STARPOL II Sp.zo.o.

Starachowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 42 ocen.

Opinie o STARPOL II Sp.zo.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STARPOL II Sp.zo.o.

Karolina

@Kontraktowiec masz rację. Założeniem pracy jest pracowanie, a nie picie alkoholu. I brak pozwolenia na picie nie jest żadnym minusem, a wręcz standardem. @Dk czyli polecasz wyjazd do pracy w firmie STARPOL II? Osoby chcące pracować na pewno będą zadowolone?

DK
@Karolina 12.02.2018 14:01

Oczywiście polecam.

Dk

A ja sobie chwale robota jak wszędzie nie zaciężka nie za lekka. Koledzy bardzo pomocni zawsze można na nich liczyć. Brygadziści pomocni o co byś się do nich nie zgłosił zawsze wspomoga dobrym słowem. Zarobki mogą być.

Ktoś...

Odlewnia tarcz Breidenbach Robota ogólnie ciężka ale do ogarnięcia, większość brygadzistow to skończone... Zarobki to kpina nikt nie wie jak jest stawka i jak jest płacone i za co. W umowie napisane że wypłata ma być 10 a jest z reguły 15 jeden dostanie 1400 a drugi 1600 tyle samo Godzin ogólnie kpina No i te rękawice które trzeba sobie taśma zaklejac Albo jak wspaniały brygadzista zapomni zamówić i nie ma rękawic TYDZIEŃ LUB Więcej co z tego że tarcze gorąca musisz sobie radzic ale kur.. kask to musisz mieć bo BHP a rękawice to co kur...

Kontraktowiec
@Ktoś... 31.01.2018 12:04

Byłem tam na kontrakcie (to już mój kolejny w Niemczech) i niczym się nie różni od innych. Fakt jest taki, że nie ma tam pozwolenia na picie wódy i bardzo dobrze, bo porządek musi być, a jak ktoś zamiast do pracy przyjeżdża chlać, to nie ten kontrakt. A co do tych nieszczęsnych rękawic...nikt nigdy gołymi rękami nie pracował, a to że trzeba czasami małą dziurkę zakleić, to chyba nie jest żaden problem. Robota jak robota i jak chce Ci się pracować to będziesz i nikt nikogo na siłę tu nie trzyma. Robota dla facetów, a nie maminsynków. Pozdrawiam kolegów...

Szukasz pracy?

Karolina

@Ktoś... jak to jest możliwe, że pracownicy firmy STARPOL II nie wiedzą ile zarabiają? Nie macie tego określonego na umowie? I jak sobie radzicie bez tych rękawic? Nikt się do tej pory nie poparzył?

Karolina

@Strahu a co dokładnie usłyszałeś na rozmowie o pracę do firmy STARPOL II, że uważasz te zapewnienia za bajki? Czy na podstawie opinii na forum wywnioskowałeś, że te zapewnienia nie będą miały związku z prawdą?

Strahu

Wszystko się mija z warunkami jakie przedstawiają w Starachowicach. Zobaczymy czy wynagrodzenie też. Narazie daje około 40% to co rozmawiało się na rozmowie o prace. Same bajki. Jedyna prawda to że praca ciężka. Na samym początku pokazane jest że rządzą starsi pracownicy. Nawet taka błachostka jak internet wifi tylko dla wybranych którzy siedzą godzinami a ty kombinuj. Jak nikt to nikt polityka większości. Pozdrawiam

Czarnybk

Witam,mam zamiar jechać do pracy jako szlifierz odlewów kolo Lipska, czy ktokolwiek mi coś opowie o tej pracy i ludziach???

Ave
@Czarnybk 19.12.2017 08:01

Byłem tam, nie polecam. Chyba ze nie masz wyboru.

Karolina

@Strahu daj znać czy Twoje pierwsze wrażenie się potwierdziło czy raczej zmieniło na temat pracy w firmie STARPOL II? @zastanawiam_się jesteś zainteresowany pracą w STARPOL II? Czy pytania Twoje są związane z tym, że już zaaplikowałeś czy może wahasz się odnośnie aplikacji? Co zdecydujesz?

anonim

(usunięte przez administratora)

przyszly
@@rb40 11.09.2017 16:55

a kolego w jakim miescie pracujesz

zastanawiam_się
@@rb40 11.09.2017 16:55

Czyli 2 tys € można wyciągnąć? To w takim razie ile godzin miesięcznie trzeba na taką wypłatę? Czy nadgodziny są dodatkowo płatne? Jakie są potrącenia z tej wypłaty czy może to już na czysto, na przelew?

Strahu

Praca okazała się bardzo ciekawa dla tych co lubią wyzwania. Płace zależą od tego ile się zrobi bo na akord ale daje się rade. :) bardzo ciekawa okolica. Koledzy bardzo pomocni.Pozdrawiam

Strahu

Coś mi się zdaje ze przedstawiciele firmy którzy oferują pracę w Polsce z Panami brygadzistami w Niemczech nie współpracują ze sobą a szkoda. Wprowadzają w błąd organizacyjny co prowadzi do nieporozumień niestety i początkowych komplikacji. Zobaczymy jak potoczy się to dalej, może to tylko pierwsze wrażenie... :) taką mam nadzieje .Pozdrawiam :)

Karolina

Czy są osoby, które pracowały w firmie STARPOL II jako szlifierze odlewów koło Lipska? Możecie opowiedzieć o swojej pracy użytkownikowi @Czarnybk? Jaka atmosfera panuje w pracy? jakie mieliście obowiązki? Jak ogólnie wyglądał Wasz dzień pracy i czy byliście zadowoleni?

Karolina

@rb40 chce, żeby na forum każdy miał dostęp do dużej liczby prawdziwych informacji o firmie STARPOL II Sp.zo.o. Użytkownicy zainteresowani pracą zaglądają tutaj w celu dowiedzenia się czegoś przydatnego i ja właśnie swoimi pytaniami chcę im pomóc.

Karolina

@rb40 rozumiem, że poleciłbyś pracę w STARPOL II Sp.zo.o. dla osób szukających nowej pracy? Czy chciałbyś więcej powiedzieć o swoich doświadczeniach z firmą? Są jeszcze jakieś inne zalety pracodawcy? Te informacje są przydatne w poszukiwaniu pracy.

@rb40
@Karolina 25.09.2017 11:04

a cos ty taka ciekawa

lM61

Mam jechać jako zbrojarz z tej Firmy do Niemiec gdzieś koło Szttugartu ,jakie tam są warunki i jak wygląda czas pracy, i jaka jest płaca. Dzięki za informacje.

Robak

ma ktos moze numer telefonu do obecnego kierownika

Robak
@Robak 13.02.2017 12:39

chodzi o kierownika z Kepten

Robak
@Robak 13.02.2017 12:39

chodzi o kierownika z Kepten

Gość

Na temat kontraktow w Niemczech.Znam kilku ktorzy odchodzac zarzekali sie ze nigdy do tego kolchozu nie wroca.WROCILI nawet po raz trzeci.Pewnie dlatego ze nie znalezli nic lepszego.ZENADA.Nie jest lekko ale nikt tam nie jest na sile.A odwazni sa tylko anonimowo na forum.Mam na mysli odlewnie tarcz hamulcowych.

Ggg

@dubik jeśli chodzi o to ubezpieczenie to faktycznie fajnie ze to ogarniają, ale nie jest to jakiś odosobniony przypadek, często tak się dzieje. Natomiast jeśli chodzi o nadgdodziny to na pewno super jest to ze można sobie dorobić. Nie każdy ma taką możliwość

kris

to co piszecie natemat zarobkow i pracy jest kompletną bzdurą zarobisz 1400 e ale jak przepracujesz 200 godzin-pracowalem tam 3 lata-i jest tak że nie możesz zarobić więcej niż określoma norma-tzn między 1400-a- 1600-bo im więcejgodzn pracujesz tym mniej zarabiasz-bo przechodzisz do innego progu podatkowego-a za pracę w soboty i za godziny nadliczbowe niema dodatków-więc pracujesz za nic-za normalne godziny-starpol to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czekające na naiwnych albo na tych co jeszcze niemieli z nimi nic wspolnego-wiele by pisać na ten temat-pozdrawiam wszystkich czytajacych

kris

to co piszecie natemat zarobkow i pracy jest kompletną bzdurą zarobisz 1400 e ale jak przepracujesz 200 godzin-pracowalem tam 3 lata-i jest tak że nie możesz zarobić więcej niż określoma norma-tzn między 1400-a- 1600-bo im więcejgodzn pracujesz tym mniej zarabiasz-bo przechodzisz do innego progu podatkowego-a za pracę w soboty i za godziny nadliczbowe niema dodatków-więc pracujesz za nic-za normalne godziny-starpol to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czekające na naiwnych albo na tych co jeszcze niemieli z nimi nic wspolnego-wiele by pisać na ten temat-pozdrawiam wszystkich czytajacych

nik61
@kris 13.11.2015 17:49

teraz narzekasz, a przesiedziales 3 lata mimo ze bylo tak zle. co mataczysz

Nowy

Pracowałem w wielu firmach na kontrakcie, ale dopiero w Starpolu widzę ze jest ok. Robota jak wszędzie za granicą lekko nie jest, ale da się wytrzymać.Płacą uczciwe pieniądze 1400 euro, a do tego wszystko zapewniają:zakwaterowanie darmowe, dojazd do pracy za darmo, ciuchy za darmo, a na koniec można odzyskać podatek niemiecki. Fakt nie można pić, ale to akurat jest super sprawa. Polecam, bo mają dużo kontraktów.

fox

to nie firma tylko oszusci trzeba robic cały tydzien a w papierach ci pisza ze od poniedziałku do piatku,jeszcze ci podatek karzą płacic za firme (niewiele osob pewnie wie ze dostajac niemieckie rozliczenie od łysego jest tam jeden punkt w ktorym pisze ile placisz podatku za firme rocznie )smiech i paranoja

m

czy ktos pracowal kolo jeziora bodenskiego co to za praca jak tam jest

byly pracownik

jak ktos chce tyrac nawet w niedziele za free to moze jechac,ludzie tam przychodza i odchodza bo nikt za darmo robil nie bedzie, brygadzisci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo im sie na 12 godz nie chce chodzic a zwykly pracownik raz w tygodniu a czasami dwa razy musi isc bo jak nie pujdziesz to na urlop cie nie puszczą a dziury w rekawicach trzeba samemu łatac naklejkami co i tak zaraz ci sie stopią wiec jak ktoś chce trafic do obozu pracy w niemczech to jest tam mile widziany :-)

pracownik

Opinie głęboko przesadzone, a mam na myśli pracę na kontraktach w Niemczech. Robota owszem ciężka, ale nikt nie obiecuje,że Tam płacą za leżenie.Robota dla prawdziwych facetów, a nie mamlasów i trzeba spiąć pośladki i robić swoje, a nie tylko narzekać. Nikt nikogo na siłę nie trzyma, a porządek i twardo musi być, bo całe towarzystwo trzeba jakoś ogarnąć, co człowiek to różny charakter. U nas kierownik zabronił pić i jakoś nikt się nie wiesza z tego powodu, bo chce pracować, a oto chyba chodzi jak już się wyjeżdża z dala od rodziny. Wypłata zawsze na czas, zakwaterowanie zapewnione, dojazd do pracy busami i nie ma co narzekać jak stare baby, a jeszcze nikt nikomu nie dogodził.Pozdrawiam

oleks

ja tam mówię że jest fajnie.Kierownictwo jak to zawsze musi pilnować ale ludzie są ok

jędrek

Czy ktoś wiem może na jakie stanowiska najbardziej potrzebuje Starpol, bo z tego co widzę to na ich stronie jest fajny formularz aplikacyjny, to tak chyba trzeba aplikować.

jędrek

Tylko co z tym szefem jest nie tak w starpol II, bo z tego co widze, to wyżej jednak żaden konkret, czy argument jednak nie padł.

czop

atmosfera w pracy niestety zależy w dużej mierze od szefa. A skoro na niego narzekają to resztę można sobie dopowiedzieć

Samba

Ja nie pojmuję dlaczego jest taka różnica zdań... Jak wygląda atmosfera w pracy, pomijając szefa, którego ewidentnie nie lubicie?

1234566788

Mi sie tu podoba...

ERNEST

30 OŚÓB NA HALI A 15 W BIURZE I NIE WIADOMO KTÓRY OD CZEGO JEST.NIE POLECAM NAJNISZA KRAJOWA W METALU TO TYLKO W TEJ FIRMIE TAKIE ŻECZY SIE DZIEJĄ

ernest

dziadostwo straszne najgorsza to jest metalówka.spawacze zarabiaja po 1300 a ten sobie apartamenty buduje.szok jeszcze takiego czegoś nie widziałęm

ernest

dziadostwo straszne najgorsza to jest metalówka.spawacze zarabiaja po 1300 a ten sobie apartamenty buduje.szok jeszcze takiego czegoś nie widziałęm

ip!

Pracowałam w tym kołhozie, bo nie można mówić tu o firmie, jakiś czas temu. To jedna wielka paranoja. Praca nieprzewidywalna, nie wiesz na którą masz zmianę i ile godzin tam spędzisz. Praca na akord, na wiązkach, masz zrobić tyle ile masz na grafiku. Zero nadzoru nad pracownikiem, po 8 godzinach wychodzi całe "kierownictwo", a ty na hali zostajesz sam ze swoją pracą. A co do umowy to nie ważne jaka ona będzie, bo i tak stan faktyczny jest inny. Pracujesz 10-12 godzin, w soboty też i bez żadnych nadgodzin , a jak się upomniesz o swoje to Pan Madejski powie ci, że jak chcesz to możesz się zwolnić. A i jeszcze jedna ważna sprawa pani w kadrach wydrukowała mi miesięczny raport pracy, z którego wynikało, że pracowałam 5 dni w tygodniu po 8 godzin , a fakty są inne. To może potwierdzić każdy kto tam chwilę pracował. Nie przestrzegają żadnych przepisów ani kodeksu pracy!!! Zdesperowana poszłam do prawnika, żeby się poradzić co robić, powiedział mi że mogę to zgłosić do sądu pracy, ale zaszłam w ciążę i dałam sobie z tym spokój.

ip!

Ta firma to jedno wielki nieporozumienie. Pracowałam tam jakiś cyas temu, ale nie sadze yebz si

z piekła rodem

Jedne wielkie nie porozumienie. Brygadziści unikają 12stek.. a na urlopy jeżdzą tak samo jak reszta. (usunięte przez administratora). Dziękuje dobranoc :)

mg

i sie zgadzam bo tam wiekszosc ludzi jest zgrana a ci co sa od poczatku to wszyscy

mg

panowie jest ciezko i warunki rygorystyczne przez kierownictwo ale przeciez kierownik musi panowac nad ludzmi bo by mu na glowe weszli a po za tym to sa odlewnie nikt nie mowil i nie obiecywal ze bedzie lekko ..nawet sie podpisze marcin gozdek

?

Witam, Odradzam pracę na odlewni tarcz hamulcowych w Breidenbach. Witają soboty i niedziele obowiązkowo no i oczywiście 12-stki na tygodniu( oczywiście za free ) norma za kolege na urlopie. Ekwipunek : rękawice, woda do picia, rolka taśmy izolacyjnej do KLEJENIA DZIUR W RĘKAWICZKACH.. Tarcze bardzo gorące powodzenia.. Warunki Dobre ,dojazd do pracy zagwarantowany to tyle z plusów.. Zarobki w granicach 1300eu. Zakaz spożywania alkoholu w czasie pobytu na kontrakcie z kierownikiem nie ma żartów. A pro po kierownika to robi problemy ze zjazdami do Polski, zaniedbuje atrybuty BHP. Praca marzeń chętnie zapraszamy. PS. ZABIERZ DRUGIE RĘCE ZE SOBĄ ORAZ GUMOWY KRĘGOSŁUP

wolny strzelec
@ 19.10.2013 08:14

Kolego trzymaj sie z daleka od tej firmy kasy nie zarobisz góra 1300e. a zdrowie stracisz!!!Szarpać trzeba po 10-12 godzin plus soboty a na niektórych kontraktach nawet w niedziele.(usunięte przez administratora)

zona
@wolny strzelec 29.01.2014 11:42

Dobry kierownik, przynajmniej mi sie chlop nie rozpije, wyplata wplywa na konto regularnie, zusy placone, jak moj przyjezdza na wolne to tez ma placone , a nie zadne tam bezplatne. co ty wiesz o bhp?

00000

nedzna robota jeszcze bardziej nedzna zaplata akierownictwu to sloma z butow wychodzi.

cygan
@00000 13.01.2011 17:56

guzdek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] soboty niedziele za darmo mieszkania masakryczn w piwnicy mieszkałem kuchnia na 16 osób raz w tygodniu praca 12 godzin bo ktoś sobie pojechał na urlop a ty musiałeś robić nadgodziny więc STARPOL TO firma która oszukuje ludzi co inego mówia na spotkaniach co inego jst w pracy i namiejscu jak dojedziesz

Zostaw opinię o STARPOL II Sp.zo.o. - Starachowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STARPOL II Sp.zo.o.