brak logo

TOPEX, Sp. Z.O.O

Warszawa

Opinie o TOPEX, Sp. Z.O.O

ewka 2015-03-20 10:18
a czy na pakowaniu nadal pracuje taka wieśniara karolina czy ewelina już nie pamiętam, taka niska chuda mocno szczurowata ;D ?
4
bart 2015-03-23 23:36
Ciekawa to firma, która zwalnia ludzi po wielu latach pracy i wszyscy udają, że nic się nie stanęło - to trochę jak w polskiej piłce, podobieństwo poziomów
Naprawdę nie czujecie niesmaku?

Śmieszna to firma, w której prym wiodą ludzie odkrywający po raz drugi marki dawno już odkryte - i nikt nie widzi, że tego człowieka nie firma interesuje, a tylko budowanie własnego CV
Aż takie zaćmienie Was dopadło?

Smutne to, bo Właściciele firmy zawsze byli ludźmi na poziomie, szkoda, że tak wielką swobodę dali krótkim korpoludkom, gładkoustym karmicielom agencji

A Wam? Co Wam może zrobić korpoludek?
Zabrać może tylko tyle, ile sami oddacie
6
raper 2015-03-24 07:38
To jest szok i niedowierzanie, bo chyba wiem o kim mowisz... tez mnie zatkalo, nie tylko mnie...jest to zalosne, ciekawe jak dlugo wlasciciele pozwola na takie zarzadzanie...
3
wroc 2015-03-27 21:10
Tak długo jak cyfra się będzie zgadzać, skąd mają wiedzieć, że Topex już nie ustawia rynku tylko kopiuje Profix i Yato?

Skąd mają wiedzieć przecież rozdmuchany marketing nawet bąka nie puści bez agencji a jak już puszcza to tylko w formie prezentacji ppt

A że bąki są kosztowne to i marże coraz mniejsze, zawsze można trzepnąć śpiewkę o konkurencji, kryzysie, itd
5
Pssst 2015-04-20 15:41
Nadal pracuje szczurowata;) kojarzę takową z widzenia. Łyka każdą ściemę jak pelikan i rozdmuchuje po wszystkich z którymi rozmawia...

Co do firmy to oczywiście, że schodzi na psy...
Zwalniają pracowników z umowami po to aby zatrudnić za miesiąc Ukraińców z agencji za 8zł/h...

Ludzie poważni i myślący logicznie coraz to bardziej czują się nie szanowani.

Nie wspomnę już nawet o kadrze kierowniczej. Ręka rękę myje... Poza tym to wiadomo... interes rodzinny. Nie muszę tłumaczyć o co chodzi. Układy i układziki. Kierownik magazynu wraz ze swoim szwagrem kierownikiem zmiany.
Słabo to wygląda jeśli chodzi ogólnie o uczciwość.

Co do pensji to nie powala. Dyrekcja uważa tą firmę za jedną z większych w Europie a płacą jak w lidze magazynków spożywczych...
Za to samochodów służbowych nie brakuje. Wiadomo że utrzymanie i tankowanie na koszt firmy.

Znajomemu pracy raczej bym tu nie załatwił. A na pewno nie w tym momencie. Kiedyś owszem. Było lepiej. No i może coś się jeszcze zmieni.
4
andy 2015-07-25 22:14
To są same bzdury ,brednie Pan kierownik magazynu Pan logistyk Pan (usunięte przez administratora)to ludzie bardzo w porządku.Warunki pracy są dobre rzadko są tu zwolnienia chyba że z przyczyn pracownika zarobki nie najgorsze
psstek 2015-08-01 10:34
człowieku gzie ty się uchowałeś taki naiwny i komu chcesz się podlizać????wiadomo przecież że dyro z kierownikiem magazynu to jedna lega ręka rękę myje a sam kierownik się obstawił tak rodzinką (szwagier - kier.zmiany a żona w transporcie pod odpowiednią opieką)normalnie firma rodzinna i kto im podskoczy jak prezesi się nie interesują losem zwykłych pracowników i mają ich gdzieś a to co wyprawiają i na co sobie pozwala logistyk z pracownikami(starych dobrych pracowników ze stałą umową przenosi na umowy śmieciowe agencyjne )to się w głowie nie mieści, nic dziwnego że przychodzą ukraińcy za 8zeta
2
babadok 2015-08-07 11:17
Witam, potrzebuje zasiegnac infromacji o pracy PH ds RT, na jaka podstawe mozna liczyc, jakies sa narzedzia, czy pracodawca daje samochod? bo nigdzie nie moge znalezc info na ten temat a zostalem zaproszony na rozmowe o pracy i nie wiem czy warto tracic kase na paliwo pzdr
tapek 2015-11-04 20:56
Mam pytanie do pracowników obecnych... czy w Topeksie dają opiekę medyczną typu luxmed, medicower? czy jest karta multisport?
krystian 2016-02-08 10:29
Witam,
Chciałbym zapytać na jaką pensje mogą liczyć przedstawiciele handlowi w firmie Topex podstawa + prowizja oraz ogólnie o warunki pracy ponieważ widzę że jest kilka ofert
Z góry dzięki
Pozdrawiam
3
geniusz 2016-02-15 19:56
niestety areczek masz poważną wadę słuchu bo Topex to już zupełne DNO!!!!
1
geniusz 2016-02-16 17:31
dno,dno i jeszcze raz dno
1
bydło 2016-02-21 21:18
Dyskusja wspólpracowników goworku w tym watku jest tak płaska jak uliczny chodnik. Żenujący wątek o samochodzie służbowym i telefonie. To poziom nawet nie gimnazjum, ale specjalnej podstawówki dla mutantów z trocinami zamiast mózgów. Czy wy macie w gowork kogoś, kto opiniuje teksty które piszecie? Przecież takie bzdury bija w dobre imie tego serwisu... Chyba, że gowork to serwis dla przyszłych błaznów w cyrkach, kadłubków i bab z wąsami w klatce? Słowo "żenada" nie dość właściwie okresla zawartość serwisu pisaną przez "twórców kontentu".
Handlowiec w Topexie nie jeżdzi samochodem - ma zniżkę na PKP, PKS i kartę do automatu telefonicznego. Na poczcie korzysta z faksu, teleksu i wysyła telegramy do klientów. Także jezeli lubicie jeżdzić pociągiem i autobusem do klientów to ta praca jest dla was. Jest za to opieka medyczna w firmie - co prawda z zakładzie weterynaryjnym ale dobre i to. Inni nie maja wcale i muszą się zapisywać na 2025 rok do specjalisty. Multisport jest za to na magazynie - jak ktoś ma jeszczę siłę poćwiczyć po całym dniu w pociągu to wpada na magazyn a tam drabiny, towar w siatkach foliowych i workach trzeba trochę poskakać.
6
bydło 2016-02-28 14:22
Sprawy rekrutacji maja się tak jak są opisane na stronie firmy - wystarczy przeczytać - jest dokładnie napisane. Niestety niezbędną umiejętnością u potencjalnych pracowników jest sprawne wyszukiwanie informacji w sieci.
bydło 2016-03-05 23:46
akurat tam jest tak napisane jak w rzeczywistości - o wyszukiwaniu informacji w internecie też
PH 2016-07-20 19:58
Witam orientuje się ktoś jakie warunki finansowe oferuje Topex na stanowisku Przedstawiciel Handlowy ds. RT? Chodzi mi dokładnie jaka podstawa i premia??
PH 2016-07-21 16:20
Ponawiam pytanie . Orientuje się ktoś jakie warunki finansowe oferuje Topex na stanowisku Przedstawiciel Handlowy ds. RT? Chodzi mi dokładnie jaka podstawa i premia??
1
obserwator 2016-07-23 19:29
Hej moni przynajmniej nie wazelinuj i tak Ci nikt za to nie zapłaci
chyba że to TY z transportu i tak chwalisz rodzinna firmę.
Dyrekcja logistyki już dawno do wymiany już nie wspomnę o kierownictwie magazynu
mąż , żona , szwagier i na dodatek teściu nic dodać nic ująć??????
Topex to kmpletne DNO!!!!!!!!!!!!!
1
poz 2016-08-17 21:44
Ponawiam pytanie poprzednika. Czy łaskawie ktoś odpowie?
magazynier 2016-08-19 11:43
Jestem aktualnym pracownikiem Topexu. W każdej wypowiedzi jest trochę prawdy: umowy o pracę, po mniej więcej roku pracy na zlecenie, zarobki- 2000 zł netto zlecenie, 2500 netto umowa o pracę.
Dosyć wysokie jak na rynkowe stawki. Praca przez agencję pracy tymczasowej, wypłaty co miesiąc punktualnie.
Kierownictwo ogółem pomocne.
Szanse rozwoju? możliwość przejścia z magazynu do serwisu elektronarzędzi, marketingu itd.
Praca na magazynie jak każda inna, duża automatyzacja.
Zatrudnienie głównie po znajomości.
Polecam dla młodych osób gdyż pracy jest sporo i wymaga dobrej kondycji fizycznej.
Dobra lokalizacja magazynu
Ferdek 2016-08-20 17:21
Kiepsko to wygląda. Nikt ich towaru już nie chce. Zarządza firmą stróż żyrandola otoczony przez wazeliniarzy. Kierunek rozwoju firmy nie jest znany. Znany jest kierunek podążania firmy - goni z zadyszką konkurencje, ale tą mierną. Kres życia tej firmy szacuję na 4-7 lat - przy obecnym prezesie, który nie ma pomysłu na jej rozwój. Firma jest duża hurtownia narzędzi bez przyszłości.
8
Ferdek 2016-08-20 21:29
Jak to tam było juz nikt nie pamięta ... Ale lepiej poszukać lepszego pracodawcę, takiego z przyszłością.
1
jatoja 2016-09-26 18:22
bzdura
usta 2016-09-26 22:51
Wydaje mi się @f7h9k, że i tak najlepiej znaleźć zatrudnienie u nich i wtedy można się przekonać o prawdziwości niektórych komentarzy. W końcu ważna jest atmosfera jaka panuje w firmie, bo wtedy od razu milej wypełnia sie swoje obowiązki pracownicze.
1
Agnieszka 2017-03-02 09:39
A jak TOPEX, Sp. Z.O.O prosperuje w 2017 roku? :) Jakieś opinie?
Marcin 2017-03-15 15:30
Ruszyła rekrutacja do gtx service na technika niech kto aplikuje zastanowi sie dwa razy
1
Marcin 2017-03-15 15:31
Ruszyła rekrutacja do gtx service na technika niech kto aplikuje zastanowi sie dwa razy
Agnieszka 2017-03-15 15:42
@Marcin, dlaczego? Powiesz coś więcej?
Marcin 2017-03-20 23:23
Agnieszka ludzie z tamtą uciekają nie bez powodu. Amatorka a nie prawdziwy serwis odmalowanie ścian i powieszenie loga niestety nie wystarcza. Pensję niby teraz podwyższyli ale dla wybranych co niby jakaś wymyśloną normę robią .
3
Agnieszka 2017-03-21 10:30
@Marcin, a co możesz powiedzieć o plusach pracy w TOPEX, Sp. Z.O.O?
Marcin 2017-03-21 23:41
Wypłata na czas
1
Marcin 2017-03-21 23:46
A nie napisałem to nie chodzi o topex tylko o GTX Service
1
Zainteresowany 2017-04-13 09:55
Witam wszystkich.
Interesuję się Topexem jako potencjalnym pracodawcą, ale mając styczność z powyższymi komentarzami mam nieodparte wrażenie, że w większości spisały je osoby mające jakiś żal wynikający z czyichś koligacji rodzinnych, geologii (było dużo mowy o dnie...) i innych pomniejszych trywialnych spraw. Dlatego też mam nadzieję, że znajdzie się tu ktoś kto mógłby napisać mi prosto, ale jednoznacznie i rzetelnie nieco o:

- kulturze organizacyjnej
- skuteczności zarządzania
- objętości i skomplikowaniu procedur wewnętrznych
- kooperacji wewnętrznej
- atmosfery w pracy
- stabilizacji zawodowej (przede wszystkim biurowych, innych niż magazynowe/logistyczne/techniczne)
- możliwość rozwoju (szkolenia, możliwość uczestniczenia w wybranych przez siebie wydarzeniach)
- dostęp do wiedzy i standardów (zakup lub już posiadane wersje różnych dokumentów i publikacji)
- nastawienie spółki na zmiany, rozwój, świadomość potrzeb itp.
- benefitów finansowych i pozafinansowych (przede wszystkim opieka medyczna).

Czytając komentarze, nawet te bardziej emocjonalne, zauważyłem, że firma mogła w swojej działalności pójść w kierunku mniej pozytywnym dla pracowników. Pojawiły się wzmianki o zwolnieniach, ale też i podwyżkach, więc istnieje wzajemny dyskurs. Proszę o jakieś solidniejsze info. Pomijam stawki, ponieważ o stawkach dyskutuje się na rozmowach kwalifikacyjnych i jest to sprawa mocno indywidualna.

I niech ktoś odpowie tym biednym handlowcom jak wygląda sytuacja z dostępem do narzędzi pracy oraz jej warunkami, w tym finansowymi, bo są ciekawi, a ludzie widzą tylko szubek swojego konta ;)
Agnieszka 2017-04-13 10:02
@Zainteresowany, którym stanowiskiem jesteś zainteresowany?
Zainteresowany 2017-04-20 14:53
W tym przypadku nie będę ujawniać, ponieważ moje zapytanie na tej stronie ma charakter typowo nieformalny, a nie chciałbym, aby to zostało źle odebrane ze strony osoby ze Spółki, jeśli tu zajrzy (w końcu różnie bywa).

Najgorzej, że nikt nie chce odpowiedzieć ;)
Agnieszka 2017-05-16 10:24
@Zainteresowany rozumiem. Jest to jednak ważna informacja, ponieważ ogólne warunki pracy oraz m.in. atmosfera, o którą pytasz jest najczęściej zależna od obejmowanego działu.
Zainteresowany 2017-05-16 15:35
Polemizowałbym. Firma akurat jest dość homogeniczna, o niskim rozproszeniu geograficznym oraz stosunkowo małą liczbą pracowników.

Ale i tak nikt do tej pory nie dał odpowiedzi ;)
login 2017-05-27 02:41
Układ jest prosty: Biuro - o przyjęciu decyduje szef od HR + kierownik dzialu w ktorym masz pracowac, ot normalna rekrutacja, zwykle korpo. Niby patrza w kwity, ale jak masz gadane to plusujesz. Inna bajka z magazynem. Domyslic sie nie trudno, ze tutaj nie aplikujesz :) Ciekawe stanowiska obsadzone kilkoma nazwiskami. Spolka outsourcuje czesc pracownikow w ramach ciecia kosztow co podobno powoduje zgrzyty. Forsowane jest jednak pewne dostosowywanie do nowych tredow, ktore najwidoczniej spodobaly sie "kilku nazwiska", przez co kultura pracy kolokwialnie zdycha. No ale kogo to obchodzi. Sumy z tabelek w raportach dla pp, ik czy jb sie zgadzaja. Zadowolenie z pracy schodzi na drugi tor. Grunt zeby zapychac rynek narzedziami.
1
xepot 2017-06-22 22:09
Ten wasz program do automatycznego pisania komentarzy powinien mieć taki algorytm, który czyta wczesniejsze opinie, sprawdza co się dzieje na rynku i durnie nie przepisuje pełnej nazwy firmy z błędem. Gowork to miejsce gdzie mozna kupić pozytwne komentarze, a te nieprzychylne za odpowiednią stawkę usunąć.
Zainteresowany 2017-07-13 12:42
Dzięki za informacje. Byłem ostatecznie na rozmowach i odniosłem bardzo pozytywne wrażenie, że firma jest dość przyjacielska i ogólnie przedstawiana mi była wizja budowania rodzinnej atmosfery w strukturach. Praca dot. stanowiska w biurze (nazwę to Centralą, zgodnie z korporiańskim zwyczajem), więc też zapewne widziałem wyłącznie wierzchołek góry lodowej.

Cóż, podstawa uposażenia nie była najgorsza, ale przy rozmiarach projektu było to dość niezadowalające. Fakt, premie kwartalne, jakieś benefity, ale zawsze padało stwierdzenie "Uzależnienie premii od wysokości sprzedaży". Może nie jestem jeszcze starym koniem, ale wyznaję zasadę "Dobra podstawa najważniejsza, a dodatki to dodatki".

Ogólnie miłe wrażenie, ale osoby z grubych korpo mogą mieć obiekcje przejścia ze względu na wysokość podstawy. Chociaż z drugiej strony nie wyglądało to tak, jakby ludzie byli tam zarzynani na śmierć, więc wielu może docenić komfort psychiczny (w końcu pieniądze to nie wszystko).
nigol 2017-07-13 14:32
Firma jak wiele innych, przeciętna polska firma. Można by powiedzieć, że to taka hurtownia narzędzi. Firma miała swoje pięć minut, ale nie wykorzystała chwili by zrobić więcej i z głową, a wszystko z przyczyn prozaicznych, zarządzają nią przeciętniacy, z przypadku na tych stanowiskach. Jednak siebie traktują jak alfę i omegę, dokonali przecież niemożliwego – skok w karierze od konduktora, akwizytora do członka zarządu. Niestety posiadają przestarzałą wiedzę na temat rzeczywistości i wynikiem tego jest niska skuteczność decyzji. Ważne decyzje podejmowane są na podstawie plotek. Wiele decyzji ma charakter populistyczny , ale sprzedawane są tłumowi i założycielom jako przełomowe w historii firmy. Dyrekcja przyznaje się , że nie ma pomysłu na tą firmę co zresztą widać na każdym kroku i pod każdym dywanem. Ciekawostką jest to, że pluszaki z zarządu noszą się z zamiarem napisania książki o zarządzaniu! Śmiechu warte! Atmosfera jest podobna do rodzinnej, ale rodziny patologicznej. Ilość zatrudnionych w firmie równa się małej korporacji i to jest jedyna namacalna podstawa dająca szefom powód do postrzegania firmy jako wielkiej i ważnej. W innych obszarach firma bezskutecznie próbuje się przybliżyć do korporacyjnych standardów, ale brak świeżej krwi, testosteronu młodych ludzi z doświadczeniem i wiedzą spoza topexu sprawia że firma utknęła w martwym punkcie. Młodzi, którzy przychodzą nie zostają tutaj na długo. Firma ratuje się redukcją etatów, głównym celem których jest ratowanie wyniku finansowego aby dobrze wyglądał na tle konkurencji z Wrocławia. Brak jasnej strategii rozwoju oferty handlowej powoduje, że z dnia na dzień produkty firmy bezpowrotnie znikają ze sklepów. Na tle konkurencji katalog Topex wygląda nędznie. Narzędzia z nowoczesnymi rozwiązaniami pojawiają się w katalogu po 2-3 latach od pojawienia się w katalogach konkurencji. Kultura organizacyjna jest kulawa – wszelkie wizje, wartości i ustalenia ze spotkań istnieją tylko na papierze. Brak zaspakajania podstawowych potrzeb podwładnych – czuje się stan zagrożenia i niepewność, a numer jeden to brak szacunku w stosunku do osób innych. Firma nie identyfikuje umiejętności pracowników powiązanych koleżeńsko z dyrektoriatem co skutkuje słabą efektywnością i przebiegiem realizowanych projektów. Sprawy niewygodne zamiatane są pod dywan. W ostatnich kwartałach firma stopniowo pogrąża się w marazmie. Wizja lepszego jutra jest mglista, rzeczywistość przytłacza coraz bardziej, a obecny zarząd zasłynie z tego, że zmarnował wszelkie szanse na dalszy rozwój biznesu.
1
Zainteresowany 2017-07-17 13:26
Jeszcze niedawno tam pracowałem, a jak czytam powyższy wpis to cos mi się wydaje, że o innej firmie jest. Widać frustratów na świecie wciąż nie brakuje. Ja polecam.
2
PH 2017-07-18 08:00
A co ze stanowiskiem PH - jak wygląda praca?
Dobra-rada 2017-07-18 09:06
Rozmawiaj dalej, negocuj warunki i podejmuj decyzje samodzielnie, słuchaj swojego rozumu, a nie podpowiedzi w sieci.
To nie jest dobra rada tylko życiowe doświadczenie. Sam wiesz jak trudno znaleźć w necie jedną pozytywną opinię, a jak łatwo jest wrzucić anonimowo opis jakiejś firmy, która prawdopodobnie nie spełnia oczekiwań osoby inaczej wyobrażającej sobie swoją karierę.
Ja pracuję w terenie, ale widzę co się dzieje w firmie i nie widzę tu nic czego trzeba się czepiać. Są plusy i minusy, jak wszędzie, a firma ogólnie jest poukładana i wie co robi, widzą to też konkurenci i inni PH to potwierdzają. A co do wyników to sory, ale konkurencja jest ogromna i raz jest lepiej a raz gorzej, a jak się swoje robi to jest szacunek i kasa się zgadza.

2
Dobra-rada 2017-07-18 09:12
a co do PH to tak jak pisałem do @zainteresowany. Swoje trzeba zrobić, ale zespół ok, wsparcia nie brakuje, jest czym walczyc, a to się przydaje bo konkurencji jest w ... .
Nie ma tu korporacyjnej kasy, ale nie ma też koroporacyjnych wymagań, jak w życiu, coś za coś.
Cele poukładane, raporty normalne, wprowadzają systemy elektroniczne i tyle. Jak toś się chce rozwijać to też ma szansę, a jak nie to robi swoje.
1
Bazyl 2017-07-18 22:07
Mam tam znajomego. Ogólnie nie narzeka - bywa zadowolony. Mówi że robota ciekawa, fajni ludzie, kaska leci na czas, a bonusy też wpadają. Wydaje się że jest OK.
zmeczony_hejtem 2017-07-18 23:27
Nareszcie ktoś normalny! Dzięki za ten głos.
Marcel 2017-07-22 14:48
Mam znajomego, który pracuje już tam chyba z 10 lat i chwali sobie atmosferę, ludzi, szefów, a i pieniądze w miarę ok. Ja chciałbym w takiej firmie pracować, bo jakoś do tej pory różne bywało, firmy dużo obiecują na wstępie a potem nici z tego. Będę próbował w ich rekrutacjach, a nuż się uda.
Agnieszka 2017-07-23 12:59
Witam. Przeglądam opinie o moich byłych pracodawcach. W Topexie pracowałam niespełna 3 lata jakiś czas temu. Było raz lepiej, raz gorzej, ale z perspektywy czasu widzę, że to niezłe miejsce dla kogoś kto szuka stabilnej pracy. Opinii jest sporo i to różnych, ale jak wiadomo nie wszystkim się dogodzi:)
Handlowiec 2017-07-25 13:32
Próbuj. Mi się udało. Robiłem już w kilku miejscach jako handlowiec, ale w Topex to inna bajka. Od samego początku dobre wrażenie. Zaczynasz od szkolenia i poznania firmy i asortymentu. Cele realne, można zamknąć kwartał i dostać swoje. Ludzie spoko. Wygląda na to, że dają to obiecali.
Zostaw swoją opinię o TOPEX, Sp. Z.O.O - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOPEX, Sp. Z.O.O