Czy zdarzają się nadgodziny w Metropolis Pizzeria?
To pracując po 12 godzin nie ma wyznaczonej przerwy dla pracowników? Nawet 15 minut? Chociaż na tyle godzin, to powinno być jeszcze więcej! Przecież taka przerwa należy się każdemu... Nie ma na zmianie tylu pracowników, by jeden pracownik z danego obszaru miał przerwę, a drugi radził sobie wtedy samodzielnie? Np. jedna kelnerka je, a druga obsługuje?
Nie polecam, Szef ciagle chodzi i patrzy jak pracujesz. Najlepiej jak pracujesz za najnizsza, za 2 osoby. Bez jedzenia. Z milionem napiwkow(ktore trzeba oddać) i z uśmiechem na twarzy:) team spoko ale szef i jego chore wymagania to porażka.
Zastanawiam się, czy kelnerzy przechodzą jakieś szkolenie, na którym uczą, jak sprzedawać konkretne pozycje z menu, aby móc właśnie więcej zarobić?
Bywam w Metropolis na ul. Łaziennej, znajduję tu atrakcyjną kartę dań ale przede wszystkim przyjazny klimat. Dania z karty są różne jak wszędzie ale to osoba, która obsługuje nadaje prawdziwy smak. Byłem dziś na obiedzie na lassanii. Dziękuję p. Madzi za profesjonalną obsługę i to, że wiedziała co lubię, urok osobisty i za stworzony klimat, że chce się tu jeszcze raz przyjść.
Bo nas obsługiwała Pani Marta K. i także przesympatycznie spędziliśmy tam czas a dzieci chcenie otwierały sie do komunikacji przy zamawianiu i wyborze dań.
Dziś byłam w tej oto restauracji. Było bardzo fajnie. Dostałam atrakcyjną kartę menu oraz obsługiwała mnie (razem z rodzinką) pani Madzia, bardzo dobrze się z nią rozmawiało i jej wesołość dodawała smaku tym przepysznym potrawom. Uważam że mogę z chęcią odwiedzać to miejsce i bardzo polecam je innym ????
Polecam miejsce, smaczne jedzenie. Dziękuję za przemiłą i profesjonalną obsługę Pani Magdzie.
Bardzo przyjemne miejsce, zamówiona pizza bardzo smaczna. Pani Magda bardzo miła, grzeczna i uśmiechnięta. Kulturalna obsługa. Pozdrawiam
Nie polecam, Szef ciagle chodzi i patrzy jak pracujesz. Najlepiej jak pracujesz za najnizsza, za 2 osoby. Bez jedzenia. Z milionem napiwkow(ktore trzeba oddać) i z uśmiechem na twarzy:) team spoko ale szef i jego chore wymagania to porażka.
A po ile godzin się tutaj pracuje? Jest to praca zmianowa? Serio pracuje się za najniższą krajową? Nie można liczyć na jakąś premię? Kto w takim razie zabiera te napiwki?
Stawka jest najniższa jak wszędzie w gastro ale jest system premiowy( którego często nie ma w innych restauracjach) i na luzie można mieć 31 zł za godzinę jak się sprzedaje konkretne pozycje z menu. Jeśli ktoś się nie stara sprzedawać tylko podchodzi do stolika i jak najszybciej chce od niego odejść to wtedy faktycznie nie zarabia na swoją premie :) Co do napiwków - w każdej restauracji trzeba oddawać jakiś procent który jest dzielony na Np kuchnie :)
no to rzeczywiście na stanowisku kelnerskim dość niespotykane jest posiadanie systemu premiowego, ale to akurat super :) a ciężko tę premie wyrobić, napisałabyś jak ona wygląda i ile z premią można zarobić na miesiąc? a kelnerzy mają może jeszcze do tego napiwki?
Zastanawiam się, czy kelnerzy przechodzą jakieś szkolenie, na którym uczą, jak sprzedawać konkretne pozycje z menu, aby móc właśnie więcej zarobić?
Rozmowa umówiona na 14, niestety, po 30 minutach oczekiwania na kierownika/szefa nikt nie raczył się pojawić. Rozmowa się nie odbyła, prawdopodobnie z korzyścią dla mnie, bo żaden szanujący się porządny pracownik nie będzie chciał współpracować z szefem, który nie szanuje czasu innych ludzi.
Pytań nie bylo
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Byłam z rodziną częstym gościem, ale po dzisiejszej wizycie, wielkie rozczarowanie i niesmak. Polędwica wieprzowa żylasta, twarda, niesmaczna. Dorsz zapiekany, ilość co pies napłakał i w dodatku ogon, a nie filet, sos pikantny aż paliło w żołądku, niedobre. Wątróbka ok, ilość marna, ziemniaki przepieczone, suche, czarne aż gorzkie, niedobre. Kucharz beznadziejny, zupełnie przygotowuje dania bez gustu smaku, wszystko przedobrzone. Zmiana menu, nowa szata. Przy okazji wyrzucono ilości gramowe podanego mięsa, oczywiście bardzo okroszone. Obsługa marna, strasznie długo trzeba czekać na zainteresowanie i podanie dania. Na dzień dzisiejszy - nie polecam.
Czy w Metropolis Pizzeria poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze jakieś świadczenia dodatkowe?
Dziewczyny, czy wiecie coś o przyjęciach do pizzerii? Nie szukają przypadkiem kelnerki? Wiem, że jest po sezonie, ale jedna z was pytała, że rotacja spora i non stop sa jakieś nowe dziewczyny. Warto podejść z cv? Jakie stawki oferują na zleceniu? :) Godzin miesięcznie ile wam wychodzi? Napiwki są ok?
Dziś z mężem wpadliśmy do restauracji „Stare Metropolis” w Toruniu przy ul. Podmurnej. Było bardzo przyjemnie, obie pizze, które zamówiliśmy były bardzo smaczne, pachnące i bardzo ładnie wyglądały:)! Pani Klaudia P. bardzo sprawnie, grzecznie, kulturalnie nas obsłużyła. Jesteśmy bardzo zadowoleni z naszej dzisiejszej wizyty w w/w restauracji????????????.
Ogólnie nie polecam, pracujesz po 12 godzin, do tego nie możesz zjeść nawet zupy za free.... Szefostwo ciagle siedzi i patrzy Ci na ręce. Duzo wymagają, jednak mało oferują. Duży minus za ciągły brak organizacji w pracy. Umawiasz się na wolny weekend po czym, wolnego nie dostajesz ponieważ kilka osób się zwolniło. Ciągle są nowe kelnerki, nie ma stałego składu :/
Pracownik nie ma zagwarantowanego chociaż jednego darmowego posiłku? Jakbyś chciała coś zjeść to płacisz pełną kwotę? Kelnerzy mają napiwki dla siebie czy trzeba dzielić na wszystkich?
Czy Metropolis Pizzeria zatrudnia studentów?
Pracowałam w Metropolis w tym sezonie, miła atmosfera, elastyczny grafik. Napewno będę chciała pracować w przyszłym sezonie. Polecam!
Zatrudniają tylko na okres wakacji? Czy jest jakaś szansa żeby zostać na dłużej? I jak wygląda ten elastyczny grafik, ile jest zmian i jakie godziny pracy?
Hejka, mam pytanie jak atmosfera aktualnie? Jak atmosfera z osobami kierującymi zmiana ?
Czy zdarzają się nadgodziny w Metropolis Pizzeria?
Ogolnie lokal do 24 w weekendy, ale zanim kelnerki sprzątają to jest 1 albo jeszcze później. Także nie polecam.
A wiesz czy poszukują moze kelnerki? Nie przeszkadzają mi wieczorne zmiany ,nawet lepiej . Pracowałeś tam albo ktoś z Twoich znajomych ze dac więcej informacji? Czy praca dobrze płatna, jaką umowa i czy napiwki są dzielone na zespół ? Tak pisza niżej ale może się coś zmieniło przez rok?
A nie ma szans przejść na umowę o pracę? Czyli napiwki się oddaje do jakiejś głównej puli i jest ona rozdzielana pomiędzy kelnerami na zmianie? A jak już do 1 w nocy trzeba zostać, to wtedy liczą to jako nadgodziny i wypłacają więcej?
Za to że zostajesz trochę dłużej, masz normalnie stawke. Nie są liczone jakoś podwójnie czy coś. Napiwki są twoje ale 2% od utargu.. Czyli jak zarobisz w ciągu dnia 1000 zl(a robisz z około 4 tys w weekendy) to musisz oddawac 20 zl/100zl ze swoich napiwkow.Do tego nie ma czegoś takiego jak umowa o pracę w tym miejscu.
No to jeszcze nie jest tak źle z napiwkami...a zapewniają kelnerom wyżywienie, czy raczej nie bardzo? Bo w niektórych restauracjach oferują pracownikom. A podwyższają co jakiś czas stawkę za godzinę, czy nie bardzo?
Jedzenie sama sobie musisz kupic...jest rabat 50% na jedzenie o ile znajdziesz wgl czas żeby coś zjeść w tej firmie. Czasami kelnerki pracuja po 12h i jedzą tylko sniadanie przed praca :)
Jak zmiany 12 godzin to dość długo. A grafik jak jest układany? Praca też w weekendy? Można sobie tak ustawić robotę żeby chociaż jeden weekend mieć wolny?
To pracując po 12 godzin nie ma wyznaczonej przerwy dla pracowników? Nawet 15 minut? Chociaż na tyle godzin, to powinno być jeszcze więcej! Przecież taka przerwa należy się każdemu... Nie ma na zmianie tylu pracowników, by jeden pracownik z danego obszaru miał przerwę, a drugi radził sobie wtedy samodzielnie? Np. jedna kelnerka je, a druga obsługuje?
Jak zawsze pyszne jedzonko. Świetna obsługa Pani Julka ???? miła i bardzo kompetentna . Pozdrawiamy z całą Rodziną ????
Obsługa Julki Ch. pełen profesjonalizm. Młoda osoba a tak bardzo potrafi się zaopiekować klientem, że robi wrażenie a do tego miła, uśmiechnięta ale wszystko z umiarem, nie zawraca głowy ????
Julka CH to bardzo miła , otwarta kelnerka, żeby tylko takie były????
Pani Julka Ch bardzo miła, pozytywna i pełna energii osoba ❤️
Pani Julia to bardzo sympatyczna kelnerka ( oby więcej takich kelnerów jak Pani Julia ) . Zamówienie wszystko się zgadzało ,a jedzenie przepyszne ♥️ dziękujemy Pani Julio
Bywam w Metropolis na ul. Łaziennej, znajduję tu atrakcyjną kartę dań ale przede wszystkim przyjazny klimat. Dania z karty są różne jak wszędzie ale to osoba, która obsługuje nadaje prawdziwy smak. Byłem dziś na obiedzie na lassanii. Dziękuję p. Madzi za profesjonalną obsługę i to, że wiedziała co lubię, urok osobisty i za stworzony klimat, że chce się tu jeszcze raz przyjść.
Bo nas obsługiwała Pani Marta K. i także przesympatycznie spędziliśmy tam czas a dzieci chcenie otwierały sie do komunikacji przy zamawianiu i wyborze dań.
Chcielibyśmy podziękować za obsługę. Miła, kompetentna. Nasz stolik obsługiwała p. Julka Ch. Dziękujemy.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Metropolis Pizzeria?
Zobacz opinie na temat firmy Metropolis Pizzeria tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 11.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Metropolis Pizzeria?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 10, z czego 3 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Metropolis Pizzeria?
Kandydaci do pracy w Metropolis Pizzeria napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.