brak logo

PRD VIA

Brodnica

Opinie o PRD VIA

były pracownik 2011-11-28 15:11
Odradzam tą firmę. Praca w delegacji, zjazd bardzo żadko i na krótko. Codziennie nadgodziny niepłatne, urlop tylko wtedy kiedy dyrektorka się zgodzi a najlepiej w zime, ale dopiero po odśnieżeniu firmy i jej domu. Wypłata w najlepszym wypadku najniższa krajowa, wszystko i tak zależy od dyrektorki a nie wpisu w umowie, z resztą umowy i tak się raczej nie dostaje, ale podpisać egzemplarz dla dyrektorki to trzeba. Omijajcie szerokim łukiem.
5
All 2012-02-21 13:00
Szerokim łukiem omijajcie tą firmę wszyscy, zarówno ubiegający sie o pracę w biurze jaki i \\\"malarze\\\". Dużo można by pisać... niestety nic działającego na korzyść PRD VIA.
2
tez byly 2012-11-15 22:27
To co napisales to jeszcze dobrze ja bym mogl powiedziec cos wiecej. Ale po co?
2
Pracownik VIA 2013-07-10 21:19
Na dzień dzisiejszy tyram w tej Firmie za psi grosz...
Zwalniam się tylko jak znajdę inną pracę bez zastanowienia !
Odradzam wszystkim tę Firmę !
Dostaje się umowę o dzieło a robi się jak zwykły pracownik na cały etat i więcej, sprzątanie ,wywóz śmieci, produkcja farby ,prace w ogrodzie u szefowej ,sprzątanie na ich działkach ,kładzenie tynków na ich budynki na działkach ,sprzątanie pomieszczeń socjalnych itp... Ubranie trzeba mieć swoje, żadnych masek nie ma wszystkie są popsute ,nie płacą szkodliwego ,apteczki puste, na umowie dają raptem 1000 zł a do ręki dają jakieś 700zł śmieszne? ale prawdziwe :/
W umowie godziny pracy są do 15 a pracuje się do 16-17 jak dobrze pójdzie to raz na tydzień może puszczą człowieka do domu o 15.
Jeszcze raz odradzam!
3
2013-09-12 11:05
via to zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdy ktoś się zwalnia To nie dostaje się wypłaty. podają ludzi do sądu i chcą odszkodowania. pracuje się na umowę o dzieło nawet po 15 godzin. uważajcie na nich. bo będziecie mieć problemy
kierowca 2014-06-21 22:32
Witam Nie wiem jakie warunki panują w pracy ale wiem jedno że to zwykli ( usunięte przez administratora )Firma która wygrywa przetargi wartości kilkuset tysięcy złotych nie potrafi rozliczyć się udzielone noclegi przez 2 m-ce!!! Ja nie zbiednieję ale zrobię wszystko by ci oszuści nie czuli się bezkarnie!!!!
5
Maksik 2015-02-04 02:04
PRD VIA pochodząca z Brodnicy nie wydaje się być wielkim udziałowcem rynku, a jednak patrząc na ich zakres działalności, to trzeba przyznać,że trochę dróg krajowych wyremontowali http://www.viabrodnica.com.pl/inwestycje.htm Najistotniejsze jest to, że oferują zarówno szybkie działanie jak i prace laboratoryjne polowe bądź stacjonarne.
3
kolo 2015-03-14 14:24
Jeśli chcecie to niewiezcie opinia ale one są prawdziwe .Omijajcie ta firmę szerokim łukiem jeśli niechcwcie mieć kłopotów i pracować za darmo .Dużo obiecują a jak zbliża się dzień wypłaty to z obietnic dostaje się polowe bo reszta to za paliwo potrącai i wiele innych rzeczy.Widziałe w internecie ogłoszenie ze potrzebuja operatorow wszystkim odradzał trzymajcie się od tej firmy z daleka.
3
gosc 2015-03-21 20:20
zwykli oszusci wiem bo pracowalem
1
matejko 2015-06-11 04:24
mają kiepską farbę bo sami ją produkóją a za poprawki i tak policzą że będziesz musiał oddać
matejko 2015-06-11 04:32
cała firma idzie na dno , powodzenia nowym co im mówioą że są przyszłościom a reszta tylko okradła i oszukiwała powodzenia z 3000 za miesiąc plus premia jedynie licz na najniższą minus przepał paliwa na apetycznych kia
pracownik 2015-08-23 14:07
Tak to wszystko prawda sam w chwili obecnej doświadczam jak dałem wypowiedzenie to chciano mi wcisnąć wypowiedzenie dyscyplinarne a zwolnienie lekarskie wyrzucono przed zakład na chodnik i powiedziano że ten papier mam sobie włożyć w d..e dobrze że mam świadka jest tego wiele jak będzie trzeba to powiem więcej w sądzie / nigdy we w i a /
1
były pracownik 2015-08-29 13:50
Tak to wszystko prawda ale jeszcze trochę będą mieli zapłacone kontrakty z nimi zrywają za długi ich ścigają - dni policzone.
4
obserwator 2015-09-01 15:52
tak to prawda opowiadał mi znajomy był zatrudniony przez P.U.P.na staż wysyłali go w delegacje co nie powinni i musiał pracować nadgodziny nic nie mówił bo bał się że go zwolnią jest to firma która nic sobie nie robi z prawa pracownika omijajcie ten zakład.
2
polak 2015-09-02 16:26
Tak słyszałem że ludzi w tej firmie powoli się buntują a zostało ich bardzo mało i to może żle się skończyć dla firmy.
1
yyy 2015-09-23 20:06
piotrek już nie musisz się trudzić i szukać komentarzy na temat VIA, oni idą na sprzedaż wszystko dosłownie, firma i nieruchomości właścicieli
1
seba 2015-09-25 13:21
Piotrek--to prawda nie mają zleceń firma stoi zostało czterech pracowników wykonują prace porządkowe wszystko wystawione na sprzedasz a w dodatku mają kontrole z inspekcji pracy mam nadzieje że wreszcie zaczną szanować ludzi jest to przykład dla innych !!!!!
2
bilkon 2016-05-15 15:13
mak, te oceny to chyba mocno na wyrost ... Akurat oni mają sporo rzeczy, które powinni poprawić aby myśleć o zbliżeniu się chociaż na pół kroku do liderów. Przede wszystkim powinni być bardziej rozpoznawali i mieć lepsze wyniki sprzedaży. To może być długi proces
1
Szczery 2017-01-21 08:14
Witam
Pracowałem w tej firmie tylko (albo raczej "aż") miesiąc...
W ciągu tego miesiąca zwolniło się 4 pracowników, a w niedługim czasie po mnie kolejnych 2. Poszedłem tam na stanowisko laboranta, a w rzeczywistości praca polegała na sprzątaniu altany szefostwa, prac ogrodowych na ich posesji, pomaganiu przy remontach, wysyłaniu pozwów przeciwko byłym pracownikom, zakupach materiałów budowlanych i ... bułki tartej do wypieków. Zanim zacząłem tam pracę widziałem wpisy poprzedników, ale myślałem sobie, że są pewnie trochę na wyrost... nic bardziej mylnego. Dyrektorka jest żywą legendą Brodnicy... impulsywna, niezrównoważona, jeśli ktoś nie skończył prawa bądź medycyny jest dla niej nikim. Gdy zobaczyłem ją w akcji po raz pierwszy to przypomniał mi się Hitler z nagrań archiwalnych. Jeśli ktokolwiek myśli o podjęciu pracy w tej firmie to niech od razu szuka sobie innej... nie warto zaczynać. Z resztą wystarczy zapytać o opinie Urząd Pracy w Brodnicy odnośnie tej firmy... Nawet ich pozwali.
Pozdrawiam
4
Pracownik 2017-02-01 19:12
Kiedy pracowałeś we Via? ja pracuje też jako laborant już długo i przez ten czas żaden z pracowników się nie zwolnił i w zeszłym roku przyszło dwóch nowych z Bydgoszczy, nawet dostali mieszkania od firmy. Dyrektorem jest facet dr chemii a nie żadna dyrektorka, dziewczyny są tylko w księgowości jedna pracuje ponad 15 lat , a druga wróciła z wychowawczego też stary pracownik.....Nie jest źle chociaż mogliby więcej płacić, a prezes faworyzuje tylko starych pracowników i nie można się nawet dowiedzieć ile zarabiają......Sprawy sądowe z wszystkimi bez wyjątku pracownikami zwolnionymi dyscyplinarnie powygrywali, ale faktycznie było ich ponad 10 i podobno mieli podpisane jakieś weksle na malowarki z których operatorzy pokradli części..
4
Szczery 2017-02-06 17:37
Za mojej kadencji firma była prowadzona przez małżeństwo, prezes - były dyrektor zarządu drogowego i dyrektorka - jego żona, która trzęsła całą firmą. Szefostwo rzecz jasna mogło się w końcu zmienić, bo krążyły plotki o odsprzedaży firmy, ale czy i kiedy do tego doszło... nie wiem
Pracownik 2017-02-09 15:42
Prezes ten sam od 1992 .... jego żona dawniej pracowała a teraz chyba jest prokurentem... widziałem ją kilka razy w firmie ale przeważnie rozmawia z naszym radcą prawnym w jego pokoju do nas nie zachodzi...... Jeden stary pracownik mi mówił, że kiedyś jednego dnia zwolniła dyscyplinarnie
6 pracowników ale jeden z nich wsypał pozostałych i jego ponownie zatrudniła.... firmy też nie sprzedano słyszałem tylko, że było bardzo dużo różnych maszyn, które dzierżawi jakaś firma z Włocławka....
2
Julita 2017-07-20 17:38
@Pracownik nadal jesteś zatrudniony w PRD VIA? Informacje odnośnie warunków pracy, rodzaju zawieranych umów, itd., byłyby bardzo pomocne dla potencjalnych zainteresowanych podjęciem pracy w tej firmie.
Pracownik 2017-07-26 21:16
Pracuje nadal w laboratorium drogowym VIA ostatnio został zatrudniony tylko jeden nowy pracownik,
też dostał umowę na czas nieokreślony, z tego co wiem kiedyś już pracował w tej firmie kilka lat i wrócił.
Sporo ludzi pyta o pracę ale to praca nie dla dziewczyn, bo jeździmy po całej Polsce.... ostatnio byłem na badaniach w Koszalińskim przez 4 dni najgorzej badać na autostradach jest bardzo niebezpiecznie
chociaż jeżdżą wtedy dwa samochody ale i tak strach w oczach od tej prędkości.....
Zostaw swoją opinię o PRD VIA - Brodnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRD VIA