Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o TOPEX, Sp. Z.O.O

Pracowałeś w firmie TOPEX, Sp. Z.O.O i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
- 2013-10-08 12:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, a na jakie zarobki mogą u was liczyć PH
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2013-10-12 19:06:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
poczekajcie jeszcze trochę a zobaczycie co znaczy umowa o pracę w śmiesznej GRUPIE TOPEX bo dla mnie nic z dnia na dzień mogą cię wywalić a [usunięte przez moderatora] magazynu to marionetka [usunięte przez moderatora] któremu mam nadzieję że też się noga niedługo powinie
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-10-17 20:12:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (10)
Jak w każdej firmie są różni ludzie, zależy w jakim dziale i na kogo się trafi.
zdjecie uzytkownika
. - 2013-11-25 23:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracodawca godny polecenia.!
zdjecie uzytkownika
Tina - 2014-01-16 15:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2013-07-27 10:47:19]:
Guzik prawda ... ja awansowałam w Topex po 6 mc pracy i wcale nie miałam układów. Przyjechałam zupełnie z innego miasta i byłam rekrutowana przez firmę zewnętrzną. Jak ktoś nie chce albo nie umie awansować to niech nie zwala na firmę albo niech zmieni pracę!
zdjecie uzytkownika
kodak - 2014-06-26 23:17:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tina - 2014-01-16 15:08:20]:
ale nadal pracujesz właśnie tutaj w Topexie? czy Twoją przygoda z nimi już niestety się skończyła ?
zdjecie uzytkownika
ambitny - 2014-08-28 20:31:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jakie auto ma PH (jaka marka, osobowe czy wan?), jakie zarobki?
zdjecie uzytkownika
on - 2014-10-09 12:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Polecacie TOPEX? Moze chociaz macie informacje, czy maja biuro w Warszawie? Nie wiem, czy warto tam aplikowac? Slyszalem, ze jest mozliwosc szybkiego awansu, jesli sie nie mijasz od pracy i wykazujesz duzo checi. Wiem, ze zaraz uslysze, ze "to wszedzie tak jest", ale wlasnie nie koniecznie, dlatego dajcie jakies info
zdjecie uzytkownika
on - 2014-10-28 18:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"W Grupie Topex uważamy, że podstawą efektywnej pracy i zaangażowania jest dobra atmosfera i wsparcie współpracowników. Wierzymy, że pożądane efekty możemy osiągnąć wyłącznie pracując jako zespół, szanując się nawzajem i dokonując odpowiedzialnych wyborów" Potwierdzacie to, co jest napisane na głównej stronie?
zdjecie uzytkownika
edek - 2014-11-12 14:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, te hasła brzmią tak strasznie banalnie, wręcz sztampowo.. i nie wiem czy to prawda czy nie, ale wiem jedno - nie budzą one we mnie pozytywnych uczuć czy zaufania. w ogóle byłoby dobrze, gdyby firma chciała zmienić odrobinę swoją stronę internetową, bo i mało na niej się dzieje i grafikę mogliby poprawić też.
zdjecie uzytkownika
kodak - 2014-12-09 04:48:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kto jak tam same głąby a zarządza nimi nie lepszy dyr.logistyki,który patrzy jakby tu jeszcze zakombinować
zdjecie uzytkownika
suzi - 2015-01-11 15:13:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kodak - 2014-12-09 04:48:34]:
gdyby to były same głąby to siedziały by teraz w domu i nic nie robiły , a tak to przynajmniej starają się swojemu życiu jakoś dopomóc. Wśród moich znajomych Topex ma całkiem dobrą renomę. Zastanawiałem się sam nad pracą tutaj, ale najpierw potrzebuję informacji choćby o tym na jaką kasę można tu liczyć?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-12 18:23:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
To wszystko jest zależne od stanowiska.Jeśli chodzi o ludzi z magazynu to każdy ma inną wdl. zaslug....Co konkretnie Cię interesuje?
Jeśli chodzi o opinie tu to fakt jest że są podzielone jak w kazdej firmie znajdzie sie nie jedna osoba której "cos" nie pasuje...

pozdrawiam.
Aktualny zadowolony pracownik
zdjecie uzytkownika
hura - 2015-01-25 21:03:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szukam pracy i nie wiem jak mam postrzegać tą firmę, wysyłać CV czy też nie....Jak jest na dzień dzisiejszy,jak można opisać atmosferę pracy w firmie i jak wyglada sprawa związana z rozmową kwalifikacyjną czy istnieje wspolpraca solidna pomiedzy pracownikem a pracodawca i wspolpracownikami mozna liczyc na pomoc dziekuje
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-02-09 14:55:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi chodzi najbardziej o dział logistyki u nich, jak sprawa wygląda w tym temecie ktoś wie? intereują mnie przede wszystkim zarobki i co taka osoba miałaby robić czyli jakieś obowiązki już onkretne, które jakoś trzeba wypracować, to bym już wybadał co robiłem, na czym się znam, a na czym nie i ocenię czy warto w ogóle wysyłać im moje CV.
zdjecie uzytkownika
======-===Tom - 2015-02-23 18:26:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hello, czy może ktoś skomentować swoje miejsce pracy ( TOPEX, Sp. Z.O.O) ? Interesują mnie zarobki, bo w obecnej pracy nie mogę liczyć na wiele a rodzina mi się powiększa. Nowa praca najczęściej wiąże się z ciekawymi wyzwaniami, wyższym wynagrodzeniem i bardziej prestiżowym stanowiskiem. Na co moge więc liczyć w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-23 23:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Proszę o bardziej szczegółowe dane.O jakie stanowisko chciałbyś się ubiegać,jakie masz wykształcenie itd.
Jeśli chodzi o prace na magazynie jako pracownik " fizyczny" to mogę udzielić Ci więcej informacji.
Praca zmianowa,zarobki od 2000 tysięcy do 2500 to góra....umowa albo przez Firmę Grupa topex( stała pensja, stała umowa na minimum 5 lat bez żadnych umowy zlecenia chyba ze będziesz chciał pracować w soboty i niedziele) lub umowa przez agencję pracy ( najniższa krajowa + reszta na umowę zlecenie)
zdjecie uzytkownika
hura - 2015-02-24 18:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
2000- 2500 co to za śmieszna kwota wsadż sobie taką pensję w buty
niby Warszawa a płacą jak za zbieranie ziemniaków,w ochronie zarabiają więcej
a tylko śpią,TOPEX schodzi na psy i wcale mnie to nie dziwi z taką logistyką
zdjecie uzytkownika
ewka - 2015-03-20 10:18:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
a czy na pakowaniu nadal pracuje taka wieśniara karolina czy ewelina już nie pamiętam, taka niska chuda mocno szczurowata ;D ?
zdjecie uzytkownika
bart - 2015-03-23 23:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ciekawa to firma, która zwalnia ludzi po wielu latach pracy i wszyscy udają, że nic się nie stanęło - to trochę jak w polskiej piłce, podobieństwo poziomów
Naprawdę nie czujecie niesmaku?

Śmieszna to firma, w której prym wiodą ludzie odkrywający po raz drugi marki dawno już odkryte - i nikt nie widzi, że tego człowieka nie firma interesuje, a tylko budowanie własnego CV
Aż takie zaćmienie Was dopadło?

Smutne to, bo Właściciele firmy zawsze byli ludźmi na poziomie, szkoda, że tak wielką swobodę dali krótkim korpoludkom, gładkoustym karmicielom agencji

A Wam? Co Wam może zrobić korpoludek?
Zabrać może tylko tyle, ile sami oddacie
zdjecie uzytkownika
raper - 2015-03-24 07:38:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bart - 2015-03-23 23:36:10]:
To jest szok i niedowierzanie, bo chyba wiem o kim mowisz... tez mnie zatkalo, nie tylko mnie...jest to zalosne, ciekawe jak dlugo wlasciciele pozwola na takie zarzadzanie...
zdjecie uzytkownika
wroc - 2015-03-27 21:10:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [raper - 2015-03-24 07:38:30]:
Tak długo jak cyfra się będzie zgadzać, skąd mają wiedzieć, że Topex już nie ustawia rynku tylko kopiuje Profix i Yato?

Skąd mają wiedzieć przecież rozdmuchany marketing nawet bąka nie puści bez agencji a jak już puszcza to tylko w formie prezentacji ppt

A że bąki są kosztowne to i marże coraz mniejsze, zawsze można trzepnąć śpiewkę o konkurencji, kryzysie, itd
zdjecie uzytkownika
Pssst - 2015-04-20 15:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nadal pracuje szczurowata;) kojarzę takową z widzenia. Łyka każdą ściemę jak pelikan i rozdmuchuje po wszystkich z którymi rozmawia...

Co do firmy to oczywiście, że schodzi na psy...
Zwalniają pracowników z umowami po to aby zatrudnić za miesiąc Ukraińców z agencji za 8zł/h...

Ludzie poważni i myślący logicznie coraz to bardziej czują się nie szanowani.

Nie wspomnę już nawet o kadrze kierowniczej. Ręka rękę myje... Poza tym to wiadomo... interes rodzinny. Nie muszę tłumaczyć o co chodzi. Układy i układziki. Kierownik magazynu wraz ze swoim szwagrem kierownikiem zmiany.
Słabo to wygląda jeśli chodzi ogólnie o uczciwość.

Co do pensji to nie powala. Dyrekcja uważa tą firmę za jedną z większych w Europie a płacą jak w lidze magazynków spożywczych...
Za to samochodów służbowych nie brakuje. Wiadomo że utrzymanie i tankowanie na koszt firmy.

Znajomemu pracy raczej bym tu nie załatwił. A na pewno nie w tym momencie. Kiedyś owszem. Było lepiej. No i może coś się jeszcze zmieni.
zdjecie uzytkownika
berjut - 2015-06-30 16:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś jeszcze potwierdzić, to, że zwalniają ludzi i w ich miejsca zatrudniają innych za stawki rzedu 8 złotych na godzinę. Ja rozumiem pewną potrzeba oszczędności, szukanie różnych rozwiązań, ale jednak po topex się tego zupełnie nie spodziewałem. Zwłaszcza, że ich produkty ciesza się sporym uznaniem.
zdjecie uzytkownika
andy - 2015-07-25 22:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To są same bzdury ,brednie Pan kierownik magazynu Pan logistyk Pan (usunięte przez administratora)to ludzie bardzo w porządku.Warunki pracy są dobre rzadko są tu zwolnienia chyba że z przyczyn pracownika zarobki nie najgorsze
zdjecie uzytkownika
maguś - 2015-07-30 19:53:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo, jak pracownikowi nie chce się pracować, albo znalazł jakąś lepszą pracę to się zwolni, nikt nie mówił , że Topex ma najlepsze warunki, ale te warunki nie są złe, to na pewno należy podkreślić, jeśli zaś chodzi o samą pracę, to nie należy ona do złych, nikt nie narzuca tu swojego zdania i spokojnie można pracować.
zdjecie uzytkownika
psstek - 2015-08-01 10:34:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [andy - 2015-07-25 22:14:29]:
człowieku gzie ty się uchowałeś taki naiwny i komu chcesz się podlizać????wiadomo przecież że dyro z kierownikiem magazynu to jedna lega ręka rękę myje a sam kierownik się obstawił tak rodzinką (szwagier - kier.zmiany a żona w transporcie pod odpowiednią opieką)normalnie firma rodzinna i kto im podskoczy jak prezesi się nie interesują losem zwykłych pracowników i mają ich gdzieś a to co wyprawiają i na co sobie pozwala logistyk z pracownikami(starych dobrych pracowników ze stałą umową przenosi na umowy śmieciowe agencyjne )to się w głowie nie mieści, nic dziwnego że przychodzą ukraińcy za 8zeta
zdjecie uzytkownika
babadok - 2015-08-07 11:17:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, potrzebuje zasiegnac infromacji o pracy PH ds RT, na jaka podstawe mozna liczyc, jakies sa narzedzia, czy pracodawca daje samochod? bo nigdzie nie moge znalezc info na ten temat a zostalem zaproszony na rozmowe o pracy i nie wiem czy warto tracic kase na paliwo pzdr
zdjecie uzytkownika
kodak - 2015-08-30 04:04:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy więcej nie zacznę pracy w firmie tylko po tym jak została mi ona zarekomendowana przez jednego ze znajomych. Tak miałem w poprzedniej firmie. Te z kolei sam sprawdziłem w kilku źródłach i się nie przeliczyłem. Dlatego też sam mogę Topexa polecać. Mają do zaproponowania obecnie pracę jako PH .
zdjecie uzytkownika
tapek - 2015-11-04 20:56:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do pracowników obecnych... czy w Topeksie dają opiekę medyczną typu luxmed, medicower? czy jest karta multisport?
zdjecie uzytkownika
makayla - 2015-11-05 00:54:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@kodak - ja również słyszałem, że bardzo jest polecane zatrudnienie u nich, więc wcale się nie dziwie Twojej opinii. Kiedyś to mieli oferty pracy na przedstawicieli handlowych, kupców czy młodszych menedżerów marki. Ktoś napisał, że zarobki nie sa najgorsze, to prawda, a atmosfera ulega poprawie, ale czy wypłata jest o czasie? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
cary - 2016-01-16 04:24:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wypłaty są o czasie, nie musisz się o to martwić kochana :) a teraz poszukują do pracy dyspozytora i przedstawiciela handlowego, jak masz ochotę to startuj, bo dają dobre narzędzia dodatkowe i chyba można liczyć na auto
zdjecie uzytkownika
grzybek - 2016-01-18 12:22:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@cary to oczywiste że jak wisi oferta zatrudnienia na przedstawiciela handlowego na całe zachodniopomorskie to naturalnym jest że oferują samochód pracownikom
zdjecie uzytkownika
moloko - 2016-01-20 12:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety @grzybek nie we wszystkich firmach jest to naturalne, na szczęście w topexie wiedzą że jak zadbają o komfort podróży pracownika to zwróci się to w dobrych wynikach sprzedaży.
zdjecie uzytkownika
Wigo - 2016-01-22 13:26:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No może i nie we wszystkich @moloko ale jednak przyjęte jest, że przedstawiciel handlowy dostaje samochód służbowy. Tutaj tylko kwestia taka czy będzie to jakis zabytek czy może też auto, które jeździ. No i z tego co mi wiaodmo samochody dla ph w Topexie są bardzo dobre i nowe. No w sumie się nie dziwię, bo kto by chciał robić interesy z kimś, kto przyjechał na spotkanie np. maluchem.
zdjecie uzytkownika
toawir - 2016-01-24 13:44:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@moloko, tutaj nie chodzi o komfort podróży, to normalne narzędzie pracy dl przedstawiciela handlowego i tyle. Jak patrze teraz na ogłoszenie, to jest także telefon. Wynagrodzenie tutaj jednak opiera sie głównie na prowizji.
zdjecie uzytkownika
norg - 2016-01-26 14:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak inaczej przedstawiciele mieliby być motywowani do pracy toawir? Narzędzia topexu są w miarę dobrej jakości także coś zawsze się ukręci, a jak ktoś już ma gadane to problemów na pewno nie będzie. Dodatkowym plusem jest niezła atmosfera.
zdjecie uzytkownika
krystian - 2016-02-08 10:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Chciałbym zapytać na jaką pensje mogą liczyć przedstawiciele handlowi w firmie Topex podstawa + prowizja oraz ogólnie o warunki pracy ponieważ widzę że jest kilka ofert
Z góry dzięki
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
areczek - 2016-02-08 11:25:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ooo ciekawe, nie wiedziałem, że Topex poszukuje pracowników. Tu kiedyś wrzucali swoje oferty, ale jak widać, wszystkie poznikały, może na innym forum takie znalazłeś. Słyszałem, że Topex to porządna i godna polecenia firma.
zdjecie uzytkownika
geniusz - 2016-02-15 19:56:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [areczek - 2016-02-08 11:25:43]:
niestety areczek masz poważną wadę słuchu bo Topex to już zupełne DNO!!!!
zdjecie uzytkownika
norbert - 2016-02-15 20:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tym słuchem to nie nam oceniać, ale opinie bywają różne kolego ;) Ja nie mam zdania, ale czekam na oferty, słyszałem, że warunki są "godne", więc chętnie zerknę
zdjecie uzytkownika
geniusz - 2016-02-16 17:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [norbert - 2016-02-15 20:04:48]:
dno,dno i jeszcze raz dno
zdjecie uzytkownika
Mnie - 2016-02-17 20:16:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JEszcze chyba w grudniu wysyłałem CV na stanowisko Przedstawiciel Handlowy ds. Rynku Nowoczesnego i odpowiedzili mi jakiś czas temu czy wiecie jak wygląda rozmowa?
zdjecie uzytkownika
bydło - 2016-02-21 21:18:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dyskusja wspólpracowników goworku w tym watku jest tak płaska jak uliczny chodnik. Żenujący wątek o samochodzie służbowym i telefonie. To poziom nawet nie gimnazjum, ale specjalnej podstawówki dla mutantów z trocinami zamiast mózgów. Czy wy macie w gowork kogoś, kto opiniuje teksty które piszecie? Przecież takie bzdury bija w dobre imie tego serwisu... Chyba, że gowork to serwis dla przyszłych błaznów w cyrkach, kadłubków i bab z wąsami w klatce? Słowo "żenada" nie dość właściwie okresla zawartość serwisu pisaną przez "twórców kontentu".
Handlowiec w Topexie nie jeżdzi samochodem - ma zniżkę na PKP, PKS i kartę do automatu telefonicznego. Na poczcie korzysta z faksu, teleksu i wysyła telegramy do klientów. Także jezeli lubicie jeżdzić pociągiem i autobusem do klientów to ta praca jest dla was. Jest za to opieka medyczna w firmie - co prawda z zakładzie weterynaryjnym ale dobre i to. Inni nie maja wcale i muszą się zapisywać na 2025 rok do specjalisty. Multisport jest za to na magazynie - jak ktoś ma jeszczę siłę poćwiczyć po całym dniu w pociągu to wpada na magazyn a tam drabiny, towar w siatkach foliowych i workach trzeba trochę poskakać.
zdjecie uzytkownika
Don - 2016-02-22 11:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dołączam się do pytania @mnie czy ktoś opisze krok po kroku jak tutaj mają się sprawy rekrutacji, zwłaszcza ile ona trwa w tygodniach, czy oddzwaniają później i w ogóle?
zdjecie uzytkownika
bydło - 2016-02-28 14:22:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Don - 2016-02-22 11:10:14]:
Sprawy rekrutacji maja się tak jak są opisane na stronie firmy - wystarczy przeczytać - jest dokładnie napisane. Niestety niezbędną umiejętnością u potencjalnych pracowników jest sprawne wyszukiwanie informacji w sieci.
zdjecie uzytkownika
viol1 - 2016-02-29 14:25:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co za agresja @bydło wiesz na stronie może byc napisanie dużo rzeczy szczególnie ujętych w bardzo Okrągłe zdania przez co nie wiesz po przeczytaniu..NIC, ludzie pomagajmy sobie a nie hejtujmy!!
zdjecie uzytkownika
bydło - 2016-03-05 23:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [viol1 - 2016-02-29 14:25:48]:
akurat tam jest tak napisane jak w rzeczywistości - o wyszukiwaniu informacji w internecie też
zdjecie uzytkownika
viol1 - 2016-03-06 08:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o nie można tak od razu? np. napisać, że proces rekrutacji wygląda dokładnie tak samo jak jest opisane jestem troche w branzy i wiem, że czasem firmy zamieszczają coś na stronie a poźniej 80% jest inaczej
zdjecie uzytkownika
nik - 2016-04-06 12:33:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
viol1, dlatego dla własnej ciekawości warto wziąć udział w nadchodzących rekrutacjach. Bardziej problem polega na tym, że nikt nie wie kiedy one nastąpią.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie TOPEX, Sp. Z.O.O!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOPEX, Sp. Z.O.O
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert