Opinie o Metropolis Pizzeria w Toruń

Poniżej znajdziesz opinie byłych i aktualnych pracowników o pracodawcy Metropolis Pizzeria. Zobaczysz poniżej również opinie kandydatów do podjęcia pracy w firmie Metropolis Pizzeria o rozmowie kwalifikacyjnej.


Branże: Restauracje

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Metropolis Pizzeria w Toruń

Pytanie
 Pytanie

Jaka jest kultura pracy w Metropolis Pizzeria?

Inny
Były pracownik
@Pytanie

Kultury brak. A Kierownicy robia ciagle pod górkę. Nawet nie pracując w tym miejscu, ale przychodząc na obiad ciagle widzę jak Kierownicy nie szanują pracowników

anonim
Inne
@Inny

Napiszesz jakieś konkretne sytuacje, gdzie okazują ten brak szacunku? :( Bo myślę, czy się tam nie przyjąć :(

Sławek
Inne

Czyli jako klient zaobserwowałeś takie zachowania? To nie ma odpowiedniej ilości personelu że trzeba pracować z dwóch? Ile tam osób teraz pracuje?

Takashi
Inne

Polecam tą miejscówkę, świetne jedzenie oraz miła obsługa. Też polecam pewną osobę stamtąd czyli panią Julię M. Bardzo pozytywna osoba ????

Waldek
Inne

Miła, sympatyczna i kompetentna obsługa Pani Weroniki. Posiłek smaczny, ładnie podany i krótki czas oczekiwania.

Justi
Inne

Pyszna pizza, miła obsługa, polecam????

Pracownik Biurowy
 Rozmowa kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji

Rozmowa umówiona na 14, niestety, po 30 minutach oczekiwania na kierownika/szefa nikt nie raczył się pojawić. Rozmowa się nie odbyła, prawdopodobnie z korzyścią dla mnie, bo żaden szanujący się porządny pracownik nie będzie chciał współpracować z szefem, który nie szanuje czasu innych ludzi.

Pytania

Pytań nie bylo

  • Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Nie dostałem pracy
logo firmy Dział Ogród -Sprzedawca
Wodzisław Śląski
Ruta Sp. z o.o.
(8 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Specjalista ds Wsparcia Sprzedaży
Gdańsk
Sunsol Sp. z o.o.
(32 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Serwisant rowerowy
Warszawa
Kross S.A.
(837 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Młodsza Specjalistka Obsługi Klienta (Język Niemiecki)
Kraków
Marcin Sojka - Priority Sale
(1 opinia)
Wyślij CV
Aplikuj na wiele ofert
Gość
Inne

Rewelacyjna pizza, przepyszne gnocchi aromatyzowane truflą! Przemiła obsługa! Polecam !

Była kelnerka
Były pracownik
 Pytanie

Pracowałam tam przez jeden sezon. Na początku wiele obiecują, kreują się na prestiżową restaurację, ale tak naprawdę szefostwo i kierownictwo nie ma pojęcia o zarządzaniu i jest jeden wielki chaos. Czarnowłosa kierowniczka z łazienniej ma IQ na poziomie mandarynki. Bardzo złośliwa. Ma wieczny problem z ułożeniem grafiku i wpisuje dziewczyny na dni, w które chciały mieć wolne. Nie przyjdziesz bo masz wizytę u lekarza? Potrącą ci dniówkę. Czarnowłosa zabiera też karty kelnerom, obsługuje stoliki na ich rachunek, zgarnia napiwek na swój rachunek a kelnerka zostaje z wielkim minusem... A czym jest ten słynny minus w metropolis? Z całego dnia kelnerka musi oddać procent od utargu, który zrobiła. Jaki procent? To zależy od humoru szefostwa raz to jest 1% po miesiącu 2,5%. Jeśli tak się zdarzy, że kelnerka nie dostanie napiwków, oddaje z wypłaty. Na przestrzeni kilku miesięcy zasady cały czas się zmieniały, oczywiście na gorsze, aby tylko utrudnić zespołowi życie. Skutkowało to głównie tym, że rotacja była (i jest) ogromna. Szefostwo też oszczędza na pracownikach, na cały lokal są trzy kelnerki przy pełnej restauracji i bywało, że przy największych upałach przez 8h nie miałam czasu się napić, nie mówić już o zjedzeniu czegokolwiek i skorzystaniu z toalety. Po pół roku w metropolis schudłam 15kg i do dziś zmagam się z niedowagą. Bywają dni, że jedna kelnerka w tym samym momencie obsługuje po 10 stolików. Szefostwo oczywiście odklejone od rzeczywistości oczekuje, że przy każdym stoliku będziemy tańczyć, jak klient zagra, będziemy recytować kartę i pięknie opowiadać o daniach o których nie mamy pojęcia (żadnego szkolenia z kaloryczności dań, składniki omówione pokrótce, żadnej informacji o alergenach) potem świecisz oczami przed klientem. Jak ktoś chce schudnąć, zniszczyć sobie stawy w kolanach, nabawić się lęków społecznych i lubi być na każdym kroku pomiatanym i (usunięte przez administratora)to polecam.

Bogdan
Inne
@Była kelnerka

Dziwne podejście do pracowników. Kierownik od tego jest i za to ma płacone, by organizować i dzielić obowiązki, by każdemu lepiej się pracowało i cała firma dawała radę. A z tego, co piszesz wręcz na odwrót? No i jeszcze kwestie finansowe .... Orientujesz się może czy coś się odmieniło na lepsze?

Ona
Pracownik
@Bogdan

Kierownik to robi za najnizsza stawke a z napiwkow ma pozniej bonus do wypłaty :) więc można się obijać, robic w wała bo kierownikom w tej firmie i tak nie zależy na dobrym imieniu firmy. Nawet nie potrafią nic wynegocjować u szefostwa bo to jednak szefostwo wszystko ustala i akceptuje. Kierownik w tej firmie to taka osoba, która jest wszędzie wykorzystywana do tego pozniej ten kierownik uważa, że kelnerki może też wykorzystywać. 0 życia prywatnego jako kierownik i kelner w tej firmie. Jak ktoś chce jechać na wakacje to musi się dobrze nagimnastykować przez rok zeby zaklepać miejsce a i tak dadza komuś innemu wolne a ty masz pracowac ????kierownik i kelner to są 0 w tej firmie. Nikt nie będzie się starać i dbać dobrze o pracowników, gdy szefostwo ciągnie za wszystkie sznurki.

1
Jan
Inne
@Ona

Powiesz na jakich umowach się tu pracuje? Bo jak na normalnych o pracę to przecież urlop przysługuje i pracodawca nie może go odmówić. W wakacje jest najwięcej pracy że nie można sobie wziąć wolnego?

Ona
Pracownik
@Jan

Umowa oczywiście zlecenie jeśli uczeń :p reszta umowa zlecenie razem z zusem ???? a wolne to można brać ale w zime... Kiedy w ciągu dnia jest z max 5 stolikow. W lato odpoczynek jest dla szefostwa i dla kierowników, ale nie dla pracowników :)

Alia
Inne

Bardzo polecam smacznie i tanio ????????????

Ola
Inne

Pyszna pizza oraz napoje!????Super obsługa! Polecam każdemu????????

Pytanie
 Pytanie

Jak wygląda ścieżka kariery w Metropolis Pizzeria? Czy trudno jest zdobyć awans?

Typek
Pracownik
@Pytanie

Awans czyli dostajesz więcej do roboty za tą same stawke :p i jeszczze odpowiadasz Za wszystko :p

Mariusz
Inne
@Typek

Jak to za tą samą? :D Czyli przy awansie stawka nie rośnie? Co to za interes w takim razie? ;d

Zico
Pracownik
@Mariusz

Oto jest pytanie XD interes żaden

Pytanie
 Pytanie

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Metropolis Pizzeria?

Kelnerka
Były pracownik
@Pytanie

Metropolis zatrudnia bez umowy

Byly pracownik
Były pracownik
@Kelnerka

sa umowy o zlecenie

Mariusz
Inne
@Byly pracownik

I jaka jest na nich stawka wpisana? Powiedz mi też proszę co konkretnie należy do zadań pracowników w Metropolis i jakie są tu wymagania wobec nowych pracowników?

Sss
Pracownik
@Pytanie

Żaden. Kelnerki zlecenie, które jeśli masz szczęście dostaniesz po miesiącu lub dwóch, bo księgowa mieszka chyba na Marsie dlatego tak długo idą papiery. Ewentualnie dla kierowników umowa o pracę na najniższą krajowa a reszta pod stołem, więc mogą zabrać wszystko. Produkcja na 1/2 lub 1/4 etatu a siedzą i rypią od rana do wieczora. Nadmieńmy jeszcze, że od siebie dają tylko to co na umowie resztę doplacają z % który zabierają kelnerką każdego dnia.

Ktos
Pracownik
 Pytanie

Wszystko było fajnie do czasu, aż nie zaczęli naciskać na napiwki a raczej na oddawanie.. Kelnerki jak i kierownicy się ciagle zmieniają. Przemiał osób straszny, więc to raczej nie świadczy o czymś dobrym. Praca w stresie,(nawet majac kilka lat doświadczenia) niestety czasami nie ma nawet czasu zjesc a grafik nie jest elastyczny, musisz być ciagle pod telefonem. Życie prywatne? Zapomnij????

SzczeraOpinia
Były pracownik
 Pytanie

Pracowałam w Metropolis (na Łaziennej). Pamiętam, że stresowałam się rozmową kwalifikacyjną, ponieważ nigdy wcześniej takiej rozmowy nie przebyłam. Wszystko jednak przeszło sprawnie i łatwo - za łatwo. Wysyłasz CV, dzwonią do ciebie po około dwóch dniach, zapraszają na rozmowę, na której tak naprawdę pytają się ciebie tylko o dyspozycyjność i proszę, masz pracę. A umowy ci nie damy, bo łatwiej nam będzie ciebie zwolnić! :) Byłam jedną z kelnerek, która akurat nie miała problemu z szefem (inne miały), jednakże pojawiały się problemy z kierowniczkami zmiany. Nie ze wszystkimi, rzecz jasna, ale jedna starczyła, żeby działać każdemu na nerwy. Rotacja niesamowita. Chcecie, żeby obsługiwała was wasza ulubiona kelnerka, która była tu jeszcze tydzień temu? Nic z tego! Ale poznacie nową, a za jakiś czas kolejną i za miesiąc następną! Nie mogę powiedzieć złego słowa o jedzeniu, bo rzeczy, które tam jadłam, były naprawdę przepyszne - ale ich smakiem mogłam się rozkoszować, idąc do restauracji poza godzinami pracy lub w minutowych przerwach, które znalazłam w trakcie sprzątania stolików, obsługi gości czy zmywania naczyń. A gdzie kelnerki jedzą te pyszne dania? W kącie koło zmywaka, gdzie można wystawić sobie mały stoliczek zaraz przy śmietniku na zużyte szklane butelki. Mniam! Super atmosfera? Raczej jej przeciwieństwo. Presja to słowo klucz - widziałam nawet parę uronionych łez. Praca kelnerki jest ciężka - ale pracodawca nie powinien tej pracy jeszcze bardziej utrudniać. Przechodzisz 4 dni szkolenia i dostajesz swoje własne stoliki, więc oczekują, że będziesz obsługiwała cały system z zadziwiającą prędkością - a potem zdziwieni, że są pomyłki. Każdy ma prawo do błędu, co nie? Niestety, nie w tej restauracji. Jak już mają do ciebie problem, to nie powiedzą ci tego wprost, bo po co? Najlepiej powiedzieć komuś innemu, za twoimi plecami. Gdzieś tu na dole widziałam, że łatwo o wolne. I to w sesję. Jasne. A ja jestem zadowolona z tej pracy. (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)

Jan
Inne
@SzczeraOpinia

Jeśli chodzi o szkolenia o których piszesz to wszyscy nowi pracownicy je przechodzą nawet ci doświadczeni? Pracując jako kelnerka poza standardową wypłatą otrzymujesz premie albo napiwki? Ile dodatkowo można z tego wyciągnąć?

Ktos
Były pracownik
 Pytanie
@Jan

Tak, każdy to przechodzi, ale to chyba dobrze? Zawsze jest czas na wdrożenie się. Ja sie spotkalam tylko z napiwkami, premia chyba jest tylko dla kierownikow i kuchni, ja mialam kilkadziesiąt zl minimum w weekend, za dobrych czasów to i 150.

Mimo wszytsko polecam
Były pracownik
 Pytanie

Hmm od czego by tu zacząć, pracowałam kilka miesięcy (2019-2020) Oto minusy -odciagany jest procent od utargu (jak odchodzilam to bylo 4, moze teraz jest juz 10? A moze juz zmienili polityke, oby) (nie masz 100zl z napiwkow? (bo o takich kwotach tu mowa), nie przejmuj sie, odlicza z wyplaty) -czeste zmiany w grafikach -brak przerw Trzeba sobie samemu zorganizowac 5min na jedzenie, bo "ustawowej" przerwy brak -wiele "haczykow" np 1zl kary za min spoznienia, jak ma sie zmiane rezerwowa to trzeba byc pod tel bo inaczej tez beda problemy Plusy +pyszne jedzenie, 50% znizki +kelnerki, pan kierownik i pani kierowniczka, pracownicy kuchni, szefostwo itp na plus, miło wspominam +napiwki (ale pozniej trzeba je oddac) +grafik ustalany na caly miesiąc i mozna sobie elastycznie ustawic czy sie zamienic +ogolna atmosfera stworzona przez pracownikow Mimo wielu minusow polecam spróbować

Bylakelnerka
Były pracownik
 Pytanie

Może i pieniądze są rzeczywiście satysfakcjonujące, ale atmosfera jest tragiczna. Ciągle nadasany szef I Pani manager (którzy też w zbyt dobrych relacjach nie zyja) patrząca przez kamery przez cały czas. Zrobisz coś źle? Nie powie ci tego Pani manager -obserwator tylko zale są kierowane do kierownika zmiany, skutek? napieta atmosfera, stres kierownika, jak i kelnera. Równiez zbyt malo kelnerek w trakcie sezonu na wielkie 3 sale. 12 stolikow na osobe? Radz sobie!Jaki jest plus? Słyszałam, że został zwolniony/ odszedł pizzerman ktory notorycznie wyzywal kelnerki. Rozmowy z szefem oczywiście się odbywały, ale bez żadnego skutku w zachowaniu.pomylisz się? Nie zgadzają się polcardy, twoj problem moglas pilnowac. Nigdy tego nie rozumialam, bo wszystkie rachunki zapisywane sa w systemie. Po prostu lenistwo kierownika, nie chcialo sie szukac - przez co tez musialam oddawac pieniadze w gotowce. Gorąco nie polecam.

boże

Przecież widać, że ktoś centralnie spisuję takie brednie aby było na korzyść i wiadomo są różne, ale ja nie polecam. To co się tam dzieje to istna szopka, kierownictwo na początku wydaję się być w porządku ale później są ciągle niezadowoleni z twojej pracy tak samo szef ciągle nadąsany a jego podejście do nowych osób i jego 'wyjebka' pokazuje poziom. Kuchnia w porządku do dogadania. Zero wyrozumienia, problem z grafikiem i wiadomo straszenie odjęciem 50 zł kiedy ktoś nie da rady przyjść chociaż nie przypominam sobie aby gdzieś to było napisane.. Stawka jest w porządku ale trzeba nastawić się fizycznie i psychicznie. Rotacja jest tam straszna, dziewczyny nie wytrzymują stresu a sama atmosfera bywa bardzo nieprzyjemna. Wzywanie nagle do pracy również jest bardzo dziwne a jak ktoś nie może po prostu ( kelnerki często przepracowują nawet 12h mimo, więc cieżko nie być zmęczonym) to wiadomo co się dzieje, trzeba postraszyć i wykorzystywać niewiedzę pracowników:)! Kolejnym kabaretem jest oddawanie pięniedzy z napiwków, płacicie za każdy najmniejszy błąd nawet jeśli coś stało się bo różne są przyczyny stres, chwilowe zakłopotanie a każdy błąd jest wytykany. Z pensją różnie bywa- nie zdziwcie się jeżeli będziecie mieli mniej niż oczekiwaliście, chociaż za najmniejszy błąd macie wzięte z pensji. Szanujcie siebie i znajdźcie normalną pracę, panuje tam typowy mobbing, stres, zakłamanie.

3
Pracoho(ch)lik
@boże

Pracowałam w ubiegłe wakacje i wróciłam w te i mam totalnie odmienne zdanie. Po pierwsze stawka to 17 na rękę !! (dla studenta), co jest mega pozytywne, bo słyszałam już historie o prowizjach, premiach i innych rozwiązaniach, które wymyślają w innych miejscach. Tu masz jasno powiedziane - zlecenie + 17 brutto. Napiwkami, owszem, dzielimy się z kuchnią - wyliczany jest % na podstawie utargu, ale to nie jest chyba nic nowego w gastro ?? (usunięte przez administratora)Proste. Tempo pracy jest szybkie w weekendy, ale to dobrze bo nie ma nudy :-))) Grafik dziewczyny starają się ustalić stały, ale nie da się wszystkiego przewidzieć, więc to logiczne że czasem proszą o pomoc i wzięcie dodatkowej zmiany - ale to tylko lepsza kasa na wypłacie :P (usunięte przez administratora)

1
były pracownik
@Pracoho(ch)lik

17h jest 'mega pozytywne' pod warunkiem, że traktuję się pracownika w porządku i w normalniej atmosferze nie powodując u niego stresu ani czegoś innego. grafiki mogą wydawać się w porządku jednak wymyślanie R i nic nie możesz zaplanować tylko czekać aż szanowna kierownik zadzwoni i powie że przyjdź do pracy;-))! wiesz czasami od kasy ważniejsze jest zdrowie psychiczne jak ty się czujesz w tej pracy a skoro komentarze tutaj jak i na stronach restauracji są podobne to coś musi w tym być;-) nie dziwię się że coraz więcej nie przekonuje się do tej restauracji i może dobrze, nie każdy pozwoli sobie na takie traktowanie:) pozdrawiam!

Pracoho(ch)lik
@były pracownik

zatrudniając się zostałam poinformowana o tym jak funkcjonują "eRki". Przecież nikt nie zmuszał mnie do pracy w Metro. Warunki jakie mi zaproponowali są ok i jestem zadowolona. Wśród znajomych śmiało polecam. Moja, oraz inne oceny są subiektywne, więc najlepiej przyjść i spróbować - przecież po to są początkowe (chyba 3) dni szkolenia... p.s. Moje zdrowie psychiczne również ma się dobrze :-))))

Olga
Inne

Wiecie czy pizzeria potrzebuje kogoś do pracy? Jakie zarobki i czy zależą od sprzedaży?

metrogirl
@Olga

Stawka 17/h dla Studenta jest pewniakiem. Nie ma norm do wyrobienia. Co jakiś czas pojawiają się konkursy :-)

metrogirl
@Olga

p.s. szkolenie na początku też jest płatne ! 17/h ;-)))))))))))))))))))))))))

aa
@Olga

17 brutto przy zleceniu. Stawka nie jest zależna od norm sprzedażowych

Kaja
Inne

@M. a jak rozmowa sama przebiegała? Trzeba mieć doświadczenie na kelnerkę?

aa
@Kaja

doświadczenie nie jest wymagane.

Pytanie
 Pytanie

Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać członkiem waszego zespołu w Metropolis Pizzeria?

aa
@Pytanie

wystarczy wysłać CV :-)

Pytanie
 Pytanie

Jak długo czekaliście na odzew z Metropolis Pizzeria? Oddzwaniają zawsze?

Pracus
@Pytanie

Chyba po kilku dniach powinni oddzwonic, nie oddzwaniaja zawsze

M.
@Pytanie

mi powiedzieli jasno na rozmowie, że oddzwonią tego samego dnia do 17:00.... ....a jak nie zadzwonią to znaczy, że wybrali kogoś innego...

Praca na lato
 Rekomendacja

Polecam . Pracuje od kilku lat zawsze w wakacje . Jestem zadowolona i polecam to miejsce moim znajomym . Prywatnie tez przychodzimy na pizzę i makarony . To nasze ulubione miejsce .

Zostaw merytoryczną opinię o Metropolis Pizzeria - Toruń

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w Metropolis Pizzeria?

    Zobacz opinie na temat firmy Metropolis Pizzeria tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 11.

  • Jakie są opinie pracowników o pracy w Metropolis Pizzeria?

    Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 3 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

  • Jak wygląda rekrutacja do firmy Metropolis Pizzeria?

    Kandydaci do pracy w Metropolis Pizzeria napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Metropolis Pizzeria
3.4/5 Na podstawie 7 ocen.
  • Zobacz wywiad
  • Podmurna 28
    87-100 Toruń
  • NIP: 9562029373 KRS: 0000204647
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 634 470
  2. Pracuj.pl 3 137 130
  3. LinkedIn 3 035 232
  4. Olx.pl 2 564 298
Metropolis Pizzeria
Przejdź do nowych opinii