brak logo

Data Group

Lublin

Opinie o Data Group

anonim 2010-09-29 17:20:56
beznadziejna firma
były pracownik 2010-09-30 11:14:24
To mało powiedziane!
SYF!
b 2010-10-04 13:13:18
w rzeszowie to samo,beznadzieja-no tak beznadziejna to malo powiedziane tasuja ludzi jak pileczki mowila ze jest podstawa a jej nie ma tylko sama prowizja wogole ta kierwniczka tam jest nie fajna ale ma plecy bo pracuje z menzem i on ja kryje a baba jest zamotana zreszta tego kierownika raz na oczy widzialam bo go nigdy tam nie bylo chyba dluzej co to za ludzie tym kieruja ze nie wiedza kogo daja na kierownictwo.
ja jej nie polece nikomu kogo znam tej firmy bo szkoda nerow na nich
i ten ich dziwny samochod,co sie kazdy bal tym jezdzic w takim stanie i nawet na szybie ma napis szukasz pracy to zadzwon.
sie nie dziwie ze ciagle ta baba kogos szuka do pracy bo z nia to nawet baranek by sie nie dogadal
anonim 2010-10-04 13:23:10
BEZNADZIEJNA FIRMA,TRZYMAJCIE SIE OD NIEJ Z DALEKA,I PODOOBNO W INNYCH PLACOWKACH JEST TAK SAMO
???????????????????????????? 2010-10-06 16:59:13
to co obiecuja cuda wianki,ze ludzie u nich zarabiaja po 5 tys na miesiac?????????????????? sciemniaja????????????????
no to po co tak mowia jak sie dzwoni,ze jest super i fajnie,jak te wpisy mowia cos innego.Ale dla mnie to lepiej,bo jak sobie czytam o tej firmie to mi sie juz odechacialo tam skladac papiery
nn 2011-09-11 21:00:33
zu w oddziale data grup to samo SYF KIŁA MOGIŁA I OSZUSCI!!
anonim 2011-10-21 18:40:24
wczoraj u nich bylam na rozmowie proponowali 1000PN podstawy i 10zl od umowy sprzedanej na 3miesiace umowa zlecenie;;;no wiem ze lipa w polsce ale ta umowa;..
a ja wypalilam ze 1700 chce no chcialabym jak ktos mi tyle da to od dzis zaczne mysle ze to nie jest az za hoho
anonim 2011-11-12 20:09:11
Beznadziejna firma to mało powiedziane.Jako pracownik jesteś dla nich nikim stawiasz się zostajesz szykanowany i poniżany.Jak nie podpiszesz umowy nie masz po co tam przychodzić,ciągła presja i stres.Możesz oczywiście tam pracować jeśli kręci cię traktowanie kogoś jak śmiecia i ciągły [usunięte przez moderatora],wyżywanie się psychiczne ze strony kierownictwa.Jeżeli chodzi o szefa to taki cwaniaczek co wyżej sra niż [usunięte przez moderatora]ma i wygląda jak [usunięte przez moderatora]. Dla niego jesteś nikim liczy się kasa jaką na tobie zarobi.Nie masz prawa głosu coś ci się nie podoba do widzenia.Mam nadzieję że przeczytacie to za nim się tam zatrudnicie.Rozumiem że jest ciężko o pracę ale ta praca nie jest tego warta miejcie swój honor i nie dajcie [usunięte przez moderatora] na was zarabiać.DATA GROUP to oszuści i hieny.
DG WON 2011-12-15 17:20:10
NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE [usunięte przez moderatora] W NAJCZYSTSZEJ POSTACI, na wypłatę czekam od 5 miesięcy za miesiąc pracy miałem dostać ok 2500 zł, nie zobaczyłem grosza, rozmowy z kierownictwem nic nie dały, tłumaczą się, że umowy pospadały( spadnie Ci 5 umów za 250zł, nie zobaczysz żadnej kasy) leader traktuje Cię jak ścierwo, nie masz dla niego żądnej wartości, wyzwiska, poniżanie to chleb powszedni. Nie polecam nikomu (chyba że jesteś [usunięte przez moderatora]). Lepiej zbierać puszki, butelki, cokolwiek. DATA GROUP NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE!!!
iiny 2012-01-04 10:53:19
moi drodzy, ten [usunięte przez moderatora] całe szczęście już tam nie pracuje, także trochę to inaczej wygląa ;D i atmosfera jest nrapwdęw porządku. Poza tym jest normaalna podstawa godzinwoa wypłacana co miesiąc więc nie trzeba czekać na prowizję długo. Nie zdarzyło mi się jeszcze nie dostać kasy. Myslę, że jest w porządku... może trafiłem po prostu na dobry czas i dobre kierownictwo, ale zachęcam ;)
anonim 2012-01-18 18:34:11
miałam okazję pracować w tej firmie w oddziale w sosnowcu. początki dobre. cały tydzień szkoleń i rozmów, poznawania oferty firmy. pierwszy miesiąc praca marzenie. pozyskane sporo umów, pracowałam na stawkę godzinową, umowa zlecenia na miesiąc. atmosfera super. miałam super zespół. kierowniczki też spoko. babki do pogadania i do pośmiania. pierwsza wypłata była taka, jak się spodziewałam. tyle ile wypracowałam, tyle dostałam. wypłacona w terminie i bez gadania. plus dodatek za szkolenie. schody zaczęły się później. sprzedaż mocno spadła, umowy wracały z systemu. więc zaczęły się uwagi ze strony kierowniczek. że to co robimy to kpina. siedzimy i liczymy na cud. to jest firma handlowa nie charytatywna. to akurat rozumiem. każdy chce, żeby firma zarabiała. ale z powietrza umów nie wynajdę. jeśli klient ma już tel+neo+tv to co mam mu zaoferować - gwiazdkę z nieba? posypały się też inne teksty z ich strony, m.in. o braku motywacji do pracy. dostaliśmy ultimatum, że jeśli do końca tygodnia nie odrobimy strat i nie będziemy mieli aktualnej sprzedaży, to się pożegnamy. wtedy wszystko się posypało. połowa ludzi wstała i wyszła. szkoda mi było czasu siedzieć do końca dnia, bo i tak nie dostane pełnej wypłaty. mają coś takiego jak rozliczanie wg ilości wykonanych aktywnych połączeń, czyli połączeń zakończonych nawiązaniem kontaktu. więc opinie typu "praca za 200-300zł miesięcznie" nie są wyssane z palca. jak dla mnie jest to praca na miesiąc lub dwa. szkoda czasu na tę firmę.
Art... 2012-02-27 16:31:58
Firma krzak! Dziadostwo! Nastukalem im 8-12 umow dziennie i tak przez kilka tygodni,a tu kasy nie ma,auto sluzbowe naprawialem na wlasna reke,ogolnie pozal sie boze firma! mowie tu o rejonie lodzkim, [usunięte przez moderatora],totalny olamus i jgo podwladna,[usunięte przez moderatora] czy jakos tak. Nie polecam wspolpracy. kase wisza mi od prawie 3 lat,ale wlasnie zakladm sprawe i bekna za to.
Pozdrawiam i przestrzegam
Były Pracownik 2012-02-29 00:37:58
Pracowałam w tej firmie przez prawie 3 miesiące. Umowę dostałam miesiąc po szkoleniu z datą nie obejmującą szkolenia (za szkolenie nie dostaniesz pieniędzy). Praca na umowę zlecenie. Pensja uwarunkowana od ilości zawartych umów (jeśli np. nie zrobisz żadnej umowy to nie dostaniesz ani grosza, jeśli klient wycofa się z zawartej umowy - tracisz kasę), premi nie było dla pracowników (o bony na Święta trzeba było rywalizować - kto zrobi najwięcej umów to dostanie bony w wysokości ok. 200, 300 zł). Praktycznie chodzi się przez 6 dni do pracy (w sobotę jak nie przyjdziesz choć na chwilę to jest to źle postrzegane przez kierownictwo). Byłam poniżana i cały czas były niesympatyczne docinki i uwagi podniesionym tonem. Takie dopingowanie wcale nie mobilizuje do lepszej pracy. Samochody firmowe w opłakanym stanie (bezpieczniej byłoby skoczyć z wieżowca z kartonowymi skrzydłami). Odeszłam na szczęście 2 dni przed \"wypłatą\" - 90 zł z groszami. Może jestem głupią blondynką i w dodatku lewą lub coś w tej firmie jest... oceńcie sami :)
były pracownik 2012-11-29 10:08:03
Ostrzegam przed tą firmą, kontakt z kierownictwem praktycznie zerowy, dochodzenie się o wypłatę trwa miesiącami bo nikt nie chce podjąć tematu. Pracowałem tam jakiś czas temu, zwolniłem się kiedy szanowne kierownictwo stwierdziło że wszyscy przechodzą na prowizję bo są za słabe wyniki lub jak kto woli kierownictwu szkoda płacić godzinówki bo lepiej przeznaczyć to na paliwo dla "kierownictwa ". A ty żyj biedaku za 300 zł miesięcznie o ile ci umowy nie spadną z jakichś niewyjaśnionych powodów... Jak ma być dobrze w tym kraju skoro takimi firmami się nikt nie zajmuje. Robią co chcą, [usunięte przez moderatora] pracownika a kiedy ten odejdzie nie raczą nawet wypłacić pensji bo NIE NALEŻY SIĘ. Ludzie zatrudnieni na tych własnie kierowniczych stanowiskach w ogóle nie mają pojęcia o swoich obowiązkach, wina jest przerzucana z jednej osoby na drugą. Dziwi mnie tylko to czemu szanowny Pan Prezes nie jest w stanie się pochylić nad zwykłym pracownikiem mimo że przez cały okres pracy deklarował że można do niego się zwrócić ze wszystkim a na pewno pomoże. Jak dla mnie praca nie warta zaangażowania i jeżeli już tam ktoś trafi to radzę udawać że się pracuje tak jak oni udają że płacą a w tym czasie szukać nowej pracy. Firma dno
kam 2013-02-05 18:44:42
jeśli udajesz że pracujesz to oni udają że płacą.
Nie chce nikogo bronić z kierownictwa ale dość mało faktów w tym co piszesz.
madness 2013-02-14 09:47:36
Witam!
Jestem jedną z oszukanych osób, niestety jak i w reszcie przypadków wychodzi CI 1000 zł pensji a nie dostajesz nic!!!!!
Proponuje zorganizować zbiorowy pozew przeciwko DG!!!!
NIech im dowalą z 300 tys kary to moze sie nauczą nie cwaniakować.
Jak pracowałem to nawet nie otrzymałem mojego id i upowaznienia do wystawiania umów, moziliwe ze i administrator krecił bo umowy byly na niego.
anonim 2013-03-15 09:33:59
Ludzie zdala od tych oszustow.nie marnujcie czasu,szkoda nerwow.nie placa,wymagaja a co najgorsze oszukuja.na poczaktu ,obiecuja zlote gory a potem budzisz sie z reka w nocniku.pracowalem tam i to byl moj blad.dzwonilo sie latalo z ulotkami niedosc ze nikt nie chce tych ich smiesznych fun packow bo sa daremne kazdy to wie to jesli nawet uda ci sie cos sprzedac to i tak kasy nie dostaniesz bo na wszystko maja wytlumaczenie.STRZEZCIE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim 2013-03-15 09:48:29
madness - 2013-02-14 09:47:36

Witam!

Jestem jedną z oszukanych osób, niestety jak i w reszcie przypadków wychodzi CI 1000 zł pensji a nie dostajesz nic!!!!!

Proponuje zorganizować zbiorowy pozew przeciwko DG!!!!

NIech im dowalą z 300 tys kary to moze sie nauczą nie cwaniakować.

Jak pracowałem to nawet nie otrzymałem mojego id i upowaznienia do wystawiania umów, moziliwe ze i administrator krecił bo umowy byly na niego.

Popieram trzeba sie nimi zajac nie moze im tak bezwzglednie oszukiwac i wykorzystywac ludzi.Tylko jak to zrobic ktos chce poswiecic czas i nerwy na sadzenie sie z nimi a zwlaszcza z szanownym panem [usunięte przez moderatora]- oszust jakich malo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oszukanaa 2013-06-10 10:34:11
Witam, jestem w identycznej sytuacji. Pracowałem w Lublinie. Przez cały okres "zatrudnienia" umowy podpisywałem na administratora, bo niby czekaliśmy na pełnomocnictwa. potem odszedłem z tego syfu i mimo sporej ilości wypoconych umów nie dostałem ani złotówki!! niby miałem coś dostać za pół roku - takie tam bla bla żeby zamknąć mi język. teraz już nawet nie wiem do kogo miałbym się zwrócić bo cała kadra dawno już wymieniona, a jak wspomniałem umowy były podpisywane nie na mnie... Przestrzegam innych!! jeśli już tak bardzo chcecie pracować w tym syfie, nie obsługujcie żadnego klienta póki nie będziecie mogli na umowie podpisać się swoim imieniem i nazwiskiem. W normalnych firmach takie pełnomocnictwa to kwestia kilku dni a nie miesięcy...
zniesmaczony 2013-06-23 14:25:44
Pracowałam więcej niż trzy miesiące i rzeczywiście jeśli kierownik oleje temat to jesteś z ręką w nocniku. Jeśli się zaangażuje to może to owocować jego zwolnieniem ale nasz na to nie patrzył. Powtarzał że to my tworzymy firmę. Przyznam że nie miałam większego kontaktu z właścicielami. Pojawił się jeden, nawet nie przedstawił. Pytał tylko o jakiś system DG. Powiedział że wychodzi i porozmawiamy jak wróci - już nie wrócił. Praca była ok, rozliczano mnie uczciwie, klienci zadowoleni. Niestety same kierownictwo w TP jak i właściciele mają nas gdzieś więc odeszłam. Żal mi tylko kierownika bo stara się jak może ale w końcu nie jest ani właścicielem ani Kierownikiem TP.
1
Aneta 2013-09-10 12:07:04
Byłam pracownikiem DG mało tego po 2 miesiacach awansowali mnie na lidera bo miałam duza sprzedaz. Zdziwi Was a moze nie kase miałam mniejsza niz konsultanci a obowiazków .. zreszta sami wiecie jak to wyglada. Wlasnie probuje od 1,5 roku doprosic sie o swiadectwo teraz przez nich nie otrzymam na dzieci rodzinnego bo nie mam jak uzyskac swiadectwa . Pieniadze w wysokosci 1020 zł za 2 miesiace dostałam po ponad pół roku tel i meili. Łodzki oddział wcieło i szukaj ich teraz . Ku mojemu zdziwieniu oglaszaja sie nadal jak pisze do kierownictwa ktore odpowiada na meile i przedstawiam sie .. urywa sie kontakt. Nie polecam . Z tym pozwem jak najbardziej jestem zaa. Nie otrzymalam prowizji na 99 procent umów zawartych a mało tego wiem ze zrealizowanych.Pozdrawiam byłych pracowników
kakaka 2013-09-11 17:36:45
DG 31.08.13 ogłosiło swoją upadłość i jej już na rynku nie ma i mają tam nadal taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze to sie w głowie nie mieści 1.5 mln zł lecą jeszcze tepsie! Pracownikom pensji nie wypłacają już! Ja nie wiem kto tą firma rządził i jak rządził że do takiego stanu doprowadził! Przynajmniej by godnie skończyli swój byt,ale jak widać nawet na to ich nie stać... Szkoda słów na nich i nerwów...
pluskiew 2015-01-28 07:35:50
Czasami bywa i tak, ze firma wpadnie w jakis dolek, z ktorego potem ciezko sie wydostac. Nie znam powodu upadku firmy i wydaje mi sie, ze go nie poznam, ale mam goraca nadzieje, ze stare bledy nie beda powtarzane, bo podejrzewam, ze wlasciciel nie raz myslal o zalozeniu drugiej dzialalnosci. Na ten temat macie jakies informacje?
kalinka 2015-03-29 17:04:13
o masz, kolejna firma w naszym kraju upada, a ciekawe czy upada całkowiecie czy m,oże jej szczątki bedą sprzedane komuś, może jakiemuś właścicielowi większemu zagranicznemu. to jakaś plaga ostatnio z tymi upadkami, nie rozumiem tego i nie wiem dlaczego się tak dziejue szczerze mówiąc ale staje się to dla mnie przerażające
justyna2 2015-09-30 12:04:39
SZKODA CZASU PRACOWAĆ W TEJ FIRMIE
KingaOszukana 2015-12-17 15:38:56
Radzę uważać na tą firmę. Wypłaty w terminie,owszem, ale na premie nie liczcie. Nawet jeśli spełnicie wszystkie wymogi, oni znajdą milion powodów, dla których nie chcą Ci jej wypłacić. Kłamią też w twarz, trzymasz w ręce umowę z danymi warunkami, a czytasz w mailu od szefa zupełnie co innego. Próbują robić z ludzi idiotów twierdząc, że nie umie się czytać ze zrozumieniem. Doprowadzają do tego, żebyś odpuścił i zrezygnował z walki o swoje - tak straciłam swoją prowizję, jakieś 1500zł. Istna masakra, istny bałagan, jedno totalne kłamstwo i wyzysk.
KingaOszukana 2015-12-17 15:43:57
Ahh..no i najważniejsze. Obiecano mi ZUS, na odp dlaczego mnie jeszcze nie zarejestrowano wciskano mi, że może jest jakieś opóźnienie i dlatego (musiałam zapłacić za wizytę u lekarza rodzinnego), a po zakończeniu umowy pani w ZUSie mnie poinformowała, że nikogo takiego jak Data Group nie ma na liście moich pracodawców. Więc ściągali mi kasę z wypłaty na ZUS a go nie płacili!!!
jerzy 2016-05-05 21:27:04
ciekaw jestem jak bardzo konkurencyjne jest to wynagrodzenie @potek. Firma nie pisze konkretnie ile oferuje dla instalatora.
Zostaw swoją opinię o Data Group - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Data Group