśnie nie odnoś się nijak do nich. Wpadnij kiedyś i sprawdź. Internet przyjmie każdą ilość różnych informacji. Tu nikt niczego nie kontroluje, można być kimkolwiek i napisać cokolwiek. Warto o tym pamiętać.
1
Sprawiedliwy 2016-02-15 12:02:39
Hotel elegancki,goscinny,na wysokim poziomie,jest nawet zakladem pracy chronionej,moga w nim znalesc zatrudnienie osoby z orzeczeniem o niepelnosprawnosci,i za to ich chwalic,przyklad: portier,z hotelu,przy ulicy Gesiej.,Galaktyka..
1
pracownik 2016-02-17 21:49:31
Jeśli ktoś szuka dorywczej pracy jako kelner i ma mocne nerwy albo po prostu się nie przejmuje - może probować wytrzymać w andelsie dłuzej niż kilka miesięcy. Atmosfera w pracy gorzej niż znośna, pani niby "supervisor", która obsługuje śniadania lubi stać na zapleczu i pić kawkę z psiapsiółką kelnerką, kiedy inni mają w tym czasie sprzątnąć stoliki, nakryć je na nowo, utrzymać stanowiska z kawą w czystości i przy okazji jeszcze uzupełniać braki na bufecie. Pozniej i tak wielka pani SV ma pretensje o cos, co powinno byc robione przez wszystkich pracowników będących na zmianie i przy kazdej okazji ciągle docinki, ze cos nie zrobione, czemu tak wolno, kiedy zazwyczaj kelner ma kilka zadań na raz. Inni pracownicy też będą próbować Was wykorzystywać jeśli sobie na to pozwolicie od początku robiąc minimum i zostawiając większość dla nowych. Gdyby nie manager restauracji, który jest naprawdę ludzki i ogarnięty byłoby naprawdę cięzko. Zastępca managera również bardzo pracowity - kiedy on rozpoczyna dzień i śniadania, wszystko jest w jak najlepszym porządku, dla porównania z wyżej wymienioną panią SV wszystko jest w chaosie podczas śniadań i słychać tylko i wyłącznie pretensje.
Ogólna atmosfera pracy w tym hotelu - nie polecam. Wszędzie bałagan i dezorganizacja pracy.
1
justi 2016-05-12 10:11:34
Warto mieć doświadczenie gastronomiczne, ale przede wszystkim liczą się duże chęci do pracy, także jak tylko Cię interesuje oferta to ślij, co Ci szkodzi, a nuż zaproszę Cię na rozmowę :)
1
radek 2016-06-17 11:50:16
też wydaje mi się, że można spokojnie zarobić u nich jako Mistrz cukiernictwa (k/m), tylo, że trzeba tutaj pamietać jeszcze że jest ten system zmianowy tak naparwde.
1
Zostaw swoją opinię o hotel Andels - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie hotel Andels