Witam.Chcialam aplikować po skończonej sesji w czerwcu do firmy Sidly tak jak uczyniłam to rok temu,ale to co się dowiedziałam przechodzi ludzkie pojęcie.Nie dość,że nie ma żadnych przyjęć to co chwilę kogoś zwalniają.Mało tego.Dowiedziałam się rzeczy najgorszej... Szefem który przejął obowiązki dyrektora został kierownik-nieudacznik.Nie zapomnę zdarzenia z zeszłego roku jak poprosiłam go żeby na spokojnie wyjasnił mi pewne schematy związane z pracą,to zamiast tego zaczął opowiadać mi jakieś bzdurne i niesmaczne kawały.Poczułam się tym faktem mocno zażenowana i odrazu przeszło mi przez myśl jak Zarząd może dopuścić takiego niekompetentnego człowieka na takie stanowisko...Widziałam jak co chwilę chodzi strasznie nerwowym krokiem na wycieczki na papierosa,tam opowiada kolejne głupoty,a ja w tym czasie musiałam prosić innych ludzi by wyjaśnili mi istotne rzeczy związane z produkcją.Byłam w ciężkim szoku jak można tak nieudolnie zarządzać zasobem ludzkim (moje koleżanki też się strasznie skarżyły jaki z niego pajac).Firma z wielkimi ambicjami a na stanowiska kierownicze obsadza tak nieodpowiedzialnych ludzi.Żenada...Koszmar....Upadek.....
O kurcze, to faktycznie kiepsko, też byłam zainteresowana pracą tam. A powiesz dlaczego niby zwalniają co chwile kogoś? I czemu nie zatrudniają nikogo nowego na te miejsca w ogóle? Faktycznie dziwne, że taka osoba zostałaby kierownikiem.. Może szef nie był świadomy tych jego zachowań jeśli nikt nie zgłaszał.
Bardzo dziękujemy za Twoją opinię. Zmiany kadrowe wynikają z optymalizacji procesów i sezonowości pracy w poszczególnych działach, w tym w dziale produkcji, natomiast cały czas prowadzimy rekrutacje i zatrudniamy nowe osoby w innych obszarach, np. w dziale handlowym, czy w dziale badań i rozwoju. Prosimy o bezpośredni kontakt, chętnie porozmawiamy i wyjaśnimy kwestie wzbudzające wątpliwości.
Dziwna jest to opinia. Pracowałem w podobnym okresie co Ty na produkcji i bardzo ceniłem sobie sposób zarządzania produkcją. Miła atmosfera i bardzo młody zespół w przeciwieństwie do poprzednich firm w których pracowałem. Zawsze wiedziałem co robić i mogłem liczyć na pomoc podczas wdrażania w obowiązki. Na dodatek to jest siódma firma w której pracuje i pierwsza która mnie dostrzegła dając awans do działu rozwoju gdzie mogę się prężnie rozwijać.
Też po jakimś czasie byłam bardzo zadowolona,że tyle jest wokół mnie pomocnych ludzi, dyrektor był bardzo kompetentny, natomiast kierownika prawie nigdy nie było (albo na zwolnieniu lekarskim albo urlop),ale wcale mi to nie przeszkadzało, gdyż byłam bardzo zaangażowana w pracę, którą naprawdę polubiłam.Dziewczyny dawały mi kolejne opaski szło nam to wspaniale.Mam nadzieję,że w tym sezonie też będzie tak to prężnie się odbywać, ponieważ wiąże poważne plany z podjęciem pracy na produkcji po zakończeniu sesji.
Mam nadzieję,że jak już dali mu ten awans na dyrektora to nabrał jakiejś ogłady i powagi.Rok temu jak tam pracowałam i tylko go widziałam,odrazu wkładałam słuchawki do uszu.Latał tylko od pokoju do pokoju, szarpiąc za klamki.Wolałam jak go nie było w pracy,bo i tak o jakąkolwiek radę czy pomoc zwracałam się głownie do ówczesnego dyrektora albo do pracowników.I tak go wiecznie nie było a jak już był to stwarzał sztuczny tłok. W tym roku liczę na fajną pracę i atmosferę w te wakacje ????Pod koniec maja zamierzam się skontaktować z firmą,wziąć moje dziewczyny pod pachę i pełną parą znowu rozwalić system na produkcji ????
Człowiek, o którym piszesz jeszcze wtedy dostal upomnienie czy nawet nagane za te bzdurne i niesmaczne kawały, bo ktoś to zgłosił. I jeszcze niedawno nie było tam żadnych awansów, cyba ze teraz.
tragedia - podczas większego zamówienia programiści idą pracować na produkcję i skręcają opaski....
No co ty mówisz? Serio? I nikt z pracowników się nie buntuje? no chyba że to jednorazowa sytuacja...
To marny programista z Ciebie.Moze trzeba było skończyć szkołę a nie tylko kurs programowania?
Dobry pomysł.wykorzystamy jedna z 10 przerw na fajka i może nie pójdziemy setny raz po monsterki.hura
Żenujący komentarz. Pracownikowi przysługuje 5 minut na jedna godzinę pracy. Poza tym musi Ci sie bardzo nudzić, skoro liczysz ile razy ktos chodzi na przerwę i co kupuje. Omijać takich ludzi jak Ty szerokim łukiem.
Poza tym, swoim komentarzem zrobiles/zrobiłaś świetna antyreklamę firmie, bo raczej nikt nie będzie chciał pracować z takimi kapusiami jak ty. Normalni ludzie zajmują się swoimi tyłkami i nie patrzą co robią inni.
To trzeba zatrudnić więcej ludzi..dzial it ma dużo roboty a potem jest wielkie zdziwko że coś nie dziala. Zarzadzanie kompletnie lezy. Nie wiem jak ta firma dalej funkcjonuje..Xdd
Zatrudnij:) Dział IT ma wiele roboty a inna robota się sama zrobi? To nie gierki tylko inna branża...Na kursie nie mówili o tym?
Na przedstawicieli obecnego działu IT o miałoby być za dużo powiedziane? A można dopytać na podstawie czego taki wniosek? Czym obecnie się tam zajmują?
Powiem tak: nie możesz wierzyć we wszystko, co mówią ludzie
Dotyczy to oferowanej pracy? Niedawno szukali Pracownika Działu Produkcji. Proponują elastyczny czas pracy i dostęp do nowoczesnych technologii i zastanawia mnie, czy to są zachęty w ogłoszenia, czy realnie można podczas pracy mieć takie benefity?
Czyli macie jakieś godziny w których możecie przyjść do pracy czy jak to działa? A te technologie to jakie np?
Zazwyczaj na etapie wdrożenia trzeba chociaż trochę dopasować się do godzin pracy osoby wdrażającej a potem to już większy luz mamy osoby które przychodzą na 6:00 jak i takie które pojawiają się bliżej 11:00 czasami są jakieś konkretne ograniczenia zależnie od działu np. osoby odbierające telefony od klientów. Więc jeżeli zależy ci na elastycznym czasie pracy do zapytaj o specyfikę danego stanowiska podczas rozmowy o pracę.
Ale to jest tak, że przychodzi się na daną godzinę i od niej liczą 8 kolejnych zanim można skończyć czy np w jeden dzień można pracować 7 a w kolejny 9?
Co do zasady nie ma problemu by tak zrobić , jak potrzebujesz wcześniej wyjść to idzie to załatwić Najłatwiej jest na zleceniu bo tam odbijasz się w aplikacji i ci na koniec miesiąca samo zlicza czas (nie wiem czy ta apka dotyczy tylko produkcji czy innych działów też) na UOP już nikt ci czasu nie liczy po prostu dogadujesz się z przełożonym kiedy i ile możesz pracować. Jakbym wiedział o jaki dział chodzi to może więcej szczegółów bym mógł podać.
jeśli już o działach piszesz to wiadomo jak na IT tutaj mają? ile osób mniej więcej jest w zespole i jakie warunki odnośnie tego u nich by były?
Zależy o co pytasz: W R&D (badawczo-rozwojowy) około 20 osób, to programiści, testerzy, elektronicy i projektanci ;) A IT jako naprawa i ogarnianie komputerów - to oddzielnie 2 os.
Pracujesz na Export Manager w firmie Sidly Sp. z o.o.? Co sądzisz o rekrutacji?
Pracuje w handlu i mogę powiedzieć ze bardzo dobra atmosfera, oczywiście ciąg na wyniki ale relacje w DH są mega na plus , niezłe premie jak dobrze wykręcasz wyniki, wiele pomocy z zespołu i zarządzających . I produkt z misją. Uważam ze warto aplikować.
Strasznie brudne łazienki. Pracownicy nie dbają o chigienę osobistą. Najgorzej jest na produkcji.
Na jakie wsparcie w Sidly Sp. z o.o. mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?
Za mojej kadencji nie było jeszcze żadnej koleżanki w ciąży , nie znam też jakie są dokładne wykluczenia dla kobiet w ciąży wq kodeksu pracy ale na chłopski rozum to poza produkcją i serwisem (czasami opary topnika i alkoholu technicznego ) to w firmie nie mamy raczej stanowisk które byłyby niebezpieczne dla kobiet w ciąży.
Pracujesz w firmie Sidly Sp. z o.o.? Jaką masz umowę?
Taką jaką wynegocjujesz, studenci zazwyczaj zlecenie bo tak się obydwu stronom opłaca , a reszta zazwyczaj UOP
Bardzo pozytywni ludzie, atmosfera 10/10 przynajmniej w dziale w którym pracowałem ;)
a jaki to dział ? jak dlugo pracowales i czemu juz nie pracujesz skoro firma to 10/10, co cie zmobilizowalo do przejscia do innej firmy ?
Bezdyskusyjnie pozytywni ludzie to największy plus tej firmy. Co do reszty - powiem tak, bywa różnie.
firma nie godna zaufania. wszędzie widzą problemy. sztuczny klimat w biurze aż się odechciewa od samego początku.
Interesuje mnie praca jako Pracownik Produkcji w firmie Sidly Sp. z o.o.. Ktoś tam pracuje? Co możecie powiedzieć na temat warunków oferowanych przez tę firmę?
Produkcja jak produkcja powtarzalna robota , lekka, siedząca. Brygadzista w miarę możliwości rotuje zadania między osobami ale pula zadań jest dosyć ograniczona. Warunki finansowe jakie wynegocjujesz takie masz oczywiście w ramach rynkowych standardów dla produkcji . Jak się sprawdzasz to zazwyczaj po okresie próbnym można coś jeszcze renegocjować w górę. Znam parę osób które zmieniły stanowiska wewnątrz firmy a zaczynały na produkcji więc awanse pionowe i poziome są jak najbardziej możliwe. Roboty jest dużo terminy gonią więc jest lekka presja na tempo (na jakość też ) ale bez patologi można na luzie wyjść na chwilę do sklepu lub na fajka i spokojnie zjeść.
A ile mniej więcej można wynegocjować? Podasz orientacyjne stawki żebym wiedział z jakiego poziomu zaczynać?
Zależy co co umiesz, czy umiesz np lutować i czy masz już jakieś doświadczenie. Nie znam obecnej górnej granicy budżetu na to stanowisko, zazwyczaj najmocniej powiązane jest to z tym jak szybko potrzebna jest kolejna osoba więc możliwość podjęcia pracy od zaraz też jest tutaj dobrym argumentem w negocjacjach. To tylko produkcja więc jakiś kokosów nie ma ale można zgarnąć więcej niż minimalna.
Dobra, a jak ktoś nie ma doświadczenia to chociaż oferują przyuczenie czy jest to problem? Bo teraz to wiadomo, wielu pracodawców chciałoby pracowników 20 latków 30 lat doswiadczenia :D
Wymagania są realistyczne i niewygórowane. Jest obecnie zatrudnione sporo osób bez doświadczenia i są przyuczane. Są zadania o różnym stopniu trudności. Więc zależnie od umiejętności znajdzie się odpowiednie zadanie.
Nie polecam firmy sidly. Kadra zarządzająca ( prezesi ) dramat w zarządzaniu. Wszędzie chcą być wszystko chcą wiedzieć. Ciągłe kontrolingi zero zaufania do pracownika. Firma boryka się z ciągłymi problemami finansowymi. Jeżeli chcesz pracować i zrujnować sobie zdrowie śmiało aplikuj. Natomiast jeżeli masz wiedzę doświadczenie i wiesz więcej wiedzy niż zarząd idź dalej i nie marnuj zdrowia. w mojej ocenie 1/10 jeżeli chodzi o pracodawcę w 2021 roku. Panie na kasie w markecie dostają więcej szacunku.
zgadzam się z Gotti. zakłamanie w tej firmie to norma. przyjmijcie to na klatę. zero pomocy wsparcia dla klienta końcowego.
Cześć możesz rozwinąć tematu problemów finansowych. Ja z tą firmą też mam negatywne doświadczenie zakupiłem ich opaskę która uwaga już 3 raz trafia na ich serwis. Dostałem nawet obietnice wymiany na nową opaskę ale obietnica oczywiście bez pokrycia a co najlepsze osoba która ją mi obiecała dziwnym trafem już tam nie pracuje ...
Dzień dobry, firma nie ma problemów finansowych. Proszę o bezpośrednie zgłoszenie do nas sprawy na adres mailowy: edyta.hryniecka@sidly.org .
A ja mam zupełnie inne zdanie.Charyzmatyczna szefowa.ktora jest w stanie załatwić dosłownie wszystko oraz Szef.ktory łączy analityczny umysł z precyzja w operowaniu lutownica.Zawsze można ich złapać.pogadac i dogadać tematy.Zespol RND perfekcyjny zwłaszcza w obszarze embedded i panuje w nim raczej dobra atmosfera.W całej firmie również mega fajni i pomocni ludzie.Wada może już za małe biuro ale ma się to chyba zmienic bo ciagle się rozwijają. Wydaje mi się że znajdzie się tam miejsce na doświadczonego programistę z wyższym mającego w portfolio średni lub duży projekt.Tak więc można aplikować;) Pozdrawiam i jak ktoś lubi pracę z technologią i chce zrobić coś dla telemedycyny w Polsce to jest idealne miejsce.
A ja mam zgoła inne zdanie na temat tej firmy: charyzmatyczna szefowa która potrafi załatwić każda sprawę oraz ogarnięty szef.ktory łączy analityczny umysł z perfekcyjnym opanowaniem lutownicy.Atmosfera zwłaszcza w RND dość dobra.swietnie przygotowany merytoryczne zespół embedded.Ogolnie fajni ludzie.pomocni.duzo pracy dającej satysfakcję polegająca na rozwoju teleopieki w Polsce.Wydaje mi się że jest jeszcze miejsce dla doświadczonego programisty który ma w portfolio duży i średni projekt.no i z wyższym.bo mamy XXI wiek przecież... Polecam firmę każdemu kto wie po co się przychodziła do pracy.z szefostwem da się naprawdę dogadać.
I to jest komentarz na który się czeka o pracodawcy! Zawsze mi się wydaje ze to narzekanie to przez to ze ludzie by chcieli dostawac wyplate ale nie pracowac. Z checia jako programista w miejscu gdzie są obrotni szefowie bym popracowala, myslisz ze mozna tak bezposrednio wyslac na maila swoje cv i cos tego bedzie ?
Oczywiście.tylko mam nadzieję że jesteś osobą która potrafi pracować w zespole a nie tworzyć zbędnych podgrupek a na rzeczową.prosbe reagowac inaczej niż mętnym wzrokiem;)
@J23 Jeśli ktoś pracuje tak jak tego oczekuje firma nie będzie musiał zmieniać pracy, bez obaw!
Serio? A firma wie czego oczekuje od pracownika:-) i forma zatrudnienia jest zgodna z prawem?Plus czy firma nie zwalnia bo student czegos nie wiedział - i czy firma nie zatrudnia na najniższą krajową studentów i nie wyrzuca ich bo czegoś nie zrozumieli przez dwa tygodnie od zatrudnienia. Osobiście nie polecam.
Napewno nie ta firma. Standardów pracy mogą uczyć się od niej inne firmy. Pracuje 2 lata i jestem bardzo zadowolony z atmosfery, pensji i rozwoju. Pozdro!
To chyba naturalne że chcą oszczędzać. Na pracownikach także. Czemu nie... A umowa zlecenie jest legalna, choć z tego co wiem projektowane jest zrównanie obciążeń z umową o pracę i wtedy nie będzie się to tak opłacało...
Na żadne, ta firma to jakiś żart...
Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Sidly Sp. z o.o.?
Dzień dobry. Bardzo zainteresowała mnie ta firma. Czy poszukują może oni kogoś do działu handlowego? Proszę o odpowiedź, Natalia
Bardzo rzetelna firma i dążąca do realizacji celów .Kasa Ok. Polecam!
Czy jest możliwość pracy w Sidly Sp. z o.o. na część etatu?
A technik elektronik ile zarobi ?
Jak się pracuje w Sidly Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Sidly Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 16.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Sidly Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 13, z czego 4 to opinie pozytywne, 7 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Sidly Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Sidly Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.