Profil firmy TOPEX, Sp. Z.O.O

TOPEX, Sp. Z.O.O

Warszawa

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o TOPEX, Sp. Z.O.O

obserwator 2013-10-12 19:06:12
poczekajcie jeszcze trochę a zobaczycie co znaczy umowa o pracę w śmiesznej GRUPIE TOPEX bo dla mnie nic z dnia na dzień mogą cię wywalić a [usunięte przez moderatora] magazynu to marionetka [usunięte przez moderatora] któremu mam nadzieję że też się noga niedługo powinie
1
pracownik 2013-10-17 20:12:26
Jak w każdej firmie są różni ludzie, zależy w jakim dziale i na kogo się trafi.
10
. 2013-11-25 23:43:02
pracodawca godny polecenia.!
0
Tina 2014-01-16 15:08:20
Guzik prawda ... ja awansowałam w Topex po 6 mc pracy i wcale nie miałam układów. Przyjechałam zupełnie z innego miasta i byłam rekrutowana przez firmę zewnętrzną. Jak ktoś nie chce albo nie umie awansować to niech nie zwala na firmę albo niech zmieni pracę!
0
kodak 2014-06-26 23:17:05
ale nadal pracujesz właśnie tutaj w Topexie? czy Twoją przygoda z nimi już niestety się skończyła ?
0
ambitny 2014-08-28 20:31:49
Witam, jakie auto ma PH (jaka marka, osobowe czy wan?), jakie zarobki?
0
on 2014-10-09 12:00:55
Polecacie TOPEX? Moze chociaz macie informacje, czy maja biuro w Warszawie? Nie wiem, czy warto tam aplikowac? Slyszalem, ze jest mozliwosc szybkiego awansu, jesli sie nie mijasz od pracy i wykazujesz duzo checi. Wiem, ze zaraz uslysze, ze "to wszedzie tak jest", ale wlasnie nie koniecznie, dlatego dajcie jakies info
3
on 2014-10-28 18:06:58
"W Grupie Topex uważamy, że podstawą efektywnej pracy i zaangażowania jest dobra atmosfera i wsparcie współpracowników. Wierzymy, że pożądane efekty możemy osiągnąć wyłącznie pracując jako zespół, szanując się nawzajem i dokonując odpowiedzialnych wyborów" Potwierdzacie to, co jest napisane na głównej stronie?
0
edek 2014-11-12 14:51:29
no właśnie, te hasła brzmią tak strasznie banalnie, wręcz sztampowo.. i nie wiem czy to prawda czy nie, ale wiem jedno - nie budzą one we mnie pozytywnych uczuć czy zaufania. w ogóle byłoby dobrze, gdyby firma chciała zmienić odrobinę swoją stronę internetową, bo i mało na niej się dzieje i grafikę mogliby poprawić też.
0
kodak 2014-12-09 04:48:34
a kto jak tam same głąby a zarządza nimi nie lepszy dyr.logistyki,który patrzy jakby tu jeszcze zakombinować
0
suzi 2015-01-11 15:13:23
gdyby to były same głąby to siedziały by teraz w domu i nic nie robiły , a tak to przynajmniej starają się swojemu życiu jakoś dopomóc. Wśród moich znajomych Topex ma całkiem dobrą renomę. Zastanawiałem się sam nad pracą tutaj, ale najpierw potrzebuję informacji choćby o tym na jaką kasę można tu liczyć?
0
pracownik 2015-01-12 18:23:03
Witam.
To wszystko jest zależne od stanowiska.Jeśli chodzi o ludzi z magazynu to każdy ma inną wdl. zaslug....Co konkretnie Cię interesuje?
Jeśli chodzi o opinie tu to fakt jest że są podzielone jak w kazdej firmie znajdzie sie nie jedna osoba której "cos" nie pasuje...

pozdrawiam.
Aktualny zadowolony pracownik
0
hura 2015-01-25 21:03:41
szukam pracy i nie wiem jak mam postrzegać tą firmę, wysyłać CV czy też nie....Jak jest na dzień dzisiejszy,jak można opisać atmosferę pracy w firmie i jak wyglada sprawa związana z rozmową kwalifikacyjną czy istnieje wspolpraca solidna pomiedzy pracownikem a pracodawca i wspolpracownikami mozna liczyc na pomoc dziekuje
1
tomek 2015-02-09 14:55:48
mi chodzi najbardziej o dział logistyki u nich, jak sprawa wygląda w tym temecie ktoś wie? intereują mnie przede wszystkim zarobki i co taka osoba miałaby robić czyli jakieś obowiązki już onkretne, które jakoś trzeba wypracować, to bym już wybadał co robiłem, na czym się znam, a na czym nie i ocenię czy warto w ogóle wysyłać im moje CV.
0
======-===Tom 2015-02-23 18:26:24
hello, czy może ktoś skomentować swoje miejsce pracy ( TOPEX, Sp. Z.O.O) ? Interesują mnie zarobki, bo w obecnej pracy nie mogę liczyć na wiele a rodzina mi się powiększa. Nowa praca najczęściej wiąże się z ciekawymi wyzwaniami, wyższym wynagrodzeniem i bardziej prestiżowym stanowiskiem. Na co moge więc liczyć w tej firmie?
1
pracownik 2015-02-23 23:34:54
Witam. Proszę o bardziej szczegółowe dane.O jakie stanowisko chciałbyś się ubiegać,jakie masz wykształcenie itd.
Jeśli chodzi o prace na magazynie jako pracownik " fizyczny" to mogę udzielić Ci więcej informacji.
Praca zmianowa,zarobki od 2000 tysięcy do 2500 to góra....umowa albo przez Firmę Grupa topex( stała pensja, stała umowa na minimum 5 lat bez żadnych umowy zlecenia chyba ze będziesz chciał pracować w soboty i niedziele) lub umowa przez agencję pracy ( najniższa krajowa + reszta na umowę zlecenie)
0
hura 2015-02-24 18:58:48
2000- 2500 co to za śmieszna kwota wsadż sobie taką pensję w buty
niby Warszawa a płacą jak za zbieranie ziemniaków,w ochronie zarabiają więcej
a tylko śpią,TOPEX schodzi na psy i wcale mnie to nie dziwi z taką logistyką
1
ewka 2015-03-20 10:18:54
a czy na pakowaniu nadal pracuje taka wieśniara karolina czy ewelina już nie pamiętam, taka niska chuda mocno szczurowata ;D ?
3
bart 2015-03-23 23:36:10
Ciekawa to firma, która zwalnia ludzi po wielu latach pracy i wszyscy udają, że nic się nie stanęło - to trochę jak w polskiej piłce, podobieństwo poziomów
Naprawdę nie czujecie niesmaku?

Śmieszna to firma, w której prym wiodą ludzie odkrywający po raz drugi marki dawno już odkryte - i nikt nie widzi, że tego człowieka nie firma interesuje, a tylko budowanie własnego CV
Aż takie zaćmienie Was dopadło?

Smutne to, bo Właściciele firmy zawsze byli ludźmi na poziomie, szkoda, że tak wielką swobodę dali krótkim korpoludkom, gładkoustym karmicielom agencji

A Wam? Co Wam może zrobić korpoludek?
Zabrać może tylko tyle, ile sami oddacie
3
raper 2015-03-24 07:38:30
To jest szok i niedowierzanie, bo chyba wiem o kim mowisz... tez mnie zatkalo, nie tylko mnie...jest to zalosne, ciekawe jak dlugo wlasciciele pozwola na takie zarzadzanie...
1
wroc 2015-03-27 21:10:57
Tak długo jak cyfra się będzie zgadzać, skąd mają wiedzieć, że Topex już nie ustawia rynku tylko kopiuje Profix i Yato?

Skąd mają wiedzieć przecież rozdmuchany marketing nawet bąka nie puści bez agencji a jak już puszcza to tylko w formie prezentacji ppt

A że bąki są kosztowne to i marże coraz mniejsze, zawsze można trzepnąć śpiewkę o konkurencji, kryzysie, itd
2
Pssst 2015-04-20 15:41:12
Nadal pracuje szczurowata;) kojarzę takową z widzenia. Łyka każdą ściemę jak pelikan i rozdmuchuje po wszystkich z którymi rozmawia...

Co do firmy to oczywiście, że schodzi na psy...
Zwalniają pracowników z umowami po to aby zatrudnić za miesiąc Ukraińców z agencji za 8zł/h...

Ludzie poważni i myślący logicznie coraz to bardziej czują się nie szanowani.

Nie wspomnę już nawet o kadrze kierowniczej. Ręka rękę myje... Poza tym to wiadomo... interes rodzinny. Nie muszę tłumaczyć o co chodzi. Układy i układziki. Kierownik magazynu wraz ze swoim szwagrem kierownikiem zmiany.
Słabo to wygląda jeśli chodzi ogólnie o uczciwość.

Co do pensji to nie powala. Dyrekcja uważa tą firmę za jedną z większych w Europie a płacą jak w lidze magazynków spożywczych...
Za to samochodów służbowych nie brakuje. Wiadomo że utrzymanie i tankowanie na koszt firmy.

Znajomemu pracy raczej bym tu nie załatwił. A na pewno nie w tym momencie. Kiedyś owszem. Było lepiej. No i może coś się jeszcze zmieni.
3
berjut 2015-06-30 16:15:19
Może ktoś jeszcze potwierdzić, to, że zwalniają ludzi i w ich miejsca zatrudniają innych za stawki rzedu 8 złotych na godzinę. Ja rozumiem pewną potrzeba oszczędności, szukanie różnych rozwiązań, ale jednak po topex się tego zupełnie nie spodziewałem. Zwłaszcza, że ich produkty ciesza się sporym uznaniem.
0
andy 2015-07-25 22:14:29
To są same bzdury ,brednie Pan kierownik magazynu Pan logistyk Pan (usunięte przez administratora)to ludzie bardzo w porządku.Warunki pracy są dobre rzadko są tu zwolnienia chyba że z przyczyn pracownika zarobki nie najgorsze
0
maguś 2015-07-30 19:53:29
Wiadomo, jak pracownikowi nie chce się pracować, albo znalazł jakąś lepszą pracę to się zwolni, nikt nie mówił , że Topex ma najlepsze warunki, ale te warunki nie są złe, to na pewno należy podkreślić, jeśli zaś chodzi o samą pracę, to nie należy ona do złych, nikt nie narzuca tu swojego zdania i spokojnie można pracować.
0
psstek 2015-08-01 10:34:32
człowieku gzie ty się uchowałeś taki naiwny i komu chcesz się podlizać????wiadomo przecież że dyro z kierownikiem magazynu to jedna lega ręka rękę myje a sam kierownik się obstawił tak rodzinką (szwagier - kier.zmiany a żona w transporcie pod odpowiednią opieką)normalnie firma rodzinna i kto im podskoczy jak prezesi się nie interesują losem zwykłych pracowników i mają ich gdzieś a to co wyprawiają i na co sobie pozwala logistyk z pracownikami(starych dobrych pracowników ze stałą umową przenosi na umowy śmieciowe agencyjne )to się w głowie nie mieści, nic dziwnego że przychodzą ukraińcy za 8zeta
0
babadok 2015-08-07 11:17:33
Witam, potrzebuje zasiegnac infromacji o pracy PH ds RT, na jaka podstawe mozna liczyc, jakies sa narzedzia, czy pracodawca daje samochod? bo nigdzie nie moge znalezc info na ten temat a zostalem zaproszony na rozmowe o pracy i nie wiem czy warto tracic kase na paliwo pzdr
0
kodak 2015-08-30 04:04:23
Nigdy więcej nie zacznę pracy w firmie tylko po tym jak została mi ona zarekomendowana przez jednego ze znajomych. Tak miałem w poprzedniej firmie. Te z kolei sam sprawdziłem w kilku źródłach i się nie przeliczyłem. Dlatego też sam mogę Topexa polecać. Mają do zaproponowania obecnie pracę jako PH .
0
tapek 2015-11-04 20:56:40
Mam pytanie do pracowników obecnych... czy w Topeksie dają opiekę medyczną typu luxmed, medicower? czy jest karta multisport?
0
makayla 2015-11-05 00:54:33
@kodak - ja również słyszałem, że bardzo jest polecane zatrudnienie u nich, więc wcale się nie dziwie Twojej opinii. Kiedyś to mieli oferty pracy na przedstawicieli handlowych, kupców czy młodszych menedżerów marki. Ktoś napisał, że zarobki nie sa najgorsze, to prawda, a atmosfera ulega poprawie, ale czy wypłata jest o czasie? Pozdrawiam
1
cary 2016-01-16 04:24:49
wypłaty są o czasie, nie musisz się o to martwić kochana :) a teraz poszukują do pracy dyspozytora i przedstawiciela handlowego, jak masz ochotę to startuj, bo dają dobre narzędzia dodatkowe i chyba można liczyć na auto
0
grzybek 2016-01-18 12:22:13
@cary to oczywiste że jak wisi oferta zatrudnienia na przedstawiciela handlowego na całe zachodniopomorskie to naturalnym jest że oferują samochód pracownikom
0
moloko 2016-01-20 12:25:59
niestety @grzybek nie we wszystkich firmach jest to naturalne, na szczęście w topexie wiedzą że jak zadbają o komfort podróży pracownika to zwróci się to w dobrych wynikach sprzedaży.
0
Wigo 2016-01-22 13:26:48
No może i nie we wszystkich @moloko ale jednak przyjęte jest, że przedstawiciel handlowy dostaje samochód służbowy. Tutaj tylko kwestia taka czy będzie to jakis zabytek czy może też auto, które jeździ. No i z tego co mi wiaodmo samochody dla ph w Topexie są bardzo dobre i nowe. No w sumie się nie dziwię, bo kto by chciał robić interesy z kimś, kto przyjechał na spotkanie np. maluchem.
0
toawir 2016-01-24 13:44:27
@moloko, tutaj nie chodzi o komfort podróży, to normalne narzędzie pracy dl przedstawiciela handlowego i tyle. Jak patrze teraz na ogłoszenie, to jest także telefon. Wynagrodzenie tutaj jednak opiera sie głównie na prowizji.
0
norg 2016-01-26 14:30:18
Jak inaczej przedstawiciele mieliby być motywowani do pracy toawir? Narzędzia topexu są w miarę dobrej jakości także coś zawsze się ukręci, a jak ktoś już ma gadane to problemów na pewno nie będzie. Dodatkowym plusem jest niezła atmosfera.
0
krystian 2016-02-08 10:29:07
Witam,
Chciałbym zapytać na jaką pensje mogą liczyć przedstawiciele handlowi w firmie Topex podstawa + prowizja oraz ogólnie o warunki pracy ponieważ widzę że jest kilka ofert
Z góry dzięki
Pozdrawiam
1
areczek 2016-02-08 11:25:43
ooo ciekawe, nie wiedziałem, że Topex poszukuje pracowników. Tu kiedyś wrzucali swoje oferty, ale jak widać, wszystkie poznikały, może na innym forum takie znalazłeś. Słyszałem, że Topex to porządna i godna polecenia firma.
0
geniusz 2016-02-15 19:56:58
niestety areczek masz poważną wadę słuchu bo Topex to już zupełne DNO!!!!
0
norbert 2016-02-15 20:04:48
Z tym słuchem to nie nam oceniać, ale opinie bywają różne kolego ;) Ja nie mam zdania, ale czekam na oferty, słyszałem, że warunki są "godne", więc chętnie zerknę
0
geniusz 2016-02-16 17:31:58
dno,dno i jeszcze raz dno
0
Mnie 2016-02-17 20:16:13
JEszcze chyba w grudniu wysyłałem CV na stanowisko Przedstawiciel Handlowy ds. Rynku Nowoczesnego i odpowiedzili mi jakiś czas temu czy wiecie jak wygląda rozmowa?
0
bydło 2016-02-21 21:18:03
Dyskusja wspólpracowników goworku w tym watku jest tak płaska jak uliczny chodnik. Żenujący wątek o samochodzie służbowym i telefonie. To poziom nawet nie gimnazjum, ale specjalnej podstawówki dla mutantów z trocinami zamiast mózgów. Czy wy macie w gowork kogoś, kto opiniuje teksty które piszecie? Przecież takie bzdury bija w dobre imie tego serwisu... Chyba, że gowork to serwis dla przyszłych błaznów w cyrkach, kadłubków i bab z wąsami w klatce? Słowo "żenada" nie dość właściwie okresla zawartość serwisu pisaną przez "twórców kontentu".
Handlowiec w Topexie nie jeżdzi samochodem - ma zniżkę na PKP, PKS i kartę do automatu telefonicznego. Na poczcie korzysta z faksu, teleksu i wysyła telegramy do klientów. Także jezeli lubicie jeżdzić pociągiem i autobusem do klientów to ta praca jest dla was. Jest za to opieka medyczna w firmie - co prawda z zakładzie weterynaryjnym ale dobre i to. Inni nie maja wcale i muszą się zapisywać na 2025 rok do specjalisty. Multisport jest za to na magazynie - jak ktoś ma jeszczę siłę poćwiczyć po całym dniu w pociągu to wpada na magazyn a tam drabiny, towar w siatkach foliowych i workach trzeba trochę poskakać.
2
Don 2016-02-22 11:10:14
Dołączam się do pytania @mnie czy ktoś opisze krok po kroku jak tutaj mają się sprawy rekrutacji, zwłaszcza ile ona trwa w tygodniach, czy oddzwaniają później i w ogóle?
0
bydło 2016-02-28 14:22:45
Sprawy rekrutacji maja się tak jak są opisane na stronie firmy - wystarczy przeczytać - jest dokładnie napisane. Niestety niezbędną umiejętnością u potencjalnych pracowników jest sprawne wyszukiwanie informacji w sieci.
0
viol1 2016-02-29 14:25:48
co za agresja @bydło wiesz na stronie może byc napisanie dużo rzeczy szczególnie ujętych w bardzo Okrągłe zdania przez co nie wiesz po przeczytaniu..NIC, ludzie pomagajmy sobie a nie hejtujmy!!
0
bydło 2016-03-05 23:46:49
akurat tam jest tak napisane jak w rzeczywistości - o wyszukiwaniu informacji w internecie też
0
viol1 2016-03-06 08:08:50
o nie można tak od razu? np. napisać, że proces rekrutacji wygląda dokładnie tak samo jak jest opisane jestem troche w branzy i wiem, że czasem firmy zamieszczają coś na stronie a poźniej 80% jest inaczej
0
nik 2016-04-06 12:33:28
viol1, dlatego dla własnej ciekawości warto wziąć udział w nadchodzących rekrutacjach. Bardziej problem polega na tym, że nikt nie wie kiedy one nastąpią.
0
caryfit 2016-05-06 10:50:38
możliwe, że ruszy coś teraz od czerwca, bo teraz faktycznie nie ma nowych ofert
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOPEX, Sp. Z.O.O