brak logo

Rejs

Rypin

Opinie o Rejs

gość 2014-06-12 17:02
witam,
vniedługo Pan(usunięte przez administratora). podobno dyrektor w dziale exportu w Rejsi-e będzie pracował w Toruniu. Może wrzucicie parę opinii o Panu.

Pracownik 2014-06-12 21:51
Spoko gość, ma ogromną wiedzę i dobre pomysły.
2
fox 2014-10-17 09:12
Nowy dyr.produkcji zwykły cham zrobił z tego zakłady kompanię karną. Ludzie uciekaja na potęgę-zdecydowanie odradzam.
2
xsardas 2014-10-30 10:02
Nowy dyrektor produkcji ze swoją obsesją na punkcie porządku,chyba pomylił firmy,powinien się w Komesie zatrudnic. Dla niego wazniejszy jest leżący papierek niż to że brak detalu do produkcji do tego zarobki lecą na łeb na szyje.
Wiec jesli nie jesteś w wielkim kryzysie odradzam tę firme.
1
była 2014-10-31 19:44
Jeżeli lubisz być traktowany jak niewolnik, tyrac na całą armię nierobow z administracji a w bankomacie odebrać 1230 zł za 180 godzin w mscu-zapraszamy do firmy REJS....


3
Klemens 2014-11-15 16:45
Obecnie zakład według wizji dyrektora jest przekształcany w obóz pracy,wzorowany
na obozach pracy III Rzeszy
3
Michu 2014-12-04 15:10
rejs to już przeżytek po pierwsze zarobki śmieszne w stosunku do pracy jaką się wykonuje,ja były pracownik tej firmy (malarnia) szczerze odradzam tam pracy jest wyzysk zastraszanie ludzi a mistrz tego działu to szkoda gadać opcina stawki na każdym detalu (pewnie dlatego jeszcze tam pracuje) do tego dochodzi bezpieczeństwo pracy którego nie ma trzeba uważać szczególnie na ramy są już w takim stanie od wypalania cienkie szczególnie w miejscach gdzie się przykreca,ja sam jeszcze tam pracując kilkakrotnie zrywały się z przymocowanych kółek w szynach, szczęście że nikogo nie było w pobliżu. Podsumowując nigdy więcej tam bym nie chciał pracować szkoda nerwów energi,po prostu zdrowia.
2
xsardas 2014-12-05 11:16
Dyrektor nie ma żadnej wizji ani pojęcia o produkcji. Dla niego liczą się tylko porządki na stanowisku pracy.
Przez jego decyzje już od prawie pół roku pracuje się po 10 godzin, że o sobotach nie wspomnę, a na wypłatę nawet 2000 nie ma bo stawki są obcinane na czym się da.
Jeśli dodać do tego ciągłe zastraszanie ludzi zwolnieniami to wniosek czy warto się tam zatrudniać nasuwa się sam....
Pozdrawiam.
zbychu 2015-03-16 12:42
"Z tego co piszą na swojej stronie to są wytwórcą akcesoriów meblowych w Europie, wyspecjalizowaną w produkcji elementów wyposażenia z drutu, stali i aluminium"
Prawda.

"... w jakim stopniu przekłada się to na warunki oferowane pracownikom?"
w żadnym :\
horacy 2015-03-18 19:25
Rejs to przyjazna pracownikom firma-w repertuarze są upomnienia,nagany, kary pieniężne z byle powodu itp.
1
.... 2015-04-08 14:52
nie jest tak źle pracuje kilka lat i nie zarabiam miej jak 2000 bez nadgodzin
2
renata 2015-04-24 17:09
Firma trochę nie reformowana. A Radek był szkolony w kołchozie.
2
gość 2015-04-27 21:28
Firma nie jest taka zła. Minus to zarobki i brak perspektyw na ich podniesienie, oraz "góra" która chyba nie zna innej pracy i działa ja "we mgle". Bo tak naprawdę nie wiadomo, kto tym zarządza. Plus, sporo fajnych ludzi, którzy współpracują i starają się logicznie działać mimo czasem kręcenia się w kółko "góry". Pensja i wszystkie dodatki są na czas.
,,,,,,, 2015-06-02 12:23
Chyba brutto.....
danuta 2015-06-16 20:19
Praca ok, ale mówię tylko jako wykonawczyni zadań mi poleconych w ustalonych godzinach. Płaca to totalna porażka, zarabiają tylko ci na górze, reszta może zapomnieć o przyzwoitej pensji. Powiem nawet, że zarabiałam dwa lata temu więcej niż dzisiaj a to z uwagi na coraz bardziej cwaniacki system premiowania, który ma na celu jej niewypłacanie!!! Zrzuca się na głowę absurdalne plany sprzedawcom, handlowcom, a premia nawet gdy plan jest zrobiony, nie zostaje przyznana z uwagi np na zaległości w płatnościach klientów... Więc czy się starasz czy nie i tak premii nie zobaczysz, a jeszcze parę lat temu dostawałam kilkaset złotych do pensji a to dla kogoś kto ma kredyt na mieszkanie duuuuża różnica. Porównując firmę REJS z zachodnimi, nawet mniejszymi, z o wiele mniejszym potencjalem, powiem tylko że jest w trzecim świecie. ( usunięte przez administratora ) Obcinanie płac pracownikom jest najgorszym z możliwych rozwiązań dla polepszenia jej wyników "w słupkach".
Flora 2015-08-21 10:26
Własnie odchodzi PH z filii w Elblagu, do tego kierownik. Zarobki PH w Rypinie kolo 2000,-, daje do myslenia?
gość 2015-10-30 09:48
Dziś pojawiło się ponownie ogłoszenie na sprzedawcę w Bydgoszczy, haha, dla zainteresowanych- premia w strefie marzeń, auto służbowe-bajka haha. Rotacja pracowników ogromna, ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach, a towarzystwo wzajemnej adoracji pozostawia wiele do życzenia, pensja na poziomie 1500-1600 netto i dzień bez awantury jest dniem straconym. ( SZEFOSTWO POWINNO ZACZĄĆ OD WYMIANY TYCH CO NIE POTRAFIĄ SOBIE DOBREJ OBSADY WYSZKOLIĆ )
gość 2015-11-01 08:04
Pracownicy produkcji z grupami niepełnosprawności traktowani są jak niewolnicy na plantacji bawełny !
Wymaga się od nich wydajności robotów przemysłowych strasząc zwolnieniami.Atmosfera terroru i poniżania-oto cała prawda o firmie REJS ...
1
Fazi 2015-11-05 10:51
Jako PH 2000 netto plus premia , jesli uda ci się próg osiągnąć. Ale uwaga, kalkulator premiowania jest tak zagmatwany, ze rsczej beda ją cieli niz dawali.
Fazi 2015-11-05 11:01
Sorry,2000-2200netto z premią, podstawa jest niższa. W Rejsie zarabia klika, nie zwykli pracownicy, do tego układy i kolesiostwo. Potwierdzam opinię, że firma powinna zadbać o wymianę kierownictwa z Rypina, bo słoma z butów sufit szoruje.
4
gość 2015-11-09 16:00
Dynamicznie to w Bydgoszczy każdy normalny w....rdala z tego bajzlu.
2
Red giant 2016-02-11 17:21
Jak ma ktoś pytania na temat firmy Rejs to z chęcią się podzielę wiedzą z doświadczenia
kuche 2016-02-24 20:11
Jeszcze tak źle to dawno nie było, chyba się coś wymknęło komuś spod kontroli
1
Walduś 2016-02-25 07:22
Jak to nie było źle??? co Ty mówisz @kuche? odeszła jedna z osób z biura, wszyscy wiedzą kto i nagle zaczęło się ruszać, koniec czepiania się, koniec blokad, od razu widać lepszą sprzedaż u nas w hurtowni. Może pracujesz na produkcji i masz więcej roboty, ale widać przynajmniej na hurtowniach większy luz ale za to chce się pracować i cyfra idzie w górę, a premia... powiedzmy , ze jest adekwatna.
3
Kolec 2016-02-28 19:32
A jakbyś chciał pracować @edek, bez umowy??? w tak wielkiej firmie na czarno??? nie przeszłaby taka sprawa. Jeżeli chodzi o klimat w firmie, to faktycznie się poprawiło, oczyściła się atmosfera, @Walduś rację napisał. Potwierdzam.
2
dr alban 2016-03-11 13:47
wystarczyło Radka odpalić i od razu jest lepiej.
szkoda że tak późno ale lepiej późno niż wcale.
4
P 2016-03-11 22:15
A ja uważam inaczej, anonimowy cwaniaczku, pewnie ktoś Cię pilnował za bardzo, kontrolował, to Ci się nie podobało, bo ja prowadzę tyle czasu hurtownie i złego słowa nie mogę powiedzieć, nigdy nie zrozumię takich ludzi jak ty, masz coś do kogoś to się podpisz, zadzwoń może do niego, a nie mały siusiaku anonimowo piszesz głupoty
1
Cezar 2016-03-12 07:25
Zgadadzam się z opinią dr alban, nie chcę kadzić ale dopóki R pracował to nie było odważnych aby mu to powiedzieć ze względu na jego pozycję, teraz wychodzą prawdziwe opinie.
dr alban 2016-03-12 08:42
Odważni byli ale odwaga kosztowała i od dawna nie pracują.
Jan 2016-05-31 08:36
Może ty też się podpisz to poznamy tą hurtownie z wieloletnim doświadczeniem ?
nick 2016-06-03 11:32
Dodzwonić się do gdyńskiego oddzialu to jakas poracha totalna. Nie dosc, ze zamowiony towar dostaje z opoznieniem badz w ogole to jeszcze zero kontaktu. to jakas kpina jest. Nie wiem czy komus sie to przyda do czegoś ale po odejsciu Izy ten odzial kuleje.
4
Karol 2016-06-21 17:10
Siema. Chce się dostać na szlifiernie albo spawacza u rejsa na mleczarskiej. Powie mi ktoś jak tam jest? Duzo chlopakow tam robi? Kobitki tez sa jakieś? Wiem ze Majstrem jest tam Marian
Karol 2016-07-31 21:57
Nie wiesz jak tam jest na mleczarskiej na spawalni i szlifierni?
bum 2016-08-01 22:54
Może wiecie czy niedługo jeszcze będzie szansa, żeby znaleźć zatrudnienie? Chętnie bym się załapał, bo pewnie oprócz podstawy jest szansa na jakieś premie do tego. W końcu dbałość o takie warunki sprawia, że jeszcze lepiej wypełnia się swoje obowiązki.
Tom 2016-12-02 08:53
Uważajcie na tą firmę. Pracowałem krótko i o ile praca była znośna to podejście do pracownika kiepskie. Wszystko sprawdzane, kontrola na każdym kroku. Największy jednak problem to "lojalki". Dają do podpisu dopiero jak juz zacznie się prace i podpisze umowę. Ja rozmawiałem o przejściu do Rejsa i negocjowałem chyba ze 2 tygodnie i nie wspomnieli słowem o tym że muszę podpisać umowę o zakazie konkurencji. Po kilku dniach pracy podsunęli mi pod nos do podpisu. Problem w tym że jak wygasła umowa i nie przedłużyłem jej to okazało się że "lojalka" działa tylko w jedną stronę czyli ja jako pracownik mam zakaz konkurencji a pracodawca tak stworzył umowę ze oni mogą wypowiedzieć ją w każdej chwili. Wiedząc że podpisałem tą umowę szukałem pracy w innej branży a tydzień pózniej dostałem pocztą wypowiedzenie umowy o zakazie konkurencji. Wiąże się to z tym że w zamian za dotrzymaniu warunków umowy po zakończeniu pracy w Rejsie powinienem otrzymywać 25% wynagrodzenia przez rok. Nie dajcie się tak zrobić jak ja i nie wierzcie w zapewnienia kierownictwa i dyrekcji bo nic nie wskóracie bez pójścia do sądu a to są koszty.
5
Mateo25 2016-12-12 10:23
a wiadomo czy jest przerwa od pracy miedzy swietami a nowym rokiem
A1 2017-01-03 15:20
Witam,
Zostałem zaproszony na rozmowę do firmy Rejs na stanowisko PH. Czy ktoś może mi podpowiedzieć czego można się spodziewać? Przeczytałem Wasze wszystkie opinie, ale z natury jestem optymistą, więc może ktoś coś doradzi? ;)
h2o 2017-02-06 11:51
Lepiej wes się za robotę a nie bzdury wypisujesz
Pracownik W6 2017-02-06 11:56
Chcesz się dostać tu dostać do roboty na szlifirrnie, a na brygadziste takie rzeczy wypisujesz? Brak słów,co do Twojej osoby "Karolu "
Karol 2017-02-08 14:23
Chcialem oficjalnie przeprosic Pana Piotra za nieprawdziwe plotki i pomowienia ktorych sam padlem ofiara. Z calym szacunkiem bardzo przepraszam
ahaaaaaaa...W-6 2017-02-09 11:58
Teraz to raczej za późno na przeprosiny. Złota zasada...najpierw sie MYŚLI, a później gada glupoty. Szczerze to obys poniósł konsekwencje za rozprzestrzenianie tak fałszywych rzeczy.
3
rampampam1 2017-02-10 07:28
wszystko jest w porzadeczku klimat ludzi polecam !!!!
Aneta 2017-04-04 13:00
@rampampam1 rozumiem, że odpowiada Ci atmosfera panująca w firmie. Co najbardziej lubisz w swojej pracy? Chętnie również dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w Rejs.
R 2017-06-11 23:53
Bardzo dziwne, pracownicy działu handlowego muszą składać raporty, zastanów się chłopie co piszesz, albo się przenieś na produkcję
IIiII 2017-06-12 09:55
Nie chłopie. Ten wpis nie dotyczy handlowców on mówi o pracownikach magazynu i lady.
mIm 2017-06-13 18:39
Ostrzeżenie dla pracowników Firmy Rejs, którzy mają podległość służbową pod niedawno przyjętego Kierownika do spraw rozwoju sieci sprzedaży Radosława P. odpowiedzialnego za Wschodnią część Polski.
Każdy przez niego zatrudniony człowiek ma dodatkowe zadania, codziennie ma składać szczegółowy raport - jego zadaniem jest informować o treści prywatnych rozmów, sytuacji materialnej kolegów i koleżanek z zespołu z naciskiem na problemy i takie tam ploty, taki konfident/konfidentka również ocenia wykonywaną przez Ciebie pracę i informuje o wszystkich jego zdaniem nieprawidłowościach. Oczywiście jest za te działania odpowiednio doceniany, cieszy się specjalnymi przywilejami. To może być również stary pracownik, który ma parcie na kasę i awanse, Radek takich z łatwością w zespole wynajduje.
Powodzenia
nin 2017-06-14 21:50
Rejs to jednak dziwna firma, nasi handlowcy raportują o sytuacji na rynku, działaniach konkurencji i potrzebach odbiorców a wasi o kolegach i koleżankach z pracy hahaha.
Dominik. 2017-06-27 00:00
Gdyby wcześniej odpalili Radzia to przypuszczam, że więcej osób by pozostało na swoim miejscu.
To było do przewidzenia.
2
Majster 2017-07-14 19:22
A cY na szlifierni albo spawalni na mleczarskiej pracuje jakas kobieta?
Alban 2017-08-14 14:33
Leszek przyznaj się do wszystkiego
1
Zostaw swoją opinię o Rejs - Rypin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rejs