brak logo

Hellmann Worldwide Logistics Sp. zo.o.

Raszyn

Opinie o Hellmann Worldwide Logistics Sp. zo.o.

tajny 2009-06-12 09:14:19
Odradzam prace w tej firmie, brak mozliwosci awansu, zamrozone zarobki na zawsze, brak stabilnego zatrudnienia, brak swiadczen pozaplacowych (chyba ze sie za nie placi z wlasnej kieszeni - rownie dobrze mozna pojsc i kupic je gdziekolwiek na to samo wyjdzie, poniewaz dofinansowanie = 0), pensja to skladowa 80%(podstawa) +20% (premia) - tak mowia przy rekrutacji i obiecuja ze zawsze 20% premii bo taki jest zwyczaj firmy - niestety realia sa inne, pozniej okazuje sie ze to jednak 100% podstawy + do 20% ewentualnej premii, brak rozwoju - firma nie chce inwestowac w pracownikow (chyba ze sa wyzszego szczebla a i tu nie zawsze)
anonim 2009-07-08 20:12:18
TOTALNA PORAŻKA!!!Potwierdzam przedmówce
Gall Anonim 2009-12-07 19:20:26
Prace w tej firmie mozna okreslic tylko jednym slowem : to SKANDAL! Jolka lata [usunięte przez admina], wszystkich sie czepia, ogolnie robota za 30zł za dniówke.:/ PORAŻKA
worm 2010-02-09 14:50:34
Firma zwalnia pracowników z powodu redukcji etatów, płaci odprawę (6X pensja miesięczna), za pół roku zatrudnia tych samych ludzi, bo okazuje się, że nie daje rady z realizacją zleceń. Gdzie tu logika? Zarządzanie- katastrofa! Trudno to w ogóle nazwać zarządzaniem...
Hektor 2010-02-11 19:55:43
Hellmann idzie na dno .mając takich menago ;)
sekator 2010-02-26 08:40:13
wszystko co powyżej = prawda.
Tną wszystkich, czy to magazynierów, czy kierowników (a na miejsce kierowników zatrudniają laików). Nie ważne czy ludzie mają doświadczenie czy nie, ważne żeby coś zaoszczędzić. Potem jak piętrzą się opóźnienia i problemy to zatrudniają kogokolwiek za 1800 brutto + 20% niby stałej premii, i myślą że będzie cud.
Mała20 2010-05-18 17:44:49
a powiedzcie mi mowi wam cos firma verso zatrudniaja do pracy wlasnie do tej firmy niby jakies tam skladanie zestawow,naklejanie nalepek itp Warto tam isc pracowa czy tez nie??
anonim 2010-06-07 20:31:30
Nie polecam pracy w jakiej kolwiek firmie przez APT.VERSO w jednym slowie oszusci.
Natomiast w Hellmanie nikomu nie polecam pracy z tego wzgledu ze mozna sie tak w skrucie zamulic , tzn. Hellmann nie dorusl zeby byc kogo kol wiek partnerem logistycznym a juz w ogole nie wspominajac ze jest to firma logistyczna bo tak naprawde powinni zajmowac sie niczym bo w tym sa najlepsi . mistrze robienia fermentu i balaganu
1
były hellmannowiec 2010-07-16 17:32:23
Odejście z tej "firmy", to najlepsze co mogło mi się przydarzyć. W takim czymś jeszcze nie pracowałem - jeden wielki bajzel.
Od kąd wywalili poprzednie kierownictwo, a zostawili tych których powinni wywalić, wszystko staneło na głowie (chociarz zawsze stało) - Tam jedni zwalają swoje błędy na innych, a jak komuś nie pasuje, to out i pozamiatane.
Moim zdaniem jesli ktoś szuka pracy, to chyba lepiej iść na wykopki niż do Hellmanna
aktualny hellmannowiec 2010-08-16 02:03:13
potwierdzam!! już lepiej na wykopki...smutne ale prawdziwe... chyba ze ma sie super ukad i wie się kopu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizać... na tym się opiera działanie tej firmy...
"Były" 2010-10-15 15:49:41
Opinie powyższe jak najbardziej wiarygodne.
Operacje wszelakie są oparte na arkuszach exell'a; dane teoretyczne - a nie na realnych potrzebach wykonawców = szarych pracowników.
Brak sprzętu i ludzi w magazynie w połaczeniu z rozbudowaną do maksimum administracją "tępaków i nierobów", tworzy atmosfere totalnego chaosu. Nikt z "managerii" nie bierze odpowiedzialności za oddział/dział - po tyłku zbierają ludzie z najniższego szczebla.
To nadrzedna zasada, której się trzymaja kolejne rzesze "teoretycznych do bólu managerów".
Hellmann = Ostateczność !!!
Tajny2 2013-06-06 12:01:45
Odradzam pracę w tej firmie. Pan Robert (usunięte przez administratora)robi tylko dobre wrażenie na wejściu, natomiast po miesiącu pokazuje swoje prawdziwe oblicze - kłamcy i ignoranta. Ogólnie, brak organizacji i bałagan, brak świadczeń, praca po 12 h, umowy śmieciowe. Pani Kadrowa sprawia wrażenie wyrozumiałej ale tylko z pozoru, chętnie wysłucha ale nic z tym nie robi, przyklepując całe to Towarzystwo ignoracji i [usunięte przez moderatora].
michał 2013-06-11 13:09:14
dokładnie,po 12 h to mało powiedziane....
zdarza się że sie pracuje po 18 h,
obiecują że to 100-tki są płatne realia znacznie inne,
brak organizacji i rozwoju,
i to wszystko za najniższą krajową.
O normalnej umowie niestety trzeba zapomnieć
Odradzam
nn 2013-06-25 23:59:45
Praca w tej firmie to porażka wynagrodzenie od 6 lat takie same pracy coraz więcej o podwyżce można zapomnieć wolą zatrudnić niedoświadczonych niż dać podwyżkę a nawet 1800 się nie zarobi na rękę z 9 letnim stażem
bruce 2013-09-20 16:21:41
jak najbardziej realne jest praca po 18 h dziennie zero doświadczenia kierowników magazynu pana (usunięte przez administratora). Zero szans na umowę o pracę jedynie zlecenie 13 zl brutto/ h jednym słowem (usunięte przez administratora)z dnia na dzień dziękują za prace.
2
Arturro 2014-02-22 20:18:31
Jak chcesz chodzić wiecznie sfrustrowany to zatrudnij się w Hellmannie.
Jedna z gorszych firm z jakimi się spotkałem. Coś strasznego.
AlexSander89 2014-06-06 13:41:13
zaebali napisać coś wartościowego płacąc za TRANSPORT COMPANY lub nie można z nim pracować, czy nie?
Pozdrawiam Magazynier :) 2014-06-11 18:11:25
Moim zdaniem opinie przedmówców są przebarwione. Najprawdopodobniej wynika to z tego, iż większość wypowiadających się została zwolniona i pisała opinie pod wpływem emocji, a zwolnienia w tej firmie nie wynikają z niczego, tzn. nie zwalniają pracowników DOBRYCH, a jeżeli ktoś przyszedł do pracy żeby dostać kasę za chodzenie przez 8h to sam sobie na to zapracował. Trzeba było iść do ochrony :P
Wiadomo, są plusy i minusy- jak wszędzie. Dobrego pracownika, który pracuje efektywnie nie wyrzucą. Z umowami to prawda- śmieciówki, nadgodziny- jeżeli musisz zostać bo jest więcej pracy to normalne, czasami trzeba, natomiast jeżeli nie pracujesz a siedzisz w pracy całymi dobami mając ponad 200h/m-c to widać, że chodzi Ci o dobrą cyfrę przy wypłacie a nie zrealizowanie swoich zadań, wtedy kierownik zaczyna z tym walczyć. Płace- jak to w Polsce nie można pochwalić i można się poskarżyć na brak podwyżek, skupiając się na wynagrodzeniu Hellmann ceni sobie tanią siłę roboczą i jesteś dobry póki ktoś nie zastąpi Cię za niższe pieniądze. Plus za atmosferę pracy. Nie można powiedzieć, że przełożeni są tyranami i wymagają więcej niż pozwalają na to możliwości. Mógłbym jednak się rozpisać na temat braku odpowiedniego zarządzania. Większość siedzących u góry nie ma odpowiednich kompetencji do pracowania na powierzonym stanowisku. Czasami odczuwam wrażenie, że niejeden pracownik fizyczny pracujący na najniższym szczeblu firmy ma więcej oleju w głowie niż banda krawaciarzy pierdzących w skórzane fotele. Nie doceniają pracowników- "robisz efekt, to fajnie, Ty rób ja zgarnę pochwały, przecież to moja zasługa, bo ja tu rządzę". Firma próbuje się rozwijać, kombinują na wszelakie sposoby, ale nie za bardzo im to wychodzi. W złym punkcie się skupiają, wprowadzają zmiany tu nisko, gdzie te zmiany są kompletnie nie potrzebne a nie zauważają tego co dzieje się nieco wyżej.
2
% marza 2014-06-30 15:27:37
Moim zdaniem wszystko zależy od oddziału i samego pracownika. Sam byłem pracownikiem małego działu w Sękowie i doceniam firmę HWL za zgromadzone tam doświadczenie, które wykorzystuje do dziś. Co jest istotne w podjęciu pracy w firmie korporacyjnej, gdzie jest wiele certyfikatów - dostosuj sie do pewnych zasad, a jeśli masz jakieś pomysły - pisz/mów - o tym kierownikowi, a jak on któryś raz nie reaguje, idź wyżej - NIE SIEDŹ ZA BIURKIEM I NIE NARZEKAJ ;)

Kilka lat temu był konkurs "3xI [innowacja]", który polegał na proponowaniu rozwiązań, poprawiających funkcjonowanie firmy - wielu prac nie było, jednak przez takie działania firma (zarząd) zbliżył się do pracowników szeregowych.

Znam wielu pracowników, którzy tam pracowali/ują i doceniają to, że Hellmann to b.dobra szkoła, w której zdobywasz doświadczenie. Jeśli jednak jesteś ambitny, przebojowy i chcesz szybko wspinać się na szczebelki kariery pamiętaj, że możliwe jest to głównie w centrali - pozostałe oddziały to HUBy, gdzie awanse są zamrożone na lata - można ją przyrównać do urzędniczych kadr ;)

Polecam jednak tą firmę jako pracodawce, gdyż z perspektywy kilku lat chętnie kiedyś tam wrócę z nowym bagażem doświadczeń ;-)
czajen 2015-02-12 02:34:20
jeśli chodzi o rozwiązania logistyczne i markę jaką dana firma ma wyrobioną na świecie to Hellmann należy moim zdaniem do liderów rynku. Widziałem , że w ich zakładce kariera podali maila do rekrutacji, dlatego jeśli ktoś z Was myśli o pracy w tej branży to myślę , że to najbardziej odpowiednie miejsce
(..) 2015-02-13 12:20:12
Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie. Brak jakiejkolwiek organizacji w biurze i nie tylko.Pięknie się zaczyna a tragicznie kończy!!! W tej firmie człowiek to tylko "numer" Zero poszanowania dla drugiego człowieka, śmieszne zarobki a pracy od groma W szczególności odradzam działy operacyjne takie jak spedycja i dział obsługi klienta kierowniczka działu obsługi klienta siedzi sobie przez pół dnia na youtoobe albo chodzi z koleżanką co i raz na herbatkę płacząc na cały dział jak to ona ma dużo pracy hehehe jest bezszczelna i arogancka człowiek który musi mieć zawsze rację nie liczy się ze zdaniem drugiego człowieka, zawistna i zazdrosna leczy swoje kompleksy na ludziach z działu i nie tylko jednym słowem hamskie kopyto!!!! Firma nie daje jakichkolwiek możliwości rozwoju!!!, zero szkoleń!!!, ŚMIESZNE ZAROBKI!! miejsce pracy dla bardzo ograniczonych ludzi albo desperatów, jeśli ktoś chce leczyć się na nerwicę albo popracować w cyrku to zdecydowanie polecam oddział w Raszynie.
1
(..) 2015-02-13 12:23:53
przepraszam Państwa za literówkę oczywiście chodziło o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w poprzedniej wypowiedzi:))
2
praca 2015-02-20 16:44:15
W Hellmannie na pakowaniu pracuje się na akord, zapierdzielasz cały dzien, przewalasz przez siebie tony a wychodzi Ci pensji 30zł. Do tego jak coś stłuczesz to Ci potrącają. Nikomu nie polecam!!!!
1
tomi79 2015-02-26 20:54:08
Pracuje w HWL w Hamburgu i naprawde jestem zadowolony i z tego co tu czytam to mi sie wierzyc nie chece .Przewaznie uwijam sie z rozwiezieniem towaru w okolo 4-5godz.pozniej zbiory jak sa ale przewaznie miedzy 12-15 jestem w domu.zaczynam o 6ej a zaladunek zaczynam okolo 6:50 ,dojazd do celu okolo 1godz.(70km).Wiec zapraszam do Hellmann w HH
MS 2015-04-30 22:58:06
Mam pytanie do tej osoby co pakuje i coś tłucze za 30zl.
W którym oddziale Hellmann tak jest?
lojalnymichał 2015-05-08 00:41:59
praca wybitna.oddział gdańsk biuro: logistyka - jak chcesz robić 13-15h dziennie i wychodzić z przeświadczeniem, że nie zrobiłeś wszystkiego i że coś jest spie...lone to gorąco polecam. Jak szukasz pracy jako magazynier polecam - za 15h dziennie na pewno zgarniesz super kaskę.W międzyczasie podziwiasz jak znajomi zatrudnieni przez dyra dymią piątą fajeczkę i pichcą dziesiątą kawunię mówiąc, jacy to są zarobieni. Polecam, naprawdę. Można ćwiczyć silną wolę, jak Dalajlama, czy coś. Można też nabawić się nerwcicy i wrzodów, ale to znaczy, że jesteś słabiak. Jak jesteś silny to docenisz pracę i jeszcze wsadzisz jęzor głęboko dyrowi. Ale wiadomo, jak kto chce.
1
by o lala 2015-07-15 19:26:44
:-) z ust mi to wyjąłeś
suv 2016-02-11 08:56:45
podwyżki? nie wiesz co piszesz
ooooo 2016-02-12 19:43:11
Trzeba zaczac od tego jak sie traktuje pracownikow. w strykowie to na zastraszenie idzie a jak jest to pracownik ( kierowca ) to pozwalaja sobie na maxsa chamskie odzywki i gadki ze jak nie będziesz robil tyle punktów ile oni chca to cie wywala nie ważne ze nikt ci nie zaplaci za tyle godzin a ten szybki to juz sam siebie przechodzi kawal ............. nie ważne jak byle towar wyjechał i żeby mu nikt d.... nie zawracal jak sa jakies problemy byle by sie Pan spedytor nie napracowal
1
mm 2016-03-25 22:35:09
Hellmann Raszyn jest chyba odmiennym oddziałem bo tu kierownictwo i brygadzisci szanują pracowników i dogadują się z nimi bez żadnych nie miłych sytuacji.
Uważam że to wszystko zależy od człowieka jaka jest atmosfera itp.
Polecam Hellmanna odz Raszyn !!!
Pozdrawiam BRYGADZISTE MARCINA Z GIANT JEST NAPRAWDĘ W PORZĄDKU...
2
Ass 2016-05-15 19:30:24
Hellmann Worldwide Logistics Sp. zo.o. poszukuje do pracy, nie ma ogłoszenia chyba teraz, ale wiem, że szukają, proponuje jeśli się nimi interesujecie w jakiś sposób tym zająć, tym to znaczy wysłaniem CV w ciemno, wtedy powinno się udać, bo im się to opłaca
Zostaw swoją opinię o Hellmann Worldwide Logistics Sp. zo.o. - Raszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hellmann Worldwide Logistics Sp. zo.o.