Bank Millennium S.A.

Adres: Stanisława Żaryna 2A, 02-593 Warszawa

NIP: 5260212931 REGON: 1379728 KRS: 0000010186

Bank Millennium S.A.
3 292 6 1

Opinie o Bank Millennium S.A.

StałyKlient

Kolejki, kolejki, jeszcze raz kolejki, a pracowników jakby mniej z każdym tygodniem, o co tu chodzi? Chociaż ja to i tak będę tam przychodził dla tej blond piękności, która tam pracuje od niedawna, w końcu zaczęli zatrudniać reprezentatywne osoby, a nie dość że piękna to jeszcze inteligentna.. więcej takich osób proszę!!

Ciekawski
@StałyKlient 17.11.2018 03:44

Gdzie takie piękności pracują? Który oddział?

Michał

Kredyt, kretyt przede wszystkim, kasa za naciąganie

Weronika
@Michał 08.02.2019 00:48

Rozumiem, że wypowiadasz się tutaj z pozycji pracownika Banku Millennium - to fajnie, bo może zechcesz nam powiedzieć coś więcej na temat warunków pracy na swoim stanowisku, co będzie niezwykle pomocne z punktu widzenia wszystkich potencjalnych kandydatów. Może zacznij od przytoczenia tego, na jakim konkretnie stanowisku pracujesz? Na oficjalnej stronie internetowej firmy widziałam bardzo wiele różnorodnych stanowisk. Podaję link: https://www.bankmillennium.pl/o-banku/kariera/oferty-pracy Czy pracujesz na którymś z nich?

Zainteresowana.

A czy ktoś może mi powiedziec, ubiegając się o stanowisko opiekun klienta w placówce detalicznej jakiej kwoty brutto wynagrodzenia można się spodziewać bądź jaka optymalnie mogę podać kwote gdy zapytaja na rozmowie :)

nickowa
@Zainteresowana. 06.12.2018 21:34

zalezy jakie miasto

xxx
@Zainteresowana. 06.12.2018 21:34

np. w Warszawie?

Były pracownik
@xxx 17.01.2019 18:08

Teraz nawet bez doświadczenia daja 5brutto w wawie

Adrian
@Były pracownik 20.01.2019 22:10

Rzeczywiście takie wynagrodzenie oferuje Bank Millennium nowo zatrudnionym pracownikom bez doświadczenia zawodowego? Wiesz może, czy trzeba mieć wykształcenie wyższe, aby móc aplikować na to stanowisko, czy może wymagane jest posiadanie aktualnego statusu studenta? Jest to dosyć istotna informacja.

Były pracownik
@Adrian 23.01.2019 10:21

Tak, nowi mają więcej niż ludzie z doświadczeniem 10 letnim :D smieszne ale prawdziwe. Wystarczy matura i ogólne pojęcie o produktach. Na czym polegają itp

Weronika
@Były pracownik 30.01.2019 21:23

Wspomniałeś o podstawie, a na jakie premie można liczyć w Banku Millenium w Warszawie? Czy system ich przyznawania jest jasny i konkretny w odczycie pracowników? Może jeszcze jakieś bonusy oferuje ta firma? Karta Multisport i tym podobne? By móc pracować w Milleennium należy posiadać, jak mówisz, minimalne pojęcie o produktach. Czy wewnątrz firmy są prowadzone szkolenia, by wzbogacić swoją wiedzę?

anna 1234
@Weronika 31.01.2019 11:23

System premiowy jest jasny,ale trudny do realizacji ponieważ targety sa bardzo wysokie. Bonusy w formie karty multisport, bądź biletów do kina otrzymuje sie 2 razy do roku.Jeśli chodzi o dowiadczenie nietrzeba mieć nawet minimalnego, przy tak dużej rotacji zatrudniają wszystkich.

Rycerz
@Były pracownik 20.01.2019 22:10

5 tyś brutto bez doświadczenia, to za 2 miesiące. Nie radziłbym się chwalić, że biorą bez doświadczenia. Jako klient uciekałbym od takiej obsługi bez doświadczenia. Chyba już wszyscy pracowali w tym banku na cc. Przyjmują na krótko, potem wyzysk i co mądrzejsi zwalniaja się sami a tych bardziej opornych co myślą, że to praca na dłużej wywalają sami. Praktycznie od lat codziennie jest prowadzony nabór. Niech wypowiedzą sie byli pracownicy. Kierownicy raczej nie są do pomocy a do wyzysku i złego traktowania ludzi. Premie nierealne nawet dla dobrych sprzedawców.

Rycerz
@Były pracownik 20.01.2019 22:10

Na drugi raz pisz, ze daja 15 tyś brutto. Chyba dyrektorom. Pracownicy zgłąszający się teraz na rozmowy powinni żądać 5000zł ani grosza mniej. Twardo negocjujcie, dajcie znać co wam powiedzą

Byly bankier
@Rycerz 07.02.2019 18:49

Nie mowimy tu o cc ale o oddziałach. Tyle płacą i to jest fakt a nie wymysl. Okolo 3300-3500netto msc. A dyr ile ma wystarczy spojrzec w tabele w regulaminie plac i sobie obliczyć proporcjonalnie do tego co jest tam napisane. Za 15brutto to by pewnie z domu nie chciało mu sie wychodzic za taka odpowiedzialność przed gora za kilkadziesat osob albo nawet ponad 100. Wystarczy zrobic dobre wrażenie na rozmowie i tyle. Dlatego jest taka rotacja. Starzy pracownicy nie moga zniesc tego ze zarabiają mniej po 5-10latach niz ktos bez doświadczenia. Mówimy caly czas o oddzialach...

Niemily

Pracodawca nie dba o pracowników, którzy pracują za minimalne stawki. Bardzo duża rotacja. Ostatnio coraz częściej zatrudniane są osoby zza wschodniej granicy. Niestety konsekwencja jest coraz gorsza obsługa klienta. Kierownicy zamiast rozmawiać z problemami pracowniczymi, koncentrują się tylko na pozyskiwaniu nowych osób. Słaby socjal. Złe godziny pracy - system zmianowy z dodatkowym 30 minutowym lunchem, podczas którego i tak człowiek musi pracować. Brak elastyczności ze strony pracodawcy. Dla mnie kadra zarządzająca do wymiany wraz ze sposobem myślenia, albo i nie myślenia.

mccck

Ile zarabia się podstawy w CC na infolinii przychodzącej w Warszawie? Coś ponad minimalną? Ktoś wie?

Magentowy Rycerz
@mccck 29.01.2019 12:28

Za minimalna nikt by nie siedział :)

mccck
@Magentowy Rycerz 30.01.2019 13:35

A wiesz może jakie są stawki właśnie na podstawę? Interesuję się pracą właśnie w CC na połączenia przychodzące jako pierwsze zajęcie po studiach i chciałem wiedzieć mniej więcej czego się spodziewać. Premie wiadomo że są, ale różnie z nimi bywa i ciekaw jestem jaka jest gwarantowana płaca

Magentowy Rycerz
@mccck 30.01.2019 20:00

Dokładnie nie wiem ale myśle, że w okolicach 3k brutto Premie jak najbardziej realne

Joanna

Rozumiem Wasze frustracje. Zachęcam do pozostawienia kontaktu do siebie: pracawobsludze at gmail dot com Znajdziemy dla Ciebie pracę, w której Cię docenią. Pozdrowienia

Zły

mam nadzieje że macie ciekawe pakiety kredytowe, bank do bani

Kasia D.

Czy ktoś może wie co będzie z pracownikami Euro banku z Wrocławia?

Beata

Mam pytanie odnośnie wypłaty wynagrodzeń. Zaczynam dopiero pracę BM i cos słyszałam, że wypłaty są dopiero pod koniec miesiąca? Czyli zaczynajac pracę np. od początku stycznia, wypłatę dostanę dopiero po praktycznie dwóch miesiącach czyli pod koniec lutego? Potwierdzicie jeśli wiecie

Vvv
@Beata 07.01.2019 22:05

Dostaniesz w styczniu niepełną.

Magentowy Rycerz
@Beata 07.01.2019 22:05

Pod koniec miesiąca ale za bieżący miesiąc :)

Adrian
@Magentowy Rycerz 09.01.2019 14:21

Uaktywniłeś się w wątku i widzę, że masz informację o tym, jak wygląda praca w Bank Millennium, więc chętnie dowiedziałbym się, jak obecnie wygląda sytuacja kadrowa? W dalszym ciągu są poszukiwania nowych pracowników, czy może na chwilę obecną wszystkie miejsca są już obsadzone nowymi pracownikami? Proszę o odpowiedź, jak to wygląda.

Millyludek
@Adrian 14.01.2019 11:36

Niestety sytuacja wygląda następująco. Ciągle poszukiwani są nowi pracownicy. Bo niestety średnio co 3 miesiąca ludzie rezygnują i znów nowi pracownicy i tak ciągle. Ja zaczynam 14 miesiąc pracy w Banku Millennium. Wynagrodzenie na Śląsku w okolicach 3500-3700 brutto. Czy to dużo.sami ocenicie. Po tym co od Was wymagają oraz z czym wiąże się praca w banku. Osobiście sam szukam pracy gdzieś indziej... Zauważyłem, że starszych pracowników którzy maja bardzo duże doświadczenie się nie docenia. Wynagrodzenie nie wzrasta wraz ze stażem pracy jak być powinno. Ciężko o podwyżkę a premie hmm jak sa to niewielkie i to wszystko zależy też do jakiego oddziału traficie jak do takiego co dużo klientów chodzi to premię będą jak do niewielkiego na uboczu to nie liczcie na premię.

Magentowy Rycerz
@Adrian 14.01.2019 11:36

Aktualnie nic mi nie wiadomo żeby szukali pracowników Natomiast rekrutacja są często wiec warto wysłać cv

Paulina

Zadzwonili do mnie z propozycją pracy. Po udzieleniu mi warunków pracy Pan zaproponował spotkanie za 2 dni o godzinie 11. Miał wysłać maila i wiadomość sms o terminie i w szczególności ADRES SPOTKANIA. Niestety widac firmie nie zależy na pracownikach tak bardzo jak sie ogłaszają ????????

Patryk C.

Czytam te opinie i wydaja mi sie wysane z palca w millennium pracuje od miesiaca. klimat pomiedzy pracownikami czy kierownikami naprawde mega :) super szkolenia. Podstawa na start spoko do tego rozne dodatki. Jesli chcesz zaczac swoja kariere w bankowosci naprawde polecam :) Moje sugestie dla Bank Millennium S.A.: Same plusy Lubię atmosferę w Bank Millennium S.A. za: Relacje pomiedzy pracownikami i kierownikami

Opiekun
@Patryk C. 09.12.2018 20:30

Zmusili cię do pisania tych bzdur?

Xemployee
@Patryk C. 09.12.2018 20:30

To pewnie zależy od zespołu i departamentu, na jaki się trafi, ale ewidentnie miałeś szczęście. W 99,99% atmosfera jest fatalna, wręcz przykra. Nigdy w Warszawie nie mialem okazji trafić na taki kwas w korporacji

Franciszek
@Opiekun 11.12.2018 03:04

Mam takie samo doświadczenie. To już wszystko zależy od ludzi: zespół, kierownik itd.

Adrian
@Franciszek 02.01.2019 10:21

Czy po nowym roku zmieniły się może warunki zatrudnienia osób, które pracują w Bank Millennium S.A.? Pracownicy otrzymali może wyższe wynagrodzenia, bądź korzystniejsze warunki premiowania ich pracy? Proszę, abyś napisał, jak to obecnie wygląda. Będę wdzięczny za informację.

Magentowy Rycerz
@Patryk C. 09.12.2018 20:30

Potwierdzam :)

Janek

Odradzam każdemu pracę w tej firmie, jeżeli pragnie zachować spokojną głowę i nie poniżać się. Stres, stres i jeszcze raz stres. Braki kadrowe są straszne, plany nierealne. (usunięte przez administratora) lepiej wybrać pracę w sklepie i wracać beztresowo do domu.

Xemployee

Niestety mimo dobrych warunków finansowych zrezygnowałem z pracy w centrali po mniej niż roku. Nie polecam tego banku nikomu, kto ceni sobie zdrowe relacje ze współpracownikami i przyzwoita kulturę organizacyjną. Doświadczone i zdolne osoby wytrzymują w tej firmie - chodzi w szczególności o departament bankowości elektronicznej - nie więcej niż rok. Kiepska atmosfera i przedmiotowe traktowanie sprawiają, że doświadczenie pracy tam ludzie wypierają ze swojej świadomości jako traumatyczny przeżycie. Jak trafnie określiła to jedna ze stażystek "takie szczurne korpo"..

pracownik szukający nowej prac

Plusy: + regularne godziny pracy (w przypadku oddziału poza galerią) + całkiem dobre wynagrodzenie jak dla osoby bez doświadczenia + fajne szkolenia + możliwość poznania fajnych ludzi + możliwość zdobycia doświadczenia w bankowości Minusy - presja sprzedażowa - bardzo dużo procedur - bardzo dużo informacji do przyswojenia, zarówno na temat produktów (od transakcji gotówkowych, przez zakładanie kont, do sprzedaży inwestycji - po drodze naaaaprawdę dużo rzeczy, o których pracownik dowiaduje się na bieżąco, nie ze szkoleń), jak i odnośnie systemu - różne aplikacje do obsługi - niewystarczające szkolenia, większość rzeczy trzeba uczyć się na bieżąco, przy klientach, co bywa stresujące Podsumowując, praca jest odpowiednia dla wygadanych osób, które lubią sprzedawać, opowiadać, bajerować ludzi, wciskać im różne produkty, dobrze czują się w pracy z ludźmi i nie przeszkadza im presja, szybko się uczą i są samodzielne. Jak dla osoby bez doświadczenia jest to praca dająca duże możliwości nauki, jednak trzeba nastawić się na stres i cierpliwą naukę. Jeżeli chodzi o atmosferę - jest bardzo różnie, jak wszędzie. Zależy na jakiego kierownika i współpracowników się trafi - tak naprawdę to bardzo wpływa na atmosferę i zadowolenie z tej pracy. Osobiście mam cudownego kierownika, natomiast współpracownicy to doświadczeni sprzedawcy (10-20 lat w Millennium) i nie zawsze jest kolorowo, jestem "młodym", który nie zawsze ogania i niestety coraz rzadziej reszta zespołu jest chętna do pomocy.

NIEPOLECAM

Pracy na infolinii na Żaryna absolutnie NIE POLECAM DLACZEGO??: 1. PROBLEM Z ZAMIANAMI NA INNY DZIEŃ PRACUJĄCY 2. SŁABY SYSTEM PROWIZYJNY (JAK NIE WYROBISZ JAKOŚCI NA OKREŚLONYM POZIOMIE NA PROWIZJĘ OD SPRZEDAŻY - NIE LICZ. 3. PRACUJĄCE WEEKENDY I ŚWIĘTA 4. BARDZO OGÓLNE SZKOLENIA , TAK NAPRAWDĘ TRZEBA UCZYĆ SIĘ SAMEMU PODCZAS PRACY... 5. DZWONISZ NA MENTORA ?? CZĘSTO ZDARZA SIĘ ŻE MUSISZ CZEKAĆ LUB DOSTANIESZ INFORMACJĘ ,ŻE ,,NIE MA DOSTĘPNYCH MENTORÓW PODEJDZ DO KIEROWNIKA'' A KLIENT?... ,,A CO TAM NIECH SB POCZEKA....'' 6. CIĄGŁE AWARIE.... I WYSŁUCHIWANIE WYZWISK OD KLIENTÓW OD ZŁODZIEI.. 7.KRÓTKIE PRZERWY..... JEDYNYM PLUSEM JEST ATMOSWERA. FAJNI LUDZIE.

Pomocy

Cześć, czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć jaka jest kwota szkolenia do zwrotu jeżeli się zrezygnuje wcześniej niż 2 lata z pracy w BM? Dzięki z góry za pomoc

Poli
@Pomocy 10.12.2018 00:57

Kiedyś to było jakieś 300 PLN. To za kurs walutowy bo go robi zew firma

Niach89
@Poli 10.12.2018 19:27

350zl, kwota do ewentualnego oddania spowrotem bankowi spada o 1/24 z każdym przepracowanym miesiącem.

Qju

Mam pytanie, ile oczekuję się na telefon z HR, na ten pierwszy?

Anna

Mam pytanie ile netto powtarzam netto wynosi średnia prowizja na sprzedaży?? Jeżeli mniej niż 1000 Zł netto to Dlaczego ludzie pracują w Polsce za tak niskie pieniądze?

Karo
@Anna 21.11.2018 13:06

1tys brutto na 1 pracownika przy realizacji wszystkich koszykow na 100% (ciężko wszystkie co miesiąc) czyli masz 4 koła na 4 pracowników dzielone wg wkładu w sprzedaż tzn jeden pracownik dostanie np 1500 a inny 500 brutto

Anna
@Karo 21.11.2018 18:10

1500 Brutto maksymalnie? To troche malo..

Paweł
@Karo 21.11.2018 18:10

Czesc Mam do was pytanie czy praca przy ulicy Żaryny w WarszAwie w budynku Miellenium jako doradca klienta to praca na sluchawce?Jaka jest podstawa ile wynosi i czy sa prowizje?

Adrian
@Karo 21.11.2018 18:10

Często zdarza się tak, że nie udaje się zrealizować wszystkich koszyków? Załóżmy, że danego miesiąca pracownikowi to się nie uda, więc jest on całkowicie pozbawiony jakiejkolwiek premii? Czy może i tak przy podziale na tych czterech pracowników dostanie on jakąś kwotę pieniężną? Odpisz, proszę, jak to dokładnie wygląda.

Były pracownik
@Paweł 22.11.2018 11:31

Tak...na sluchawce. Nie polecam. Podstawa marna a prowizję dostaje się za sprzedane kredyty (pod warunkiem że masz ocenę z jakości min85%) jeśli masz poniżej np zabraknie 0.5 %, A sprzedaż np 3000 tys w miesiącu dodatkowej pensji nie dostaniesz....

Karo
@Adrian 25.11.2018 19:57

Jeżeli placówka zrobi a pracownik nie to dostanie ale na waciki co najwyżej. Wiadomo, że trzeba nagrodzić tych którzy się starali i przez których w ogóle jest premia.

Paweł
@Były pracownik 25.11.2018 23:35

Dzieki za info.a ile jest tej podstawy?

Adrian
@Były pracownik 25.11.2018 23:35

W jaki sposób liczona jest jakość obsługi danej osoby? Rozumiem, że jest ona wyliczana na podstawie ankiet, które wypełniają osoby, z którymi dany konsultant rozmawiał? Pracodawca weryfikuje poprawność tych ankiet ze stanem faktycznym? Załóżmy, że konsultant zachowywał się odpowiednio, a mimo wszystko otrzymał negatywną ocenę. Jak w takim przypadku postępuje Bank Millennium? Przedstaw, proszę.

Byly bankier
@Adrian 05.12.2018 13:09

Na cc rozmowy ocenia dział monitoringu czy tam jakości. Odsluchuja powiedzmy 8 rozmow losowych z danego miesiaca i na podstawie tego jest wyciagana srednia. Na szczęście rozmowy nie ocenia klient. Pisze na szczescie, bo w innych bankach właśnie klienci wypelniaja ankiety i nie jest to rzeczą dobra. Moga dac Ci zero, bo mieli akurat zly humor, albo dlugo czekali na rozmowe. Tu na szczecie jest dzial monitoringu, czyli tak naprawde sam odpowiadasz za swoja jakosc. Chodzi o to czy pojawilo sie kilka formulek np czy w czymś jeszcze moge pomoc itp, no i czy finalnie sprawa z jaka dzwonil klient zostala rozwiazana.

Opiekun

Czyściciel premii. Jak działa?

Poli
@Opiekun 23.11.2018 01:26

Opisał to w poście z dn. 02.11.2018 Prawnik. Lepiej sió nie da tego zrobić i nie ma co powielać postów.

Doradca

Ile mozna dostac bedac osoba z kilkuletnim doswiadczeniem? W wawie? 6000brutto mozna negocjowac? Prosze o odp osoby nowo zatrudnione, bo wieloletni pracownicy pewnie maja mniej.

PrawdaBoli

Odnośnie tych żali na paracodawce i „sito” rekrutacyjne. Po pierwsze. Byle małpa jest w stanie przygotować się ja rozmowę kwalifikacyjną tak, aby dobrze wypaść. W CV ludzie wpisują rzeczy, które mijają się z prawda, a idzie to dopiero zweryfikować podczas pracy. Świat jest pełen nieudaczników którzy oczekują złotych gór, ale ich kompetencje nadają się na kasjera do żabki czy innego sklepu. Najlepszą metodą jest sprawdzenie w boju. Nie udało się? Ktoś źle cię ocenił? Zastanów się, czy problem właśnie nie leży w tobie. Ludzie nie mają jaj aby przyznać się przed sobą, że to oni są problemem. Internet jest pełen takich sfrustrowanych miernot ;) Po drugie. Nigdy nie widziałem złego traktowania pracownika, który traktował innych dobrze. Na samych szkoleniach do M. Widać, jacy są ludzie i na starcie widać, że od niektórych nie ma czego wymagać. Co do awansów. Tak, oczywiście można łatwo awansować. W brew pozorom jak WSZĘDZIE Jest prosta zasada tego dotycząca „opłaca się wyrobić w sobie nawyk robienia rzeczy, za które nam nie płaca”. Nic prostrzego ale nikt tego nie potrafi zrozumieć :) Doświadczenie w M. Mam spore jak i w pracy z ogromna ilością ludzi na różnych szczeblach. Wielu osobom, nie spodoba się mój post, ale to i tak nie zmieni faktu, ze tak już jest. Nie zmieni tego nic, nawet naiwne i samolubne myślenie, że nic nie jest nasza wina ;)

Michael
Zweryfikowany użytkownik
@PrawdaBoli 27.10.2018 17:40

Witam, Masz zdecydowanie rację ja podjęłam decyzję i przyjeżdżam Z Łodzi do M CC prawie 2 godz. Wiem jedno ze dzięki tej pracy dużo mogę się nauczyć, plusem pracy w CC jest to że człowiek uczy się pokory oraz empatii i nabiera dużego cennego doświadczenia w bankowości . Nie jest to praca dla każdego. Trzeba mieć predyspozycje do tej pracy. Pozdrawiam Michał

Borek
@PrawdaBoli 27.10.2018 17:40

Prawda, też to widzę dzięki długiemu starzu

Adrian
@PrawdaBoli 27.10.2018 17:40

Czyli rozumiem, że na zadowolenie z pracy w firmie Bank Millennium S.A. w głównej mierze ma to, z jakim nastawieniem przychodzimy do pracy w tym banku? Aby w ogóle pracować w tym miejscu, należy legitymować się wyższym wykształceniem, czy może osoby bez studiów również mają szansę aplikować?

Michel
@Adrian 29.10.2018 22:25

Witam, Jeśli posiadasz doświadczenie oraz masz umiejętności rozmowy z klientem, jestem zaznajomieny z produktami bankowymi oraz lubisz doradzać (nie wciskać), pomagać to zapraszam serdecznie do współpracy. Złożyć swoją kandydaturę możesz na stronie oficjalnej Banku Millennium zakładka kariera. Ja pracuje nie spełnia miesiąc i jestem bardzo zadowolony, atmosfera w pracy jest bardzo dobra można nauczyć się ciekawych rzeczy, klienci to zależy różni jak wszędzie ale jeśli podchodzic do klienta empatycznie i staraszasz rozwiązać problem to jeszcze Ci będą dziękować na zakończenie lub prosić Twojego przełożonego. Mam nadzieje ze do zobaczenia na pokładzie Millenium. Pozdrawiam Michał

Opiekun
@Michel 31.10.2018 18:59

Zbysiu daj se spokój i leć do swego przełożonego zminić pieluszke. Jazda!

Anna

Dlaczego umowa jest o prace tylko na 2 miesiące? Co za wyzysk!

Michel
@Anna 12.11.2018 22:46

Nie rozumiem Twojego oburzenia. Umowa jest rzeczywiście podpisamywana na okres 2 miesiecy, jednak, wskaż mi proszę pracodawcę który podpisuje umowa od razu na czas nie określony. Obu strona może się nie spodobać współpraca i każda ze stron może sobie podziękować. Pracuje w WCC i jestem bardzo zadowolony z pracy w centrali w Banku Millenium. Życzę powodzenia w szukaniu pracodawcy który od razu z Tkba podpisze umowę na czas nieokreślony. Pozdrawiam Michal

Opiekun
@Michel 13.11.2018 16:44

Jaki Michał? W centrali nie ma żadnego Michała, jest lewy Zbysiu płaczący o podwyżkę. Zbysiu to ty?

Konrad

Czy to prawda, ze po 9 miesiacach można przejść do do innego działu, departamentu bez problemy. Co chwile powtarzają nam jak mantrę to ze po 9 miesiącach możemy aplikować na inne stanowisko z lepszym wynagrodzeniem. Jak jest rzeczywiście ?

Konrad

Czy to prawda, ze po 9 miesiacach można przejść do do innego działu, departamentu bez problemy. Co chwile powtarzają nam jak mantrę to ze po 9 miesiącach możemy aplikować na inne stanowisko z lepszym wynagrodzeniem. Jak jest rzeczywiście ?

Doradca_klienta

Hej! Jak wygląda praca jako doradca klienta? Czy rzeczywiście są jakieś plany sprzedażowe itd. czy też siada się tylko przy komputerze i obsługuje klientów typu wpłata/wypłata itp.? Proszę aby ktoś opisał jak wygląda praca tak dokładniej. Ciężko znaleźć jakieś konkretne informacje w Internecie, owszem przewijają się wątki o sprzedaży ale są mało konkretne.

Pracownik
@Doradca_klienta 18.11.2018 00:11

Masz plany, kwartalny dla ciebie, jako pracownika oraz miesięczny dla całego zespołu. Nie napalaj się na to ze coś zdziałasz, radzę zadowolić się sama podstawa. Jako doradca dostaniesz miedzy 2500 a 2800 na rękę, zależy to od... no właśnie nikt nie wie od czego, pensje są przyznawane na chybił trafił. Siedzisz jako kasjer ale ogólnie to interesuje cie wszystko od wypłat/ wpłat po sprzedaż inwestycji.

Kaśa
@Doradca_klienta 18.11.2018 00:11

To jaki jest plan kwartalny kredytów dla doradcy ?

Frania
@Kaśa 19.11.2018 00:25

Nie ma czegoś takiego jak plan kwartalny, co to za wymysly. Są miesięczne na oddział. Zależą od liczby osób w oddziale od 600tys do ponad miliona w zależności od wielkości oddziału czyli 4 osobowy ma te powiedzmy 600-700t na miesiąc. Na głowę siedząc na kasie dadzą Ci pewnie nie mniej niż 100t miesięcznie. Praca w banku to czysta sprzedaż, nagabywanie, wciskanie. Nie liczy się to co chce klient próbujesz mi opchnac to czego Ci brakuje do planu.

Adrian
@Frania 19.11.2018 07:11

Co dzieje się w przypadku, kiedy danego miesiąca pracownik nie wykona planu sprzedażowego? Zastanawia mnie, czy Bank Millennium daje okres wdrożenia nowemu pracownikowi, czy od początku zatrudnienia wymaga od niego realizowania pełnych planów? Jeżeli możesz to odpowiedz na to pytanie, które będzie pomocne dla osób, które nie miały okazji pracować jeszcze w banku.

ciekawy
@Adrian 19.11.2018 09:51

Właśnie ciekawe pytanie. Co będzie jak nie będę wykonywał planów?

123
@ciekawy 19.11.2018 15:43

Będziesz miał rozmowy dyscyplinujące z kierownikiem, później dyrektorem. "Koledzy" z placówki będa chcieli cię zjesc, że muszą na ciebie pracować albo że przez ciebie nie mają premii. Wszyscy jak jeden mąż mają jedyny plan na sprzedaż- żebyś wciskał produkty znajomym i rodzinie. Jesli nie bedziesz robić planów istnieje szansa że nie przedłużą ci umowy.

Frania
@123 20.11.2018 11:06

Wciskasz rodzinie tak na prawde konta i limit/kredytówke. Pożyczek Ci nie zasugerują. Ale nie realizując planów a mając ambitny zespół masz nieciekawie bo nikt nie będzie Za Ciebie robił przecież. Z jakiej racji miałby. Praca w bankowości to czysta sprzedaż.

ciekawy
@Frania 20.11.2018 17:43

Dzięki. Czyli tak jest we wszystkich bankach? Sprzedaż, sprzedaż, sprzedaż? Z tego co kiedyś gdzieś czytałem to ponoć w UK w bankach doradcy nie mają żadnych planów sprzedażowych, ale nie wiem czy to prawda.

Paweł
@Doradca_klienta 18.11.2018 00:11

Witam wszystkich???? Mam do was pytania jak wygląda praca jako doradca klienta w Warszawie przy ulicy Zaryna? Czy doradca to praca na sluchawce?jaka jest podstawa i ile mniej wiecej mozna zarobic z prowizja?

Kasia

Więc tak- pracuję na stanowisku doradcy klienta od 4 miesięcy. Zarobki, moim zdaniem, są totalnie przypadkowe- osoby z tego samego miasta, nie posiadające doświadczenia potrafią mieć pensje różniące się o 200-300 zł netto, w skali roku jest to kwota około 2-3 tysięcy więc jest to pewna różnica. Pensje brutto wśród moich znajomych wynoszą między 3500 a 4000. Siedziąc na kasie oczywiście masz zagajać klientów o multum produktów, główny nacisk jest na pożyczki oraz nowe konta. Dyrektora regionalnego nie interesuje fakt, iż głównymi klientami placówki są emeryci którzy przychodzą do oddziału, ponieważ termin zapadalności lokaty minął kilka dni temu lub chcą odebrać przelew z ZUSu. Jeśli w przeciągu 3 dni nie sprzedam żadnego produktu kredytowego muszę dzwonić do regionalnej i słuchać jakim to jestem gnojem dla banku i że jestem zatrudniona po to aby tworzyć linię biznesową. Mogę dodać że słowo "premia" będzie wam obce w tym banku, bo takowej nie zobaczycie. Dodam również że bank wgl nie inwestuje w swoje programy, ostatnio niemalże codziennie są problemy z systemami, oczywiście klienci przelewają na nas cały swój gniew a góra dalej będzie krzyczeć, że nie sprzedałeś pożyczki i do niczego się nie nadajesz :) Czy komuś polecę tego pracodawcę? Jeśli kogoś motywuje ciągły nadzór osób które nie dają porad a lubią wywoływać presję to jest to idealne miejsce pracy dla takiej osoby. A co do szkoleń które ktoś tutaj zachwalał- pojechałam na szkolenie po to aby odpękać egzamin a następnie usłyszeć, że produkty na temat których słuchałam wykładów za kilka miesięcy znikną z oferty banku, chyba świadczy to o głupocie zarządzających. Boję się jak ten bank będzie funkcjonował po połączeniu z Eurobankiem, bo już teraz ciągle coś jest nie tak.

Pracownik z wawy
@Kasia 14.11.2018 23:45

Przykro że tak oceniasz Millennium. Ja miałam okropną kierowniczke więc wiem co to znaczy nadzór i udowadnianie ze jestes niczym. Po szczerej rozmowie z dyr. reg. zmieniono nam kierownika po tygodniu. Teraz jest zupelnie inna atmosfera. I też mam swoją specyfikę oddzialu. Ale czego oczekujesz po pracy w sprzedaży? Nie jest to ani latwa praca ani dla wszystkich przyjemna czy na emerytach da sie zrobić sprzedaż? Oczywiście, glownie inwestycyjną albo jak się łapią to i malych kredytów bądź Przyszłości +. Pracuję tu od ponad dwóch lat. W kazdym banku jest podobnie. Ale jako klient jestem zadowolona z konta aplikacji i kilku innych produktów. Jako pracownik który dostaje premię co jakis czas bo to różnie bywa z realizacją planu oddziału i ma wplyw na podstawę, bo ją negocjuje. Nie mam na co marudzić. Prócz dużego obrotu gotówki w bankomacie, czy obcokrajowców ktorzy jak cos powtórzą głośniej to sądzą ze ja wtedy lepiej zrozumiem po rosyjsku/ukraińsku czy angielsku w wykonaniu hindusa. Pozdrawiam

Nikodem

Czy zarobi się chociaż te tysiąc euro??

Kasjer
@Nikodem 08.11.2018 16:59

Zależy na jakim stanowisku, na cc po 3 miesiącach.

Adrian
@Kasjer 08.11.2018 23:21

Znasz może konkretne zarobki na początku zatrudnienia w Bank Millennium? Ciekawi mnie również ważna kwestia - patrząc z poziomu potencjalnie zainteresowanego pracownika - czy, aby pracować w tym banku, należy mieć wyższe wykształcenie? Osoby z wykształceniem średnim są w ogóle brane pod uwagę w procesie rekrutacyjnym? Zachęcam do odpowiedzi w tym wątku. Myślę, że to dość istotna kwestia.

Kasjer
@Adrian 11.11.2018 17:46

Zarobki były podawane we wcześniejszych postach zachęcam do przeglądania. Zatrudniane były osoby ze średnim wykształceniem co mnie mocno dziwiło ponieważ wydawało mi się, że do pracy w banku to tylko co najmniej mgr . Tak nie jest. Na cc jest duża rotacja.

Prawnik

Czy nadal za 1 miejsce w konkursach sprzedażowych rozdajecie małe zdjęcie Gordata lub 1 dzień spędzony z kierownikiem fuj..... zamiast kasy ??? A dodatkowo czy jest jeszcze wrzucany do puli klientów czyściciel premii ? Jeżeli mu coś sprzedaż tracisz premię w 100%. Genialne, plan zrobiony, premia 0zł. Dla tych, którzy czytają ze zrozumieniem poczytajcie sobie post wysmarowany przez PrawdaBoli. Określa tam pracowników infolinii jako: byle małpa, nieudacznicy, ich (czyli pracowników) kompetencje nadają się na kasjera do żabki czy innego sklepu, sfrustrowane miernoty. Jak przyjdziecie tam do roboty zostaniecie tak potraktowani. Takie ubliżanie pracownikom to klasyczny mobbing. Zwróćcie również uwagę na tekst „na samych szkoleniach do M. Widać, jacy są ludzie i na starcie widać, że od niektórych nie ma czego wymagać” nie zwracajcie uwagę na bełkot logiczny tego zdania bo napisał kierownik w M czyli poziom - dno, ale na sens przesłania. Oni tam już na poziomie szkoleń stygmatyzują ludzi, wystarczy, że ktoś ma własne zdanie i odwagę aby je wypowiadać a już jest wytypowany do szybkiego odszczału. Dla mnie nie warto marnować czasu aby w ten sposób być potraktowanym w robocie.

Adrian
@Prawnik 02.11.2018 21:29

Zarzut mobbingu względem firmy Bank Millennium to poważne oskarżenie. Jeżeli rzeczywiście tego typu zdarzenia mają miejsce w tym miejscu pracy, to zachęcam, abyś skorzystał z nowej funkcji na forum, która daje wszystkim poszkodowanym możliwość konfrontacji ze sprawą i potwierdzenia tego, że rzeczywiście taka sytuacja wystąpiła.

Prawda

Cha, cha, cha. Jakaś kierownica produkowała codziennie posty a jednego dnia nawet 2. Śmiechu warte, propaganda dla naiwnych. Zamiast obrażać ciężko pracujących ludzi na cc i twierdzić, że wdzierają się tam sami (usunięte przez administratora) proponuję zatrudnić rekruterów z prawdziwego zdarzenia, którzy nie dadzą się tak oszukiwać jak twierdzi kierownica. Tutaj powinny zapalić się światła alarmowe dla tych , którzy zastanawiają się czy przyjść do banku M. do robo. Będziecie potraktowani jako nieudacznicy po to aby wmówić wam, że wy zawiniliście i dlatego nie otrzymacie kasy, która została przez was wypracowana. Osoba , która tego dokonuje jak widać jest prymitywna i nie zna zasad pisowni polskiej. Staż nie pisze się przez „rz”. I dlatego nie ma wyrzutów sumienia a jedynie pała chciwą żądzą zgarnięcia wypracowanych przez innych na cc pieniędzy.

wojtek

Moja opinia odnosi się do CC - atmosfera jest w porządku, pensje lepsze niż na podobnych stanowiskach w innych bankach, ale zdumiewali mnie ludzie przyjmowani do CC. Nie ma żadnego sita rekrutacji, o którym ktoś wcześniej wspominał. Ciągle są nowe szkolenia nowych grup. Przyjmowane są osoby bez predyspozycji do takiej pracy, dlatego jest ogromna rotacja.

Mark
@wojtek 13.10.2018 11:48

A moja opinia do cc jest inna ponieważ na niej pracowałem. atmosfera jest ciężka. Ogromna rotacja wynika z polityki, że lepiej zatrudnić świeżaka, który się łudzi , że starania dadzą mu premię za sprzedaż i stabilność pracy. Nic bardziej mylnego. Jest na szybki przemiał. Za jakiś czas na własnej skórze przerobi, że zawsze znajdą powód aby mu nie dać mu premii. Jeżeli osoby przyjmowane nie mają predyspozycji to oznacza, że dział rekrutacji jest do niczego i to dział rekrutacji nie predyspozycji do przyjmowania ludzi. Jeżeli ciągle trwa nabór do cc to oznacza, że pracuje tam kilka tysięcy ludzi lub, że ciągle wyrzucają ludzi z pracy.

Adrian
@Mark 15.10.2018 18:26

Osobiście znasz osoby, które pracują dłuższy czas w firmie Bank Millennium? Jak ocenisz szansę na to, aby można było z upływem czasu awansować na wyższe stanowisko? Przedstaw zdanie na ten temat ze swoich doświadczeń, które masz związane z pracą w tym banku.

Adrian

Uważasz, że mimo wszystko będzie to dobre miejsce pracy, aby osoby młode bez doświadczenia zawodowego mogły nabyć odpowiednią wiedzę i obeznanie w tym, jak wygląda praca w bankowości? Bank Millennium przygotuje odpowiednio takie osoby do dalszej kariery zawodowej?

Zostaw opinię o Bank Millennium S.A. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Millennium S.A.