Bank Millennium S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 277 ocen.

Bank Millennium S.A.
3 277 6 1

Opinie o Bank Millennium S.A.

Zestresowana

Cześć, mam pytanie czy jeżeli minął ponad tydzień od rozmowy kwalifikacyjnej już ostatni etap czy myślicie ze jest sens czekac dalej? 2 tyg miał być odzew. Ile to trwało u was? Stanowisko opiekun klienta

wojtek

Moja opinia odnosi się do CC - atmosfera jest w porządku, pensje lepsze niż na podobnych stanowiskach w innych bankach, ale zdumiewali mnie ludzie przyjmowani do CC. Nie ma żadnego sita rekrutacji, o którym ktoś wcześniej wspominał. Ciągle są nowe szkolenia nowych grup. Przyjmowane są osoby bez predyspozycji do takiej pracy, dlatego jest ogromna rotacja.

Mark
@wojtek 13.10.2018 11:48

A moja opinia do cc jest inna ponieważ na niej pracowałem. atmosfera jest ciężka. Ogromna rotacja wynika z polityki, że lepiej zatrudnić świeżaka, który się łudzi , że starania dadzą mu premię za sprzedaż i stabilność pracy. Nic bardziej mylnego. Jest na szybki przemiał. Za jakiś czas na własnej skórze przerobi, że zawsze znajdą powód aby mu nie dać mu premii. Jeżeli osoby przyjmowane nie mają predyspozycji to oznacza, że dział rekrutacji jest do niczego i to dział rekrutacji nie predyspozycji do przyjmowania ludzi. Jeżeli ciągle trwa nabór do cc to oznacza, że pracuje tam kilka tysięcy ludzi lub, że ciągle wyrzucają ludzi z pracy.

Adrian
@Mark 15.10.2018 18:26

Osobiście znasz osoby, które pracują dłuższy czas w firmie Bank Millennium? Jak ocenisz szansę na to, aby można było z upływem czasu awansować na wyższe stanowisko? Przedstaw zdanie na ten temat ze swoich doświadczeń, które masz związane z pracą w tym banku.

Mark
@Adrian 17.10.2018 13:28

Szeregowi rzeczywiście są na przemiał, nikt z nimi się nie liczy, nie szanuje ich pracy. Ci co dopominają się o swoje są postraszeni i wyp...ni aby zamknąć im usta. Tylko kier są stali ale ci co wpisują się w poniewierkę pracowników, czasami przykro było słuchać wydzierania pani KJ na pracownika. A co najgorsze nawet nie było tego komu zgłosić.

CC

Jaka jest obecnie pensja podstawa zapisana w umowie na cc?

Marcin

Pamięta ktos pytania z testu dotyczacego funduszy i hipotek( test podczas kandydowania na managera)

Weronika

@Kandydatka do pracy w banku, gdyby w Twojej sytuacji związanej z pracą w Bank Millennium S.A. coś się zmieniło, to zachęcam, abyś podzieliła się tym na forum. @junior, czy szkolenia wprowadzające organizowane przez Bank Millennium S.A. pomagają w nabyciu tych umiejętności sprzedażowych, czy raczej według Ciebie trzeba mieć w sobie smykałkę handlowca, aby móc z powodzeniem pracować w tym miejscu pracy?

junior
@Weronika 09.10.2018 10:00

szkolenia oczywiscie sa natomiast bardziej produktowe pewne umiejetnosci poprostu trzeba miec aczkolwiek sporo mozna sie nauczyc

Gdzie moja Kasa ?

Pracujący i (usunięte przez administratora) to przykład wysiewania propagandy przez jedną osobę, która coś napisała i sama sobie odpowiedziała, zupełnie jak w zamkniętym kręgu. Nudzi się w robocie, oj nuda. Takie twierdzenia, że ludzie mają wymagania a brak im umiejętności jest nieprawdziwy. Pracownik przechodzi przez sito rekrutacji a potem dłuższe szkolenie zakończone testem. To rekruterzy i szkoleniowcy popełniali by takie błędy , że zatrudniają samych nieumiejętnych. a szkolenia nic nie dają?

Aniazpko
@Gdzie moja Kasa ? 13.09.2018 23:29

@ Gdzie moja Kasa ? Skoro celujesz we mnie i poddajesz w wątpliwość moją wypowiedź to Jaki Typ Ty reprezentujesz? Celowe oczernianie bo coś Ci nie poszło? Kto tu zostawia niewybredne komentarze? Ci, którzy rzeczywiście mieli styczność z pracą w bankach wiedzą jakie są realia, ale to nie są same negatywy. Dla Konsultanta w mojej firmie - nie wiem jak w M. nie ma "sita" rekrutacji dla Konsultantów, bo taka rekrutacja nie trwa długo a ludzie którzy zajmują się rekrutacją sami rekomendują te osoby do pracy z Klientem i albo Ktoś ma predyspozycje albo nie. Ludzie dzisiaj mają wymagania a często sami niewiele chcą od siebie dać, chcą zarabiać i 5000 zł netto a co sobą reprezentują?Nie pisałam o wszystkich, ale jak widzę tylko Ci niezadowoleni piszą źle o pracodawcach, a jak ktoś napisze więcej i dzieli się info to już zarzuca mu się spisek. Sądzisz po sobie? Pracujesz, pracowałeś w Millennium?

Aniazpko
@Aniazpko 19.09.2018 17:01

A i co ważne, na rozmowie człowiek kreuje się na kogoś kogo warto zatrudnić, rekruter skąd może wiedziec że ten wybrany kandydat potem zderzy się z rzeczywistością, będzie miał ciężko pracować, nie podoła i będzie smarował oczerniające wpisy. Po co to?

Gdzie moja kasa ?
@Aniazpko 19.09.2018 17:01

Jeżeli nie pracujesz w banku M. to jako kto się wypowiadasz ? Czy uważasz, że czytelnicy są tacy naiwni i nabiorą się na twoje wpisy niby z innego banku? Nie masz nawet konta jak twierdzisz w M. to niby co ma wnieść twoja wypowiedź ? Hejt na ciężko pracujących ludzi , którzy nie dostali tego co sobie wypracowali ? Musisz być tutaj kierownikiem bo powyższy wpis ma taką specyficzną bezczelność, która występowała tylko u tutejszych kierowników, lub cierpisz na paranoje i smarujesz bo wszystkich profilach pracodawców na portalu. Nawet nie zrozumiałaś tego ile ludzie chcą zarabiać to nie chce mi się z tobą gadać.

Marcyś
@Aniazpko 19.09.2018 17:01

Jak nie wiesz jak wygląda rekrutacja w Millennium to po co się wypowiadasz i opisujesz procedury z innego banku co ma się nijak do Millennium.

Aniazpko
@Gdzie moja kasa ? 22.09.2018 23:02

Ludzie mają zawsze swoje wymagania. Zarzucasz mi bezczelność a sam atakujesz cały czas i podważasz wpisy. Jak byś sam przeczytał co napisałam na początku to być teraz nie rzucał takich tekstów. Masz jakąś zadrę bo wszystkich wrzucić chcesz do jednego worka, ja nie trzymam strony, ale nie podoba mi się że nie czujesz etyki bankowej, etyki pracownika. Pójdziesz gdzieś do pracy i wszędzie będzie Ci źle, zawsze możesz spróbować u nas, ale i tu znajdziesz gro rzeczy które skrytykujesz, pójdziesz do Lidla czy PWC też. Narazie tylko krytykujesz, a możesz coś napisać o pozytywach? Ile tam wytrzymałeś? I co się stało,że tam nie pracujesz? Zrezygnowałeś czy zrezygnowali z Ciebie, bo to się chyba nie pojawiło?

Aniazpko
@Marcyś 23.09.2018 23:47

bo zapraszam do mnie, skoro tak wam jest żle

Gdzie moja kasa?
@Aniazpko 02.10.2018 12:53

Piszesz o etyce pracownika a produkujesz swoje teksty w godzinach pracy, to gdzie ta etyka bankowa i pracownika ? Trafiła ci się fucha, że płacą ci za próżniactwo . I gdzie się tak można obijać ? w Millennium? Na pewno nie robią tego konsultanci sprzedający , którym zawsze podaje się jakiś lipny pretekst, żeby odebrać im wypracowaną premię. Masz mega bezczelność. W Biedronce mogłabyś sprzątać tylko wc ale i tak markowałabyś robotę. To porażające , że taaaką miernotę gdzieś trzymają w robocie.

Aniazpko
@Gdzie moja kasa? 02.10.2018 21:27

Zapraszam na Puławską. Jak nie przejdziesz rekrutacji to na pewno będzie moja wina, kogoś na pewno.Atakujesz i obrażasz innych więc jak możesz wypowiadać się na tej stronie. Widocznie z takim samym zaangażowaniem podchodziłeś do pracy w M.Twoje wpisy tylko zaśmiecają tą stronę. Żal.

anonim
@Aniazpko 03.10.2018 14:54

Anno co Ty wiesz o,prawdziwej pracy w PKO BP grzejąc (usunięte przez administratora)w marmurach na Puławskiej??? Tak przy okazji odpowiedz dlaczego Twój guru po 1 kwartale wycofał się ze zmian w premiach dla pracowników??

Gdzie Moja Kasa ?
@Aniazpko 03.10.2018 14:54

Jest mi to obojętne czy siedzisz w Millennium czy w PKO. Twierdzisz, że ciebie atakuje i obrażam, a ja tylko podkreślam, że surfujesz po internecie w godzinach pracy. I nic nie ewoluujesz tylko robisz to nadal i smarujesz w internecie o banku, w którym niby nie pracujesz. Jeżeli kogokolwiek zapraszasz na Puławską to podaj numer ulicy, pokoju, swój telefon i nazwisko. Takie zaproszenie na ulicę , która ma prawie 15 km jest niemądre. Zawsze zastanawiam się jak taaaka mądra inaczej mogła dostać fuchę, na której można się aż tak obijać. Czy to za jaja czy za masło u ziomka, bo na pewno nie za mądrość. I właśnie osoby takiego pokroju dają zgodę na odbieranie pod byle pretekstem premii ciężko pracującym sprzedawców z cc aby mieć ich wypracowaną kasę dla siebie.

Czekająca

Witam. Czy ktoś się orientuje ile mniej więcej czeka się na odp w sprawie rekrutacji? Moja rozmowa odbyła się 2 tygodnie temu, miałam dostać odp w przypadku zaproszenia do 2 etapu jak i odp odmowną. A tu cisza. Na stanowisko doradcy.

Piotr8604

Cześć, na jaką podstawę może liczyć kierownik oddziału? Miasto ok 300.000 mieszkańców.

Weronika

@Kandydatka do pracy w banku, dostałaś już może odpowiedź od banku Bank Millennium S.A. w sprawie Twojej propozycji zarobków na aplikowane stanowisko? @junior, ciężko jest osiągnąć taki poziom wynagrodzeń w Bank Millennium S.A.? Myślisz, że każda zmotywowana osoba ma szansę na osiągnięcie tego pułapu? @ja, czy częste rotacje pracowników nie wpływają negatywnie na jakość obsługi klienta? Wiadomo, że nowe osoby należy systematycznie wprowadzać w zakres obowiązków, a to, jak się domyślam, spada na osoby doświadczone, które w międzyczasie muszą zajmować się nowymi pracownikami, czy tak to właśnie wygląda?

Kandydatka do pracy w banku
@Weronika 01.10.2018 08:49

Nie, nie dostałam jeszcze odpowiedzi. Zostałam uprzedzona, że to może troszkę potrwać.

junior
@Weronika 01.10.2018 08:49

nie wystarczy sama motywacja bo trzeba miec tez umiejetnosci sprzedazowe ;) ale jest to realny poziom regularnych wynagrodzen

Kandydatka do pracy w banku

Cześć. W przyszłym tygodniu mam rozmowę o pracę w Millennium na stanowisko Opiekun Klienta, miasto 100 tys mieszkańców. Czytam Wasze opinie, zdania są różne, tylko mianownik wspólny "mało" :D zapytam więc wprost, jakich zarobków się spodziewać? Ile sobie "zażyczyć"? Pozdrawiam

Opiekun
@Kandydatka do pracy w banku 21.09.2018 12:02

Nie więcej niż 3 tys. brutto. Będą ściemniać, że potem podniosą, ale nie licz, że więcej niż o 200 złotych. Pokuszą premią, tyle, że nie powiedzą, że plany sprzedażowe kosmicze i za byle co obniżą lub zabiorą cała premię.

Kandydatka do pracy w banku
@Opiekun 22.09.2018 00:36

3000zł brutto? Przecież tam każdy ma być kompetentny we wszystkim. Konta, karty, limity, kredyty, hipoteki, inwestycje, ubezpieczenia... i to wszystko trzeba opanować za 3000zł brutto? Toż to wstyd :D

Byly bankier
@Kandydatka do pracy w banku 21.09.2018 12:02

Taka wielkość miasta 3500 brutto, jesli masz doświadczenie w bankowosci chociaz rok to mozesz mowic 4000. Za 3000 juz nie zatrudniają, chyba ze ktos bardzo chce tak malo :D

Poli
@Kandydatka do pracy w banku 21.09.2018 12:02

Na asystencie nie więcej niż 3500brutto na konsultancie z 3800brutto.

Kandydatka do pracy w banku
@Poli 23.09.2018 19:28

No zobaczymy, jak się ustosunkują do mojej propozycji. W tych widełkach zamieściłam swoje wymagania. Doświadczenie w banku mam ok 4 lat.

Daniel
@Kandydatka do pracy w banku 21.09.2018 12:02

Sama powinnaś wiedzieć ile chcesz zarabiać, jeżeli jesteś kompetentną osobą.

anonymous
@Daniel 27.09.2018 21:26

Ile chcę zarabiać? 10 tys zł netto plus premie. Tyle chcę. Na okresie próbnym. Potem 15. Myślisz, że na stanowisku doradcy jest to możliwe? Wiadomo, że każdy chce zarabiać możliwie dużo, ale nie oszukujmy się, są widełki zarobków i nie ma nic złego w tym pytaniu.

Marysia

Ile można dostać na cc sprzedażowym ?

junior
@Marysia 25.09.2018 20:42

przy dobrej sprzedazy regularnie mozna dostawac 4-6tys netto

Teds
@junior 26.09.2018 18:35

Bayery dla naiwnych

Weronika

@Były pracownik spod Poznania, dyrektorzy regionalni często stosowali takie praktyki, które miały zmotywować zatrudnionych pracowników w Bank Millennium SA do bardziej wydajnej pracy? Przynosiło to zamierzone efekty? @Dawca Organow, możesz szczegółowo przedstawić, jak wygląda kwestia premiowania pracownika za pracę w Bank Millennium SA? Ciężko jest wyrobić odpowiedni poziom sprzedaży, aby móc otrzymać satysfakcjonującą premię?

ja
@Weronika 25.09.2018 08:24

Pani Weroniko, Tu nawet nie chodzi o to, że ciężko. Plany sprzedażowe są podnoszone cyklicznie, aby premie były jak najmniejsze. System premiowy rzadko jest udoskonalany z korzyścią dla pracownika. Jeżeli już tak się zdarzy to tylko i wyłącznie dlatego, bo inne banki płacą więcej. Mam znajomego który pracuje w PKO BP i wiem, że mają plany kwartalne takie jak my miesięcznie, a pieniądze z premii otrzymują uwiększe. Wiem, że jest to mało prawdopodobne, bo każdemu w tego rodzaju instytucjach zależy na tym, aby wypchać pieniędzmi własne kieszenie, ale myślę że znacznie obniżyłoby to koszty rekrutacji nowych pracowników (którzy w millennium zmieniają się cały czas) gdyby poza zwiększaniem wymogów udało się też zwiększać nagrody.

Pracujący

Zdecydowałem się napisać pare słów o pracy w banku, bo mówiąc szczerze wiele wypowiedzi tutaj jest zdecydowanie przesadzonych. Praca jak praca, idziesz na 8h zrobisz swoje wracasz do domu, bez stresu, bez rozmyślania po godzinach pracy, określenia typu mobbing itd mijają się daleko z rzeczywistością. Atmosfera w pracy jest na prawdę dobra, nie ma problemu z komunikacją z innymi ludźmi, z kierownikami i innymi współpracownikami jesteś po prostu na ' Ty ' i nie jest istotne czy pracujesz tu miesiąc czy 2 lata. Nie jest też trudno znaleźć pomoc, jest wielu doświadczonych ludzi, którzy bez problemu znajdą chwilę, żeby odpowiedzieć na pytania i rozwiać wątpliwości. Piszecie o szkoleniach, a z czego tu się szkolić? Jest pare podstawowych produktów do opanowania, od tego są szkolenia przygotowawcze, PRODUKTOWE właśnie. Sprzedaż zależy już od samego konsultanta i jego po prostu UMIEJĘTNOŚĆI sprzedania produktu, ktoś ma gadane i ma do tego predyspozycje albo nie ma - krótka piłka. Co do planów - fakt faktem nie są małe, ale jak najbardziej do zrobienia,zarówno indywidualny jak i zespołowy(!) dużo też zależy od tego do jakiego zespołu się trafi - czy do ludzi którzy pracują dla premii sprzedażowych czy do tych którym wystarczy MIZERNA(bo to jest jak najbardziej prawda) podstawa - 2800-3000 brutto na start to śmieszne pieniądze, żeby zarobić trzeba sprzedać. Ktoś pisał o monitoringu i ocenach miękkich. Pracuje już od dłuższego czasu, raz dostałem 3/4 premii z uwagi na monitoring, wystarczy trzymać się po prostu tego co wiemy, nie wprowadzać ludzi w błąd i monitoring się nie przyczepi ;) - fakt raz na jakiś czas znajdujemy kuriozalne oceny, monitoring wynajduje często nowe niuanse, ale wystarczy taką rozmowę ZAREKLAMOWAĆ do swojego kierownika i jeżeli rzeczywiście są podstawy do tego, że ocena jest nieadekwatna to zostaje ona skorygowana. Co do oceny miękkiej - pracujesz, nie przekraczasz parametrów, nie spóźniasz się do pracy - nic złego Ci nie zrobią :) Ja osobiście nie żałuję rozpoczęcia pracy tutaj, poznałem wielu fajnych ludzi i na pewno jeszcze popracuję - jak długo? Nie wiem, zależy to od polityki banku. Od podwyżek, od prowizji od sprzedaży. Na pewno taka praca nie jest to praca na całe życie, ale dobry punkt szczegółnie dla młodych ludzi do zdobycia doświadczenia sprzedażowego. Na pewno nie odczujecie tu korposzczurowni z mordoru ;) Realne zarobki - śmiało 4-5k netto na rękę podstawa + premia, są jednak ludzie którzy wyciągają więcej :)

Podstawa
@Pracujący 05.09.2018 10:51

W jakim czasie niby dostałeś podwyżkę z 2800 brutto na start do 5000 netto podstawy? Coś mało prawdopodobne wydaje mi się, że podnieśli Ci podstawę dwu i półkrotnie.

Pracujący
@Podstawa 05.09.2018 11:47

Podstawa plus premia jak napisałem, łącznie, czytaj uważnie :)

Premia
@Pracujący 05.09.2018 13:24

@pracujący Wydaje mi się że większość z nas interesuje praca w oddziale i od osób które przepracowały w firmie jakiś czas. Chcesz powiedzieć że dostajesz 3000 netto premii? Ja w oddziale doświadczam nieustannie rosnących planów oraz dokladania coraz to nowych obowiązków. Rotacja jest duża więc ciągle trzeba opiekować się nowymi ludźmi. Kiedyś pisałem też komentarz, że nie jest źle w Millennium pod względem bezpieczeństwa i stabilosci zatrudnienia, ale trochę się to zmienia oraz zarobki wyglądają prymitywnie w stosunku do rynku

Podstawa
@Premia 05.09.2018 14:50

A ile realnie średnio idzie dostać premii? Mówię o kwocie netto

Procuś
@Podstawa 05.09.2018 15:47

Realnie to figę czyli 0zł, a przekonujesz się o tym ostatniego dnia miesiąca.

Pracownik
@Podstawa 05.09.2018 15:47

robiac wynik na spokojnie 2-3 tys netto

Aniazpko
@Pracujący 05.09.2018 10:51

@Pracujący - brzmi optymistycznie i konkretnie. Jak Ktoś chce pracować to będzie pracował i nie chce mi się wierzyć, że - jak piszę większość - jest u Was tylko źle. Takie portale są potrzebne, dobrze jest czytać komentarze, ale jak czytam oceniam, że ludzie, którzy wylewają żale i plują zółcią na Pracodawców to Ci, którym pracować się nie chce albo mają wypalenie, no może jakiś przypadek losowy który wkurzył, wtedy jest żal do całego świata. Zawsze zdarzyć się może jakaś niesprawiedliwość w pracy ale sądząc po tym ilu ludzi pracuje w bankach i zaczynali od samego dołu, wytrwali i zajmują dziś dobre stanowiska - wszystko zależy od determinacji, ambicji i chęci. Jak jest źle to zawsze jest wybór - można znaleźć inną pracę. Niestety dzisiaj ludzie mają często wysokie wymagania a niewielkie umiejętności. Moim zdaniem praca w banku zwłaszcza na słuchawce to szkoła życia. Szacunek należy się tym ludziom. A premia też wydaje się jak piszesz realna, bo przecież w sprzedaży zwykle zarabia się najlepiej. A nauczyć się też czegoś musisz bo reprezentujesz firmę, jesteś na pierwszym froncie Klienta. Jak masz konto w banku to dzwoniąc chcesz aby człowiek po drugiej stronie odpowiadał Ci rzetelnie. Ufasz mu. To chyba najlepszy dowód na to, że to praca odpowiedzialna i wymaga zatrudnienia odpowiedzialnych ludzi a nie obiboków. Ja pracuję u konkurencji już 2 rok i coraz częściej przyglądam się ofertom Millennium ale nie dlatego że jest mi teraz żle tylko dlatego że moja Mama ma konto w Millennium i jakoś nie narzeka i zmieniać banku nie chce:) a namawiałam:) Fajnie czytać takie wpisy.

Jui
@Pracujący 05.09.2018 13:24

Stosuj interpunkcji PR-owcu. To co piszesz to stek bzdur.

Eeeeeee
@Aniazpko 13.09.2018 17:10

No namawiał, bo musiałaś. Każdy opiekun MUSI przyprowadzic znajomych.

anonim
@Pracujący 05.09.2018 10:51

Pierdu pierdu a wiosną bedzie zima... ile dostajesz za wpisy chwalebne trollu??

Aniazpko
@Eeeeeee 13.09.2018 21:33

@Eeeeeee ten, kto pracuje w bankowości wie o czym mowa;)

Dawca Organow

Jezeli ma sie umiejetnosci sprzedazowe i chcec do pracy to idzie naprawde fajnie zarobic, atmosfera bardzo dobra i premie nie najgorsze kierownicy naprawde pomocni i pomagaja sie kazdemu odnalezdz szczegolne pozdrowienia dla Piotra P.

Były pracownik spod Poznania

Czy regionalni dyrektorzy nadal w celu zastraszenia personelu podległych sobie oddziałów nadal urządzają fikcyjną rekrutacje? Sam za moich czasów byłem świadkiem jak mimo braku wolnych etatów w oddziale (!!!!) dyrektor z Poznania spraszał do oddziału zainteresowanych pracą (w tym oddziale) tylko po to by demonstracyjnie potrzymać ich w gabinecie zarządzającego placówką i powiedzieć pod koniec dnia "widzicie ilu chętnych na wasze miejsca?". Najzabawniej robiło się gdy zapraszał potencjalnych "kierowników" by straszyć szefa oddziału.

Weronika

@Kamil, finalnie zdecydowałeś się przyjąć ofertę pracy w Bank Millennium SA? Czy w momencie rozmowy o kwestii wynagrodzenia zrezygnowałeś z dalszego procesu rekrutacji? @Jui, jeżeli uważasz, że post tego użytkownika to nieprawda to podziel się z nami swoją opinią na temat pracy w Bank Millennium SA, chętnie poznamy Twoje doświadczenia związane z tym miejscem pracy.

Kpina

Podczas wstępnej rozmowy telefonicznej Pani rekruterka stwierdziła, że moje oczekiwania finansowe na poziomie 4000 brutto miesięcznie są za wysokie i bank tyle nie płaci. Śmiech na sali....

Kamil
@Kpina 24.08.2018 18:51

Taka sama sytuacja u mnie tylko ja powiedziałem 3800 brutto. Żenada

Weronika

@Pracownik, napisałeś, że praca w Bank Millennium SA jest dobrą pracą na start dla potencjalnego pracownika. Możesz napisać, jakie konkretnie umiejętności można nabyć pracując w tym banku? Bank często organizuje szkolenia, które podnoszą kwalifikacje zatrudnionej kadry pracowniczej? @Pracujący, dziękuję za Twoją szczegółową opinię na temat pracy w Bank Millennium SA. Czyli, jak dobrze rozumiem to osoby młode, które rozpoczynają swoją karierę zawodową w tym banku mogą liczyć na wsparcie i pomoc bardziej doświadczonej kadry pracowniczej? Napisz, jak wygląda kwestia przerw od pracy w ciągu dnia? Ile czasu przerwy przysługuje zatrudnionemu pracownikowi? @Gdzie moja Kasa ?, proszę, aby nie wyzywać osób, które mają bezpośredni związek z pracą w Bank Millennium SA. Starajmy się wypowiadać o miejscu pracy, a nie o osobach, które są związane pracą w tej firmie.

Tomasz

Co misiac pobierają oplate za karte i prowadzenie konta a nawet za wyplate z innego bankomatu i jeszcze wpierdzielaja ubezpieczenia miesieczny koszt to ok 25zl tak mnie co miesiac kroja

Tomasz

Klamczuchy za wszysto pobierają oplaty

Gdzie moja Kasa ?

Cha cha cha, wczoraj zajrzałem na forum, na szczycie był post sprzed 2 lat opiewający w podobnym stylu jak w obecnym tekście jak na infolinii w tym banku się świetnie pracuje. Ta sama ręka zrobiła kopiuj –wklej tekstu sprzed 2 lat. A dzisiaj niespodzianka świeży pean na cześć. Dzięki temu nowi pracownicy powinni żądać 4000-5000 zł/ netto/ miesiąc. I ani złotówki mniej ! Cha, cha, cha reklamować ocenę monitoringu u kierownika, a kierownik sam trzęsie portkami i powie ci , że zgadza się z oceną, ale na pewno on nie ma zamiaru wystąpić w twojej sprawie i walczyć o twoje oceny. Pracujący to kierownik co sieje na forum marną propagandą dla głupich. Na podstawie tego co zostało wypisane przez panią/ pana, stwierdzam: niski poziom IQ osoby, tekst jest nielogiczny, występują błędy stylistyczne. Ot, prymitywny kierownik co nudził się w robocie. Pisanie zajęło mu cały, poprzedni dzień a i tak nie potrafił wyskrobać tekstu, który byłby w miarę spójny

Weronika

@Poli, czyli z Twojej wypowiedzi mam rozumieć, że Bank Millennium stawia tylko i wyłącznie na pracowników, którzy posiadają już doświadczenie zawodowe? Czy bank przygotował, dla osób które są zainteresowane pracą w tym miejscu jasną i przejrzystą ścieżkę rozwoju zawodowego?

Poli
@Weronika 02.09.2018 15:16

Chyba tylko blisko wawy. Przecież kierownicy nie opuszczą swojego stołka a są konsultanci którzy pracują minimum 5 lat i więcej, wyróżniają się sprzedażowo na tle regionu ale mają dwie przejrzyste ścieżki 1sza siedzieć dalej i czekać X lat aż być może zostaną kierownikami 2ga odejść za lepsza kasa do innego banku

Maggie

Rozmowa kwalifikacyjna bardzo wporzadku. Pytania o wcześniejsze doświadczenia w poprzednich pracach, parę pytań odnośnie osobowości np. Wymienić swoje wady . Dlaczego w BM chciałabym pracować. 2 etap rozmowy z p. Dyrektor regionalna pytania bardzo podobne. 3 etap to telefon z kadr z centrali ale to już formalność i przedstawienie warunków.

Monia
@Maggie 18.07.2018 22:12

A po jakim czasie od rozmowy byl telefon z centrali?

anonymous

Marek Z z Otwocka

Kosmos

Praca jak praca - jedni się do niej nadają, inni nie. Piszę o pracy na Infolinii przychodzącej, o oddziałach wypowiedzieć się nie mogę. Jeśli jesteś w miarę ogarnięty - z łatwością wyrobisz prawie najwyższą premię jakościową (ktoś wcześniej pisał, że jest to trudne i rzadko spotykane, że w większości łapał się na najniższy próg (u mnie było odwrotnie, ale wszystko zależy od... wiedzy i chęci, o dziwo). Jakiś czas temu zmieniło się podejście do formy pracy, jest większy nacisk na sprzedaż, w związku z tym, żeby dostać podwyżkę trzeba być dobrym sprzedawcą. Jeśli jesteś dobry jakościowo, może być ciężej (zarobki zależą od sprzedaży - samą jakością możesz uzbierać wynagrodzenie miesięczne w przedziale 2500 -3200 netto, ze sprzedażą więcej). Pewne jest, że praca konsultanta nie jest pracą na lata - albo rotujesz wyżej i odchodzisz do innego działu, albo odchodzisz całkiem. Tak, jest ciężko - ciągłe nadgodziny (bo ludzie, którym się wydawało, że będzie łatwo biorą uz lub L4), duże obciążenie linii i kolejki. Jest to norma dla pracy na słuchawce, ale po przerobieniu różnych miejsc muszę przyznać, że to contact center jest najlepiej funkcjonującym, jakie znam. Co dostaniesz w zamian za cierpliwe wykonywanie obowiązków i zaangażowanie? Inne stanowisko. Nie po miesiącu czy dwóch - jeśli jesteś bardzo dobry i chcesz zacząć tutaj musisz się przygotować na kierat na najbliższy rok - półtora. Ci, którzy są nieźli, ale gdzieś niedomagają, dostaną swoją szansę po dwóch - trzech latach. Dla wszystkich, którym wydaje się to długim okresem czasu - jak myślicie jaką wiedzą i doświadczeniem może pochwalić się pracownik z półrocznym doświadczeniem? Odpowiedź: pół roku wystarczy, żebyś DOBRZE wykonywał swoje obowiązki, nic więcej. Jeśli komuś marzy się szybszy awans w jakiejkolwiek firmie, powodzenia. Jeśli ktoś chce pracować za realne pieniądze i szuka swojej drogi rozwoju, a chce spróbować w bankowości - zapraszam. :) Nie mogę też pominąć faktu, że w pracy panuje świetna atmosfera, a Bank zapewnia dobry pakiet socjalny. A nie samą pracą człowiek żyje. :)

Gwiazda
@Kosmos 18.09.2017 11:28

Bajery , rowery, damskie swetery po 3 i po 4. Kosmos to pewnie jakiś kierownik się wypisał.

Wnikliwy
@Kosmos 18.09.2017 11:28

Ile Ci zapłacili za ten wpis ? Zajmujesz się tylko Millennium, czy również przyjmujesz inne zlecenia ?

anonymous
@Wnikliwy 31.01.2018 00:10

marek z

Pracownik

Generalnie wyzysk. Instytucja jest w miarę przyjazna i można się czegoś na start nauczyć. Na dłuższą metę jednak nie polecam pracy, zasady premiowe zmieniane bardzo często i to na dużą niekorzyść pracowników. Sama wartość wymaganej sprzedaży ciągle rośnie tak aby jak najmniej płacić. Są zalety pracy w millennium, ale jak ktoś liczy na porządne wynagrodzenie i uczciwe premie to nie jest to miejsce w którym można coś prawdziwego zarobić

Millyludz
@Pracownik 03.09.2018 15:49

pl.m.wikipedia.org/wiki/Kloaka_(

Minister Pracy

Rozmowa o prace na stanowisko konsultanta ,rozmowa przyjazna ,rzeczowa konkretna , powiadomienie o zakończonej rekrutacji telefonicznie ,lecz skandaliczna propozycja za prace na etat 3000 brutto ( co daję jakieś 2150 na rękę ) Więcej można zarobić zamiatają ulice

Fred992
@Minister Pracy 26.08.2018 13:02

Ile etapów rekrutacji było? Najpierw rozmowa w oddziale a potem przez telefon? I jaką stawkę podałeś w ramach swoich oczekiwań?

Dan
@Minister Pracy 26.08.2018 13:02

Pracuje w Warszawie. Na bankowości znam się dobrze i rozmowy w tym sektorze idą mi doskonale. Nigdy nie czekam na propozycje pracodawcy co do wynagrodzenia. Jestem konkretny i mówię za ile mogę pracować. Millennium w Waw to jakieś 6,2k brutto max. Realne jest 5-5.5 dla kogoś co coś umie.

Dan
@Dan 01.09.2018 23:05

Ale fakt jest taki, że tyle zarabia się teraz w sklepach spożywczych i nie trzeba wydawać kasy na garnitury oraz ponosić odpowiedzialności finansowej na operację kasowe.

Weronika

@Doradca, dziękuję za odpowiedź, jeżeli możesz to chciałabym, abyś napisał, czy praca w Bank Millennium SA będzie dobrym miejscem, dla osób, które rozpoczynają studia zaoczne i chciałyby rozwijać się w tym kierunku? Pracując w tej firmie można nabyć umiejętności sprzedażowe, które przydadzą się w późniejszym czasie na rynku pracy? Napisz, jak to wygląda w Twoich oczach. @Kpina, a jakie konkretnie warunki zaproponowała Ci osoba, które rekrutowała do pracy w Bank Millennium SA? @Minister Pracy, czy przyjąłeś ofertę, którą zaproponował Ci pracodawca?

Poli
@Weronika 27.08.2018 11:09

@Weronika czy uważasz, że zatrudnianie żółtodziobów do placówek wpłynie pozytywnie na realizację planów przez oddział i taka osoba ogarnie ogrom obowiązków jaka na nią spadnie po tym gdy rozczarowany wieloletnią współpraca specjalista odszedł? A przepraszam przecież ten student i tak się zwolni za 3 miesiące bo będzie miał serdecznie dosyć trudnych tematów, ciśnienia przez kierownictwo na sprzedaż, nadgodzin nie do odebrania itp.

Dan
@Weronika 27.08.2018 11:09

Ja nauczyłem się dużo, chociaz na początku nie umiałem powiedzieć dzień dobry. Jeśli chcesz się nauczyć sprzedaży to Millennium jest dobrym miejscem na start. Zwróć tylko na uwagę na jedną rzecz. Dyrektorzy na rozmowie obiecują podwyżki za wyniki, a później niekoniecznie się z tego wywiązują więc wynegocjuj na start taką podstawę jaka Cię satysfakcjonuje.

Weronika

@Jarzabek, 10 lat pracy w jednym miejscu to bardzo długi okres czasu, dlatego jestem przekonana, że masz dużo doświadczeń związanych z pracą w Bank Millennium SA. Napisz, proszę, jak potoczyła się Twoja kariera w tym miejscu pracy? W trakcie tych dziesięciu lat udało Ci się awansować na wyższe stanowiska? Jak zmieniały się Twoje warunki zatrudnienia patrząc od początku Twojej kariery w tym banku? Zachęcam Cię do wypowiedzi, która będzie pomocna, dla osób poszukujących informacji o pracy w tym banku. @Doradca, czy jesteś w stanie przybliżyć, jakie były powody tego, że premia nie zostawała Ci przyznana? Możesz przybliżyć opisaną kwestię?

Doradca
@Weronika 19.08.2018 10:22

Premia nie przyznana ? Raczej nie wypłacona prowizja za sprzedaż. Ta sytuacja nie była sporadyczna, ciągle szukano powodów aby pozbawić prowizji lub okroić ją do min. Nastawiano pułapki na konsultanta i wrzucano np. małą bazę klientów , którym sprzedaż 1 produktu kasowała do zera całą wypracowaną miesięczną prowizję. Nikt nie był w stanie odpowiedzieć po co taka baza jest wrzucana do bazy sprzedażowej. Info o tym , że klientowi nie możesz sprzedać było ukryte, w któreś zakładce i rekord nie był wcale wyróżniony. Połączenia wpadały co kilkanaście sek. Każdy tak dał się oskubać. Tych sposobów było więcej np. miękka ocena szefa, która ucinała ci prowizję... Inne rzeczy zostały już dokładnie opisane wcześniej.

Doradca

Pracowałam rok i do tej pory czuję gniew z powodu wyzysku. Gdzie są moje pieniądze za premie ?, zawsze był fikcyjny powód żeby mnie ich pozbawić, ale pieniądze w Banku nie znikają. Ktoś brał moje ciężko wypracowane pieniądze (za mnie) a ja byłam bezradna i nie dałam rady powstrzymać tego procederu. Zastanawiam się co sobie kupili za moje ciężko wypracowane pieniądze ? Moje i innych naiwnych liczących , że praca w banku to Eldorado.

Doradca
@Doradca 13.08.2018 22:36

To co niby nazywali premią faktycznie było prowizją za sprzedaż czyli czymś co się należy pracownikowi i co powinien otrzymać. Ale sprytnie wymyślono sposób na ograbienie robotnika i wymyślono, że to premią uznaniowa. Najczęściej była nie uznana dla tyrającego.

Zostaw opinię o Bank Millennium S.A. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Millennium S.A.