logo Flextronics - Łódź

Flextronics - Łódź

Łódź

Opinie o Flextronics - Łódź

szarak 2012-07-20 11:46:49
(usunięte przez administratora) które należy omijać!!
Praca dla desperatów na przetrwanie
zarobki do bani i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarządzany
przez baranów liżących dyrektorskie tyłki
Ludzi kompetentnych ale wyrażających własne
zdanie się zwalnia.Pracy tam lepiej nie szukać
maf 2013-03-26 16:05:23
Jeśli chodzi o prace w firmie Flextronics ...
No trzeba mieć stalowe nerwy , przede wszystkim zatrudnienie jest możliwe tylko i wyłącznie poprzez firmę pośrednicząca "biuro pracy" MANPOWER. Mowa tu oczywiście o magazynie . Oferowane stanowiska pracy to Przyjęcie towaru (INBOUND) oraz wydanie towaru (OUTBOUND). to oczywiście dwa z możliwych oferowanych stanowisk. Co do samej atmosfery w pracy takowej nie ma , ludzie pracujący tam "tu mam na myśli kadrę kierownicza to znajomi przyjaciele i kumple którzy przenieśli się cala ferajna do Firmy Flextroncs)" CHCESZ ZAROBIĆ? proszę bardzo zasówaj po 10, 12 godzin a dostaniesz mieś. max 1800 zl. Oczywiście wielka łaska możesz przyjść na sobotę niedziele;-) nie zostajesz na nadgodziny nie przyjdziesz w sobotę ? nie masz premii. (usunięte przez administratora)pracowniczy i nieodpowiedzialność osób na stanowiskach o dumnej jakże nazwie SUPERVISOR'ów ;-) Na koniec dodam że pracowałem tam ponad rok starajac sie uzyskac jak najlepsze wyniki posiadając wiedzę o wykonywanej pracy większą niz STARZY WYJADACZE ktorzy robili błedy nawet w słowie RYŻ , bez znajomosci nawet podstaw pracy na komputerze. Po trzynastu miesiącach zwodzenia za nos , ze dostane umowe ze zobaczym i takie tam niedoczekalem sie niestety niczego , odszedlem sam w ostatni dzien mojej umowy od kierownika nie dostalem nawet DZIĘKUJE , wpatrywal sie w swojego laptopa w ktrorym zamiast dzialac i ogarniać co sie dzieje na magazynie przeglądał oferty z prospektów Lidla i tesco. Powiem TAK , JESLI MUSISZ ZAROBIĆ SZYBKA KASĘ , POTRZEBUJESZ PRACY NA DWA MIESIĄCE TO OK, i tak pracownicy randstad manpower zmieniają sie tam i przewijaja kilkadziesiat razy w roku wiec FLEX nie bedzie płakał z tego powodu. JESLI LICZYSZ NA PEWNA PRACE W KADRZE normalnych i pojętnych ludzi , firmy która zapewni ci pieniądze i godne zarobki za prace (tu podkreślam prace odpowiedzialna bo obcujesz z drogimi towarami ) to lepiej odpuscic. POZDRAWIAM CALA ELITE FLEXTRONICS i chłopaków którzy ciężko zasuwają :-)
anonim 2013-07-24 14:35:16
Jeżeli jesteś przydupasem i nie masz swojego życia to może i można wytrzymać.
Generalnie układy i układziki (jak w większości miejsc).
Własne zdanie nie jest mile widziane.Masz robić jak "murzyn" i całować kierownika po rękach że łaskawie możesz tam pracować.Jak się nie podoba to nara (niestety nie szanują pracownika ani człowieka bo mogą przez sytuację gospodarczą przebierać w "murzynach").
A zostanie kierownikiem za "bombonierkę" to klasyka.
Nie da się zaplanować niczego.Płaca marna, chyba że nadgodziny bandyckie się robi to łaskawie zapłacą więcej.
Odradzam, no chyba że sytuacja przypiliła.
Kapitan 2013-11-01 13:30:31
Pracuję tam od prawie 3 miesięcy. Pracowałem już w kilku magazynach/zakładach produkcyjnych i muszę powiedzieć, że Flextronics w Łodzi to po prostu raj na ziemi. Jeszcze nie spotkałem się w tego typu zakładach z taką kulturą, szacunkiem do pracownika i miłą atmosferą pracy. Jedyne minusy to te, że jedyna możliwość rozpoczęcia pracy tam jest zatrudnienie poprzez agencję pracy no i zarobki które niestety nie przekraczają (usunięte przez administratora). Jak się jest dobrym to można liczyć później na zatrudnienie już bezpośrednio przez Flexa i wtedy zarobki będą większe. Podsumowując praca tam jest lekka i do tego w miłej atmosferze. Polecam.
2
KTOS 2013-11-20 16:15:39
GOŚCIU CHYBA NIE W TYM FLEXIE BYŁEŚ
2
anonim 2013-12-03 14:57:01
Raz: praca jest lekka bo dell odchodzi z łodzi (budują fabrykę w chinach). Jest jeszcze philips ale to raczej drobnica, więc mogą być cięcia w zatrudnieniu (i wtedy zobaczysz ten ich szacunek do pracownika).

Dwa: bardzo częsta praktyką jest czekanie ustawowych 18 m-cy (max na taki czas możesz pracować przez agencję) i mówienie nara (popytaj ludzi). Lubią jeszcze mamić, że jak będziesz się starać to przejmą cię wcześniej (w praktyce nie ma miejsca - wiadomo kryzys).

duddy 2014-02-23 18:44:32
Jak ci sie nie podoba to (usunięte przez administratora)do anglii wam to nawet 1000zl bym nie zapłacił za takie podejscie(usunięte przez administratora)
txc 2014-02-27 12:42:47
Nie polecam flextronics. Odkąd ruszył philips atmosfera jest beznadziejna na zmianie A. Pracują tam niekompetentni ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o pracy. Codziennie dostają (usunięte przez administratora)od góry za niedopełnienie obowiązków. Kierownik zmiany zero pojęcia o robocie. Chodzi obłąkany po magazynie i nie wie co dalej robić. Ciągle pyta się tych samych rzeczy. Zarobki to najniższa krajowa bez nadgodzin. Myśle, że za takie pieniądze człowiek znajdzie inną pracę, może i nawet lepiej propsperującą. Zatrudnienie przez agencje, na razie nie zanosi się zeby było zatrudnienie przez firmę. Praca może i lekka ale z taką organizacją pracuje się ciężko.
3
txc 2014-02-27 12:45:25
1680 brutto plus nadgodziny. Chesz mieć więcej kasy to musisz zostawać do 2 w nocy na nadgodzinach. I tak przez cały tydz.
bartek 2014-04-02 13:36:41
a czy ktoś pracuje w tej firmie teraz , bądź jakoś w niedalekiej przeszłości ? Jakieś opinie ?
Opinie? 2014-04-06 16:30:39
No przecież masz wszystko pięknie wypisane powyżej - Obóz pracy za 1680 zł. brutto. No chyba że wyrzekniesz się domu, rodziny, przyjaciół i postanowisz zostać zawodowym flexparobkiem robiącym nadgodziny to zarobisz troszkę więcej. :)
2
Bartek 2014-04-06 18:14:56
Wiesz, w tym momencie pracuje w fedexie za 1200 na ręke i też jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i na prawdę trzeba się narobić, stąd moje pytanie ;p Aaa no i tutaj mam umowe zlecenie bez prawa do chorobowego ani urlopu więc gorzej u Was być nie może chyba ;p
txc 2014-04-09 22:55:08
We flexie może masz tyci lepiej pod tym względem. Choć do urlopu agencyjni są ostatni. Na żadanie cię nie dotyczy. Najśmiesszniejsza jest premia - 150zł brutto za jakość i wydajność. Jedynie można zarobić tam nadgodzinami. Chcą, żebyś przyszedł w sobotę lub w ndz. A jak nie to szanowny " wielki" kierownik K. powie ci że nie potrzebuje takich ludzi. Radze omijać ten bajzer, praca dobra dla studentów na wakacje nie na stałe. O wiele lepiej pracuje się w azymucie choć trzeba się tam narobić troszkę.
1
philips 2014-04-17 03:49:41
Cały ten Philips to śmiech na sali. Ludzie potrafią tam tylko proste rzeczy robić. Jak wystąpi jakiś błąd to nikt nie potrafi sobie z tym poradzić. Kierownik K.S. zero pojęcia o pracy, niedecyzyjny i wiecznie zagubiony. Liderzy R.B. i Z.S. najwięksi konfidenci we flecie. Awans dostali ponieważ sprzedawali kumpli z della do Krystiana. Ogólnie to każdy ma tam zerowe pojęcie o pracy.
4
anonim 2014-04-29 22:48:26
Czemu się nie podpiszesz brak ci odwagi
1
stop wazeliniarstwu 2014-05-02 19:43:36
A co by to zmieniło jakby się podpisał ? Nalotkę byście mu zrobili? Wielcy k**** fachowcy sextronica.
2
Ldz 2014-05-08 15:30:13
Nie polecam pracy we Flextronics, zwłaszcza w obszarze produkcyjnym gdzie kierownikiem jest Pan Tomasz G. Jedyna możliwość pracy tam to przez agencję pracy za najniższą krajową, z tym, że są tam często przestoje i często wynagrodzenie jest znacznie poniżej tej kwoty. Generalnie obóz pracy, ludzie na kierowniczych stanowiskach to...aż szkoda cokolwiek pisać, można się zastanawiać czy mają w ogóle maturę. Zero pojęcia o zarządzaniu ludźmi i w ogóle o niczym. Tylko normy się liczą w produkcji telewizorów. A obecny lider linii produkcyjnej TV to jedno wielkie dno. Pan Michał zabrania ludziom ze sobą rozmawiać, od linii pozwala odejść minutę przed końcem zmiany, ŻENADA. Nie wiem skąd wzięli takiego głąba. Poza tym umowy są na 2 tygodnie, ale często na tydzień albo na parę dni. Jednodniowe też się zdarzają a później mówią NARA, nie ma pracy. Pan Tomasz G. wtedy z uśmieszkiem życzy wszystkim: Udanego wypoczynku...żenada!
6
Bąbelek 2014-05-08 18:06:26
Zgadzam się z Tobą w 100 % jeśli chodzi o tych ludzi i opracę a o liderze już nie wspomnę bo to poziom minusowy jeśli można tak to nazwać
2
ja 2014-05-09 16:38:31
Wszystko się zgadza w 1000 % ale nie zapominajmy ze umowy, wynagrodzenie itd nie jest winą Flexa tylko tych pożal się boże agencji pracy tymczasowej !!! To one niestety ustalają takie warunki :(
4
ddd 2014-05-10 09:23:34
Zarobki są takie bo ludzie się na to godzą! Polacy niestety chyba bardzo lubią robić z siebie murzynów co (usunięte przez administratora)8h dziennie za najniższą krajową! A za ten obóz pracy we Flexie powinni płacić 3 razy tyle. Szkoda czasu tam pracować, lepiej ten czas poświęcić na znalezienie dobrej, stabilnej pracy. (usunięte przez administratora)...w praktyce jest tak, że czy się bardzo starasz czy nie starasz się w ogóle to i tak się ciebie pozbędą, rotacja ludzi jest ogromna.
4
GIANNI 2014-05-12 20:29:18
Firma, hmm, gdy pracujesz w flxtronics, tragedii nie ma , natomiast jak przez agecje pracy , zarabiasz bez nadgodzin 1280zł netto , nadgodzin mało , prawie wcale, ludzie na podobnym stanowiusku MAGAZYNIER niektórzy w porządku ,gorzej z przełożonymi , moim zdaniem niekompetentni , lepiej ma ten kto bardziej wchodzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bardziej szkodzą i przeszkadzaja w pracy wymyslajac jakieś swoje własne plany na prace itp na stanowiska , chociaz nei maja pojecia o pracy na stanowisku choćby DESPATCH, ale próbują , jedynymi osobami dzieki którym ta gospodarka działa, jest niewielkie grono liderskie co maja pojęcie i świetnie współpracują z zespołem R.P, M.N, J.W. pomagajac i rozwiązujac wszelakie problemy , praca na przeczekanie bo umowy i tak nie zobaczysz.
A 2014-05-14 12:40:00
Jeżeli chodzi o obszar produkcji telewizorów to tragedia. Praca mało rozwojowa a nawet można powiedzieć cofająca w rozwoju. Przez 8h wkręcasz śrubki, blaszki albo naklejasz naklejki albo jeszcze inne cuda, jak robot. Oczywiście wszystko to musi być wykonywane bardzo szybko. Praca dla ludzi bez ambicji albo dla ludzi bez żadnego wykształcenia, pracują ludzie co nawet matury nie mają(mimo iż w ogłoszeniach jest, że minimalne wykształcenie to średnie)...Kadra kierownicza niby wykształcenie ma, ale poziom reprezentuje taki sam jak ci bez matury albo i niższy. Nie polecam nawet studentom na wakacje chcących "dorobić", wiele nie zarobicie a umęczycie się strasznie. W agencji powiedzą wam, że pracy będzie na kilka miesięcy a po tygodniu wyślą was do domu bo pracy nie ma...to standard w tej firmie.
2
trr 2014-06-04 12:01:59
Słyszałem, że philips sie sypie?
1
g_ma 2014-06-11 18:35:30
sypiee, koledzy pracujący na philipsie narzekają sam widziałem co się dzieje. SZKODA TYLKO LUDZI TAM PRACUJĄCYCH;] LEPIEJ DLA DELLA ROBIĆ!
haha 2014-08-28 15:38:32
Je...... zmiane A PHILIPS
3
Xardazz 2014-08-31 12:31:02
najwazniejsze ze nikt na ochrone nie narzeka - My dopiero mamy tam cieżko
ziom 2015-01-07 22:03:32
A ja słyszałem że Dulka pogonili... może gazował za dużo albo nie doszedl do siebie po baletach :) dorzucić do tego S.P. i gitara
ochroniarz 2015-01-31 00:25:59
Że niby co takiego w tym ciężkiego?
Mhz 2015-03-04 23:39:01
Mam podobne zagadnienie co bartosz, wpis ze stycznia, ze względu na to, że sektor komputerowy siecowy i przemysłowy są bliskie i mi i firmie Flextronics chciałbym zgrubsza dowiedziec sie jak wygladaja perspektywy przyjęć nowych pracowników, specjalizujących się w serwisie części zamiennych i napraw gwarancyjnych.Interesuje mnie Tczew.przed wysłaniem swojego CV chcialbym upewnic sie ,ze Umowa jest godziwa
456 2015-09-17 17:39:33
We flexie nie będziesz miał stabilności szczególnie przez agencje.
obiektywna 2015-11-10 19:29:41
Docelowo- opakowania. Co prawda, jeszcze nie wiem jak strona finansowa, niemniej praca , ludzie - jak najbardziej ok:-) Nikt nie stoi nad głową, nikt nie pogania. Dla tych , którzy szukają pracy w oczekiwaniu na...Polecam
Toomek123 2015-11-19 05:58:04
Witwa pracowalem tam 2tygodnie firma zatrudnia tylko na 2 tygodnie. Nie przedluza umowe . firma krzaj
Ev. 2015-11-20 22:14:11
Jak się nie sprawdzasz to oczywiście, że zatrudnia tylko na 2 tygodnie, a potem z Ciebie rezygnuje ;)
Rafi 2015-11-21 00:03:07
a moze nie chodziles do pracy? itp?
możebytak 2015-11-25 17:21:29
Dostałem propozycję pracy w Flextronics na dziale Philips przy kompletacji przy pomocy skanera. Chciałbym by wypowiedział się ktoś na temat tej pracy, tego działu i czy w ogóle warto jest tam iść. Szukam pracy na dłużej. Oczywiście oferta jest przez agencję pracy flexi work. Liczę na opinie.
adam 2016-02-18 10:36:16
totalne dno. marne zarobki, tylko przez agencje, przymusowe soboty, niekompetentni, znerwicowani i niekulturalnin kierownicy rzucajacy wulgaryzmami na prawo i lewo szczególnie na przyjęciach na zmianie pana " Z ". Zero szacunku dla człowieka
1
n-X 2016-02-25 11:23:00
Nie, absoultnie, przymusowe?? skądże! Ale jak nie zostaniesz, to ładują się z butami w twoje życie osobiste. A dlaczego, a co jest ważniejsze itp itd. Ogólnie, nie raz było tak, że już tam nie pracujący pan K.S. chodził za pracownikami i pytał dlaczego nie zostaje się na nadgodzinach. Na Dell'u 100% nadgodzin jest nieplanowanych, przychodzisz do pracy i bum! dzisiaj nadgodziny. Także nie sciemniaj że nie są przymusowe, kierownictwo mocno naciska na obecność, poważnie przekraczając granice dobrego smaku i stosując mobbing.

Praca przez agencje - śmieszne zarobki, dają co prawda umowę o pracę, pierwsza na 2 tygodnie następna co miesiąc. Czy mogę polecić jakiś dział? Napewno nie inbound(przyjęcie), pracownicy spoko, fajni goście, ale liderzy to jakieś chore przypadki. Pan W.S na zmianie A jest fajtłapą, nic nie potrafi załatwić, i chodzi jak naćpany po swoim dziale. Na zmianie B Pan Z.C rzuca bluzgami na lewo i prawo, ponadto zachowuje się jakby miał pernamentny atak wścieklizny. Nie potrafi załatwić spraw w sposób inny niż darcie mordy. Na wydaniu na obu zmianach, podobny poziom debilizmu. Liderzy nie ogarniają, pan S.P. potrafi tylko wprowadzić zamieszanie i nic więcej. Pretensje o nieobecność na nadgodzinach są na porządku dziennym. Jak chcesz umowę na flex, to musisz pytać codziennie, kiedy będą brali. Urlop - problem, zwolnienie lekarskie - problem. Wszyscy przełożeni robią wielką łaskę, jak się na coś zgodzą. Jak nie zap*** to nara. To że praca lekka - sciema. Codziennie robisz mnóstwo kilometrów. Wszechobecne kolesiostwo, jak sam nie będziesz walczył o swoje to zdechniesz w tym padole.
3
zdegustowany 2016-06-08 00:18:23
Było fajnie na początku,ale im dalej w las to więcej się człowiek dowiaduje. Kolesiostwo, potrafią się opierdalać jeden z drugim a potem wypominać,że TY wolno pracujesz i,że oni by zrobili to dawno,tylko jakoś nie robią. Niby pomocni,ale jak się nie patrzy to wielkie zażenowanie,że wgl pyta człowiek o pomoc. Niekompetencja zdarza się często( mówione tak, człowiek zrobi a potem,że nie tak miało być i od nowa). Nieprofesjonalne zachowanie w pracy-myślą,że każdy kto na magazynie pracuje to od razu jest dres i patologia bez kultury,ciagłe bluzgi i prymitywne zachowanie. Zero współpracy, wszyscy chcą wykonywać najprostsze czynności. Pensja to 12zł za godzine brutto. Koleś jeden po 10 latach ma 1700 bez premmi z premią coś koło 2200....Porażka.
5
prawda 2016-06-08 00:26:52
Poszedłem pracować i nikt z agencji nie gadał nic o sobotach,a tutaj sie okazuje,że są przymusowe...Niby za tę sobotę jest dzień do odbioru w tygodniu ale nie możesz ani "zbierać" tych dni ani nawet wziąć ich w poniedziałek czy piątek bo to zarezerwowane jest dla liderów....Do tego niska pensja jak na taką pracę. Noi jak wyżej napisane, to w większości pracuje tam było bez kultury. Nie polecam, 2 dni i sie nie da wytrzymać
3
ed 2016-06-20 13:48:50
@michał ale no to moze ta strona ich po prostu nie działa albo ta jedna konkretna zakładka..no nie wiem
Zostaw swoją opinię o Flextronics - Łódź - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flextronics - Łódź