logo Higma Service Sp. z o.o.

Higma Service Sp. z o.o.

Opole

Opinie o Higma Service Sp. z o.o.

Tomek 2017-02-23 10:09
Higma ma 19 lat i wy pracowaną swoją markę. W firmie pracują młodzi ludzie. Super atmosfera. Firmę prowadzą młodzi ludzie. W HS byłem krótko . Miło zostłem przyjęty i miło zostałem pożegnany. Pozdrawiam
4
Tomek 2017-02-23 10:09
Higma ma 19 lat i wy pracowaną swoją markę. W firmie pracują młodzi ludzie. Super atmosfera. Firmę prowadzą młodzi ludzie. W HS byłem krótko . Miło zostłem przyjęty i miło zostałem pożegnany. Pozdrawiam
3
Aneta 2017-02-27 13:34
Obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Młody Przedstawiciel Handlowy. Oferta pracy jest dostępna dla mieszkańców Łodzi, Warszawy, Radomia i Białegostoku. Czy rozważacie aplikację do firmy Higma Service Sp. z o.o.?
1
Szukamy optymistów 2017-04-25 10:27
Dokładnie. Jak jesteś rozczarowany w szczególności wysokością premii to odejdź i to jak najszybciej. Poszukiwani optymiści. :)
Michał 2017-05-01 16:39
Higma Service nic dodać nic ująć, fajna firma, fajna praca.
2
Nowy 2017-05-07 21:43
Cześć, może mi ktoś przedstawić jak wyglada dzień przedstawiciela w Higma Service?:)
A co do floty aut już wiemy ze są to peugeoty 208 hdi a o co chodzi z tym limitem kilometrów?
Czy jeśli zatankuje do pełna to mogę jechać autem na urlop?

Pozdrawiam
Michał 2017-05-08 23:10
Higma Service zasługuje na miano dobrej firmy. Kilkunastoletni staż zrobił swoje i firma jest uważana na rynku jako dobra.
4
Higma Service 2017-05-09 11:33
Michał, dziękujemy za kolejną pozytywną opinię.
Chcemy zwrócić uwagę, że na pozytywną ocenę pracuje cały nasz zespół. Wszystkich chętnych zapraszamy do współpracy.
1
Higma Service 2017-05-09 11:38
Proponuję nawiązać kontakt bezpośredni z przedstawicielem lub zweryfikować nasze oczekiwania
w trakcie rozmowy o pracę, na której będzie można porozmawiać również o zasadach wykorzystania samochodów służbowych do celów prywatnych. Tak jeździmy samochodami na wakacje :)
Melania 2017-05-15 08:11
Wiele dobrych opinii przeczytałam o firmie, jestem pracownikiem Higma Service i bardzo ciesze się z tego.
4
Amelia 2017-05-17 07:33
A na jakim stanowisku? Biuro, PH?
Misio 2017-05-21 21:00
Higma Service to firma działająca na polskim rynku w rozwiązaniach dedykowanych branży utrzymania czystości.Słyszałem, że firma ciągle się rozwija i modernizuje, rozbudowano system informatyczny, wymieniono pojazdy, super.
Andrew 2017-05-30 11:43
Czy w tym roku będzie jeszcze nabór do programu Młody przedstawiciel handlowy w warszawie ?
Higma Service 2017-05-31 09:52
Zapraszamy do składania aplikacji.
Higma Service Sp. z o.o. 2017-05-31 10:08
W tym roku nie planujemy rekrutacji do programu Młody Przedstawiciel Handlowy w rejonie Warszawy. Ale zgodnie z tym co napisano powyżej, zapraszamy do przesłania aplikacji na adres rekrutacja@higma-service.pl
Pozdrawiamy, zespół Higma Service Sp. z o.o.
2
czeslaw 2017-06-22 15:31
Czy byl ktos na rozmowie kwalifikacyjnej w Gdansku na przedstawiciela na wojewodztwo Pomorskie ?
Mirek 2017-07-05 11:16
Co ciekawego dzieje się w firmie? Może jakieś nowiny mógłby ktoś wrzucić na forum. ? Byłem pracownikiem i z sentymentu interesuje się firmą! Jak sie pracuje?
Aneta 2017-07-06 14:19
@Mirek
rozumiem, że dobrze wspominasz swoją współpracę z Higma Service Sp. z o.o. Mógłbyś powiedzieć coś o tym jak ona wyglądała? Co wspominasz najlepiej ?
pracownik 2017-07-26 09:33
Praca fajna, młody zespół, spoko atmosfera w biurze. Firma dba o stały rozwój pracowników - organizuje cykl szkoleń kompetencyjnych.
3
Marcel 2017-07-28 22:00
Higma to bardzo fajna firma, pracuję tu i nie zamieniłabym na inną.
2
Klaudia 2017-08-03 14:37
Marcel, widziałam ogłoszenia na PH. A na jakim stanowisku pracujesz?
Marcel 2017-08-09 19:21
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakie wyposażenie dostaje do pracy przedstawiciel handlowy? Czy do pensji są jakieś dodatki, może coś socjalnego? Jakie wymagania na starcie stawia firma kandydatowi?
Jipsy 2017-08-25 04:09
Niestety w dobrych firmach podstawa to juz nie tylko minimum..
Marcel 2017-08-25 09:35
Aplikowałem do firmy i czekam na rozmowę. Szukając dobrej firmy trafiłem na Higma Service i teraz już wiem, że mają super opinię jako pracodawca. Nie dziwi więc, że tak mało piszecie na tym wątku. Ogólnie jak jest w firmie dobrze to jest cisza. Może mi sie uda?
Potencjalny pracownik 2017-08-28 18:28
Ogłoszenie pojawiło się ze względu na to, że osoba która miała być zatrudniona zrezygnowała...czyli ja. Myślę, że każdy ma swój rozum i po rozmowie dowie się wszystkiego. Ja zawiodłem się bardzo po tym jak po zwolnieniu się od obecnego pracodawcy dostałem telefon że "trochę" się pozmieniało... Jeśli komuś wystarczy 1400 zł na rękę to jest to praca dla takiej osoby. Praca to nie tylko super atmosfera ale i ludzkie wynagrodzenie. Teraz informacja dla ludzi którzy obecnie gdzieś pracują: nie zdziwcie się jeśli po zwolnieniu się z Waszych obecnych miejsc pracy warunki w HS o których rozmawialiście się zmienią... Tyle w temacie. Ja oceniam firmę bardzo negatywnie.
4
Ciekawy firmy HS 2017-08-28 18:34
Będę wdzięczny jeśli ktoś kto będzie już po rozmowie kwalifikacyjnej doda swoją opinię i opisze krótko warunki... wtedy dowiemy się jak działa firma. Ja pozwolę sobie odpowiedzieć na taką informację i wtedy będzie jasność co do HS. Pozdrawiam
Marek 2017-08-29 12:08
Szukając pracy robiłem mały wywiad i dowiedziałem się, że Higma Service to super pracodawca i dlatego aplikowałem. Może jednak ktoś podpowie kilka informacji?
Higma Service Sp. z o.o. 2017-08-29 13:29
Witamy, narzędzia pracy na stanowisku Przedstawiciel Handlowy to samochód służbowy, z możliwością korzystania prywatnego, komputer, telefon. Pensja składa się z kilku składników, na który mają wpływ zrealizowane cele. Funkcjonują premie zadaniowe i uznaniowe. Funkcjonują u nas benefity w postaci kart podarunkowych, możliwości prywatnej opieki medycznej oraz ubezpieczeń na życie- dla chętnych. Zatrudniamy na umowę o pracę.
Szczegóły dotyczące warunków pracy i zatrudnienia przedstawiamy na rozmowie rekrutacyjnej.
Pozdrawiamy, zespół Higma Service
seba 2017-08-29 14:18
Wytłumacz to proszę, bo aż trudno uwierzyć. Ustaliłeś warunki pracy i płacy, a później poinformowano cię, że jest inaczej? Miałeś umowę przedwstępną czy coś takiego? Co się zmieniło? Podstawa? Premia? Nie mogę uwierzyć, że w czasach rynku pracownika ktoś pozwala sobie na takie rzeczy.
1
Higma Service Sp. z o.o. 2017-08-29 18:51
Fatalny błąd komunikacyjny z naszej strony i nadinterpretacja ze strony kolegi prowadzącego rekrutację.
Przepraszamy. Zweryfikujemy nasze wewnętrzne procedury celem uniknięcia w przyszłości podobnych zdarzeń.
2
Potencjalny pracownik 2017-08-29 19:53
Seba właśnie dostałeś odpowiedź od samej firmy... Dla mnie jest to jakaś masakra w tych czasach. Rozumiem HS, że regionalnym dalej jest Pan M? Wracając do Seby... zmieniło się wszystko, a jeśli mówisz o premii hmmm na nią nie licz bo według kierownika regionalnego gdybym się zatrudnił to w tym roku raczej szans na premię bym nie miał. Także pozostaje podstawa o której już pisałem wcześniej. Jak masz jakieś jeszcze pytania bardzo proszę chętnie odpowiem.
4
Potencjalny pracownik 2017-08-29 19:58
Teraz nie macie za co przepraszać ale to co się wydarzyło 3 dni przed moim planowym przyjazdem do Was do Opola to kpina. Tym bardziej, że miałem już ustalone firmy do których mogłem pojechać i pozyskać, i byłem po kilku rozmowach właśnie odnośnie współpracy z HS więc teraz to nie Wasza firma wyszła na minus tylko ja wyszedłem na idiotę.
6
Seba 2017-08-29 23:00
Dzięki, już nie mam pytań. Nadinterpretacja że strony kolegi? Dla mnie żadne wytłumaczenie. Mam tylko nadzieję że coś znalazłeś i nie zostałeś na lodzie. Firmę będę omijać szerokim łukiem. Nie dziwie się że szukają stałe nowych ludzi. Myślalem, że tak prężnie się rozwijają coz jak się okazało to duza nadinterpretacja z mojej strony????. Powodzenia chłopie
4
Seba 2017-08-29 23:00
Dzięki, już nie mam pytań. Nadinterpretacja że strony kolegi? Dla mnie żadne wytłumaczenie. Mam tylko nadzieję że coś znalazłeś i nie zostałeś na lodzie. Firmę będę omijać szerokim łukiem. Nie dziwie się że szukają stałe nowych ludzi. Myślalem, że tak prężnie się rozwijają coz jak się okazało to duza nadinterpretacja z mojej strony????. Powodzenia chłopie
2
DyZio 2017-08-30 22:30
Higma Service chyba już za późno na przeprosiny. Wasz start na pomorzu to raczej falstart. Fama poszła po ludziach jaka to z was uczciwa firma. I to nie pierwszy raz- z uwagą przeczytalem informacje o rozmowie kwalifikacyjnej - oferta na specjalistę a finalnie zaoferowali staz!
5
Mądrala 2017-09-03 21:32
Może nie powinniśmy tak oceniać firmy? Nie ma ideałów i każdemu może zdarzyć się błąd. Z pewnością taki dział HR powinien bardzo dbać o dokładność w informacjach.
Po co? 2017-09-04 12:15
Cześć
Krótko zwięzłe i na temat jaka jest podstawa . Bajki ze jest premia do wyrobienia mnie nie interesują , dzisiaj jest jutro jej nie ma. Trochę to słabe zeby ludzie z biur starali sie robić dobry pr bo efekt jak dl mnie jest odwrotny . Czasy już dawno sie skończyły zeby dobry handlowiec zarabiał mniej niz 3000 zł .
2
NIE POLECAM 2017-09-04 12:23
Przeczytaj to co napisałem wyżej i dowiesz się jaka jest podstawa. Jeśli idziesz na rozmowę to pamiętaj żeby zapytać o dodatkowe sprawy typu korzystanie z samochodu w czasie wolnym od pracy, dodatkowe ubezpieczenie itp. Za to wszystko jeśli chcesz skorzystać masz potrącane z podstawy. Jeśli natomiast śledzisz ogłoszenia HS to wiesz że ostatnio pisali kwotę którą się zarabia...
2
Aneta 2017-09-05 14:04
@NIE POLECAM na jaką umowę pracujesz? Wychodzi na to, że z samochodu można korzystać tylko w celach służbowych? Jest to trochę sprzeczne z ich ofertą pracy. @Po co? czy próbowałeś aplikować do firmy Higma Service Sp. z o.o.? A może zamierzasz? Jeśli tak to właśnie rekrutują na stanowisko Przedstawiciela Handlowego. Z oferty wynika, że oferują pracę w stabilnej i rzetelnej organizacji, narzędzia pracy tj. samochód służbowy, komputer osobisty, telefon służbowy, możliwość korzystania z samochodu służbowego do celów prywatnych, możliwość korzystania z benefitów pozapłacowych oferowanych przez firmę.
Potencjalny pracownik 2017-09-05 16:28
Poczytaj wcześniejsze komentarze to dowiesz się wszystkiego. Z samochodu możesz korzystać prywatnie ale z podstawy będziesz musiała za to zapłacić ok.130 zł. Ja tam miałem pracować i miałem już nawet zaplanowany wyjazd do Opola na szkolenie. Co do benefitów to o czym mówisz? Ubezpieczenie itp? Tak możesz skorzystać tylko pamiętaj...nic za darmo..kolejna opłata będzie pobrana z Twojej podstawy. Jak skorzystasz ze wszystkich "benefitów" to zostaje Ci ponad 1400 zł więc naprawdę poważne pieniądze jak na XXI wiek. Pozdrawiam
5
Nie polecam 2017-09-05 16:32
Odnośnie rekrutacji na PH to właśnie z tego powodu ostatnio takie poruszenie na forum. Chyba nie do końca czytasz to co inni piszą. Chyba kolejna osoba z HS próbuje zrobić coś żeby firma odzyskała dobre imię. Niestety nie na Pomorzu.
4
Krzych 2017-09-07 11:32
a ma "złe imię"?
1
To są jakieś jaja ;-) 2017-09-09 17:10
Po odtrąceniu tych "benefitów" zostaje 1400 na rękę ;-) Zanim zaczniesz zbierać zamówienia minie do roku czasu ;-) Przez ten czas chyba pozostaje wcinać tynk ze ścian albo przytułek dla bezdomnych bo 1400 to nawet na opłacenie mieszkania nie wystaczy :-D Sory! Możesz mieszkać w samochodzie :-D Taki ładny przecież :-D Praca dla bogatych z domu gogusiów nie mających co robić z kasą starych(życie w trasie kosztuje więcej!) lub totalnych naiwniaków ;-)
4
Maks 2017-09-11 10:13
Ale ja prawie nie widziałem nowych ofert pracy w Higma Service! Może ktoś ma więcej informacji i mógłby podzielić się z innymi na forum? Trochę smutne te wpisy.
Potencjalny pracownik 2017-09-11 11:11
Widzę, że jesteś po rozmowie i sam doświadczyłeś tego co pisałem wcześniej ;) Także sami widzicie nikt tutaj nie owija w bawełnę, nawet sama firma HS zamilkła bo wiedzą że pojawiła się tutaj sama prawda :) Tak jak napisałeś... szukają naiwniaków.
1
Jajca na mientko :-) 2017-09-11 16:23
Problemem firmy nie jest brak handlowca w rejonie. Nawet jak się chętny znajdzie niczego to nie zmieni. Problemem jest polityka firmy rodem z wczesnych lat 90tych albo i jeszcze wcześniej ;-) Cóż... Niech tam sobie robią ten ich ''byznes'' ;-) NIe mój cyrk, nie moje małpy ;-)
2
Misio 2017-09-14 23:26
Jesteście przekonani, że nie można napisać o Higma Service coś pozytywnego? Wszyscy wiemy, że nie ma idealnych firm, zawsze może się coś wyłożyć. Widocznie obecnie firma na gorszy czas i może warto zawalczyć o firmę a jednocześnie o stanowiska pracy dla ludzi?
2
DyZio 2017-09-16 19:49
Zabrzmiało bardzo dramatycznie. Czy opinie o firmie na gowork mogą zaważyć na jej być albo nie być.? Aż tak nie pewnie się czujecie? To kiepsko. takie wpisy nikogo nie zachęcają do aplikacji. "Zawalczmy wspólnie o dobre imię i miejsca pracy" . Chyba nie tędy droga.
DyZio 2017-09-16 19:50
Zabrzmiało bardzo dramatycznie. Czy opinie o firmie na gowork mogą zaważyć na jej być albo nie być.? Aż tak nie pewnie się czujecie? To kiepsko. takie wpisy nikogo nie zachęcają do aplikacji. "Zawalczmy wspólnie o dobre imię i miejsca pracy" . Chyba nie tędy droga.
5
Aneta 2017-09-22 11:09
@DyZio czy miałeś zamiar aplikować do firmy Higma Service Sp. z o.o.? @Misio czy myślisz o podjęciu pracy w tej firmie? Aplikowałeś może na któreś ze stanowisk? Jeśli tak to czy opowiesz o procesie rekrutacji?
Zostaw swoją opinię o Higma Service Sp. z o.o. - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Higma Service Sp. z o.o.