LoanMe Sp. z o.o.
2 46 6 1

Opinie o LoanMe Sp. z o.o.

.

wysłałem cv w ciągu jakiego czasu jest kontakt ? mój znajomy pracuje i zarabia dobre pieniądze .

Aga

Słyszałam się da się zarobic? Wypowie się ktoś na temat podstawy w dziale sprzedaży? Czy szkolenie płacą i czy obowiązuje od razu umowa o pracę?

Karo
@Aga 28.10.2018 15:01

Nigdy się nie doczekasz umowy o pracę w tej firmie...

Ania

Proszę o informację jak wygląda kwestia podstawy i za szkolenie płacą? Umowa o pracę czy zlecenie? Jak to wyglada z godzinami czy jesy możliwość zamiast na 8 pracować na 9 ? Z góry dziękuję

LoanMe Sp. z o.o.
pracodawca
@Ania 27.10.2018 13:42

Pani Anno, jeśli ma Pani pytania odnośnie szczegółów umowy oraz wysokości wynagrodzenia - zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji pod adresem: kariera@loanme.pl Nasi specjaliści na pewno udzielą stosownych informacji. Pozdrawiamy!

Mono
@LoanMe Sp. z o.o. 29.10.2018 13:32

Jacy spacjalisci ?????

kiba
@Mono 30.10.2018 07:55

hahahhaha

ania
@LoanMe Sp. z o.o. 29.10.2018 13:32

czekam na informacje napisałam maila pozdrawiam

LoanMe Sp. z o.o.
pracodawca
@ania 02.11.2018 12:50

Pani Anno, czy wysłała Pani wiadomość na kariera@loanme.pl? Niestety nie otrzymaliśmy zgłoszenia na tę skrzynkę mailową.

Ania
@LoanMe Sp. z o.o. 05.11.2018 13:56

Tak dziękuję bardzo za odpowiedź. Jestem w kontakcie z osobą z rekrutacji . Pozdrawiam

Marek

Firma spoko. Da się zarobić niezłą kaskę na sprzedaży. W drugim miesiącu pracy 3 tys premii. Oby tak dalej

Magda
@Marek 12.08.2018 16:33

Jak wygląda kwestia podstawy w pierwszych miesiącach?

Dewsso

Jak dla mnie nie ma firm idealnych, ta też nie jest, ale na pewno pozwala nabrać doświadczenia i zarobić, choć czasem łatwo nie jest. Z drugiej strony gdzie teraz w pracy jest łatwo? Chyba w budżetówce. Dla mnie jako osoby początkującej, a chcącej się szkolić w kierunku obsługi klienta i sprzedaży ta firma jest okej i dała sporo możliwości, aby poprawić warsztat. Za to daję dobrą ocenę. I za atmosferę pracy.

Kris

Pracuję w dziale sprzedaży - podstawa jest 3K, ale premie rekompensują. Często organizują konkursy z bonusami, jak się postarasz możesz zarobić nawet 10 k miesięcznie.

Ada
@Kris 26.10.2018 15:30

Podstawa 3 k na rękę czy brutto? Po ilu miesiącach?

Ada

Powie ktoś jaka jest podstawa w pierwszych miesiącach ? I czy za szkolenie firma płaci?

LoanMe Sp. z o.o.
pracodawca
W ubiegłym miesiącu w LoanMe trwała akcja "Rzuć się piórnikiem" na rzecz podopiecznych Ośrodka Opiekuńczo-Wychowawczego w Płocku. Skrzynia z przyborami zapełniona! Wielkie brawa dla naszych pracowników - darczyńców o ogromnych sercach!
#LoanMe #pomaga #dzieciom

   
Piotr

Bezczelność! Dlaczego LoanMe nie zakupi przyborów dla podopiecznych Domu Dziecka, tylko jeszcze wyciąga pieniądze od swoich pracowników! Skoro pracownicy dają pieniądze, to nie róbcie tego pod swoim szyldem, bo to skurw**stwo! Organizujemy akcję - dawać pieniądze! To pokazuje Waszą moralność. Tyle w temacie. Aha, przestańcie wysyłać niezamówioną korespondencję, bo nie wyraziłem na to zgody - chodzi o spamowe SMSy wysyłane bez numeru (tylko nazwa "LoanMeSMS"). Art. 172. 1. Zakazane jest używanie telekomunikacyjnych urządzeń końcowych i automatycznych systemów wywołujących dla celów marketingu bezpośredniego, chyba że abonent lub użytkownik końcowy uprzednio wyraził na to zgodę.

LoanMe Sp. z o.o.
pracodawca
@Piotr 28.10.2018 14:35

Panie Piotrze - wspomnieliśmy w naszej aktualności, że jest to akcja naszych Pracowników, a że są to Pracownicy LoanMe - stąd nasz szyld. Nie zmuszamy nikogo do wzięcia udziału w akcjach charytatywnych, są one dobrowolne. A takie postawy należy krzewić, aby zachęcać innych do podobnych szlachetnych działań. Jesteśmy bardzo dumni z naszych Pracowników, dlatego też udostępniamy takie informacje. My jako firma również wielokrotnie angażowaliśmy się w podobne działania, można to sprawdzić na naszej stronie - http://www.loanme.pl. Co do Pana problemu - prosimy skontaktować się z nami pod adresem e-mail: kontakt@loanme.pl - zweryfikujemy problem i dołożymy wszelkich starań, aby rozwiązać go jak najszybciej. Pozdrawiamy!

Ala

Byłam na rozmowie o pracę 2 tygodnie temu, Pani oddzwoniła do mnie po kilku dniach i ponownie zaprosiła na ustalenie warunków, które byly całkiem dobre jak na stanowisko, na które aplikowałam (praca w administracji), niestety musiałam odnowić że względu na studia, potrzebowałam pracy na 3/4 etatu, a nie na cały, jednak bardzo fajne biuro, wręcz przytulne ze zdjęciami pracowników na ścianach i bardzo miła Pani rekrutująca zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Polecam chociaż sprawdzić

xxxxxxxxxxx

może ktoś mi powiedziec coś na temat pracy w sprzedazy, jak wygladaja realne zarobki?

MarekK

Strata czasu

kandydat

Fajnie, że firma chętnie odpowiada. Czy prowadzicie Państwo teraz rekrutację na konsultantów?

LoanMe Sp. z o.o.
pracodawca
@kandydat 21.10.2018 19:31

Szanowny Panie - zapraszamy do zapoznania się z dostępnymi ofertami pracy na naszej stronie: http://www.loanme.pl/kariera/ Prowadzimy także rekrutację na konsultantów. Serdecznie pozdrawiamy!

Klapa

Pracowałem -Nie polecam , oprócz biura i lokalizacji plusów brak. Rekrutacja ciągła świadczy o tym ze jest bardzo duża rotacja a wiadomo jak jest Ok każdy pilnuje posadki.Ktos może zrobi tam porządek w przyszłości .

LoanMe Sp. z o.o.
pracodawca
@Klapa 14.10.2018 08:23

Szanowny Panie, dlaczego zdecydował się Pan na rezygnację? Z chęcią poznamy szczegółowe powody, gdyż zależy nam na tym, aby usprawnić proces rekrutacji i zapewnić przyszłym pracownikom jak najlepsze warunki. Serdecznie pozdrawiamy!

.
@LoanMe Sp. z o.o. 15.10.2018 09:42

Chetnie odpowiem. Etyka pracy w tej firmie to nic a szarpanie się z dziwnym systemem komputerowym i ciagle awarie. (usunięte przez administratora). albo zewnętrzne bazy gdzie nie ma na to zgody klienta, firma ma Rodo w nosie, kierownik postanowił zadzwonić do pracy klienta bo podejrzewał próbę wyłudzenia mimo ze nie można ... firma Dżungla swoje prawa i swoje małpki

LoanMe Sp. z o.o.
pracodawca
@. 15.10.2018 16:44

Szanowny Panie, dziękujemy za wyczerpującą odpowiedź. Zależy nam na tym, aby dostarczać Klientom usługi najwyższej jakości, ale przede wszystkim chcemy się doskonalić i budować dobre, długotrwałe relacje z naszymi Pracownikami. Dzięki takim opiniom jesteśmy w stanie sprawdzić wymienione sektory i ich pracę, co oczywiście poczynimy. Możemy jednocześnie wspomnieć, iż na co dzień dokładamy wszelkich starań, aby na bieżąco eliminować pojawiające się błędy i szybko na nie reagować, natomiast bazy Klientów, o których Pan wspomniał są w pełni legalne i posiadamy na nie odpowiednie zgody i licencje. Nie moglibyśmy działać bezprawnie jako firma z sektora usług finansowych. Niemniej jednak, bardzo dziękujemy za opinię i życzymy powodzenia w dalszej drodze zawodowej!

Anna

Brak profesjonalizmu, niepoważne podejście do ludzi. Tak mogę podsumować moją opinię na temat firmy. Byłam umówiona na rozmowę kwalifikacyjną, dzień wcześniej potwierdzano ze mną termin spotkania, natomiast tego samego dnia 2 godz. przed spotkaniem otrzymałam tel. z informacją o odwołaniu spotkania, gdyż wczoraj zakończono proces rekrutacji. Mogłabym jeszcze zrozumieć, gdyby spotkanie zostało odwołane z większym wyprzedzeniem, ale 2 godz. przed?? Totalny brak poszanowania czasu innych.

LoanMe Sp. z o.o.
pracodawca
@Anna 09.10.2018 10:12

Szanowna Pani Anno, dziękujemy za sygnalizację problemu. Prosimy o wiadomość na adres kariera@loanme.pl wraz z podaniem szczegółów spotkania, na które była Pani umówiona (data, osoba rekrutująca, stanowisko). Pozwoli nam to na usprawnienie całego procesu i wyeliminowanie takich zachowań. Wiadomość zostanie przekazana do naszego działu rekrutacji. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację.

Wanda

Nie pracowałam ale byłam na rozmowie o pracę. Nie dość że osoba z którą byłam umówioną nie stawila się to musiałam długo czekać na inną osobę która poprowadziłaby rekrutację. W ogłoszeniu informacja o konkurencujnych zarobkach a na stanowisku wyższym niż call center nie są w stanie zaproponować nawet 3000 zł netto. Szkoda czasu.

LoanMe Sp. z o.o.
pracodawca
@Wanda 10.10.2018 14:38

Szanowna Pani, dziękujemy za wiadomość. Prosimy o przesłanie informacji o szczegółach spotkania (data, osoba rekrutująca, stanowisko) na adres kariera@loanme.pl. Natychmiast je sprawdzimy i odniesiemy się do wskazanego przez Panią problemu. Wiadomość zostanie przekazana do Specjalisty ds. Rekrutacji w celu uzyskania wyjaśnień. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację.

Ge

Pracuję w LoanMe od nieco ponad miesiąca i kilka moich spostrzeżeń: po pierwsze - fajne, nowoczesne biuro w centrum Warszawy z dogodną lokalizacją, blisko pętla PKP Dworzec Zachodni, mnóstwo autobusów, bar na dole, pan kanapka codziennie a w biurze darmowa, dobra kawa. Po drugie: duży plus, że firma angażuje się w różnego rodzaju akcje charytatywne - wewnętrzne i zewnętrzne. Po trzecie: fajny team, ludzie chętni do pomocy, o dziwo żadnych skandali (mimo, że ich trochę oczekiwałam kierując się niektórymi opiniami). Nie wiem jak będzie dalej, na razie jestem zadowolona.

Były
@Ge 05.10.2018 16:52

Dla Pana kanapki warto co ????ja pracowałem i podziękowałem .

LoanMe Sp. z o.o.
pracodawca
Do końca listopada wspieramy „Staruszkowo” – jedyne hospicjum dla starych zwierząt w Polsce. Zbieramy pieniądze na rzecz chorych psów, które wymagają często kosztownej opieki weterynaryjnej.
Nasi pracownicy chętnie angażują się w takie akcje, bo w LoanMe lubimy pomagać! ❤️


Jeśli też chcesz pomóc wejdź na oficjalny profil „Staruszkowa” na Facebooku i pomagaj! :)
   
Z.

Byłam pare dni temu na rozmowie kwalifikacyjnej. Ktoś się orientuję jak długo trzeba czekać na telefon czy się dostalam?

Xyx
@Z. 03.10.2018 09:07

Wszystkich biorą

LoanMe Sp. z o.o.
pracodawca
LoanMe jest instytucją finansową, której najwyższą wartością jest wiarygodność i chęć pomocy innym. Staramy się, aby nasza praca przynosiła korzyści społecznościom, w których działamy. Z tego powodu angażujemy się w sprawy dobroczynne, które wspierają potrzebujących.

Dlaczego pomagamy? 
Zapraszamy na nasz kanał YouTube - "LoanMe Charytatywnie", gdzie można znaleźć reportaże z naszych akcji charytatywnych! 
   
LoanMe Sp. z o.o.
pracodawca
Szanowni Państwo,

Bardzo nam miło powitać wszystkich użytkowników platformy GoWork.pl poszukujących informacji o pracy w firmie LoanMe Sp. z o.o. Serdecznie dziękujemy za pozostawione przez Państwa opinie. Korzystając z nowej płaszczyzny komunikacji, zadbamy o przedstawienie kompleksowego obrazu pracy, a także warunków zatrudnienia w naszej firmie. Jako stabilne i godne zaufania przedsiębiorstwo, pragniemy również odpowiadać na merytoryczne pytania oraz rozwiewać wszelkie wątpliwości.

Zawsze słuchamy cennych sugestii oraz uwag, wyciągamy wnioski z konstruktywnej krytyki, mając na celu nieustanny rozwój. Z tego powodu wszelkie trudne i skomplikowane sytuacje bardzo prosimy opisywać na adres email: kontakt@loanme.pl.

Serdecznie pozdrawiamy!

Zespół LoanMe Sp. z o.o.

   
Marzena

@Roxy, rozważasz podjęcie zatrudnienia w firmie LoanMe? Firma w chwili obecnej prowadzi rekrutację na stanowisku, które wspomniałeś w swoim komentarzu? Co wpłynęło na to, iż jesteś zainteresowany pracą akurat w tej firmie? Przedstaw, proszę, co wpłynęło na podjęcie przez Ciebie takiej decyzji.

Roxy

A jak wygląda praca w dziale odzyskiwania należności??

Marzena

@RafEk, jak uważasz pracownik z jakimi cechami charakteru mógłby odnieść sukces pracując w firmie LoanMe? Czy raczej będzie to osoba młoda, która ma dużą motywację i zapał do pracy? Czy może raczej osoba doświadczona, rozważna i wymagająca względem pracodawcy? Możesz napisać również, co było głównym powodem Twojego odejścia z tej firmy? Opisz, proszę, poruszone przeze mnie kwestie.

RafEk

Odszedłem. Po kilku dniach moge powiedzieć ze nie dostałem żadnej pomocy od lidera , agenci traktują Cię jak intruza żeby tylko Cię nie nauczyć bo jesteś konkurencja,Młody zespół ale zawistny i zepsuty do granic możliwości . Wymaga się a nic się nie daje od siebie, sprytni uczą się sami,a lider z chęcią podkradlby Ci jeszcze leada .Nie szanują ludzi moim zdaniem.

Marzena

@Kasia, co było powodem podjęcia przez firmę LoanMe decyzji o zakończeniu współpracy z Tobą? Czy przez te dwa tygodnie, które przepracowałaś w firmie zdarzyło Ci się zostać po godzinach? Również w swoim komentarzu zawarłaś informację o "rywalizacji" pomiędzy pracownikami, czy mimo to można było otrzymać wsparcie w pierwszych dniach od bardziej doświadczonych pracowników? Czy może byłaś zostawiona sama z pytaniami, które na pewno rodziły się w pierwszych dniach pracy w nowym miejscu. Napisz, proszę, coś na ten temat.

Kasia

Firma straszna. Może trafiłam na zły moment. Po 2 tyg zwolnili mnie chociaż to u nich nawalalo,dostawalam też inf że jeśli mi nie idzie to powinnam zostawać dłużej. I ludzie jeszcze zostają po 12 godzin za nadgodziny nie płacą. Szkolenia prawie nie było. Cały czas awarię. Współpracownicy podkradaja sobie leady. Dzika rywalizacja. I straszna atmosfera jeden drugiemu obrabia (usunięte przez administratora) a nawet dzwonią do innego działu by porozmawiać o nowej osobie. Są osoby które tam zarabiają. To fakt. Im dłużej pracujesz tym lepiej idzie. Ale ja oceniam pracodawcę po tym czy szanuje ludzi ta firma nie szanuje. I życie w ciągłym strachu nie jest dobre pierwszy raz spotkałam się z tym żeby pracodawca jawnie straszył zwolnieniami. Metoda zła 85 %ludzi pracuje lepiej gdy się czuję bezpiecznie.

Asia

Słyszałam o wielu "absurdach" dotyczących firmy LoanMe, jednak przyszłam tu do pracy, sprawdziłam i zdziwiłam się, oczywiście na plus. Nie wiem jak było kiedyś, ale teraz nikt nie pracuje tutaj po 12 h, dział sprzedaży ma zmiany po 8h w przedziałach godzinowych. Chwalę sobie, można tu dobrze zarobić.

Kasia
@Asia 08.05.2018 09:44

Pracują po 12 godzin

Marzena

@Asia, czy możesz przybliżyć jakie warunki musi spełnić pracownik zatrudniony w firmie LoanMe, aby otrzymać premię, o której wspomniałaś w swoim komentarzu? Czy są to warunki realne do osiągnięcia przez sprzedawców? Napisz, proszę, coś na ten temat. @Były działu nie handlowego, w swoim komentarzu wspomniałeś o częstych zwolnieniach z pracy w firmie LoanMe. Czy za osoby zwolnione pracodawca zatrudnia nowych pracowników? Jak wygląda ta kwestia?

Marzena

@Asia, czy poza tym, że w LoanMe można dobrze zarobić i nie pracuje się jak niegdyś po 12 h, są jeszcze jakieś inne aspekty zatrudnienia, które zasługują Twoim zdaniem na podkreślenie jako rzadko spotykane na rynku pracy? Co poradziłabyś osobie wahającej się czy aplikować do firmy LoanMe?

Asia
@Marzena 30.05.2018 23:31

Przede wszystkim - na prawdę dobra pensja. Podstawa jest solidna, ale możliwość uzyskania dużej premii jest zdecydowanym plusem pracy w LoanMe. Dodatkowo mamy miesięczne konkursy na "Sprzedawcę miesiąca", który otrzymuje spore profity. Dla osób lubiących sprzedawać - polecam.

były

Na tym forum piszą frustraci i ludzie obrażeni na pracodawcę oraz ci co dostają polecenie z góry by pisać same superlatywy od pracodawcy. W Loan Me poszedł nawet @ nakłaniający do oceny firmy... więc co się tu nie napisze zaraz ktoś z biura napisze ze to nie prawda..... a w firmie dzieje sie źle.... nowy kierownik który przyszedł woli zwalniać ludzi w celu redukcji kosztów niż pracować nad wynikiem.. nie znasz dnia ani godziny kiedy dostaniesz wypowiedzenie i to nie oczekiwanie ale no cóż korpo jest korpo... w firmie panuje pierwszo rzędne donosicielstwo, trzeba uważać co się mówi szczególnie w gronie pracowników nie z Polski... nie szanuje się tutaj totalnie pracownika, dział sprzedaży przychodzi w niedziele i wysyła smsy... tak w niedzielę na szczęście nie ma tego w grafiku bo było.. jak macie różne propozycje pracy to szczerze przemyślcie... bo gra nie warta świeczki... może po zmianach będzie lepiej ale jak na razie lepiej wybrać konkurencję a i opcji za szkolenie już nie ma, jeden plus......

Zostaw opinię o LoanMe Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LoanMe Sp. z o.o.