DACHSER

Gądki

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 48 ocen.

Opinie o DACHSER

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DACHSER

kandydat

Brałem udział w rekrutacji na spec ds sprzedaży. Firma a raczej ludzie którzy w niej pracują wydają się bardzo fajni, atmosfera również. Jednak wróćmy do rekrutacji. Tutaj przerost formy nad treścią. Zwykłe sprzedażowe stanowisko a czujesz jakbyś startował do zarządu. Pierwsza rozmowa 1,5 h potem assesment center (zaplanowany na 3h w rzeczywistości przedłuża się do 5h). Nieważne że ustawiłeś sobie dzień pod nich, że zakombinowałeś w obecnej pracy aby do nich przyjechać. Kompletny brak zarządzania czasem z tym samym brak szacunku dla kandydata. masz wrażenie że wyrabiasz KPI dla pani z HR która wydaje się przeszczęśliwa że może organizować to podniosłe wydarzenie. Poza tym kto dzisiaj przeprowadza assesment na stanowisko handlowiec. Wrażenie - HR przez zasiedzenie (mało konkretów, stare metody typu "proszę sprzedać mi ten ołówek" - o zgrozo przecież to koniec la 90-tych. Wynagrodzenie....no to jest drażliwy temat dla nich. Będziecie proszeni kilka razy o weryfikacje swoich oczekiwań w różnych konfiguracjach (ile przez 6 mies, ile jak na rok a ile jak na dwa lata itd:) - bardzo dziwnie. Generalnie jest to raczej średnia niższa rynkowa a więc bez szału. System prowizyjny też jest wart uwagi ponieważ jest jakby go nie było....ale nie opiszę wszystkiego bo będzie nieciekawie:) Na koniec jeszcze dodam że obiecany feedback po assesment do tej pory nie dotarł:(

HR
@kandydat 29.11.2017 20:24
Brałem udział w rekrutacji na spec ds sprzedaży. Firma a raczej ludzie którzy w niej pracują wydają się bardzo fajni, atmosfera...

Dzień dobry, Dziękuję za Pana refleksje na temat naszego procesu rekrutacyjnego. Rozumiem Pana rozgoryczenie, zajęliśmy Pana czas ( za co przeprosiliśmy, kiedy AC przedłużył się ) nie zatrudniając Pana. Feedback wysłałam do wszystkich kandydatów 28,11,2017. Pozdrawiam. HR

Kandydat
@HR 12.12.2017 14:06
Dzień dobry, Dziękuję za Pana refleksje na temat naszego procesu rekrutacyjnego. Rozumiem Pana rozgoryczenie, zajęliśmy Pana c...

Feedback z ac nigdy do mnie nie dotarł

Mamba

Firma która zarabia miliony euro w polsce w gadkach ok polowy na 9 oddziałów gadki nie dbają o pracownika i jego zarobki liczą tylko zyski by upodobać się niemcom

Mamba

Michał kłik to dupowłaz i podpuerdalacz pierwszy u kierasa ze skargą uwaga na tego hu..ja

Mamba

Dżony i Minka czyli Ł.K oraz D.B. skończcie pisać bzdury od kiedy się pojawiliście w Koninku to ponad połowa starej brygady szuka nowej pracy a wy co nic z tym nie robicie żeby ludzi zatrzymać lepiej było za Kolaśia on chociaż walczył o pracowników.

Mamba

Dżony to nowy link Ł.K albo D.B a oni dbają o siebie a nie o innych

Minka

@Dżony Zgadzam się z Twoją oceną sytuacji, bardzo merytoryczna i sądzę, że pomoże nowym w podjęciu decyzji o ewentualnym aplikowaniu do firmy. Zastanawiam się dlaczego niektórzy nie przemyślą swojej wypowiedzi, czy ktoś ich inspiruje do tego żeby zaszkodzić?

Dżony

@mamba - pieprzysz jak potłuczony. Płaci się tyle, ile dyktuje rynek. Jak nie ma magazynierów w Poznaniu przy niskim bezrobociu, to firma musi się dostosowac do oczekiwań pracowników. Poza tym, skąd wiesz, że staż zawodowy nowych pracowników nie jest dłuższy niż Twoje 2 lata w dachserze. Dobrze, że udaje się znaleźć ludzi, bo inaczej inni by musieli cały czas nadgodziny jechać. A jak jesteś taki mistrzu, to na pewno Twoja kariera rozkwitnie gdzie indzie za dużo lepszą kasę. Z tego co wiem, to łańcuchem nie przykuwają ludzi w dachser.

Norbert

DACHSER to profesjonalista, ciągle rozwijający zasięg swoich działań, super!

mamba

Witam D.B. oraz Ł.K. są siebie warci jeden zatrudnia kretyna a drugi zatrudnia kretynów z H&M i za taką stawkę jak pracownik z 2 letnim stażem jestem ciekawy kiedy jego przydupasy zostaną kierownikami zmian wychodzą 10 min. przed końcem pracy i nie robią nadgodzin bo oni nie muszą a inni niech tyrają.

Minka

DACHSER to fajna firma ale niestety niektórzy nie mogą tu pracować!

anonim

(usunięte przez administratora)

Adrianna

@Alicja, a o co pytasz? Ja mam pozytywne doświadczenia.

mamba

Strata czasu na tą firmę jak ktoś dostanie propozycje pracy to nawet niech jej nie przyjmuje jest masakra. Kierownictwo myśli że magazyn jest z gumy tak jak kontenery i naczepy.

NIKODEM :)

witam jak placa w biurze na stanowiskach np jak tam ejst niechodzi o podstawowe jakies stanowisk atylko wyzej placa jaka umowa czas chyba jedna zmiana prosze o odpowiedz jaka atmosfera wiem z ena niektore stanowiska wymagaja jezyka obcego i jakie to są ????

Adrianna
@NIKODEM :) 16.09.2017 19:31
witam jak placa w biurze na stanowiskach np jak tam ejst niechodzi o podstawowe jakies stanowisk atylko wyzej placa jaka umow...

Kolego, patrząc jak sformułowałes swoją wypowiedź oraz na Twoją interpunkcję, niechlujność, to od razu Ci doradzę, że Dachser nie jest dla Ciebie.

NIKODEM :)

witam jak placa w biurze na stanowiskach np jak tam ejst niechodzi o podstawowe jakies stanowisk atylko wyzej placa jaka umowa czas chyba jedna zmiana prosze o odpowiedz jaka atmosfera wiem z ena niektore stanowiska wymagaja jezyka obcego i jakie to są ????

Regina

Czy może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji w temacie pracy dla specjalisty ds. obsługi klienta.? Jakie wymagania może mieć firma na wstępie? Na jaką umowę można liczyć na początek i na jak długo? Najważniejsze jaka jest atmosfera w pracy? Z góry dzięki

Mgr Zenek Bębenek

@Mariusz, próbuj śmiało. Nie sugeruj się opiniami. Zazwyczaj negatywne piszą ci, co mają sami z siebie niewiele dają, a dużo oczekują. Ja pracuję już ponad rok i muszę szczerze powiedzieć, że praca super, zarobki sukcesywnie rosną, socjal świetny, atmosfera jeszcze lepsza, niewielki oddział, ale powoli się rozrasta, a mały oddział (choć największy w Polsce) ma swoje plusy, brak anonimowości, wszyscy się znają, kadra menadżerska też w porządku. Jeśli ktoś narzeka, to ma coś z deklem. Pracowałem w wielu korpo i prywatnych firmach, a tutaj jest naprawdę ok.

Alicja

@Mariusz obecnie niestety nie ma nowych ofert pracy. Może pojawią się niedługo, warto to śledzić. @Nasiu czy dostałeś się w końcu na staż? Czy był on płatny? Wasze opinie i informacje są istotne dla nowo zatrudniających się osób w firmie DACHSER.

Mariusz

Chciałem aplikować do firmy DACHSER i dowiedziałem się, że firma ma całkiem niezłą opinię jako pracodawca. Trochę zastanawiają mnie opinie na tym wątku.

Balbina

Może ktoś podpowiedzieć kilka uwag o pracy przy administracji zleceń. Jaka jest atmosfera w firmie? Wprawdzie słyszałam dobre rzeczy o nich ale chce się upewnić. Czy przy takiej pracy można godziwie zarobić?

Magazynier

@Laik - dokładnie tak jak piszesz. A "Pępuszek" powiedzmy sobie szczerze, ale inteligencją to nie grzeszył. I tak szacunek dla nowego menadżera, że go nie wywalił po pierwszym numerze z akumulatorem, tylko dał mu szansę na poprawę. Jak widać Pępuch nie wyciągnął wniosków i nie skorzystał z tego. Ja bym nie chciał, żeby taki bonzo wywinął mi jakiś numer, że później został bym kaleką albo nie wiadomo co. Właśnie od tego jest kadra, aby podejmować takie trudne decyzje w niesprzyjających warunkach i okresie.

Laik

Czy swoi nie mogą pracować w firmie tylko dlatego że są swoi? Jeśli będą pracowali dobrze to taka decyzja jest bardzo dobra. Pracownicy muszą wiedzieć, że są zasady których pod żadnym pozorem nie można łamać.

Magazynier

Przede wszystkim stanadrady bezpieczeństwa, bhp oraz dbałości o jakość I stan towarów klientów. A pracownicy są na pierwszym miejscu, to widać, że dużo zmienia się na lepsze, więcej szkoleń podnoszących wiedzę oraz świadomość dotyczącą zagrożeń I nie tylko. Dajmy najpierw coś od siebie, a dopiero później wymagajmy.

Lelkum

Jeśli firma pilnuje wysokich standardów to nie może sobie pozwolić na tolerowanie zachowań nagannych ponieważ to mogłoby wpływać na morale pozostałej załogi i dać sygnał innym do takich zachować, czasem tak trzeba.

Stary_wyjadacz
@Lelkum 13.07.2017 14:01
Jeśli firma pilnuje wysokich standardów to nie może sobie pozwolić na tolerowanie zachowań nagannych ponieważ to mogłoby wpływa...

Przepraszam. Jakie wysokie standardy?

Minka

Czy mógłby ktoś napisać kilka słów o atmosferze jaka jest w firmie? Interesuje mnie praca w firmie ale lubię mieć dużo informacji, żeby nikt mnie nie zaskoczył. Czy rekrutacja jest procesem jednoetapowym czy może kilka etapów? Czy poza pensją są jakieś dodatki?

Anakin

Najlepiej jest zwolnić kogoś ogarniętego w czasie urlopów gdzie Ci ogarnięci są najbardziej potrzebni . Świetna decyzja Panie Łukaszu i Panie D.B ... zwolnić zawsze można tu wystarczyła by nagana . Niech moc będzie z Wami i więcej przemyślanych decyzji życzę w przyszłości .

nakin
@Ilustrator 03.07.2017 20:13
To przełożeni biorą odpowiedzialność za to się dzieje w magazynie i nie mogą dopuszczać do sytuacji zagrażających zdrowiu i życ...

może to była bramka żeby wprowadzić swoich....

nakin
@nakin 05.07.2017 20:57
może to była bramka żeby wprowadzić swoich....

po co tak drastycznie żeby móc ściągnąć swoich?

Wolfenstein1

Na ile zmian pracują? Nowa Wieś Wrocławska

Alicja

@Hrabia, o jakie stanowisko się ubiegasz? Koniecznie podziel się z nami swoimi wrażeniami po odbytej rozmowie kwalifikacyjnej. Jak przebiegła? Może masz jakieś rady dla przyszłych kandydatów?

Monika

Czy oferty pracy firmy DACHSER są jeszcze aktualne? Zależy mi dostaw się na stanowisko obsługi klienta. Jeśli ktoś ma informacje proszę o podpowiedź.

Anonimowo

Witam, Czy wie ktoś jakie są zarobki na oferowanym przez firmę Stażu 2017? Pozdrawiam

Hrabia

Podoba mi się firma , złożyłem już swoje cv. i czekam na rozmowę. Teraz zobaczyłem, że są aktywni na forum i udzielają odpowiedzi,to się chwali i spodoba się ludziom .

Alicja

@Jan, dlaczego tak uważasz?

anonim

(usunięte przez administratora)

Anakin

Syf jak Twoje imię też na 3 litery .

Alicja

@Adrianna dzięki bardzo za informację :)

Alicja

@Adrianna, a jak jest z benefitami? Jakie dodatki są oferowane pracownikom?

Adrianna
@Alicja 14.03.2017 11:12
@Adrianna, a jak jest z benefitami? Jakie dodatki są oferowane pracownikom?

Dofinansowanie do opieki zdrowotnej, bony na święta, wczasy "pod gruszą"-dofinansowanie, dodatkowy urlop za staż pracy, ubezpieczenia grupowe dla pracownika i rodziny, inne indywidualne

Alicja

@Adrianna dziękuję za komentarz, pracujesz w owej firmie?

Adrianna
@Alicja 10.03.2017 14:27
@Adrianna dziękuję za komentarz, pracujesz w owej firmie?

Znam ja bardzo dobrze,jak masz jeszcze jakieś wątpliwości to pytaj. W miarę możliwości postaram się odpowiedzieć.

Adrianna

Zapewniam Was, że rozmowy w Dachser nie są fikcją, bo w dzisiejszych czasach ciężko jest pozyskać dobrego pracownika i naprawdę firmie zalezy, żeby zgłaszali się dobrzy ludzie. Nikt tu nic nie ustawia, bo nie ma w tym żadnego interesu. Jak ktoś jest komunikatywny, otwarty na uczenie się, pozywtynie nastawiony do świata i mówi dobrze po angielsku, to ma duże szanse. A wynagrodzenie - stosowne do doświadczenia i kompetencji...podaj po prostu swoje oczekiwania. Naturalnym jest, że inną propozycję dostanie świeżo upieczony absolwent studiów a inną ktoś kto pracował u konkurencji i zajmował się podobnymi rzeczami przez kilka lat.

Alicja

@Anonim w takim razie mam nadzieję, że znajdziesz tutaj pomocne informacje. Kto odpowie?

Alicja

@Anonim masz w planach aplikowanie?

Anonim
@Alicja 09.03.2017 11:22
@Anonim masz w planach aplikowanie?

Tak

Anonim

Cześć, czy możecie podzielić się opinią o pracy w Dziale Obsługi Klienta? Jak wygląda tam wynagrodzenie? Dzięki.

Alicja

@Anonim, dlaczego uważasz, że rozmowa kwalifikacyjna to fikcja i już dawno jest ustalone kto będzie zatrudniony w firmie?

Alicja

Prosimy o zamieszczanie merytorycznych komentarzy. Warto podzielić się informacją np. na temat atmosfery w pracy, procesu rekrutacji czy nowych ofert pracy. Czekamy! ;)

Komornik

Czy Dachser prowadzi aktualnie jakieś rekryminacje? Mam doświadczenie w windykacji i wiem, że to solidna firma.

symulowany ADR

Buahahahahahhaaha "nie pisz przez nos" :)

Stomatolog

Widać idioci i lizusy cały czas plusują, a ci co uczciwie pracują muszą na tę hołotę pracować, frajerstwo tylko na papieroska idzie i na kawusie, Anakin od tego Lizania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] juź masz pełną gębę gówna hahaha liź dalej może lubisz dziureczke a raz pałeczkę hahaha, do zobaczenia na zmianie we umyj jape bp wali z kilometra.

ADR
@Stomatolog 28.01.2017 20:28
Widać idioci i lizusy cały czas plusują, a ci co uczciwie pracują muszą na tę hołotę pracować, frajerstwo tylko na papieroska i...

Nie "pisz" przez nos bo nic nie rozumiem :)

Anakin

Kto jest tak głupi żeby takie bzdury wypisywać ? Lord Dzik nie awansował tylko jest PO pacanie . Módl się żeby to On awansował (w co wątpię niestety) bo jak przybędzie kolejny żołnierz imperium pokroju Pana D.B co nawet przywitać się nie potrafi to dopiero będą ciężkie czasy dla rebelii . Pozdrawiam tych co robią i nie jęczą :)

3PO

Nastały mroczne czasy dla imperium, mroczny lord Dzikus awansował a jego droid Kłik nadal w uźyciu,nie stety lub stety poźegnalismy naszego przywódcę Kolesia z wielkim źalem mimo że był pacanem za to mało szkodliwym, nowy lord Dzik wprowadzi rządy terroru i lizustwa,jedyną radą jest zmiana układu słonecznego.

Minka

Czy Dachser prowadzi obecnie rekrutacje na spedytora lotniczego? Nigdzie nie mogę się nic dowiedzieć. Może ktoś ma informacje?

M...
@Minka 16.01.2017 10:09
Czy Dachser prowadzi obecnie rekrutacje na spedytora lotniczego? Nigdzie nie mogę się nic dowiedzieć. Może ktoś ma informacje?...

Tak poszukuje na stanowisko : Specjalista ds. klientów kluczowych Air & Sea Logistics miejsce pracy- wybór z poniższych lokalizacji Koninko/k. Poznania nr ref. HZ ASL 572 Sosnowiec nr ref. HZ ASL 574 Warszawa nr ref. HZ ASL WAW

Dziob

Ojcze Rydzyku Przepraszam Cie, ale nie mogę na to patrzeć co wypisujesz . Przychodzi mi do głowy pewne powiedzenie "idiotów nie sieją ,sami się rodzą"

rozwŚcieczona glebogryzarka

Gagarin, ojciec i rumun. Jeśli ci tak Źle bo każą ci. Pracować 8 h to się zwolnij. Wspoczuje twojemu pracodawcy że musi wyczytywać takie idiotyzmy z palca wyzsane z palca.

Bu

"Idziemy na ryby ?"

Zostaw opinię o DACHSER - Gądki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DACHSER