brak logo

Media Markt

Opole

Opinie o Media Markt

asen 2015-08-25 16:22
Brawo dla firmy, co za profesjonalne podejście do klienta. Towar jest tylko na papierze. Sprzedaliście się za parę groszy. Jak przyjęliście zamówienie to realizujcie do końca (można z innego sprowadzić sklepu) ale nie stracilibyście 29 zł, lepiej stracić wizerunek.
3
DORADCA 2016-01-24 11:47
Witam, w naszym mieście otwierają mediaka, prawdopodobnie niedługo się będą ogłaszali. Mam parę konkretnych pytań które mnie mocno interesują. Jak wygląda praca w punkcie obsługi klienta, kto zajmuje się reklamacjami, jakie osoby odpowiedzialne są za pisanie rat? no i najważniejsze zarobki :) wiem że zależy to od wyników, prawdopodobnie dodatkowej premii, ale może prosiłbym o ta najgorszą i najlepsza opcję. Z góry dzięki!
Pozdrawiam
11
x 2016-01-26 21:41
Hej, ktoś może się wypowiedziec na czym polega praca punkcie obsługi klienta?
ewka 2016-01-28 11:55
kiedyś nc+ podlegało pod inna firmę teraz są oni pracownikami mm, stała pensja plus premie za umowy
ewa 2016-01-28 11:57
pytanie jaki market, bo w niektórych punkt obsługi klienta połączony jest z kasami. ogólnie w POK spisywanie reklamacji, przyjmowanie zwrotów , wymian, umawianie dostaw, i montażu, itp.Ogólnie trzeba mieć sporą odporność na "innych " klientów
2
RafaŁ 2016-01-30 21:11
Media masakra gość od transportu pod nr 660667102 zlewa klienta totalnie, trzeba go pocisnąć ostro bo nie ma z nim komunikacji
Pracownik MM 2016-02-18 00:28
przyjmujesz/wydajesz reklamacje, przyjmujesz zwroty, wkładasz babciom karty sim, podajesz namiary na serwisy, wydajesz sprzet po naprawie, umawiasz dostawy. tak w skrócie, na początek.
1
Pracownik MM 2016-02-18 00:31
no i najważnijesze, w dok'u nie ma ciśnienia na sprzedaż usług, gwarancji itp, więc aumoamtycznie atmosfera jest luźniejsza, chociaż musisz być odporny na to, że czasem nie wyszystko jest tak, jak klient by sobie życzył (patrz. pęknięte szybki itp) ale po jakimś czasie krzyk klienta spływa po Tobie jak po kaczce ;-)
1
krzyś 2016-02-23 11:17
witam
w tej firmie pracowałem trzy lata na poczatku było super atmosfera pieniądze itd. ale ostatnio to horror premie są uzależnione od sprzedaży gwarancji+, robienia poleceń orangr i nc+, i oczywiście nowy temat wszyscy są od wszystkiego czyli masz być pracownikiem multi macie biegac po wszystkich działach i wszystko sprzedawać, osobiście nie polecam, praca na chwilę zanim nie znajdzie się czegoś lepszego
9
kakajah 2016-03-01 15:47
Nie miła obsługa. Nie polecam. !!!!!!!!!!!
1
HaHaAh 2016-03-09 14:38
Jeżeli uważasz że za 1200 czy 1500 na start opłaca sie pracować w obsłudze klienta to chyba z byka spadles. Tak dla wszystkich na przyszłość: min 2000na rękę na poczatek to takie minimum musi być. Poniżej tego się nie opłaca poprostu stać na sklepie.
6
das 2016-03-13 20:09
Mam takie pytanie. Jesli sklep jest czynny 12 godzin to czy 40 godzinny tydzien pracy jest przestrzegany - np. 3 dni po 12 godzin i 4 dni wolnego przez 2 tygodnie, w trzecim tygodniu 4 dni po 12 godzin i 3 dni wolnego badz cos takiego. Ogolnie chodzi mi o to czy w zamian za dluzsze zmiany jest wiecej dni wolnych ?
2
krzyś 2016-03-15 11:06
i jeszcze jedna ważna sprawa, w nowo otwieranym markecie na początku pracuje się jako budowlaniec czyli stawia ściany półki oprawia kontakty itd. przy każdej przebudowie a jest ich co jakiś czas kilka też wy pracujecie jako budowlańcy tylko że zazwyczaj w nocy, jeśli chodzi o kierowników nie istnieje pojęcie nadgodziny pracujecie tyle ile jest konieczne często nawet nie ma za to dziękuje
2
Tomek 2016-03-16 11:59
@das
ogólnie w tego typu sklepach sugeruje się pracownikom pracę w systemie dobowym. jeśli w danym miesiącu masz przepracować 172h i sklep jest otwarty przez 12h, to będziesz je mieć rozbite 12-godzinne dniówki. efektem tego 172/12 - 14 dni i 1/3 dniówki. mogą ci to np. rozbić tak że przez 13 dni będziesz odwalać 12h roboty = 156h a pozostałe 16 w 2 inne dni po 8. Prawo nakazuje jednak, byś w robocie nie przebywał dłużej niż w domu :P - w rzeczywistości możesz mieć np. w grafiku 2 dni po 12h, ale potem masz 1 lub 2 dni wolnego, tak by w całym miesiącu wyrobić godzinowo. Ofkoz, to że każą ci przyjść np. 15-30minut szybciej, bo trzeba omówić coś, albo zostać 15-30minut dłużej, bo np. jutro wchodzi promocja i trzeba pozmieniać ceny, to już jest ignorowane. Może to strasznie wygląda - siedzieć 2 dni z rzędu po 12h, ale w realu, gdy z 30 dni masz 15 dni wolnego, życie wygląda inaczej. W zasadzie każdy dostaje równo, jak są 4 weekendy, to pewnie będziesz musiał robić przez 2 z nich. Raczej udaje się dogadać jeśli studiujesz zaocznie i któreś weekendy musisz mieć dla siebie. Grafik to najmniejszy problem w tego typu firmach. Problemem zawsze są zarobki, cele, oraz atmosfera wynikająca z poziomu zarobków oraz wyrobionych słupków :D
2
das 2016-03-17 21:34
No wlasnie tak mi sie wydaje ze lepiej jest przerobic te 15 dni i miec 15 wolnych niz siedziec przez 5 dni z rzedu po 8 godzin. Jeszcze w takim systemie nie pracowalem, ale mocno sie nad nim zastanawiam i powoli rozgladam sie za taka robota, a MM by to oferowalo. A jaka jest podstawa na poczatek i premia ? Chociaz te 2000 na reke wyciagnie sie ? Sklep duzy, miasto 100 tys ludzi, jednak troche biedne.
2
Michalina 2016-03-23 21:31
Mam dwa pytania ile zarabia kierownik RTV w media markt i czy wypłatę płacą przed czy po świętach Wielkanocnych i czy są bony świąteczne bardzo proszę o info mój mail michalina3400@wp.pl
3
Pracownik 2016-03-27 22:08
czytam tu dużo pitolenia. Przyjdź i zapytaj na miejscu a jak popracujesz to się zdziwisz. coraz gorzej i pitolcie że jest dobrze bo nie jest.
5
Pracownik 2016-04-14 07:53
Ja nie mam nic do Tych co Pytają.Pracownik obecnie bez profesjonalnego przeszkolenia a tylko po spacerze z kierownikiem każdego działu ma posiadać (chyba od Ducha Świętego) wiedzę na temat ponad 20 tys produktów.Pokażcie mi gzie tak jest ę gość ma łeb od pralki suszarki komputera bateryjki telefonu sprzętu hi fi i tv?(NIE WYSKAKUJCIE MI TU Z MEDIA EKSPERTEM CZY EUROAGD BO OD RAZU MÓWIĘ ŻE OFERTA TO 3TYS PRODUKTÓW-SPRAWDZONE. Pomimo fizycznego braku klientów masz robić kilkuset tysięczne plany nie ważne że nie ma komu sprzedać. Codziennie tłumaczysz się przed ścianą płaczu(tablica z wynikami) dlaczego tak mało zrobiłeś pomimo czołowych miejsc w rankingach Polski. DOBRZE TO BYŁO 5 LAT TEMU A TERAZ SZUKAJĄ NAIWNYCH DO ROBIENIA WSZYSTKIEGO ZA PODSTAWOWĄ STAWKĘ. Takie jest moje zdanie.
14
nie jestem robotem 2016-05-05 10:57
Pracodawca Roku - było aktualne 15 lat temu, z takiej pozycji Media na rynku pozostała tylko tabliczka. Po kilkunastu latach pracy mogę powiedzieć, Media pikuje w dół coraz bardziej jeśli chodzi o zarobki, poszanowanie pracownika atmosferę, zarządzanie. Zarobki zaczynasz od 1900 max 2200 brutto na początek i niestety tak już zostaje w sumie na stałe. Premia to mżonka nierealna do wykonania jak pomyślisz zarobisz max 100 zł brutto więc dobrze nie jest,... struktura zarządzania tak spłaszczona że brak możliwości jakiegokolwiek awansu. Obowiązków coraz więcej zapłata coraz miejsza. Zresztą rotacja pracowników mówi wszystko... na jedno stanowisko potrafią zatrudniać 2-4 razy w roku bo taki pracownik po paru miesiącach rezygnuje jakby przedstawić to tylko w procentach to wyjdzie że rocznie mamy wymianę całej kadry pracowniczej i to pewnie ponadto ( oczywiscie że sa jednostki pracujące od dawien dawna ale to już tacy co się zasiedzieli) ...
13
abc 2016-06-04 12:12
omijać tą firmę szerokim łukiem. Mobbing, pensja brutto 2000 ,śmiesznie małe premie z tabelki znaczy z sufitu. typowy kapitalizm korporacyjny,wyscig szczurów ,dla smiesznej niskiej wyplaty. nie polecam.
22
Siwy 2016-07-19 23:31
Jeśli się pracuje na umowę o pracę na pełny etat nie można przepracować więcej niż 5 dni pod rząd....
1
moni 2016-07-25 18:17
Witam..niedługo mam rozmowę w media markt ....praca jako kasjer.....może mi ktoś udzielić info na temat rozmowy jak przebiega , finanse jak wyglądają ,i kiedy dają odpowiedź -czy tak czy nie ...dzięki.
1
Doradczyni 2016-08-07 13:26
Przeżyłam dużo w Media, te wszystkie biegania po działach, tabelki gwarancję itp, teraz się uspokoilo i powiem że po trzech latach na stanowisku doradcy zarabiam niezły hajs, tabelki były są i będą i da się z tym żyć. Jak ktoś jest leń i melepeta to nie ogarnie i będzie narzekał...
6
Rudi 2016-08-10 21:38
Prawda jest tak, że tabelki są wszędzie to prawda i prawdą jest to iż niektórzy zarobią całkiem przyzwoite pieniądze ale w żadnym wypadku nie jest to reguła a raczej wyjątek i wcale nie zależy od tego czy ktoś jest malkontentem czy melepetą czy ofiarą losu ... po prostu jest to tak wyliczone że może 5% do 10 % pracowników ma szansę osiągnąć dobry wynik i być dobrze wynagrodzonym bo tak jest ułożony system premiowania wiele też zależy od działu gdzie akurat obsługujesz...
Powiem szczerze, że z tymi procentami to też raczej przegiąłem bo przejrzałem tabelki z premiami za ostatnie 2 miesiące i nie wychodzi mi nawet 5 % pracowników z przyzwoitą pensją (premią) a za przyzwoitą premię uznaję już 500 zł (brutto). Nie uznam że dodatek 100 zł w postaci premi (brutto) to przyzwoity hajs bo to raczej żenujące a takich pracowników jest z 75 % reszta około 20 % gdzieś się slizga miedzy 100 zł a 500 zł (brutto) przy bardzo niskich podstawach średnich w granicach 2100 zł (brutto) to robi się dość ciężko. Wiec reasumując jak się postarasz to masz 1600 -1800 wypłaty na rękę i w zależności od marketu i działu możesz mieć ciut więcej albo mniej.
8
Ola 2016-08-11 20:01
Hej. Możesz powiedzieć co się działo na rozmowie? O co pytali itp? Proszę odpisz na mail alexa505@o2.pl
czardasz 2016-08-15 22:40
Pare lat temu byla lepsza atmosfera - fajni ludzie, wysoki poziom wspolpracy miedzy pracownikami. Mysle, ze Teraz jest coraz wiekszy chaos, gonitwa, ludzie wciaz sie zmieniaja. Kiedys taka rotacja pracownikow byla nie do pomyslenia. Wydaje mi sie, ze Mediak skreca w strone Euro czyli wciskac, nie doradzac. Sa pogloski, ze w grudniu maja byc ciecia i redukcje w calej sieci. Ogolnie sadze, ze teraz to praca dla mlodziezy, zwlaszcza uczacej sie oraz dla osob, ktorym wciskanie nie przeszkadza lub desperatow. Reszta szuka lepszej pracy.
2
kokosz 2016-08-15 23:02
Ta, jak bedziesz podkradac innym klientow, robic w bambusa ludzi, ze w punkcie orange mozna dostac rabat ( wtedy zalicza sie tzw. polecenie ) i gimnastykowac sie jak potluczony. Poza tym zaden dyrektor nie awansuje wybitnego wciskacza ( bo tacy zawsze sie znajda - nie maja skrupulow i wspolpraca w zespole to dla nich puste slowo )na kierownika, bo mu sie to zwyczajnie nie bedzie kalkulowac. Wiem, bo u nas byl taki przypadek. Poza tym od dluzszego czasu odnosze wrazenie, ze dobrzy sprzedawcy ( nie mam na mysli wybitnych wciskaczy ) sa dla firmy tyle samo warci, co nowi pracownicy. Zdarzaly sie opoznienia i pomylki w wyplatach za gwarancje oraz za orange. I tyle w temacie.
3
cynizm 2016-09-09 08:38
Pracuje w mediaku ponad dwa lata. Po dwóch latach pracy moja wypłata wynosi ok 1700 zł na rękę. Moim zdaniem porażka. Rotacja na markecie jest tak duża, że po pół roku pracy byłam najstarsza stażem na dziale. Jeżeli chodzi o premie to ich tak naprawde nie ma. Kiedyś były i to dość wysokie ale teraz jeżeli nie sprzedasz g+ to zobaczysz samą podstawę. A jeżeli chodzi o g+ to na moim dziale(magd) możesz się z kasą pożegnać. Pracodawca cały czas zmienia koncepcję wszystkiego. Układasz cały dział według planu a na następny dzień przekładasz od nowa. Mimo, że zarzekają się, że jesteś pracownikiem umysłowym to dźwigasz ile wlezie. Trzyma mnie tylko umowa na czas nieokreślony ba chce wziąć kredyt...
Omijajcie tą firmę.
8
marel 2016-09-14 12:43
Hej. Czy nikt nie moze powiedziec ile zarabia kasjer w MM, wiem ze rozne indywidulane są stawki ale one roznią sie minimalnie. Przecież nikt tu Was nie zna i nie wie kto pisze. Czy na reke wyciagnie sie na start chociaz 1600zl ? Dzieki za odpowiedz.
Pracownik 2016-09-20 16:28
W sto procentach zgadzam się z przedmówcą aż nie mogę uwierzyć jak czytam te brednie jak to w mm nie jest wspaniale
Pracownik 2016-09-20 16:29
W sto procentach zgadzam się z przedmówcą aż nie mogę uwierzyć jak czytam te brednie jak to w mm nie jest wspaniale
Cynizm 2016-09-23 14:25
Umowa jest cały czas o pracę. Mediak nie bawi się w zlecenia :)
Cynizm 2016-09-23 14:33
Tak, masz podstawę i premie za gwarancje plus. W różnych mediakach jest różnie. Tak samo dział działowi nie jest równy. Zazwyczaj płacą 4%-10% (brutto) od gwarancji. Na małym agd o premii zapomnij. Na rtv i dużym agd coś tam wyciąniesz ale maks 200-500 zł (BRUTTO) do wypłaty. Przy czym flaki sobie wyprujesz i nie będziesz wiedział jak się nazywasz. Mój rekord na małym agd to 200 zł brutto do wypłaty. Niepolecam.
Zwalniam się zaraz po mojej operacji. ;P
Cynizm 2016-09-26 14:02
Oczywiście że jest szansa na premie. Ale bardzo małe. Gwarancje na małym agd są tanie a poza tym ile osób chce brać gwarancje na mikser, toster? Na ekspresy zdarzają się tacy ludzie co wezmą g+ za 220 zł ale jak nie wyrobisz progu to dostaniesz z tego 4 % brutto. Grosze. Już nie mówię o g+ za 29 zł bo tego nawet nie ma co proponować. Strata czasu i marnowanie papieru z drukarki.
Tadek 2016-09-28 00:24
Chyba na ten temat nikt nam nie odpowie, szkoda. Bo nie wiem czy warto sie starac o rozmowe czy próbować w innych miejscach?
Kasjer. 2016-09-29 08:45
Pracuje trzy lata na stanowisku kasjer.Ostatnia wyplata z premia 1680 netto
4
sadtrue 2016-10-01 16:59
Niestety ta firma idzie na dno. Na rozmowie obiecanki cacanki, praca na konkretnym dziale z konkretnymi obowiązkami itp. W praktyce wyszło, że trzeba być do wszystkiego nawet robić za sprzątaczkę czy tragarza. Nie mówiąc już o praniu mózgu i codziennym mobbingu aby wpychać ludziom ubezpieczenia których nikt nie chce. Zastraszanie, szantaże zwolnieniem, napuszczanie pracowników na siebie, poniżanie. Szkoda nerwów i zdrowia szczególnie, że za psie pieniądze. Zarobki - podstawa to prawie minimalna krajowa, a premia to fikcja bo często znajdą powód aby jej nie dać albo zawyżą plany do wyrobienia. Pracownicy z 10 letnim stażem mają podstawy prawie takie same jak nowi pracownicy więc zero szans na rozwój czy awans. Tylko desperat tam może chcieć pracować :/
10
assa 2016-10-10 01:28
nie miał obsługa - KONIN , poziom inteligencji kierowników na poziomie beznadziejnym. dział reklamacji dno. Ich propozycja na początek to najniższa krajowa - sami sobie róbcie
Andziaa29 2016-10-19 23:31
Kasjer na start ma 1950 brutto ale na pasku od wypłaty jest coś innego żeby było śmieszniej :-) tj ok 13 91 zł do tego dochodzi premia za tablety zależy ile procent klientów ci się zarejestruje to między 200 a 400 brutto a jak zrobisz więcej to więcej nie zarobisz jeszcze cie skurwia jak psa
120200 2016-10-23 00:20
Czytam opinie i się zastanawiam, czy aby na pewno pracuję w MM. Większość z Was nie ma najlepszego zdania o swoim pracodawcy. W moim Mediaku, nie będę pisała którym, ale w niewielkim mieście, jest zupełnie inaczej. Jeżeli się starasz, wykazujesz inicjatywę, jesteś solidny w tym, co robisz, nie narzekasz i nie zachowujesz się, jak przysłowiowy Grek, który jeszcze nie rozpoczął pracy, a już jest zmęczony - zostajesz doceniony. I to nie tylko dobrym słowem od kierownika albo dyrektora, ale widzisz owoce swojej pracy na wypłacie. Są osoby, które dzięki temu, że mają żyłkę handlowca i wykonują swoją pracę z pasją osiągają pułap ok 3tys mies.
Jeżeli chodzi o awanse, tak samo, jak wyżej, a mówię to na swoim przykładzie - na poczatku szeregowy pracownik. Trzeba się starać, a jeśli to nie pomaga to spróbować starać się bardziej. Polecam więcej uśmiechu i optymizmu, a przede wszystkim nie traktowanie swojej pracy jako kary.
Pozdrawiam :)
5
pasja 2016-11-07 22:15
120200 2016-10-23 00:20:36 - kierowniczka napisała ?!?! Już słowo "pasja" dla każdego pracownika MM działa jak płachta. W Olsztynie pan (napisałem celowo z małej) dyrektor powiedział na zebraniu kierowników że w konkurencji płacą lepiej ale w media pracuje się dla prestiżu. To nie żart !! Ja pracuje 6 lat podstawa 2,2, tys brutto tyle co nowy pracownik na okresie próbnym. Kolega z działu na wejściu 2,1 zł po 3 miesiącach 2350 czyli zarabia 150 zł brutto więcej niż ja !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wolne dni są OK chociaż dla darmozjadów z biura pań które od 9.00 piją kawę gadają o promocjach w CCC jest to nie do pojęcia. Jak można mieć tyle wolnego .... żenujące jak wszystko z pasą do klienta
17
ghost 2016-12-04 20:42
Jak wszędzie teraz albo w większości miejsc "pracy" . Na rozmowie chcą "założyć" człowiekowi różowe okulary a później to jak "motyl złapany w siatkę". Męcz się albo, kto znajdzie coś lepiej płatnego pali zelówki w tamta stronę .... i można wiele powiedzieć o tym.
BYLY PRACOWNIK 2016-12-07 22:26
KORUPCJA 100% , FIRMY PŁACOM PRACOWNIKOM ZA SPRZEDAŻ PRODUKTÓW.

!!!
4
SpeedGhost 2017-01-05 21:39
Umiesz sprzedawać masz odporność na stres plusem jak masz dużo energii przy tym umiesz gadać z ludźmi o wypłatę można być spokojnym. Sprzedaż nie dla każdego !!! Mało zarabiasz poczytaj czego brakuje kto nie kombinuje ten nie ma . Masz wynik masz kartę przetargową największe wyzwanie sprzedażowe to osoba z którą negocjujesz swą podstawę . Pozdrawiam tych co w czołówce kolejne usługi wdrożone to pieniądze w przyszłości zarobione . G+ PS w różnych kombinacjach plus akcesoria zlecenia kombo jak ktoś w tym siedzi zrozumie. Pozdrawiam wszystkich tych co narzekają są tacy którzy się wybijają .....
3
Jacek 2017-03-04 15:33
Kiedyś media było znane z tego ze pracowali tam fachowcy, którzy faktycznie znają się na tym co sprzedają i zawsze dobrze doradzą... a teraz ? byle wcisnąć G+ nie ważne czy klientowi akurat to jest potrzebne - najwyżej zwróci a G+ do statystyk się liczy.
W media w którym pracuje - na szczęście już nie długo jeżeli chodzi o premie to zdarzają się wyjątki którzy po 1,5 tys albo i więcej wyciągają premii, ale średnia to ok 300 zł...
POK w którym pracowałem rozsypał się w ciągu 5 miesięcy - każdy miał już dość dokładania obowiązków i mówienia zróbcie to później pomyślimy o jakieś premii....
Świeżaki to temat rzeka - na dzień dobry zarabiają tyle co ja po 7 latach - smutna prawda....
Jak to ktoś wcześniej powiedział - LEPIEJ JUŻ BYŁO
10
K 2017-03-21 15:04
A to takie dziwne?
1
MM W-wa 2017-04-15 20:48
Zapierdziel za marne pieniądze.
Doradca klienta - czytaj koleś od wszystkiego. Jeśli ktoś myśli, że będzie tylko sprzedawać to błąd.
Prowizja - tak niska, że mogliby sobie odpuścić i ją znieść bo to śmiech na sali.
Praca po 12h. Czasami 3 lub 4 dni pod rząd. Jak wyskoczysz z tekstem, że nie można przepracowywać tylu dwunastek pod rząd (prawo polskie) to dadzą Ci np. Pn 12h, Wt 12h, Śr 10h, Czw 11h i nara.
Podwyżka - nie licz na to. Obce słowo w słowniku MM.
Prowizja za sprzedaż dodatkowych gwarancji - sprzedajesz coś co w 99,9% ma negatywne opinie w necie. Czyli żeby coś opchnąć musisz szukać jelenia, który nie czyta takich rzeczy w sieci. Jak nie sprzedasz odpowiedniej ilości gwarancji, groźby i pokazowe zwolnienia (żenada).
Kierownicy - ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o tego typu pracy. Najczęściej (jak dla mnie) są to ludzie bez ambicji, którzy siedzą w MM 13 lat i dlatego są kierownikami. Zresztą to nie jest najgorsze. Reprezentują sobą poziom podstawówki lub nawet przedszkola.
Jest jeszcze wiele rzeczy które mógłbym napisać, ale szkoda mi nerwów. Ogólnie nie polecam tej pracy. Nie wnosi dosłownie NIC do życia zawodowego, a nawet zabiera Ci 100% czasu i sił na dodatkowy rozwój.
4
Mówię NIE Media Markt 2017-04-15 20:51
UWAGA!!!!
( usunięte przez administratora ).
Nie warto tracić czasu, nerwów i zdrowia dla tej pracy.
Kubson 2017-04-28 00:46
A coś o stanowisku Handlowiec B2B wiecie?
Byłymediakowiec 2017-06-19 11:09
W Media było dobrze jakieś 6 lat temu od tamtego czasu z roku na rok jest co raz gorzej a ostatnie 2 lata to jakaś żenada. Firmę interesuje tylko sprzedaż ubezpieczeń, usług i polecanie orenga na siłe. Jak sprzedaż sam towar jesteś dla nich nie opłacalny, lepiej nie sprzedać nic niż samego golasa. Parametry tabelki są tak skonstruowane ze na sprzedajesz im dużo gwarancji firma się obłowi a tobie rzucają ochłapy. Dla przykładu sprzedając jakieś 3 lata temu powyżej 30 Szt G+ miesięcznie pracownik z podstawą i wszystkimi premiami dostawał jakieś 3 tys na konto teraz za to samo otrzymuje jakieś 2300. Wiec halo coś tu chyba k..wa jest nie tak. Na sam koniec napisze tylko ze centrala swoje a dyrektor markietu swoje jednym słowem jest panem swoje folwarku a centralna ma wyj....ne no to co on może z pracownikami wyprawiać ważne są wyniki.
Zostaw swoją opinię o Media Markt - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Media Markt