brak logo

Dino Polska

Krotoszyn

Opinie o Dino Polska

ona 2017-03-13 13:29
Kierownik nam mowił, regionalna go poinformowala ze zostala zabrana ta obecnosciowka. Tez mysle ze zamiast 2 tys mamy 2100 zamiast premii tylko my w cale tego nie odczujemy i tak 1500/1600 wychodzi
robol 2017-03-13 13:59
To nieźle nas wykantowali skur... (100 za 100) , a tak się chwalą wynikami sprzedaży ogólnokrajowej, nasz kier udawał zaskoczenie twierdząc że nic o tym nie wie jak pytamy- fajnie co ?
1
ona 2017-03-13 14:57
Moze faktycznie nie wiedzial. A jak wiedzial to szuja jedna. Nasz zaraz dzwonil,pytal maile wysylal. Mamy kiero dobrego ;) nie jego wina ze premie ucieli....
miss 2017-03-14 12:12
Mam pytanie czy ktoś wie czy to normalne ze kierownik i zastepca chodza na ranna zmiane
3
ona 2017-03-15 17:36
No kierownik od 7 do 15 pracuje, zastepca u nas robi 1, 2 soboty niedziele...z reszta kiero tez i sobote i niedziele jest.
a. 2017-03-15 17:43
Czytam i czytam i kurde.. gdzie wy pracujecie? U nas mimo ze ktoras cos tam powie i jest male spiecie to wyjasniny i jest spoko. Nikt nam starych gazet nie wciska. Jest czysto bo i my o to dbamy. Czyscimy wycieramy myjemy. Pamietajmy ze to my dostajemy sklep i reszta nalezy do nas. Atmosfera w pracy to tez zalezy od nas. Moze ja mam takie odczucie bo pracuje w markecie gdzie mamy spoko zalage i kierownika ale jape otwieram na te opinie. Fakt w zime na 1 masakra, jeszcze zatoki lecze ale nic z tym bie zrobimy. Trudno. Tylko piszac to tu watpie zeby to mialo skutek.
1
Neon 2017-03-17 19:24
I co zakochani w Dino ? Nowy czerwony paleciaczek zastąpi jedną z Was. Hehe... Zobaczymy jak teraz będziecie zasuwać w 3 osoby w weekendy? Hehehe.... Dobrze się nasmarujcie ;)
13
bylypracownik 2017-03-18 15:47
Panią Kierownik przerasta ułożenie grafiku na caly miesiąc. Nawet na tydzień nie potrafi ułożyć żeby ciągle nie zmieniać. Jesli donosisz plotki to nie ważne jak pracujesz. Jak jesteś solidnym pracownikiem to tylko tracisz. W Dino na Pabianickiej w Łodzi brakuje dobrego i uczciwego kierownika.
13
maja 2017-03-18 18:27
My wiemy jakie to uczucie zasuwac we trzy w weekend. Nie polecamy jeszcze klienci sie oburzają.
15
kaj 2017-03-20 21:38
Piszesz "zasuwamy" a więc nie trzeba zasuwać tylko NORMALNIE pracować jak ludzie cywilizowani w Europie , pracować w swoim tempie i nauczyć pracodawcę, że 3 osoby nie zrobią tyle co 4 lub 5 ...do licha ZACZNIJMY SIĘ SZANOWAĆ!!
24
maja 2017-03-21 10:42
KR powtarza ze ona nie ma wpływu na decyzje zarządu i nawet sie nie stara żeby pomoc bo siedzi tylko przed komputerem i nie ma czasu
1
Justyna 2017-03-21 14:17
Dino aspiruje do takich marek jak biedronka czy lidl źródlo:(usunięte przez administratora) niestety do tych pracodawców jest mu baaardzo daleko. Biedronka swego czasu przekonała się że nie dbanie o swoich pracowników wpływa znacząco na wizerunek, a co za tym idzie, na wyniki. Myślę, że Dino jest o krok od tego miejsca z którego Biedronka podniosła się kilka lat temu. Jak słyszę historie, że pracownik dostał naganę bo między obsługą klientów kierownik sklepu wymagał od niego rozkładania towaru na półki i za każdym razem musiał zdejmować fartuszek, czepek itp. i za którymś razem nie założył czepka to nóż się w kieszeni otwiera. Jeszcze bardziej zbulwersowało mnie sugerowanie jednego z kierowników regionalnych, że pracownicy wynoszą do śmieci pełnowartościowy towar, po który za chwile przychodzi do tego śmietnika ktoś z rodziny. Pewnie takie rzeczy się zdarzają, ale żeby kogoś oskarżyć trzeba mieć dowód. Takie podejście pokazuje tylko, że kierownictwo nie ma szacunku do swoich pracowników i zamiast ich wspierać (dać dodatkowy etat na układanie towaru na półki tylko ich deprecjonuje). Wiem że praca w takim sklepie to ostateczność, ale na prawdę u konkurencji pracownicy traktowani są duże lepiej i między innymi dlatego to konkurencja odnosi sukcesy, a nie pożal się Boże Dino.
26
Kama 2017-03-22 20:58
Paranoja to za mało.Mądry by tego nie wymyśił,rozumię że liczy się kasa dla marketu ale bez przesady:)
7
ona 2017-03-24 19:34
My pracujemy do 16. I uwaga uwaga! Tylko chetne osoby!
To na tyle.. 2017-03-24 20:10
Od niedawna zaczęłam pracę w dino. Oczywiście jest ciężko. Ale przynajmniej jest co robić. A o czystość dbają naprawdę starannie. Każda zmiana pozostawia po sobie porządek. I co niedziela generalne sprzątanie. Kierowniczka świetna, i współpracownicy naprawdę w porządku z każdą można się dogadać. Uważam że to fajny sklep. Ale nie raz to będę powtarzać, polakowi nie dogodzisz...
2
maja 2017-03-24 20:55
Gdzie pracujecie do 16?
3
jolajola 2017-03-25 22:41
Uważasz ,że w Biedronkach jest lepiej czy w Lidlu ? Proszę Cię zdarza się ,że jest gorzej. To wszystko naprawdę zależy od ludzi.Od tego jaki jest kierownik i załoga,wystarczy popatrzeć na to co piszemy u jednych jest lepiej u drugich gorzej. Ofszem jest teraz ciężko,tym bardziej jak etaty ucinają,ale chcieliśmy niedziel wolnych to teraz mamy ... jest to przykre,że nie liczą się z Nami. Tylko pytanie jeśli Państwo chce dla Nas dobrze abyśmy w niedzielę spędzali czas w gronie rodziny a nie na kasie ,to może z przy okazji nakazali by pracodawcą limity pracowników ?
3
Nessia 2017-03-26 22:16
Wszyscy dostają premie 72zl na rękę 50zŁ za zajęcie od 5lub6 miejsca do 1 tak samo
Xyz 2017-03-27 13:19
Czy w związku z tym, że niedzielę mają być wolne będzie redukcja etatów? Ktoś coś wie? U nas w Dino łącznie z Panią kierownik jest nas 13. Pozdrawiam wszystkie dinusie
Aldi 2017-03-27 22:41
Jak wyglądają nocki? Miał już ktoś jakaś np przebudowa regału z napojami
Rokietnica 2017-03-27 22:41
Dino Rokietnica woj. Wlkp.
Jestem klientka w tym sklepie, bardzo lubie robic tam zakupy poniewaz ceny sa przystepne , natomiast denerwuje mnie zachowanie pan ze stanowiska miesnego, sa bardzo nie mile,odpowiadaja klientom z wielka zloscia,nigdy nie chca zmielic sloniny oraz boczku. Dlatego tez to jest minus u nich i to bardzo wielki. Na innych pobliskich marketach jakos nikt nigdy mi nie odmowil zmielenia sloniny oraz boczku. Zachowuja sie jakby wszystko robily za kare, natomiast panowie ktorzy tam pracuja sa bardzo mili,szczegolnie ten jeden ktory caly czas siedzi na kasie bardzo mily i kulturalny,zawsze sluzy pomoca.
2
Dinuska 2017-03-28 10:07
Nocki są najlepsze :) przyjdziesz, trzeba posciagac wszystkie napoje z półek, parę metrów rozebrać, umyć półki, później wg planogramu układać z powrotem napoje i w miejsca paletowe wjechać palet no i cenki rozłożyć i plakaty,ogarnąć podłogę i nad stany poukładać na paletach i do domu. 2-3 godziny pracy :)
Neon 2017-03-28 14:59
Cięcia etatów nie są spowodowane wolnymi niedzielami. Jak na razie nikt nie wie ile tych niedziel będzie wolnych, 1,2,3 w miesiącu. Na tą chwilę cięcia spowodowane są udogodnieniami w pierwszej alejce, które wprowadza firma. Jeśli będą 4 niedziele wolne to kolejny etat odpadnie (6 osób * 8h * 4= 192 h -to ponad etat). Więc będzie jeszcze fajniej, bo wątpię żeby z tego nie skorzystali. ;)
1
Donio 2017-03-29 12:25
Tak oczywiście -tylko 1 niedzielę w miesiącu zastępca ma wolną
Pracownik 2017-03-29 23:04
Co za bzdura, nie jest tak ze zastępca mam tylko 1 niedzielę wolną, jak w jednym miesiącu idzie 3 niedzielę to w kolejnym idzie do pracy w tylko 1 niedzielę, a później 2 na 2. No chyba, że jest ktoś na tyle glupi, żeby się zgadzać na to, aby pracować cały czas w 3 niedzielę. Trzeba bronić swojej du.py i umieć wyrazić swoje zdanie!!!!
jaaa88 2017-03-30 01:40
Na umowie (zawartej na połowy lutego 2017)mam 2100.Mam pytanie czy po całym przepracowaniu caĺego miesiąca l (w tym 8 dni chorobowego 80% płatne) WYPŁATY DOSTAŁAM 1256.0???!!!
Nieznany 2017-03-30 20:29
U nas zastępca robił na 1 i na 2 zmiany za to młodszy zastępca robił non stop na rano bo był znajomym kierownika przez co inni pracownicy są poszkodowani robiąc przez cały miesiąc tylko 2 zmiany mało tego młodszy zastępca nie potrafi zrobić podstawowych rzeczy takich jak zwroty pracy czy pieczywa a mimo to został młodszym zastępcom ze względu na długoletnią znajomość z regionalnym kierownikiem jak i kierownikiem
1
Nieznany 2017-03-30 20:32
U nas zastępca robi na 1 i na 2 zmiany za to młodszy zastępca robi non stop na rano bo był znajomym kierownika przez co inni pracownicy są poszkodowani robiąc przez cały miesiąc tylko 2 zmiany mało tego młodszy zastępca nie potrafi zrobić podstawowych rzeczy takich jak zwroty prasy czy pieczywa a mimo to został młodszym zastępcom ze względu na długoletnią znajomość z regionalnym kierownikiem jak i kierownikiem
1
ania 2017-03-30 20:36
Widzisz nie znając sie na pracy a mieć znajomośći można duza osiągnąć i teggo nnajbardziej nie lubie w tej pracy.
3
Mariusz K. 2017-03-30 20:47
Byłem klientem Dino Gowarczów to co sie tam dzieje przechodzi ludzkie pojecie... jedna z pracownic darla sie na kasjerke i uzywa niecenzuralne slowa na sklepie za to kierowniczka jest mloda i bezwstydna osobq bo schylajac sie pokazuje tylek. jestem mezczyzna i zamiast mnie to pociagac wrecz obrzydza i odechciewa mi sie tam robic zakupy.. raz bedac w porze poludniowej nie zastalem nikogo nq sklepie proc kasjerki natomiast z zaplecza slychac bylo smiechy - sklep zalamka bywalem w wielu sklepach ze wzgledu na swoj zawod ale takim czyms nie spotkalem sie nigdzie
3
Nieznany 2017-03-30 20:51
Takie osoby mogą nie robic nic a zostana ozlocone i uwielbiane tak tez jest w tym przypadku gdy umie sie lizac odpowiednie miejsca tym nad soba
2
mani1979 2017-04-01 14:33
witam
nocka na przepudowe regałów nie jest cieżka wpada ekipa z waszej centrali i robi co trzeba konczą pracę ok 3 nad ranem a osoby przydzielone przez kierownika na tą nockę towarują półki i to tyle wiem bo moja żona miała to u siebie ostatnio,tylko nie wychodzcie przed szóstą do domu bo bedziecie musieli odrobic różnice godzin w innym terminie,żona wyszła ok 4 nad ranem bo już ogarneły co miały ogarnąć a teraz musi odrobić 2 godz
JOWITA 2017-04-02 17:36
witam -jestem klientką w Dino we włocławku,obsługa miła,pani kasjerka uprzejma jednak co mnie denerwuje -ZIMNO W SKLEPIE-chciała bym spokojnie zrobić zakupy,pochodzić pomiędzy alejkami ale nie mogę ponieważ chłód jaki czuję w sklepie nie pozwala na dłuższe przebywanie w środku,po prostu uciekam stamtąd,kto do cholery wymyślił coś takiego,zima zimno to mnie nie dziwi lecz teraz?rozumie stoisko z nabiałem itp,ale nie w całym sklepie mrożenie towaru i ludzi...OPAMIĘTAJCIE SIĘ ,,,,bo wam mózgi pomarzły chyba też...POZDRAWIAM PRACUJĄCE TAM OSOBY-TRZYMAJCIE SIĘ CIEPŁO.....
2
Janka 2017-04-03 13:15
Jak u was na marketach jest z cotygodniowym doczyszczaniem posadzki? Robi to kierownik- tak jak powinien? Czy może wysługuje się wami? Zwykłymi kasjerami? Wchodzi w to również mycie podłogi pod ekspozycjami i regałami.
3
Walentyna 2017-04-03 21:54
Kierownik jak najbardziej może zlecić Ci takie zadanie... A dlaczego niby nie?
4
iii 2017-04-05 02:34
U nas my wszystko robimy sami, kierowniczka całymi dniami siedzi lub chodzi między regalami z telefonem przy uchu. Tylko jak jest kontrola, to "udaje", że pracuje, tylko kontrol wyjdzie dalej telefon i plotki z innymi ludźmi i to w dodatku ze służbowego rozmawia.
4
???? 2017-04-09 19:04
mam pytanie dla dinusi jak traktujecie osoby z grupą niepełnosprawnosci i jak pracują w jakich godzinach mam grupe umiarkowana
nowa 2017-04-11 19:50
taka osoba pracuje 7 godz dziennie i przysługują je 2 przerwy dziennie po 15 minut a w skali roku dodatkowe 10 dni urlopu i taka osoba oczywiście nie może pracować w godzinach nocnych i nadliczbowych czyli pracę kończy o 22 najpóźniej , a co do pracy na sklep to zależy od schorzenia .
kasia 2017-04-16 17:43
Odwołać kierowniczkę Dino Złotów!!!!!!!!
obecny pracownik 2017-04-17 11:28
drogi ,, były pracowniku '' jak byłeś taki pracowity i kompetentny to dlaczego już jesteś były ? tam kierownik nikogo nie zwalnia , najwyżej nie przedłuża umowy !!!!!a grafik ? zgoda , ale to nie wina kierownika tylko załogi która ma ciągle ,, bóle brzucha , zapelenie nerek , bóle zęba , wizytę lekarza itd...
2
Amelia 2017-04-19 15:20
Dino Ożarowice!
Witam.
Obsluga w tym sklepie to totalna porażka. Brak kultury i uprzejmości. Kasjerka nie odpowiada na słowo dzień dobry tylko siedzi nadęta i na koniec chamsko rzuca paragonem. Ceny nie są zmienione na bieżąco i później są zupełnie inne niż powinny być na paragonie. Pomimo że klient ma butelki zwrotne to i tak naliczane kaucję tak jakby ich nie miał. Najgorsza obsługa jaką spotkałem.
1
dziennikarz 2017-04-19 17:53
to co dzieje sie w dinach to bardzo dobry material do mediów i gazet,czas wielki oglosic Polsce jak tam wyglada praca trzy na zmianie SKANDAL, zarobki SKANDAL, a o tym ze pracodawca nie jest wstanie zadbac o pracownika SKANDAL, DINO POWOLI UPADA NA PSY.....tak jak szybko dina powstaja tak tez szybko beda je zamykac bo nie bedzie kto tam mial pracowac nie w takich warunkach i nie za takie wynagrodzenie nie wspomne o premi......czas zaczac glosno mowic prawde nie na forum a w mediach moze wtedy zarzady i sam pracodawca zacznie dbac o pracownika i doceniac ich prace i godnie wynagrodzenie.
20
Andzia 2017-04-21 12:37
Witam, zamiast narzekać na zarobki to lepiej się przykładać. Ja zarabiam na rękę ponad 2tys. ale staram się jak najlepiej potrafię. U Nas na sklepie prawie wszyscy podobnie zarabiają bo chcemy żeby Nasze Dino (woj. dolnośląskie ) było najlepsze i z tego co czytam to chyba jest
Andzia 2017-04-21 12:47
A co do gazet u Nas też się zdarza, że trzeba je kupić ale my też nie chcemy ich kupować jezeli to nie nasza wina i teraz jest tak,że na dokumencie piszemy kto robil gazety rano a kto na drugiej i wtedy jest czarno na białym kto tego nie ściągnął.. Walczmy o swoje
Dino 2017-04-22 10:05
Czy sieć Dino 2maja przyłącza się do strajku?
9
ania 2017-04-24 17:10
Czy u was tez kierownik nie kaze wam przynosic zwolnienia lekarskiego i wpisuje urlop zeby pupilki miały przyznana premie?
3
Klient 2017-04-25 15:35
To chyba lepiej dla sklepu że nie bierze zwolnienia , nie sądzisz?
ania 2017-04-25 15:49
nie sadze poniewaz i tak nie przychodzi do pracy na cały ten okres do kiedy ma zwolnienie
Klient 2017-04-25 18:10
Ale godziny musi opracować jak ma wolne. A jak będzie na zwolnieniu to godziny przepadają. To jest właśnie ta różnica.
ania 2017-04-25 19:25
No ale jak ma urlop wpisany to nie musi. Wiec lepiej wydać urlop i dać premie a te co przynosza zwolnienie niech nie dostają premi.
Zostaw swoją opinię o Dino Polska - Krotoszyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dino Polska