NEOBANK

Poznań

Opinie o NEOBANK

hanka 2013-11-28 23:55:23
szkolenia na doradce swego czasu tyle trwaly, praca nie rozwija, do tego jak wyzej problematyczna jest kwestia pakowania sie w weksle po to zeby zarabiac licha kase
3
Artur 2013-12-06 17:29:48
Haniu, praktyka zabezpieczenia się firm (a w szczególności finansowych) przez weksle jest powszechna. Robią tak nie tylko banki. Sam kiedyś podpisywałam weksel podejmując pracę w szkole językowej. Pamiętaj, że weksel to jest broń obusieczna i niebezpieczna również dla firmy. Nieuzasadnione jej wykorzystanie może być dla tej firmy bolesne finansowo.
3
anonim 2013-12-08 01:33:09
czy na pewno? zwłaszcza że takie praktyki są chhyba zakazane w przypadku umowy o prace zgodnie z wyrokiem sadu najwyzszego z 2011 r.: "Odnosząc się do orzeczenia Sądu Najwyższego (pełny tekst poniżej) wyrażonego w Wyroku II PK 159/10 pracodawcy nie powinni stosować weksli i deklaracji wekslowych jako zabezpieczenie wykonania umowy o pracę. Nowy kierunek orzeczniczy zaproponowany przez Sąd Najwyższy odbiera jedną z ostatnich możliwości pociągnięcia do odpowiedzialności nieuczciwego kierowcę. W świetle poniższego wyroku weksle dotychczas stosowane w sporze z pracownikiem będą traktowane jako nieważne z mocy prawa."
2
PrAn 2013-12-19 21:33:58
Byłem na rozmowie na stanowisko umysłowe i zaproponowali mi maksymalnie 2000 brutto. To jakieś kpiny. Już w 2008 roku pracując w innym banku zarabiałem więcej. Żenada.
3
PrAn 2013-12-29 00:58:48
To była umowa o pracę. O premiach nic nie mówili.
joka 2014-03-10 14:25:29
Też mi się wydaje, że neobank jest dobrym bankiem, mają już wyrobioną opinię, wielu klientów jest zadowolonych.
szarak 2014-04-04 23:28:37
nie ma szans na umowę na czas nieokreślony
Fant II 2014-06-04 00:20:12
dołączam się, powstanie praca zbiorowa, myślę, że chętnych nie zabraknie
hal 2014-06-04 14:30:55
serio, chcecie isc z tym neobankiem do mediow czy ksiazke piszecie? :) ja rozwazam oferte od nich i czytam co piszecie. dzieki.
kotekpsotek 2014-07-25 11:29:11
Z mojego doświadczenia z tym bankiem uważam że można dużo osiągnąć. Chociaż nie ma szans na umowy na czas nieokreślony to umowy czasowe przedłużają wielokrotnie...
1
analityk 2014-07-25 16:19:00
to by się ogólnie zgadzało, bo pierwszą umowę dostałem na okres próbny, drugą na czas określony (12 miesięcy), ale trzecia była już na czas nieokreślony. ...pewnie więc, chociażby czasami podpisują umowy na czas nieokreślony...
ikar4 2014-09-23 11:00:14
czy ktoś pracował w Neo na stanowisku Spec. ds. nieruchomości
jeśli tak to jakie są tam zarobki i obwiąki
3
niepolecam 2014-10-01 13:55:27
Totalnie nie polecam, ogromna pomyłka. Wymęczają ludzi psychicznie. Kontrola, kontrola i jeszcze raz kontrola. Brak mozliwości zbudowania fajnego teamu z ludzi. Trzeba się nieźle nakombinować, żeby nie robić a zarobić. Ci którzy mają w tym wprawę, zachodzą bardzo daleko... Reasumujac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niedoeceniają pracowników. Tylko pożegnać się umieją - szybko, sprawnie, bez żadnych ceregieli. Jak opinie wyżej, zabierasz kubek i wychodzisz. Bez względu na to ile kosztowała Cię ta praca w spółdzielni.
4
masakra 2014-10-02 16:23:39
Nie polecam, traktują ludzi jak bydło!
3
stary_człowiek 2014-10-03 10:23:19
Jeśli ktoś nie chce być kontrolowany w pracy, to może niech pomyśli o założeniu własnej firmy. Tylko - jak wyżej napisano - "kombinując jak robić, żeby nic nie robić", to ani we własnej, ani w cudzej firmie wiele się nie osiągnie.
1
robinhood 2014-10-03 16:59:42
...każdy ma prawo do włąsnego zdania. więc i "niepolecam" może się też wypowiedzieć, jak mu się podoba...
2
wlasna_firma 2014-10-05 13:50:39
Owszem. Tylko, że ja np. prowadzę własną firmę i nie chciałbym zatrudnić pracownika, z takim podejściem do działania. No i nie mogę sobie pozwolić na "kombinowanie, żeby nic nie robić", bo byłoby już po mnie.
nowa 2014-10-06 18:59:41
Coz moge powiedziec pracuje od pewnego Czasu W tym banku i jest wzglednie choc placa srednia
Wynagrodzenie to podstawa plus premie motywacyjne plus dodatki odpowiednie dla danego dzialu
System sredni pracowalo sie na lepszym
Pracownicy czesto zmieniani wzasadzie marna szansa na umowe na czas nieokreslony choc toindywidualna kwestia dla kazdej osoby
zwykły ktoś prosto z poligonu 2014-10-06 21:45:52
Też pracuję w neoBANKu. Uważam, że pracować tu trzeba, tak jak wszędzie. Zarobki to jest indywidualna sprawa. Atmosfera w pracy i stabilizacja zależy przede wszystkim od departamentu. Znam departamenty, w których pracuje się bardzo sympatycznie i są świetni ludzie. Jest tak, jak w każdej firmie: w jednym dziale lepiej, a w innym ciężko.
adam 2014-10-24 23:56:17
Ustalając wysokość zarobków firma zawsze ma założony pewien przedział w obrębie którego prowadzi negocjacje. Im wyższe stanowisko, tym szersze pole do negocjacji. Przydatnemu pracownikowi firma będzie skłonna zapłacić więcej, ale jeśli on się nie upomni o swoje, to z pewnością firma zaproponuje mniej. Tak robi większość firm. Nie sądzę, żeby w neobank było inaczej. To jest standardowe działanie.
1
Sylwia z Poznania 2014-11-06 14:25:45
Adam ma rację. To jest aksjomat rekrutacyjny. w 95% brane są pod uwagę "widełki" możliwego wynagrodzenia. NEOBANK robi na pewno tak samo. Musisz więc rozmawiać z pracodawcą. To powinny być merytoryczne rozmowy. Twoje umiejętności można na rynku wycenić, bo stanowią one określoną wartość na rynku pracy. ...a na jakie stanowisko w NEOBANKU starujesz?
Sylwia (once again in neobank) 2014-11-16 22:36:57
To jest naturalne, że jest górny pułap przewidzianego wynagrodzenia. NeoBANK jak każda większa firma ma zapewne określone kwoty i tego się trzyma. Nikt nie rezerwuje czasu na filozofowanie. Z góry wiadomo co będzie robić rekrutowany, więc można wycenić wartość jego pracy. Nawet jeśli będzie super dobry w tym co robi, to neoBANK oszacuje ile maksymalnie jest warta jego praca.
lol 2014-11-17 08:51:26
No cóż... nie polecam.
1
piri 2014-11-18 19:57:43
Witam, mam pytanie. Biore udzial w rekrutacji na stanowisko mlodszego inspektora ds reklamacji i administracji, ile zawolac na rozmowie rekrutacyjnej? Dodam ze jak wczesniej pracowalem w banku to zarabialem ok 3 tys brutto jako doradca klientam - Poznan
1
były pracownik 2014-11-19 09:54:53
Dostaniesz co najwyzej 1,7 brutto i do tego ewentualna premia uznaniowa, która nie istnieje...także lepiej nic nie wołaj ;)
1
pracownik neobank w trybie incognito :) 2014-11-19 22:50:38
hej, pracuję w neoBANKu. W jakim departamencie poszukują osoby na to stanowisko, bo jakoś trudno mi podpiąc to stanowisko pod konkretne miejsce w strukturze organizacyjnej firmy. Napisz o jaki Departament chodzi, to może coś więcej będzie mozna powiedziec o wynagrodzeniu. Wynika to z tego, że w niektórych działach mogą mocno żyłowac koszty.
piri 2014-11-20 12:20:40
Konkretnie stanowisko się nazywa młodszy inspektor ds. Reklamacji i administracji rachunkami, nie wiem jaki to departament...
krzysztof 2014-12-01 19:46:33
...to chyba żadne ryzyko. Jeśli nie będzie Ci odpowiadać, to podziękujesz firmie Neobank za współpracę.
aga_lodz 2014-12-05 12:18:52
spróbuj podpytać w Departamencie Personalnym neoBANK. Znalazłam adres w necie, na który składa się aplikacje: praca@neobank.pl. Napisz - co Ci szkodzi - może coś odpowiedzą. Chociaż zadawanie pytań o górny pułap wynagrodzenia wydaje mi się raczej naiwne. Nikt nie odpowiada na takie pytania. Chyba, że w "sprzedaży". Wtedy zawsze szef Ci odpowie, że możesz zarobić dowolnie wysoką kwotę. :) Wystarczy, że wygenerujesz odpowiednie obroty. :) ...ale odpowiadając na poważnie - na Twoim miejscu wysłałabym mail. Tylko pytaj o konkretne pytania, najlepiej o konkretne stanowiska.
dobromir 2014-12-19 21:56:26
stawiasz bardzo ogólne pytania. Aga_lodz doradziła prawidłowo. Zadawaj konkretne pytania, o konkretne stanowiska. Na tak postawione pytania to nikt nie odpowie. No chyba, że niezadowoleni maruderzy, którzy potrafią tylko narzekać. Zwróć się więc do NEOBANK-U z konkretnym pytaniem mailowo. A tutaj napisz chociaż na jakie stanowisko do NEOBANK-U startujesz. Może czegoś się dowiemy...
ja 2015-01-09 10:57:31
no właśnie jak wygląda kwestia zarobków w bankach w działach windykacyjnych. niekoniecznie chodzi o neobank, ale może w innej instytucji np. bzwbk, albo pko? moze ktoś cos wie na ten temat?
5
gazaz 2015-02-17 18:07:57
Ja natomiast chce wiedzieć jak obecnie wygląda sytuacja w firmie i czy warto składac tam jakiekolwiek papiery, co z rekrutacją- w jaki sposób się odbywa i z ilu części się składa. No i oczywiście zarobki w danym roku jakie są....Bede wdzieczny jak ktos udzieli info, bo najlepiej jest opierac sie na opinii osob z doswiadczeniem
lady gonzo 2015-02-20 22:07:06
ilość etapów zależy od stanowiska, na które aplikujesz, jeżeli już przejdziesz rekrutację i chce ci się pracować - dasz radę, zarobki - zawsze delikatna sprawa ale co do mnie - zarabiam tu więcej niż na porównywalnym stanowisku w dużym banku ogólnopolskim
maz 2015-04-21 17:45:23
zamierzam aplikować na stanowisko specjalisty ds analiz ryzyka w Centrali. Proszę podpowiedzcie jakie opinie o tym stanowisku, na jaką płacę można liczyć oraz czy to jest praca 8 godz czy trzeba więcej pracować i czy nadgodziny są?
pozdr
1
byly pracownik 2015-04-28 20:59:39
Jako były pracownik tego banku, mogę go śmiało...nie polecić. Jeśli zależy Tobie na chwilowej pracy, to ok. Niemniej jednak na dłuższa chwilę praca tam jest męcząca i destrukcyjna. Kadra zarządzająca z zerową wiedzą na temat zarządzania, niskie zarobki, słaba możliwość rozwoju. Nie wspominając o socjalu, którego praktycznie nie ma. Jeśli jesteś młodą, ambitną osobą to omijaj to miejsce z daleka. Plusy oczywiście też jakieś mogłyby się znaleźć, ale nie mogę sobie przypomnieć ani jednego...
9
andrew 2015-05-08 18:54:31
wg mnie w większości firm jest "ostra jazda". trzeba sie wykazywać, albo ci podziekuja. no chyba, ze szukasz spokojnej robótki w bibliotece szkolnej, to jest ok. ...ale tam nie zarobisz... Nic - Panie - nie ma za darmo. Trzeba ostro zasuwac. Mam kolezanke w neobanku i bardzo sobie chwali, mimo ze robota nie jest lekka, ale ma juz jakis portfel klientow i mowi ze jest ok. Tak wiec kazdy troche inaczej widze, ze sprawe ocenia
1
byly pracownik 2015-05-16 15:39:10
Muszę się odnieść do tej wypowiedzi, bo jest wyjątkowo błędna, widać, że albo jesteś pracownikiem tego "banku" albo miałeś na tyle mało ambicji lub szcześcia, że dałeś się podporządkować słabemu pracodawcy. Pierwsze - "wg mnie w większości firm jest "ostra jazda". trzeba sie wykazywać, albo ci podziękują..." - zgadza się, w słabych firmach. Dobre firmy opierają się na partnerstwie i motywacji, a nie "ostrej jeździe". W ogóle co to za pojęcie "ostra jazda"? opłacany pracownik powinien dawać z siebie dużo, ale nie dlatego, że ktoś robi mu łaskę dając 1800 zł, tylko potrafi go docenić. Wtedy do praca jest przyjemnością, a nie karą. Niewolnictwo już dawno zostało zniesione.
Druga rzecz - "chyba, ze szukasz spokojnej robótki w bibliotece szkolnej, to jest ok. ...ale tam nie zarobisz... Nic" w neobanku też nie zarobisz nic. Chyba, że ww. kwota dla kogoś to szczyt marzeń. Po trzecie "Trzeba ostro zasuwać" - trzeba wydajnie pracować, można się tego nauczyć. Jeśli nie potrafisz zarządzać czasem i pozwalasz zrzucić na siebie milion obowiązków to faktycznie musisz ostro zasuwać. Czwarte "Mam koleżankę w neobanku i bardzo sobie chwali" - przyzwyczajanie i strach przed zmianami. Piąte "robota nie jest lekka" - powiedziałbym zupełnie odwrotnie, sama wykonywana robota jest lekka, jednak jednocześnie jest nierozwojowa, pozbawiona perspektyw, demotywująca. Szóste "Tak wiec kazdy trochę inaczej widze, ze sprawe ocenia" - dokładnie, osoby pozbawione ambicji, które boją się zmian chowając się za wytłumaczeniem "ale tutaj mam umowę o pracę, to co, że 1800" albo "w większości firm jest ostra jazda...więc po co zmieniać" będą w neobanku czuły się dobrze.
Powtórzę to co pisałem wcześniej, jeśli wystarczą Tobie niskie zarobki, słaba atmosfera, brak możliwości rozwoju, ciągłe narzekanie ze strony przełożonego i pracowników, słaba kadra zarządzająca dbająca tylko o swój tyłek, to ok. praca marzeń. Natomiast jeśli chcesz czegoś więcej, nie narzekać w poniedziałek, że znowu musisz iść do pracy, czuć że jesteś częścią firmy i twoja praca nie idzie na marne itd. to szukaj czegoś innego.
1
realista 2015-05-18 09:16:49
Czytam sobie te komentarze (nie tylko dla neobanku). Przeważająca większość z nich to narzekanie na pracodawców. Wygląda to tak, jakby w większości pisali frutraci. Nie chcę nikogo obrażać, to jest moje wrażenie. Nie chcę też powiedzieć, że jest absolutnie super, ale trzeba zachować jakiś umiar. Koledze "były pracownik", który komentował powyżej wypowiedź "andrew", sugeruję uruchomienie swojego biznesu. Może wtedy będzie zadowolony. Ale pewnie wtedy będzie narzekał na ZUS i Skarbówkę. Ps. W większości zgadzam się z opinią "andrew".
1
byly pracownik 2015-05-18 22:08:05
Problem w tym, że nie ma co chwalić, a wierz mi napisałem wiele dobrych opinii w stosunku do innych firm...ale nie ma co dyskutować z marketingowcem tej firmy. Podsumowując, 1057 ocen i jedna gwiazdka mówi sama za siebie, tyle w temacie
3
Oferty Pracy
2015-05-15
Żródło: Gowork.pl
Poznań
(wielkopolskie)
  Prawnik Miejsce pracy: Poznań   Jesteśmy Bankiem z wieloletnim doświadczeniem i ugruntowaną pozycją na polskim rynku.W związku z naszym dynamicznym wzrostem poszukujemy ambitnych i zmotywowanych kandydatów na stanowisko w Centrali Banku.   Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za bieżącą obsługę prawną, zwłaszcza w zakresie proce
Aleksandra 2015-05-22 10:57:32
Prawnik NEOBANK 2015-05-15 Żródło: Gowork.pl Poznań (wielkopolskie)   Prawnik Miejsce pracy: Poznań   Jesteśmy Bankiem z wieloletnim doświadczeniem i ugruntowaną pozycją na polskim rynku.W związku z naszym dynamicznym wzrostem [...]">@Oferty Pracy - 2015-05-22 10:57:32
1800 zł w Neobanku? Gdzie - chyba brutto. Zaden ze znajomych z tego banku ani ja tam tyle nie zarabiał.
1
prawnik 2015-05-22 21:25:00
Witam, szukam pracy. Jestem aplikantem radcowskim i szukam nowej roboty. Słyszałem, że w neoBANKU są wakaty, a przede wszystkim, że nienajgorzej tam płacą, a to bardzo rzadkie w mojej branży. Będę próbować, bo dla mnie najważniejsze to mieć płatną pracę, a nie śmieciówkę bez jakiejkolwiek pewności co będzie jutro.
stary pracownik 2015-05-23 21:12:25
​Witam, czytałam wpisy powyżej i muszę zabrać głos. Myślę, że większość z tych, którzy piszą tutaj na forum, to młodzi ludzie, dla których to pierwsza praca, którzy jeszcze nie widzieli zbyt dużo na „rynku pracy”, no to napiszę coś od siebie. Też pracowałam w neoBANKU - parę lat temu, wtedy jeszcze pod nazwą Wielkopolski Bank Spółdzielczy. Praca w WBS wydawała mi się mało atrakcyjna w porównaniu z tym co można było znaleźć gdzie indziej, no to spróbowałam i zaczęłam pracować w dużym banku z kolorowymi reklamami, takim bardzo nowoczesnym. Tam dopiero zobaczyłam co to znaczy „ostra jazda” - w neoBANKU nie było tak wyśrubowanych, podwyższanych co miesiąc, norm sprzedaży, nie było „samowładztwa” przełożonych, nie było inspirowanego przez przełożonych wyścigu szczurów i wreszcie nie było części pensji w postaci premii, która przeważnie była tylko teoretyczna i którą widziałam dwa razy przez cały czas pracy w innym banku. Czas pracy w WBS to było osiem godzin dziennie, w nowej pracy – do oporu – 10-12 godzin. Po pięciu latach pracy w innym banku „zaproponowano” mi "awans" na śmieciówkę albo zwolnienie. I tak na śmieciówce zostałam, bez żadnej pewności jutra. Zastanówcie sami – co wolicie pracę nierozwojową (tak pisze „były pracownik”) ale na umowie o pracę, czy tak samo trudną, żmudną pracę w dodatku przy presji psychicznej i na śmieciówce. Żałuję, z perspektywy czasu, że zrezygnowałam z neoBANKU, bo było tam stabilnie, może nie jak w bajce, ale za to do wytrzymania i po ludzku. Pozdrawiam
1
prawnik 2015-06-04 10:07:14
Dzięki za opinię. Nie odzywałem się wcześniej, ale cv złożyłem i byłem w NEOBANKU nawet na rozmowie. Po tym spotkaniu oceniam - ok. Zobaczymy, co dalej. Powinni niedługo się odezwać. Na początek wrażenie jest całkiem w porządku.
peter_wawaxoxo 2015-09-23 20:55:00
wiesz cos wiecej na temat tej pracy - doradca ds. sprzedazy kredytow inwestycyjnych? jakie proponuja podstawy? jakie premie? jakie narzędzia? będę wdzięczny za wszelkie rzetelne informacje :) pozdrawiam@!!
Marcinek 2015-12-12 20:43:00
Witam,
Proszę o informację czy warto startować na stanowisko GŁÓWNY SPECJALISTA W DEPARTAMENCIE INWESTYCJI I ZABEZPIECZEŃ.
Z treści ogłoszenia wydaje się ciekawa praca ale czy rzeczywiście ?
Proszę o info jak się pracuje na tym stanowisku, w tym dziale. Jak przełożeni i czy jest możliwość awansu.
1
alibaba 2016-01-13 20:53:13
umowa na czas określony. a po terminie albo inna umowa na czas określony albo wylot. Jeśli będą 3 umowy na czas określony to dostaniesz umowę w jednej z podległych "spółek".
1
zainteresowana 2016-04-16 08:05:23
Hej, pojawiło się nowe ogłoszenie, że szukają w neobanku młodszego prawnika. Z tego co pamiętam, to zeszłym roku też było takie ogłoszenie, ale wtedy nie zdecydowałam się aplikować. Moglibyście powiedzieć jak wygląda rekrutacja na to stanowisko i jakiego wynagrodzenia można oczekiwać? Chcę przejść do bankowości z dużej firmy ubezpieczeniowej i zastanawiam się czy ma to sens... z góry dzięki za pomoc :)
zainteresowana 2016-04-18 19:17:32
Anna - dzięki za odpowiedź. czy wiesz może coś o procesie rekrutacji i możliwym wynagrodzeniu? Pozdrawiam.
1
anna 2016-05-06 18:23:01
zainteresowana' aplikuj teraz maj a wiele ogłoszen :)
Zostaw swoją opinię o NEOBANK - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEOBANK