Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-02-25 14:18:55 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o ROL-RYŻ - Gdynia. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
bezet - 2010-02-14 12:46:02 odpowiedz | cytuj
A ja słyszałam, że tak cudownie i w porównaniu z innymi zakładami (w tym mój) socjal jest wysoki i wczasy pod gruszę, i za to, że na zwolnienie się nie chodzi premie dają... Więc jak to jest na prawdę?
ja - 2010-02-14 12:47:45 odpowiedz | cytuj
A ja słyszałam, że tak cudownie, że socjal wysoki i wczasy pod gruszą, i premie dają wysokie jak ktoś na zwolnienia nie chodzi
aaa - 2010-02-16 11:10:29 odpowiedz | cytuj
premie za niechorowanie to około 700 złotych na pół roku a wczasy pod grusza to jakieś 500 złotych 1 dzień zwolnienia i 700 poszło w komin wiec zamiast L4 brać urlop jest tu jakiś sens?
pakowaczka - 2010-02-24 16:05:42 odpowiedz | cytuj
Chcesz mieć pracujace weekendy?, nocki?, nadgodziny bez limitów, dostep do urzadzen bez uprawnien? to wszystko juz za 0,00zł w Rol Ryżowni. Zapraszamy, dodatkowo sprawdzimy Cię czy umiesz czytać i pisać!!
bolo - 2010-03-06 20:09:27 odpowiedz | cytuj

Rol-Ryż to firma bajzel. Ludzie sami sie eliminują. System akordowy sprawia , że nie patrzysz na drugiego tylko pedzisz żeby jak najwiecej z taśmy zebrac gotowych produktów. Non stop zapieprz. Drzwi na hale produkcyjną się przed tobą otwieraja i radź sobie sam. Nikt ci nic nie powie bo przez ten pieprzony akord na nic nie ma czasu. Wszędzie kamery - obóz pracy. Nie polecam tej firmy. Psychicznie można się wykończyć. Ludzie dla siebie są wilkiem. Takich czasów doczekaliśmy, ale komuś to pasuje i wykorzystuje tych nieświadomych ludzi.
anonim - 2010-03-07 17:07:22 odpowiedz | cytuj
Nieprawda pracuje tam i jest wszystko ok to ze jest akord to jest jak chcesz zarobic to pracuj a nie obijaj sie...ludzie wy myslicie ze wszystko za darmo....komuna juz dawno sie zakonczyla.ja pracuje na tasmie i jakos zyje a pracuje tam kilka lat a ze kamery sa to co??wszedzie sa kamery teraz no chyba ze krasc chcecie a bylo juz takich tam kilku.....
B.M. - 2010-03-30 14:12:52 odpowiedz | cytuj
PRAWDA JEST TAKA ŻE W TEJ FIRMIE NIE ISTNIEJE SYSTEM KOMUNIKACJI ! ZWŁASZCZA W DZIALE HANDLOWYM PANA b. JA ROZUMIEM SPRZEDAWAC TRZEBA ALE NIE ZA WSZELKĄ CENE MIANOWICIE NIE KOSZTEM ZAPIERD... INNYCH W SOBOTE I NIEDZIELE, POTAW SIE A CIE Z GÓWNEM ZMIESZAJĄ
paczkowacz - 2010-03-30 14:18:05 odpowiedz | cytuj
a ja mam taką informacje dla PIPu TUTAJ LUDZIE PRACUJĄ PRZY PRACACH ELEKTRYCZNYCH BEZ UPRAWNIEŃ sepowskich, a ostatnio bez szkolen na stanowisku pracy, o książeczkach sanepidowskich nie wspomnieć!!! jak komuś łape upierd.. to go najwyżej do kanału wrzucą, a prezes bedzie czysty!!! jak zawsze!
zdziwiona - 2010-03-30 20:15:03 odpowiedz | cytuj
Jak komus nie pasuja warunki to przecież może odejść..a nie swoje emocje i frustracje wyładowuje na forum...żałosne
B.M. - 2010-04-07 11:50:16 odpowiedz | cytuj
zdziwiona zapomnij o premii lub podwyżce w tym roku, jak bys chciała wiedzieć na co/w co się zamieniły to możesz popatrzeć na nie codziennie rano na parkingu przed "firma", wiesz takie ładne autka dwa nowe kombiaki, opelek i fordzik. OGLASZAMY OFICJALNIE ZE TORT ZOSTAL PODZIELONY.
b.m. - 2010-04-07 11:56:50 odpowiedz | cytuj
to nie frustracje tylko prawda, a jak ty jej nie widzisz to albo jesteś ślepa, albo masz niski poziom zadowolenia i samoralizacji(a ryzownia to daje), albo wyslugujesz sie i zarabiasz kosztem innych, co jest bardzo powszechne. p.s. chyba juz wiemy z kim rozmawiamy;)
Były pracownik - 2010-05-02 10:04:29 odpowiedz | cytuj
Nie polecam! Pieniądze żenada, praca żenada, brak organizacji i brak zarządzania! Prezes tej firmy myśli, że ludzie to idioci, jak napisał autor powyżej "sypią ludziom ryż w oczy i mówią, że deszcz pada"... Pieniądze nieadekwatne do obowiązków i odpowiedzialności! Tyle w temacie! Jak ktoś się chce przekonać proszę bardzo! Na szczęście już tam nie pracuje :) pozdrawiam ludzi, którzy cenią swoje kompetencje :)
anonim - 2010-05-05 19:45:55 odpowiedz | cytuj
witam co do pana co pisal o samochodach , co to za opnia idioto !!!!!!bo tobie w zyciu nie wyszlo to sie mozesz na forum wypowiadac bo jezdzisz maluchem ,,, myslenie jak z komuni i zazdrosc ,, wy sie tu macie ludzie merytorycznie wypowiedziec a nie sie przesigac w oszczerstwach bo tak najprosciej skretykowac albo przejchac po masce gwozdziem zeby lepiej sie poczuc , a pol tych ludzi na poczatku firmy zapierdalalo po 600 zl wiecie ile ta firma istnieje w iec halo , troche szacunku , bo to ludzie . A co do obozu pracy wiesz co to slowo znaczy z historii ... widze ze nie , chyba ze pijesz na zmianie i kradniesz to sorry
anonim - 2010-06-17 20:17:13 odpowiedz | cytuj
szkoda ze takie opinie pojawiaja sie forum jak na moj gust jest to opinia nieszczesliych pracownikow ktorzy myslaze pieniazki zarabia sie za nic nie robienie mysle tez ze slowo akord mowi samo za siebie jak ktos ma problemy ze zrozumieniem slow niech przynajmiej milczy bo jest to smieszne jak sie wypowiada
mała - 2010-06-19 17:44:04 odpowiedz | cytuj
No tak moze i tam pracujesz ale chyba w biurze;)
anonim - 2010-06-22 17:57:27 odpowiedz | cytuj
Widać kto wypowiada się o tej firmie. Przychodzi taki jeden z drugim popracują normalnie 2,3 no może 4 dni i Nara.
Akord ? Nieee... bo ciężko.
Nie ma to jak u mamusi pod spódnicą Jest gdzie spać zjeść da
Ale ktos na to musi zarobic... a taki gamoń przyjdzie i nie wyrabia.
Taka jest prawda.
Wózki elektryczne są nie trzeba ciągnąc 1tony ręcznie tak jak w biedronce.
wieloryb - 2010-09-10 13:58:27 odpowiedz | cytuj
Hmm pracowalem dawno temu w tej firmie jakies 2-3lata,teraz juz pewnie sklad w wiekszosci sie zmienil;ale problem widze ten sam...szkoda nie sens w tym chyba zeby opluwac sie i firme w ktorej mozna zarobic na chleb,ale moim zdaniem ktos powinien wreszcie ten sens zrozumiec... i wyciagnac wnioski z tych wypowiedzi i nie jest istotne czy to anonim waze ze slowa padaja i trzeba o ludziach pomyslec bo pieniadze szczescie nie daja i reki nie podadza w trudnej chwili a ludzie tak!!! jak zrobisz komus dobry uczynek to on wraca po trzykroc tak uczyla mnie babcia!!-miala racje.Panowie to wasz zaklad pracy wiec wezcie sie za niego wszyscy i nie badzcie wielkimi biznesmenami pokory troche do ziemi tego nie wezmiesz,a dobrze by bylo pozostawic w pamieci po sobie dobre wspomnienia...trzymam kciuki ze bedzie wreszcie dobrze.
anonim 1 - 2010-09-13 12:01:46 odpowiedz | cytuj
AKORD???
Był jeden miesiąc gdzie pracownikom na magazynie wyszło z akordu po prawie 3 tyś wypłaty (full pracy) to księgowa stwierdziła że nie możemy tyle zarabiać i pensja została obcięta!
A tam na prawdę nikt nie leży i nieraz trzeba się nieźle narobić.
Wiele dziwnych rzeczy się tam dzieje ale nikt o tym głośno nie mówi bo każdy chce mieć pracę.
Prezes powinien się trochę zastanowić nad swoimi poczynaniami.
pracownik - 2010-10-04 09:42:55 odpowiedz | cytuj
a dla mnie ta firma to prawdziwa zagadka kierownicy zmieniają sie jak rękawiczki z prezesem nie można się dogadać, nikt nie szanuje pracowników a prezes wszystko chce robić "siam"
Dryg - 2010-10-11 22:04:01 odpowiedz | cytuj
F.Rol-Ryz to Firma na tzw przetrwanie,Ludzie tam zmieniaja sie jak w kalejdoskopie,nie tylko magazyn cierpi ale góra także.Panie pracujące w logistyce sa tak samo wykorzystywane jak ludzie w magazynie i pracują za grosze.Jak odezwiesz sie po podwyżke to słyszysz na twoje miejsce czeka juz 3 kandydatów.A P.Prezes szkoda słów,czas chyba już ustapić miejsce i pójśc na emeryturę i może ktoś wkońcu mądry zaprowadzi tam porządek.Przydałoby się by przeczytał co ludzie piszą na ten temat i wyciągnoł wnisoki, Pozytywne!
b.p - 2010-10-12 12:14:43 odpowiedz | cytuj
a ja tam nie narzekam,jestem zadowolona z pracy,zarobki dobre,placa na czas,narzekaja tylko leniuchy i nieudacznicy ktorym sie nie chce pracowac,oby kazda firma byla tak profesionalnie i zawodowo zarzadzana jak Rol-ryz.POZDRAWIAM
ryzowiec - 2010-12-02 16:55:41 odpowiedz | cytuj
firma jak firma-dobrze się pracuje..a zarzadzanie??raczej brak.A mogłoby byc lepiej,nie ma zadnych czynników motywujących pracowników..jak cos się dzieje niepożadanego to wina pracowników.Złe podejscie do ludzi..Pozatym panuje przystepna atmosfera w firmie..
Pozdrawiam
alfons - 2011-03-06 16:05:17 odpowiedz | cytuj
nie jest tak zle ! oprocz alkomatow i rozwodek produkcyjnych da sie tam pracowac JA zawsze wycisne to co bym chcial od kierownika duzo stresu to fakt czeste soboty ale nie za darmo
Jan - 2011-03-17 14:23:34 odpowiedz | cytuj
Od 7 do 11 groszy za kazdy ustawiony na palecie kartonik, 0,4 lub 0,5 kg. Stawka podstawowa 9,24 netto. Nadgodziny +50%, sobota +100%
x