Adipol-Azoty

Chorzów

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 120 ocen.

Adipol-Azoty
1 120 6 1

Opinie o Adipol-Azoty

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

ziom

Ja a ten BHP PP zaś chyba swojego prezia przyprowadził, bo podobno ma przyjść nowy a robią z tego tajemnice jak nie wiem co. na cholere mi taki chłop w radzie jak nic nie informuje. zresztą co tu dużo godać- najważniejsze że pieniądze za to ma!!! a ludzie to już nie ważni.

bobo
@ziom 14.09.2018 16:55

robolów zawsze uwalali i uwalać będą...grunt że góra dobrze się bawi za nasz ciężko wypracowane pieniądze...chore to jest...

Daniel

Dzwigają najniższą krajową ,jak tak dalej pujdzie to my bydymy robić za ta najniższo.Marek obudzcie się w tej solidarnośći

solo
@Daniel 11.09.2018 18:16

masz rację !!! zobacz co robią...na inne niepotrzebne debilstwa (wiemy o co chodzi) sa przeznaczone grube pieniadze,a na to co potrzeba to nie ma...trochę nieudolni ludzi dysponują tymi naszymi pieniędzmi,nie uważacie ???

Pyjter

Do roboty dziady !!!

Tomek

Wszystko drożeje może te pasożyty z solidarności by pomyśleli o jakiś podwyżkach ?

solo
@Tomek 05.09.2018 16:19

a jesteś zapisany do Solidarności że tak mordę wydzierasz ???

Tomek
@solo 07.09.2018 15:43

Oczywięcie,weźcie się w końcu do roboty zamiast (usunięte przez administratora) w stoki

dixi

witam,a czy jest stoluwka na zakladzie czy moze dowoza katering,od sierpnia mam podjac prace na azotach dlatego pytam

ernest
@dixi 03.07.2018 11:46

Tak wożą catering z hotelu Monopol w Katowicach a alkohole z Tesco i lunch z McDonalds

dixi
@ernest 03.07.2018 19:49

swietna odpowiedz,to znaczy jedzenie czeba miec swoje

ernest
@dixi 03.07.2018 11:46

Czy ty idziesz do roboty czy na piknik?

pracownik
@ernest 05.07.2018 21:39

Nie na miejscu ta odpowiedź, czyżbyś był pracodawcą??? Skończyły sie czasy robolu rób i o nic nie pytaj. Widac, że przepisów nie znasz, jakie pracodawca ma obowiązki przy pracownikach zmianowych. A woda w upały należy się pracownikowi bez dyskusji.

krilo
@pracownik 27.07.2018 13:44

hahaha tak tak przepisy masz dystrybutory wody czyli wode masz tu hcodzi o butelkowaną. znawco od 7boleści

Pracownik aparatowy
@krilo 27.07.2018 15:32

Ta jaka butelkowana dystrybutor wody z filtrem wody wodociągowej

Damian

Erich to ty dzielisz tą premią kwartalną !!!

Pyjter

Erich ty ponoć mos te 3300zł !!!

Erich
@Pyjter 21.08.2018 16:29

Jo 3300?? jo 5300 mom

koza

to na przyklad podejme prace od 01 sierpnia,na produkcji,w systemie 4 brygadowym na 3 zmiany to na poczatek na jaka moge liczyc wyplate,zaznacze ze pani w kadrach obiecala na poczatek 2000 na reke,pytala sie tez czy mam uprawnienia na wuzek widlowy,tak mam

AO
@koza 24.07.2018 13:23

Na obecną chwilę (08-08-18) na początek tyle ile wynegocjujesz. Po 3ch miechach 3300brutto i nie narzekaj, bo to tyle samo co starzy pracownicy, a wiedzę po 3 miesiącach będziesz miał dalej skromną. Dodatki to premia kwartalna i nocki. Z funduszu socjalnego wczasy pod gruszą co dwa lata i premie świąteczne ok 300zeta. Zdaje się, że są jeszcze nagrody jubileuszowe ale trzeba mieć chyba ze 20 lat pracy i wypłacane są co 5 lat. Charakter pracy różny. czasami coś nieprzyjemnego, brudnego i w trudnych warunkach musisz zrobić, z czasami popijasz colę i czekasz, aż cos ci cię wychłodzi, napełni itp. Ludzie odchodzą głównie przez kasę i system czterobrygadowy.

erich z werku
@AO 08.08.2018 09:49

a co bys chcial co roku nagrode jubileusozwa? wez sie ogarnij! o i wyszly znowu nierownosci bo 3300 to malo kto ma!

Jerzy

Szukam pracy i mam pytanie bo nie wiem czy wierzyć tym wpisom jak jest naprawdę w Azotach ?Proszę o rzetelne opinie.Dziękuję

joo
@Jerzy 15.08.2018 08:03

Jest spoko,

erich
@Jerzy 15.08.2018 08:03

było milion razy pisane a ty nadal pytasz. co ci jeszcze powiedziec? ze jest super wysokie zarobki i mila atmosfera?

Blink blink
@Jerzy 15.08.2018 08:03

Tak jest naprawde, (usunięte przez administratora) sie narobisz i nie zarobisz, a jak cza roboić to już za mało płatne, jak tak dalej bedzie to........ Sprawdzisz na własnej skórze

Saletra

Najlepszy zakład na świecie normalnie Arbeitslager przychodzcie po co jechać do obozu do Włoch jak jest po sąsiedzku

solidarność

Ludzie tu jest luxus normalnie all inclusive wczasy na Bali i jeszcze za to płacą.Czekamy na was przychodzcie od zaraz!!!

krisa

No, no, nowy przetarg na naprawę kolumny a myślałem że zamkną ten wydział, może byłoby to lepszym wyjściem ? skoro nadal bilans jest jaki jest. ale aby ludzie maja przedluzone dziecinstwo- 3 miesiace wakacji, lepiej jak za lat szkolnych nic nie robic a wyplate sie bierze. az dziw ze nie przesunie sie ich na inne wydzialy gdzie roboty od groma. ciekawe kto zostanie prezesem ten co kilka lat temu chwalil sie ze ma 10l na produkcji doswiadczenia, ponoc tez kandyduje.

Bling bling

Co tam ciekawego w azotach, ponoć ostatnio się kolumna jarała :) niebawem to wszystko się sypnie. A co do pytań to na halach jest ciepło, a nie ma takiej pracy jak operator wózka, bo magazynierów ze swojej posadki nikt nie ruszy, chyba,że już któryś uciekł :) Robisz to co ci każą i tyle na kase i premie nie liczcie, bo już tyle osób odeszło i premii dalej nie ma. Chyba że ktoś chce zarabiać 1700na lape pracując święta nie święta, narażając sie na różne niebezpieczeństwa i nie atrakcyjny zapach.

krisa
@Bling bling 21.07.2018 04:03

jak wiesz ze sie jarala to po co sie pytasz? spytaj kolegow to ci powiedza a nie na netowym forum szukaj info.

koza

to ze dwa kola mozna wyciagnac za miesiac roboty czy nie

jooich
@koza 23.07.2018 16:14

można

zibi
@jooich 23.07.2018 18:01

zależy gdzie( na jakim oddziale) i za jaki okres czasu pracy

miki

witam,po ile osob robi na zmianie w brygadzie,moge prosic o szczera odpowiedz jak podejme prace moze za miesiac jako operator wozka widlowego to na jaka moge liczyc wyplate,prosze napiszcie powarznie bo towarzne

maly

jak sie pracuje na zmianach,czy ludzie sa spoko,pewnie wszedzie sa jakies nerwusy,albo tacy co wszystko wiedza i tak nie rob tylko tak ,po ile osob robi na zmianie w brygadzie,a jeszcze pytanie czy w zimie na halach jest w miare cieplo,czy obowiazkowo sa jakies okulary ochronne kture nosi sie 8 godzin,kask

true
@maly 05.07.2018 18:43

pisze sie które w lato upał i nawet wody nie dadzą nie mowiac juz o stratach energii ale kierownictwo ma cie gdzies za 1700zl na reke na zmiany w warunkach poczatku 20 wieku ani tu nie idz

koko

czy sniadanie czeba miec swoje z domu,czy jest jakas stolowka zakladowa,prosze o normalne odpowiedzi a nie ze woza z tesco

P
@koko 05.07.2018 09:35

Trzeba mieć swoje jedzenie

Kalina

Odwolali prezesa? To prawda?

lyjo

czy w azotach nadal jest prokurent czy został zniesiony przez zarząd??

Leszek

W ostatnim czasie widziałem ofertę pracy w firmie Adipol-Azoty, oferta dotyczyła pracy na produkcji. Czy ktoś z Was może udzielić nam informacji, na jakie benefity oraz dodatki socjalne może liczyć nowy pracownik tej firmy? Co z kwestią warunków pracy oraz przerw? Zachęcam Was do udzielenia nam odpowiedzi, chętnie poznamy nowe wiadomości!

herman
@Leszek 07.06.2018 22:52

napewno to nie byla firma adipol bo taka nie istnieje od paru lat, jak juz to zaklady Azotowe Chorzów. benefity masz wymienone w ofercie pracy, lux med, multisport, ubezp grupowe. bylo juz tu o tym kilka razy. socjal wczasy pod grusza co 2 l i kasa na swieta- wigilia i wielkanoc. warunki jak to na hali i tyle, przerw nie ma sztywno ustalonych potrzebujesz to sobie robisz, nie ma ze np 9 to przerwa. mozesz zrobic wczesniej lub pozniej taki charakter pracy wszystko zalezy od wielu czynnikow technologicznych.

smiech na salce

To jest najważniejsze w AZOTACH !! remonty remonciki dyrekcji bo kryształowe zyrandole nie wystarczają: kolejny przykład! z zakladki przetargi!! tak jakby 2 sale obecne nie wystarczyly !! a na produkcji stropy spadaja na glowe!! Przedmiotem zamówienia jest wykonanie projektu wnętrza i aranżacji pomieszczeń budynku Zarządu w zakresie salki konferencyjnej dla około 20 osób oraz toalety.

Daria

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

erni
@Daria 21.05.2018 23:01

praca nie jest zła choć decyzje są czasem całkowicie sprzeczne z logiką. Widocznie nieopowiedni ludzie są na górze, wszelkie zakupy które wspomogły by produkcje są odwlekane gdyby nie spryt pracowników to już dawno by to klękło. Bardzo kiepskie zarobki, na prace w świątki piątki na zmiany w paskudnych warunkach przy substancjach niszczących zdrowie to są wręcz żałosne. Z roku na rok człowiek biednieje bo ceny w góre a tu jak już się coś dostanie to jakieś grosze.

Elektryk
@Daria 21.05.2018 23:01

Tak jest jeden pozytyw-extra biura macie !!!

Bling bling

Zero pozytywu, im dłużej się tu pracuje tym bardziej widać jaki tu jest (usunięte przez administratora) Brygady patrzą na siebie z byka, nikt ręką noe ruszy , bo to nie on zrobił, nie on zostawił, każdy ma wszystko gdzieś. Kierownictwo podobnie mają swoich pupilków , a reszta to chołota, jak tu ma być lepiej skoro przez 4lata żdnej podwyżki, dopiero jak sie ludzie zaczęli zwalniać to podwyżki dla kadry się znalazły. Dyrektor co roku inny i patrzy tylko ile kasy by pod..ć, bo po co pracownik ma mieć lepiej. Teraz w biurach jest więcej osób niż na zakładzie tylko co oni tam robią, bo efektów żadnych nie widać?? Tu nie ma prawa być lepiej przy takich rządach jakie są, ale co tam, syzyfowa praca i tyle. Pozdrawiam. -4°

halo hans
@Bling bling 26.05.2018 05:28

racja, ale nie dyrektorzy a prezesi co rok nowi, czasem nawet 3 do roku ;) na wpn max produkcja magazyny puste a ludzie grosza podwyzki !! tylko brygadzisci taka sprawiedliwosc i solidarnosc. najlepsze ze od lipca znowu ceny ubezpieczenia grupowego wzrosnie a juz wkrotce rząd wprowadzi ppk czyli pracownik nawet nie stoi w miejscu z pensja ale co roku MA JĄ NIŻSZĄ !!

Były Mmm

Witam. Firmy nie polecam. Pracowałem tam jakiś czas temu. Niesnaski ciągłe między wydziałami produkcyjnymi. Natomiast w biurze... hmm panie urządził sobie folwark i skutecznie nie robiąc nic lub prawie nic utrudniają pracę innym. Są ludzie z którymi da się tam pracować jednak ciągłe problemy firmy nie pomagają, a ludzie co wyżej to chcą jeszcze coś dla siebie ugrywać. Przykra sprawa. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek ambicje odradzam. Aaaa a o szkoleniach to można zapomnieć.

Gerad

Podobno dyrektor też spierd... z tego tonącego okretu

igrek
@Gerad 07.05.2018 11:38

wczas sie kaples...

hans

Czyja to wina że przez połowę miesiąca na WPN nie było surowców do produkcji???? w styczniu miesiąc postoju brak kwasu teraz w kwietniu brak weglanu, a ciagle slyszymy o zwiekszaniu produkcji. juz w grudniu zapowiedziano by na lipiec i sierpnien nie planowac urlopow bo trzeba wyrobic roczna norme! a na wakacje mozemy jechac zima- na narty lub do cieplych krajow! hahaha za co przy pensji 2 netto to chyba na lodowisko przy aks... zalosne zreszta po co zwiekszac produkcje jak potem i tak problem ze sprzedaza. kompletnie nie rozumie polityki gory

Hugo
@hans 01.05.2018 07:39

Pytasz czyja wina?.. Zapytaj swojego Dyrektora no i szefową zakupów - Tak za**iście planowali że nie było surowców do produkcji

ara
@Hugo 06.05.2018 18:16

szefowej juz nie ma chyba presji nie wytrzymala ;)

umowa lojalnościowa

Czy ktoś orientuje się, ile wynoszą, koszty szkolenia na uprawnienia i na jak długo trzeba podpisywać tę umowę lojalnościową?

mijo
@umowa lojalnościowa 06.05.2018 19:26

3 lata i około 200zł za uprawnienie

Leszek

To jak jest w końcu z tym pracodawcą? Macie różne opinie. Napiszcie jeszcze proszę na jaką umowę można liczyć? Czy Adipol Azoty przyznaje do pensji jakieś dodatkowe benefity? Można korzystać z prywatnej opieki lekarskiej?

erni
@Leszek 30.04.2018 10:33

Po 1 to nie adipol a azoty chorzów grupa puławy, gdyby nas kilka lat temu nie przejeli to by już to zamkli. po 2 opinie jak opinie, wejdź na inna firme na kazdej znajdziesz to samo obsmarowywanie gownem i wylewanie żalów. po 3 umowe o prace dostajesz i zawsze chocby nie wiem co pensja w terminie. mozesz sie ubezpieczyc dodatkowo w to masz dostep do luxmedu. Benefity standard czyli to co musi byc czyli dodatek za nocki, co 2 lata wczasy pod grusza- najwieksza niesprawiedliwosc jaka moze byc w tej firmie bo czym masz wieksza rodzine tym wiecej dostajesz i to na kazdego czlonka jak jestes sam dostaneisz 300zl jak masz np 4 dzieci i zone to na kazdego chyba z 600 czy 700 dostajesz- *ebnieci, na swieta w grudniu i marcu tez pare stow wpadnie i te ogromne premie kwartalne? polroczne? po 150zl o ktore toczymy tu wojny

Ernest

I jak tam premia panowie i panie ???

bobo
@Ja 22.04.2018 13:54

no,coś w tym jest ...głupio dzielona premia,bez zastanowienia...wszyscy powinni dostać,za to co robią żeby utrzymać tę firmę na powierzchni...dla zwykłego "robola" te 100 czy 200 zł to bardzo dużo,no ale góra tego nie rozumie,bo tyle to wydają jednorazowo na "waciki"...premia za to co ludzie wypracowują powinna być co miesiąc,a nie tak jak teraz,i jeszcze nie dla wszystkich....żałosne to jest...

rot
@bobo 23.04.2018 09:20

Ja i ziomal- obaj się mylicie ! premia fakt żałosna i tylko żeby skłócić ludzi bo powinni dac wszystkim po 150 niz polowie po 300 ale kolejna premia dostana ci ktorzy nie dostali teraz. niestety takie gowniane przepisy sa wynegocjonowane... a zreszta premia powinien dzielic majster na podstawie pracy bo sam mam na zmianie 3-4 osoby ktore wszysko maja gdzies pracuja po 3-4 lata a pojecia o instalacji nie maja bo twierdza ze sa tu przejsciowo! tylko te ich przejscie trwa juz pare lat i jakos przejsc gdzie indziej nie mogą tacy sa "rozchwytywani"

Bling bling

Ludzie co wy piszecie ???!!! Masakra, czy są święta wolne i weekendy??? Na 4ro brygadówce zadupiasz jak ci wypadnie i za święta czy niedziele (usunięte przez administratora) dostajesz. Jaka kasa ,jaka kasa, za taką robote to powinna być trójka na ręke, a nie że podwyżki brygadziści dostali ,co by ich przytrzymać, a zwykły robol niech zadupia. Przyjmiesz się to dostaniesz niecałe 2tys.i tyle. Zatrudniają ludzi, przyjęcia są, ale co z tego jak taki Janusz przyjdzie poczuje ten smród zobaczy ile musi się naumieć i po dwóch dniach rezygnuje, bo go głowa rozboli od nauki, ludzie nie za tą kase! Jeszcze troche i nie będzie miał kto robić, bo zostaną po trzy osoby na zmiane, taka jest prawda. Nie będe nikogo zniechęcał, wystarczy przyjść i zobaczyć samemu, fajna robota, więcej siedzisz niż robisz, a pupilki dyrka dostają premię zamiast ciebie, więc po co się starać.

Elektryk
@Bling bling 23.04.2018 23:42

Panowie wreszcie głos rozsądku !!!

Zostaw opinię o Adipol-Azoty - Chorzów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adipol-Azoty