brak logo

Zakłady Mięsne "H.A.M"

Jarocin

Opinie o Zakłady Mięsne "H.A.M"

asia 2013-12-31 15:26:43
przeprzaszam bardzo my pracownicy sklepów zamawiamy bardzo dużo towaru a dział marketingowy nie wywiązał sie z swojej pracy my drogi kliencie dbamy o was chcemy jak najlepiej także pretensje do działu handlowego.....
3
Obserwator 2014-01-03 23:04:06
No to chodź Pan na Wolności, taki nowy sklep.....super obsługa, tylko raz mnie na piwie nacięły....miał być sześciopak w cenie 5 a musiałem płacić za 6. Mam znajomą w dyrekcji....niestety tak szef im kazał.
Kobiety zapierniczają a szef sam minusy sobie wali :D
Do obsługi nie mam nic.
powietrze 2014-01-03 23:41:24
Każdy orze jak może i wiem z autopsji,że każdy broni swojej (usunięte przez administratora)i najlepiej zganić na innych że to oni zawinili, a nie ja.Prosiła bym zająć się najpierw własną osobą,a dopiero później oceniać innych bo jeżeli wszyscy sumiennie wezmą się za swoje obowiązki to na pewno da się naprawić to co do tej pory inni zepsuli i praca w tym zakładzie będzie przyjemnością,a nie przykrym obowiązkiem,żeby utrzymać rodzinę,albo siebie.Więc przestańcie obmawiać jeden drugiego,więcej życzliwości i zaufania do siebie.Nie bawcie się w dziecinadę,jesteście dorosłymi ludźmi.Czytam te Wasze wypociny i czuję w nich zawiść,a to o stanowisko,a to o zarabiane pieniądze albo o znajomości.Nie chcę być mądralą,ale to tak wygląda,a poza tym wszędzie lepiej gdzie nas nie ma
2
Obserwator 2014-01-04 11:16:56
Każdy krytykowany broni się tak samo. To nie ja , to oni. Miej odrobinę honoru.
Człowieku, nie jesteś rolnikiem, nie orz,słuchaj, obserwuj..Kurde, te "baby" dają z siebie wszystko, a Ty? Widziałem wczoraj. Jakby tam pracowała moja żona, to masz w r..Tak prosto z liścia chamie.Żeby praca była przyjemnością, to musisz człowieku odpowiednią atmosferę stworzyć. Ty tylko ganisz.Wczoraj to była businesowa masakra. Nie umisz dać sobie rady???? To do Armii Zbawienia idź. Że też ten szef Cę trzymie. Czy Polska nieudacznikami stoi? A propos dalej....wypociny.....istoto marna, ciesz się, że szef Cię nie czyta...Naszej współpracy byłby koniec.A jeżeli to Ty "szefie"...wstydź się człowieku.Powodzenia życzę i takich głupich, zbyt uczciwych pracownic jak na Wolności.
kasandra 2014-01-04 11:22:42
Nie mów pierdoł> Jak na razie wyroby są superowskie...Tylko obsługa smutna, smutne sklepy...Tyle jest wesołych masarniczych po drodze...po pracy mam się odprężyć a nie patrzeć na czyjś smutek
powietrze 2014-01-07 16:36:19
Obserwator czytaj uważnie wszystkie wypowiedzi,bo jak na razie to masło maślane,gdyż ja to samo stwierdziłam ,że każdy broni siebie i mi chodzi o to,że w pracy sami ludzie robią klimat.:)
Obserwator 2014-01-08 17:39:45
Dziękuję, że to zauważyłaś
Obserwator 2014-01-13 12:25:53
Masz straszne dziwny nick, adekwatny do traktowania przez szefów?
Opamiętaj się.
Obserwator 2014-01-13 12:42:13
To miało być do Ciebie a napisałem sam do siebie
Obserwator 2014-01-16 21:20:44
Słyszę, że Pan prezes poczytał co miał poczytać.
Tylko tak dalej a opinie będą pozytywne, bez ściemy.Zaczynasz Pan pozytywnie działać.
Poczekamy zobaczymy, byle by nie skończyło się znowu na zwalnianiu pracownic lub niewygodnych ludzi.
Wykazuje Pan pozytywną reakcję. To się liczy
Obserwator 2014-01-22 00:05:12
Boisz się czyjejś opini?
(usunięte przez administratora)
Hamsie 2014-02-15 18:36:20
Drogi Panie Prezesie!!
Wszyscy już tu wszytko piszą i wszyscy mają racje...a pan poprostu udaje że o niczym nie wie i nic się nie dzieje...Wykorzystuje Pani wszystkich wraz z Panią (usunięte przez administratora)ona ino siedzi za biurkiem i pisze beznadziejne meile...Ham już pomału upadają i mają marną rekomendacje...Ham nie docenia pracowników i wykorzystuje wszysto i wszystkich...(usunięte przez administratora)
1
były klient 2014-02-17 17:25:42
Niestety moja opinia nie będzie należała do zbyt miłych kiedy przekraczam próg sklepu nr 19 w Piekarach i widzę dwie panie w ciemnych włosach to mam ochotę opuścić ten sklep jak najszybciej. Ich miny zostawiają wiele do życzenia brak kultury osobistej ani dziękuje ani do widzenia pomijam fakt że przy obsłudze potrafią szeptać coś do siebie brak kultury i taktu :/jest jeszcze trzecia pani z jasnymi włosami której nie można nic zarzucić zawsze miła uśmiechnięta bodajże jest to kierownik sklepu odpowiednia kobieta na odpowiednim miejscu RESZTA DO ZWOLNIENIA !!!
5
agatokles 2014-03-14 21:38:52
marketingowiec, handlowiec, analityk, czy masę specjalistów od spraw niepotrzebnych - każdy w tej firmie powinien robić to co do niego należy, bo za to bierze "kapustę" pAnIe pReZeSiE!!!!!!!!!!!!!
2
basia 2014-04-11 00:54:12
pani kierownik sklepu 19 znow kogos napuscila zeby opisac kolezanki znam to ona to tak potrafi falszywa a w dodatku zezowate szczescie niejedne ekspedientki zostaly przeznia zwolnione a ona nadal pracuje .......
as 2014-04-16 14:58:27
hej były klient, może ty chcesz się przyjąć do 19,
asia 2014-04-28 09:16:40
ja wtym sklepie 19 pracowalam i wiem teraz ze pani kierownik lubi donosic na swoj personel zapomniala jak pracowala w tarn-gorach i miala wyleciec z pracy za alkochol niech najpierw dwa razy przemysli ona
asia 2014-04-28 09:17:12
ja wtym sklepie 19 pracowalam i wiem teraz ze pani kierownik lubi donosic na swoj personel zapomniala jak pracowala w tarn-gorach i miala wyleciec z pracy za alkochol niech najpierw dwa razy przemysli ona
1
asia 2014-04-28 09:18:20
ja wtym sklepie 19 pracowalam i wiem teraz ze pani kierownik lubi donosic na swoj personel zapomniala jak pracowala w tarn-gorach i miala wyleciec z pracy za alkochol niech najpierw dwa razy przemysli ona
klientka 2014-05-06 14:36:06
Ja rowniez jestem klientka ze sklepu na dworcowej. I mam calkiem odmienne zdanie. Panie sa mile, usmiechniete, i panuje tam mila atmosfera!
3
klientka z bytomia 2014-05-06 22:53:50
chciałabym przeprosić tą młodą blondynkę z sklepu w bytomiu na ulicy dworcowej .
(usunięte przez administratora)
pracownica 2014-05-07 07:29:03
to sa kpiny jak mozna kogos obsmarowac a za chwile sprostowac ze to byly zarty napewno masz zle poukladane w glowie


2
Koniec_Kropka! 2014-05-08 08:18:52
Dokładnie później przez takie "ROBIENIE NA ZŁOŚĆ" ludzie mogą stracić prace bo z tego co wiem to prezesi przeglądają te forum. Niektórzy ludzie nie potrafią się pogodzić z tym że ktoś jest od nich w czymś lepszy!
1
. 2014-05-09 15:34:27
co tutaj się dzieje?
Koniec_Kropka! 2014-05-10 19:03:20
Jakaś klienta nadaje jakieś oszczerstwa na ekspedientkę a później ją przeprasza że nie chciała że to kłamstwa i chciała jej zrobić na złość przecież to szczyt bezczelności..!
. 2014-05-10 20:08:37
o kurde to nieźle.
1
klientka z Bytomia 2014-05-10 21:08:23
Witam.A jak są rozliczane ekspedientki,gdzie raporty dobowe itd?
Koniec_Kropka! 2014-05-11 01:03:24
Na każdym sklepie wytypowania jest kierowniczka do której należy raportowanie kadrom o "utargu" z danej dniówki.Również na każdym sklepie jest wytypowana kierowniczka tzn. rejonu gdzie do obowiązków jej należy sprawdzanie jak prosperuje dany sklep czy wszystko jest w porządku i czy nie ma jakiś niedogodności jeśli takie owe się znajdą wtedy już wszystkim ,,powinien''zajmować się prezes. Ale w tej firmie niestety ale wszyscy odgórni mają wszystkich gdzieś ważne aby utarg był dobry i zyski nie ważne jakimi sposobami go osiągną.
klientka z bytomia 2014-05-11 11:43:17
Witam.Czyli generalnie rzecz biorąc ekspedientki do raportów fiskalnych-rozliczenia dniówki nie mają wglądu,tylko "góra",rzecz ujmując.Wszystko jasne dziękuję bardzo za wyjaśnienie.
1
Koniec_Kropka! 2014-05-12 17:11:32
niee.. Tak jak napisałam że na każdym sklepie jest kierowniczka-ekspedientka do której należy rozliczenie kasy pod koniec dniówki
klientka z bytomia 2014-05-13 09:32:24
Witam.Moje pytanie jest następujące : czy ekspedientka ma wgląd do raportu fiskalnego,rozliczającego zmianę i czy jest obecna przy zliczeniu swojej zmiany?
Bo chyba sama ekspedientka- kierowniczka nie obsługuje caly dzien calego sklepu.skoro jest funkcja kierowniczki to musi byc zasób personelu którym sie zarzadza.taka jest funkcja kierowniczki m.in.moim zdaniem.
Magda 2014-06-09 15:18:55
W SKLEPIE SZYNECZKA W SOBOTĘ KUPIŁAM SZYNKĘ KRUCHĄ,JEST WYŚMIENITA.JUTRO ZNOWU IDĘ JĄ KUPIĆ ZOBACZĘ CZY JEST POWTARZALNA I MA TEN SAM SMAK .ALE JAK NA RAZIE POLECAM JEST PYSZNA.
klient2 2014-07-18 06:29:09
Chciałabym wiedzieć dlaczego wszystkie szynki kupowane w sklepach" Szyneczka " są tak beznadziejnie smakowo sama sól i nic więcej .Szynek dużo ale różnią się tylko ceną i nazwą tak samo jest z wszystkimi kiełbasami.Widać że liczy się ilość wyrobów a nie jakość . .Zauważyłam że w sklepach "Szyneczka" jest co raz mniej klientów i wcale mnie to nie dziwi .
2
klient2 2014-08-27 07:13:54
mam pytanie czy Wasze pieczywo jest tak samo "SMACZNE" jak wszystkie wędliny ?
1
klient 2014-08-29 17:27:56
Przynajmniej raz tygodniu robię zakupy w sklepie szyneczka w Radzionkowie. To co się tam wyprawia przyprawia o zawrót głowy. Jest tam taka ekspedientka, szczupła szpakowate włosy starsza kobiecinka o imieniu Agnieszka, dobrze, że panie noszą wizytówki przypięte do fartuszków, dzięki temu wiadomo kto jest kim. Otóż pani ta nagminnie przychodzi do pracy w stanie wskazującym na spożycie. Nie wiem, czy kierowniczce Pani Jadzi to nie przeszkadza. Kierowniczka to też nie złe ziółko Stosując mobing wobec swoich podwładnych jednym uprzykrza życie, drugich traktuje z pobłażaniem. Niektóre kobiety ciągle widzę za ladą, ale są też takie które prawie całą dniówkę potrafią przesiedzieć na zapleczu śmiejąc się tak głośno, że na sklepie je słychać mimo zamkniętych drzwi. Nie powiem, są też sympatyczne sprzedawczynie, pani Ewa, Ania, Jola, Irena, Janina, zawsze z uśmiechem jestem przez nie obsłużona. One nigdy nie powiedziały mi złego słowa. Natomiast pani Agnieszka nie raz i nie dwa powiedziała, szczególnie jak przyszłam późno że o tej godzinie już nie obsługujemy. Zresztą to jej stała śpiewka. Mam tylko nadzieję, że coś się zmieni jak z długiego chorobowego wróci druga pani kierownik. Pani Jadzia jak się przeprowadzi to powinna sobie poszukać innej pracy, ze względu na dojazd i dla dobra sklepu i pracowników. Co do pijaństwa pani Agnieszki, następnym razem jak tylko będę widziała ją pod wpływem alkoholu to zadzwonię po policję. Tak być nie powinno, żeby jedna czarna owca psuła opinię pozostałym dziewczynom, które chcą uczciwie pracować.
2
..... 2014-11-05 21:09:21
co tu taka cisza? nic sie na sklpach nie dzieje?
apa 2014-11-30 11:17:56
To może ja się wypowiem na temat sklepów szyneczka, mam ogromną styczność z tym sklepem. Jednym słowem prezesi to jedni wielcy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a kierownicy rejonów i ta cała banda z działu handlowego im w tym pomagają. Nie rozumiem polityki tych sklepów, bo jak można płacić za towar, który się nie sprzeda, albo który się przeterminował i wszystko wchodzi jako manko. To jest chore. W żadnym innym sklepie tak nie ma, poza tym wciskanie na sklepy towarów, których się nie zamawialo to już głęboka przesada. Nie dziwię się, że mnóstwo zmian jest w ekipie sklepów, bo ile można płacić za coś co powinno być albo wywożone na zakład i sami powinni sobie to brać do domu jak mają ochotę. Poza tym praca po kilkanaście godzin bo nie ma odpowiednio dużo ludzi, nawet człowiek boi się iść na L4 bo koleżanki by musiały stać całe dnie na sklepie, już nie wspomnę o urlopie. Ta firma to tragedia jedna wielka
apa 2014-11-30 11:18:48
To może ja się wypowiem na temat sklepów szyneczka, mam ogromną styczność z tym sklepem. Jednym słowem prezesi to jedni wielcy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a kierownicy rejonów i ta cała banda z działu handlowego im w tym pomagają. Nie rozumiem polityki tych sklepów, bo jak można płacić za towar, który się nie sprzeda, albo który się przeterminował i wszystko wchodzi jako manko. To jest chore. W żadnym innym sklepie tak nie ma, poza tym wciskanie na sklepy towarów, których się nie zamawialo to już głęboka przesada. Nie dziwię się, że mnóstwo zmian jest w ekipie sklepów, bo ile można płacić za coś co powinno być albo wywożone na zakład i sami powinni sobie to brać do domu jak mają ochotę. Poza tym praca po kilkanaście godzin bo nie ma odpowiednio dużo ludzi, nawet człowiek boi się iść na L4 bo koleżanki by musiały stać całe dnie na sklepie, już nie wspomnę o urlopie. Ta firma to tragedia jedna wielka
klient2 2014-12-10 16:28:51
zgadzam się z wszystkim tym co napisane zostało powyżej przez "apa"
1
szynka 2015-04-19 21:17:16
Ta firma to jakieś nieporozumienie. Nic nikogo nie obchodzi tylko zysk zysk i jeszcze raz zysk. Ma być spełniony wysoki obrót, a jak to się zrobi to już inna sprawa. Byleby nie wkopać czasem firmy przed pewnymi instytucjami i przed klientami. Wszystko dzieje się na pewnych "umowach". Jak o tym myślę to aż mnie głowa zaczyna boleć. Pracownicy są gnojeni jeżeli chodzi o kierownictwo, mają tylko wykonywać swoje zadanie, a reszta się nie liczy. Kierowniczka rejonu p. I-K to jakaś pomyłka, kobieta na nieodpowiednim stanowisku, bez pojęcia o pracy w handlu, o problemach pracowników. Przychodzi do swoich wyznaczonych sklepów z wielkim protokołem i zamiast pomóc w czymś to tylko ją obchodzi to, dlaczego jest nie posprzątane albo dlaczego nie ma danego towaru na półce. O co by człowiek jej nie zapytał to nigdy nic nie wie albo tryska taką wiedzą na dany temat, że aż człowiek musi dzwonić po innych ludziach bo ta wiedza okazuje się dnem. Jestem zszokowana tym co w sklepach się dzieje, firma zbija kasę na pracownikach.
1
klient2 2015-06-19 16:54:10
chciałabym wiedzieć co to jest za coś pakowane pod nazwą "słonina krojona" tego czegoś nie można stopić ohydztwo ....tylko stracone pieniądze zawsze kupuję słoninę mieloną u "Więcka" lub "Wojtachy "i jest super .Nie ma sensu kupować w Szyneczce
rocco 2015-08-01 11:08:41
Witam Zakłady mięsne HAM SĄ NAJLEPSZĄ FIRMĄ Z BRANŻY MIĘSNEJ W OKOLICY.A Prezesi są wspaniali.
deska 2015-08-06 00:14:45
Tak, potwierdzam opinię wyżej :) Są najlepszą firmą z branży mięsnej w okolicy,a prezesi są więcej niż wspaniali. A dlaczego? Odpowiedź jest bardzo prosta :) Bo zarabiają grubą kasę zatrudniając mega dużą ilość frajerek (w większości są to kobiety), które tyrają na tych h a m ó w, by Ci mogli sobie tyłki wycierać pieniędzmi. Znam wspaniały biznes prezesów, który kręci się głównie na wykorzystywaniu pracowników. Jak to robią? Po prostu na niczym nie tracą - pracownik podpisuje odpowiedzialność materialną, po czym wciskają na sklepy towary z krótkimi datami przydatności bądź już po terminie ważności. A co tam ... ludzie to świnie... wszystko zeżrą, a TY malutki pionku w tej całej grze masz wszystko zrobić, żeby to sprzedać, bo jak nie sprzedasz to za to zapłacisz. Im więcej rzeczy nie sprzedasz to tym większe manko. I tak biznes się kręci. A ty marny człowieczku jak chcesz mieć pracę to siedź cicho i rób wszystko, żeby target wyrobić. Bo to jest najważniejsze. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że towar zostaje wciskany na sklepy,a TY człowieku udawaj przed ludźmi, że jest wszystko w dacie ważności np. sery.
Możesz też liczyć na pomoc kierownika rejonu, pomoc z serii "umiesz liczyć licz na siebie". To jest pomoc dla prezesów, jak zrobić, żeby kasy było jak najwięcej. Ich wiedza na temat handlu nie powala człowieka z nóg, a raczej śmieszy. Kierowniczki rejonu są od noszenia protokołów kontroli i rzecz jasna od ich przeprowadzania, ażeby czasem prezes się ich nie czepiał. I jeszcze od przeprowadzania remanentów, bo przecież to główne zadanie by człowieka u d u * i ć najbardziej na pieniądzach i stwierdzić "to Pani wina, że Pani tego nie sprzedała", "nie poleca Pani klientom towarów, dlatego Pani za to teraz zapłaci".
Praca u H a M ó W to jak praca plus spłata kredytu, bo zarobi człowiek np. 1500 ale z tego potrącana jest rata na spłatę manka, bo "widocznie jest Pani kiepską sprzedawczynią". Ale to dobrze, bo im więcej takich frajerek tym większa korzyść dla firmy i biznes się kręci.
Czas wolny od pracy? Jeśli "grafik dyspozycyjności" pozwoli to owszem. Od niedawna wszedł w życie takowy grafik, który zakłada,iż pracownik w dni wolne od pracy ma przychodzić bądź przyjeżdżać na sklep (jeśli posiada auto) i sprawdzać czy wszystko jest ok. I to wszystko za freeeeee. Bo przecież dlaczego prezesi mają ponosić straty, jeśli towar się zepsuł, bo chłodnia, juka, lodówka się z różnych przyczyn wyłączyła ????? To TY masz DROGI pracowniku znaleźć czas w wekendy, święta itp itd by zadbać o to, aby nie było żadnych strat dla firmy, bo inaczej to TY za to zapłacisz.
Długo by można pisać, JA Wam osobiście odradzam zatrudnienia w tej firmie, a przynajmniej w sklepach, bo człowiek jest tylko wykorzystywany i g*ojony na każdym kroku. Człowiek zapomina w pewnym momencie o swojej wartości i o godności drugiego człowieka. Praca opiera się na nie dopracowanych programach, do którego uj wie kto ma dostęp i może dopisywać wartości stanu magazynowego. A zarobki tak śmieszne, że nawet awans na wyższe stanowisko typu zastępca kierownika czy kierownik sklepu, nie daje pracownikowi szans na wiele większe zarobki niż ma zwykły sprzedawca. Radzę wszystkim się zastanowić dwa razy zanim ktokolwiek przyjmie ofertę pracy w tej firmie.
1
szczęśliwa 2015-08-19 08:14:52
jestem najszczęśliwszą na świecie bo już nie pracuję w tej firmie zgadzam się z tym ze praca w sklepie jest" niezapłacona "a pracownicy nie doceniani ,kierowniczki rejonu tylko czekają na potknięcia swoich podwładnych
2
szczęśliwa 2015-08-20 15:42:47
najlepszym kierownikiem rejonu była pani Żaneta Gadomska dbała o nas ,pomagała jak mogła ,zawsze była do naszej dyspozycji
1
Ewa 2015-09-23 14:45:41
Panie z działu handlowego tępe jak ołówki boją się prezesa i kupują na siebie ale żenada Magda to taki nieudacznik pancia z wsi ta firma kiedyś padnie zbyt dużo krzywdy zrobionej ludziom ucciwym
mała 2015-10-04 11:38:26
W sieci Szyneczka HAM praca jest beznadziejna ponieważ panie są zmuszane pracować po 12 godz i sprzedawania starych towarów (po terminie ) bo zakład nie zabiera zwrotów pierwszy raz się z tym spotkałam . człowiek nawet nie może dysponować swoim urlopem bo pomiomo zaplanowania i tak im znieniają i nawet jak już jedna dostanie urlop to pozostałe panie pracują dzień w dzień po 12 godzin . chodzę do sklepu szyneczka już długo i nie jedno widziałam . najgorsze jest to że ciągle zmieniają obsady jak już człowiek się przyzwyczai do sprzedawczyń to albo je daja na inny sklep albo same odchodzą . Nie dziwię się bo sama bym tyle nie wytrzymała wolałabym żyć w biedzie niż tam pracować . nawet przestałam sama już w jednym sklepie kupować na Bytomiu bo panie są nie sympatyczne .
JJ 2016-03-19 07:16:30
hej,
czy to prawda, że wędliny sprzedawane w sieci ŚWIEŻYZNA są produkowane wszystko u Was w zakładzie?
o21 2016-07-16 19:14:20
w zakładach mięsnych jest wielkie pijaństwo ubój razem z weterynarzami piją , na paczkowali wędlin też nie wylewają za kołnierz . zakaz palenia w wszyscy palę . każdy zakaz ma w d.... e
1
witusia 2016-07-16 20:40:16
i co z ta nową hurtownią w w Radzionowie - działa już? bo roboty szukam. jako klientka chciałabym pochwalić ich karmy dla psów z lnem, rzeczywiście mojemu Dzikusowi wpłynęło to dobrze na sierść a problemy miał?
Zostaw swoją opinię o Zakłady Mięsne "H.A.M" - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne "H.A.M"