brak logo

TOPEX, Sp. Z.O.O

Warszawa

Opinie o TOPEX, Sp. Z.O.O

PH 2013-08-29 17:41
Tak. Ja mam umowę od samego początku. Bez żadnej ściemy.
1
2013-10-08 12:06
Witam, a na jakie zarobki mogą u was liczyć PH
5
obserwator 2013-10-12 19:06
poczekajcie jeszcze trochę a zobaczycie co znaczy umowa o pracę w śmiesznej GRUPIE TOPEX bo dla mnie nic z dnia na dzień mogą cię wywalić a [usunięte przez moderatora] magazynu to marionetka [usunięte przez moderatora] któremu mam nadzieję że też się noga niedługo powinie
2
pracownik 2013-10-17 20:12
Jak w każdej firmie są różni ludzie, zależy w jakim dziale i na kogo się trafi.
11
. 2013-11-25 23:43
pracodawca godny polecenia.!
Tina 2014-01-16 15:08
Guzik prawda ... ja awansowałam w Topex po 6 mc pracy i wcale nie miałam układów. Przyjechałam zupełnie z innego miasta i byłam rekrutowana przez firmę zewnętrzną. Jak ktoś nie chce albo nie umie awansować to niech nie zwala na firmę albo niech zmieni pracę!
ambitny 2014-08-28 20:31
Witam, jakie auto ma PH (jaka marka, osobowe czy wan?), jakie zarobki?
edek 2014-11-12 14:51
no właśnie, te hasła brzmią tak strasznie banalnie, wręcz sztampowo.. i nie wiem czy to prawda czy nie, ale wiem jedno - nie budzą one we mnie pozytywnych uczuć czy zaufania. w ogóle byłoby dobrze, gdyby firma chciała zmienić odrobinę swoją stronę internetową, bo i mało na niej się dzieje i grafikę mogliby poprawić też.
1
kodak 2014-12-09 04:48
a kto jak tam same głąby a zarządza nimi nie lepszy dyr.logistyki,który patrzy jakby tu jeszcze zakombinować
1
pracownik 2015-01-12 18:23
Witam.
To wszystko jest zależne od stanowiska.Jeśli chodzi o ludzi z magazynu to każdy ma inną wdl. zaslug....Co konkretnie Cię interesuje?
Jeśli chodzi o opinie tu to fakt jest że są podzielone jak w kazdej firmie znajdzie sie nie jedna osoba której "cos" nie pasuje...

pozdrawiam.
Aktualny zadowolony pracownik
======-===Tom 2015-02-23 18:26
hello, czy może ktoś skomentować swoje miejsce pracy ( TOPEX, Sp. Z.O.O) ? Interesują mnie zarobki, bo w obecnej pracy nie mogę liczyć na wiele a rodzina mi się powiększa. Nowa praca najczęściej wiąże się z ciekawymi wyzwaniami, wyższym wynagrodzeniem i bardziej prestiżowym stanowiskiem. Na co moge więc liczyć w tej firmie?
4
pracownik 2015-02-23 23:34
Witam. Proszę o bardziej szczegółowe dane.O jakie stanowisko chciałbyś się ubiegać,jakie masz wykształcenie itd.
Jeśli chodzi o prace na magazynie jako pracownik " fizyczny" to mogę udzielić Ci więcej informacji.
Praca zmianowa,zarobki od 2000 tysięcy do 2500 to góra....umowa albo przez Firmę Grupa topex( stała pensja, stała umowa na minimum 5 lat bez żadnych umowy zlecenia chyba ze będziesz chciał pracować w soboty i niedziele) lub umowa przez agencję pracy ( najniższa krajowa + reszta na umowę zlecenie)
hura 2015-02-24 18:58
2000- 2500 co to za śmieszna kwota wsadż sobie taką pensję w buty
niby Warszawa a płacą jak za zbieranie ziemniaków,w ochronie zarabiają więcej
a tylko śpią,TOPEX schodzi na psy i wcale mnie to nie dziwi z taką logistyką
2
ewka 2015-03-20 10:18
a czy na pakowaniu nadal pracuje taka wieśniara karolina czy ewelina już nie pamiętam, taka niska chuda mocno szczurowata ;D ?
4
bart 2015-03-23 23:36
Ciekawa to firma, która zwalnia ludzi po wielu latach pracy i wszyscy udają, że nic się nie stanęło - to trochę jak w polskiej piłce, podobieństwo poziomów
Naprawdę nie czujecie niesmaku?

Śmieszna to firma, w której prym wiodą ludzie odkrywający po raz drugi marki dawno już odkryte - i nikt nie widzi, że tego człowieka nie firma interesuje, a tylko budowanie własnego CV
Aż takie zaćmienie Was dopadło?

Smutne to, bo Właściciele firmy zawsze byli ludźmi na poziomie, szkoda, że tak wielką swobodę dali krótkim korpoludkom, gładkoustym karmicielom agencji

A Wam? Co Wam może zrobić korpoludek?
Zabrać może tylko tyle, ile sami oddacie
5
raper 2015-03-24 07:38
To jest szok i niedowierzanie, bo chyba wiem o kim mowisz... tez mnie zatkalo, nie tylko mnie...jest to zalosne, ciekawe jak dlugo wlasciciele pozwola na takie zarzadzanie...
3
wroc 2015-03-27 21:10
Tak długo jak cyfra się będzie zgadzać, skąd mają wiedzieć, że Topex już nie ustawia rynku tylko kopiuje Profix i Yato?

Skąd mają wiedzieć przecież rozdmuchany marketing nawet bąka nie puści bez agencji a jak już puszcza to tylko w formie prezentacji ppt

A że bąki są kosztowne to i marże coraz mniejsze, zawsze można trzepnąć śpiewkę o konkurencji, kryzysie, itd
5
Pssst 2015-04-20 15:41
Nadal pracuje szczurowata;) kojarzę takową z widzenia. Łyka każdą ściemę jak pelikan i rozdmuchuje po wszystkich z którymi rozmawia...

Co do firmy to oczywiście, że schodzi na psy...
Zwalniają pracowników z umowami po to aby zatrudnić za miesiąc Ukraińców z agencji za 8zł/h...

Ludzie poważni i myślący logicznie coraz to bardziej czują się nie szanowani.

Nie wspomnę już nawet o kadrze kierowniczej. Ręka rękę myje... Poza tym to wiadomo... interes rodzinny. Nie muszę tłumaczyć o co chodzi. Układy i układziki. Kierownik magazynu wraz ze swoim szwagrem kierownikiem zmiany.
Słabo to wygląda jeśli chodzi ogólnie o uczciwość.

Co do pensji to nie powala. Dyrekcja uważa tą firmę za jedną z większych w Europie a płacą jak w lidze magazynków spożywczych...
Za to samochodów służbowych nie brakuje. Wiadomo że utrzymanie i tankowanie na koszt firmy.

Znajomemu pracy raczej bym tu nie załatwił. A na pewno nie w tym momencie. Kiedyś owszem. Było lepiej. No i może coś się jeszcze zmieni.
4
andy 2015-07-25 22:14
To są same bzdury ,brednie Pan kierownik magazynu Pan logistyk Pan (usunięte przez administratora)to ludzie bardzo w porządku.Warunki pracy są dobre rzadko są tu zwolnienia chyba że z przyczyn pracownika zarobki nie najgorsze
psstek 2015-08-01 10:34
człowieku gzie ty się uchowałeś taki naiwny i komu chcesz się podlizać????wiadomo przecież że dyro z kierownikiem magazynu to jedna lega ręka rękę myje a sam kierownik się obstawił tak rodzinką (szwagier - kier.zmiany a żona w transporcie pod odpowiednią opieką)normalnie firma rodzinna i kto im podskoczy jak prezesi się nie interesują losem zwykłych pracowników i mają ich gdzieś a to co wyprawiają i na co sobie pozwala logistyk z pracownikami(starych dobrych pracowników ze stałą umową przenosi na umowy śmieciowe agencyjne )to się w głowie nie mieści, nic dziwnego że przychodzą ukraińcy za 8zeta
2
babadok 2015-08-07 11:17
Witam, potrzebuje zasiegnac infromacji o pracy PH ds RT, na jaka podstawe mozna liczyc, jakies sa narzedzia, czy pracodawca daje samochod? bo nigdzie nie moge znalezc info na ten temat a zostalem zaproszony na rozmowe o pracy i nie wiem czy warto tracic kase na paliwo pzdr
tapek 2015-11-04 20:56
Mam pytanie do pracowników obecnych... czy w Topeksie dają opiekę medyczną typu luxmed, medicower? czy jest karta multisport?
krystian 2016-02-08 10:29
Witam,
Chciałbym zapytać na jaką pensje mogą liczyć przedstawiciele handlowi w firmie Topex podstawa + prowizja oraz ogólnie o warunki pracy ponieważ widzę że jest kilka ofert
Z góry dzięki
Pozdrawiam
3
geniusz 2016-02-15 19:56
niestety areczek masz poważną wadę słuchu bo Topex to już zupełne DNO!!!!
1
geniusz 2016-02-16 17:31
dno,dno i jeszcze raz dno
1
bydło 2016-02-21 21:18
Dyskusja wspólpracowników goworku w tym watku jest tak płaska jak uliczny chodnik. Żenujący wątek o samochodzie służbowym i telefonie. To poziom nawet nie gimnazjum, ale specjalnej podstawówki dla mutantów z trocinami zamiast mózgów. Czy wy macie w gowork kogoś, kto opiniuje teksty które piszecie? Przecież takie bzdury bija w dobre imie tego serwisu... Chyba, że gowork to serwis dla przyszłych błaznów w cyrkach, kadłubków i bab z wąsami w klatce? Słowo "żenada" nie dość właściwie okresla zawartość serwisu pisaną przez "twórców kontentu".
Handlowiec w Topexie nie jeżdzi samochodem - ma zniżkę na PKP, PKS i kartę do automatu telefonicznego. Na poczcie korzysta z faksu, teleksu i wysyła telegramy do klientów. Także jezeli lubicie jeżdzić pociągiem i autobusem do klientów to ta praca jest dla was. Jest za to opieka medyczna w firmie - co prawda z zakładzie weterynaryjnym ale dobre i to. Inni nie maja wcale i muszą się zapisywać na 2025 rok do specjalisty. Multisport jest za to na magazynie - jak ktoś ma jeszczę siłę poćwiczyć po całym dniu w pociągu to wpada na magazyn a tam drabiny, towar w siatkach foliowych i workach trzeba trochę poskakać.
6
bydło 2016-02-28 14:22
Sprawy rekrutacji maja się tak jak są opisane na stronie firmy - wystarczy przeczytać - jest dokładnie napisane. Niestety niezbędną umiejętnością u potencjalnych pracowników jest sprawne wyszukiwanie informacji w sieci.
bydło 2016-03-05 23:46
akurat tam jest tak napisane jak w rzeczywistości - o wyszukiwaniu informacji w internecie też
PH 2016-07-20 19:58
Witam orientuje się ktoś jakie warunki finansowe oferuje Topex na stanowisku Przedstawiciel Handlowy ds. RT? Chodzi mi dokładnie jaka podstawa i premia??
PH 2016-07-21 16:20
Ponawiam pytanie . Orientuje się ktoś jakie warunki finansowe oferuje Topex na stanowisku Przedstawiciel Handlowy ds. RT? Chodzi mi dokładnie jaka podstawa i premia??
1
obserwator 2016-07-23 19:29
Hej moni przynajmniej nie wazelinuj i tak Ci nikt za to nie zapłaci
chyba że to TY z transportu i tak chwalisz rodzinna firmę.
Dyrekcja logistyki już dawno do wymiany już nie wspomnę o kierownictwie magazynu
mąż , żona , szwagier i na dodatek teściu nic dodać nic ująć??????
Topex to kmpletne DNO!!!!!!!!!!!!!
1
poz 2016-08-17 21:44
Ponawiam pytanie poprzednika. Czy łaskawie ktoś odpowie?
magazynier 2016-08-19 11:43
Jestem aktualnym pracownikiem Topexu. W każdej wypowiedzi jest trochę prawdy: umowy o pracę, po mniej więcej roku pracy na zlecenie, zarobki- 2000 zł netto zlecenie, 2500 netto umowa o pracę.
Dosyć wysokie jak na rynkowe stawki. Praca przez agencję pracy tymczasowej, wypłaty co miesiąc punktualnie.
Kierownictwo ogółem pomocne.
Szanse rozwoju? możliwość przejścia z magazynu do serwisu elektronarzędzi, marketingu itd.
Praca na magazynie jak każda inna, duża automatyzacja.
Zatrudnienie głównie po znajomości.
Polecam dla młodych osób gdyż pracy jest sporo i wymaga dobrej kondycji fizycznej.
Dobra lokalizacja magazynu
Ferdek 2016-08-20 17:21
Kiepsko to wygląda. Nikt ich towaru już nie chce. Zarządza firmą stróż żyrandola otoczony przez wazeliniarzy. Kierunek rozwoju firmy nie jest znany. Znany jest kierunek podążania firmy - goni z zadyszką konkurencje, ale tą mierną. Kres życia tej firmy szacuję na 4-7 lat - przy obecnym prezesie, który nie ma pomysłu na jej rozwój. Firma jest duża hurtownia narzędzi bez przyszłości.
8
Ferdek 2016-08-20 21:29
Jak to tam było juz nikt nie pamięta ... Ale lepiej poszukać lepszego pracodawcę, takiego z przyszłością.
1
jatoja 2016-09-26 18:22
bzdura
usta 2016-09-26 22:51
Wydaje mi się @f7h9k, że i tak najlepiej znaleźć zatrudnienie u nich i wtedy można się przekonać o prawdziwości niektórych komentarzy. W końcu ważna jest atmosfera jaka panuje w firmie, bo wtedy od razu milej wypełnia sie swoje obowiązki pracownicze.
1
Agnieszka 2017-03-02 09:39
A jak TOPEX, Sp. Z.O.O prosperuje w 2017 roku? :) Jakieś opinie?
Marcin 2017-03-15 15:30
Ruszyła rekrutacja do gtx service na technika niech kto aplikuje zastanowi sie dwa razy
Marcin 2017-03-15 15:31
Ruszyła rekrutacja do gtx service na technika niech kto aplikuje zastanowi sie dwa razy
Agnieszka 2017-03-15 15:42
@Marcin, dlaczego? Powiesz coś więcej?
Marcin 2017-03-20 23:23
Agnieszka ludzie z tamtą uciekają nie bez powodu. Amatorka a nie prawdziwy serwis odmalowanie ścian i powieszenie loga niestety nie wystarcza. Pensję niby teraz podwyższyli ale dla wybranych co niby jakaś wymyśloną normę robią .
1
Agnieszka 2017-03-21 10:30
@Marcin, a co możesz powiedzieć o plusach pracy w TOPEX, Sp. Z.O.O?
Marcin 2017-03-21 23:41
Wypłata na czas
Marcin 2017-03-21 23:46
A nie napisałem to nie chodzi o topex tylko o GTX Service
Zainteresowany 2017-04-13 09:55
Witam wszystkich.
Interesuję się Topexem jako potencjalnym pracodawcą, ale mając styczność z powyższymi komentarzami mam nieodparte wrażenie, że w większości spisały je osoby mające jakiś żal wynikający z czyichś koligacji rodzinnych, geologii (było dużo mowy o dnie...) i innych pomniejszych trywialnych spraw. Dlatego też mam nadzieję, że znajdzie się tu ktoś kto mógłby napisać mi prosto, ale jednoznacznie i rzetelnie nieco o:

- kulturze organizacyjnej
- skuteczności zarządzania
- objętości i skomplikowaniu procedur wewnętrznych
- kooperacji wewnętrznej
- atmosfery w pracy
- stabilizacji zawodowej (przede wszystkim biurowych, innych niż magazynowe/logistyczne/techniczne)
- możliwość rozwoju (szkolenia, możliwość uczestniczenia w wybranych przez siebie wydarzeniach)
- dostęp do wiedzy i standardów (zakup lub już posiadane wersje różnych dokumentów i publikacji)
- nastawienie spółki na zmiany, rozwój, świadomość potrzeb itp.
- benefitów finansowych i pozafinansowych (przede wszystkim opieka medyczna).

Czytając komentarze, nawet te bardziej emocjonalne, zauważyłem, że firma mogła w swojej działalności pójść w kierunku mniej pozytywnym dla pracowników. Pojawiły się wzmianki o zwolnieniach, ale też i podwyżkach, więc istnieje wzajemny dyskurs. Proszę o jakieś solidniejsze info. Pomijam stawki, ponieważ o stawkach dyskutuje się na rozmowach kwalifikacyjnych i jest to sprawa mocno indywidualna.

I niech ktoś odpowie tym biednym handlowcom jak wygląda sytuacja z dostępem do narzędzi pracy oraz jej warunkami, w tym finansowymi, bo są ciekawi, a ludzie widzą tylko szubek swojego konta ;)
Agnieszka 2017-04-13 10:02
@Zainteresowany, którym stanowiskiem jesteś zainteresowany?
Zainteresowany 2017-04-20 14:53
W tym przypadku nie będę ujawniać, ponieważ moje zapytanie na tej stronie ma charakter typowo nieformalny, a nie chciałbym, aby to zostało źle odebrane ze strony osoby ze Spółki, jeśli tu zajrzy (w końcu różnie bywa).

Najgorzej, że nikt nie chce odpowiedzieć ;)
Agnieszka 2017-05-16 10:24
@Zainteresowany rozumiem. Jest to jednak ważna informacja, ponieważ ogólne warunki pracy oraz m.in. atmosfera, o którą pytasz jest najczęściej zależna od obejmowanego działu.
Zainteresowany 2017-05-16 15:35
Polemizowałbym. Firma akurat jest dość homogeniczna, o niskim rozproszeniu geograficznym oraz stosunkowo małą liczbą pracowników.

Ale i tak nikt do tej pory nie dał odpowiedzi ;)
Zostaw swoją opinię o TOPEX, Sp. Z.O.O - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOPEX, Sp. Z.O.O