brak logo

Drew-Zet sp. Z.O.O

Pomarzanowice

Opinie o Drew-Zet sp. Z.O.O

harry 2013-08-09 19:42:54
tam wszyscy narzekają ale nie ma gdzie iść do pracy. Z kim nie gadasz i nie mówisz gdzie pracujesz to odpowiadają " w tym kołchozie" . a na listwach fakt najciężej
63 2013-08-13 18:21:33
Po tym co się czyta to od razu widać że mowa o Pomarzanowicach. Nie jeden da się namówić na obietnice chłopaków z działu handlowego, ale i nie jeden się szybko zorientuje że to tylko obietnice. Jednym słowem katorga, a stawki akordowe to szkoda gadać. Moja ocena to dostateczny
anonim 2013-08-24 15:43:07
Teraz przyjmują tylko na umowę zlecenie więc 2 tyś. jest raczej nierealnym wynagrodzeniem ponieważ nie przysługuję Ci premia. Na dziale listew może uda Ci się zarobić 1,8 tyś. w co szczerze wątpię. 1,8 tyś. jest do zarobienia przy 8 tyś listew dziennie, ale czy tyle codziennie uda się zrobić (uwierz że nie). Tyle w temacie. NIE POLECAM
alex 2013-08-25 15:45:34
Teraz z tego co wiem przyjmują na stanowisko operatora wielopiły tzn. na listwy i płozy sanek, jak trafisz na ten dział to będziesz pracował tylko tam, bo stamtąd nie przerzucają na inne działy. Z tego konkretnego działu odchodzą 2 czy 3 osoby z dosyć długim stażem, więc zapewne tam potrzebują najpilniej.
2013-08-25 16:15:04
ja nie dodam oceny ani nic nie napiszę o tej firmie i niech to będzie przestroga dla przyszłych pracowników.
daniels 2013-08-29 20:57:38
1800? Chyba z 2 sobotami. Znam osobiście takich co tam niecałe 1600 w jednym miesiącu wyciągnęli z premią. Przez 3 miesiące nie przebili 2000. Na umowę zlecenie 1800 to chyba jakaś kpina. Wątpię by tam znaleźli kogoś na dłużej.
ciekawy 2013-09-06 22:45:55
jeśli na listwie jest cięzko to co napiszecie o pracy na sankach albo o pracy na produkcji gdzie atmosfera jest raczej nie ciekawa?
2013-09-12 12:19:47
z tego co wiem, to kazdy pracownik naprawde ciezko pracuje na kazdym stanowisku, ale jak slucham opowiesci pracowników o tym co sie tam dzieje... brak słow! ręce opadają... nie wiem czy szefostwo nie widzi,że we firmie cos złego się dzieje... szkoda nerów na prace w tym miejscu.
happy 2013-09-12 18:04:29
Kobiety na wielopile?! Masakra!! Ludzie co one się tam nacharują to istne przegięcie. Żaden facet nie chciał pracować na dziale produkcji listew, a dlaczego? Bo stawki na sankach czy listwach są śmieszne. Prezes nie miał innego wyjścia jak zatrudnić kobiety bo nikt kto przyszedł na próbę nie chciał tam pracować. A co do "tych" z działu handlowego to Ci naobiecują sztabki złota, a dostaniesz cegłę. Jak najbardziej NIEPOLECAM
pewne info 2013-09-13 21:33:10
pracuje się tam na akordzie więc ile zrobisz tyle zarobisz, a nie kazdy się nadaje do pracy w takim systemie
prosze o info 2013-09-13 21:37:36
a tam jest tylko praca na stolarni? czy na innych działach pracuje się lepiej? lepsze zarobki?
anonimous 2013-09-14 01:10:01
pewne info - 2013-09-13 21:33:10

pracuje się tam na akordzie więc ile zrobisz tyle zarobisz, a nie kazdy się nadaje do pracy w takim systemie
dokładnie tylko że są dni że dostaniesz całe płyty i lecisz po 120zł dniówka a są dni ze dostaniesz tzw. fitki czyli płyty dzielone i na 90zł dniówka narobisz sie więcej niż na 120zł , a jak tniesz długie listwy to czasami zarobisz nawet 60zł. Powiem tak na początku nie nastawiaj się na kokosy jeżeli owymi można nazwac 1500zł.
anonimous 2013-09-14 01:13:37
nie wiem jak na innych dzialach ale napewno jest z.a.j.e.b.i.s.c.i.e. pewnie fajnie jest na korowalni czy na klejalni hehe. Na te lżejsze prace kolego nie potrzebują bo one sa juz dawno uklepane i nikt ich nie odklepie. pozdro
hahahaha 2013-09-14 14:44:39
kolego co wyżej napisałeś, jakie lżejsze stanowiska są w Drew zecie. Na suszarni chyba jest lekko co można stwierdzić patrząc na osoby tam pracujące Ale tu zmartwie ze na suszarnie nie potrzebują.
były pracownik 2013-10-26 09:28:39
Ciężka praca za małe pieniądze. [usunięte przez moderatora] Dobre stanowiska nie dostępne, okupowane przez rodzinę i ulubieńców koordynatora. Ogólnie nie polecam firma na przetrzymanie, praca w akordzie pod obserwacją kamer, nie wolno odbierać telefonów (tylko wybrani mogą - żona, brat i inne przydupasy koordynatora). Zatem jeśli masz inną pracę to omiń tą firmę szerokim łukiem, bo ja pracowałem w paru firmach, a tutaj przecierałem oczy ze zdumienia w niektórych momentach. [usunięte przez moderatora]
4
BARTAS 2013-10-28 15:55:23
krótko i na temat - NIE POLECAM
5
Ale fajnie tam;) 2013-11-05 21:52:51
Witam serdecznie byłych, teraźniejszych jak i przyszłych pracowników! Oczywiście też dodam swoją opinię o tej firmie ponieważ też tam pracowałem. A więc, gdy poszedłem do pracy do Drew-zetu mówiono mi o tym, że jest tam ciężko... ciężko jak to rozumieć? No jak to w każdej pracy pomyślałem. Trafiłem na listeweczki i saneczki (operator wielopiły). Na początku było ciężko fakt, ale pomyślałem - przyzwyczaję się i jakoś to będzie. Jednak za nic się nie mogłem coś przyzwyczaić. Zdałem sobie sprawę, że jest faktycznie cięzko. Ale przyszedł 5-ąty, a wraz z nim wypłata i pieniądze trochę mnie omamiły. W poniedziałek na rano i apiać wszystko od nowa. Pomyślałem sobie "(usunięte przez administratora)". Za te pieniądze mam (usunięte przez administratora). Panowie do sedna... Pracowałem tam i napiszę tak - jeżeli myślisz, że pracowałeś w budowlance i co ty tam nie wiesz o ciężkiej pracy - mylisz się... tam jest ciężej. Na budowlance dziś robisz zaprawę jutro kopiesz, a pojutrze murujesz i w ciągu 10 godz. ze 2 godz. pościemniasz. Tam dzień w dzień robisz to samo, w ciągu 8 godz. masz dwie przerwy łącznie 25 min., a posiedź ze 2 min. dłużej to po premii pociągną (nie dotyczy nowych pracowników bo im się premia nie należy) tam masz (usunięte przez administratora), a nie siedzieć. To jest akord i na tym akordzie trzeba się naprawdę narobić żeby zarobić, a czasami jest ciężko zarobić. Propozycją jest około 1800 na rękę bez premii (HA HA HA koniowi), stałe godziny pracy to fakt (ale zostań czasami ze 2 godziny dłużej bo trzeba nadrobić robotę). Dążąc do konsensusu moim zdaniem nie warto tam pracować, ale nikogo nie zniechęcam każdy może próbować. To tyle. Dziękuje, do widzenia;)
3
były pracownik 2014-04-25 17:23:47
mieli ciężej w innych miejscach? to chyba napisał ktoś z kadry zarządzającej, a może syn prezesa, bo oni tak sądzą, że ta praca jest super. Powiem tak w tej firmie jest dobra ciężka praca za małe pieniądze i jak ktoś lubi pracować w akordzie pod nadzorem kamer z wyliczaniem ile stał, ile był w toalecie itp.
2
były klejarz 2014-08-04 23:26:38
tez tam pracowałem i powiem tak praca jak wszedzie nie ma lekko, nikt za darmo nic nie da, ale tam to jest poprostu parodia. Super Koooordznator ma wszystkie najlepsze stanowiska obsadzone rodzina tzn:brat, siostra zona i siostrzeniec, i jakos przypadkiem oni zarabiaja najwiecej a reszta dostaje nedzne ochlapy!! kontrole przeprowadzane przez niego dotycza kazdego oprocz rodzinki, ale z tego co slysze to co raz wiecej ludzi odchodzi od nich bo nie daja sie nabijac w butelke. Nie polecam tej firmy absolutnie.
1
zenek 2014-08-16 22:18:50
taka firma jak potrzebuja naiwniakow to maja takie mizerne oferty zrobione byle jak, podobno nawet desperacja jest taka ze jezdza po sklepach i daja ulotki z robota , kumpel mi gadal ale czy to prawda to nie wiem, rzadko slychac dobre opinie o tym zakladzie.
byly pracownik 2014-09-12 23:58:33
ale jest ponoc nowy sposob na starych pracownikow - straszenie sadem i biedacy jak slysza sad to nogi im sie trzesa i juz sie nie odzywaja.
Osobiscie odradzam dopoki bedzie tam rzadzil super koordynator Zbyszek co juz chyba chleb kupuje przez internet bo sie obawia o swoje zabki, bo tak go ludzie lubieja w okolicy.
Zycze powodzenia firmie, bo chyba bedzie jej potrzebne, a kiedys tak fajnie sie tam pracowalo. Moze czas pomyslec czy te zmiany to ida w dobra strone?
do bolo 2014-09-13 00:10:04
bolo napisac to ja moge wszystko, nawet ze robilem fotel dla papieza, a w rzeczywistosci to jest tak ze tylko desperaci w swych ofertach podaja tak nedzne wymagania jak chec do pracy i gotowosc do pracy zmianowej, bo oni sa tak gleboko w ( usunięte przez administratora )ze jak tylko przyjdziesz i powiesz ze chcesz pracowac to juz jest elegancko, a im jestes glupszy i mniej sie odzywasz tym lepiej!
Nie polecam!!!
byly pracownik 2014-12-06 00:22:52
Nie polecam!!! bo zatrudnic tam sie jest latwo ale gorzej sie zwolnic, straszenie sadem, policja, naganami itp. Desperacja siega zenitu!!!
byly 2014-12-11 22:55:45
podobno ostatni normalny ziomek z magazynu nawet od nich odszedł, znałem go pare miesiecy ale naprawde ciesze sie ze to zrobil , wiec jak odchodzi juz taka wiara to swiadczy jaki tam jest syf i pewnie nadal panuje tam grubas i straszy biednych ludzi wszystkimi swietymi, odradzam serdecznie ten zakład
2
azotu 2015-02-22 13:34:24
mile widziane doswiadczenie to dobrze ze mozna tez nabyc tego doswiadczenia jak sie fo nie ma..tylko dziwne ze łateo sie zatrudnic a trudniej zwolnic bo tak jakos odwrotnie zawsze tak bywa dziwnie to wyglada bo zwolnic sie zawsze łatwiej to jaka umowe oferuja skoro tak jest i czy wypłacaja na czas pieniadze...
Gosc 2015-06-08 16:46:24
Pracowałem tam niestety,nie długo bo dostałem inna oferte pracy na szczescie.To co tam sie dzieje urąga godnosci ludzkiej.Najpierw rozmowa kwalifikacyjna 2h !! Grubasek mowil ze nikt tam z batem nie stoi i owszem.. Bat jest ale psychiczny,po kilku dniach pracy mialem jeszcze zrobic obiegowke na oddanie rekawic i miary, czekałem az jasnie pan przyjdzie,czekałem 30 min ale kierownik nie przyszedl wiec oddałem wszystkie te rzeczy na stol i wyszedlem pani z biura usiłowała mnie zatrzymac mowiac ze zaraz przyjdzie.Ludzie ktorzy tam pracuja wygladali na zastraszonych,i sie nie dziwie skoro kierownik chcial zabrac premie za niezgaszenie swiatła. Wychodzac do wc lub napic sie wody odrazu był telefon " gdzie jestes a co robisz" jak skonczysz to szybko do mnie przyjdz.Tak poprzednicy pisali ze lepiej isc na budowe niz tam.To powinno sie nazywac oboz zagłady
Gosc 2015-06-15 13:50:50
Ludzie tam pracujacy sam sobie sa winni bo sami taka atmosfere wprowadzaja robiac z siebie białych murzynow,a kadra kierownicza to wykorzystuje,jest kilka młodych osob,pewnie to ich pierwsza robota i mysla ze wszedzie jest tak samo wiec trzeba robic tu gdzie sie robi
Gosc 2015-06-20 17:02:55
Za przepracowane dwa dni ciezkiej charowki nie dostałem ani grosza chociaz mieli moje dane do przelewu itp. Bede musiał zasiegnac opini prawnej,jezli racja jest po mojej stronie to kieruje sprawe do sądu pracy, 150 zł to nie majatek ale moze sie naucza
ja 2015-09-08 20:43:49
konsensus to inaczej zgoda :) nie używaj słów których znaczenia nie nasz.
Gosc 2015-09-17 11:08:53
To chyba ktos z biura napisal.. Beznadziejna atmosfere mowisz to idz i sie przekonaj.. Ktos kto mowi zeby brac slowa synow wlasciciela z przymrozeniem oka,to miejsce nie jest normalne,czytajac poprzednie komentarze to naprawde mozna smialo polecic to miejsce,slyszałem ze ostatnio komus tam palec odcielo
specjalista 2016-06-07 13:58:05
Karamba to podaj imię i stanowisko tej osoby , która poleciła ci pracę oraz przedstawiła warunki . Tą firmę można jednym słowem określić - „( usunięte przez administratora ) Co prawda jeszcze nie rozwiesili drutu kolczastego ale do czasu aż zaczną ludzie uciekać masowo . Pomimo ciężkiej pracy i marnych zarobkach trzeba tyrać w nieludzkich warunkach . Latem pomimo otwartych drzwi , temperatura na hali nie do zniesienia . Dodatkowo osoba , która pełni stanowisko kierownicze ( nie posiadająca dokumentów uprawniających oraz bez szkoły ) znęca się nad ludźmi . Popularnie za moich czasów zwana „ grubą świnią ” wśród pracowników . Z jego powodu w firmie pojawiały się osoby z inspekcji pracy . Wtedy owszem był potulny jak baranek ale następnego dnia .... się działo .

Szkoda tylko że po pożarze odbudowali( usunięte przez administratora )Osoby obecnie pracujące wiedzą z kim . Ogólnie NIE POLECAM
Stal 2016-06-28 18:38:13
No ja jestem prawie pewien, ze praca jest ok bardzo
Zostaw swoją opinię o Drew-Zet sp. Z.O.O - Pomarzanowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drew-Zet sp. Z.O.O