FLIPSY

Stodzew

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 119 ocen.

Opinie o FLIPSY

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FLIPSY

Marqus

Flips został przejęty przez inna dużą POLSKĄ firmę zajmującą się produkcja chrupek i zdrowej żywności, jak ktoś chce więcej info szukajcie w necie ;) Ale z tego co się orientuję obecnie wychodza na prostą wynagrodzenia na czas itd

worker
@Nick 23.05.2017 11:08
Kolego a kto wykupił flipsa

sante, to taka firemka ze smiesznym włascicielem wiec straszno i smieszno

były pracownik
@worker 26.05.2017 12:30
sante, to taka firemka ze smiesznym włascicielem wiec straszno i smieszno

Zrobili dobry interes. A poprzedni włodarze to zniszczyli wszystko zostawiając ludzi przed świętami Bożego Narodzenia bez trzech ostatnich wypłat sami siedzieli przy syto zastawionych stołach, a myśmy nie wiedzieli co do garnka włożyć.

Hanna

@Xyz w Krajowym Rejestrze Sądowym widnieje informacja, że FLIPSY SP Z O O są w upadłości likwidacyjnej.

Xyz

Czy ktoś wie może czy ogłosili już upadlosc?

k

Czy coś się tam zmieniło? słyszałam ze jest nowy prezes. co z pensjami?

andrzej

zwolniono wszystkich przedstawicieli zaraz pewnie poleci biuro to juz koniec Flipsów

XXX

Bez przyszłości... ! Już nawet nie czarują, że będzie dobrze! Niech to się w końcu skończy!

Grubas

No ja znam firmę jakiś czas i moim zdaniem nie można jednoznacznie określić czy faktycznie wszystko jest aż tak bez przyszłości jak mówicie, dla mnie obojętnie na jaki obszar wejdą to i tak sobie doskonale poradzą

z okolic
@Abc 17.11.2016 20:52
No właśnie sobie poradzili!

Co masz na myśli? Czyli Padli? Kto to przejmie? Coś wiadomo?

ono
@z okolic 25.11.2016 17:31
Co masz na myśli? Czyli Padli? Kto to przejmie? Coś wiadomo?

Pewnie się sprzedali..

Lolek

Pisząc, że produkcja ustała miałem na myśli produkcje chrupek kukurydzianych, czyli to z czego firma jest najbardziej znana. W chwili obecnej ma się takie wrażenie ze firma ma zamiar się przebranżowić.

Lolek

Pisząc, że produkcja ustała miałem na myśli produkcje chrupek kukurydzianych, czyli to z czego firma jest najbardziej znana. W chwili obecnej ma się takie wrażenie ze firma ma zamiar się przebranżowić.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lolek

Pisząc, że produkcja ustała miałem na myśli produkcje chrupek kukurydzianych, czyli tego z czego firma jest najbardziej znana. W chwili obecnej ma sie takie wrazenie ze firma ma zamiar sie przebranżowić.

buhaha
@Lolek 10.09.2016 16:54
Pisząc, że produkcja ustała miałem na myśli produkcje chrupek kukurydzianych, czyli tego z czego firma jest najbardziej znana....

Najlepiej niech gwozdzie produkują,bo to w co weszli to bez przyszlości jest.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lolek

Pracuje tam, więc wiem jak jest. Produkcja ustała bo nic sie nie opłaca, nie ma kasy na wypłaty, w tygodniu siedzimy w domu a w weekend każą przychodzić do pracy. Żadnego ładu ani składu

Lolek

Ja tam pracuje obecnie to wiem, firma przechodzi kryzys, produkcja ustała, od dwóch miesięcy czekamy na pensje. A z własnej woli nikt stąd nie odejdzie

abc

z pracownikami to raczej w tej sytuacji nikt się nie przejmuje, najlepiej jakby się sami pozwalniali, to byłoby po problemie

andrzej

nie ma żadnych benefitów tak jak nie ma towaru w firmie

Lolek
@andrzej 08.09.2016 17:23
nie ma żadnych benefitów tak jak nie ma towaru w firmie

Na chwile obecną firma przechodzi kryzys, pracownicy przeżywają horror po raz drugi

observer

@Ania-odstaw to co bierzesz bo Ci szkodzi, jeżeli uważasz, że np. nie płacenie pracownikom dwa miesiące, brak produkcji w zarządzanych firmach , to oznacza wg Ciebie , że ... firma rozwija dość sprawnie... jest OK???

abc

To fakt dno i szkoda słów, aby określic tą firmę i panujący tu bajzel, spowodowany zarządzaniem firmy przez niekompetentną kadrę.

observer

rozłożyć coś takiego jak grupa BGK oraz WILBO, jak sie okazuje nie trzeba nic umieć a sceariusz napisany wcześniej. Krótko ludzie kierujący to ....., omijać ludzi z zarządu grupy BGK i WILBO jak najdalej . Kto chce pracować uczciwuie niech zapomni o współpracy z członkami zarządu firm ww. Jak gall , dno.

gall

Firma dziadostwo. Nie płaci pensji. Omijać z daleka. . Firma dno

anonim

(usunięte przez administratora)

tomek

słyszałem że padł i ktoś ich kupił prawda to bo w terenie nie ma towaru

Karolina

Witam, czy może ktoś określić jakie są warunki pracy w tej firmie na stanowiskach biurowych ? Podejście do pracownika? Płaca ? Godziny pracy?

Flips12345

pracowałem jako ph we flipsach, dopóki nie wykupiono Wilbo było Ok. Później zaczęło sie typowe dziadostwo , sprzedaż ryb razem z chrupkami , z tym że za sprzedaż ryb nie otrzymywało się pieniędzy, Kierownik regionu lekko mówiąc niekompetentny pracy na tym stanowisku , Generalnie słabe pieniądze , słaby sprzęt do pracy (5 letnie Fiaty Seicento lub 7 letnie skody Fabie z GPS-em ), brak ipaq-ów , Jeżeli twój "auto" służbowe odmówi posłuszeństwa to pan kierownik wpadnie na pomysł że masz jeździć do klientów autobusem .

Możej

Firma przede wszystkim produkuje zarówno znane FLIPSY, jak i inne naturalne produkty takie jak płatki śniadaniowe, chipsy i prażynki ziemniaczane naturalne i smakowe. Zlokalizowani są w Stodzewie, chociaż odnoszę wrażenie, że ludzie z większych miejscowości również podejmują u nich pracę za dobrą kasę. Podpowiedzcie ile tam można średnio zarobić.

abcd

Może ktoś napisać jaka tam jest praca? Co wiem jest system trzy zmianowy. jakie są tam zarobki?

ula

P. Myrcha nie jest właścicielem Flipsów. Firma została przejęta przez panów w kominiarkach pod wodzą byłego warszawskiego prokuratora p. Filipa Dopierały (obecnie adwokat w swojej kancelarii Lte w Warszawie). Flipsy przejął na zlecenie p. Grabowskiego, który wcześniej przejął Polmlek w ten sam sposób nocą (dosłownie !) a teraz p. Grabowski jest wspaniałym panem biznesmenem i mecenasem sztuki - kupił zameczek w Pułtusku i łaskawie go remontuje ku uciesze nic nie wiedzącej gawiedzi . Panowie mają na koncie przejętych 14 firm to stać ich na takie zakupy i bycie mecenasem sztuki . Pan Myrcha usłyszał tylko że niech się cieszy że jeszcze żyje . Wpiszcie sobie w google te nazwiska wraz z firmami i poczytajcie. W Polsce nie można prowadzić biznesu i go rozwijać bo zaraz cie dopadnie ktoś chętny i pod wodzą adwokata, sądu i prokuratora zrobi z ciebie dziada. Myślałam, że tak to tylko na filmach ale niestety nie.

szukajaca wiekszych zarobkow

Szukam pracy gdzie wiecej placa niz 1000zl. Jak tam jest ile sie zarabia? Jakie sa zmiany i wogole jak tam jest.

Arek

Pytanie do ludzi co tam pracowali lub pracują w Firmie FLIPSY czy Myrcha jest dalej właścicielem tej firmy gdzie mieszka i co w ogóle obecnie porabia jaki jest jego adres zamieszkania gdzie go można zastać i gdzie on obecnie pracuje - bardzo proszę o odpowiedż

Crispy Orzechowy

To to jeszcze istnieje? :))) Zdziwiłem się.Sądownie "wyrwałem" swoje pieniążki.Nie POLECAM NAWET NAJWIĘKSZEMU WROGOWI !!

ciekawski

KTÓRY KIEROWNIK?? MOŻE MAGAZYNÓW?

xxxxx

pracowałem tam i wprowadziłem flipsy na swój rynek teraz już znikły z sklepów firma padaczka [usunięte przez moderatora]

franek

a jaki region?

M.S.

Praca we FLIPS-ie jest ok. fajny kierownik,fajny dyrektor i fajny mój region.

egon

praca we Flipsach jest ok ja nie narzekam.

***

Pracuję w tej firmie już ponad rok i nie narzekam , jak to mówią "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma "

anonim

za dawnych czasów o czym ty bredzisz

biznesisbiznes

czesc sluchajcie bardzo mi smakowaly zawsze flipsy orzechowe tylko ph dawali ciala bo u mnie w slupsku prawie ich nie bylo no a ostatnio w ogole tragedia zeby dostac orginalne flipsy jedynie do zabki mozna kupic tam sa max snack orzechowe i to sa wlasnie flipsy z tym ze ciuteczke moze inny smak jakbymniej tluste mniej przypraw niz te w oryginale co kiedys. ale to pewnie wina modernizacji produkcji ogolnie firma flips spoko [usunięte przez moderatora]. A 30 tys mies obrotu prosze was [usunięte przez moderatora] to dla was duzo? Pracowalem w firmie sprzedajacej lody najlepszy PH miał raz w jeden dzien 28.000zł !!!!!!!!!! a srednio w sezonie kazdy ph mial z 8.000zł do 15.000zł !!! TEREN NADMORSKI! fakt poza sezonem kicha mieli od 2 do 5tys dziennie ale to i tak nie wasze smieszne 30 tys miesiecznie i wy marudzicie ze malo zarabiacie kochani niestety ph musi miec zapal do pracy znam jednego dlugo ni epopracowal 15 i byl zawsze na firmie olewal punkty [usunięte przez moderatora] i wszystko mial w [usunięte przez moderatora] a pozniej pretensje do kazdego tylko nie do siebie samego a mi sie zalili ludzie czemu firma nie byla u nich juz pare dni bo lodow nie maja :((( ludzie sie prosili o to aby kupic a ten [usunięte przez moderatora].. ah szkoda gadac... a ten drugi rekordzista jezdzil po 12 i wiecej godzin ale potrafił zarobić tyle kasy dla siebie w miesiacu ze niektorzy tyle przez pol roku nie maja tak kazdy bl w szoku ile on zarabia !!! JAK JAKIS DYREKTOR !!! i to nie jakis ale w mega korporacji a to byla zwykla firemka i uczciwy szef - procent od obrotu wiec zrobiles 50 miales cos a zrobiles 200tys miales 4x to coś . pozdrowionka i oby sie udalo oby marka flips nie zniknela z rynku

lala

nie tak wiele. A ja powiem jedno: na moim terenie jest bardzo malutko Flipsa i jest przedstawiciel. PO prostu ludzie zapomnieli o nim. Natomiast na Twoim terenie TBM może nie byc, ze wzgledu na brak przedstawiciela. Opinia klientow jest taka : gumowaty i duzo gorszej jakosci ( porownujac do poprzednich lat ) ;)

chrupek

lala to było kilka lat temu, teraz wiele sie zmieniło, u mnie TBM juz nie ma na rejonie :)

lala

Słuchajcie koledzy i koleżanki .Pracowałam w Flipsie 4 lata jako przedstawiciel handlowy ,początek był naprawdę zadowalający.Pensja na czas .,zarobki nie były małe.Po czterech miesiącach zaczęły się problemy .Wypłaty 3,4tygodnie z opóżnieniem.Mimo tego jeżdziłam ,nie ściemniałam poprostu nie potrafiłam oszukiwac.I tak głupia jeżdziłam przez 5 miesięcy nie otrzymując żadnego wynagrodzenia .Do tej pory a minęło prawie 5 lat ,nie odzyskałam tych zaległych pensji.Obecnie pracuję w firmie która również zajmuje się produkcją chrupek .Oczywiście jak się domyślacie w firmie która jest wielką konkurencją dla Flipsa.Jestem bardzo zadowolona z tej pracy .,aby tak dalej .Zyczę każdemu ,aby był zadowolony ze swojej pracy tak jak ja jestem.Pozdrawiam

avila

ciekawego którego jak wszyscy pracują, co ty klepiesz za farmazony

kkk

dyrektora wywalili na pysk a nie ze odchodzi wiem bo go znam prywatnie

tos

Wszyscy piszący tu jestescie jak dla mnie [usunięte przez moderatora], nikt nie napisze o swojej bylej firmie dobrze, jeszcze sie taki nie zdazyl zwolniony za dobra sumienna prace, zeby pisal dobrze o swoim bylem pracodawcy to juz tak jest i bedzie taka nasza mentalnosc ludzka. zapytajcie swoich znajomych kolegów jak im sie pracuje i za jaka kase pracuja, mam znajomych w aksamie w kamisie i w innych super firmach, spotkam sie z nimi w codziennej obsłudze sklepów np PSS i jeszcze żaden nie powiedział dobrze o swojej firmie, każdy z nam ma zly samochód, każdy za mało zarabia i każdy ma takie wielkie targety ze nie mogą wyrobić, juz nie wspomnę o dostępność produktów na półce ilości fejsów hehe dodatkowych ekspozycja no poprostu cudownie. ( Dobrze że w BGK takich cudów nie ma ) Ja pracownik BGK sie zastanawiam to po co oni pracują jeżdżą tymi samochodami po tych śmiesznych sklepach za taka śmieszna kasę mając tyle obowiązków bez braku towaru na wymiany i fure tabelek do pisania itp. W naszym kraju jest demokracja i zawsze można pracować na budowie, można byc tez kreatywnym i być na utrzymaniu zony bądź mamusi, a co inteligentniejsze jednostki mogą wyjechać do Londynu pracować za duża kase jako śmieciarze. Pozdrawiam wszystkich PH...

byly pracownik

anonim - 2010-08-11 23:00:52 ona - 2010-08-11 22:57:24 jaki ph pisze w nocy dobrze o swojej firmie NAWIEDZONY LUB PODSTAWIONY ale to na nic i tak sie nie sprzedaje dzięki nowej polityce firmy a szkoda bo by szło a tak padnie jak jestes taka dobra i robisz powyzej 55 tys to wg moich obliczen powinnas zarobić 3,107 zł, chyba ze nie jestes wstanie sprzedac nawet za 20 tys zł w miesiacu hehe jak czytam te opinie to chce mi sie smiac :) takie targety sa smiesznie niskie. Szkoda, ze ta firma tak nisko upadla. Kiedys, w czasach jej swietnosci, taki obrot miesieczny, o jakim piszecie, czyli nawet 55 tys pln mialem przez dwa wyjazdy w dwa dni, za gotowke do reki, bez czekanie na przelewy. A teraz jest to wg Was calkiem dobry obrot miesieczny. Jestem w szoku! To bardzo niskie wyniki. Szkoda... bo kiedys za moich czasow ta firma funkcjonowala zupelnie inaczej, gdyz miala lepsza polityke handlowa i kierowcow, ktorzy pracowali za ph, to oni sprzedawali... A potem przyszli MADRZEJSI :) i tak zmodernizowali firme, ze jest jak jest... wynik - wyplaty dla pracownikow po trzech miesiach. Chyba tylko tyle chce powiedziec.... zenada...

kazia

wyobraź sobie że jestem ogarnięta i wiem bo mój mąż jest przedstawicielem handlowym od 10 lat i pewnie byłoby super gdyby miał auto z klimą i bez kratki ale to nie jest powód żeby mówić o swoim pracodawcy tak źle bo czasy są bardzo ciężkie i trzeba doceniać co ma a zresztą jeśli Ty potrafisz obrażać takimi epitetami osobę której nie znasz to czego można się po tobie spodziewać

normalny

A Ty jakbys była ogarnieta to w pracy PH klima, odgrywa akurat bardzo istotna role. W kążdej SZANUJĄCEJ sie firmie o tym dobrze wiedzą. Wiec nie spinj sie tak bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiesz za przeproszeniem.

kazia

bardzo Ci dziękuje za wyjaśnienie jestem tego samego zdania ci ludzie chyba nie wiedzą co to znaczy być upokarzanym przez szefów pracować po 12 godzin 6 dni w tygodniu za 1000 złotych pensji i jeszcze mieć rodzinę której trzeba coś ugotować i oprać. A im przeszkadza że samochód kiepskiej klasy i bez klimy. NIECH IDĄ PRACOWAĆ DO MARKETU TAM SOBIE POJEŻDŻĄ ZA DARMO NA PALECIAKU. Dziękuje i pozdrawiam

janek

Praca jak każda inna, trzeba spiąć pośladki i brać za robotę, myślisz że w innych firmach dadzą ci zarobić kasę za gadanie i robienie niczego ? dla mnie to forum jest całkowicie [usunięte przez moderatora], na żadnym takim forum jak to nie piszą dobrze o swoich byłych pracodawcach, wszyscy jesteście tu jacyś powaleni, zastanówcie sie chwile po co pisać takie bzdury ?

kazia

JANEK napisz mi proszę bo widzę ze Ty jesteś jedyny normalny na tym forum o co w tym wszystkim chodzi bardzo potrzebuje pracy ale nie chcę wpakować się w kolejne bagno.

kazia

czy tam jest naprawdę tak beznadziejnie napiszcie proszę chcę podjąć tam pracę jako ph

janek

pracuje tam rok czasu, nie słyszałem o kupowaniu paliwa za swoje pieniądze, mam kartę paliwowa na stacji Statoil, wiec nie rozumiem waszych wypowiedzi, w ogóle to jaka firma bawi sie teraz z tankowaniami za własne pieniądze. PIT-a juz dawno dostałem z firmy, wiec tez nie wiec po co ktoś takie głupoty wypisuje. jak dla mnie to wszystko śmiechu warte. jak dla mnie powinni zamknąć takie fora jak to, bo ludzie tu piszący walą ściemę i sami nie mają pojęcia co pisze.

terazniejszość

Co wam tak, zależy wiedzieć kto jest dyrektorem? Ja wiem ale nie powiem, fakt że szukają nowego bo ten odchodzi bo otwiera własny biznes. Nieprawdą jest że firma jest niewypłacalna, nigdy nie odeszłam ze wstydu że kartę paliwową mam zablokowaną, wypłatę dostaję na czas. To że trzeba ciężko pracować żeby coś zarobić to fakt ale gdzie teraz jest dobrze. GPS mi nie przeszkadza bo pracuję i nie ściemniam i dlatego zarabiam, nie są to kokosy ale zapytajcie kolesi z innych firm że u nich też już nie ma kokosów.

anonim

zapraszam do stodzewa, wszystkim co byłem winien to oddam kase

Zostaw opinię o FLIPSY - Stodzew

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FLIPSY