brak logo

PRD VIA

Brodnica

Opinie o PRD VIA

były pracownik 2011-11-28 15:11:20
Odradzam tą firmę. Praca w delegacji, zjazd bardzo żadko i na krótko. Codziennie nadgodziny niepłatne, urlop tylko wtedy kiedy dyrektorka się zgodzi a najlepiej w zime, ale dopiero po odśnieżeniu firmy i jej domu. Wypłata w najlepszym wypadku najniższa krajowa, wszystko i tak zależy od dyrektorki a nie wpisu w umowie, z resztą umowy i tak się raczej nie dostaje, ale podpisać egzemplarz dla dyrektorki to trzeba. Omijajcie szerokim łukiem.
3
All 2012-02-21 13:00:46
Szerokim łukiem omijajcie tą firmę wszyscy, zarówno ubiegający sie o pracę w biurze jaki i \"malarze\". Dużo można by pisać... niestety nic działającego na korzyść PRD VIA.
1
tez byly 2012-11-15 22:27:31
To co napisales to jeszcze dobrze ja bym mogl powiedziec cos wiecej. Ale po co?
1
Pracownik VIA 2013-07-10 21:19:10
Na dzień dzisiejszy tyram w tej Firmie za psi grosz...
Zwalniam się tylko jak znajdę inną pracę bez zastanowienia !
Odradzam wszystkim tę Firmę !
Dostaje się umowę o dzieło a robi się jak zwykły pracownik na cały etat i więcej, sprzątanie ,wywóz śmieci, produkcja farby ,prace w ogrodzie u szefowej ,sprzątanie na ich działkach ,kładzenie tynków na ich budynki na działkach ,sprzątanie pomieszczeń socjalnych itp... Ubranie trzeba mieć swoje, żadnych masek nie ma wszystkie są popsute ,nie płacą szkodliwego ,apteczki puste, na umowie dają raptem 1000 zł a do ręki dają jakieś 700zł śmieszne? ale prawdziwe :/
W umowie godziny pracy są do 15 a pracuje się do 16-17 jak dobrze pójdzie to raz na tydzień może puszczą człowieka do domu o 15.
Jeszcze raz odradzam!
2
2013-09-12 11:05:35
via to zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdy ktoś się zwalnia To nie dostaje się wypłaty. podają ludzi do sądu i chcą odszkodowania. pracuje się na umowę o dzieło nawet po 15 godzin. uważajcie na nich. bo będziecie mieć problemy
kierowca 2014-06-21 22:32:03
Witam Nie wiem jakie warunki panują w pracy ale wiem jedno że to zwykli ( usunięte przez administratora )Firma która wygrywa przetargi wartości kilkuset tysięcy złotych nie potrafi rozliczyć się udzielone noclegi przez 2 m-ce!!! Ja nie zbiednieję ale zrobię wszystko by ci oszuści nie czuli się bezkarnie!!!!
4
Maksik 2015-02-04 02:04:10
PRD VIA pochodząca z Brodnicy nie wydaje się być wielkim udziałowcem rynku, a jednak patrząc na ich zakres działalności, to trzeba przyznać,że trochę dróg krajowych wyremontowali http://www.viabrodnica.com.pl/inwestycje.htm Najistotniejsze jest to, że oferują zarówno szybkie działanie jak i prace laboratoryjne polowe bądź stacjonarne.
1
kolo 2015-03-14 14:24:05
Jeśli chcecie to niewiezcie opinia ale one są prawdziwe .Omijajcie ta firmę szerokim łukiem jeśli niechcwcie mieć kłopotów i pracować za darmo .Dużo obiecują a jak zbliża się dzień wypłaty to z obietnic dostaje się polowe bo reszta to za paliwo potrącai i wiele innych rzeczy.Widziałe w internecie ogłoszenie ze potrzebuja operatorow wszystkim odradzał trzymajcie się od tej firmy z daleka.
2
gosc 2015-03-21 20:20:29
zwykli oszusci wiem bo pracowalem
1
matejko 2015-06-11 04:24:14
mają kiepską farbę bo sami ją produkóją a za poprawki i tak policzą że będziesz musiał oddać
matejko 2015-06-11 04:32:54
cała firma idzie na dno , powodzenia nowym co im mówioą że są przyszłościom a reszta tylko okradła i oszukiwała powodzenia z 3000 za miesiąc plus premia jedynie licz na najniższą minus przepał paliwa na apetycznych kia
pracownik 2015-08-23 14:07:12
Tak to wszystko prawda sam w chwili obecnej doświadczam jak dałem wypowiedzenie to chciano mi wcisnąć wypowiedzenie dyscyplinarne a zwolnienie lekarskie wyrzucono przed zakład na chodnik i powiedziano że ten papier mam sobie włożyć w d..e dobrze że mam świadka jest tego wiele jak będzie trzeba to powiem więcej w sądzie / nigdy we w i a /
1
były pracownik 2015-08-29 13:50:48
Tak to wszystko prawda ale jeszcze trochę będą mieli zapłacone kontrakty z nimi zrywają za długi ich ścigają - dni policzone.
2
obserwator 2015-09-01 15:52:28
tak to prawda opowiadał mi znajomy był zatrudniony przez P.U.P.na staż wysyłali go w delegacje co nie powinni i musiał pracować nadgodziny nic nie mówił bo bał się że go zwolnią jest to firma która nic sobie nie robi z prawa pracownika omijajcie ten zakład.
2
polak 2015-09-02 16:26:06
Tak słyszałem że ludzi w tej firmie powoli się buntują a zostało ich bardzo mało i to może żle się skończyć dla firmy.
yyy 2015-09-23 20:06:45
piotrek już nie musisz się trudzić i szukać komentarzy na temat VIA, oni idą na sprzedaż wszystko dosłownie, firma i nieruchomości właścicieli
seba 2015-09-25 13:21:04
Piotrek--to prawda nie mają zleceń firma stoi zostało czterech pracowników wykonują prace porządkowe wszystko wystawione na sprzedasz a w dodatku mają kontrole z inspekcji pracy mam nadzieje że wreszcie zaczną szanować ludzi jest to przykład dla innych !!!!!
1
bilkon 2016-05-15 15:13:44
mak, te oceny to chyba mocno na wyrost ... Akurat oni mają sporo rzeczy, które powinni poprawić aby myśleć o zbliżeniu się chociaż na pół kroku do liderów. Przede wszystkim powinni być bardziej rozpoznawali i mieć lepsze wyniki sprzedaży. To może być długi proces
Zostaw swoją opinię o PRD VIA - Brodnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRD VIA