logo FM Logistic

FM Logistic

Mszczonów

Opinie o FM Logistic

Kataryna 2017-06-16 08:43
To powiem tak, koledzy nie kłamią. NIe chce tu robić firmie dodatkowej reklamy bo każdy może mieć swoja opinię ale ja jestem szczęśliwa. Dbają tu o pracownika i standard pracy, bo o to pytałeś. Przekonaj się zresztą sam, ja nigdy nie kumałam tych ludzi którzy szukają pracy i podpytaują jak się pracuję. Popracuj sam i zobaczysz, nie będzie pasować to poszukasz czegoś innego.
1
Wojtek95 2017-06-16 16:14
Polecam pracę w FM Logistic.
QWERTY 2017-06-21 10:26
Przymierzałem się do tej firmy jakiś czas. Poczytałem sobie komentarze, kilka artykułów jest w sieci. Polecam poczytać.
Szczepko 2017-06-21 12:30
Mam pytanie i prośbę jednocześnie o kilka informacji. Chcę aplikować na stanowisko specjalisty ds. analiz logistycznych, czy coś podpowiecie ? Czy można tu godziwie zarobić? Jaka jest atmosfera w pracy?
B.M.C 2017-06-21 12:32
Firma kozak płacą grosze wymagają wszystkiego wymyśla Ci normę nie możliwa do zrobienia więc premia się nie zobaczy , a na dodatek jak nie ma pracy na magazynie bo są takie okresy jest notoryczne odylanie do domu więc albo i zrobisz to lub oddasz urlop bo oni tak chcą, nadgodziny tylko i wyłącznie do odbioru bo nie zapłacą za nie
Mendez 2017-06-22 11:52
co to znaczy firma "kozak"? tak z semantycznej ciekawości się pytam, bo spotkałem się z firmą "krzakiem", firmą "warzywem" ale z "kozakiem" jeszcze nie ?
Cobra 2017-06-23 08:29
No kozak, jak to, nie wiesz co to kozak? Taki z wąsami i łysą głową. Jak zostajesz zatrudniony to musisz wychodować sumiastego wąsa i golą ci głowę.
2
Peter 2017-07-03 08:50
Kolego, doradzę to co mogę doradzić każdej racjonalnej osobie. Zaaplikuj i sam sprawdź. Jedni będą chwalić, inni odwrotnie. Nigdy do końca sam nie wiesz. Ja ci mogę powiedzieć że pracuję 2,5 roku i jestem generalnie zadowolony. Atmosfera jest ok, w mirę młody zespół. CO do kasy to już zależy od ciebie jakie masz doświadczenie. Powodzenia tak czy siak
Szczepek 2017-07-03 20:12
"Co do kasy to już zależy od ciebie jakie masz doświadczenie."

W takim razie ile można realnie wytargować na początek, bez doświadczenia, a ile po 2,5 roku?
spider85 2017-07-04 17:58
Dobre, to mi sie podoba :)
1
Nick 2017-07-05 13:54
Skoro kasa jest najważniejsza to po co w FM , poszukują hostess w Egipcie , spróbuj tam ,albo jedz na wycieczek do Bolowii, przewieziesz trochę proszku(pamiątek), kasa jest tutaj najlepsza .
2
Cobra 2017-07-07 08:50
Dobre. Ja widziałem kiedyś takie ogłoszenie na "młodszego fuksiarza", robota polegała na wożeniu hostess busikiem i dbanie o to żeby miały wszystkie wygody potrzebne do pracy. :))))
Polecam wszystkim sfrustrowanym pracą
3
kierowca 2017-07-13 08:32
Hej, ja generalnie chciałem podzielić się opinią o FM Logistic bo dużo szumu tu się zrobiło ostatnimi czasy. Generalnie współpraca się układa i naprawdę nie mam nic do zarzucenia firmie pod kątem umów i stawek, ale ja mam kilka samochodów więc to się po prostu opłaca. Jest grupa osób która niestety ma jedno-dwa auta i nie jest zadowolona z zarobków i też ich rozumiem. Ja generalnie polecam.
2
Nick 2017-07-13 13:23
No no wielki szacun dla Ciebie
Spojrzałes na sprawę tak jak wyglada w przeciwności osób które maja zmielone umysły przez korporacyjne pranie fabryki marzeń .
Więcej takich , może zrobimy im szkolenie
DAF777 2017-07-14 12:30
Stawki , płatności i rozliczenia -
witam mam pytanie jak obecnie wygląda sytuacja w FM , ostatni raz przymierzałem sie do współpracy w nimi w zeszłym roku ,ale mieli fatalna opinie na rynku z powodu obcinania kilometrów , zaniżania stawek , niewywiązywania sie z wcześniejszych obietnic i ustaleń , naliczania kar oraz opóźnień w płatnościach .
Czy coś sie zmieniło , jak wygląda obecnie współpraca ?
1
Przewiznij 2017-07-14 17:08
Cześć
Nic sie nie zmieniło , jest jak było , kilometry zaniżają , z obietnic sie nie wywiązują , jeśli masz dodatkowa działalność , lub chcesz mieć to w kosztach uwzględnione , możesz iść do FM jak w dym,jest może dwóch prowadzących , którzy z racji ilości lat i wypracowania w FM dobrze prowadzą , pozostali dopiero sie uczą , kosztem przewoźnika , dziurę latają ucietymi kilometrami , a tak to może być , są mili aż do przesady , w tłumaczeniu problemów związanych z organizacja , i koniunktura na rynku ,
4
Matrioszka 2017-07-18 11:30
Ja doradzę tak, sprawdź i sie dowiedz. Jeśli liczysz na jakkolwiek obiektywna opinię na goworku to jesteś w grubym bedzie. CI sami kolesie co tu cisną od roku będą ci odradzać i mówić, że jest w firmie masakra. A inni będą ci doradzać że jest zupełnie inaczej. WIęc ja odpowiem tak: NIe wiem o czym mówisz bo ja nie miałem takich problemów jak te o których piszesz, więc nie wiem czy się coś zmieniło.
Nick 2017-07-19 19:17
Dobrze mówisz , niech wstawi ze 3 samochody , nie , ze 3 zestawy chłodnie , a jak nie będzie na tym wychodził to zamknie interes , a komornik wypunktuje ,
Ty Matrioszka jakie zioło palisz bo dobrze zlasowalo ci rozum , ten po 50 płn za gram ?
2
Kiero 2017-07-19 20:03
Faktycznie odleciales , i to juz o 11.30 , kierownik pozwala jarac w czasie pracy?
1
Optymista 2017-07-23 12:15
Odradzam współprace z FM , prędzej czy później będziesz żałował , gdy zgłosisz chęć rezygnacji ze współpracy , zaczną się prawdziwe problemy , blokowanie pieniędzy , wysuwanie dziwnych roszczeń .

Moja firma przez blisko dwa lata współpracowała z FM , potem ze względów ekonomicznych - niskie stawki i braku kultury z kontaktach z moimi pracownikami podziękowałem im za współprace . W akcie zemsty FM zablokował mi wszystkie płatności , przy wydłużonych terminach i opóźnieniach jakie stosowała ta firma , nazbierało się tego ponad 80 tyś zł . Złożyłem papiery w Sądzie i dostałem nakaz sadowy nakaz zapłaty na FM z odsetkami i kosztami sądowymi było już tego ponad 100 tyś zł . FM dalej nie ustępował , nagle zginęły wszystkie dokumenty przewozowe potwierdzające wykonanie przewozów , pojawiły się nierozliczone palety , roszczenia wzajemne itd. Kilka razy
Sprawa w Sądzie trwała 2-lata , w efekcie tego wygrałem w dwóch instancjach w sumie FM wypłaciło mi , z wynagrodzeniem dla mojego prawnika , prawie 110 tyś zł . Jak dolicza obsługę prawną po swojej stronie pewnie wyjdzie grubo ponad 120 tyś . Przy okazji kilka razy managerowie i średni personel zaliczył przymusowa wycieczkę do Gdańska . O dziwo większość z nich cierpiała na totalna amnezję ,
pewnie morskie powietrze im zaszkodziło , można by nakręcić komedię z tych wypowiedzi .
Gratuluje , może Zarząd ich rozliczy , za szastanie firmową kasa w imię realizacji swoich ambicji i chęci udowodnienia – a raczej wymuszenia na przewoźnikach pracy poniżej granicy opłacalności.
Wszyscy obecnie i przyszli poszkodowani przez FM powinni wynająć wspólnie dobra kancelarię prawną , aby reprezentowała Wasze interesy i tylko przez nią się z kontaktować z FM .
Ja nigdy nie podpisałem podsuwanej i ciągle modyfikowanej przez dwa lata umowy , w świetle której chłop pańszczyźniany w XV wieku miał większe prawa , niż przewoźnik pracujący dla tej firmy .
Zachęcam wszystkie firmy do walki o swoje należności .
7
Nick 2017-07-23 13:32
Wielki szacun dla ciebie , wygrałeś z korporacja, ja sam chce to zrobić ale brak funduszy jest przeszkoda , sami widzicie jak działają sady które bronią korporacji w pierwszej instancji .
W Polsce teraz chcą aby takie patologie nie miały miejsca , myśle ,ze pójdzie w dobrym kierunku .
Mała świadomość menadżerów i pracownikow niższego szczebla łasych na robienie kariery wbrew zdrowemu rozsądkowi rodzi patologie ,
A odnośnie blokowania prawnie zarobionych pieniędzy ,
Jest dużo firm windykacyjnych oferujące swoje usługi , 8%od odzyskanej sumy w tym wchodzi usługa prawna .
Jeśli wstrzymali pieniądze po okresie zawartym w umowie każdy ma prawo do odzyskania swoich należnych pieniędzy ,
Nie dajcie sie zastraszyć , więcej świadomości przysługujących praw .
1
Pimpek 2017-07-24 12:04
Hohoho , wrócili chłopcy z wakacji, dawno was tu nie było. Drodzy Państwo, oto jak buduje się czarny PR pisząc wyssane z palca hejterskie opowiastki. Śledzę to forum już od dawna i muszę przyznać, że koledzy wkładają dużo czasu i determinacji żeby budować negatywny przekaz na temat firmy. Pytanie czy za darmo ?
Złośliwy 2017-07-24 16:16
NIck, ty to jesteś prze-facet. Jak to jest że twoje komentarze sie tu przewijają od 2 lat ? Albo ...
a. Siedzisz w FM cały ten czas i psioczysz na własne koryto
b. Wywalili cię z FM i psioczysz na byłą firmę. W dodatku pod wieloma nickami z tego co widzę.

Więc jeśli a. to weź się do roboty . A jeśli b. to weź znajdź sobie inne hobby.
Złośliwy 2017-07-25 08:20
NIe ma co przyjacielu Success Story :). CIekaw jestem historia wyglada z drugiej strony :).
Primadonna 2017-07-26 09:24
i znowu się ten sam syf przelewa pisany przez tych samych hejterów.
besternado 2017-07-26 14:08
Mam do sprzedania OPEL Corsa C 1.0 Klima+alufelgi. Bardzo atrakcyjna cena. Prosze o kontakt besternado@o2.pl
Krzysiek_WAS 2017-07-27 07:47
Pracę w FM Polska polecam. Ja sie nie sparzyłem ale z tego co widzę bywa różnie. WIdzę, że tu narzekają kierowcy głównie i z tego co czytam to jakaś jedna-dwie osoby. Jeśli chodzi o pracę natomiast o pracę biurową to godna polecenia
Nadmanganian 2017-07-28 14:52
przyjacielu po ile ten opel ?
Lisa 2017-07-31 13:57
Nie zaśmiecajcie forum. DObrze by było aby dyskusja tutaj koncentrowała się na wymianie doświadczeń związanych z pracodawcą a nie bzdetach.
lelek 2017-08-01 13:59
Czy FM aktualnie poszukuje magazynierów?
Volf... 2017-08-01 22:18
Ja szanowni panstwo stracilem zdrowie i samochody bo mialem w leasingach. Fm to przyklad nieuczciwej konkurencji z uwagi na fakt po jakich stawkach biora robote, a potem wymuszaja na kierowcach jazde na magnesie a na przewoznikach dyspozycyjnosc auta 7 dni w tygodniu. Nie daj boże wkrecic sie naganiaczom na ich naczepy, obciagna z kasy karami za brak pseudoprzegladu( bo to co robia na ich serwisie, to smiech, nie ma to nic wspolnego z mechanika), za nieutrzymywanie wlasciwej temp. Na czujnikach ( sami namawiaja zeby przelozyc czujniki w jedno miejsce, żeby przeklamywac temp. 90 proc ich naczep tak ma), kary za pieczatki bo nie w tym miejscu na liscie, kary za wydruki bo 10min za krotki. I tak mozna wymieniac i wymieniac, a teraz nawet kary za to że kierowca nie wytrzymal i przeklnal. Chory system i złodziejska spedycja. Uważajcie !!!!!!
3
Złośliwy 2017-08-02 09:01
Kolego, ja nie rozumiem. On cie te kary tak na bierząco dowalali? Bo nie kumam, na czarno tam pracowałeś czy podpisywali jakąś umowę? FM nie pozwoliła by sobie żeby nie podpisywać umowy z swoimi podwykonawcami. Jeśli zatem podpisali z tobą umowę to zakładam, że tam było wszystko wypisane. Ludzie czytajcie co jest napisane
DobraDusza 2017-08-02 22:12
Z tym blokowaniem to nie jest tak do końca jak piszą.... Dlaczego tylu przewoźników wciąż pracuje z FM i nie narzeka? Jest jasno skonstruowana umowa - gdy obie strony jej przestrzegają rozstania są szybko i w miłej atmosferze. Nie tylko przewoźnik się liczy , firma też musi zadbać o swoje.
Midas 2017-08-04 09:24
Zgadam się z Tobą. WIększość ludzi tu piszących to frustraci którzy albo pracują dalej z FM i sobie lubią pocisnąć żeby upuścić trochę pary albo kilka osób które odeszły ze złością lub zostały zwolnione z jakiegoś powodu i się teraz wyżywają jak za przeproszeniem "baby" bo nie potrafią dać sobie spokoju i iść dalej.
Nick 2017-08-04 18:19
U was w spedycji te "baby" też wyzywaja się na was "facetach", strach przed utratą pakietu socjalnego,z powodu niewystarczający efektów własnej pracy, no chyba, że ci zadowoleni przewoźnicy przymkna oczy na uciete kilometry, to bilans wyjdzie Ci dodatni, wez los we własne ręce, a nie slizgaj Się na czyjejs pracy,
1
Volf 2017-08-05 10:12
Midas czy Adasiu- łowco nowych przewoznikow, wasza umowa nie jest do zaakceptowania i ty o tym wiesz, próbujesz zmienić opinie firmy jednym wpisem. Napisz dlaczego w dniu podpisania umowy nie dajecie jej przewożnikowi, bo ja ci powiem dlaczego- żeby nie mógł od niej odstapic jak na spokojnie przeczyta i zrozumie w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie wpier...., oszukujecie na spotkaniach żeby tylko złapać nowego szaleńca, a pózniej nawet telefonu nie odbieracie. A rozstanie ? Wymien choc jednego przewoznika co milo wspomina wspolprace. Żenada.....
1
Nick 2017-08-05 13:00
Te wpisy są spedytorow eFMu, zobacz na czas przeglądania, zamiast pracować czytają, kółko wzajemnej. Adoracji niczym obrońcy demokracji w wydaniu Kodu,
Zobaczysz w poniedziałek jak przyjdą do pracy, zaczną ukarać, żeby było tak jak bylo
Kama 2017-08-09 04:32
Mszczonów FM Logistic dają kilka umów na 13 zł brutto dzieła zlecenia kweationariusz ubezpieczenia razem z 5 6 kartek od jeden dowiedziałem się że zaraz znieniają na pracę akordową czy tak jest jeszcze nie wiem pracuję 7 dni roboczych.
Midas 2017-08-09 07:54
Cz was do reszty powaliło czy wam już mózg wyprało kompletnie z nienawiści. Próbujecie wmówić ludzią, że umowy sa podpisytwane z ludzmi i potem nie daje się ich do przeczytania ani wcześniej ani później? Normalny jesteś człowieku. Przecież twoje durne oskarżenia nie wytrzymują logicznej krytyki. Ja nie wiem czemu z taką pasją piszesz pod kilkoma nickami na temat tej firmy, chyba naprawde cie z niej wywali li na zbity pysk bo zamiast pracowac to siedziałeś na goworku i pisałeś komentarze. Brawo, masz teraz więcej czasu na to gratuluje.
Agnieszka 2017-08-09 13:46
@Midas widzę, że nie zgadzasz się z niektórymi opiniami na wątku i starasz się wyjaśniać niektóre kwestie. Może mógłbyś też powiedzieć coś więcej o tym dlaczego warto w FM Logistic pracować? Jakie są mocne strony tego pracodawcy?
Malwina 2017-08-09 21:28
żenadą można nazwać takie wypowiedzi. Śledzę to forum juz od dawna i musze przyznać, że faktycznie jest tu grupa przewijających się ludzi którzy za wszelką cenę próbują wprowadzić ludzi w błąd wmawiając im, że ludzie nie są zadowolenie z pracy, że firma jakoś niecnie ich traktuję. Pozwolę sobie zabrać głos w tej sprawie. Niewątpliwie jest grupa ludzi która pożegnała się z firmą w kiepskim stylu, sama byłam świadkiem, krzyki i trzaskanie za sobą drzwiami. To, że były takie incydenty nie oznacza że wszystkim w tej firmie pracuje się źle, więcej, większość mi znanych ludzi chwali sobie współpracę. Niestety obawiam sie że ci malkontenci zawsze będą wtrącać swoje trzy groszę i sabotować najmniejsze próby opisywania firmy w superlatywach. Smutne.
0101010ww 2017-08-10 07:16
Hahahahah, prze gościu jesteś. Rzeczywiście, nikt miło nie wspomina, a w firmie jeżdzą zombie i roboty bo nikt w firmie nie chce dla nich jezdzic i wszyscy juz odeszl a ci co nie odeszli to sa nienormali. Ładnie sie najarałes
Milka 2017-08-10 16:17
Pracuję w biurze w dziale księgowości. Wole żeby moja tożsamość pozostała anonimowa. FM można pewne rzeczy zarzucić i na pewno są rzeczy do poprawy ale te opinie które tutaj można znaleźć są zupełnie niezasłużone. Uważam że powinno wam być wstyd żeby szkalować firme w której wiele osób pracuje nie tylko na stanowiskach spedycyjnych, logistycznych czy jako przewoźnicy. Jest tu wiele osób które są zadowolone z pracy.
1
Robol 2017-08-11 07:44
Robota jak robota, nie ma co narzekać. Mam zato pytanie, wiecei jak sie rozlicza wczasy pod gruszą?
Rastaman 2017-08-14 07:26
Ludzie, opanujcie się troche. Straszny syf tu robicie. WIadomka że część ludzi bedzie zawsze narzekać, a część ludzi zawsze be∂zie chwalić. Dajcie spokój, po co drzeć tak koty.
Sabina85 2017-08-18 08:20
Ze zgrozą czytam wszystko co tu jest napisane. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać, żeby nie być posądzoną o to że sprzyjam jednej lub drugiej stronie. Pozostawię to już tylko inteligencji czytających czy uwierzą w słowa kilku malkontentów czy jednak pokierują się racjonalizmem w ocenie firmy.
1
Nick 2017-08-21 08:17
Polecam FM, bardzo porządna firma.!
Były przewoznik 2017-08-21 21:08
Kurna o jakiej jasno sformułowane umowie mówisz chyba się z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na łeb zamieniles. Fm to największy system jaki kiedykolwiek widzialem
Były przewoznik 2017-08-21 21:24
Gdybyś był zrujnowany przez ta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firmę to byś wiedział po co drzec koty . Ale jak robisz loda co drugi dzień swoim przełożonym to oczywiście zawsze będziesz uważał ze firma jest ok pozdrawiam wszystkich wlazidupow
Zniesmaczony 2017-08-21 21:33
Pimpek idź lepiej się wysusiac pod drzewo ale w sumie chwała ci za to ze chociaż ksywy nie ukrywa szczęśliwego jesteś takim piaskiem fmu
Zostaw swoją opinię o FM Logistic - Mszczonów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FM Logistic