brak logo

Dino Polska

Krotoszyn

Opinie o Dino Polska

Mała 2017-08-17 18:18
Do godz 8 myjemy mięsny warzywniak i wprowadzamy inwentura. Da się zrobić później jedna Idzie na kasę a druga na mięsnym
Sklep mamy srednioobrototwy około 500-600 tys miesięcznie więc nie wiem w którym sklepie na wsi tyle się zarabia
1
Dori 2017-08-17 18:53
Dwie osoby jedna na kasie jedna na mięsie cały sklep pozostawiony sam sobie. Jak ta z mięsa zmienia kasjerkę na przerwę to przez 15 min mięsa nie sprzedajecie? Czy ta z przerwy biega i obsługuje stoisko mięsne ? To jest chore pracować w dwie osoby nawet jak jest mały ruch, nawet ze względu na Wasze bezpieczeństwo. A jak idziesz zrobić konwój to kasjerka ma ogarnąć sama cały sklep ? Takie sytuacje i inne pokazują jak firma ma zwykłych pracowników w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Bo jak się ktoś wysypie z załogi, bo ma prawo zachorować to ja jako kierownik robię na okrągło, bo ludzi nie ma a grupy wsparcia nie można się doprosić. Ale wole przyjść do pracy w dni wolne niż zostawić dziewczyny we dwie na sklepie. Niestety centrala nie widzi w tym problemu. Przykre ale prawdziwe i dużo bym mogła napisać co jest nie tak :(
37
Kaja 2017-08-17 21:40
Nie polecam! Totalne dno! Zero szacunku do człowieka!
20
Mała 2017-08-18 05:50
Nie bo nasza kierowczks też do nas przychodzi i jest z nami od 8-13 dopóki druga zmiana nie przyjdzie. Konwój robi druga zmiana. Jest ciężko ale nie ma chętnych do pracy inaczej jak jest cała obsada
4
Lola 2017-08-20 07:50
Kodeks pracy sie klania. URLOP nalezy sie po pelnym przepracowanym miesiacu,a nie po dwoch tygodniach. Nie mozesz tak pisac jak nie znasz przepisow. Zbyt krotko bylas zeby oceniac :)
1
sylwi 2017-08-21 07:11
market Dino tot totalna porazka !!!!! na kazdym sklepie tak to wyglada . mialysmy szkolenie na innym sklepie i dniowka wypadla tak: nowa osoba szkolaca obsluguje mieso a druga nowa szkolaca sie siedzi na kasie plus zastepca kierownika, na zmianie zero starej ekipy !!!! powiem krotko debilizm
9
SYLWIA 2017-08-21 07:21
zgadzam sie z tym co jest tu opisane!!! szkolenie z obslugi miesa bylo w szatni na skrzynkach od piwa!!!!!!!!!!!!! odeszlam po 2 tyg pracy ( 2- 13 LIPCA) i do dzis jest 21 sierpnia nie otrzymalam umowy o dzielo!!! placa 6 zl za godz co w naszym kraju nie ma takiej stawki bo jest 13 zl !!!! DO DZIS NIE MAM ZAPLACONE ZA BADANIA !! malo tego otzrymalam tel ze moja lista obecnosci zaginela !!!!!!!!! tragedia . sprawa jest zgloszona w Panstwowej Inspekcji Pracy( w OSRTOWIE WIELKOOLSKIM) w dzisiejszych czasach firmy dalej prowadza chamska polityke wobec pracownikow!!!!!!!!!!!!!!! LUDZIE NIEDAJCIE SIE OSZUKIWAC , JAK MOZE KASJER MIEC UMOWE O DZIELO , JAK MOZNA MIEC TAKA UMOWE W SKLEPIE ??? JAKIE DZIELO WYKONALA KASJERKA ?? DINO W OGLOSZENIACH ZACZELO DODAWAC RZETELNY PRACODAWCA !!! HAHAHAH CHYBA ZART
8
KOLIBER 2017-08-21 07:27
A JA DODAM OD SIEBIE ,ZE NA ZAPLECZACH MARKETOW JEST SYF ,KILA I MOGILA !!!!!!!!! PRACOWALAM CHWILE I JESTEM ZSZOKOWANA JAK JEST MIESO I WEDLINY WYKLADANE NA OTWARCIE SKLEPU. MIANOWICIE SKRZYNIE Z TOWAREM LEZA NA PODLODZE ( PODLOGA SYF) PANI ZANIM TO ZWAZY TO POPALI, POGADA ...MIESO NAWET GODZ MOZE TAK LEZE I PRACOWNICY NAD NIM PRZESKAKUJA TAM I Z POWROTEM !! MALO TEGO BRAK HIGIENY PRACOWNIK NAJPIERW PALIL, POZNIEJ TOWAR WYKLADAL, SMIECI ZBIERAL I WYRZUCAL A ZA CHWILE TYMI SAMYMI BRUDNYMI LAPAMI OBSLUGUJE KLIENTKE , MASAKRA ,
7
malg 2017-08-21 07:29
W D ino jest tyle strat ze nieotrzymasz zadnej premii!!! tlumaczono jak to wyglada na szkoleniach
5
bandi 2017-08-21 07:33
to prawda w kazdym Dino tak jest , masakra nawet na przerwe jak pojdzie kasjerka to za nia wydzwaniaja , kasjerka jak nie ma klientow to biega po sklepie jak wariatka i doklada towar po czy zas biegnie do kasy bo 1 klient stanal . Dino to porazka
13
KIEROWNIK 2017-08-22 16:58
Otrzymałem propozycję, by awansować na stanowisko kierownika marketu. Na jakie stałe wynagrodzenie mogę liczyć? Jest to sklep średnioobrotowy
2
Dori 2017-08-22 19:34
3 tyś brutto
1
WSCIEKLA 2017-08-23 05:19
dajcie sobie spokoj z ta firma!! na umowe o dzielo przyjmuja ze stawka 6 zl za godzine dopoki sie sklep nieotworzy!!!! niepracuje juz tam przeszlo miesiac i dalej nie mam ani umowy ani rachunku dziela! do tej pory nie mam zwrotu za badania wstepne i reszty co sie nalezy do zaplaty, SKANDAL!!!!! OSZUSCI!!!!!!! maja teraz smrod bo zgloszone jest w PIP i robia scieme ze moja liste zagubili , szczyt chamstwa!!!!!!!!
2
stokrotka123 2017-08-23 06:38
Nie wiem po co wymyślili KODEKS PRACY jak jest on łamany codziennie ,a pracownicy są zastraszani po prostu temat rzeka .DOBRZE MAJĄ CI KTORZY SA ZNAJOMYMI I JAK ICH COŚ BOLI TO ONI nie ściemniają p mogą się żle czuć ( to tylko wybrani tkzw.psiapsi)
3
Qre 2017-08-23 22:14
Zastanawiam sie czy we wszystkich sklepach Dino kierownicy w ciągu miesiaca około 5 razy zmieniaja grafiki? Dla mnie jest to chore, poniewaz w taki sposob nie mozna nic zaplanowac. Grafiki ktore sa ukladane tylko pod kilka osob. Przychodze po dniu wolnym do pracy a tu zmiana.
Nad kierownikami nikt nie sprawuje kontroli....gnoja pracownikow, daja tyle zadań ze niekiedy nie da sie wyrobic z czasem. Mozna by tu wiele pisac. Ludzie beda uciekac. Płaca jest na poziomie prywaciarza. Manko nawet 1 gr oddajesz. Firma nie zapewnia nic ze swojej str. W innych marketach to maja socjal czasem paczki a tu ??
12
beta 2017-08-24 13:39
Ty Pracowałam krótko ale dużo mogłabym powiedzieć. Przede wszystkim grafik....gdzie jest 40 godzinny tydzień pracy jak dziewczyny pracują po 9 dni pod rząd. Już nie mówiąc o tym, że na samych np popołudniówkach. Kiedyś byłam zastępcą kierownika i odpowiadałam m.in. za grafik. Gdybym taki zrobiła zaraz by mi go kadry oddały do poprawki. Tutaj mają to w nosie. Przepływ dokumentów po prostu fatalny. Jak pracownik potrzebuje jakieś zaświadczenie niech lepiej sam napisze od razu do Centrali, będzie szybciej. I jeszcze jedno. Zastanawiam się jak kierowniczka w naszym Dino nie dostrzega tego kto tak naprawdę pracuje a kto potrafi dobrze się podlizać.... Jak nie widzi tego, że jej ulubienice wynoszą towar z popołudniowych zmian.....dla mnie to się nazywa złodziejstwo i tyle... Przykre ...
6
Wiola 2017-08-26 14:04
Jestem kilentą w markecie w Trablicach. Nie wiem jakie są wewnętrzne stosunki ale tam zawsze czysto z obserwacji każdy wie co ma robić. Pracuje tam młody mężczyzna który zawsze uśmiechnięty zawsze gotowy pomóc. Odrywa się od obowiązków jeżeli klient o coś poprosi. Pracownik na medal.Raz kupowałam ananasy w plastrach których nie było na sklepie inny powiedział by że skończyło się a on wziął taki pistolet sprawdził powiedział żeby poczekać chwilę. Po 5minutach wraca z magazynu z puszkami ananasów i jeszcze mnie przeprosił że tyle czekałam. Pełen profesjonalizm. Kierownik powinna być z niego zadowolona. Polecam ten market. Jeżeli szefostwo to czyta to proszę pochwalić placówkę w Trablicach . Może jakaś podwyżka ? Pozdrawiam Wioleta
7
sinus 2017-08-27 23:07
No raczej chyba normalne jest ze zmienia się grafik jak ciągle ktoś na l4 albo odchodzi.. U nas kierownik sama przychodzi jak nie ma ludzi
1
Ble 2017-08-28 07:20
Bez przesady ja na myssli takich sytuacji nie miałam. Tylko ogolnie nie liczac l4. A Panu wyzej powinni dać wyróżnienie najlepszy pracownik roku Dino.....;)
2
Zniesmaczony 2017-08-28 22:01
Dino Małomice. Poraszka!! Co miesiąc inni pracownicy, dziewczyny wykanczaja sie nerwowo! Ze prezes tego nie widzi??? Albo kierownik regionu? Widocznie coś z kierowniczka musi być nie tak. MASAKRA co sie tam dzieje!!
9
kierownik 2017-08-29 20:16
W Dino obowiązuje zrównoważony czas pracy, rozliczany w okresie 3 miesięcy, i jest to system zgodny z kodeksem pracy. Przykład, jeżeli w lipcu do przepracowania było 21 dni roboczych, kierownik może zaplanować pracownikowi nawet 23 dni. Za to w następnych miesiącach musi zaplanować o te 2 dni mniej. Radzę najpierw dowiedz się jakie mamy systemy pracy,a potem oskarżaj
3
ja 2017-08-30 10:35
Jeśli prezes Dino pozwala na takie traktowanie człowieka to sam nie jest człowiekiem. Ale niech pamięta ze los jest zmienny
6
Patryk 2017-08-30 16:22
Wszystko jest idealnie. Rotacja ludzi jest na stałym dobrym poziomie. Liczy się wydajność pracy i niektórzy nie wytrzymują ciśnienia. Trzeba zrozumieć cel firmy i albo się dopasować albo szukać gdzie indziej.
2
Jolka 2017-08-30 22:31
grafik zmianiany 5 razy w miesiacu?? uwierz to nic!! u nas jest notorycznie zmianiany, miesiac w miesiac.. nic nie mozna zaplanowac, bo pozniej pretensje jak Ci zmienia z dnia na dzien ;/
5
Patryk 2017-08-31 14:32
Zanim napiszesz swoją złą opinię to przemyśl co wniosłaś lub wniosłeś do firmy. Masz realizować polecenia kierownictwa i dyskusja jest nie na miejscu. Im szybciej wykonasz pracę tym lepiej bo więcej zadań dostaniesz. Dino trzeba się poprostu nauczyć. A żeby w sklepie było dobrze to trzeba dać dużo od siebie, stanie i gadanie nic tu nie da. Na co dzień widzimy takich dyskutantów i efektów tego brak.
3
toja 2017-08-31 16:11
A w zamian za zaangażowanie (czyli więcej wykonanych zadań jak to ująłeś) co można dostać? Poza garbem?
Żeby w sklepie było dobrze dla kogo? Dla poganiaczy niewolników na górze? Dla wypchanego portfela prezesa?
Czasy robienia za parobka się skończyły, skoro są wymagania to niech jest uczciwa wypłata na koncie. Jaka płaca taka praca.
12
Patryk 2017-08-31 17:36
Stawki są takie jakie ustala góra a oni muszą uwzględniać przepisy o płacy minimalnej i pewnie inne warunki. Nikt nie zmusza do pracy. Nie znam nikogo w okolicy kto pracuje w Dino z "łapanki". Jeżeli decydujemy się na pracę w tej kulturze organizacyjnej to godzimy się, że jest co jest. Rekrutujesz się do pracy w sklepie? To znaczy na stanowisko pracy fizycznej. Zawsze można składać podania na wyższe stanowiska do magazynów czy w centrali. Ale tam jest pewnie ogromna konkurencja. We firmie działają takie procedury żeby opisać co robić i jak to jest nawet na szkoleniach a kierownicy czy jeszcze wyżej sprawdzają czy można coś ulepszać. Widać po coś to napisali. To jest normalne i sieci tak właśnie działają. Tu się nie ma co denerwować.
1
Arek 2017-08-31 22:15
Jestem pracownikiem i mam zamiar stamtad uciekac. Jestem funkcyjnym a nic wiecej nie placa.Jest to wykorzystywanie. Czlowiek ma duza odpowiedzialnosc. A i tak jobow dostaje.
6
Arek 2017-08-31 22:18
Prawda. Nic nie mozna zaplanowac.
2
Mk 2017-09-01 10:41
Dziękujemy za miła opinię załoga dino Białośliwie
2
Pracuś 2017-09-01 18:13
Większość z was pisze o grafiku ale nikt nie rozumie , że wystarczy iż jedna osoba weźmie L4 lub nie przyjdzie do pracy to grafik trzeba zmienić kilku osobą by sklep mógł normalnie funkcjonować proste.
5
Wiesław 2017-09-03 17:05
Pracuję w Dino i prawda jest taka że teoretycznie pracuje się od 6. 15 ale trzeba być już przed 6 a z drugiej zmiany wychodzi się około 23 bo trzeba dokładnie wyczołować cały sklep co jest niewykonalne przy dużym ruchu dla kasjerki. Wiecznie na nic nie ma czasu do tego trzeba też sprawdzac daty i wykładać palety z towarem równocześnie obsługując. Dino wogóle nie ma magazynu. Jak towar przyjeżdza to stoi przed sklepem zanim wjedzie na sklep . Za nadgodziny oszukują. Za mało osob a za dużo obowiązków , jednym słowem patologia... Nie polecam nikomu takiej pracy za najniższą krajową !
12
Adam. 2017-09-03 18:30
Dino Włocławek na ul Okreznej.
Jestem tam klientem dwa trzy razy w tygodniu, lubię robić tam zakupy ale czasami kasjerki i załogą aż zniechęcali do zakupów.
Ale chciałem pochwalić że od pewnego czasu załogą się zmienia i są dwie przemile,uśmiechnięte, widać że pracowite Panie ze aż chce się kupować i kupować.
Czyżby nowy kierownik tam był ze sklep idzie w dobrym kierunku?
Pozdrawiam miłą i uśmiechniętą Panią Anię i sympatyczną Ewę .
Mam nadzieję że pracodawca docenia takich pracowników bo takich mało.
2
Elka 2017-09-03 18:33
Powiedzcie mi ile może zarabiać w Dino kierownik a ile zastępcą kierownika?
2
Xyz 2017-09-10 09:57
W każdym dino jest porażka, oszukują na wypłacie, premie ????? jakie premie na nie nie można nigdy liczyć zawsze tłumaczą, że na sklepie jest za dużo strat. Obecnie w dino zarabia się 1700-1800zł i ściągają ludzi z wolnego. Mało tego jak się zachoruje to już jest wielka tragedia nic dziwnego jak jest tak mało ludzi i 3 osoby na zmianie w największy ruch. Nikt nie chcę pracować w tak gównianej firmie.
Współczuję ludziom którzy dalej się tam męczą za marne grosze.
6
Stokrotka 2017-09-11 00:53
Witam wszystkich serdecznie
Szczególnie tych , którzy wybierają się do pracy do Dino.
Jestem byłą pracownicą.
Na szczęście moja przygoda z Dino trwała tylko trzy miesiące po których to sama zrezygnowałam i nie podpisałam dalszej umowy.
To okropny pracodawca
Wyzysk totalny i niewolnicza praca.
Nie masz tam nic do powiedzenia.
Za wszystko opiedzielają nawet jak robisz dobrze.
Masakra!!!!!!!!!
Jak się dowiedzieli że rezygnuję z dalszej umowy to mi premie zabrali.
Dostałam 1500 zł jałmużny....
Ale nie żałuję
Mam teraz lepszą pracę o sto razy i nie jestem już niewolnicą w Dino....
Pozdrawiam wszystkich serdecznie....
Stokrotka 2017-09-11 01:00
Potwierdzam
Szczera prawda
1
ja 2017-09-13 09:47
Praca w biurze w Krotoszynie na Ostrowskiej to śmieszne 1500 zł na rękę. NIE POLECAM.
1
Stokrotka 2017-09-13 14:32
Pracowałam w Dino 3 miesięce i zrezygnowałam
To koszmar co się tam dzieje
Nawet sprzątać nie ma czym.
Mopy do mycia podłogi są połamane i mają po kilka wrędzli.
Ja zapytałam jednej z pracownic czemu nie zamówią nowy to powiedziała, że nie zamawiają bo wtedy premie są mniejsze.
Masakra....
To się do gazety nadaje...
4
Niewolbica 2017-09-14 17:17
Może jest tu jakiś były kierownik Dino i odpowie mi na jakiej zasadzie przyznaje on premie pracowniką i czy ma prawo ja pracownikowi zabrać jeśli przepracował cały miesiąc nie kładąc zwolnienia lekarskiego
Pracuś 2017-09-14 18:54
Pewnie kierownik przyznaje premię według własnego kryterium i jeśli jego zdaniem nie zasługujesz to może Ci nie dać premii .
3
XXX 2017-09-15 09:23
Witam czy ktoś widział ogłoszenia o pracę do Dino ponoć kasjer sprzedawca może zarobić do 3 tys brutto.????? Prawda????planuje podjąć tam pracę i z góry dziękuję za odpowiedź.
dinka 2017-09-15 14:53
Ta pokazuj wiecej ze dasz rade to jeszcze troche i sama będziesz robic w niedzielę .A góra się smieje z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Niech ci dojdzie jakiś zwrot do tego faktura,kilku na miesnym i jest śmiesznie jeszcze bardziej
1
rrr 2017-09-16 08:33
A kto Ci takich rzevzy nsopowiadał ????????????
XXX 2017-09-16 13:41
Znalazłam ogłoszenie!
pracownikdino 2017-09-17 19:22
Ciągle jest nasz mało, sama idź na mięsny, po3 dniach kręgosłup nie wytrzymał, bo 300 kg mięsa ( początek tygodnia koniec to ponad pół tony)do przerzucenia w ciasnej chłodni i jeszcze poukładanie pod sufit, bo nie starcza miejsca i to w ciągu 5 minut to niby nic. Wyszło zarządzenie, że sklep ma być wcześniej otwierany, a od razu są klienci to rozsądek czy głupota zarządzających. Trzeba wspomnieć żeby dostać się do danego asortymentu to trzeba nieraz ściągnąć jeden słupek, bo akurat dany asortyment jest przy ścianie pod koniec rzędu i z powrotem na paletę. Nie jestem leniwa i chce pracować, ale nie osiągamy 2000 tys. jak tu piszą, a "dysk" wypadł mi dwukrotnie, bo nikt nie chcę pracować na stanowisku mięsnym i dźwigam te ciężary 6 rok.
5
nic dodac nic ujac 2017-09-17 21:18
Dino to najwieksza porazka marketowa jaka istnieje tak ludzie sa ciagle zastraszanii zestresowani kontrolami nic innego sie tam nie liczy dyrektor jak zjawi sie raz w miesiacu to tylko luki widzi zadnych bonow paczek premie to fikcja za straty regionalna wpada jak torpeda i tylko opierdziela po 3 osoby na sklepie a wymagania jak by z 10osob bylo prowadzaca ma wszystkie zamowienia na okreslone godziny miedzy czasie cala ransza dostawe wylozyc a w podziece tylko zle rzeczy uslyszy niedlugo do odzierzy roboczej beda rolki rzeby szybciej i sprawniej szlo naprawde szkoda gadac temat RZEKA BEZ DNA
6
XXX 2017-09-18 08:16
Ogłoszenie jest do pracy Dino Legnica. Napisane jest od 2400 do 3000 brutto,bo ponoć są premie i tyle można wyciągnąć brutto. Proszę o opinie na ten temat bo zbliża się czas rozpoczęcia pracy i się zastanawiam. Dziękuję
Ja83 2017-09-18 15:27
Pic na wodę. 3000 to nawet kierownik nie zarabia
2
pracownik 2017-09-18 16:15
Moim zdaniem osoby funkcyjne powinny mieć jakikolwiek dodatek do wypłaty bo nie dość że w ciągu jednego dnia obsługujesz kasę, stajesz na mięsnym zajmujesz się całym sklepem tj towar, sprzątanie, ceny, plakaty, zamówienia gdy nie ma kierownika, zwroty, reklamacje, faktury....itd to na papierze masz KASJER-SPRZEDAWCA i taka sama wypłata jak osoba, która siedzi na kasie. Ten dodatek nie powinien być od kierownika sklepu ale od "góry" bo nie każdego miesiąca sklep wyrabia premie żeby było czym "dzielić"
5
Zostaw swoją opinię o Dino Polska - Krotoszyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dino Polska