brak logo

RESTAL

Opole

Opinie o RESTAL

byly pracownik 2009-05-13 12:33:13
praca ok, szefostwo i kierownictwo wporzadku. polecam
były 2009-06-01 22:25:11
fajna praca kadra OK!!!
maciek 2010-02-26 23:14:47
polecam wspolprace z ta firma.Pracowalem 6 lat i jestem bardzo zadowolony. Szefostwo i kadra na wysokim poziomie.
antybabilon 2010-08-09 19:33:21
Obłuda,(usunięte przez administratora)oraz brak jakichkolwiek zasad. Stricte babilonski system zagrożeniem dla naszego Kraju.
mała mi 2010-11-28 01:12:10
a jaką opinię ma pani (usunięte przez administratora)? nie czasem rozbijaczki rodzin?
Tomek 2013-03-18 23:49:19
ludzie firma nam się zamyka. przeczytajcie posty o Zaberdzie. Naszym wspólniku.
1
nikt ważny 2013-04-04 11:12:48
To fakt, wygląda na to że firma wkrótce upadnie. Ma poważne problemy i niewielkie szanse na poprawę kondycji. Kompletny brak organizacji i dobrego zarządzania - pseudozarząd przysłany z zaberdu sobie po prostu nie radzi. Ciężko w takiej sytuacji dobrze pracować.
Zdecydowanie odradzam zatrudnienie w tej firmie.
stary pracownik 2013-06-14 12:58:21
Wszystko jest w porządku, firma jest w dobrej kondycji, bez paniki, chyba,że o czymś nie wiem?
stary pracownik 2013-06-14 19:37:08
Nie wiem jak w biurze, ale na produkcji są dobre.Nie wiem też po co ludzie takie bzdury piszą.
ccc 2013-09-12 00:25:03
Porażka. Jak ktoś myśli poważnie o karierze, to lepiej szukać pracy gdzie indziej. Kiepskie płace - dla nowych minimalne, atmosfera jak na tonącym okręcie. Za to "kapitanowie" mają się dobrze. Przydałby się porządny zarząd, a nie panowie zainteresowani wyłącznie własnymi wypłatami i premiami.
W każdym miesiącu odchodzą kolejni długoletni pracownicy - co daje sporo do myślenia.
1
a.d. 2013-09-18 18:53:32
Słyszałem że szukają ludzi do pracy - więc chyba nie jest tak źle jak wszyscy mówią. Płacą w terminie, system motywacyjny funkcjonuje - tylko pracować...wg mnie to cenne informacje dla szukających pracy.
zuzu 2013-09-19 12:41:29
Ludzie nie dajcie się zwieść!
System motywacyjny to kompletna fikcja - jest tak skonstruowany, żeby pracownik nic nie dostał lub dostał symboliczną, a nie motywacyjną kwotę. Zdarza się, że nie wypłacają obiecanej premii, a nawet nie dotrzymują warunków ustalonych w rozmowie kwalifikacyjnej.
A płace są takie jak rynek pracy - pracownicy sami są sobie winni, bo zgadzają się na obniżki, cofnięcie premii i pracę za niewielkie wynagrodzenie.
Zarządzanie firmą nieudolne, kunktatorskie, bez jasno określonych celów i długofalowej polityki, zarząd skupia się na gaszeniu pożarów i łataniu dziur spowodowanych kolejnymi odejściami pracowników. Zamiast dać ludziom zarobić, wolą płacić potężne kary za niewywiązywanie się z umów.
1
mega 2013-11-04 14:28:54
Odradzam zatrudnienie w restalu i zaberdzie. Nierzetelna firma. Zle zorganizowana i zarzadzana. Niedlugo beda zwolnienia.
6
xyz 2014-01-21 09:31:43
Restal już stał się częścią Zaberdu
Jak zawsze pod koniec roku (koniec sezonu) były spore zwolnienia na produkcji, a w wyniku połączenia spółek ograniczenie etatów dotyczyło też administracji. O ile redukcji na produkcji na chwilę obecną zwolnień już nie będzie, to nie wiadomo jak z pracownikami administracyjnymi.
Zarobki na produkcji wahają się od 12 do 14 PLN do tego dochodzi premia za wyrobienie norm (nie ma z tym problemu) jest to jakieś 300-500 PLN, ale czy te warunki będą obowiązywać po połączeniu to się okaże.
Do tej pory wszyscy pracownicy pracowali na umowę o pracę, ale w tym roku sporo osób na sezon zostało zatrudnionych na umowę zlecenie lub o dzieło.
Jeśli będą zatrudnienia to nie wcześniej jak na wiosnę, ale najpierw będą dzwonić do tych co już pracowali wcześniej.
Mam nadzieję że opinia się komuś przydała
3
kutason 2014-05-27 22:45:32
W Restalu dało się zarobić kiedyś za lepszych czasów ze 3 - 4 lata temu. Mówię lepszych bo wtedy pracowałem tam i jeszcze się kręciło ok.
Problemem była też sezonowość pracy zimą wywalali na bezpłatne albo jak kto miał to na urlop.
Tylko trzeba było nadgodziny ciągać na drugiej zmianie do 2-giej w nocy i w soboty potyrać też. Wypłaty terminowo były, nie pamietam by zalegali wtedy.
Wtedy srednio na ręke wychodziło 3000 zł. Co niektórzy 4000 zł też potrafili przekroczyć.
Obecnie chyba to raczej na przeczekanie w poszukiwaniu lepszej rooty tam załapac się można jak ktoś blisko jeszcze ma.
Daro 2014-11-02 00:02:04
Dziwne, od dłuższego czasu wszyscy wypisujecie głupoty ( powyżej
, że firma upada , zwolnienia etc, a ja dziś patrzę, a na praca pl ogłoszenie o zatrudnieniu i to w Restalu na stanowisku specjalista ds. spzredaży ( praca biurowa) , sprawdzam na stronie firmy i co Restal działa - jest Restalem , a nie Zaberdem , a po prześledzeniu wyników z przetargów widać, że trochę tematów wygrywają, chyba komuś z piszących powyższe komentarze zalerzy,aby osoby szukające pracy w błąd wprowadziś - nie ładnie, nie ładnie - ja zamierzam aplikować i szczerze liczę, że zaproszą mnie na rozmowę rekrutacyjną.
2
zero 2014-11-18 14:35:57
W Nowym Restalu nie da się rozwijać zawodowo, panuje chaos, brak kompetencji i brak wyraźnego programu naprawczego. Sezonowość jest duża a wynagrodzenie nieatrakcyjne. taki stan utrzymuje się już od dłuższego czasu
jaro 2015-01-31 19:28:13
A jak mówicie, że w tym restalu nie ma szans na rozwój zawodowy, to może powiecie jakie mają wymagania co do pracowników jakich przyjmują? gdzie jest ta poprzeczka którą trzeba przeskoczyć? bo szczerze mówiąc, może by mie i restal interesował ale nie mam pewności czy się tam nadam do pracy i stąd takie dylematy
luka 2015-02-01 22:24:34
Też bym prosił o takie info czy są przyjecia,jak zarobki?? I na ile zmian sie prauje i weekendy tez??
1
gall anonim 2015-02-19 15:59:51
teraz to dopiero jest tam dziadostwo wszystko do d... .
1
gall anonim 2015-02-19 16:00:26
teraz to dopiero jest tam dziadostwo wszystko do d... . to nie dawny RESTAL ...
1
xyz 2015-04-03 11:48:20
a szukają pracowników ?
i dla czego wypowiedź akurat Gala jest dla Ciebie nieautentyczna
miko 2015-05-08 23:24:46
W tym roku już od stycznia przyjęto kilka osób ( w tym i ja się dostałem ), wszyscy na umowę o pracę. Wynagrodzenie satysfakcjonujące - a roboty tak dużo że pewnie niedługo znowu będą przyjęcia - nie wiem co za debil pisze od ponad roku o finalnym upadku.
mark 2015-05-15 14:01:47
jest ok
Szukający informacji! 2015-07-15 18:09:01
Ludzie to nie forum!
buldog 2016-03-14 11:19:57
Temat dotyczy firmy z Opola a nie Starogardu Gdańskiego
1
Pracujący 2016-05-25 18:44:20
Powiem tak...czytam co poprzednicy pisali już od 2009 roku o upadku a firma nadal istnieje i nadal potrzebuje pracowników. Jeżeli ktoś myśli, że przyjdzie i za odwalenie tak o 8 godzin będzie zarabiał kokosy to niech daruje sobie takie komentarze. Praca jest spokojna, robisz co trzeba, dajesz coś z siebie i jest ok. Praca jest stabilna i nie musisz się o nią martwić jeśli dajesz coś z siebie a nie odwalasz sztukę dla zasady przez 8 godzin. Praca jednozmianowa, czasami soboty. Firma jest w dobrej kondycji i nie chyli się ku upadkowi jak niektórzy pisali (pewnie konkurencja). Ja pracuję i jestem zadowolony. Wypłaty w terminie, składki płacone...coś więcej trzeba? Pozdrawiam i polecam pracę.
Miś 2016-06-01 20:40:17
To nie jest prawda, że dach przeciekał, a na zgrupowaniu prawie wcale nie padało :)
1
wierzyciele 2016-08-11 08:46:45
maja problemy finansowe i nie płacą FV za usługi/ wpisy w KRD uważajcie z kim pracujecie.
1
branżysta 2016-08-26 22:52:22
mnie interesuje, jak po zamknięciu tego ciekawego przedsiębiorstwa, będzie można egzekwować długie gwarancje na dostarczone materiały
papa 2016-09-12 20:47:25
syrenka chyba nie wie, w jakiej sytuacji znajduje się jej pracodawca :)
oj syrenko, syrenko...
Nick 2016-09-14 09:44:50
a co to jest Restal Maclog ?
kornik 2016-09-30 12:54:01
Mam pytanie,chcialbym tam pracowac jako zwykly pracownik na produkcji.
Gdzie mam wyslac swoje cv zeby sie do mnie odezwali.
Ile zarabia zwykly pracownik i w jakich dniach i godzinach odbywa sie praca.
smutna prawda 2016-10-12 13:17:15
Serdecznie nie polecam! Firma coraz bardziej pogrąża się przez sposób zarządzania. Brak materiałów i brak wypłat na czas! Wszędzie długi. Nie dość, że wynagrodzenia są po terminie to jeszcze na przestrzeni lat tylko się zmniejszają. Kiedyś to był dobry pracodawca - teraz porażka.
2
olek 2016-10-12 14:00:20
Moż wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno jest szansa na jakieś premie do tego, co znacnzie urozmaica zatrudnienie teraz.
1
... 2016-11-22 16:17:06
Jedyne czego można się spodziewać w tej firmie to upadku! A premie zabrali już dawno temu...
myk 2016-11-24 17:10:39
mi już na koniec było wstyd tam pracować
Zostaw swoją opinię o RESTAL - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RESTAL