brak logo

TOPEX, Sp. Z.O.O

Warszawa

Opinie o TOPEX, Sp. Z.O.O

anonim 2012-03-30 19:18:47
W tej Firmie trzeba wiele pozmieniać na lepsze.Nie mówię tu o zarobkach bo w tych czasach i przy tym kryzysie nie ma co liczyć na lepsze.Dział konfekcjonowania powinien być bardziej sprawdzany pod względem pracy,ponieważ tam nikt nie kontroluje ludzi i ich pracy a do tego wszystkiego dochodzi to ze tam są zatrudnione osoby które moim zdaniem są tzn. \"nierobami\". Ktoś ma problem żeby ich pozwalniać?A tak zapomniałem że ten dział lubi trzymać ludzi Firmie zbędnych.
1
Michu 2012-04-02 05:12:13
Co do czyjegoś wpisu na temat Australii chciałbym tylko zaprzeczyć iż nie pisałem to ja czyli były pracownik magazynu i działu konfekcjonowania,który sie zwolnił w listopadzie 2010r po 4 latach pracy.Ci co ze mną pracowali wiedzą kim jestem. Co do tamtej osoby ciekaw jestem jak tej osobie tak szybko udało się załatwić pobyt stały i że prawo pracy nie do końca wygląda tak jak ta osoba napisała oraz chyba naprawdę chciała sie podszyć pod moja osoba.Pierwszy raz zdarza mnie się napisać na tym forum i jedynym faktem zgodnym co do wypowiedzi tamtej osoby jest fakt ze tu się trochę lepiej żyje...Co do samej firmy wiadomo lekko nie było ale i bywały momenty złe ale pamiętać trzeba ze atmosferę budują sami pracownicy i to jak się potrafią dogadać ze swoimi przełożonymi i nie mówię tu o bezpośrednich przełożonych .Faktem jest ,iż wiele sytuacji dotyczących awansów,systemów premiowania pracowników są absurdalne. Ale moim zdaniem nie ma co już tego rozgrzebywać. Tylko trzeba zacząć z tym walczyć...Pozdrawiam serdecznie wszystkich z ,którymi pracowałem przez 4lata(no poza małymi wyjątkami;) 3 majcie się i do zobaczenia.DM
1
nick 2012-09-29 13:00:57
To, że zwolnili serwisantów dla sieci i zatrudnili przez firmę pośrednictwa pracy z najniższą krajową, zasługuje na największy szacun. Handlowcy nawet z pełnymi premiami zarabiają gorzej niż magazynier w niejednej firmie. Zwolnienia znienacka - nieważne ile pracowałeś 3 miesiące czy 16 lat. Oczywiście z zachowaniem okresów wypowiedzenia. Polecam.
pracownik 2012-11-04 19:04:26
Ludzie trochę szacunku do pracy i ludzi....Przestańcie oczerniać tą firmę,bo jak dla mnie nie ma w tej chwili podobnej firmy która dba tak o ludzi....nie zarabiamy zle,socjal jest ok,idą na ustępstwa,pensja dobra i na co wy tak narzekacie?wiem wiem mamy to w krwi..ale czy gdzieś wam będzie lepiej?jeśli tak to drzwi stoją otworem...zmieńcie pracę...
POZDRAWIAM AKTUALNY PRACOWNIK
były pracownik 2012-11-04 22:59:23
niezły lizus jesteś widzę z tego co słyszałem to premie teraz [usunięte przez moderatora] za co się da za jakieś wyimaginowane normy, pół minuty spóźnienia itd a biuro podwyżki i tacy lizusy jak ty a ci co pracowali i się starali to odpadli, powinno się oceniać za całokształt a nie za jakąś normę to nie wina tych ludzi, że nie zawsze da się ją zrobić chociaż się starali, ja byłem na skanerach i tam to jest pikuś w porównaniu z tym co jest na wydawkach im to dopiero postawili poprzeczkę masakra macie akord a kręgosłupy do wymiany za parę lat, czy wy nie widzicie,że góra was rąbie jak chce dla nich liczy się tylko kasa żeby z was mogli jak najwięcej ściągnać a wasze zdrowie i wysiłek na nic się nie zda a twój socjal już nie długo i to [usunięte przez moderatora], oszczędzają na was, dostajesz pare groszy bo rodziny z tego nie utrzymasz zniszczysz sobie zdrowie, pójdziesz na zwolnienie a jak wrócisz to cie zwolnią bo nie masz prawa chorować a tu co druga laska na macierzyńskim choć to jest typowe dostać umowe zajść w ciąże i pójść na zwolnienie i w taki sposób właśnie idą na łatwizne a inni codziennie w pracy, flaki sobie wypruwają i co miesiąć pensja w dół taka logika na tym świecie, na jakimś zebraniu dyrektorzy powiedzieli,że jest fajnie, że dzięki ludziom te sukcesy a wypowiadając te słowa myśleli sobie ,, mamy was gdzieś jesteście tylko tanią siłą roboczą, nabijacie nam kieszenie a firma będzie rosła\" a wy dostaniecie pare groszy które wystarczą wam do połowy miesiąca ale dalej dajcie sie oszukiwać i w mawiać, że jest fajnie ja już nie mówię o podwyżkach bo za moich czasów ich nawet nie było ale po co upierdzielać z premi skoro firma zarabia miliony to co to dla nich jest te 200, 300 zł dla biednych ludzi, które żałują ale myśląc logicznie jak utną każdemu po 300 zł co miesiąc to będą mieli miliony na nowe inwestycje włąśnie tak was traktują. dlatego wyjeżdzam za granice bo w polsce już się nic nie zmieni!!
Pakownia 2012-11-24 16:03:19
Pracuję w tej firmie jakiś czas w dziale konfekcjonowania i wcale nie jest tak źle. Jak się chce "przycwaniaczyć", pościemniać, to wiadomo, że pensja będzie mniejsza. Kierownicy wymagają od niektórych więcej, od innych mniej, ale uwzględniają to przy rozliczaniu wypłat. Brygadziści są po prostu ludźmi i jak się z nimi szczerze porozmawia, bez problemu można znaleźć wyjście z każdej sytuacji; widzą, jeśli ktoś gra fair i szanują to. Owszem, zdarzają się sytuacje absurdalne, jak w każdej firmie. Jednak nie jest to nagminne, i nie odbija się na wszystkich pracownikach. Jeśli ktoś nie stara się, nie szanuje przełożonych i innych pracowników, nie wykonuje poleceń - nic dziwnego, że zostaje zwolniony. A atmosferę w pracy tworzymy sami, więc czego oczekujemy w takiej sytuacji od pracodawcy? Sami tworzymy ten wyścig szczurów, bezsensowny i nikomu niepotrzebny. Góra tak naprawdę ma gdzieś nasze indywidualne wyniki, interesują ich wyniki zespołu. A jeśli zespół ze sobą nie współgra - to wyniki będą gorsze. Proste i logiczne.
Więc zanim zaczniecie obwiniać wszystkich dookoła, spróbujcie najpierw zmienić własny stosunek do pracy i podejście na mniej egoistyczne. Jeśli coś ma być zrobione szybko, to podzielmy się pracą i razem zamknijmy to, co potrzeba, a nie odpychajmy od siebie to, co niewygodne.
1
aktualny pracownik 2012-11-24 19:50:15
Tak jak najbardziej podpisuje się pod poprzednikiem/niczką...To my tworzymy atmosferę,brygadziści nie wymagają więcej niż powinni,a ludzie są szanowani jak sami się szanują...Jeśli chodzi o pensje,umowy itp. to trzeba się starać,jeśli ktoś pracuje długo,starannie i nie ma mu się co zarzucić to dostanie umowę itd.nie zwolnią go...
pracujący 2012-11-24 19:57:24
A JA MAM PRETENSJE ZE TOPEX NIE DAJE WSZYSTKIM UMOW...
PRACOWNIK 2013-07-06 19:05:26
Tak oczywiście jesteśmy wyposażeni we wszystko co jest nam potrzebne do pracy,ubrania,nożyki itp.Jak każda firma ma swoje wzloty i upadki,ludzie są różni ale na warunki pracy i pensje ludzie nie powinni narzekać bo czasy są trudne a firma stara się jak może.Przestańcie narzekać na coś na co oni nie mają wpływu.Z roku na rok jest coraz lepiej i nie oszukujmy się mało nie zarabiamy.
pracownik 2013-07-27 01:37:49
zarobki i zmiana stanowiska pracy jest zalezna od tego na jakim stanowisku obecnie jestesmy,ale tak jak najbardziej jest mozliwosc zmiany stanowisk ale to juz jets zalezne od nas samych,ciagle sa nowe wolne etaty i rekrutacja wewnetrzna,kazdy chetny moze sie zglosic i probowac....zalezy to od naszych umiejetnosci....oczywiscie ze sa podwyzki ale trzeba sie o nie starac,pytac i pracowac sumiennie...
pracownik 2013-07-27 10:47:19
Zarobki i awans tak? Jak najbardziej? Owszem, jeśli ma się odpowiednie znajomości i układy. Po 10-15 latach dobrzy pracownicy zarabiają tyle samo, albo nawet mniej. I Ci dobrzy pracownicy mają małe szanse na awans, bo są zbyt dobrzy, by ich oddać.
1
pracownik 2013-08-22 20:22:24
Tak, regularnie, bez opóźnień i problemów
pracownik 2013-08-24 10:36:43
Nie nie awansowałem,nie jestem zatrudniony przez znajomego,nie posiadam żadnej rodziny w tej firmie...Po porostu sądzę że wynagrodzenie jest w porządku,praca również,pracownicy są różni jak w każdej firmie,ale kierownicy są tu tacy jak w innych firma...Czego wy się spodziewacie?Piszecie że zatrudniają żony itp. ale czy to zle?Twierdzicie że są tam sami znajomi,rodzina czyli wniosek jest jeden,firma jest tak dobra że polecacie ją innym np.najbliższym....

PH 2013-08-29 17:41:02
Tak. Ja mam umowę od samego początku. Bez żadnej ściemy.
1
2013-10-08 12:06:37
Witam, a na jakie zarobki mogą u was liczyć PH
3
obserwator 2013-10-12 19:06:12
poczekajcie jeszcze trochę a zobaczycie co znaczy umowa o pracę w śmiesznej GRUPIE TOPEX bo dla mnie nic z dnia na dzień mogą cię wywalić a [usunięte przez moderatora] magazynu to marionetka [usunięte przez moderatora] któremu mam nadzieję że też się noga niedługo powinie
2
pracownik 2013-10-17 20:12:26
Jak w każdej firmie są różni ludzie, zależy w jakim dziale i na kogo się trafi.
10
. 2013-11-25 23:43:02
pracodawca godny polecenia.!
Tina 2014-01-16 15:08:20
Guzik prawda ... ja awansowałam w Topex po 6 mc pracy i wcale nie miałam układów. Przyjechałam zupełnie z innego miasta i byłam rekrutowana przez firmę zewnętrzną. Jak ktoś nie chce albo nie umie awansować to niech nie zwala na firmę albo niech zmieni pracę!
ambitny 2014-08-28 20:31:49
Witam, jakie auto ma PH (jaka marka, osobowe czy wan?), jakie zarobki?
edek 2014-11-12 14:51:29
no właśnie, te hasła brzmią tak strasznie banalnie, wręcz sztampowo.. i nie wiem czy to prawda czy nie, ale wiem jedno - nie budzą one we mnie pozytywnych uczuć czy zaufania. w ogóle byłoby dobrze, gdyby firma chciała zmienić odrobinę swoją stronę internetową, bo i mało na niej się dzieje i grafikę mogliby poprawić też.
1
kodak 2014-12-09 04:48:34
a kto jak tam same głąby a zarządza nimi nie lepszy dyr.logistyki,który patrzy jakby tu jeszcze zakombinować
1
pracownik 2015-01-12 18:23:03
Witam.
To wszystko jest zależne od stanowiska.Jeśli chodzi o ludzi z magazynu to każdy ma inną wdl. zaslug....Co konkretnie Cię interesuje?
Jeśli chodzi o opinie tu to fakt jest że są podzielone jak w kazdej firmie znajdzie sie nie jedna osoba której "cos" nie pasuje...

pozdrawiam.
Aktualny zadowolony pracownik
======-===Tom 2015-02-23 18:26:24
hello, czy może ktoś skomentować swoje miejsce pracy ( TOPEX, Sp. Z.O.O) ? Interesują mnie zarobki, bo w obecnej pracy nie mogę liczyć na wiele a rodzina mi się powiększa. Nowa praca najczęściej wiąże się z ciekawymi wyzwaniami, wyższym wynagrodzeniem i bardziej prestiżowym stanowiskiem. Na co moge więc liczyć w tej firmie?
2
pracownik 2015-02-23 23:34:54
Witam. Proszę o bardziej szczegółowe dane.O jakie stanowisko chciałbyś się ubiegać,jakie masz wykształcenie itd.
Jeśli chodzi o prace na magazynie jako pracownik " fizyczny" to mogę udzielić Ci więcej informacji.
Praca zmianowa,zarobki od 2000 tysięcy do 2500 to góra....umowa albo przez Firmę Grupa topex( stała pensja, stała umowa na minimum 5 lat bez żadnych umowy zlecenia chyba ze będziesz chciał pracować w soboty i niedziele) lub umowa przez agencję pracy ( najniższa krajowa + reszta na umowę zlecenie)
hura 2015-02-24 18:58:48
2000- 2500 co to za śmieszna kwota wsadż sobie taką pensję w buty
niby Warszawa a płacą jak za zbieranie ziemniaków,w ochronie zarabiają więcej
a tylko śpią,TOPEX schodzi na psy i wcale mnie to nie dziwi z taką logistyką
2
ewka 2015-03-20 10:18:54
a czy na pakowaniu nadal pracuje taka wieśniara karolina czy ewelina już nie pamiętam, taka niska chuda mocno szczurowata ;D ?
3
bart 2015-03-23 23:36:10
Ciekawa to firma, która zwalnia ludzi po wielu latach pracy i wszyscy udają, że nic się nie stanęło - to trochę jak w polskiej piłce, podobieństwo poziomów
Naprawdę nie czujecie niesmaku?

Śmieszna to firma, w której prym wiodą ludzie odkrywający po raz drugi marki dawno już odkryte - i nikt nie widzi, że tego człowieka nie firma interesuje, a tylko budowanie własnego CV
Aż takie zaćmienie Was dopadło?

Smutne to, bo Właściciele firmy zawsze byli ludźmi na poziomie, szkoda, że tak wielką swobodę dali krótkim korpoludkom, gładkoustym karmicielom agencji

A Wam? Co Wam może zrobić korpoludek?
Zabrać może tylko tyle, ile sami oddacie
5
raper 2015-03-24 07:38:30
To jest szok i niedowierzanie, bo chyba wiem o kim mowisz... tez mnie zatkalo, nie tylko mnie...jest to zalosne, ciekawe jak dlugo wlasciciele pozwola na takie zarzadzanie...
3
wroc 2015-03-27 21:10:57
Tak długo jak cyfra się będzie zgadzać, skąd mają wiedzieć, że Topex już nie ustawia rynku tylko kopiuje Profix i Yato?

Skąd mają wiedzieć przecież rozdmuchany marketing nawet bąka nie puści bez agencji a jak już puszcza to tylko w formie prezentacji ppt

A że bąki są kosztowne to i marże coraz mniejsze, zawsze można trzepnąć śpiewkę o konkurencji, kryzysie, itd
5
Pssst 2015-04-20 15:41:12
Nadal pracuje szczurowata;) kojarzę takową z widzenia. Łyka każdą ściemę jak pelikan i rozdmuchuje po wszystkich z którymi rozmawia...

Co do firmy to oczywiście, że schodzi na psy...
Zwalniają pracowników z umowami po to aby zatrudnić za miesiąc Ukraińców z agencji za 8zł/h...

Ludzie poważni i myślący logicznie coraz to bardziej czują się nie szanowani.

Nie wspomnę już nawet o kadrze kierowniczej. Ręka rękę myje... Poza tym to wiadomo... interes rodzinny. Nie muszę tłumaczyć o co chodzi. Układy i układziki. Kierownik magazynu wraz ze swoim szwagrem kierownikiem zmiany.
Słabo to wygląda jeśli chodzi ogólnie o uczciwość.

Co do pensji to nie powala. Dyrekcja uważa tą firmę za jedną z większych w Europie a płacą jak w lidze magazynków spożywczych...
Za to samochodów służbowych nie brakuje. Wiadomo że utrzymanie i tankowanie na koszt firmy.

Znajomemu pracy raczej bym tu nie załatwił. A na pewno nie w tym momencie. Kiedyś owszem. Było lepiej. No i może coś się jeszcze zmieni.
4
andy 2015-07-25 22:14:29
To są same bzdury ,brednie Pan kierownik magazynu Pan logistyk Pan (usunięte przez administratora)to ludzie bardzo w porządku.Warunki pracy są dobre rzadko są tu zwolnienia chyba że z przyczyn pracownika zarobki nie najgorsze
psstek 2015-08-01 10:34:32
człowieku gzie ty się uchowałeś taki naiwny i komu chcesz się podlizać????wiadomo przecież że dyro z kierownikiem magazynu to jedna lega ręka rękę myje a sam kierownik się obstawił tak rodzinką (szwagier - kier.zmiany a żona w transporcie pod odpowiednią opieką)normalnie firma rodzinna i kto im podskoczy jak prezesi się nie interesują losem zwykłych pracowników i mają ich gdzieś a to co wyprawiają i na co sobie pozwala logistyk z pracownikami(starych dobrych pracowników ze stałą umową przenosi na umowy śmieciowe agencyjne )to się w głowie nie mieści, nic dziwnego że przychodzą ukraińcy za 8zeta
1
babadok 2015-08-07 11:17:33
Witam, potrzebuje zasiegnac infromacji o pracy PH ds RT, na jaka podstawe mozna liczyc, jakies sa narzedzia, czy pracodawca daje samochod? bo nigdzie nie moge znalezc info na ten temat a zostalem zaproszony na rozmowe o pracy i nie wiem czy warto tracic kase na paliwo pzdr
tapek 2015-11-04 20:56:40
Mam pytanie do pracowników obecnych... czy w Topeksie dają opiekę medyczną typu luxmed, medicower? czy jest karta multisport?
krystian 2016-02-08 10:29:07
Witam,
Chciałbym zapytać na jaką pensje mogą liczyć przedstawiciele handlowi w firmie Topex podstawa + prowizja oraz ogólnie o warunki pracy ponieważ widzę że jest kilka ofert
Z góry dzięki
Pozdrawiam
3
geniusz 2016-02-15 19:56:58
niestety areczek masz poważną wadę słuchu bo Topex to już zupełne DNO!!!!
1
geniusz 2016-02-16 17:31:58
dno,dno i jeszcze raz dno
1
bydło 2016-02-21 21:18:03
Dyskusja wspólpracowników goworku w tym watku jest tak płaska jak uliczny chodnik. Żenujący wątek o samochodzie służbowym i telefonie. To poziom nawet nie gimnazjum, ale specjalnej podstawówki dla mutantów z trocinami zamiast mózgów. Czy wy macie w gowork kogoś, kto opiniuje teksty które piszecie? Przecież takie bzdury bija w dobre imie tego serwisu... Chyba, że gowork to serwis dla przyszłych błaznów w cyrkach, kadłubków i bab z wąsami w klatce? Słowo "żenada" nie dość właściwie okresla zawartość serwisu pisaną przez "twórców kontentu".
Handlowiec w Topexie nie jeżdzi samochodem - ma zniżkę na PKP, PKS i kartę do automatu telefonicznego. Na poczcie korzysta z faksu, teleksu i wysyła telegramy do klientów. Także jezeli lubicie jeżdzić pociągiem i autobusem do klientów to ta praca jest dla was. Jest za to opieka medyczna w firmie - co prawda z zakładzie weterynaryjnym ale dobre i to. Inni nie maja wcale i muszą się zapisywać na 2025 rok do specjalisty. Multisport jest za to na magazynie - jak ktoś ma jeszczę siłę poćwiczyć po całym dniu w pociągu to wpada na magazyn a tam drabiny, towar w siatkach foliowych i workach trzeba trochę poskakać.
5
bydło 2016-02-28 14:22:45
Sprawy rekrutacji maja się tak jak są opisane na stronie firmy - wystarczy przeczytać - jest dokładnie napisane. Niestety niezbędną umiejętnością u potencjalnych pracowników jest sprawne wyszukiwanie informacji w sieci.
bydło 2016-03-05 23:46:49
akurat tam jest tak napisane jak w rzeczywistości - o wyszukiwaniu informacji w internecie też
PH 2016-07-20 19:58:54
Witam orientuje się ktoś jakie warunki finansowe oferuje Topex na stanowisku Przedstawiciel Handlowy ds. RT? Chodzi mi dokładnie jaka podstawa i premia??
PH 2016-07-21 16:20:20
Ponawiam pytanie . Orientuje się ktoś jakie warunki finansowe oferuje Topex na stanowisku Przedstawiciel Handlowy ds. RT? Chodzi mi dokładnie jaka podstawa i premia??
1
obserwator 2016-07-23 19:29:14
Hej moni przynajmniej nie wazelinuj i tak Ci nikt za to nie zapłaci
chyba że to TY z transportu i tak chwalisz rodzinna firmę.
Dyrekcja logistyki już dawno do wymiany już nie wspomnę o kierownictwie magazynu
mąż , żona , szwagier i na dodatek teściu nic dodać nic ująć??????
Topex to kmpletne DNO!!!!!!!!!!!!!
poz 2016-08-17 21:44:38
Ponawiam pytanie poprzednika. Czy łaskawie ktoś odpowie?
magazynier 2016-08-19 11:43:02
Jestem aktualnym pracownikiem Topexu. W każdej wypowiedzi jest trochę prawdy: umowy o pracę, po mniej więcej roku pracy na zlecenie, zarobki- 2000 zł netto zlecenie, 2500 netto umowa o pracę.
Dosyć wysokie jak na rynkowe stawki. Praca przez agencję pracy tymczasowej, wypłaty co miesiąc punktualnie.
Kierownictwo ogółem pomocne.
Szanse rozwoju? możliwość przejścia z magazynu do serwisu elektronarzędzi, marketingu itd.
Praca na magazynie jak każda inna, duża automatyzacja.
Zatrudnienie głównie po znajomości.
Polecam dla młodych osób gdyż pracy jest sporo i wymaga dobrej kondycji fizycznej.
Dobra lokalizacja magazynu
Ferdek 2016-08-20 17:21:43
Kiepsko to wygląda. Nikt ich towaru już nie chce. Zarządza firmą stróż żyrandola otoczony przez wazeliniarzy. Kierunek rozwoju firmy nie jest znany. Znany jest kierunek podążania firmy - goni z zadyszką konkurencje, ale tą mierną. Kres życia tej firmy szacuję na 4-7 lat - przy obecnym prezesie, który nie ma pomysłu na jej rozwój. Firma jest duża hurtownia narzędzi bez przyszłości.
3
Ferdek 2016-08-20 21:29:48
Jak to tam było juz nikt nie pamięta ... Ale lepiej poszukać lepszego pracodawcę, takiego z przyszłością.
jatoja 2016-09-26 18:22:04
bzdura
usta 2016-09-26 22:51:19
Wydaje mi się @f7h9k, że i tak najlepiej znaleźć zatrudnienie u nich i wtedy można się przekonać o prawdziwości niektórych komentarzy. W końcu ważna jest atmosfera jaka panuje w firmie, bo wtedy od razu milej wypełnia sie swoje obowiązki pracownicze.
1
Zostaw swoją opinię o TOPEX, Sp. Z.O.O - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOPEX, Sp. Z.O.O