Adipol-Azoty

Chorzów

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 138 ocen.

Adipol-Azoty
1 138 6 1

Opinie o Adipol-Azoty

Roman

Czy na tej saletrze tylko spicie czy w końcu zaczniecie pracować!!!

Drach
@Roman 01.11.2018 07:58

Jakby my ino spali to bys wyplaty nie miol.

Ludwik
@Drach 04.11.2018 05:15

No właśnie jesteście drachy

Antek

Celina weź się w końcu do roboty !!!

dixi

witam,a czy jest stoluwka na zakladzie czy moze dowoza katering,od sierpnia mam podjac prace na azotach dlatego pytam

ernest
@dixi 03.07.2018 11:46

Tak wożą catering z hotelu Monopol w Katowicach a alkohole z Tesco i lunch z McDonalds

dixi
@ernest 03.07.2018 19:49

swietna odpowiedz,to znaczy jedzenie czeba miec swoje

ernest
@dixi 03.07.2018 11:46

Czy ty idziesz do roboty czy na piknik?

pracownik
@ernest 05.07.2018 21:39

Nie na miejscu ta odpowiedź, czyżbyś był pracodawcą??? Skończyły sie czasy robolu rób i o nic nie pytaj. Widac, że przepisów nie znasz, jakie pracodawca ma obowiązki przy pracownikach zmianowych. A woda w upały należy się pracownikowi bez dyskusji.

krilo
@pracownik 27.07.2018 13:44

hahaha tak tak przepisy masz dystrybutory wody czyli wode masz tu hcodzi o butelkowaną. znawco od 7boleści

Pracownik aparatowy
@krilo 27.07.2018 15:32

Ta jaka butelkowana dystrybutor wody z filtrem wody wodociągowej

Blink blink
@pracownik 27.07.2018 13:44

Dokładnie woda się należy , no to masz na azotach galon wody na sterowni czy w kuchni, lub w innych miejscach ,a jak nie pasuje to weź sobie swoją, parodia jakaś.

Iza

Czy te pasibrzuchy ze związków wezmą się w końcu do roboty ???

bobo
@Iza 04.10.2018 16:07

nie liczyłbym na to !!!!!!!!!!!

PRL

Dziwi mnie że szpica z Puław toleruje cały ten (usunięte przez administratora) protekcję kolesiostwo itp

BOBO

A CO SĄDZICIE O TYCH KAMERACH ??? WIELKI BRAT PATRZY,HA,HA,HA

iri
@BOBO 26.09.2018 03:18

wyebane mam :) pierw niech pisemnie poinformuja o takim czyms. niech patrzy tylko zalezy ktory wielki

BHP
@BOBO 26.09.2018 03:18

Panowie i panie podpisywaliście zgodę na publikowanie wizerunku i przetwarzanie dany to macie teraz Big Brother

kyja
@iri 27.09.2018 20:50

NO FAKT,KAMERY SA NIELEGALNIE !!! nie ma informacji na ten temat i znaków ze są kamery...załozyli kamery chocbyśmy tu zarabiali nie wiadomo ile...chore to jest !!!!!!!!!!!!!!!!

Pracownik

Heh na wpt znowu ludzie na wypowiedzeniach nikt nawet nie stara się ich zatrzymać a nowych nie zatrudniają. Ratują się nadgodzinami a co jeśli pracownicy przestaną brać nadgodziny?

solo
@Pracownik 19.09.2018 09:19

przecież na tym wydziale i tak jest prawie przez cały rok postój to po co tam pracownicy ???

prac
@Pracownik 19.09.2018 09:19

Może by tak się zastanowić dlaczego cały czas tylko tam odchodzą?

Pracownik aparatowy
@solo 19.09.2018 19:35

Heh nie cały rok. Ta instalacja troche inaczej pracuje i ma do czynienia z innymi czynnikami szkodzącym niż saletra. Nieudolność UR też ma na to wpływ.....

info
@Pracownik aparatowy 19.09.2018 23:07

inne czynniki szkodzące, haha to samo mozna powiedziec o wpn mamy inne szkodniki szkodzace, prawda jest taka ze ta instalacja powinna wgl nie powstac a ludzi z wpt dac na wpn to bysmy mieli sie teraz jak paczki w masle! a tak klapa i jedni i drudzy niezadowoloeni

hajs sie zgadza

No i koledzy jest dobrze! kasa jest! nie dla roboli oczywiście bo mamy ebać za 2200 i najlepiej jeszcze dziekowac za to ze mozemy tam wgl pracowac ale na remont biur! zobaczcie przetarg na stronie

Pyjter

(usunięte przez administratora)ryje na cały ten chlew a kasy nie ma

bobo
@Pyjter 22.09.2018 16:49

przy tylu darmozjadach to raczej nigdy nie będzie...przecież koryta muszą być pełne,ha,ha,ha

KLAUS

Dopóki ten strażak dziad i ta chuda zdzira będą trzymać ster to nic dobrego się nie stanie CBA powinno to zbadać przecież to jest skarb państwa a nie prywatny folwark

ziom

Ja a ten BHP PP zaś chyba swojego prezia przyprowadził, bo podobno ma przyjść nowy a robią z tego tajemnice jak nie wiem co. na cholere mi taki chłop w radzie jak nic nie informuje. zresztą co tu dużo godać- najważniejsze że pieniądze za to ma!!! a ludzie to już nie ważni.

bobo
@ziom 14.09.2018 16:55

robolów zawsze uwalali i uwalać będą...grunt że góra dobrze się bawi za nasz ciężko wypracowane pieniądze...chore to jest...

Jerzy

Szukam pracy i mam pytanie bo nie wiem czy wierzyć tym wpisom jak jest naprawdę w Azotach ?Proszę o rzetelne opinie.Dziękuję

joo
@Jerzy 15.08.2018 08:03

Jest spoko,

erich
@Jerzy 15.08.2018 08:03

było milion razy pisane a ty nadal pytasz. co ci jeszcze powiedziec? ze jest super wysokie zarobki i mila atmosfera?

Blink blink
@Jerzy 15.08.2018 08:03

Tak jest naprawde, (usunięte przez administratora) sie narobisz i nie zarobisz, a jak cza roboić to już za mało płatne, jak tak dalej bedzie to........ Sprawdzisz na własnej skórze

Daniel

Dzwigają najniższą krajową ,jak tak dalej pujdzie to my bydymy robić za ta najniższo.(usunięte przez administratora) obudzcie się w tej solidarnośći

solo
@Daniel 11.09.2018 18:16

masz rację !!! zobacz co robią...na inne niepotrzebne (usunięte przez administratora)(wiemy o co chodzi) sa przeznaczone grube pieniadze,a na to co potrzeba to nie ma...trochę nieudolni ludzi dysponują tymi naszymi pieniędzmi,nie uważacie ???

Pyjter

Do roboty dziady !!!

Tomek

Wszystko drożeje może te pasożyty z solidarności by pomyśleli o jakiś podwyżkach ?

solo
@Tomek 05.09.2018 16:19

a jesteś zapisany do Solidarności że tak mordę wydzierasz ???

Tomek
@solo 07.09.2018 15:43

Oczywięcie,weźcie się w końcu do roboty zamiast (usunięte przez administratora) w stoki

Damian

Erich to ty dzielisz tą premią kwartalną !!!

Pyjter

Erich ty ponoć mos te 3300zł !!!

Erich
@Pyjter 21.08.2018 16:29

Jo 3300?? jo 5300 mom

koza

to na przyklad podejme prace od 01 sierpnia,na produkcji,w systemie 4 brygadowym na 3 zmiany to na poczatek na jaka moge liczyc wyplate,zaznacze ze pani w kadrach obiecala na poczatek 2000 na reke,pytala sie tez czy mam uprawnienia na wuzek widlowy,tak mam

JOY
@koza 24.07.2018 13:23

Dostaniesz kolego na początek jak Ci obiecali w kadrach ,to bardzo dobrze jak i zarówno smieszne ,bo ja jestem pracownikiem tej Firmy od 14-lat i mam tez 2 -tysie ,chyba będę musiał się umówic z p.Prezes w sprawie podwyżki no bo ile idzie. prawda

mistrz_biznesu
@JOY 24.07.2018 17:21

ludzie po 30-40 pracy w azotach maja po 2300 na reke na produkcji a spiki co ledwo przychodza, pojecia o technologii nie maja 2000 by chcieli hahahahahaha

mistrz_biznesu
@koza 24.07.2018 13:23

zreszta masz na umowie jaka masz wyplate. wpisz sobie przelicznik brutto -netto na necie bedziesz wiedzial ile dostaniesz na reke. troche wysilku! myslenie nie boli! samemu nic tylko kazdy niech kazdemu na tacy wszystko poda najlepiej. przychodza teraz tacy nic nie wiedza o produkcji nawet nie wiedza w ktorym kierunku sie zawor otwiera a chcieliby kokosy!

mistrz_biznesu
@koza 24.07.2018 13:23

a z taką ortografia to mysle ze i wkrótce kierownikiem zostaniesz ;)

JOY
@mistrz_biznesu 25.07.2018 07:27

Mistrzu proszę nie obrażaj ludzi ze jak taki swieżo zatrudniony człowiek nie potrafi otworzyć zaworu - nie zna kierunku - nauczy się nie odstraszaj ludzi przecież wiesz ze jest NIŻ na pracowników. tak apropo widze że jesteś kumaty czy ty rozumiesz sposób premiowania kwartalnego pracowników.

mistrz_biznesu
@JOY 25.07.2018 16:26

tak znam system a więc wyjaśniam. 50zł na mc/ na osobę, jednak nie można wypłacić mniej niż 300zł tak więc raz jedna raz druga połowa dostaje :D świetne co? trzeba mieć łeb aby urodzić takiego potworka. Tak jakby raz na pół roku nie szło wypłacić wszystkim po 300 lub raz w roku np w czerwcu po 600, zamiast jak teraz kwartalne. Nie mówiąc już że na dzień chemika nic nie dostajemy. CO do zaworów to nie odstraszanie ale ludzie po technicznych szkołach przychodzą i nie potrafią takich rzeczy a wymagania mają z kosmosu. Przypominam że otwiera się przeciwnie do ruchu wskazówek zegara a styczność z takimi ma się i w domu odkręcając np kurek od wody ;)

AO
@koza 24.07.2018 13:23

Na obecną chwilę (08-08-18) na początek tyle ile wynegocjujesz. Po 3ch miechach 3300brutto i nie narzekaj, bo to tyle samo co starzy pracownicy, a wiedzę po 3 miesiącach będziesz miał dalej skromną. Dodatki to premia kwartalna i nocki. Z funduszu socjalnego wczasy pod gruszą co dwa lata i premie świąteczne ok 300zeta. Zdaje się, że są jeszcze nagrody jubileuszowe ale trzeba mieć chyba ze 20 lat pracy i wypłacane są co 5 lat. Charakter pracy różny. czasami coś nieprzyjemnego, brudnego i w trudnych warunkach musisz zrobić, z czasami popijasz colę i czekasz, aż cos ci cię wychłodzi, napełni itp. Ludzie odchodzą głównie przez kasę i system czterobrygadowy.

erich z werku
@AO 08.08.2018 09:49

a co bys chcial co roku nagrode jubileusozwa? wez sie ogarnij! o i wyszly znowu nierownosci bo 3300 to malo kto ma!

Saletra

Najlepszy zakład na świecie normalnie Arbeitslager przychodzcie po co jechać do obozu do Włoch jak jest po sąsiedzku

solidarność

Ludzie tu jest luxus normalnie all inclusive wczasy na Bali i jeszcze za to płacą.Czekamy na was przychodzcie od zaraz!!!

krisa

No, no, nowy przetarg na naprawę kolumny a myślałem że zamkną ten wydział, może byłoby to lepszym wyjściem ? skoro nadal bilans jest jaki jest. ale aby ludzie maja przedluzone dziecinstwo- 3 miesiace wakacji, lepiej jak za lat szkolnych nic nie robic a wyplate sie bierze. az dziw ze nie przesunie sie ich na inne wydzialy gdzie roboty od groma. ciekawe kto zostanie prezesem ten co kilka lat temu chwalil sie ze ma 10l na produkcji doswiadczenia, ponoc tez kandyduje.

Bling bling

Co tam ciekawego w azotach, ponoć ostatnio się kolumna jarała :) niebawem to wszystko się sypnie. A co do pytań to na halach jest ciepło, a nie ma takiej pracy jak operator wózka, bo magazynierów ze swojej posadki nikt nie ruszy, chyba,że już któryś uciekł :) Robisz to co ci każą i tyle na kase i premie nie liczcie, bo już tyle osób odeszło i premii dalej nie ma. Chyba że ktoś chce zarabiać 1700na lape pracując święta nie święta, narażając sie na różne niebezpieczeństwa i nie atrakcyjny zapach.

krisa
@Bling bling 21.07.2018 04:03

jak wiesz ze sie jarala to po co sie pytasz? spytaj kolegow to ci powiedza a nie na netowym forum szukaj info.

koza

to ze dwa kola mozna wyciagnac za miesiac roboty czy nie

jooich
@koza 23.07.2018 16:14

można

zibi
@jooich 23.07.2018 18:01

zależy gdzie( na jakim oddziale) i za jaki okres czasu pracy

miki

witam,po ile osob robi na zmianie w brygadzie,moge prosic o szczera odpowiedz jak podejme prace moze za miesiac jako operator wozka widlowego to na jaka moge liczyc wyplate,prosze napiszcie powarznie bo towarzne

maly

jak sie pracuje na zmianach,czy ludzie sa spoko,pewnie wszedzie sa jakies nerwusy,albo tacy co wszystko wiedza i tak nie rob tylko tak ,po ile osob robi na zmianie w brygadzie,a jeszcze pytanie czy w zimie na halach jest w miare cieplo,czy obowiazkowo sa jakies okulary ochronne kture nosi sie 8 godzin,kask

true
@maly 05.07.2018 18:43

pisze sie które w lato upał i nawet wody nie dadzą nie mowiac juz o stratach energii ale kierownictwo ma cie gdzies za 1700zl na reke na zmiany w warunkach poczatku 20 wieku ani tu nie idz

koko

czy sniadanie czeba miec swoje z domu,czy jest jakas stolowka zakladowa,prosze o normalne odpowiedzi a nie ze woza z tesco

P
@koko 05.07.2018 09:35

Trzeba mieć swoje jedzenie

Kalina

Odwolali prezesa? To prawda?

lyjo

czy w azotach nadal jest prokurent czy został zniesiony przez zarząd??

Leszek

W ostatnim czasie widziałem ofertę pracy w firmie Adipol-Azoty, oferta dotyczyła pracy na produkcji. Czy ktoś z Was może udzielić nam informacji, na jakie benefity oraz dodatki socjalne może liczyć nowy pracownik tej firmy? Co z kwestią warunków pracy oraz przerw? Zachęcam Was do udzielenia nam odpowiedzi, chętnie poznamy nowe wiadomości!

herman
@Leszek 07.06.2018 22:52

napewno to nie byla firma adipol bo taka nie istnieje od paru lat, jak juz to zaklady Azotowe Chorzów. benefity masz wymienone w ofercie pracy, lux med, multisport, ubezp grupowe. bylo juz tu o tym kilka razy. socjal wczasy pod grusza co 2 l i kasa na swieta- wigilia i wielkanoc. warunki jak to na hali i tyle, przerw nie ma sztywno ustalonych potrzebujesz to sobie robisz, nie ma ze np 9 to przerwa. mozesz zrobic wczesniej lub pozniej taki charakter pracy wszystko zalezy od wielu czynnikow technologicznych.

smiech na salce

To jest najważniejsze w AZOTACH !! remonty remonciki dyrekcji bo kryształowe zyrandole nie wystarczają: kolejny przykład! z zakladki przetargi!! tak jakby 2 sale obecne nie wystarczyly !! a na produkcji stropy spadaja na glowe!! Przedmiotem zamówienia jest wykonanie projektu wnętrza i aranżacji pomieszczeń budynku Zarządu w zakresie salki konferencyjnej dla około 20 osób oraz toalety.

Zostaw opinię o Adipol-Azoty - Chorzów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adipol-Azoty