A są jakieś fajne darmowe produkty dla pracowników Oriflame?
Szumnie zapowiadana przez dyrektora premia covidova to u mnie 100 zł więcej niż w premii za 1 kwartał, buuuuuuuu hhhhhhhaaaaaa haaaaaaa, za 8 miesięcy ciągłej pracy w covidzie buuuuuu haaaaaa haaaaa
Napewno dużo wiecej my jestesmy ten odrzut któremu nie oplaca sie odpowiedzieć dzień dobry smacznego na stołówce i dlatego dostaliśmy śmieszne ochlapy co zostało oddali nam a to my pracujemy na ta firme chyba ze tylko ja tak mysle jak tak to dajcie umowy ukrainie to daje zakladowi pare lat moze mniej i padnie za pakowanie wszystkiego nie ważne czy z kodem czy bez aby bylo i reklamacje jak tak dslej bedziecie szanowali ludzi ktorzy daja z siebie wszystko dla tej firmy to ludzie beda odchodzic my nie potrzebujemy psychologa lub psychiatry nam potrzeba szacunku i dobrego wynagrodzenia i ludzi do pracy pozdrawiam
Za siedzenie w domu na de miło przytulić 3000. Ale wszystko jest do czasu, ta firma zatrzymała się w latach 90 i niedługo jak lata 90 zostanie zapomniana. Halo gdzie ci klienci? Hahaha
Witam pracował ktoś jako Ustawiacz Maszyn - Produkcja i może się podzielić opinią na temat pracy zarobków i atmosfer
Po co te pytania zdajecie, lepiej się zainteresujcie co zmienić w tej firmie- jakie ludzie mają opinie bo uwagi od tego nie odwrócicie.
Jak tam Wasze premie szanowni pracownicy? Zadowoleni? Firma bije rekordy w produkcji i zatrudnieniu to pewno jesteście zadowoleni z uznania i podziękowania przez władze firmy?
Ogólnie były 3 etapy. Pierwszy etap - przemiła rozmowa z Panią z działu HR plus test z Excela (poziom testu - średnio-zaawansowany). Kolejny etap - rozmowa z Paniami (Manager), które odpowiedzialne były za zespół, do którego aplikowałam. Jedna z Pań - miałam wrażenie, że bardziej konkretna i kompetentna niż Pani z wyższego szczebla. Usłyszałam pytanie od Pani z wyższego szczebla - "co poradziłabym osobie, która dowiedziała się, że w ostatniej chwili ma przygotować prezentację w Power Point i bardzo się denerwuje?" Moim zdaniem, pytanie kompletnie oderwane od rzeczywistości, no chyba, że nie widzę, ukrytego dna od strony psychologicznej. Miał być jeszcze kolejny etap - z Prezesem - w którym już nie uczestniczyłam. Panie z etapu drugiego obiecały odpowiedź w ciągu 2 tygodni. Niestety, tak się nie stało. Po trzech tygodniach, napisałam maila grzecznościowego do Pani z pytaniem o efekt rekrutacji, który został totalnie zignorowany. Byłam regularną klientką Oriflame - jednak, ich podejście po rozmowie pokazuje niejako podejście do klientów. Może Panie Managerki - każdego dnia walczące o wyznaczony target - powinny poszerzyć trochę swoją wiedzę na temat profesjonalnego przeprowadzania rozmów kwalifikacyjnych.
Standardowe pytania - dlaczego chcesz dla nas pracować, pytania o doświadczenie zawodowe, itp
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Pracuję w tej firmie juz pare lat i tak źle to jeszcze nie bylo pracujemy za 3 osoby malo firmowych Ukraince przychodza nie wymagany jezyk polski a firmowe dziewczyny mecza sie z takimi bo to twoj problem nie fimrmy ze nie mozesz sie dogadac z nimi pakuja jak leci jak reklamacje to po (usunięte przez administratora) firmowe dostana a nas traktuja jak roboli do zapiepszania pracuj i nie gadaj dostaniesz nagrode albo lepiej jałmużnę bo to za ta prace i nerwy to smieszne pieniadze niedosc ze w trakcie pandemi staramy sie pracowac i dawać z siebie wszystko to czekasz caly miesiac zeby ci wyplacili najlepiej ostatniego dnia miesiaca bo ludzia nie potrzebne pieniadze bo po co najwazniejsze ze pracujemy i przyjezdzamy do pracy ????????????????
Witam mam pytanie czy warto aplikować na produkcje do firmy przez agencję pracy czy nie jak jest tam pensja i jest możliwość przejscia przez firmę .ludzie na produkcji sa fajni o kierownictwo sa premie czy socjal opiszcie ,
To oznacza ze nie warto zatrudnić sie do tej firmy nawet prxez agencję pracy ,lepiej isc do innej pracy zaniejsze pieniądze i fajnych ludzi , ?
To zależy jakie masz aspiracje. Jeżeli liczysz na to że pójdziesz i będziesz (usunięte przez administratora) w stołek a za 2 lata awansujesz na kierowniczkę to jesteś w grubym błędzie. Ale jeżeli będziesz pracować sumiennie i angażować się w pracę to masz szansę przejść przez firmę. Tego Ci nikt na starcie nie zagwarantuje, to zależy od tego jak będziesz pracować oraz od zapotrzebowania na stalych pracowników. Generalnie to szykuj się na te 1,5 roku pracy przez agencje. Zarobki też na tle innych firm nie wychodzą źle. A jeśli chodzi o ludzi, no cóż tu loteria. Możesz trafić na (usunięte przez administratora) dziewczyny a możesz też trafić stare rury ale gdzie byś nie poszła do pracy tak będzie. Ludzie są różni. Dużo też zależy od Ciebie, jeśli jesteś rozgarnięta i pracowita to ludzie Cię będą dobrze traktować, a jeśli jesteś przemadrzalym leniem to sorry ale będziesz skreślona na starcie. Praca na linii jest ciężka ale bez przesady. Przyjdź zobacz przekonaj się czy to dla Ciebie, a jak Ci nie będzie odpowiadać to podziękujesz i będziesz szukać innego zajęcia. Opinie tutaj są często mocno przesadzone i często pisane pod wpływem żalu np o to że ktoś komuś kazał sprzątać.
Ale sa przyjęcia do pracy bo w agencji nie ma teraz ,znam sie na produkcji pracowałam w kosmetyków w Pruszkowie, tylko jakie sa zarobi i umowę?
Najlepiej zadzwoń i wszystkiego się dowiesz. Zapotrzebowanie na ludzi jest napewno ale niewiem jak teraz z umowami. Jeśli będziesz mieć okazję zatrudnić się odrazu przez zakład a na dodatek masz doświadczenie to nie ma nad czym rozmyślać. Najwyżej jak Ci się nie będzie podobać stawka to podziękujesz. To co jest najlepsze w tej firmie to że jest wyplacalna. Jak pracuje 15 lat chyba nigdy się nie zdarzyło żeby pensja nie wpłynęła do 10.
Ale w żadenej agencji nie a przyjęć a firma zatrudnienia tylko przez agencję,a mam pytanie warto isc do tej firmy,
za pieniądze które nam zabrali chcą żeby przychodzić w płatne soboty, czy to nie nadużycie?
Witam w firmie jakiś chaos kompletny najpierw wywalają ludzi bo niby sprzedaż spadła a w produkcji plany mniej więcej takie same a nawet wyższe. Roboty sporo bo urlopy się zaczęły ogłoszenia puścili w sieci że ludzi szukają do pracy. Sytuacja jak z przed kilku lat że przyznali się że byli idiotami zwalniając ludzi. Na temat premi napisali e-maila że dadzą znać oficjalnie parę dni temu przyszedł email że chcą powrócić do trzech zmian, ze względu że mają opóźnienia w produkcji i tłumacząc się że to przez urlopu i zwolnienia lekarskie pracowników a już do błędu że ludzi wyrzucili ani słowa o tym. Każą przychodzić w sobotę i jeszcze obcięli o 5 % pensje. A o premi nie napisali oficjalnego emaila.ysla że ludzie to łykną co napisali a w rzeczywistości wszyscy wiedzą jaki jest stosunek do pracownika. Żaden jak tak dalej pójdzie to może sami powinni zejść na dół i porobić trochę.
niestety, firma swego czasu miała dobra pozycje na rynku pracy. Ciężko było się dostać bo stołki były obstawione. A teraz to porażka. Dopóki nie zmieni się zarząd to będzie tylko gorzej. Zwalniają ludzi, których przyuczali. Brak szacunku do człowieka. Podchodzą do tego z lekka reka zwolnia - przyjdzie następny. Dodatkowo możesz usłyszeć ze na Twoje miejsce jest wiele innych osób. Jest prosta struktura wiec na podnoszenie kwalifikacji nie ma co liczyć. Awans ? Phii. Wola zatrudnic nowa osobe z ulicy, niż dać szansę osobie pracującej kilkanaście lat i znającej firme od podszewki. Przykre. Awanse czasem w biurze ale to u świty. Podwyżki na poziomie 1-2 %. A teraz kolejna fala zwolnien. Po czym po miesiącu stwierdzają, że się nie wyrabiają. I zatrudniają spowrotem lub nowych ludzi. Z 3 zmian zmiana na 2. Miesiąc później powrót do 3 tylko ze brak ludzi, większość na urlopach. Sukcesywnie zwalniali kierownikow badz innych, ktorzy im nie pasowali, albo nie zgadzali się z panujaca wladza. A reszta siedzi cicho aby nie stracić stanowiska. Koleczko wzajemnej adoracji. A ludzie dla nich to maszynki. 0 ludzkich odruchow. Chociaż to oni to firme trzymają jeszcze. Jest dużo firm na rynku. Nie radzę pakować się do tego przybytku. Omijać szerokim łukiem to patologiczne środowisko.
A jak tam wasze premie? Firma chyba dobrze sobie radzi bo nowe fury na fabryke wjechaly!
e tam, to tylko skromne audi, takie kryzysowe, była kasa do zagospodarowania po zwolnionych pracownikach a i odsetki od przesuniętej premii o dwa miesiące były...czepiasz się
Przypał tam pracować
Pracy podwójnie ale sprzedaż spadła dobry żart Pan kierownik chyba sam nie wie co mówi i na ochotnika przyjdzie na nocki. W czasie pandemii zatrudniają ludzi bez podstawowych badań!!! Ale cieszmy się że mamy pracę to i góra będzie miała premie!!!! A my nie dość że mniejsze wypłaty to i brak smiesznej nagrody kwaralnej!!
Byłam w opcji biznesowej tej firmy i szczerze odradzam już z dobre pół roku czekam żeby zwrócili mi pieniądze za produkt który zwróciłam i był wcześniej opłacony. Po za tym tak jak już niektóre osoby pisały zrobiłam zamówienie i opłaciłam je a nie wszystko przyszło. Ostatnio zrobiłam ponownie zamówienie myślałam że będzie inaczej a znowu brakuje produkty. gdy się do nich pisze to jest brak odpowiedzi. I ja sama po niektórych produktach nie widziałam efektów już nie mówiąc o tym że inna firma ma niemal identyczne kosmetyki oczywiście tylko niektóre. Szczerze naprawdę odradzam tą firmę.
Lala może i masz nieciekawe doświadczenie ale piszesz o zamawianiu kosmetyków w profilu opinii o fabryce. W Oriflame Products Poland to się nie zamawia kosmetyków tylko (usunięte przez administratora) na taśmie i te kosmetyki pakuje. Chyba Ci się cos pomyliło. Zresztą nie tylko Tobie sadzac po poprzedniczkach.
A to przepraszam czytałam opinię i widziałam dużo o kupowaniu kosmetyków. Dlatego postanowiłam także napisać.
Nie polecam, strata pieniędzy i czasu. Byłam pozytywnie nastawiona ale zobaczyłam jak to wyglada - cały świat oriflame jest sztuczny, chemiczny i cukierkowy. Gorycz przychodzi później gdy na przykład robisz zamówienie a okazuje się ze część kosmetyków nie przychodzi gdy za nie zapłaciłam, oczywiście reklamacja na stronie nie działa pokazując mi że nie ma takiego kodu produktu a na wiadomości i smsy nie odpowiadają. (usunięte przez administratora)i wciskają kit o cudownych kosmetykach.
Dzień dobry czy warto iść do Oriflame w Ursusie na produkcję ,i jakie są tam wynagrodzenia prosze o odp
Takiego bałaganu to jeszcze w tej Firmie nie było...kryzys ogłoszony, ludzie pozwalniani, pensja obniżona ,nagroda nie wypłacona...rzeczywistość: nie ma komu pracować, ludzie się nie wyrabiają, mnóstwo przypadkowych ludzi z ulicy...moze to dotrze do władz Oriflame ze Szwecji.
Jak ktoś ma kontakt do Magnusa szarfa wszystkich szefów niech mu naświetli sprawę to co zarząd podjął decyzję o zwalnianiu ludzi a teraz nagle dzwonią do zwolnionych osób i proszą o ponowne zatrudnienie to jest zupełny wstyd niech przyjedzie pan Magnus i wreszcie zrobi porządek pensja niższa brak premi a roboty dwa razy więcej i znowu festiwal powtarza że byli (usunięte przez administratora)że zwolnili dobrych ludzi a za dwa miesiące okazało się że roboty jest dużo widać to po rekordach tygodniowych więc niech nie gadają głupot że roboty nie było....
Jak chcesz wiedzieć czym pachnie depresja i poniżanie psychiczne to zapraszamy do ORIFLAME :) Nawet nie próbuj zgłaszać, zbagatelizują sprawę - liderzy patrzą tylko na własny tyłek nie obchodzą ich nękania , prędzej z ciebie głupka zrobią. Nie pracuję już tam od pół roku i w końcu odetchnęłam i uwierzyłam w siebie, czego i wam życzę . Pozdrawiam
P. S. -3000 brutto + obiecanki cacanki co pół roku kim to tam nie będziesz -owocowe wtorki to tylko ogryzki po biurowcach dogryzasz -pogarda i kumuterstwo każdego dnia -audyty ucinajace premie bo bezzębna zmianowa ci jakieś pierdoły wymysla -zespol to emeryci + Ukraińcy z problemami higienicznymi+ wazeliniarze -ciezka nadludzka robota i pani liderka że stoperem nad głową abyś szybciej robił -jak masz minimalny szacunek do siebie to poszukaj innej pracy, chyba że masz dobrego psychologa i lubisz sadomaso Pozdrawiam
Nadludzka robota? Zatrudniając się w firmie kosmetycznej, FABRYCE, oczekujesz pierdzenia w stołek? Może i kasa nie jest zachwycająca jak za tą prace, ale nie nazywajmy tej pracy nadludzką. Są cięższe zawody.
Nadludzka robota?! Powiedz to chłopakom na budowie itp. !!! To nie jest nadludzka robota dla kobiet, dlatego tam pracuje tak wiele starszych kobiet. (usunięte przez administratora) A Ukraińskie kobiety są bardzo kulturalne, inteligentne i zadbane!
Nie znam tutaj inteligentnej Ukrainki co najwyżej są zwyczajnie miłe i to nie wszystkie. Lubią się wywyższać i pokazywać jakie to one są robotne i ogarnięte. Lubią się rządzić. Zdecydowanie jest ich tu za dużo. A z tym zadbaniem to roznie bywa niektóre dziewczyny zapominają że istnieje antyperspirant
Zatrudnienie przez Randstad za 18 brutto... Czy to nie jest śmiech na sali?
walą nas po rogach pod przykrywką pandemii, z tymi nagrodami to już szczyt czy jeszcze coś wymyślą?
To prawda, firma spadła na psy, niestety ale zarządzający firmą ludzie nie nadają się do tego. Wszystko pod przykrywką "pandemii"... Rozumiem spadki w sklepach, które były pozamykane. Ale sprzedaż wysyłkowa? Śmiech na sali. Powodzenia... Zatrudnienia nowych ludzi zaraz po zwolnieniach? no no :) i wszystko cacy. Trzeba się wynosić z tej firmy, bo daleko nie zajdzie ;D
Piniendzy ni ma i ni będzie.Bida w światowej firmie.
Jakie jest podejście do liderów z zewnątrz w firmie Oriflame Products Poland Sp. z o.o?
osoba z zewnątrz nie ma możliwości przebicia sie przez ludzi, którzy pracują tu od Xlat i wiedzą wszystko lepiej i najlepiej......managerowie z zewnatrz tez dlugo sie nie utrzymują......
Ogólnie firma schodzi na psy. przepracowałem kilkanaście lat i to co się dzieje od jakich dwóch to porażka. Brak okazania szacunku dla ludzi pracujących. Kierownicy i dyrektor szkoda gadać. jak możesz omijaj firmę szerokim łukiem :D
Firma coraz gorsza trzymaja ludzi w niepewnosci listy ze zmianami mialy byc w tamtym tygodniu a caly czas nic nie wiadomo, brak jakiegokolwiek szacunku dla ludzi ktorzy mimo calej sytuacji pracuja
Jak się pracuje w Cetes Cosmetics Poland Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Cetes Cosmetics Poland Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 112.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Cetes Cosmetics Poland Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 103, z czego 9 to opinie pozytywne, 34 to opinie negatywne, a 60 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Cetes Cosmetics Poland Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Cetes Cosmetics Poland Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.