brak logo

TOPEX, Sp. Z.O.O

Warszawa

Opinie o TOPEX, Sp. Z.O.O

======-===Tom 2015-02-23 18:26:24
hello, czy może ktoś skomentować swoje miejsce pracy ( TOPEX, Sp. Z.O.O) ? Interesują mnie zarobki, bo w obecnej pracy nie mogę liczyć na wiele a rodzina mi się powiększa. Nowa praca najczęściej wiąże się z ciekawymi wyzwaniami, wyższym wynagrodzeniem i bardziej prestiżowym stanowiskiem. Na co moge więc liczyć w tej firmie?
2
pracownik 2015-02-23 23:34:54
Witam. Proszę o bardziej szczegółowe dane.O jakie stanowisko chciałbyś się ubiegać,jakie masz wykształcenie itd.
Jeśli chodzi o prace na magazynie jako pracownik " fizyczny" to mogę udzielić Ci więcej informacji.
Praca zmianowa,zarobki od 2000 tysięcy do 2500 to góra....umowa albo przez Firmę Grupa topex( stała pensja, stała umowa na minimum 5 lat bez żadnych umowy zlecenia chyba ze będziesz chciał pracować w soboty i niedziele) lub umowa przez agencję pracy ( najniższa krajowa + reszta na umowę zlecenie)
hura 2015-02-24 18:58:48
2000- 2500 co to za śmieszna kwota wsadż sobie taką pensję w buty
niby Warszawa a płacą jak za zbieranie ziemniaków,w ochronie zarabiają więcej
a tylko śpią,TOPEX schodzi na psy i wcale mnie to nie dziwi z taką logistyką
1
ewka 2015-03-20 10:18:54
a czy na pakowaniu nadal pracuje taka wieśniara karolina czy ewelina już nie pamiętam, taka niska chuda mocno szczurowata ;D ?
3
bart 2015-03-23 23:36:10
Ciekawa to firma, która zwalnia ludzi po wielu latach pracy i wszyscy udają, że nic się nie stanęło - to trochę jak w polskiej piłce, podobieństwo poziomów
Naprawdę nie czujecie niesmaku?

Śmieszna to firma, w której prym wiodą ludzie odkrywający po raz drugi marki dawno już odkryte - i nikt nie widzi, że tego człowieka nie firma interesuje, a tylko budowanie własnego CV
Aż takie zaćmienie Was dopadło?

Smutne to, bo Właściciele firmy zawsze byli ludźmi na poziomie, szkoda, że tak wielką swobodę dali krótkim korpoludkom, gładkoustym karmicielom agencji

A Wam? Co Wam może zrobić korpoludek?
Zabrać może tylko tyle, ile sami oddacie
3
raper 2015-03-24 07:38:30
To jest szok i niedowierzanie, bo chyba wiem o kim mowisz... tez mnie zatkalo, nie tylko mnie...jest to zalosne, ciekawe jak dlugo wlasciciele pozwola na takie zarzadzanie...
1
wroc 2015-03-27 21:10:57
Tak długo jak cyfra się będzie zgadzać, skąd mają wiedzieć, że Topex już nie ustawia rynku tylko kopiuje Profix i Yato?

Skąd mają wiedzieć przecież rozdmuchany marketing nawet bąka nie puści bez agencji a jak już puszcza to tylko w formie prezentacji ppt

A że bąki są kosztowne to i marże coraz mniejsze, zawsze można trzepnąć śpiewkę o konkurencji, kryzysie, itd
2
Pssst 2015-04-20 15:41:12
Nadal pracuje szczurowata;) kojarzę takową z widzenia. Łyka każdą ściemę jak pelikan i rozdmuchuje po wszystkich z którymi rozmawia...

Co do firmy to oczywiście, że schodzi na psy...
Zwalniają pracowników z umowami po to aby zatrudnić za miesiąc Ukraińców z agencji za 8zł/h...

Ludzie poważni i myślący logicznie coraz to bardziej czują się nie szanowani.

Nie wspomnę już nawet o kadrze kierowniczej. Ręka rękę myje... Poza tym to wiadomo... interes rodzinny. Nie muszę tłumaczyć o co chodzi. Układy i układziki. Kierownik magazynu wraz ze swoim szwagrem kierownikiem zmiany.
Słabo to wygląda jeśli chodzi ogólnie o uczciwość.

Co do pensji to nie powala. Dyrekcja uważa tą firmę za jedną z większych w Europie a płacą jak w lidze magazynków spożywczych...
Za to samochodów służbowych nie brakuje. Wiadomo że utrzymanie i tankowanie na koszt firmy.

Znajomemu pracy raczej bym tu nie załatwił. A na pewno nie w tym momencie. Kiedyś owszem. Było lepiej. No i może coś się jeszcze zmieni.
3
berjut 2015-06-30 16:15:19
Może ktoś jeszcze potwierdzić, to, że zwalniają ludzi i w ich miejsca zatrudniają innych za stawki rzedu 8 złotych na godzinę. Ja rozumiem pewną potrzeba oszczędności, szukanie różnych rozwiązań, ale jednak po topex się tego zupełnie nie spodziewałem. Zwłaszcza, że ich produkty ciesza się sporym uznaniem.
andy 2015-07-25 22:14:29
To są same bzdury ,brednie Pan kierownik magazynu Pan logistyk Pan (usunięte przez administratora)to ludzie bardzo w porządku.Warunki pracy są dobre rzadko są tu zwolnienia chyba że z przyczyn pracownika zarobki nie najgorsze
maguś 2015-07-30 19:53:29
Wiadomo, jak pracownikowi nie chce się pracować, albo znalazł jakąś lepszą pracę to się zwolni, nikt nie mówił , że Topex ma najlepsze warunki, ale te warunki nie są złe, to na pewno należy podkreślić, jeśli zaś chodzi o samą pracę, to nie należy ona do złych, nikt nie narzuca tu swojego zdania i spokojnie można pracować.
psstek 2015-08-01 10:34:32
człowieku gzie ty się uchowałeś taki naiwny i komu chcesz się podlizać????wiadomo przecież że dyro z kierownikiem magazynu to jedna lega ręka rękę myje a sam kierownik się obstawił tak rodzinką (szwagier - kier.zmiany a żona w transporcie pod odpowiednią opieką)normalnie firma rodzinna i kto im podskoczy jak prezesi się nie interesują losem zwykłych pracowników i mają ich gdzieś a to co wyprawiają i na co sobie pozwala logistyk z pracownikami(starych dobrych pracowników ze stałą umową przenosi na umowy śmieciowe agencyjne )to się w głowie nie mieści, nic dziwnego że przychodzą ukraińcy za 8zeta
babadok 2015-08-07 11:17:33
Witam, potrzebuje zasiegnac infromacji o pracy PH ds RT, na jaka podstawe mozna liczyc, jakies sa narzedzia, czy pracodawca daje samochod? bo nigdzie nie moge znalezc info na ten temat a zostalem zaproszony na rozmowe o pracy i nie wiem czy warto tracic kase na paliwo pzdr
kodak 2015-08-30 04:04:23
Nigdy więcej nie zacznę pracy w firmie tylko po tym jak została mi ona zarekomendowana przez jednego ze znajomych. Tak miałem w poprzedniej firmie. Te z kolei sam sprawdziłem w kilku źródłach i się nie przeliczyłem. Dlatego też sam mogę Topexa polecać. Mają do zaproponowania obecnie pracę jako PH .
tapek 2015-11-04 20:56:40
Mam pytanie do pracowników obecnych... czy w Topeksie dają opiekę medyczną typu luxmed, medicower? czy jest karta multisport?
makayla 2015-11-05 00:54:33
@kodak - ja również słyszałem, że bardzo jest polecane zatrudnienie u nich, więc wcale się nie dziwie Twojej opinii. Kiedyś to mieli oferty pracy na przedstawicieli handlowych, kupców czy młodszych menedżerów marki. Ktoś napisał, że zarobki nie sa najgorsze, to prawda, a atmosfera ulega poprawie, ale czy wypłata jest o czasie? Pozdrawiam
1
cary 2016-01-16 04:24:49
wypłaty są o czasie, nie musisz się o to martwić kochana :) a teraz poszukują do pracy dyspozytora i przedstawiciela handlowego, jak masz ochotę to startuj, bo dają dobre narzędzia dodatkowe i chyba można liczyć na auto
grzybek 2016-01-18 12:22:13
@cary to oczywiste że jak wisi oferta zatrudnienia na przedstawiciela handlowego na całe zachodniopomorskie to naturalnym jest że oferują samochód pracownikom
moloko 2016-01-20 12:25:59
niestety @grzybek nie we wszystkich firmach jest to naturalne, na szczęście w topexie wiedzą że jak zadbają o komfort podróży pracownika to zwróci się to w dobrych wynikach sprzedaży.
Wigo 2016-01-22 13:26:48
No może i nie we wszystkich @moloko ale jednak przyjęte jest, że przedstawiciel handlowy dostaje samochód służbowy. Tutaj tylko kwestia taka czy będzie to jakis zabytek czy może też auto, które jeździ. No i z tego co mi wiaodmo samochody dla ph w Topexie są bardzo dobre i nowe. No w sumie się nie dziwię, bo kto by chciał robić interesy z kimś, kto przyjechał na spotkanie np. maluchem.
toawir 2016-01-24 13:44:27
@moloko, tutaj nie chodzi o komfort podróży, to normalne narzędzie pracy dl przedstawiciela handlowego i tyle. Jak patrze teraz na ogłoszenie, to jest także telefon. Wynagrodzenie tutaj jednak opiera sie głównie na prowizji.
norg 2016-01-26 14:30:18
Jak inaczej przedstawiciele mieliby być motywowani do pracy toawir? Narzędzia topexu są w miarę dobrej jakości także coś zawsze się ukręci, a jak ktoś już ma gadane to problemów na pewno nie będzie. Dodatkowym plusem jest niezła atmosfera.
krystian 2016-02-08 10:29:07
Witam,
Chciałbym zapytać na jaką pensje mogą liczyć przedstawiciele handlowi w firmie Topex podstawa + prowizja oraz ogólnie o warunki pracy ponieważ widzę że jest kilka ofert
Z góry dzięki
Pozdrawiam
1
areczek 2016-02-08 11:25:43
ooo ciekawe, nie wiedziałem, że Topex poszukuje pracowników. Tu kiedyś wrzucali swoje oferty, ale jak widać, wszystkie poznikały, może na innym forum takie znalazłeś. Słyszałem, że Topex to porządna i godna polecenia firma.
geniusz 2016-02-15 19:56:58
niestety areczek masz poważną wadę słuchu bo Topex to już zupełne DNO!!!!
norbert 2016-02-15 20:04:48
Z tym słuchem to nie nam oceniać, ale opinie bywają różne kolego ;) Ja nie mam zdania, ale czekam na oferty, słyszałem, że warunki są "godne", więc chętnie zerknę
geniusz 2016-02-16 17:31:58
dno,dno i jeszcze raz dno
Mnie 2016-02-17 20:16:13
JEszcze chyba w grudniu wysyłałem CV na stanowisko Przedstawiciel Handlowy ds. Rynku Nowoczesnego i odpowiedzili mi jakiś czas temu czy wiecie jak wygląda rozmowa?
bydło 2016-02-21 21:18:03
Dyskusja wspólpracowników goworku w tym watku jest tak płaska jak uliczny chodnik. Żenujący wątek o samochodzie służbowym i telefonie. To poziom nawet nie gimnazjum, ale specjalnej podstawówki dla mutantów z trocinami zamiast mózgów. Czy wy macie w gowork kogoś, kto opiniuje teksty które piszecie? Przecież takie bzdury bija w dobre imie tego serwisu... Chyba, że gowork to serwis dla przyszłych błaznów w cyrkach, kadłubków i bab z wąsami w klatce? Słowo "żenada" nie dość właściwie okresla zawartość serwisu pisaną przez "twórców kontentu".
Handlowiec w Topexie nie jeżdzi samochodem - ma zniżkę na PKP, PKS i kartę do automatu telefonicznego. Na poczcie korzysta z faksu, teleksu i wysyła telegramy do klientów. Także jezeli lubicie jeżdzić pociągiem i autobusem do klientów to ta praca jest dla was. Jest za to opieka medyczna w firmie - co prawda z zakładzie weterynaryjnym ale dobre i to. Inni nie maja wcale i muszą się zapisywać na 2025 rok do specjalisty. Multisport jest za to na magazynie - jak ktoś ma jeszczę siłę poćwiczyć po całym dniu w pociągu to wpada na magazyn a tam drabiny, towar w siatkach foliowych i workach trzeba trochę poskakać.
3
Don 2016-02-22 11:10:14
Dołączam się do pytania @mnie czy ktoś opisze krok po kroku jak tutaj mają się sprawy rekrutacji, zwłaszcza ile ona trwa w tygodniach, czy oddzwaniają później i w ogóle?
bydło 2016-02-28 14:22:45
Sprawy rekrutacji maja się tak jak są opisane na stronie firmy - wystarczy przeczytać - jest dokładnie napisane. Niestety niezbędną umiejętnością u potencjalnych pracowników jest sprawne wyszukiwanie informacji w sieci.
viol1 2016-02-29 14:25:48
co za agresja @bydło wiesz na stronie może byc napisanie dużo rzeczy szczególnie ujętych w bardzo Okrągłe zdania przez co nie wiesz po przeczytaniu..NIC, ludzie pomagajmy sobie a nie hejtujmy!!
bydło 2016-03-05 23:46:49
akurat tam jest tak napisane jak w rzeczywistości - o wyszukiwaniu informacji w internecie też
viol1 2016-03-06 08:08:50
o nie można tak od razu? np. napisać, że proces rekrutacji wygląda dokładnie tak samo jak jest opisane jestem troche w branzy i wiem, że czasem firmy zamieszczają coś na stronie a poźniej 80% jest inaczej
nik 2016-04-06 12:33:28
viol1, dlatego dla własnej ciekawości warto wziąć udział w nadchodzących rekrutacjach. Bardziej problem polega na tym, że nikt nie wie kiedy one nastąpią.
caryfit 2016-05-06 10:50:38
możliwe, że ruszy coś teraz od czerwca, bo teraz faktycznie nie ma nowych ofert
PH 2016-07-20 19:58:54
Witam orientuje się ktoś jakie warunki finansowe oferuje Topex na stanowisku Przedstawiciel Handlowy ds. RT? Chodzi mi dokładnie jaka podstawa i premia??
ruru 2016-07-20 20:01:22
e tam, na swojej stronie mają bardzo dużo ofert pracy kolego
PH 2016-07-21 16:20:20
Ponawiam pytanie . Orientuje się ktoś jakie warunki finansowe oferuje Topex na stanowisku Przedstawiciel Handlowy ds. RT? Chodzi mi dokładnie jaka podstawa i premia??
1
Moni 2016-07-21 20:31:57
Topex znam od lat, to doskonała firma, jedna z lepszych, ja polecam
obserwator 2016-07-23 19:29:14
Hej moni przynajmniej nie wazelinuj i tak Ci nikt za to nie zapłaci
chyba że to TY z transportu i tak chwalisz rodzinna firmę.
Dyrekcja logistyki już dawno do wymiany już nie wspomnę o kierownictwie magazynu
mąż , żona , szwagier i na dodatek teściu nic dodać nic ująć??????
Topex to kmpletne DNO!!!!!!!!!!!!!
Walkim 2016-07-23 19:48:18
Wiesz co, niech mówi co tylko chce, nie widzę w tym niczego złego, normalna sprawa przecież, moim zdaniem warto zająć się po prostu szukaniem pracy, Topex poszukuje, a praca jest świetna i dla wszystkich
poz 2016-08-17 21:44:38
Ponawiam pytanie poprzednika. Czy łaskawie ktoś odpowie?
rama n 2016-08-17 21:49:39
pytanie trochę poza tematem... skąd tyle rekrutacji rok temu? jakieś zwolnienia?
magazynier 2016-08-19 11:43:02
Jestem aktualnym pracownikiem Topexu. W każdej wypowiedzi jest trochę prawdy: umowy o pracę, po mniej więcej roku pracy na zlecenie, zarobki- 2000 zł netto zlecenie, 2500 netto umowa o pracę.
Dosyć wysokie jak na rynkowe stawki. Praca przez agencję pracy tymczasowej, wypłaty co miesiąc punktualnie.
Kierownictwo ogółem pomocne.
Szanse rozwoju? możliwość przejścia z magazynu do serwisu elektronarzędzi, marketingu itd.
Praca na magazynie jak każda inna, duża automatyzacja.
Zatrudnienie głównie po znajomości.
Polecam dla młodych osób gdyż pracy jest sporo i wymaga dobrej kondycji fizycznej.
Dobra lokalizacja magazynu
edek 2016-08-19 12:51:39
Przedstawiciel Handlowy ds. Rynku Nowoczesnego jest potrzebny i tutaj nawet dobrą akse można zarobić z tego co widze tak naparwde.. dajcie tylko znac jeszcze jak u nich to wygląda, bo jestem ciekawy organizacji firmy.
Ferdek 2016-08-20 17:21:43
Kiepsko to wygląda. Nikt ich towaru już nie chce. Zarządza firmą stróż żyrandola otoczony przez wazeliniarzy. Kierunek rozwoju firmy nie jest znany. Znany jest kierunek podążania firmy - goni z zadyszką konkurencje, ale tą mierną. Kres życia tej firmy szacuję na 4-7 lat - przy obecnym prezesie, który nie ma pomysłu na jej rozwój. Firma jest duża hurtownia narzędzi bez przyszłości.
g8nw3 2016-08-20 19:23:44
@ ferdek czyli hgeneralnie w twoim odczuciu nie wartr0o się tam zatrudniać, bo firma nie ma przyszłości. Dziwi mnei że jest taki prezes bez inicjatywy, czy pomysłu, ze właściciel zatrudnił taka osobę na tak powazne i bardzo odpowiedzialne stanowisko ?
Ferdek 2016-08-20 21:29:48
Jak to tam było juz nikt nie pamięta ... Ale lepiej poszukać lepszego pracodawcę, takiego z przyszłością.
f7h9k 2016-08-20 23:27:10
@ Ferdek - ale czego nie pamietają? Powiedz jak sie tam pracuje. Jesli masz jakieś ważne informacje, któe pomogą rozwiac ewentualne wątpliwości to warto sie nimi podzielić na tym forum tutaj .... :))
Zostaw swoją opinię o TOPEX, Sp. Z.O.O - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOPEX, Sp. Z.O.O