Bank Millennium SA

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 229 ocen.

Opinie o Bank Millennium SA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Millennium SA

Madeja

Centrala - infolinia nie polecam.... Szkolenia, egzaminy, a potem sluchawka i ni jak ma się do przebytych szkoleń. A na wdrożeniu zależy na kogo trafisz, albo Ci pomorze, albo zostajesz sam ze wszystkim. Niestety nie wszyscy tez umieją co wdrazaja przekazać wiedzę bo czasem jej nie mają.

Karla

jedzie ktoś do Warszawy na szkolenie 13 listopada????

Palutus
@Karla 20.10.2017 13:34
jedzie ktoś do Warszawy na szkolenie 13 listopada????

Ja

Karla
@Palutus 26.10.2017 18:43
Ja

miło ;) odezwij się babickak@poczta.fm

Weronika

Osoby zainteresowane pracą w Bank Millennium SA przed złożeniem aplikacji do firmy, mogą na naszej stronie internetowej spojrzeć na relacje z kilku odbytych już rozmów kwalifikacyjnych, by móc jak najlepiej przygotować się do swoich.

yeti

Na jakie zarobki można liczyć aktualnie jako doradca klienta?

Kosmos

Praca jak praca - jedni się do niej nadają, inni nie. Piszę o pracy na Infolinii przychodzącej, o oddziałach wypowiedzieć się nie mogę. Jeśli jesteś w miarę ogarnięty - z łatwością wyrobisz prawie najwyższą premię jakościową (ktoś wcześniej pisał, że jest to trudne i rzadko spotykane, że w większości łapał się na najniższy próg (u mnie było odwrotnie, ale wszystko zależy od... wiedzy i chęci, o dziwo). Jakiś czas temu zmieniło się podejście do formy pracy, jest większy nacisk na sprzedaż, w związku z tym, żeby dostać podwyżkę trzeba być dobrym sprzedawcą. Jeśli jesteś dobry jakościowo, może być ciężej (zarobki zależą od sprzedaży - samą jakością możesz uzbierać wynagrodzenie miesięczne w przedziale 2500 -3200 netto, ze sprzedażą więcej). Pewne jest, że praca konsultanta nie jest pracą na lata - albo rotujesz wyżej i odchodzisz do innego działu, albo odchodzisz całkiem. Tak, jest ciężko - ciągłe nadgodziny (bo ludzie, którym się wydawało, że będzie łatwo biorą uz lub L4), duże obciążenie linii i kolejki. Jest to norma dla pracy na słuchawce, ale po przerobieniu różnych miejsc muszę przyznać, że to contact center jest najlepiej funkcjonującym, jakie znam. Co dostaniesz w zamian za cierpliwe wykonywanie obowiązków i zaangażowanie? Inne stanowisko. Nie po miesiącu czy dwóch - jeśli jesteś bardzo dobry i chcesz zacząć tutaj musisz się przygotować na kierat na najbliższy rok - półtora. Ci, którzy są nieźli, ale gdzieś niedomagają, dostaną swoją szansę po dwóch - trzech latach. Dla wszystkich, którym wydaje się to długim okresem czasu - jak myślicie jaką wiedzą i doświadczeniem może pochwalić się pracownik z półrocznym doświadczeniem? Odpowiedź: pół roku wystarczy, żebyś DOBRZE wykonywał swoje obowiązki, nic więcej. Jeśli komuś marzy się szybszy awans w jakiejkolwiek firmie, powodzenia. Jeśli ktoś chce pracować za realne pieniądze i szuka swojej drogi rozwoju, a chce spróbować w bankowości - zapraszam. :) Nie mogę też pominąć faktu, że w pracy panuje świetna atmosfera, a Bank zapewnia dobry pakiet socjalny. A nie samą pracą człowiek żyje. :)

Gwiazda
@Kosmos 18.09.2017 11:28
Praca jak praca - jedni się do niej nadają, inni nie. Piszę o pracy na Infolinii przychodzącej, o oddziałach wypowiedzieć się...

Bajery , rowery, damskie swetery po 3 i po 4. Kosmos to pewnie jakiś kierownik się wypisał.

Fredek

Może ktoś napisać jaki jest powód , że Bank Milenium potrzebuje aktualnie tak dużo osób do pracy.?

Matheoo

Powiedzcie jakich pytan mniej wiecej sie spodziewać na rozmowie z dyrektorem regionalnym....PILNE !!!!

Karla
@Matheoo 15.10.2017 21:04
Powiedzcie jakich pytan mniej wiecej sie spodziewać na rozmowie z dyrektorem regionalnym....PILNE !!!!...

wszelakich ;) jestem po rozmowie z dyrektorem regionalnym i miałam nawet pytanie pt ile wynosi 5% z 20 ;)

Zatrudniajàca sie.......

Kochani napiszcie jakie zarobki w oddziałach na stanowisku Opiekun Klienta. Nie Wien ile moge negocjować. Dziekuje.

on.zarobiony
@Zatrudniajàca sie....... 11.10.2017 23:13
Kochani napiszcie jakie zarobki w oddziałach na stanowisku Opiekun Klienta. Nie Wien ile moge negocjować. Dziekuje....

Zalezy jakie miasto

Fredek

Jeśli ktos czuje się na siłach pracować w banku to z całą pewnością powinien aplikować. Bank Millennium to spoko firma.

Majka

Jeżeli chodzi o pracę w oddziale to mogę się zgodzić że atmosfera zawsze zależy od menadżera. Sam pracodawca jako bank jest myślę jednym z lepszych na rynku. Wynagrodzenie na wstępie ok. 3100 brutto w każdym mieście nie tylko dużym. Świadczenia świąteczne przed Bożym narodzeniem, karta multi sport , darmowe leczenie z kartą enel med. Premie kiepskie nawet jeśli oddział wyrobi duży plan to o 1000 netto można pomarzyć , najczęściej to kwoty od 150 do 500 zł. max. miesięcznie . Plan jest na oddział i nie jest mały więc trudniej jest wykonać założenia. Więcej plusów nie ma pracy naprawdę ogrom i to też zależy od oddziału czy jest jeszcze starego typu czyli kasy + stanowiska konsultanckie czy już w nowej odsłonie wszyscy maja kasę. W obydwu przypadkach zapieprz i wielka odpowiedzialność. Rankingi i ocena sprzedaży na każdym kroku. Walka o klienta i pozycję w rankingach. Straszny stres związany z Tajemniczym klientem obsługa jest nagrywana i później ją odsłuchuje i kierownik placówki jak również kierownik regionu, wynik ma wpływ na to czy zespół otrzyma premię tą wyrobioną oczywiście . Nikt się nie spodziewa że w banku jest tyle pracy i wielka odpowiedzialność. Ogólnie pensje są w bankach marne zważywszy na to że dzisiaj w marketach spożywczych otrzymujesz więkzą pensje na starcie :( Odpowiedzialności nie da się porównać

chris_80

Dzień dobry, czy mogę prosić o opinię osobę pracującą jako Doradca Prestige w Warszawie jakich zarobków można się spodziewać brutto - podstawa + premia (m-c, kwartał, czy jest odcięcie po osiągnięciu jakiegoś progu) ? Pracuję w inwestycjach w innym banku ale zaczynam się rozglądać za nowymi wyzwaniami no i lepszą kasą, bo nie pracujesz za dziękuję :) Słyszałem dużo negatywnych opinii więc chciałbym się dowiedzieć od kogoś pracującego co i jak. Moja poczta betrayedheart@o2.pl jeśli tu nie chce ktoś pisać. Z góry dziękuję

Świeżak

Wypłata na czas, jednak trzeba się spodziewać obowiązkowych nadgodzin i 0 premii przez pół roku

Redstar

Ponieważ bank ma swoje oddziały w całym kraju to ta długa lista ofert pracy w rzeczywistości wcale nie jest taka długa. Jak przeczytałem wpisy na forum i widzę, że są całkiem przychylne dla Banku Millennium

Bercik

Doradca prestige, jakie sa widelki wynagrodzenia? Jak wyglada rekrutacja?

pracownik

Witam Ja też chcę się podzielić opiniami. Pracuję w tym banku 7 miesięcy i proszę mi wierzyć w 14 letniej karierze w bankowości nie spotkałem bardziej poukładanego banku. Na wszystko są procedury , które w mojej ocenie chronią pracownika ;-). Nadgodziny, zawsze mam za nie płacone nawet jeśli jest to 15 minut. Jeśli chodzi o chorowanie na 100% jest to pracodawcy nie na rękę, ale w mojej ocenie nikt szczególnie za to nie jest gnębiony, ja chorowałem 2 miesiące i nie byłem nękany telefonami, pozwolono mi chorować spokojnie. Pensja też nie jest najgorsza, największy plus to to, że przez cały dzień na biurku nie dzwonią telefony, jedyny minus pracy polega na codziennym oczekiwaniu na tajemniczego klienta. Przełożony jasno komunikuje cele, przez cały okres zatrudnienia nie spotkałem się z objawami nękania, ani mojej osoby, ani współpracowników. Ja polecam pracę w Millennium ( dobra opieka medyczna, fajne świadczenia pracownicze, dużo rozwijających szkoleń) i wszystkim co wybierają się na rozmowy kwalifikacyjne życzę powodzenia.

Klara

Wydaje mi się, że ogólny brak ludzi do pracy zaczyna dotykać różne firmy nawet banki. Jeszcze do niedawna można było marzyć o takiej pracy a teraz jest w zasięgu ręki.

Ulka

Jestem zdziwiona, że sytuacja z tym spotkaniem ma miejsce. Ale z drugiej strony to jest tylko pracownik, któremu coś się nie chce!

MK

To ja opiszę moją przygodę w rekrutacją na stanowisko kierownicze w centrali. Zadzwoniła do mnie pani z HR, wypytała o sprawy formalne , rozmawiałyśmy około 10minut, po czym umówiła za mną spotkanie na 10:30 na najbliższy poniedziałek (rozmowa była w środę). Do wyboru miałam tylko piątek lub poniedziałek, co jest trochę dziwne, ale ok... Minął czwartek i piątek a ja nadal ani nie otrzymałam maila potwierdzającego spotkanie, ani w rozmowie nie otrzymałam adresu, pod jaki mam się udać, słowem: nie podano mi żadnych szczegółów. W czwartek i piątek zadzwoniłam łącznie 3x do pani rekruterki, jednak ani nie odebrała ani nie oddzwoniła, więc uznałam poniedziałkowe spotkanie za nieważne. Co za brak profesjonalizmu! Wstyd po prostu, takie zachowania w takiej organizacji... Dobrze, że nie jestem waszym klientem, skoro nawet kandydata do pracy nie umiecie potraktować z szacunkiem!

Mk
@Irena 31.08.2017 21:03
Ja otrzymalam informacje,ze wywiad telefoniczny nie gwarantuje współpracy czy zaproszenia na rozmowe, wyslalam cv na Kierownik...

Ciężko czegoś nie zrozumieć w ustaleniu spotkania, gdzie umawiamy się na 10:30 w najbliższy poniedziałek. W mojej rozmowie nie było info o jakichś gwarancjach czy ich braku, po prostu zostało umówione spotkanie. Oczywiście gdyby padła informacja, że to tylko wstępna rozmowa bez umawiania spotkania to spoko, ale tak nie było. Obciach straszny. Uważam też, że nieodebranie i nieoddzwonienie, to okrutny brak kultury w relacjach zawodowych. Oczywiście pracą już zainteresowana nie jestem.

Mk
@Mk 01.09.2017 08:58
Ciężko czegoś nie zrozumieć w ustaleniu spotkania, gdzie umawiamy się na 10:30 w najbliższy poniedziałek. W mojej rozmowie ni...

do mojej historii powstał sequel :) kilka dni po opinii na Go Work zadzwoniła Pani z HR , aby poinformować mnie o zakończeniu rekrutacji na aplikowane stanowisko oraz przeprosiła za nieporozumienie ze spotkaniem. Bardzo ładnie i z twarzą! Dziękuję.

Fredek

Widzę, że mają bardzo długą listę ofert pracy. Takie braki osób do pracy zmusi firmy do podnoszenia zarobków żeby ściągać ludzi. Jeszcze trochę i zaczną ludzie wracać z zagranicy bo u kraju można będzie dobrze zarobić! Ja się z tego cieszę nie wiem jak wy?

fan BAnku Milenium
@Fredek 24.08.2017 23:00
Widzę, że mają bardzo długą listę ofert pracy. Takie braki osób do pracy zmusi firmy do podnoszenia zarobków żeby ściągać ludzi...

hr owcu daj spokój.. jaka podwyźka?? zaraz przejmą DB Polska koszty trza ciąć..Ofert dużo bo leszczy coraz mniej do dymania za g..nie pieniadze..

ONA

Jestem po 3 etapie i czekam na decyzję. Podobno mają zadzwonić niezależnie od decyzji. Po jakim czasie od ostatniego etapu odezwali się do Was?

Sayuki
@ONA 24.08.2017 16:32
Jestem po 3 etapie i czekam na decyzję. Podobno mają zadzwonić niezależnie od decyzji. Po jakim czasie od ostatniego etapu ode...

Hej, czy po 3 etapie odezwał się ktoś do Ciebie ?

ONA
@Sayuki 05.09.2017 11:33
Hej, czy po 3 etapie odezwał się ktoś do Ciebie ?

Hej. Dostałam odpowiedź pozytywną. Co prawda dopiero po miesiącu ale było to spowodowane czynnikami niezależnymi od firmy. W październiku zaczynam :)

Monika

@Zadowolony Bardzo merytoryczna wypowiedź, można sobie wyrobić swoją opinie o firmie. Podobnie jak Ty miałam również ja. Tak przebiega niemalże u każdego początkowa droga kariery zawodowej, bank jest spoko !!

Zadowolony

A ja napiszę tak. Bank jako taki jest dużą firmą i oferuje różne stanowiska o zróżnicowanym poziomie wynagrodzenia i wymaganych kwalifikacji. Nie trudno jest domyśleć się iż aplikując do pracy w oddziale detalicznym nie będziesz mieć dyrektorskiego wynagrodzenia. Faktem jest iż jest ono dość niskie ale według mnie, bank zakłada iż są to stanowiska, które przynajmniej w części będą szybko rotować ze względów podawanych przez wszystkich poprzednich piszących, czyli głównie - KASY. Kasa jest ważna ale zależy co chcesz osiągnąć poprzez tę pracę. Jeśli studiujesz pedagogikę i chcesz potem pracować w banku i zarabiać kokosy...może to być trudne aczkolwiek nie jest niemożliwe. Jeśli nawet pracujesz na, w twojej ocenie poślednim stanowisku to możesz to wykorzystać jako atut podczas kolejnych procesów rekrutacji albo rotacji w ramach banku - i tak jest to możliwe. Ja zaczynałem pracę w banku na słuchawkach - infolinia telefonów przychodzących, jednak po około półtora roku przeniosłem się w ramach banku do innego departamentu dość kluczowego dla banku. Z mojego zespołu wiele osób w ten sposób rotowało, każdy próbował przenieść się tam, gdzie kierowały go zainteresowania - dep. produktów hipotecznych, ryzyka, MIS, nawet szef call center rotował :) Jeśli masz coś do zaoferowania jako osoba i widać, że ci się chce, nie jesteś malkontentem, nie narzekasz ciągle to jesteś w stanie znaleźć sobie ciekawe miejsce w banku. Ja po kolejnych 3 latach przeniosłem się do innego departamentu a po 10 latach pracy w banku odszedłem. Jeśli Twoim jedynym celem jest kasa i postawa roszczeniowa, to zawsze będziesz niezadowolony niezależnie od firmy, w której będziesz pracować. Ja w banku zaczynałem z wynagrodzeniem na poziomie 1100PLN brutto - praca na pół etatu, potem przy pełnym etacie 2200PLN, bez żadnych premii, karnetów, mutlisportu, opieki medycznej, jedynie przed Świętami Bożego Narodzenia wpływała ekstra kasa jakieś 250PLN. Sześć lat temu kończąc swoją współpracę z bankiem zarabiałem średniomiesięcznie ponad 11tyś. brutto - 10 razy tyle co na początku - czy to było mało? Nie, po prostu wybrałem inną drogę, zmieniłem branżę, znów stałem się początkującym w tym co robię ale zaczynałem też z innego pułapu finansowego, znacznie niższego niż wynagrodzenie w banku ale dziś znów mogę powiedzieć, że moje dochody wzrosły prawie 10 krotnie i 90% czasu pracuję zdalnie z domu, mam więcej czasu dla rodziny i żeby nie było nie miałem żadnych pleców. Na początku po szkole średniej też myślałem, że pracodawcy czekają na mnie z otwartymi rękoma i że dostanę górę kasy...życie to szybko weryfikuje a po każdej kolejnej rozmowie kwalifikacyjnej...no cóż. Zaraz rzucą się ludzie, że przecież trzeba z czegoś żyć itp., tak ja miałem małe dziecko i żonę na wychowawczym i finanse ratowałem innymi sposobami, musieliśmy się trochę przemęczyć i zaciskać pasa ale nie oczekiwaliśmy, że od razu będzie nas stać na willę z basenem, dużym ogrodem w centrum dużego miasta. Ja jestem zadowolony z pracy w millennium, choć nie zawsze było łatwo ale kto powiedział, że będzie? Ta instytucja dała mi niezłą szkołę życia i utwardziła charakter czego i Wam życzę.

Piotr

Słyszałem o banku sporo dobrego. Mam zamiar aplikować i bardzo proszę o kilka informacji. Jak się wam pracuje? Czy w firmie są dodatki typu socjalnego? Jak przedstawia się sprawa szkoleń? Czy są jakieś specjalne wymagania stawiane kandydatowi na starcie?

.

Jak myślicie jakie jest prawdopodobieństwo, że po rozmowie z dyrektorem regionalnym zdecydują się?

anonim

(usunięte przez administratora)

Ala

50 na 50, cieszę się że pomogłem.

Fredi

Praca w banku jest bardziej stresująca niż gdzie indziej i może nie wszystkim odpowiada. Ale to nie jest powód żeby oskarżać firmę.

Minia

Ja mam dobre odczucia z pracy w banku Millennium, polecam.

Nowy

Czy mógłby ktoś wyjaśnić mi jaki jest powód, że bank ma tak długą listę ofert? Czy to jakiś nowy projekt czy może otwierają jakąś nową placówkę? Generalnie szukam pracy w banku jako opiekun klienta, może to byłoby miejsce dla mnie? Proszę o kilka zdań .

Zxc

Dostalam zaproszenie na rozmowe jako opiekun klienta na infolinii.Czy wymagaja okazania swiadectwa ukonczenia szkoly?

Nauczyciel
@Zxc 10.07.2017 15:47
Dostalam zaproszenie na rozmowe jako opiekun klienta na infolinii.Czy wymagaja okazania swiadectwa ukonczenia szkoly?...

Tak , koniecznie musisz okazać świadectwo ukończenia szkoły podstawowej czyli , że przeszłaś przez 6 klas.

Angel

Pracowałam w BN na słuchawce jakiś czas temu prawie rok i jeszcze teraz muszę odreagować swoją gehennę. Wydawało mi się, że otrzymanie pracy w Banku to szczęście , zawiodłam sie mocno bo było to nieszczęście. Jestem b.db handlowcem więc nastawiam sie na robienie planu i zgarnięcie prowizji. A tu rozczarowanie bo w interesie innych pracowników banku było pozbawić cię tej premii. Przekraczałam plany lub wykonywałam je w 100% a premii nie oglądałam , dlaczego ??? a dlatego: - na infolinii dział monitoring sprawdzał jakość rozmów, ja jestem fanką jakości rozmów i rzetelnego informowania klienta, nigdy nic nie sprzedałam wprowadzając kogoś w błąd. To oczywiście było bez znaczenia. Monitoring obejmował wszystkie rozmowy nawet te przed weryfikacją, czyli potwierdzeniem danych klienta, które nie mogły się skończyć sprzedażą. Wystarczyło w ramach tej ogólnej rozmowy nie doprecyzować drobnego szczegółu i już to obniżało prowizję ze sprzedaży o 25%, lub 50%, 3 drobne błędy – zostajesz pozbawiony prowizji całkowicie. Perfidii dodaje fakt , że o ocenie dowiadywałaś się na koniec pracy ostatniego dnia miesiąca, Kordo nie informował przez cały miesiąc a dostawał informację na bieżąco , po to aby osoba nie wiedziała o tym, że jest skasowana przez monitoring i zaiwaniała dalej, jak naiwniak. - subiektywna ocena twojego kordo – on na zasadzie lubię/ nie lubię cię oceniał co miesiąc i jeżeli pozostały ci grosze do wzięcia z wypracowanej prowizji po monitoringu , on z tego co pozostało zabierał nawet do 50% (a sam w pracy siedział głównie na kompie z WP). - no i wisienka – miałam raz ocenę po monitoringu 100% i przekroczony plan ale dostałam 0 zł prowizji ponieważ sprzedałam klientowi, który był do weryfikacji w oddziale, było to zaznaczone drobnym drukiem , w zakładce , rozmowy wpadały jedna po drugiej, co kilkanaście sekund, więc była to pułapka, w którą wpadło wiele słuchawek. Sprzedaż takiemu kasowała ci prowizję do 0 zł. - jeżeli nie był zrobiony plan działowy lub wydziałowy też nic nie oglądałeś ze swojej sprzedaży. Przez rok pracy wykonując plany sprzedażowe nie otrzymałam nawet 1000 zł !!!! prowizji na rękę. Wypracowane pieniądze a szczególnie w banku nigdy nie giną, ktoś je zgarnia. Stąd tak duża rotacja aby pozbyć się światków wyzysku w pracy.

Miki
@Angel 08.07.2017 20:45
Pracowałam w BN na słuchawce jakiś czas temu prawie rok i jeszcze teraz muszę odreagować swoją gehennę. Wydawało mi się, że ot...

Tak rzeczywiście wyglądają realia pracy na infolinii więc ci sprytniejsi po miesiącu szkolenia szli na wielomiesięczne zwolnienia lekarskie i mieli kołchoz z głowy....

Fiona

Czy pracując w Banku Millennium na stanowisku opiekuna klienta da się godziwie zarobić? Czy firma ma do pensji dodatek socjalny lub coś innego? Słyszałam ostatnio sporo dobrego o firmie i mam zamiar aplikować. Podpowiedzcie kilka wiadomości. Z góry dziękuję.

odradzam

bankowość elektroniczna ... brak kompetencji duże obietnice zerowy rozwój

była pracownica

Pracowałam w tym banku rok czasu. Nie chciałam przedłużenia umowy. Pracowałam w róznych miejscach ale ten bank przebija wszystko. 1. Wynagrodzenie nieadekwatne to wykonywanych obowiązków. Premie za sprzedaż śmiesznie niskie. 2. Przerwa? tam czegoś takiego nie ma . Przychodzisz do pracy pracować a nie jeść czy pić . 3. Cały dzień obsługujesz klientów, nie masz czasu podrapać się po tyłku a na koniec dnia dostajesz opieprz za brak wykonanych telefonów. Kierownik twierdzi ,że miałeś czas dzwonić ale się obijałeś . 4. Pracowałam w oddziale,który mieścił się w Galerii Handlowej,więc praca była 2 zmianowa. Nawet kiedy masz wolne 2 dni albo 3 nie ma mowy o wyjezdzie i odcięciu się gdyż kierownictwo dręczy Cię telefonami i każde przyjść po klucz . 5. Traktowanie pracownika? możesz padać na twarz , dostawać zawału serca ale i tak musisz siedzieć w pracy . Wolny dzień na żądanie to mit. Aktualnie złożyłam pozew w sądzie. Za co? Ano za to,że pewne pięknego dnia żle się czułam w pracy. Nie byłąm w stanie obsługiwać klientów . Chciałam się zwolnić a co usłyszałam? Że wcale nie jest ze mną tak żle i mogę siedzieć w pracy, nie mam jeszcze wyrobionego plany więc nikt mnie nie zwolni. Efekt? Po kilku godzinach wylądowałam w stanie krytycznym w szpitalu. Potem oczywiście wielkie pretensje,że leże w szpitalu i odpoczywam podczas gdy inni pracują :D nie wspomnę o codziennym nękaniu telefonami, kiedy łaskawie zamierzam wrócić. Doskonale rozumiem,że do pracy idzie się pracować a nie odpoczywać ale to co u mnie się działo w oddziale to juz przekroczenie wszelakich granic. Zero liczenia się z człowiekiem. Traktowanie jak gówno,które nie ma praw. Oczywiście nie twierdzę,że wszędzie tak jest. Byłam 2 razy na delegacji w innych placówkach i przyznam,że może nie było idealnie ale było dużo duzo lepiej jeżeli chodzi o traktowanie pracowników. Po prostu w zależności jaki kierownik się trafi.

była pracownica

Pracowałam w tym banku rok czasu. Nie chciałam przedłużenia umowy. Pracowałam w róznych miejscach ale ten bank przebija wszystko. 1. Wynagrodzenie nieadekwatne to wykonywanych obowiązków. Premie za sprzedaż śmiesznie niskie. 2. Przerwa? tam czegoś takiego nie ma . Przychodzisz do pracy pracować a nie jeść czy pić . 3. Cały dzień obsługujesz klientów, nie masz czasu podrapać się po tyłku a na koniec dnia dostajesz opieprz za brak wykonanych telefonów. Kierownik twierdzi ,że miałeś czas dzwonić ale się obijałeś . 4. Pracowałam w oddziale,który mieścił się w Galerii Handlowej,więc praca była 2 zmianowa. Nawet kiedy masz wolne 2 dni albo 3 nie ma mowy o wyjezdzie i odcięciu się gdyż kierownictwo dręczy Cię telefonami i każde przyjść po klucz . 5. Traktowanie pracownika? możesz padać na twarz , dostawać zawału serca ale i tak musisz siedzieć w pracy . Wolny dzień na żądanie to mit. Aktualnie złożyłam pozew w sądzie. Za co? Ano za to,że pewne pięknego dnia żle się czułam w pracy. Nie byłąm w stanie obsługiwać klientów . Chciałam się zwolnić a co usłyszałam? Że wcale nie jest ze mną tak żle i mogę siedzieć w pracy, nie mam jeszcze wyrobionego plany więc nikt mnie nie zwolni. Efekt? Po kilku godzinach wylądowałam w stanie krytycznym w szpitalu. Potem oczywiście wielkie pretensje,że leże w szpitalu i odpoczywam podczas gdy inni pracują :D nie wspomnę o codziennym nękaniu telefonami, kiedy łaskawie zamierzam wrócić. Doskonale rozumiem,że do pracy idzie się pracować a nie odpoczywać ale to co u mnie się działo w oddziale to juz przekroczenie wszelakich granic. Zero liczenia się z człowiekiem. Traktowanie jak gówno,które nie ma praw. Oczywiście nie twierdzę,że wszędzie tak jest. Byłam 2 razy na delegacji w innych placówkach i przyznam,że może nie było idealnie ale było dużo duzo lepiej jeżeli chodzi o traktowanie pracowników. Po prostu w zależności jaki kierownik się trafi.

Amelia
@była pracownica 26.06.2017 16:26
Pracowałam w tym banku rok czasu. Nie chciałam przedłużenia umowy. Pracowałam w róznych miejscach ale ten bank przebija wszystk...

A kto byl kierownikiem oddziału?

Kier
@Al 24.09.2017 10:22
No to pokazali Państwo tą wypowiedzią poziom kadry menedżerskiej.

Bardziej tą wypowiedzią odzwierciedlam opinię zespołu, który nie ma zamiaru pracować za dwóch ponieważ ktoś uważa, że się jej wszytko należy tylko z tego powodu, że ma dziecko. Inni też chcą szanować swój czas i własne siły !

Misia

Nie zgadzam się z opinią, że praca jest ciężka. Uwielbiam taką pracę a jeśli komuś nie odpowiada to zawsze może pracować na świeżym powietrzu tam będzie ok.

Rekrutujacy

Jak jest w centrali ? Chodzi mi bardziej o back office. Jak atmosfera? Jak zarobki?

mała
@Rekrutujacy 25.06.2017 10:25
Jak jest w centrali ? Chodzi mi bardziej o back office. Jak atmosfera? Jak zarobki?

też jestem ciekawa jak to wygląda w centarli?

Fredek

Nikt nie mówił, że praca będzie lekka, ale generalnie w pracy trzeba niestety pracować

Meg

Nie polecam pracy w oddziale. Ciągle nadgodziny które nie są ewidencjonowane w praktyce ich nie odbieramy,braki kadrowe uniemożliwiające wzięcie wolnego. Wieczne mało sprzedazy mimo wysokiej pozycji w sieci.Po roku czuje się już wypalona.

narco_polo

Elo, proszę o opinię o pracy na stanowisku konsultant infolinii przychodzącej w Millenium. Pozdro!!

ups

najgorszy pracodawca jakiego miałam kiedykolwiek!!!

Fredek

Bank Millennium jest dobrym miejscem do pracy ale dla chcących tego.

Wykrzyknik

Cześć, jak wygląda atmosfera w centrali w Warszawie? Typowe korpo czy można spotkać normalne osoby?

Weronika

@Nick piszesz, że praca w Bank Millennium SA zaczyna się od 10, ale trzeba być wcześniej w miejscu zatrudnienia, ponieważ codziennie odbywają się spotkania z kierownikiem. Ile dokładnie wcześniej? Wspominasz również o wyciąganiu konsekwencji przez firmę, kiedy nie zrobi się określonego targetu. Jakie to są konsekwencje?

Pracownik1234
@Weronika 25.05.2017 10:00
@Nick piszesz, że praca w Bank Millennium SA zaczyna się od 10, ale trzeba być wcześniej w miejscu zatrudnienia, ponieważ codzi...

Pracuje w BM jakis czas i pierwsze słysze o spotkaniach przed pracą... W moim oddziale coś takiego nie ma miejsca, być może kierownik sobie sam wymyśla takie "spotkania motywacyjne". Wychodzimy zazwyczaj 10 po, no chyba, że jakis klient wpadnie na ostatnią chwilę i zasiedzi się np do 18:30 czy 19 to wtedy niestety. Po prostu jest to praca dla ludzi którym chce sie pracowac a nie czekają na manne z nieba.

Bsnkow unikaj jjak ognia!!
@Weronika 25.05.2017 10:00
@Nick piszesz, że praca w Bank Millennium SA zaczyna się od 10, ale trzeba być wcześniej w miejscu zatrudnienia, ponieważ codzi...

Zwolnienie. Szkolenie tylko z programu a wiedza potrzebna olbrzymia i nie licz na to , xe ktos ci pomoże. Z...ki od kierow ika regionalnego. Poczytaj sobie o tajemniczym kliencie. Nawet nie chce mi sie podac wiecej. To praca dla desperatow.

Nick

Osobiscie nie polecam,praca w godzinach 10-18, oczywiscie w oddziale trzeba byc duzo wczesniej,poniewaz codziennie są spotkania z kierownikiem, który mówi co i ile danego dnia masz sprzedac,jak tego nie zrobisz to sa konsekwencje.Wyjscie o 18.30 to tylko teoria, zawsze jest to dużo później,bo albo klienci,albo bankomat. Nadgodziny nie płacą,chociaz obiecuja. Za braki na kasie odpwiadasz swoja majatkiem, w bankomacie również,chociaz to nie twoja wina,ze maszyna cos zle wydala.Firma robi wszystko by byla chroniona przez procedury i zawsze jak cos jest zle jest to winna pracownika.Zarobki marne,podwyzki dostają Ci co są ulubieńcami.Jedyny plus opieka medyczna.

Weronika

@joan czy spotkała Cię sytuacja, gdzie Bank Millennium SA zapewnił o możliwości zdobycia premii, a następnie okazało się, że nie ma takiej możliwości? Piszesz również o obowiązkowych nadgodzinach. Czy firma wymaga ich od każdego pracownika? Jak często się takie zdarzają?

Fredek

@joan Myślę, że jesteś młodym człowiekiem i uważasz, że robisz bardzo dużo idąc do pracy a już w pracy nie musisz opracować. Od tego są inni tylko nie Ty.

Baśka

Czy mógłby ktoś napisach jak się pracuje w firmie? Jaka jest atmosfera? Czy firma prowadzi rekrutacje jedno- czy dwuetapową? Złożyłam cv na doradcę w placówce detalicznej czyli rozumiem że to będzie mała agencja? Czekam na telefon dlatego tak się dopytuję.

Weronika

@Weronika9237 staż na jakim stanowisku dokładnie? Ogólne warunki różnią się w zależności od stanowiska, na którym zatrudniony jest pracownik.

Weronika9237
@Weronika 11.05.2017 16:11
@Weronika9237 staż na jakim stanowisku dokładnie? Ogólne warunki różnią się w zależności od stanowiska, na którym zatrudniony j...

W dziale bankowości detalicznej

Weronika9237

Chciałam zapytać o staż w tym banku. Zostałam dziś na niego zaproszona jak wygląda rozmowa warto?

Monia

Zastanawiam się jaki jest powód tak dużej oferty pracy jaką bank wystawił? Może ktoś ma wiedzę w tym temacie? Podzielcie się z innymi. Zamierzałam aplikować do firmy więc przydałoby się mieć wiedzę o sytuacji w firmie.

Zostaw opinię o Bank Millennium SA - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Millennium SA