Jaka jest kultura pracy w Metropolis Pizzeria?
Kultury brak. A Kierownicy robia ciagle pod górkę. Nawet nie pracując w tym miejscu, ale przychodząc na obiad ciagle widzę jak Kierownicy nie szanują pracowników
Napiszesz jakieś konkretne sytuacje, gdzie okazują ten brak szacunku? :( Bo myślę, czy się tam nie przyjąć :(
Czyli jako klient zaobserwowałeś takie zachowania? To nie ma odpowiedniej ilości personelu że trzeba pracować z dwóch? Ile tam osób teraz pracuje?
Polecam tą miejscówkę, świetne jedzenie oraz miła obsługa. Też polecam pewną osobę stamtąd czyli panią Julię M. Bardzo pozytywna osoba ????
Miła, sympatyczna i kompetentna obsługa Pani Weroniki. Posiłek smaczny, ładnie podany i krótki czas oczekiwania.
Pyszna pizza, miła obsługa, polecam????
Rozmowa umówiona na 14, niestety, po 30 minutach oczekiwania na kierownika/szefa nikt nie raczył się pojawić. Rozmowa się nie odbyła, prawdopodobnie z korzyścią dla mnie, bo żaden szanujący się porządny pracownik nie będzie chciał współpracować z szefem, który nie szanuje czasu innych ludzi.
Pytań nie bylo
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Rewelacyjna pizza, przepyszne gnocchi aromatyzowane truflą! Przemiła obsługa! Polecam !
Pracowałam tam przez jeden sezon. Na początku wiele obiecują, kreują się na prestiżową restaurację, ale tak naprawdę szefostwo i kierownictwo nie ma pojęcia o zarządzaniu i jest jeden wielki chaos. Czarnowłosa kierowniczka z łazienniej ma IQ na poziomie mandarynki. Bardzo złośliwa. Ma wieczny problem z ułożeniem grafiku i wpisuje dziewczyny na dni, w które chciały mieć wolne. Nie przyjdziesz bo masz wizytę u lekarza? Potrącą ci dniówkę. Czarnowłosa zabiera też karty kelnerom, obsługuje stoliki na ich rachunek, zgarnia napiwek na swój rachunek a kelnerka zostaje z wielkim minusem... A czym jest ten słynny minus w metropolis? Z całego dnia kelnerka musi oddać procent od utargu, który zrobiła. Jaki procent? To zależy od humoru szefostwa raz to jest 1% po miesiącu 2,5%. Jeśli tak się zdarzy, że kelnerka nie dostanie napiwków, oddaje z wypłaty. Na przestrzeni kilku miesięcy zasady cały czas się zmieniały, oczywiście na gorsze, aby tylko utrudnić zespołowi życie. Skutkowało to głównie tym, że rotacja była (i jest) ogromna. Szefostwo też oszczędza na pracownikach, na cały lokal są trzy kelnerki przy pełnej restauracji i bywało, że przy największych upałach przez 8h nie miałam czasu się napić, nie mówić już o zjedzeniu czegokolwiek i skorzystaniu z toalety. Po pół roku w metropolis schudłam 15kg i do dziś zmagam się z niedowagą. Bywają dni, że jedna kelnerka w tym samym momencie obsługuje po 10 stolików. Szefostwo oczywiście odklejone od rzeczywistości oczekuje, że przy każdym stoliku będziemy tańczyć, jak klient zagra, będziemy recytować kartę i pięknie opowiadać o daniach o których nie mamy pojęcia (żadnego szkolenia z kaloryczności dań, składniki omówione pokrótce, żadnej informacji o alergenach) potem świecisz oczami przed klientem. Jak ktoś chce schudnąć, zniszczyć sobie stawy w kolanach, nabawić się lęków społecznych i lubi być na każdym kroku pomiatanym i (usunięte przez administratora)to polecam.
Dziwne podejście do pracowników. Kierownik od tego jest i za to ma płacone, by organizować i dzielić obowiązki, by każdemu lepiej się pracowało i cała firma dawała radę. A z tego, co piszesz wręcz na odwrót? No i jeszcze kwestie finansowe .... Orientujesz się może czy coś się odmieniło na lepsze?
Kierownik to robi za najnizsza stawke a z napiwkow ma pozniej bonus do wypłaty :) więc można się obijać, robic w wała bo kierownikom w tej firmie i tak nie zależy na dobrym imieniu firmy. Nawet nie potrafią nic wynegocjować u szefostwa bo to jednak szefostwo wszystko ustala i akceptuje. Kierownik w tej firmie to taka osoba, która jest wszędzie wykorzystywana do tego pozniej ten kierownik uważa, że kelnerki może też wykorzystywać. 0 życia prywatnego jako kierownik i kelner w tej firmie. Jak ktoś chce jechać na wakacje to musi się dobrze nagimnastykować przez rok zeby zaklepać miejsce a i tak dadza komuś innemu wolne a ty masz pracowac ????kierownik i kelner to są 0 w tej firmie. Nikt nie będzie się starać i dbać dobrze o pracowników, gdy szefostwo ciągnie za wszystkie sznurki.
Powiesz na jakich umowach się tu pracuje? Bo jak na normalnych o pracę to przecież urlop przysługuje i pracodawca nie może go odmówić. W wakacje jest najwięcej pracy że nie można sobie wziąć wolnego?
Umowa oczywiście zlecenie jeśli uczeń :p reszta umowa zlecenie razem z zusem ???? a wolne to można brać ale w zime... Kiedy w ciągu dnia jest z max 5 stolikow. W lato odpoczynek jest dla szefostwa i dla kierowników, ale nie dla pracowników :)
Bardzo polecam smacznie i tanio ????????????
Pyszna pizza oraz napoje!????Super obsługa! Polecam każdemu????????
Jak wygląda ścieżka kariery w Metropolis Pizzeria? Czy trudno jest zdobyć awans?
Jaki rodzaj umowy preferowany jest w Metropolis Pizzeria?
I jaka jest na nich stawka wpisana? Powiedz mi też proszę co konkretnie należy do zadań pracowników w Metropolis i jakie są tu wymagania wobec nowych pracowników?
Żaden. Kelnerki zlecenie, które jeśli masz szczęście dostaniesz po miesiącu lub dwóch, bo księgowa mieszka chyba na Marsie dlatego tak długo idą papiery. Ewentualnie dla kierowników umowa o pracę na najniższą krajowa a reszta pod stołem, więc mogą zabrać wszystko. Produkcja na 1/2 lub 1/4 etatu a siedzą i rypią od rana do wieczora. Nadmieńmy jeszcze, że od siebie dają tylko to co na umowie resztę doplacają z % który zabierają kelnerką każdego dnia.
Wszystko było fajnie do czasu, aż nie zaczęli naciskać na napiwki a raczej na oddawanie.. Kelnerki jak i kierownicy się ciagle zmieniają. Przemiał osób straszny, więc to raczej nie świadczy o czymś dobrym. Praca w stresie,(nawet majac kilka lat doświadczenia) niestety czasami nie ma nawet czasu zjesc a grafik nie jest elastyczny, musisz być ciagle pod telefonem. Życie prywatne? Zapomnij????
Pracowałam w Metropolis (na Łaziennej). Pamiętam, że stresowałam się rozmową kwalifikacyjną, ponieważ nigdy wcześniej takiej rozmowy nie przebyłam. Wszystko jednak przeszło sprawnie i łatwo - za łatwo. Wysyłasz CV, dzwonią do ciebie po około dwóch dniach, zapraszają na rozmowę, na której tak naprawdę pytają się ciebie tylko o dyspozycyjność i proszę, masz pracę. A umowy ci nie damy, bo łatwiej nam będzie ciebie zwolnić! :) Byłam jedną z kelnerek, która akurat nie miała problemu z szefem (inne miały), jednakże pojawiały się problemy z kierowniczkami zmiany. Nie ze wszystkimi, rzecz jasna, ale jedna starczyła, żeby działać każdemu na nerwy. Rotacja niesamowita. Chcecie, żeby obsługiwała was wasza ulubiona kelnerka, która była tu jeszcze tydzień temu? Nic z tego! Ale poznacie nową, a za jakiś czas kolejną i za miesiąc następną! Nie mogę powiedzieć złego słowa o jedzeniu, bo rzeczy, które tam jadłam, były naprawdę przepyszne - ale ich smakiem mogłam się rozkoszować, idąc do restauracji poza godzinami pracy lub w minutowych przerwach, które znalazłam w trakcie sprzątania stolików, obsługi gości czy zmywania naczyń. A gdzie kelnerki jedzą te pyszne dania? W kącie koło zmywaka, gdzie można wystawić sobie mały stoliczek zaraz przy śmietniku na zużyte szklane butelki. Mniam! Super atmosfera? Raczej jej przeciwieństwo. Presja to słowo klucz - widziałam nawet parę uronionych łez. Praca kelnerki jest ciężka - ale pracodawca nie powinien tej pracy jeszcze bardziej utrudniać. Przechodzisz 4 dni szkolenia i dostajesz swoje własne stoliki, więc oczekują, że będziesz obsługiwała cały system z zadziwiającą prędkością - a potem zdziwieni, że są pomyłki. Każdy ma prawo do błędu, co nie? Niestety, nie w tej restauracji. Jak już mają do ciebie problem, to nie powiedzą ci tego wprost, bo po co? Najlepiej powiedzieć komuś innemu, za twoimi plecami. Gdzieś tu na dole widziałam, że łatwo o wolne. I to w sesję. Jasne. A ja jestem zadowolona z tej pracy. (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)
Jeśli chodzi o szkolenia o których piszesz to wszyscy nowi pracownicy je przechodzą nawet ci doświadczeni? Pracując jako kelnerka poza standardową wypłatą otrzymujesz premie albo napiwki? Ile dodatkowo można z tego wyciągnąć?
Tak, każdy to przechodzi, ale to chyba dobrze? Zawsze jest czas na wdrożenie się. Ja sie spotkalam tylko z napiwkami, premia chyba jest tylko dla kierownikow i kuchni, ja mialam kilkadziesiąt zl minimum w weekend, za dobrych czasów to i 150.
Hmm od czego by tu zacząć, pracowałam kilka miesięcy (2019-2020) Oto minusy -odciagany jest procent od utargu (jak odchodzilam to bylo 4, moze teraz jest juz 10? A moze juz zmienili polityke, oby) (nie masz 100zl z napiwkow? (bo o takich kwotach tu mowa), nie przejmuj sie, odlicza z wyplaty) -czeste zmiany w grafikach -brak przerw Trzeba sobie samemu zorganizowac 5min na jedzenie, bo "ustawowej" przerwy brak -wiele "haczykow" np 1zl kary za min spoznienia, jak ma sie zmiane rezerwowa to trzeba byc pod tel bo inaczej tez beda problemy Plusy +pyszne jedzenie, 50% znizki +kelnerki, pan kierownik i pani kierowniczka, pracownicy kuchni, szefostwo itp na plus, miło wspominam +napiwki (ale pozniej trzeba je oddac) +grafik ustalany na caly miesiąc i mozna sobie elastycznie ustawic czy sie zamienic +ogolna atmosfera stworzona przez pracownikow Mimo wielu minusow polecam spróbować
Może i pieniądze są rzeczywiście satysfakcjonujące, ale atmosfera jest tragiczna. Ciągle nadasany szef I Pani manager (którzy też w zbyt dobrych relacjach nie zyja) patrząca przez kamery przez cały czas. Zrobisz coś źle? Nie powie ci tego Pani manager -obserwator tylko zale są kierowane do kierownika zmiany, skutek? napieta atmosfera, stres kierownika, jak i kelnera. Równiez zbyt malo kelnerek w trakcie sezonu na wielkie 3 sale. 12 stolikow na osobe? Radz sobie!Jaki jest plus? Słyszałam, że został zwolniony/ odszedł pizzerman ktory notorycznie wyzywal kelnerki. Rozmowy z szefem oczywiście się odbywały, ale bez żadnego skutku w zachowaniu.pomylisz się? Nie zgadzają się polcardy, twoj problem moglas pilnowac. Nigdy tego nie rozumialam, bo wszystkie rachunki zapisywane sa w systemie. Po prostu lenistwo kierownika, nie chcialo sie szukac - przez co tez musialam oddawac pieniadze w gotowce. Gorąco nie polecam.
Przecież widać, że ktoś centralnie spisuję takie brednie aby było na korzyść i wiadomo są różne, ale ja nie polecam. To co się tam dzieje to istna szopka, kierownictwo na początku wydaję się być w porządku ale później są ciągle niezadowoleni z twojej pracy tak samo szef ciągle nadąsany a jego podejście do nowych osób i jego 'wyjebka' pokazuje poziom. Kuchnia w porządku do dogadania. Zero wyrozumienia, problem z grafikiem i wiadomo straszenie odjęciem 50 zł kiedy ktoś nie da rady przyjść chociaż nie przypominam sobie aby gdzieś to było napisane.. Stawka jest w porządku ale trzeba nastawić się fizycznie i psychicznie. Rotacja jest tam straszna, dziewczyny nie wytrzymują stresu a sama atmosfera bywa bardzo nieprzyjemna. Wzywanie nagle do pracy również jest bardzo dziwne a jak ktoś nie może po prostu ( kelnerki często przepracowują nawet 12h mimo, więc cieżko nie być zmęczonym) to wiadomo co się dzieje, trzeba postraszyć i wykorzystywać niewiedzę pracowników:)! Kolejnym kabaretem jest oddawanie pięniedzy z napiwków, płacicie za każdy najmniejszy błąd nawet jeśli coś stało się bo różne są przyczyny stres, chwilowe zakłopotanie a każdy błąd jest wytykany. Z pensją różnie bywa- nie zdziwcie się jeżeli będziecie mieli mniej niż oczekiwaliście, chociaż za najmniejszy błąd macie wzięte z pensji. Szanujcie siebie i znajdźcie normalną pracę, panuje tam typowy mobbing, stres, zakłamanie.
Pracowałam w ubiegłe wakacje i wróciłam w te i mam totalnie odmienne zdanie. Po pierwsze stawka to 17 na rękę !! (dla studenta), co jest mega pozytywne, bo słyszałam już historie o prowizjach, premiach i innych rozwiązaniach, które wymyślają w innych miejscach. Tu masz jasno powiedziane - zlecenie + 17 brutto. Napiwkami, owszem, dzielimy się z kuchnią - wyliczany jest % na podstawie utargu, ale to nie jest chyba nic nowego w gastro ?? (usunięte przez administratora)Proste. Tempo pracy jest szybkie w weekendy, ale to dobrze bo nie ma nudy :-))) Grafik dziewczyny starają się ustalić stały, ale nie da się wszystkiego przewidzieć, więc to logiczne że czasem proszą o pomoc i wzięcie dodatkowej zmiany - ale to tylko lepsza kasa na wypłacie :P (usunięte przez administratora)
17h jest 'mega pozytywne' pod warunkiem, że traktuję się pracownika w porządku i w normalniej atmosferze nie powodując u niego stresu ani czegoś innego. grafiki mogą wydawać się w porządku jednak wymyślanie R i nic nie możesz zaplanować tylko czekać aż szanowna kierownik zadzwoni i powie że przyjdź do pracy;-))! wiesz czasami od kasy ważniejsze jest zdrowie psychiczne jak ty się czujesz w tej pracy a skoro komentarze tutaj jak i na stronach restauracji są podobne to coś musi w tym być;-) nie dziwię się że coraz więcej nie przekonuje się do tej restauracji i może dobrze, nie każdy pozwoli sobie na takie traktowanie:) pozdrawiam!
zatrudniając się zostałam poinformowana o tym jak funkcjonują "eRki". Przecież nikt nie zmuszał mnie do pracy w Metro. Warunki jakie mi zaproponowali są ok i jestem zadowolona. Wśród znajomych śmiało polecam. Moja, oraz inne oceny są subiektywne, więc najlepiej przyjść i spróbować - przecież po to są początkowe (chyba 3) dni szkolenia... p.s. Moje zdrowie psychiczne również ma się dobrze :-))))
Wiecie czy pizzeria potrzebuje kogoś do pracy? Jakie zarobki i czy zależą od sprzedaży?
@M. a jak rozmowa sama przebiegała? Trzeba mieć doświadczenie na kelnerkę?
Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać członkiem waszego zespołu w Metropolis Pizzeria?
Jak długo czekaliście na odzew z Metropolis Pizzeria? Oddzwaniają zawsze?
Polecam . Pracuje od kilku lat zawsze w wakacje . Jestem zadowolona i polecam to miejsce moim znajomym . Prywatnie tez przychodzimy na pizzę i makarony . To nasze ulubione miejsce .
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Metropolis Pizzeria?
Zobacz opinie na temat firmy Metropolis Pizzeria tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 11.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Metropolis Pizzeria?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 3 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Metropolis Pizzeria?
Kandydaci do pracy w Metropolis Pizzeria napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.